A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Sziszka! Nagyon édes Luca baba! Már egész nagylányos! Gyere gyakrabban!

Wera! Nóri is nagyon cuki!

Kép
szly27

Sziasztok!

Mindenki gratula a szép babákhoz!
Na meg drukk a várakozóknak!

A júniusiból vagyok, ronixot keresem!

Én múlt hét szerda óta szedem a more milket.
Már a max adagot, de segített!
Spriccel a tejcsi! :lol: :lol:
Fejnem is kell.:shock:
Semmi nem segített, sem a lakto, sem az urtica, sem a sűrű ciciztetés.Sőt azzal még pórúl is jártam.
Vigyázz, mert megfájdul tőle a pocija.
Nem tud rendesen emészteni, mert rászopizik.

Nos, csak ennyit akartam......

Üdv
Kriszta
Vendég

Nahát!

Nagyon örülök az újabb babáknak!
Gratulálok Akata és Patr! Sok tejcsit és sok-sok örömöt a babákban!

sz.andi

Reggel 9 óta ezt csinálja!

Kép Kép

Kép
szly27

Gratula Patríciának!!!!

Nóri és Jázmin gyönyörűek!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
sziszka82

Sziszka! Dehogy felejtettünk el!

Jaj olyan édes az összes pici baba! :D Már én is úgy akarnék...! :oops:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Szly: nagyon éde Jázmin!!!

Wera: nagyon édes Nonó!!!

Nekem is kéne már képet csinálnom, csak még nem volt rá időm. Ha ébren van szopi után a hasával küzd utánna meg alszik. Na majd ma csinálok képet.

Hol lehet elolvasni, hogy mi történt Magdival? Nem találtam meg és nincs időm keresgélni. De ha valaki le tudja nekem írni azt is meggköszönném.

jkriszta: írtam privit!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok, nagyon jól esik.

Ja és nem a mi dokink volt, mert ő éppen szabin volt és most is szabin van 2 hétig. Ez egy másik doki volt és az a fura, hogy állítólag nagyon jó doki. :?

A 13. ker.-ben nem tud valaki egy jó dokit? Úgy néz ki, hogy mégiscsak átköltözünk a nagyobb lakásba és ezt adjuk ki és kéne egy nagyon szupi doki. Felnőtt és gyerek egyaránt.

Leventét már etetnem kéne, de még nincs tejcim. Szerencsére van lefejva 110 így ha minden kötél szakad abból is tudok neki adni.

hiába akarnék sűrűbben szoptatni, nincs miből. Pár korty miatt nem hiszem, hogy fel kéne ébresztenem amúgy is oylan nehezen alszik el. Ha elalszik akkor viszont alszik úgy kell felébreszteni. Este 8-kor evett 10 óra volt mire elaludt és reggel fél 5-kor már megetettem. Csak mocorgott nem sírt, de a cici már nem bírta. Meg hát ugye a folyadékra is szüksége van.
Na már megint nem bírom abbahagyni a dumálást. :roll:
Nem untatlak titeket tovább.

Sziszka: ilyen butaságot, hogyan felejtenénk el. Te hozzánk tarozól!!! Nagyon édes Babuci!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Szly: nagyon éde Jázmin!!!

Wera: nagyon édes Nonó!!!

Nekem is kéne már képet csinálnom, csak még nem volt rá időm. Ha ébren van szopi után a hasával küzd utánna meg alszik. Na majd ma csinálok képet.

Hol lehet elolvasni, hogy mi történt Magdival? Nem találtam meg és nincs időm keresgélni. De ha valaki le tudja nekem írni azt is meggköszönném.

jkriszta: írtam privit!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok, nagyon jól esik.

Ja és nem a mi dokink volt, mert ő éppen szabin volt és most is szabin van 2 hétig. Ez egy másik doki volt és az a fura, hogy állítólag nagyon jó doki. :?

A 13. ker.-ben nem tud valaki egy jó dokit? Úgy néz ki, hogy mégiscsak átköltözünk a nagyobb lakásba és ezt adjuk ki és kéne egy nagyon szupi doki. Felnőtt és gyerek egyaránt.

Leventét már etetnem kéne, de még nincs tejcim. Szerencsére van lefejva 110 így ha minden kötél szakad abból is tudok neki adni.

hiába akarnék sűrűbben szoptatni, nincs miből. Pár korty miatt nem hiszem, hogy fel kéne ébresztenem amúgy is oylan nehezen alszik el. Ha elalszik akkor viszont alszik úgy kell felébreszteni. Este 8-kor evett 10 óra volt mire elaludt és reggel fél 5-kor már megetettem. Csak mocorgott nem sírt, de a cici már nem bírta. Meg hát ugye a folyadékra is szüksége van.
Na már megint nem bírom abbahagyni a dumálást. :roll:
Nem untatlak titeket tovább.

Sziszka: ilyen butaságot, hogyan felejtenénk el. Te hozzánk tarozól!!! Nagyon édes Babuci!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Na én lépek. Irány a védőnő! Aztán a bolt, itthon főzés, kicsi rendrakás, aztán doki. Este majd jövök, bekukkantok, hátha megy még valaki szülni! :wink:

Addig is mindenkinek további szép napot!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

jaj milyen gyönyörűséges babák.
ilyenkor ugy irigykedem. :oops:
de tudom eljön a mi időnk is :D csak olyan nehéz kivárni.
habár az előbb azt hittem megszülök... hűtőt leengedtem, lángost bekevertem, kivasaltam egy rakat inget meg babaruhát. egy órát álltam fölöttük...
a derekam meg leszakad. és még megyek mosogatni meg porszivozni is.
jah és ablakot is akartam még pucolni, de szerintem arra már nem lesz energiám.
ma valahogy nem megy semmi sem ugy ahogy kéne. pedig eddig nem volt gond, mindent meg tudtam csinálni.
lehet már a korral jár :D

szly!
köszönjük a táblikat :D rendes vagy hogy még erre is van energiád.

Kép

Kép
timi1982

Köszi csajok! :lol:
Timi, azért csak óvatosan!

Asszem megyek lepihenek egy kicsit amíg Luca szundizik...

Kép
sziszka82

Jaj, de édesen alszik Jázmin!! :D

Nóri 1-kor ébredt, fél órát kajcsizott, aztán hiába büfiztettem, nem jött semmi. Letettem, nézelődött, tökjól elvolt, aztán 10 perc után elkezdett nyöszörögni és rágta a kezét. Gondoltam még enne. Fölvettem és olyat bukott, hogy az ütő megállt bennem! Sugárban jött ki belőle! Úgy sajnáltam szegénykét! Aztán el is aludt a mellkasomon, azóta is durmol.
Kérdés: Nektek mindig szoktak büfizni a babuk etetés után??? Mert Nonó csak nagyon ritkán. Leginkább azért mert alszik. De hát meddig kellene tartanom. 10 perc után már le szoktam tenni, ha addig nem történik semmi, akkor is... Vagy mit kellene csinálnom szerintetek :?: :?: :?:

Maverik reményeim szerint már otthon van a srácokkal. Azóta nem írt, de egyelőre nem akarom zavarni, biztos ír majd ha lesz egy kis ideje...

Timi - most már inkább ne pucolj ablakot! A nyújtózkodós házimunkák amúgy sem kismamáknak valók :? . Most már inkább pihenj! Hidd el, én tudom miért mondom ezt mindig! :wink:
Vendég

Wera, én ilyenkor hasra teszem le. És a bukástól nem kell megijedni, mindig többnek látszik, mint amennyi valójában. :lol:

Patríciának, Akatának és hatalmas gratula!!!!!

Kép

potyka

Köszi Potyka, akkor nem aggódok! :D Csak olyan ijesztő volt, biztos csak azért, mert eddig még nem csinált ilyet.
Vendég

Nekünk is pont ez a probléma (többek között), hogy nem büfizik. De ha hasra teszem, nem mindig jó neki. Nagyon félek, hogy valami baja lesz. És mégis meddig fogjam? Főleg éjszaka nem hajlandó, mert eszik és rögtön visszaalszik.
Potyka! Te olyan jókat és hasznos dolgokat tudsz mondani! :D

sz.andi

Andi, próbáld kitámasztva oldalra. Ill. nekem volt olyan, igaz nem büfi, hanem nátha miatt, mikor mellettem a karomon támasztva aludtak. De ez a büfi amúgy elég misztikus dolog, sztem sokszor nem az a baj, cska az ember felevszi, és jön, és akkor gondolja, na ez gyötörte... Máskor meg más. Hogy vagytok a Pároddal? Nagyon drukkolok Nektek.

potyka

csajok!

A csuklással mi a helyzet? Levente minden szopi után csuklik és bukik is.
Ő mindig hason alszik.
Ja és kaja után állandóan feszeng tök nehezen jön ki belőle a büfi, még akkor is ha nem evett mohón.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Nagyjából, annyira...nem tudom...alakul...vagy nem...nem tudom. Állandóan, percről percre változik. Ingerültek vagyunk mind a ketten, de próbálkozunk. Ő is és én is.

sz.andi

Tita! A csuklás nálunk is sokszor van, de szerencsére fel sem veszi. Legalábbis nem látom Vikken, hogy idegesítené. Bukni viszont nem szokott. Az egy hónap alatt, ha 3X bukott, akkor jó.

sz.andi

Sziasztok!

Most egy kicsit én is vagyok.
Gergő sem szeret büfizni, ő is bukós, és szinte minden etetésnél csuklik.
Ma mondta egy gyerekorvos, hogy 1 csepp citromlét kell neki csuklás ellen adni. Azt hiszem ki fogjuk próbálni, mivel Gergőt zavarja a csuklás, és mindig sír.
Bulásra azt mondta a dokinéni, hogy nem zár jól a gyomorszája a bukós babáknak, és ez akkor fog elmúlni, amikor szilárd ételt fognak kapni!

Andi, csak ahogy megbeszéltük!!!! :wink: Drukkolok!

KépKép
hene

Wera! Nekem is így van. alig büfizett eddig. De mióta kapja az Infacolt, jobban büfizik. Na nem mindig, de többször, mint nem. Én éjszaka 5 percet várok (én nem vagyok olyan türelmes mint te), ha nem megy, forgatom egy kicsit, lefektetem, újra felemelem, ha így sem, akkor lerakom oldalra. Visszafekszem és figyelek egy darabig, hogy nem nyöszög-e. Ha nyugodtan alszik, akkor alszok én is.
Egyébként ezt is tanulniuk kell, majd fog alakulni a dolog.

A bukás, meg ha nem állandó és nem sugárban jön ki úgy, hogy a kiságyból kihány, akkor nem kell vele foglalkozni. Nálunk sajna fennáll a gyomorszájszűkület esélye, mert férjem is és apósom is így született. Férjemet 3 hetesen műtötték, amikor már fogyott majdnem két kilót. Szóval én mindig rettegtem Rolinál, most azért nyugisabb vagyok.

Kép
szly27

Sziasztok!

Gyors kukucs! Ma jottunk haza a korhazbol. Jol vagyunk.
Ha lesz pici idom meselek es teszek kepet nektek.
Vendég

Hatalmas Gratula Patríciának és Andkatának a Babákhoz! :D :D :D
Vendég

Csuklani Jázmin is szokott, de én nem adnék neki citromlevet. Hozzászoknak és egyre több kell nekik, hogy elmulassza. Egy kis nyüszögéstől, sírástól eláll. De egyébként Jázmint nem zavarja. Én általában rászopiztatok ha csukilik, de nem mindig kell már akkor neki a tejcsi, akkor meg hagyom hogy magától elmúljon.

Kép
szly27

Maverik! Épp most emlegettünk, hogy mi lehet veletek! Várjuk a képeket!

Kép
szly27

Sziasztok!

Hatalmas gratula Akatának és Patríciának!

Na a tegnapi családi sétát megúsztam :oops: , jött anyós, így én meg tudtam lépni bevásárolni, boltba, piacra.
Timi, a Hossó van legközelebb hozzánk, a többi messze van. Itt lakunk a Tűzoltó téren.
Azért ne vidd túlzásba a munkát. Pihizz is néha.

Vera, nálunk semmi változás. Gyakran kéri a cicit, sőt most már mindkettőt. És ráadásul nem eszik többet mint eddig egyből :? . Csak így meg lehet, hogy csak a hígabb tejet kapja meg, amitől hízna zsírosabb tejet meg nem. Bár lehet nincs is.
Egy órája evett és már megint lármázik :wink: .
Nekem egyáltalán nem feszülnek a cicik, sőt nem is érzem, hogy lenne benne :( .

Bogi is minden kaja után csuklik. Cicire vissza és elmúlik.

Mennem kell.
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok!

Hatalmas gratula az újdonsült Anyukáknak! :wink:

Nekünk most egész jó éjszakánk volt,este fél 10-től aludt kettőig,síri csendben becuppantott 100-at aztán aludt tovább.
5:30-kor kelt újra,90-et megevett aztán 8-ig csak rúgkapált nézelődőtt.
Aztán 10-ig aludtunk!
Azóta viszont hozza a formáját!
14:15-kor már hajlandó is volt elaludni,semmit nemtudtam tőle csinálni!
Áron általában büfizik elég hamar,de éjjel nem mindig,én mindig oldalra teszem le,nem nagyon merem másképp otthagyni! :oops:
Bukni nem igen szokott,csuklani elég gyakran,teát adok rá vagy hasra teszem,hogy sírjon és akkor eláll neki.
Nekünk sajna nem jött be az Infacol,ma vettem filteres édesköményteát most azt próbálgatom.

Titi! Jaj ti szegények,szörnyű lehetett ez a kórházi kezelés.
Remélem mostmár minden rendben lesz.

Nálunk Áronnak van egy kis szálpenésze,kaptunk ecsetelőt,szegény úgy rácuppant,azthitte hamma! :lol:
Mellkasán találtam egy gombostűfejnyi csomót,dr. szerint a bőre alatt van valami ártalmatlan dolog,de azért figyelni kell,hogy nem e nő.

Egy mai fotó:

Kép

Kép

Kép
ibm

Nekem az egyik ismerősömnél bevált a citromlé.
Én azért gondolkodom rajta, mert nálunk szinte minden kajcsi csuklással végződik, és Gergő nagyon mérges lesz tőle, és amikor elkezd emiatt sírni, annyira felhergeli magát, hogy nem vesz levegőt, és elég nehéz megnyugtatni utánna.
Szly, miér szokna hozzá a citromléhez? Ezt nem értem. :shock:
Az csak egy reakciót vált ki. Vagy rosszuk gondolom??

KépKép
hene

A citromlé arra jó, hogy nagyon savanyú és a baba fintorog és nem vesz levegőt. Ezért múlik el a csuklás. Egy idő után viszont hozzászokik az ízéhez és már nem lesz olyan rossz, hogy ne vegyen levegőt, szépen benyalja és kész. Így értem. Van olyan aki még öklendezik is tőle.

Kép
szly27

Áron nagyon édi! Nekem este van egy kis ébrenlét, akkor kell lefoglalni a kisasszonyt, kb 6- 8-ig. utána fürcsi, kaja és szunya van!

Kép
szly27

jah bocsi Csilla!
a másik kismama lakik akkor a 3farkasnál.

de jó mert igy közelebb vagy hozzánk :D majd ha már én is babucizok. időzíthetünk közös sétát a városban. :D
ugyis ugy tervezem hogy lesétálok vele majd, inkább mint itt az uncsi telepen.
legalábbis ha nagyobb sétát rendezünk azt biztos nem itt körbe-körbe fogom csinálni.
vagy majd mehetünk közösen játszóra :D fajátszóra vagy valahova :D :D
jaj de előre szaladtam :D :D :D

áron baba milyen tünci. mekkora már? mert látom hogy születése óta csak nőtt :D :D és alapból nem volt picike.
ezen a képen meg óriási. nekem is van szopis párnám és ahhoz viszonyítom :D :D

sajnálom a büfis gondokat. :( kitartást lányok.

mi most a csuklással szenvedünk a pocimban. esténként szegénykémre rájön és egy csomó ideig tart. lehet hgoy már a születésre készülünk? állítólag ilyenkor már többször csuklanak mert készülnek a szopira és a levegő vételre :roll: :roll:
nah majd kiderül mi lesz belőle.

jah! egyébként wc, fürdő kivizkövezve-kisikálva-felmosva, nappali kipuceválva, letörölgetve, ablakok megpucolva (kivéve a konyhában, mert ott már nem férek hozzá. oda létra kell)
porszívózás kész.
már csak fel kell mosni az előszobába meg a konyhába.

Kép

Kép
timi1982

Na látod ilyet én még nem hallottam! Nekem minden alkalommal savanyú és nem tudnék hozzászokni! :lol:

KépKép
hene

Tényleg! Titi! Nagyon sajnálom, hogy így megjártátok a köldökével! Még jó, hogy vitted orvoshoz! Most így bízzon meg az ember a dokiban. :shock: De tényleg azért ennél nagyobb gondotok sose legyen!
Csak gondolom elég volt visszamenni a kórházba!
Olivérnek hogy tetszik a kistesó? És apának?

Kép
szly27

Hát lehet, hogy nem mindenkinél alakul így a citromlével. De amíg használ, addig tudod használni, ha meg már nem, majd lesz más, meg nőnek is a lurkók.

Kép
szly27

Timi, mivel egyre többször kortyol a baba a magzatvízből, és ezek szerint hajlamos rá, ezért csuklik.
Emlékszem, hogy még amikor a pocakomban volt Gergő, egyszer téma volt ez is, hogy ha bent csukli, akkor kint is csuklani fog e?
Hát nálunk bejött. Bent is napi 3-4szer csuklott.
Lehet felkészülni!
Másoknál hogy alakult ez a dolog???

KépKép
hene

Nekünk is sokat csuklott bennt is és most is!

4600 gramm!!

Kép

Kép
ibm

Képzeljétek éjszaka le esett Szabinak is a köldökcsonk és nagyon szép a köldöke! :D

Most már lassan 3 órája a babakocsiban alszik! Az előbb hoztam be az erkélyről! :D

Szabinak általában hamar van büfi de néha előfordul Nálunk is az elalvás! Szabi csak az oldalán alszik így a felesleg kicsorog a szájából! Mi is szedjük az Infacolt de még csak 1 napja remélem használni fog!
Vendég

Mindenkitől várom szeretettel az ötleteket, és különféle csodaszerek nevét pocifájásra. Infacol, és espumisan kilőve! :cry:

KépKép
hene

Hene! Én most az édesköményteát próbálom,de ma mondták a gyógyszertárban,hogy van valami folyadék ami nagyon jó és 4 hetes kor után lehet adni. (valami grippe vagy mi?)
Meg van valami tea is 6 hetes kortól,csak nekünk ezeket még nem lehet! :cry:

Kép

Kép
ibm

Ibm, te a gripewater-re gondolsz. Azt még nem próbáltuk, de már hallottam róla. Lehet hogy az lesz a következő. Most aloe-s programon vagyunk. Hátha ez segít.

KépKép
hene

Később még remélem be tudok nézni, mert várom még az ötleteket, de most elmegyek a boltba, míg Gergő alszik.

KépKép
hene

Hene! Az orvos is tud felírni neki görcsoldót. Ez erősebb mint az espumisan és infacol.

Kép
szly27

babu!
nahát már nektek is leesett. utána azért már könnyebb a dolog az ápolást illetően. legalábbis igy tudom. gyakorlatban még nem :D

hene!
hát örülök neki :twisted: mi lesz ha kint is ezt folytatja... habár csak esténként veszem észre hogy csuklik. napközben ha netán pihizek akkor sem érzem hogy csuklana.
lehet azért mert akkor még én is aktívabb vagyok és nem olyan hosszu időt pihenek.
éjszaka lefekszem és kb. 1-1,5 óra mulva kezdi. és van hogy tart fél óránál is tovább. a multkor direkt figeltem. és hiába fordulok másik oldalra vagy mocorgok. utána is folytatja szegénykém. :(

Kép

Kép
timi1982

Muffin!
Olyan jo,ha ilyesmiket meselsz Magatokrol :!: :!: :!: Eliot nagyon ügyes - csak igy tovabb - es az Anyukaja is :!:

Mindenfele jokat a ket ma született Babanak,Mamajuknak (akatanak es patricianak) es a csaladjuknak!!!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

hahó,

Andkata, hát megérkezett Adél is... de jó! Ügyesek vagytok!

Két nap alatt öt baba - ez igen! Ha így folytatnánk sorban, még a héten én is szülnék... meg mindenki :lol:

Ma ebéd után csak arra volt erőm, hogy feltegyem Patr üzenetét, láttam Andkatát, de nem volt annyi enrgiám, hogy bármit írjak :oops:
egyszerűen összeestem és aludtam két órát. Szerencsére Szonja is jól lefáradt, úgyhogy nagyon békés szundítás várt ránk. A lábam maradt buci, talán éjszaka majd lemegy valamennyire.

Most már nem érzem magam teljesen fittnek és problémamanetesnek, úgyhogy talán mégis közeledem a szüléshez :D alig bírom a hasam vonszolni, a lépcsőn is nehéz felmennem.
Tippelek magamnak egy hetet még, akkor hazajön a szülésznőm is.
Ebből a nyöszörgésből egy hét is sok lesz, most úgy gondolom...

Na, kiviszem a lányom a levegőre, amíg jó idő van... én meg pihegek majd valahol egy padon, amíg ő futkos (ahogy az egy idillben lenne - ehelyett elhasal és ordít inkább :? )
Este ha nem dőlök el, benézek még.
Ki is jön a sorban? Tappancs és Anyjuk? Hát készüljetek (és szüljetek :) )

KépKép
szkagi

Na, egy gyors bekukk!

Védőnénim nem volt, mert beteg, a másik védőnőnél voltam és tök jól elmondott mindent!
Vérnyomi, pulzus jó. Vizelet rendben. Viszont sikerült nempublikus méretűre növelnem a valagamat! :oops: :( :lol:

Majd a dokim is tuti ki fog akadni, de itt az utolsó nem egész egy hónapban ne izéljenek már!
Ráérek szülés után sanyargatni magam diétával!

Na, megyek is, gyorsan bepácolom a husit.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Maverick örülök hogy jelenkeztél, épp emlegettünk hogy mi lehet veletek, ezek szerint jól vagytok,de nem gondoltam volna hogy még korházba voltatok. De mostmár otthon vagytok, az a lényeg.

Jaaaaaaaj olyan ennivalóak ezek a babák! És mind olyan szép. Remélem egyszer én is eljutok eddig. :lol:

Kép
linda24

Kata is megszült :?: :D JAjjjj gratulálok mindenkinek. Az én lányos is állandóan tentézik :) ma volt dr néni és megnézte. Sajna nekem még mindig nincs tejem :( mint kiderült, de lehet már írtam...., hogy a closty hatása miatt van... :shock:
magdolnam

Sziasztok :P
Minimális az időm még a mesélésre, visszaolvasásra pláne... De néhány kép:

Kép búcsú a pocitól

Kép vajúdás

Kép 42 perccel szülés előtt

Kép a nagy találkozás

Kép az első reggeli

Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek!

Véda
Vendég

Véda! Még egyszer gratulálok! Tök jó szülőszobád volt! Nagyon aranyos Csabika!

Kép
szly27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?