A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

mármint a vizet

KépKép
muffin

Jó reggelt mindenkinek!

Tappancs! Hajrá-hajrá! :D

Megint csupa tünemény babócát láttam! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Akata, norm,ális, ha nincs folyton széklete, mert az anyatejet egyes babák szinte száz százaklkban képesek hasznosítani. És ugye minden pelusban van vizelet, nyugi. :lol: És majd légy szíves, két hét múlva Ti is mondogassátok nekem, jó???? :lol: :lol: :lol:

potyka

HAt ez jo Tappancsnak is eljott az ideje.
Nem er!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Agi : en atugrom szivesen. Tegnap itthon mar kitakaritottam kimostam. HAjtogatni valom nincs. Igaziol semmi doglom nincs es ez orjit meg!
Mindjart keszitek valami sutiket, csak meg nem talaltam receptet. foznomsajna nem kell mert anyos annyi kajat kuldott hogy egy hetig eleg lesz.
Mento miert nem jott? Hat jo kerdes, de mig en benn voltam vizsgalaton egy mentosssel beszelgetett ferjem- egy hot reszeg not hoztak aki azt allitotta terhes es megvertek( neki kimentek......)- hogy nincs eleg kocsi, ember, penz.....A doki akinek "atadtak" a mentosok az ugyunket azt mondta ha be tudok menni valahogy akkor a mento nem jon ki( de azota megtanultam akulcsszo a ver, ha ezt mondja az ember, akkor jonnek, amugy meg dogoljon meg nyugodtan: teny hogy 166volt a vernyomim es kb 20 perces rango roham volt rajtam, de hat ver nem volt)

Este mar picit bizakodtam, mert mikor lementunk setalni fajdogalt a derekam, de miert is ne par joslon kivul semmi, ugy aludtam mint a bunda- na mar csak e miatt megerte hazajonnom a korhazbol!NA meg apa miatt! MAr nagyon rossz volt nelkule, meg nem birta a kis lelkem hogy nem egyutt varjuk a csodat!

Tappancsnak DRUKKK!

Muffin: szerintem jo a dontesetek, mert az egyutt toltott idore most ezerszer nagyobb szuksegetek van- mindharmotoknak- mint ujabb kerdesekre, talalgatasokra.....a vizsgalatok varhatnak, hisz a jelenlegi allapotarol mindnet tudsz es a szereteteddel tobbet adsz neki mint egy "pontos" diagnozissal.
Nagyon boldog szep napokat kivanok Nektek!
Vendég

Sziasztok!

Ma reggel 8:06-ig aludtam! Éjjel kétszer volt fent a kisasszony, 2:30-kor és 5-kor! Szóval elég sokat tudtam aludni!

Muffin! Ha tényleg meg lehet csinálni ezeket a vizsgálatokat később, akkor szerintem is tök jó, hogy hazavihetitek! gondolom már izgulsz! Biztos minden rendben lesz, ügyesek vagytok! Nagyon aranyos a képen és a homloka miatt én nem látok semmi furcsát a kisfején. Szép kis formás. Már csak egy nap! Kérünk kórházból kilépős képet!

Tappancs! +++++++++++++++++++++++

Anyjuk! Nyugalom,már tényleg csak napok kérdése. Egyébként szerintem is amiatt jártál így, hogy nincs orvosod. Persze biztos jó orvos vizsgált és igaza is van, hogy nincs semmi baj, csak ha lett volna sajátod, esetleg már túl is lennél rajta! Előbb utóbb úgyis meglesz Anna baba!

Lassan már elfogynak a pocakosok! Kicsit szomorú, mert olyan jó izgulni és várni az új babákat!

Max 3 hét és már nem lesz kismamánk!

Andakata! Anyatejes babák, van hogy egy hétig sem kakilnak és még az is normális! Bezzeg az én lányom, minden pelusba rak! Kész anyagi csőd! A kukánk csak pelenkával van tele. Van hogy egy pelenka két percig van rajta, mert ahogy becsatolom már hallom is a kakit. És persze Rolkó is pelenkás.

Kép
szly27

Azért nagyon furcsa lesz hazahozni. Nem is ismerem igazán. Az az idő amit vele töltöttem igazából annyira kevés volt... Nem tudom, hogy éjszaka hogy viselkedik, meg igazából azt sem hogy nappal... Szóval kicsit furcsa lesz hogy itt lesz... Abból a szempontból nem túl jó hogy én itthon voltam, ő meg nem, hogy majdnem teljesen az eddigi életünket éltük (a kórházba rohangálást leszámítva). Mentünk vásárolni, meg sétálni, meg éjszaka ugyanúgy aludtunk mint ezelőtt... És most egyszercsak itt lesz... Gondolom mindenkinek furcsa, de más lehet abban az eufóriában hazahozni, ami a szülést övezi... Persze iszonyatosan várom is, de nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz...

Tappancsnak megy a drukk hogy gyors szülés legyen. Szegény már szenvedett idáig is eleget...

szóval ági! A medencét elvileg egy nyáron csak egyszer kell feltölteni. Legalábbis ha jól karban tudod tartani. Nekünk is csomó idő volt mire rájöttünk hogy mit hogy csináljunk. De a már teljesen bealgásodott vizet is ki lehet tisztítani. Szóval. A lényeg, hogy vegyetek egy úszó tartót a klórnak (bármelyik barkácsáruházban lehet kapni) és abba maxi klórtablettát vegyetek. (a mini nem ér semmit) Az mindig legyen a vízben (szép lassan oldódik ki, úgyhogy semmi nincs akkor sem ha fürdés közben is benn van, de mi azért akkor ki szoktuk tenni. Csak el ne felejtsétek utána visszatenni, mert egy nap alatt is be tud algásodni nélküle). Van az algaölő folyadék, amit gondolom vettetek. Ha most algás, akkor valamivel 'mosd fel' az alját. Én rendes felmosóval szoktam feltörölni az aljáról, és ettől tényleg jó zavaros lesz a víz, de az nem baj. Aztán tölts bele annyit a folyadékból, amennyit a flakon javasol (nem tudom mekkora a medencétek) és indítsd be a keringető szivattyút. (Ha nincs, akkor is működnie kell, de jobb ha van és járatod egy jópár órát). Ettől elvileg le fog ülni minden az aljára, ahonnan ki tudjátok szívni. (Mi bele szoktunk menni, elkezdünk körbe-körbe járni hogy örvény legyen, és akkor középre egy kupacra ül le minden. :)
A lényeg, hogy a maxi klór folyamatosan ázzon benne (szigorúan az úszóban) és hetente annyi algaölőt önts hozzá kezelésképp, amennyit a flakon javasol.
Nekünk működik, de majd ti is kitapasztaljátok. :)
Bocsi hogy hosszú volt. Azért remélem érthető. :)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Tappancs hajrá, de jó neked te már ma babázhatsz!

Muffin tök aranyosak a képek,és olyan jó hogy holnap viszitek haza Eliotot. Nagyon örülök neki!!

Képzeljétek 3 napja annyira megvan dagadva a lábfejem, és zsibbad is hogy ez szörnyű! Vizesnek nem vizes, mert nem marad ott mélyedés ha benyomom.És nekem ilyen dagadás bajom nem volt eddig. Lehet hogy mostmár tényleg mindjárt szülök??

Kép
linda24

Atya isten most nézem a vonalzóm hogy már csak 9 napom van. Csak ne húzzam 40 hétig ki!

Kép
linda24

linda, szerintem az tuti víz. A benyomom és úgy marad, az nálam sem úgy volt, hanem ha pár percig mondjuk magam alatt volt a lábam, akkor totál úgy maradt miután kihúztam. Szóval ne arra gondolj, hogy benyomod az ujjaddal és úgy marad. Szerintem víz. És nekem is zsibbadt.
És tényleg, mostmár te is mehetsz. :)

KépKép
muffin

Muffin! Gondolom mondanak valamit a kórházban, hogy mit kell tenni, ha esetleg félrenyel, ugye? Egyébként meg eddig is te etetted és gondolom nem volt semmi baj. Majd szépen összeszoktok! Mit szól a rokonság, hogy ilyen hamar hazahozhatjátok Eliotot?

Kép
szly27

Linda, azt hiszem inkább úgy nézik, hogy benyomod és fehér marad az ujjad helye... De sztem is víz. És gondolom nem fáj kevésbé, ha elmondom, de nekem is olyan. :lol:

Húúúú, de bírnék most egy medencét. De a mienket csak a héten fóliázzák. A végén még delfinmód szülök majd. :lol:

potyka

Muffin akkor bizti igazad van, ezt ki is fogom próbálni.
Hát már tényleg nagyon szeretnék menni, igaz kicsit félek a szüléstől,de mindenki túl van rajta valahogy. Hátha most ez a lehűlés majd segít. Bár valahogy rám nem hatnak a frontok. :?

Kép
linda24

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 10:56-kor.
Vendég

Szerintetek esti sétára mikor mehetünk majd? Még amikor az intenzíven voltunk, ott mondta a nővér, hogy szerinte egy hetet várjunk mert azért mégiscsak steril környezetből kerül ki... (bár már most is 'normál' körülmények között vagyunk 4 napja). Én viszont úgy vagyok vele, hogy este miután lement a nap, és emberek közé nem megyünk, akkor igazából miben más, mint ha itthon vagyunk és kinyitom rá az ablakot? Emberek közé úgysem akarom vinni még egy ideig, meg nem is nagyon szeretnék látogatókat sem... Pont nem hiányzik hogy összeszedjen valamit.
Fejés... én nem tudom mit kéne csinálni, hogy valahogy egy kicsit kiegyenlítődjön a két cici. Most reggel is az egyikből lejött 160, a másikból meg 55... És mindig ilyen iszonyatos a különbség... (még mielőtt jönnének a megjegyzések, ez csalás volt, ugyanis éjszaka nem fejek egyenlőre... Reggel úgyis megvan az a mennyiség amennyi a két éjszakai fejés lett volna, napközben meg szigorúan próbálom tartani... Úgyis ha Eliot itthon lesz fel kell kelni éjszaka és akkor majd azt is betartom...) Szóval a rendes fejéseknél meg általában 70-30 az arány... :( És akárhogy nyüsztölöm, nem képes többre... Na mindegy.
Voltunk egyik nap egy boltban és próbáltam egy cipőt, ami olyan mint a lábtyű. Minden lábujjadnak külön van helye. Kb. olyan mintha mezítláb lennél, de mégis van rajtad cipő. Ilyen kényelmes valami még soha nem volt a lábamon, de egyrészt 18.000 Ft-ot nem adnék érte, másrészt meg nem mernék benne kimenni az utcára mert szerintem hülyének néznének. De teszek fel nektek képet róla, mert iszonyat poén. :)
Kép

KépKép
muffin

szly, mindenki örül neki hogy jövünk haza. :) Igazából mernének mást tenni. :)
Amúgy nem nagyon mondtak semmit a félrenyelésre. Tegnap félig bealudt amikor még próbáltam neki adni és sikerült neki félrenyelni. Kicsit megütögettem a mellkasát és utána rendben volt, de amikor kérdeztem, hogy mit csináljunk ha mégis előfordul, azt mondták, hogy legyen itthon egy orrszívó... dehát rajtam az nem segít. Dugjam le az orrszívót a torkán??? Na mindegy, majd hétfőn amikor hozzuk haza akkor beugrunk szerintem a gyerekorvoshoz hogy mondja meg mit csináljunk ilyen esetben.
Na most megyek mert még van egy kis dolgom mielőtt megyünk be hozzá. Aztán majd jövök.
Addig is mindenki hűsöljön. (El sem tudom mondani hogy örülök hogy megcsináltuk a szigetelést. Tegnap sem ment 25 fok fölé a benti hőmérséklet, meg most is annyi van. Úgyhogy idebenn egész kellemes. Tavaly nem lehetett megmaradni!!!)

KépKép
muffin

Sziasztok!

A felét elfelejtettem, hogy kinek mit akartam írni... :oops:

Bondi, jobbulást Otinak!!!
Vidokata, nagyon szép a történeted!
Muffin csak nyugi! Furcsa, de nagyon szuper lesz otthon! Örülök nektek!!!! :lol:
Andi, nagyon tetszett az a cikk amit felraktál a sírós babával kapcsolatban! Szerintem is az a legfontosabb, hogy ne sírjon a bébi!

Minden újdonsült anyukának hatalmas gratula!!!!!

Csajok! Segítsetek, ha tudtok! Luca csak a cicin alszik el normálisan, minden más módon sírva. Ha dajkálom, úgy alszik el a leghamarabb, de úgy is sírva, mert a cicit keresi. A cumi nem jön be neki. És általában egy nagyobbat alszik egész nap, a többi csak ilyen félórás szunyókálás, de látszik rajta hogy fáradt. Az éjszaka viszont nagyon szuper, 6-7-8 órát alszik egyhuzamban. Csak az a szörnyű, hogy napközben álomba sírja magát. :cry: Valami ötlet?

Előre is köszi!

Kép
sziszka82

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 10:57-kor.
Vendég

Ja! És gyönyörűek a bébik!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
sziszka82

Muffin, nyugodtan kivihetitek, mondjuk nyilván nem tescozni készültök :lol: , mert a steril környezetnél fertőzőbb hely, a kórházi bacikkal sztem nincs. Arra figyelj, hogy ne melegedjen túl. De estefelé sztem ezzel sincs gond. A cipőke nagyon ÉRDEKES. A tejkérdésről meg sztem kérdezz iboly.hu, pl. Vagy dormouse@freemail.hu Igazából nekem soknak tűnik a különbség, de simán lehet, azt mondják, ez van. Talán érdemes mindig mindkettőből fejni, és mikor a gyengébbhet visszatérni újra. És IGYÁL ELŐTTE/KÖZBEN, akár csak egy-két nagypohár vizet, ált jobban jön tőle. (szoptatásnál is!!!!)
Ja, és nálunk a gyerekovos kijön mikor hazahozzuk az alanyt. Ne ugrálj vele, sztem telefonozz jóelőre neki, hogy jöjjék. (vki kérdezte, én megkérdeztem mennyit kér, azt mondta 3-5000 között szokott kapni. Namost mikor sűrűbben jön, akkor lefelé kerekítek, mikor a múltkor síelni készült, de előtte beugrott a kicsi-féle brutális allergiás reakciót felmérni, akkor 5-öt kapott, de előtte már vagy egy éve nem volt itt).

KATÁK, Hármaskán allergiás kiütés az arcán. Amúgy is tüsszög, vmi tuti irritálja, calcimuscot mennyit szoktak adni(szájon át)???? (már tart pár napja, és nem bírok rájönni, mi váltja ki. Őszintén a szülés körüli pánikra tippelek, mert eddig mindig megbetegedtek a nagy esmény kapcsán, viszont nem alapvetően betegesek, és sosem kaptak mondjuk kanyarót, csak kis nátha, hányós-fosós, most meg úgy tűnik allergiás nátha...)

Sziszka, hát akkor cicit neki. :lol: Sztem lényeg ,hogy éjszaka alszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára potyka 2008.07.13 10:01-kor.

potyka

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 10:57-kor.
Vendég

Vkata, és milyen csinos nyáriruháid vannak :lol: , majd visszíállnak a dolgok. (és íme a babyblues időszaka?????)

potyka

Sziszka! Luca nappal jóllakik? Mert lehet azért keresgél még, mert nem volt neki elég! De akkor is keresgélnek, ha fáj a pocak, vagy ha nagyon álmosak. De első körben arra tippelnék, hogy éjszaka több tejcsi van, könnyebben jóllakik és ezért alszik el könnyebben.

Kép
szly27

Kép Kép Kép

Kép
szly27

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 10:58-kor.
Vendég

5 éves, és 25 kg. fenistil is van, tényleg :lol:

potyka

Szly: Jázmin nagyon édes!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 10:58-kor.
Vendég

Kata, a hordozókhoz lehet kapni SZŰKÍTŐT, azt érdemes beszerzeni, nem is drága. És hát eleinte nem az igazi, ez tény. Ill. ghondolom a különböző márkák közt akad kisebb típusú, de hamar megnőnek. Én volt, hogy tettem alájuk vékony szivacspárnát, hogy ne görnyedjenek annyira.

potyka

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 10:59-kor.
Vendég

még vmi, sztem legjobb hordozó a maxi cosi. Bekötni is könnyű... Nekem most nem olyan van, de volt már.. Naja, meg ugye nekem négy kiló felettiek, és overállban nyomták kezdetben. ezzel nem segítettem sokat :oops:

potyka

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 10:59-kor.
Vendég

Kata, én nem bánnék egy kis aluszékonyságot :lol: :lol: :lol: És sztem csak ma adom, esetleg holnap még. Igazából nem viszket neki, lehet, hogy a nap csinálja??? Vagy a napvédő :cry: . Basszus, erre eddig nem is gondoltam. Akkor sapkát kap, nem bekenést.

potyka

Már mi is újra 3kg felett vagyunk!!!!!!!! (jó nem sokkal 90gramm)
Vendég

Kata! Jázmin is olyan kis görnyedve ül a hordozóban. Én úgy szoktam beletenni, hogy teljesen berakom a fenekét az aljába, hogy ne legyen rés a hordozó és a dereka között. Így kicsit jobb, de én sem szeretem. Pláne rosszul vagyok a babahordozós babakocsiktól, soha nem használnék olyat újszülöttnél!

Kép
szly27

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:00-kor.
Vendég

Amúgy csak azért érek most így rá, mert szép nagyot alszik a kisasszony és a férjem olyan drága hogy most itthon van hogy minden házimunkát megcsinál és az anyósom hozza az ebédet!
Vendég

Meg az is baja a hordozóknak, hogy annyira körülveszik a gyereket, hogy teljesen beleizzadnak. Legalábbis nekem Roli is, meg most volt, hogy Jázmin is beleizzadt már. A kis feje helyén folt maradt! ( persze a szűkítő miatt, mert azzal még zártabb)

Kép
szly27

Nekem is anyósom hozza az ebédet. Roli meg apa elmentek a traktorért. Jázmin alszik. Szóval én is ráérek. Most még álmos sem vagyok.

Kép
szly27

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:00-kor.
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:01-kor.
Vendég

De! Nagyon aranyos Dórika! Az a póz! Látom van a homlokán értágulat! Rolinak is volt! De már alig látszik!

Kép
szly27

Jaj olyan édik ezek a babaképek.

Vidokata annyira tündéri a kislányod! Olyan kis babás! :)

Kép
linda24

Potyka, adnék én neki cicit, csak azért valami rendszert igyekszem vinni a napjainkba. :D Meg a hasfájástól tartok.
Szly, biztos jóllakik, mert olyankor szoktam levenni ciciről amikor már csak nyammog. Meg kaki is van és szépen gyarapodik a kisasszony. :wink:

De annak tényleg örülök, hogy éjszaka jól alszik, csak nem tudom hogy normális-e, hogy álomba sírja magát, vagy én csinálok valamit rosszul? :?

Kép
sziszka82

Sziszka! Hát akkor passz! Nem tudom miért sír. De én is jártam úgy, hogy keresgélt, adtam neki cicit. Annyira tele ette utána magát, hogy fájt a pocakja. Meg akkor láttam rajta, hogy csak cumizna a cicivel és mérgeli, ha nyelni is kell. Úgyhogy nálunk nagyon bevált a cumi, mert abból tuti nem jön semmi és megnyugtatja.

Kép
szly27

Na..megvolt az első sétánk!! :) tettünk egy kört itt egy utcával arrébb.... Laura végig aludta!

csajok, h.szilviékkel mi lehet?

wera.....te is eltüntél.

d.dodó

Linda: nem akarlak ijesztgetni, de nekem is igy kezdodott, aminek korhaz lett a vege.
Szoval dagadt alabam, azt hittem a melegtol, aztan kesobb tudtam viz, es jott a magas vernyoma, majd a roham, es roham utan le is ment a teljes dagadas. Igaz most megint kicsit nagyobb.
Igaz amig nincs feherje es magas vernyomas addig elvileg nem gond, legalabbis nekem ezt mondtak a terhesgondozason.

Az meg hogy nincs dokim es hogy ezert fogtak benn? Nem igen az Uzsokiban rajottunk ez bevett szokas, minden szire szora befogjak az embert.

Szly:ezt nem igazan ertem, mitol szuletne meg hamarabb a gyerek attol ha van orvosom? Mivel nincs krtikus allapot, sot o ugy vihancol odabenn mint 4 hete , igy nem inditjak meg, sajat se inditana....Szoval csak abban erzodott hogy nincs sajat, hogy nem johettem haza azonnal penteken, mert szerintem igy senki nem vallalja a feleloseget es ezert inkabb benntartottak.
En be sem mentem volna ha rjatam mulik, bar ijeszto volt az a remeges, csak hat azert mas lehetosegem nem volt arra hogy tudjam a baba nem sinylette meg ami abban a 20 percben tortent velem....
Vendég

Köszi a kakis válaszokat! Alapvetően ezt mind én is tudom, csak furcsa hogy a kórházban minden nap volt meconiumos széklet most meg két napja semmi. Vizelet bőven.

A gyermekem egyébként meg 3 órája alszik és ébreszthetetlen...Mellek szétdurranni készülnek...

Dóri és Jázmin is cuki!

Potyka, Kata válaszolt...

Ezek asz autósülések tényleg olyan fucsák. Adél is tisztára oldaltnyekkenve ült benne tegnap, dehát ugyse fogjuk sokat használni..

Egyébként, Kata én csak nézem Adélt és sírok. Ezek a hormonok
( és a fáradság....) gondoltam, hogy durva kötődés lesz, de hogy ennyire...

Kép
andkata

Micsoda édes Csajszi képek! Olyan harapnivalóak!

Kata!

Ne izgulj a rucik miatt!

Az egyik lökött barátnőm (ezt magáról is állítja), szülés után 4 héttel eszeveszetten elkezdett tornázni, hasizmozni. Ezt követően nem is tudott sokáig szoptatni. Azóta is bánja!

Majd lemennek azok a fránya kilók!
20150601134430

anyjuk ugyis kedden megyek dokihoz, majd kiderül mi lesz. Remélem azért nem járok úgy mint te. Bár a mi időnkbe már minden jöhet. De már inkább a szülés indulna meg. :lol:

Kép
linda24

juj sose voltam még laptetőn! :shock:

Kép
linda24

hali lányok!

micsoda csoda fotók :D meseszépek.

kiváncsi leszek mi hogy boldogulunk a hordozós autósüléssel. gondolom mi is csetlünk botlunk majd benne. :(

linda!
remélem már jobban vagy kicsivel. iszol csalánlevél teát? én ittam és sokat segített. 1 hétig használtam csak!!!

mondjuk mostanság már én is rosszabbul vagyok.
tegnap a masszázson a csajszi mondta is hogy ha megszülök nem ártana elmennem egy tetőtől-talpigra mert a vádilim nagyon be van durranva, és egyébként is nagyon jót szokott tenni.
hát majd igyekszem belekalkulálni a zsufolt programba majd.
de hoy lesz időm???

ma nagyon kész vagyok. ez a meleg és fülledt idő... :( a fejem tiszta kótyagos.
de elmentünk nagybevásárlásra. a végét már alig birtam.
de igy legalább kórház után kb. 1 hónappal se kell még nagybevásárolni a picivel. elég lesz azt venni ami éppen egy egy napra nagyon fontos.
igy gondolom könnyebb lesz. elég lesz pelusokért meg apróságokért rohangászni :D

jah és cipekedtem is :D hátha meghozza az eredményt... habár kétlem. de hát a remény... legalább az legyen :D :D :D

nah most megyek éselpakolok. tuti lesz egy óra mire mindent elrakok...

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?