Új privát üzeneted érkezett!

Nemrég a kezembe került egy könyv, Véd-e az oltás címmel. És elbizonytalandtam, mert sok olyan dologról ír, amiket általában az orvosok nem kötnek a mamák orrára. Amiért a kezembe került, egyik gyermekem nagyon belázasodott az egyik oltás után (negyven fok).
Kiváncsi lennék a véleményetekre, mit gondoltok errõl a témáról.
Azt elismerik, vannak mellékhatások, és vannak esetek, amikor az oltástól károsodik a gyermek, de ezek még mindig kevesebb (talán egy kettõ évente, már amit elismernek) számban fordulnak elõ, mint az oltással megelõzött betegség okozta károsodás.
A másik oldal arról beszél, sok betegség már akkor visszaszorulóban volt, amikor bevezették ellene az oltást. Néhányukra tehát nem is lenne szükség.
Sokan az üzletet emlegetik, hiszen a gyártónak tisztességes haszon, ha az õ termékével oltanak, és nekik nem érdekük a mellékhatások kivizsgálása. Elvileg kötelezõ jelenteni a komolyabb mellékhatásokat, nálunk egy kézlegyintéssel intézte el a gyermekorvos, az ügyelet pedig nem jött ki a pár hónapos gyerekhez.
De ha nalunk is az lenne, hogy visszautasíthatnánk az oltást, akkor ez együttjárhat a járványos megbetegedések elterjedésével.
Ami engem megdöbbentett, a könyv szerint az oltásoknak hosszútávú mellékhatásaik is lehetnek, mint az agyvelõgyulladás utáni agykárosodás is.
Az oltások nem 100%-osak.
És ami egy kicsit engem elbizonytalanított, a védõnénink saját bevallása szerint valamelyik oltást nem adatta be a gyereknek.
Én nem vagyok oltásellenes, sõt, szivem szerint oltanám agyhártyagyulladás ellen is a gyereket, de kétségek közt vagyok, hisz azért arra nem annyira nagy az esély, és csak bizonyos tipusai ellen van oltóanyag. Valamelyikõtõkkel közöltek oltás elõtt információkat a lehetséges szövõdményekrõl?
EGyszerûen véleményeket várok. Pro és kontra.

Teddy
Teddy
 


Olvastam, hogy írogatnak itt a babaneten olyan mamák papák, akik nem Magyarországon élnek, szivesen olvasnék arról, hogy náluk mik a szokások, milyen oltásokat kap a gyermek milyen idõs korban.
Teddy
Teddy
 


Én amennyire tudtam, mindkét oldalnak utánajártam. Mindkét oldalon komoly szakemberek, állnak. Nehéz dönteni. Én inkább az oltások ellen vagyok, de a magyarországi jogszabályok nem teszik lehetõvá ezek elkerülését. Húzni persze lehet az idõt, meg fellebbezgetni,de a vége ugyanaz, és én úgy döntöttem, nem éri meg az idegeskedést, bíróságra járást. Reméltem, nem lesz gond az oltásokból. Amennyire ilyen procedúrák nélkül lehetett, elcsúsztattuk az oltások idõpontját késõbbre, amikor már egy érettebb immunrendszer reagál. Van lehetõség a homeopátiában egyfajta szövõdmény megelõzõ kezelésre. Az oltás elõtt érdemes felvenni a kapcsolatot homeopátiás orvossal.
Üdv,
Liesel
Liesel
 

 
 

[url=http://www.elender.hu/~oltinfo/szovodm.htm" TARGET="_top]http://www.elender.hu/~oltinfo/szovodm.htm[/url]#Oltási reakció
Névtelen
 


Sziasztok!

Nos én errõl az egészrõl annyit tudok, hogy nem tudok semmit.
Nekünk a nagyobbnak voltak gondjai a DiPerTe-vel, mindegyiknél lázas volt, a harmadik után több napig, háromévesen már csak DiTe-t kapott. A kicsinek viszont még talán hõemelkedése sem volt tõlük.

Autizmus ügyben már felvetõdött az oltások felelõssége, egyik verzióban az MMR, másik verzióban egy bizonyos thimerosal nevû tartósítószer formájában, hivatalos részrõl nagy tagadás megy (Angliában valami dokit is kirúgtak, akit aztán az Amerikaiak felvettek egy kutatáshoz), a másik oldal meg hasonlóképp elfogult, hogy hol az igazság? Nálunk nem hiszem, hogy az MMR-nek köze lett volna a gyerek állapotához, de a DiperTe-ben már nem vagyok biztos.
A másik dolog, az autizmust tatják immunbetegségnek (felmenõk közt sok az allergiás, stb míg az autik közt sokkal kevesebb az átlagnál az allergiás, stb...) ezen esetben meg megint nem az oltás a ludas, csak nem tesz jót.

Ez is statisztika, de abban én is egyetértek, jobban egyénre szabottabban kellene oltani. Autizmus ügyben annyi van, kutatásokat szeretnének arra vonatkozóan, hogyan lehetne szürni azokat a gyerekeket, akik rosszul reagálnak az oltásokra. És ha jól tudom, valami már megmozdult az ügyben.

Én kerestem homeopata orvost, de mivel DiTe-t kapott, nem tudott adni nozodát hozzá, messze is volt, sokba is került, nem is igazán voltam megelégedve vele. De alapdolgokra használom a homeopátiát azóta.
Keke
 


Sziasztok, megkaptuk az összes kötelezõ oltást, ami 6 hónapig jár. És ternmészetesen az agyhártya elleni oltást is kérjük majd, azt mondták, hogy 2500 Ft.
Viszont állítólag 1 éves koráig ezt 3x kell még adni, míg 1 éves kor után csak 1x szúrják meg a kicsit.

Szerintetek melyiket kérjem? miben különbözik a kettõ? most miért nem lehet 1 komplettot adni, mint 1 éves kor után?

A szurikat amúgy jól bírja a lányom, de azért csak jobb késõbb egy mint most 3 nem?

Maya
maya
 


Szia Maya !
Az agyhártya ell. oltásról nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy mivel elég elszeparált helyen vagyunk (nem lakótelep) és nem viszem gyerekek közé a kisfiamat, igy nem szükséges 1 éves kora elõtt beadni, gondolom éppen a 3x szuri miatt.
De ha van valami járványféle kialakulóban akkor úgyis szól és mégis beadja.
Üdv: Ckatalin
 


Sziasztok
Ti beadatjátok az agyhártyagyulladás elleni oltást?
A dokim még csak nem is említette ennek a lehetöségér, ami nagyon felháborít. Nem mintha be akarnám adatni, de jogom van eldönteni. Vagy nem? Egyébként elég tanácstalan vagyok ezen a téren. Félek az oltás mellékhatásaitól, de attól is, ha nem adatom be esetleg emiatt lesz baj. Fiam makk egészséges erös gyerköc, most egy éves, de még sosem volt beteg. Nem tudom mitévö legyek
Kriszta

szavazzunk Kép
[color=#0000ff]</font>
Nyanya
 


Nálunk nem volt kérdés, mert a nagyobbik pár hónapos korában tört ki a cirkusz, a kicsi meg azért kapta meg, hogy a nagy az oviból haza ne hozza. Amúgy a mi dokink nagy legyintős hírében áll, ezzel kapcsolatban mégsem volt az. Van egy b.nőm, ők teljesen más dokihoz járnak, teljesen más a felfogásuk is, de neki is azt mondta, hogy be kell oltatni, mert ez a vírus jön-megy, szép csöndben minden évben meghal néhány baba, mert egy nagyobb gyereknél talán még van idő az első tünetek felfedezése után elkezdeni a gyógyítást, de egy csecsemő még nem elég erős ehhez. Vagy belehal vagy maradandó idegrendszeri károsodása lehet.
Én úgy csináltam volna, ha a nagyobbik nem ovis, hogy a kicsit csak 1 éves kora után oltatom be, mert akkor elég 1, így pedig 3 db-ot kapott.
Volt már erről szó egy másik topikban, ott bőven akadtak olyanok, akik más véleményen vannak.
Az enyém ez.
 
 


Ja, mellékhatás semmi nem volt,még hőem., nyűgösség sem.
 
 


Kriszta!

Én beadattam, ilyen idős korukban már elég nekik egy oltás! Amúgy nem tudom, hogy egy éves kor után téríti-e a TB, amúgy elég húzós ára van még támogatással is...
Bencének semmi baja nem volt tőle még csak be sem lázasodott!

Süti
 
 


Tudod, mit térít a tb? Ha kórházba kerül a betgség miatt, azt igen, de a megelőzést nem. Azt nem tudom, hogy van-e rajta némi támogatás, de lényegében önköltséges, kb. 2700 ft/db
 
 


Juli!

Ha egy éves kora előtt kapja, 70% rá a támogatás ha jól emlékszem. Na így marad 2700 Ft. Azért írtam, hogy támogatva sem olcsó!Kép

Süti
 
 


Sziasztok! Szerintetek a 10 hónapos lányomnak beadassam most az agyhártyagyulladás ellenit, vagy várjak 1 éves koráig? A nagyobbik gyerkőc ovis, őt egyébként anno pár hónaposan beoltották, mert akkor volt a Juli által mlített "hisztéria". És ha most váltjuk ki, a nagyobb támogatással, de csak két hó múlva szúrják? Vagy az egy másik oltás?
Amúgy nálunk a fiam minden oltás után nagyon lázas és nyűgös volt, és egyébként is elég beteges, a lányom pont ellenkezőleg (lekopogom). Akárhogy is, nehéz döntések ezek. Nem is beszélve a "kullancsos" oltásokról (ezen is gondolkodunk), meg a bárányhimlőről (a fiam szerencsére már túl van a betegségen, így ez a kérdés nem aktuális).
Kíváncsi vagyok a többiek véleményére!
Klára
 
 


Klára!

Ha most elkezded a sorozatot, akkor a 3. végére(tehát az immunizáció kezdetére) épp annyi idős lesz,mintha kivárnád az 1 éves szülinapját.
És akkor spórolsz majd' 6ezer ft-ot és két nyüglődést, nem? A támogatást kérdezd a dokitól vagy a patikában. Nekem spec. gőzöm sincs. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészétKép
 
 


Klara,
fel kell iratni egy eves kora elott par nappal, kivaltani pedig egy eves+par naposan es rogton beadatni /addig hutoben kene tarolni, kenyes anyag/.

-Afonya
Névtelen
 


Juli, Áfonya! Köszi, én is így gondoltam! Valahogy a homályból rémlik, mintha az 1 éves kortól adhatóból több is lenne, és az egyik eleve sokkal olcsóbb. Megkérdezem orvosunk, gyógyszerészünk, aztán majd megírom, hátha még valakit érdekel. Klára
 
 


Sziasztok
Köszi a hozzászólásokat, még körbejárom a témát mielött döntenék és megkérdezem az orvosomat is. Remélem azt is elmagyarázza, hogy miért nem említette Kép
Kriszta
Nyanya
 


Sziasztok!

15 hónapos a kislányom, mostkapta az MMR-t. a gyerekorvos ajánlotta a kullancs elleni oltást, 2 oltás lenne 17 és 19 hónaposan. Rábolintottunk, de most kétségeim vannak érdemes e megszuratni 2x ezért. A doki szerint nincs mellékhatása, de szertnék még utána olvasni.
Ti halottatok már erről valamit? Mi a véleményetek?
szamóca

Kép

Kép

Kép
 


Szamóca,
van valahol oltás-mellékhatás topik, de azért bemásolom:
http://web.axelero.hu/nyitottk/
Nagyon korrekt site.
Jó böngészést,
szilvi
 


Szilvi
köszi az infót. Gyorsan belenéztem,majd odakiáltottam a férjemnek, hogy az én Bogimat ugyan be nem hagyom oltani(kissé rémisztően hangzik:hányás, fájdalom stb).Kép
A topikot még megpróbálom megkeresni
szamóca

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!
Tudnátok írni arról, hogy milyen reakciókat váltott ki a 3., 4. ill. 5. hónapos oltás a gyerkőceiteknél? (Láz, nyűgösség, duzzanat)
Köszi,
Ida
 
 


Ida, duzzanat lehet a combján, az oltás után közvetlen nem árt masszírozni kicsit (ha jó a doki, megteszi ő). Aznap, sőt másnap is várható láz ill. nyűgösség. A lábát pedig nem árt borogatni másnapig. Lázcsillapító kúp két órával az oltás után ill. éjszakára nem árt!
Süti
 
 


Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy a 3 éves kötelező diperte oltás tartalmaz-e még mindig higanyt?
Ha igen, honnan lehet higanymenteset szerezni?

Eri
 
 


Hogy tartalmaz-e még, nem tudom, de Ausztriából behozza neked a "-menteset" a Pharmafutár. A gyerekorvostól kell egy recept. De telefonon megadnak neked minden infót: a pontos árat (euróban kell fizetni), a szállítási ktsg-et, a szállítás napját. (Oltást csak hűtőkocsival hoznak, az kb. hetente megy ki.)
 


H_szilvi!
Köszi Kép

Eri
 
 


Sziasztok!

A pneumokokkusz elleni prevenar védőoltással kapcsolatban van valakinek tapasztalata, véleménye?

köszi!
Ewa
ewa
 
 


Szia Ewa!

Én beadattam a lányomnak, nem volt igazán mellékhatás, nyűgösebb volt 2 napig, de se láz, se duzzanat. 2x szúrták, de 1 év fölött azt hiszem csak 1 szúrás van. A www.pneumo.hu oldalon többminden van róla. Elég drága szuri. Mi sokat járunk közösségbe, azért adattam be.

Anikó

Kép[/url]
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó