A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Andi, én már hiányoltalak is :lol: Tessék gyakran jönni! Én a múltkor meglestem a képeket, édesek a skacok!
Ikertalit megbeszélem Emberrel! Ő nem nagyon bírja ilyesmit :roll:

Csilla, örülök, hogy végül minden jól alakult, tessék pihenni és ha úgy érzed inkább menj be feleslegesen, legfeljebb elzavarnak, de az a tuti, ha orvos mondja...

Lanya család! Jaj, de szupi hírek!!!! Emlékszem rá, milyen érzés volt kiságyban látni a csajokat és nem a hülye lukon nyúlkálni be, hanem igazán megölelgetni. Most hogy olvastalak benneteket kicsit meg is könnyeztem. Nagyon örülök nektek! Mindjárt otthon lesztek, együtt :lol: :lol: :lol:

KAJA:

Reggel 200 ml Beba Ha, Lilinek AR
tízórai gyümi, vagy üveges v. turmixolt friss(alma, barackok, dinnye,banán, meggy, cseresznye), megy már a natúr joghurt, túró is, ezekkel sűrítek-higítok 160-200 ml között
ebéd csirke v. pulykahússal főzi, krumpli alapon, most a tök a nagy sláger és a cukkini, megy a cékla, gesztenye, borsó is. Zöldbabbal megvárom a 11 hót, de már van lefagyasztva. Ha nincs időm főzni nekik, akkor üveges.
Salátát, spenótot, sóskát, nem eszik meg.
Uzsonna, V. tápszer, v. tejpép gyümivel, attól függ, mennyire gondolom úgy, hogy van még kedvük kanalazni.
Vacsi: Fele táp, fele pép üvegből.
Napközben és főzis étkezéseknél teázunk hozzá. Eszünk már kiflit ill. fagyitölcsért, bulátát is. Sajtot most fogjuk kipróbálni.
Azt hiszem nagyjából ennyi...

ALVÁS
Napközben a hatos kelés után, nyolc körül leteszem őket, alszanak kb. egy órát, Dorka másfelet.
Ebéd után alszunk még kb. fél kettő, kettő fele, úgy háromig fél négyig. Lili egyre többször 20 perc után fent van.
Ringatás nincs, egy két mondóka, kis simi, de már ágyban és alvás.

Judit

jucicuki

Jázmin mikor az óóóóóóóóóó-hoz ér, remegteti a hangját Tök vicces :lol: :lol:

Kép
Kép
labasv

:):) nekünk most az eeeűűűű a sláger Fanninál, de Gergő belejött a bbbeeeebbbeeebbbee-be. reggel is így kel:)

mi 3szor eszünk tápit, egyszer főzeléket. de délután a 3-as etetésnél, már akarok nekik gyümit adni.

Gergőnek nem kellett egy hétig cumi! nem fogata el. na aztán ma reggel hisztis volt be a kiságyba mellé cumi mert ugye az nem kell már, nagyfiú ő :). aztán nagy csend bemegyek, cumi a szájában és alszik..nem tom hogy csinálta :):)

Juci! ezt a Beba Ha-tápszert meddig ehetik? ehetik akár egy éves korig?mi is ezt esszük.

zsuzska80
Szombathely

Na, alszanak, mindjárt megyek én is :lol:
Zsuzska, egy éves korukig írja fel a gyerekorvos. Múltkor Metróban láttam, hogy lehet kapni HIPP Ha-t, de nem tudom jót teszek-e vele, ha továbbra is azt kapják, v. együnk sima tápszert, esetleg babatejet. Ezen még rágódok egy kicsit, van ötvenhárom napom :lol:
Jaj, lányok, annyira hihetetlen még mindig. Csak nemrég tudtuk meg, hogy sikerült a lombik elsőre, most meg egy évesek lesznek a lányok.
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy imádom őket!

Judit

jucicuki

Lanya család

szuper hírek!!!!!

Banika

"Ma reggel a Marci mosolyogva ébredt.Add Uram,hogy legalább egyszer a Zsizsik is így keljen és ne ordítva. "

olyan jót nevettem ezen a mondaton, mert a lányaimra ismertem belőle. nekem Anna a kis zsizsik, aki nem tud nyugton lenni soha :lol:

majd összehozzuk a fiúkat a csajokkal :wink:

szanet

Szanet
Vmi varázsló tutira elvarázsolta a gyerekeimet tegnap éjjel,mer tma angyalok voltak.Kell néhány ilyen nap az ember lelkének.
Vendég

Kép
Ma egész nap a párnámon volt hajlandó csak elaludni.Biztos anya szaga van :lol: Most tudtam kicserkészni alóla apai közreműködéssel.Kis cuki.A mai altatás is egész jól összejött.[/img]
Vendég

sziasztok!!köszi lányok az aggodást :!: ha mégegyszer előfordul akkor tuti bemegyek a korházba :oops:

Banika,a kistököst meg kell zabálni ,annyira aranyos ebben a pozban :lol:

Anyucik!Használjátok a légzésfigyelőt? Mert mi már vettünk kettőt ,de sztem fölöslegesen dobtuk ki a pénzt ,mert velünk fognak egy szobába aludni a babok. :roll:
s.csilla

Szerintem nem kidobott pénz. Nem állhatsz a gyerekek fölött a nap 24 órájában. Nem írom le, hogy mit olvastam az egyik topicban, de kellően rámhozta a frászt. Szerintem én soha nem veszem ki alóluk!!!! :wink:

De viccet félretéve, ha már nem kell, aladhatod, tehát egy része megtérül a pénznek, de azt a nyugalom, amit biztosít, az megfizethetetlen!

Én még mindig, ha fölkelek, vagy csak elemegyek a szoba eőtt, mindig a villogást figyelem :)

Kép
Kép
labasv

Mi is vettünk ikres légzésfigyelőt,csak azt nem tudom,hogy ha egy ágyban akarom őket altatni,akkor hogy is fog rendesen működni???? :roll:
Pláne,ha olyan "összemászók" lesznek,mint Banika fiai....

binyek

Ha két gyerek egy ágyban van, akkor szerintem nem érdemes használni, mert........hát gondolj bele........ De szerintem is nagyon hasznos dolog a légzésfigyelő.

Banika! Az a kép nagyon cukorfalat. Nekünk is van egy hasonló!

Kép

Lanyáéknak nagy-nagy gratula!!!!!
Binyek a következő?

Nálunk Márkó a mintagyerek, Norci a hisztis-p*csa. Apám szerint pont ugyan ilyen voltam én is csecsemő koromban. Nagyon nehéz vele. Folyton csak sír és közben tutira nincs semmi baja.
Ja, és mostanában megint egyre korábban kelnek fel éjjel.
Na, de a lényeg, hogy szépen fejlődnek, védőnéni is megdícsért minket. :)

Hétvégén esküvőn voltunk. Dobok egy képet Márkó-Bátyó szerkójáról:

Kép

Aki tartja, az nem én vagyok, hanem az uncsitesóm.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla
Mit tudsz vele kezdeni?Nálunk ugyanez van.A Marci mintagyerek ez a kis hisztis meg ordít.Most is.Nem éhes,nem szaros,nem szomjas,nincs meleg,nincs hideg.Mégis ordít.Ágyban,kézben.Nem fáj semmije,csak hisztizik.Én csak attól félek,hogy megfullad.

Légzésfigyelő
Csilla nem kidobott pénz,mert tudsz aludni és nem lesed állandóan a gyereket hogy vesz-e levegőt.Mi is egy szobában alszunk.

Binyek
Nálunk sem tudnak már sokáig egy ágyban aludni,mert szörnyen osszemásznak.

Szanet
Visszavontam a tegnapit,csak erőt gyüjtött a mai napra.Talán nem válik csecsemőgyilkosság áldozatává.

Elhallgatott.Megnézem él-e még.
Vendég

Él még.Újrakezdte.
Vendég

Mi a megoldás egy ekkora hisztisre.Ha nagyobb lesz biztos nyakon öntöm egy pohár vízzel,de most mit lehet vele tenni?Olyan nehéz ilyenkor nyugodtnak maradni.
Vendég

Miért altatjátok őket együtt? Helyhiány miatt, vagy így egyszerűbb? Komolyan kérdem. nekem egy másodpercig nem fordult meg a fejemben. nem csak a légzésfigyu miatt, hanem mert néhány hónapos koruk óta vándorolnak a kiságyban. Nem volt kedvem ahoz, hogy felrúgdossák egymást. Meg szemkibökés és pofozkodás is megy, ha közel vannak. Nem direkt de attól még biztos fáj.

Lányokba is belebújt a kisördög. Csípnek, rúgnak, marnak, karmolnak. Persze nem szándékosan, csak próbálgatják magukat. De attl még állatira fáj néha, ha rossz ponton kapnak el. És nagyon kell figyelni, hol állok vagy ülök velük, mert 2 pillanat alatt a nyakamba rántanak mindent.
Minden kell nekik, múltkor Jázmin megsértődött, mert nem angedtem a szájába venni a diego katalógust. Majd meg veszett, hogy megfoghassa :lol:

Napközben Jázmin a hisztis, éjszaka Lili nem bír magával. Prsze nem rossz akkor, csak addig ugrál, amíg föl nem kelti magát teljesen.

Kép
Kép
labasv

Banika!
Nagyon birom a stílusod! :lol:

Én csak azért gondoltam a közös ágyat,mert hogy akkor talán nyugodtabbak...Vagy nem?Hát majd meglátjuk,ha nem megy,akkor külön lesznek és kész. :shock:

Valami "mozgolódás" volt már éjszaka! :lol: Legalábbis annyi,hogy minden alkalommal,amikor felkeltem pisilni(ez kb. 5-6 alkalom)olyan kemény volt a hasam alja,hogy alig bírtam kivonszolni magam a fürdőszobába.Persze reggelre kutyabajom lett... :roll: De már legalább valami szándékot mutatnak,mert eddig csak elhepáztak odabent! :wink:

Kamilla!
Márkó már tiszta gentleman!Hát igaz lehet a mondás:az úr már bébiként is úr.... :lol:
Vagy nem így szól? :P

binyek

Kamilla, nagyon csini volt Márkó bátyó, de hol a kép rólad és Norciról?? :):):)

Légzésfigyelő: sztem is jó dolog az elején, utána mikor már nem úgy ébrednek ahogy leteszed akkor már tök felesleges. Este lerakom háttal Gergőt, és hason kel a kiságy végében. Mi már régóta nem használjuk.
Ja és külön ágyban jó altatni őket sztem.

zsuzska80
Szombathely

Binyek
Már kinéztem neki a helyet a fagyasztóban(a zöldségek helyére pont befér) :lol:
Lassan kibújnak a te kis ördögeid is.

A légzésfigyu nálunk is a Bercinél gond(kinél is lenne?),mert ő totál bevackolja magát a sarokba és jelez a figyu hogy a gyerek nem fekszik mindkét lapon.
Vendég

én azért tettem egy ágyba őket, m nem tudtam volna kettő ágyat bepréselni a mi ágyunk mellé. aztán jól voltak így.most meg már kibírják ezt a hetet és elköltözünk.akkor szedem szét őket.
de akkor rakok alájuk légzésfigyut, mert tudom, h úgy nyugodtabban fogok aludni.
meg nekem nem nagy mozgolódósak, szóval nem rugdossák egymást éjszaka

szerintem mkindenki mga döntse el, hogy altatja őket.én nem mondom, h együtt v külön jobb.nálunk mondjuk apa skat volt fenn éjjel és így mindig "vigyáztunk" rájuk.de most sokat vagyok egyedül és így már nem tudok nyugodtan aludni.

szanet

Szanet
Nálatok mennyit esznek a csajok?Ciciznek még?
Vendég

Persze, mindenki szuverén joga, hogy úgy altasson, ahogy akar. :wink: Én csak azt írtam, hogy nem mertem. Nekem mindenki azzal érvelt, hogy akkor elég lenne 1 kiságy, és később meg megvenném a másikat. Mindenkinek mondtam, hogy ez miért jó?? Ha megyek kiságyat venni, akkor miért nagyobb fáradtság kettőt venni, mint egyet?? Majd a 2 gyerekkel kolbászoljak kiságy után??

Nekem eddig kétszer másztak le. 70x140-es az ágy, de úgy rakom bele, hogy a lehető legnagyobb felületen ott legyen. Pedig komolyan mondom cirkálnak rendesen.

Ja, meg nekem haza sem adták volna őket, ha nincs 2 ágy és 2 légzésfigyu, a koraszülöttség és a lélegeztetőgép miatt. Még környezettanulmányt is kellett írni a védőnéninek.

Kép
Kép
labasv

Lanyané :?: :?: :?:

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Márko igazi kis vagány srác!!!

Lányok, megint panaszkodni jöttem :oops: a héten egyre rosszabbul érzem magam nyillal meg a derekam is fájdogál.ez ilyenkor természetes ?mert eddig elég jol viseltem.annyira félek ,hogy nem fogják kibirni odabent a babok :roll:

bocsi,de tényleg nemtom ,hogy ennek igy kell lenni ?
s.csilla

Sziasztok!

Mi külön ágyban altatunk és még használjuk a légzésfigyelőket is. Szerintem én minimum másfél éves korukig fogom is :oops: , nekünk a doki a kórházban egy éves korig mondta. Én így vagyok nyugodt.
Enyémek is sokat "mennek" éjjel, de inkább keljek párszor téves riasztásra (elég ritkán van egyébkén), mint egyszer ne ébredjek fel, ha kellett volna...

Szép napot!

Judit

jucicuki

Csilla: Dokiddal beszéltél? Nemakar befektetni? Tudom nem nagy élvezet a kórház, de ha szükséges lehet....
Szerintem mindenképp mondd el az orvosnak.

Kép
Kép
labasv

Binyek,
Hű, nem semmi ez a szájfertőzés dolog. :shock: Jutottatok előre ez ügyben, kaptatok rá valamit?
Ha egy ágyban lesznek, akkor nem teljesen oké a légzésfigyelő, mert hát nem tudja külön bontani a légzéseket. Amúgy most még nálunk is egy ágyban vannak, de a hétvégén külön rakjuk őket. Szerintem ha valamelyik ordítani akar, fog is, nem lesz nyugodtabb. Nálunk ez úgy néz ki, hogy Zsani alszik mint a bunda, Blanka meg úgy ordít mellette mint a sakál, közben rúgkapál. És Zsanit nem zavarja.

Andi,
Ugyan én még nem voltam, amikor te írogattál, de itt a helyed! :wink:

Laci,
Jaj de jó, hogy kikerültek az inkubátorból! :D Mariann pedig tényleg napról napra jobban lesz! Azóta mi újság veletek?

Banika,
Milyen érdekes, hogy nálunk is az egyik gyerek zsizsik, a Blanka. :lol: Újabban már napközben is ordít minden evés után, jár keze-lába, aludni azt nem akar. Éppen most hagyta abba! Jaj, nem, újrakezdte! :lol:

Csilla,
Szerintem jó az a légzésfigyelő. Mi is egy szobában vagyunk velük! Nem tudsz ott lenni a nap 24 órájában az ágy mellett, akkor viszont jó ha van. Legalábbis engem megnyugtat. Főleg majd most, hogy külön tesszük őket. :oops:
Szerintem nem ártana ha megnézetnéd magad a dokiddal. Mikor mész legközelebb?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Csilla! Nekem anno azt mondta a dokim, hogy ilyenkor már minden fájhat, az nem feltétlenül jelent bajt, de ha valami olyat tapasztalok, amit korábban nem és engem aggaszt, akkor irány a rendelője vagy keressem meg a kórházban. Én így is tettem, sőt az ügyeletet is megjártam néhányszor, szerencsére feleslegesen,mint utólag kiderült. Szerintem keresd fel az orvosod. Valószínőleg semmi gond, de legalább megnyugszol.

Légzésfigyelő: Nálunk van és még lesz is elég sokáig. Az első két hónapban sokszor beriasztott Tominál. Párszor lemászott róla, de a többinél az ágy közepén találtam és mélyen aludt. Sosem fogom megtudni, hogy csak rövid kimaradások voltak és magától vette újra normálisan a levegőt, vagy volt szerepe a légzésfigyelő visító hangjának is. Kb. egy hónapja semmi, de én mégis akkor vagyok nyugodt, ha tudom, hogy be van kapcsolva.

Együtt-külön alvás: Első otthoni naptól kezdve saját szobájukban és külön ágyban alszanak. Nálunk a helyzet is szülte ezt a megoldást, mert gyerekszoba, pelenkázó stb. az alsó szinten, háló a felsőn van, bonyolult lett volna mindent felköltöztetni + napközben lépcsőzni kellett volna, ami a császár utáni egy-két hétben nem nagyon ment. Abszolút bevált, és egyébként sem jutott eszembe az együtt altatás. Egyszer úgyis el kell választani őket, és lehet, hogy ez később rosszabb lenne. De ez saját vélemény, lehet, hogy másnak pont az együttalvás jön be.

Oltáson túlestünk. Rendelőben nagy bömbi volt, ami nem annyira a szúrásnak tudható be, inkább a többi macerától (öltözés, vetkőzés, vizsgálat, közönség) sokalltak be. Utóhatás elviselhető: napközben egy kicsit több hiszti és nagyobb igény a fenékrázogatásra, de az éjszaka már ugyanolyan volt, mint máskor. Amin nagyon meglepődtem doktornő javasolta, hogy oltás után 5 nappal elkezdhetek sárgarépát adni. ?????????????? De még csak három hónaposak, csodálkoztam én. Nem baj azt már ehetik, egy kanállal kezdjünk, fokozatosan emeljünk 100 ml-re, ez legyen a főétkezés. Mit gondoltok? Eddig úgy tudtam, hogy tápszereseknél is csak 4 hónaposan szokták kezdeni a hozzátápit és akkor is először gyümölcslével (alma, barack). Rákérdeztem a védőnőnél is. Szerinte azért répa, mert az rendezi a székletet, ami nálunk ugye továbbra is nagyon zöld és nagyon folyós. Azt mondta, ne aggódjak, mert régebben már 2-3 hetesen elkezdték, ha székletprobléma volt. A következő gondom pedig az, hogy a sárgarépa tudtommal pont olyan zöldség, amiben nagyon felhalmozódhatnak a vegyszerek. Mit javasoltok? Biopiac? Még sosem voltam, van valakinek tapasztalata?

Kép

Kép
szofi74

köszönöm a válaszokat!!!!Kedden tudok legközelebb menni a dokimhoz. még vacilálok hogy bemenjek.e a korházba.

most kezdtem ujra olvasni a topcot ,legalább elterelődik a figyelmem,mert állandoan filozok..... :oops:
s.csilla

Szofi én egy meggyőződéses bio bubus vagyok - látom Zuglói vagy akkor legközelebb talán az Örsön az Árkáddal szemközti piacon (ha agyoncsapnak sem ugrik be a neve) szal ott kapsz bio zöldséget.Szerintem ha kicsinek répa akkor szigorúan bio .Enyém hölgyek 6 hónapos koruk óta isznak rendszeresen frissen préselt répalevet..ragyogó színük van :)

Kép
Kép
panni7

Csilla
Nekem sokat fájt a derekam.Mindig azt hittem,hogy mindjárt szülünk,de a dokim megnyugtatott,hogy ez bizony a súly miatt van.Igaza volt.Szülés után is fájt még majd egy hónapig mire visszaigazodott a helyére.De ne várj addig amíg baj lesz.Inkább ötször vaklárma,mint hogy egyszer késő legyen.Nekem mindig ezt mondta.

Szofi
Ti külön szinten alszotok?De jó.Én meg ilyen beszari vagyok,hogy külön szobába se merem tenni őket.Pedig ha megvesszük a járókát,akkor kénytelen leszek,mert másképp nem férünk el.Addig adtam haladékot magamnak.

Rebe
Van Isten az égben,hogy mindenkinél csak az egyik gyerek zsezseg.Én megbolondulnék 2 zsizsikkel.Nálunk is ugyanez a tekerés megy egész nap.Éjszaka alig bírtam lefogni kaja közben.Mint akiben friss az elem.Bár anya szerint én is ilyen voltam.Állandóan kibuktam a kaját,mert ugyanígy tekertem.A Marcit nálunk se zavarja a sírás.Csak nézi unottan,aztán elalszik.Tipikusan az van az arcán,hogy már megint minek sírsz?

Nem fogjátok elhinni,csend van.Én is alig merem.A délelőtt küzdős volt,de remélem most elájultak.
Vendég

Szofi -nnna eszembe jutott a piac neve -Cédrus -nagy piac pedig minden szombaton 06.30 -tól 1-ig Budán a kongresszusi központ parkolója után közvetlenül -ott gyak minden kapható.

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Néha azért ha van 1-2 percem,felnézek hozzátok és küldöm az infót!
A Kiscsajok napról-napra többet esznek,már nincs inkubátor,nincs infuzió. Lassan "híznak" is. Tegnap viszont berakták mindkettőt egy kicsit szoliba. Azt mondták ha minden ok,hétvégén -de legrosszabb esetben hétfőn- jöhetnek is haza mindhárman.
Tegnap így néztek ki a kis Zorróim.. :) Kép Kép

Sziasztok!

lanyané

Nagyszerű!! Látod, hogy minden rendben :lol:

Kép
Kép
labasv

Mariann!
Ezt gyorsan lezongoráztátok ám,haló.... :wink:
Nagyon édesek!Hasonlít a kis pofijuk egymásra?

binyek

Lanya apa
Ugye mondtuk,hogy napról-napra jobb lesz.Gyönyörködjetek bennük,mert nagyon gyorsan megy az idő.

Juci
Jól emlékszem,hogy a babakocsitok újszülöttkorban hordozóval használható?Azért kérdem,mert a fiúk a hordozóban jobban szeretnek nálunk kocsizni,mint a fekvőrészben.Illetve abban max hason.
Vendég

Labasv!

Látom ráakadtál az ikresek.hu-ra! :wink: Na látod ott rengeteg gyakorló ikres anyuka van,ugyhogy minden kérdésre választ kapsz... :lol:

binyek

Sziasztok!

A kis arcocskájuk teljesen más,de még a természetük is! :)
A Jázmin (ő a nagyobbik fekete hajjal) sokkal lustább,az Amira viszont agresszívabb,mozgékonyabb. Ma a Mariann tette őket tisztába. Az Amira lepisilte,a Jázmin lekakilta.... :)
Ma "csak" ennyi történt.
Hétfőn már jön hozzátok a Mariann!

Más....

Tud valaki segíteni abban,h konkrétan kókuszbetétes pólyát hol tudnék venni? Próbáltam a neten keresgélni,de nem sok eredménnyel.
Ha valakine ezzel kapcsoltban lenne ötlete esetleg telefonszáma,örömmel venném!

Sziasztok!

lanyané

Lanya apa
Azt hiszem a brendonban láttam egyszer régebben kókuszbetétes pólyát(bár fogalmam sincs mire jó)
Vendég

Megnéztem.van több féle van 5190-től
Vendég

Megyek megnézem,köszönöm szépen!!

lanyané

Hali!
Nem új vagyok, csak másik nick-névvel. Útáltam az előzőt. Csak így újra kellett regisztrálni :?
No mindegy.
Vendég

Sziasztok!

Lanya család: Gratulálok a kis hajas babákhoz, nagyon aranyosak!

Csilla! Ilyen tájt nekem is hasonló gondjaim voltak, húzott a hasam, meg szúrt, fájt minden mozdulat, de aztán elmúlt, sokat feküdtem, most meg kb.1,5 hete semmi ilyesmi bajom...csak a babák nehezek már.

A hetet kórházban töltöttem elővigyázatosságból, de hétvégére hazajöhettem, a kicsi fiam 2730 g, a lányka 2530 g körül van, erőteljes szívhanggal :), jövő hét közepén meg is születnek, császárral, mert mind2-en ferdén fekszenek ( :shock: :roll: , nem értem, miért jó így nekik, eddig fejvégűek voltak...), ezért nem írtam mostanában.

Nagyon jók a babaképek!!! :D :D :D

Két dolgot szeretnék kérdezni: az egyik, hogy szerintetek a mikrós cumisüveg sterilizáló, vagy a gőzsterilizáló jobb? Gondolom, hogy a gőz, de 3x annyiba kerül, mint a másik...??Használ vki ilyet? A mellszívót is lehet vele sterilizálni? Ezt minden alkalom után meg kell csinálni, ugye (nyilván..)?

A másik kérdésem a császárral szültekhez szól, akik kb. ilyentájt szültek, mennyire véreztetek és mennyi ideig (bocsi :oops: ), csak hogy szükséges-e a Tena Lady betét, vagy elég egy sima éjszakai? :oops:
Előre is köszi, ha vki tud rá válaszolni! :)

Szép napot mindenkinek!

Kép
riddencs

köszi lányok a válaszokat!!!!Most jöttünk haza a korházbol.tegnap bementünk.ügyeletes doki megvizsgált,teljesen zárt méhszáj,de mégis bekektetett ,kaptam 500ml infuziot.ma saját felelősségre hazajöhettem.csak azt furcsálltam,hogy nem volt uh.de nem akartam okoskodni,örültem hogy hazajöhettem.egész éjszaka nem aludtam.pihenni itthon is tudok meg magnéziumot szedni.

riddencs, gratula a 37.héthez!!!A sterilizálo téma engem is érdekel
s.csilla

Riddencs,
mi kaptunk egy mikrósat, abban is vízgőz keletkezik, és az sterilizál. A mellszívót is lehet vele. Egyedül a NUK-os kaucsuk cumira írták rá, hogy nem ajánlatos, de én azt is betettem. Én minden elmosás után betettem a cumit is, cumisüveget is, mellszívót is, bár így utólag átgondolva szerintem fölösleges annyiszor, de erről volt itt eszmecsere, ki hogyan csinálja.

Vérzés császár után: nekem az első pár napban kellett csak a Tena, uátna már sima betétet használtam, kb. olyan 6 hétig vérezget az ember, de a végén már minimális.

KépKép
lili73

Riddencs

Nekem az olcsó dm betét vált be ahogy már korábban is írtam,mert nem bírom elviselni alapban a betétet.Azt meg fél óránként cseréltem.Vettem hozzá eldobható bugyit is.Az első pár nap volt vészes,utána inkább löketszerűen véreztem.Egyébként rövidebb ideig mint aki simán szült.
Sterilizáló
Nálunk volt kölcsön mikrós,de állandóan vízköves volt,meg nekem macerás.Én speci a chicco hidegsterilizáló folyadékkal fertőtlenítek.Az elkészített oldat 24 órán át steril,az elmosott cumisüvegeket beleteszem és használat előtt veszem ki.Leöblítem és kész.Ezzel szoktam áttörölni a pelenkázót,meg mindent ami a közelükben van.A játékokat,cumit is ebben mosom ki.
Csilla
Pihi!Pihi!Ebben a hülye meleg,frontos időben.Én készülök a vasárnapi hidegfrontra.Nálunk biztos sírás-rívás lesz. :lol:
Vendég

Sterilizáló: Én mikrósat használok. Van egy olyan, ami cumisüvegmelegítő is egyben és szivargyújtóra kapcsolható útközben. Na az ilyen vízgőzös. Nem szeretem. Hangosabb is. Inkább melegítettem benne egy időben, de össze-vissza lett meleg a kaja (hol hideg-hol forró), ráadásul marha sokáig csinálta.
Bár lehet, hogy másfajta gőzösre gondolsz...
Ez 11 ezer volt, asszem. Munkatársaimtól kaptam. Jó lesz mondjuk nyáron anyóséknál. :?
Vendég

Ja, sterilizáló: Nekem tefal van. Adtak hozzá 2 hőérzékelős cumisüveget. Nos a saját üvege olvadt meg benne, mikor a leírtak szerint 10 percre raktam be. :roll:
Vendég

Sterilizáló:Nekünk nem mikrós van,hanem gőzölös,kaptuk.Én nagyon szeretem,pár perc alatt végez és egy csomó cumisüveg belefér.A mellszívót eleinte én is mindig beletettem,de van hozzá egy szilikon gumi,amit nem lehet sterilizálni :shock: ,,mert "elfárad".Na én ezt nem tudtam,így már a második gumit fogyasztom és nem sterilizálom,csak egy héten egyszer.

Vérzés:nekem egyáltalán nem volt vészes.Sima always betétet használtam,bőven elég volt.Éjszakára is ugyanezt a márkát,csak éjszakait,ami jó hosszú,így amikor a hátamon feküdtem sem folyt ki a cucc(bocsi :oops: )Nekem 3 hétig tartott és abszolút elviselhető volt,pedig én is utálom a betétet.

Lanyáék
Kitartás,tök jó,hogy hamarosan hazajöhettek.Mi 16napot töltöttünk a PIC osztályon,mi is 35.hétre születtünk.Amint mehettem hozzájuk,rögtön elkezdtek rohamosan fejlődni,tulajdonképpen hipp-hopp felerősödtek.Az első napok nagyon nehezek voltak,de most már 2hónaposak leszünk és megdupláztuk a születési súlyunkat :lol: :lol:

Fanni?
Vendég

Most ilyenek vagyunkKép 8)

Ilyenek voltunk (Noa pár percesen)Kép

Száva pár percesenKép
Vendég

Banika!

Igen, fél éves korig a hordozó használható a mi kocsinkban, utána a sportrész. Néha még mindig használjuk, de már elég kicsi nekik, pedig elvileg 13 kg-ig jó, de szerintem akkor törpékre méretezték, mert ugye hátrafelé kell bekötni és már most hozzáér a lába a hátsó ülés támlájához :?

Sterilizáló: Avent mikrós, nekem a mellszívóm is az és abban is sterilizáltam, cumisüvegeket még mindig sterilizálom minden kajcsi után :oops:

Vérzés: Nekem jó öt-hat napig kellett a Tena és eldobható bugyi is jól jött az első napokban.

Judit

jucicuki

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?