A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Sziasztok!

Bencuri! Szonja nagyon ari! Több képet is rakhatnál róla!
Azért tudok (szerencsére) ilyen sokat fennt lenni, mert Jázmin nappal eszik, alszik. Délután kb 5 után van egy ébrenléti időszaka, akkor általában sétálunk. Roli meg 3 órákat alszik délután, szóval ilyenkor a lurkók alszanak, én meg már nem vagyok olyan fáradt, hogy aludjak. Főznöm nem kell még a jövő héten sem. Ami meg van kis házimunka, simán megcsinálom akkor is, ha Roli fentvan.

Kép
szly27

szly!
nagyon ügyes vagy. tök jó hogy végre van időd. jól beosztják a gyerekek egymás között :D
lesz időd már magadra is :D nem hiányzik a lelkednek?!
roli mennyire viseli el jázmint? mármint hogy jól kijönnek? vagy még szokják egymást???

Kép

Kép
timi1982

ujra itt picit sem okosabban, illetve annyit tudok, hogy a doki szerdan mindenkepp beutal meg ha holnap nem is fognak a korhazban.
Ctg tokeletes, vernyomas kicsit magasabb mint itthon volt de nem mondtak ra semmit.

Vkata: tudom hogy ezek a toxemia tunetei, es ez nekem mind meg is volt, de mivel a vernyomas magatol rendezodott igen rovid ido alatt, ezert maradt a toxemia gyanu. A leleteim nem lattam, csak a feherjet mondta szulesz.Igazibol, ha nem jon a gorcsos roham nem is derul volna ki. Csak bizni tudok benne hogy nem lesz semmi negativ kovetkezmenye!

Lepcsozes, en tudatosan mindenutt lepcsozom, rendelo intezetben , aluljaroban....de hat nem hatja meg a lanyomat.
TAkaritas sem- bezzeg a 20 het korul milyen gorcsom lett ha takaritottam, mostmeg semmi- cipekedes sem.....
Most a fozesnel tartok, aztan meg lehet sutok, de igazibol nem akarom ezekt tulzasba vinni, mert a szulest nem inditja mg viszont a vernyomasom emelkedik, es a labdagadasom is erosebb ha nem egesz nap fekszek:(

Dragak a gyermekek! Akarmennyi kepet szivesen nezegetek!
Vendég

anyjuk!

egyébként mostmár én se fogom vissza magam. mindent csinálok amit eddig nem. pl. eddig nem cipekedtem max 2-3 kilókat. nah valamelyik nap megfogtam a két kezemben 6-6 litert. hát semmi hatása. fitti voltam.
és azt mondják, hogy ha jönni akar enélkül is jön, ha meg nem akar, ez sem indítja meg.
tipikusan olyan mint a sex. ha eltiltanak annak az oka a mészáj, nem az hogy a szülést ne indítsa meg! vagyis hát a vége az lenne, de ugyebár közvetve hat a dolog.

a lépcsőre is ezt mondják. ha jön jön, ha nem azzal se fog.

ugyhogy én is csinálom ezeket, de nem igazán "bizom" a hatásában.
inkább annyi hogy nem figyelek oda, mert ha netán mégis volna valami következménye ezeknek, mostmár ugyis mindegy :D :D

de egyébként a stressz sem tesz jót! épp vmelyik nap mesélt anyukám egy sztorit. nah néztem nagyot!!!

mikor ő szült volt a szülőágyon egy nő aki szülni készült. de közbe jött egy másik szülő nő, akinek már nem jutott ágy, igy leszállították ezt a hölgyet, mert neki még több időre volt szüksége. akinek nem jutott ágy, annak a babájánka meg már a feje félig kint volt.
nah ahogy kelt le ez a vajúdó az ágyról hogy átadja a helyet, meglátta a baba fejét félig kibujva... ugy megilyedt hogy abbamaradt az összes fájása és csak 2 nap mulva indult ujra...
igaz ez már 26 éve történt, de hát azért durva!!!!!!

Kép

Kép
timi1982

Timi4 Igen! Ma végre vettemmagamnak két gatyát! gyerekeket anyunál hagytam. Roli szereti Jázmint, állandóan puszilgatná. Igazából még nem sok vizet zavar Jázmin. Majd ha már neki is kell a játék! Na akkor tuti lesz valami, de egyenlőre ügyes Roli. Nem féltékeny ha fogom, vagy etetem. Megszokta hogy itt van.

Kép
szly27

Azért a cipekedéssel csak óvatosan, csúnya dolgokat okozhat, pl lepényleválás!

Kép
szly27

timi: teljesen igazad van, es sajna nalunk igy is van hiaba minden ha o nem akar jonni. Csak hat ha szerdan befektetnek ott varnak szerintem max pentekig es meginditjak, Az meg azert megsem ugyan az. Meg hat az sem az igazi nekem, hogy a 8as szobabol atsetalok a mellette levo szuloszobara, ahol nincs velem a parom, stb....Ok, hogy nem a korulmeny a lenyeg hanem hogy kijojjon es egeszseges legyen, de valljuk be mindenki megalmodik valamilyen szulest- meg akkor is ha az almoknak rakat intezmenyi es anyagi korlata van- es nehez elfogadni egy teljesen mashogy alakulo szituaciot.....de tudom ember tervez Isten vegez....
Tudod ha 3massal kezdodne a heteim szama tan meg en is konnyeden tudnam felfogni, de igy hogy negyessel........ezzel kicsit sem szamoltam az elmult 9 honapban....
Nehez nagyon! Tan nehezebb mint az osszes eddigi het.

Azert nagyon kivanom Neked hogy Te ezt ne eld majd at!
Vendég

kepzeljetek, hogy meg legyen kis izgalom az eletemben pirosan villog a tajszamom a rendszerben! HAt nem kiraly? :twisted: Meg jo hogy januar ota csekken fizetem! Es mindez valami olyan turpissag miatt van hogy az apeh nem jelezte az oep fele hogy fizetem....Szenzacios! Ig ymi rohangalhatunk utana! Csak mikor? En nem merek utazgatni mar, ferjem dolgozik. Hat marad az hogy az 5 napban amit velunk kene toltenie o ez utan is szaldgalni fog. Kulonben jon a levelke hogy fizessek ennyit meg ennyit a szulest, a terhesgondozast, a tudom is en mit.....
Na ez hianyzott meg nekunk!
Ah azt nem ertem miert lepett meg a dolog! Hisz megszokhattam volna mar, hogy a becsuletes embert csesztetik mindennel...........
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:08-kor.
Vendég

Híreket hoztam!

15óra 12 perckor megszületett Tamáska Dávid Kornél 4840 grammal és 60 cm-rel! Sima szülés volt! A Mama és a baba is jól vannak!

Hatalmas Gratula Tappancsnak Dávidhoz!
Vendég

Tappancs! Hatalmas gratula a hatalmas babához!

Bocsi az első képet már felraktam nem ezt akartam :oops:
Vendég

Sziasztok!

Ti mikor kaptátok meg a baba tb kártyáját? Mi még nem kaptuk meg, és semmit se tudunk intézni.

Kép
Kép
Kép Kép Kép

Kép
dittke

TAPPANCS! NAGY-NAGY GRATULA A FIADHOZ,MELY GYÖNYÖRŰ MÉRETEKKEL RENDELKEZIK!!! :lol:

Kép
dittke

ááá ezek a hülye hormonok.
elég volt a kép katától meg a hir tappancsról és már el is sirtam magam.

Kép

Kép
timi1982

jó köszi... közben megérkeztek dittke fényképei is. jöhetnek az egerek is :D itatom majd őket

Kép

Kép
timi1982

Hatalmas gratula Tappancsnak hatalmas Dávidkához!

Kata, az én lányom is egész nap nyüglődik, remélem éjszaka nem ez lesz!....

Kép
andkata

Tappancs hatalmas gratula a kicsi fiadhoz, aki nem is olyan pici! :D

Dettike, nekünk is van ilyen fehér rugink! :D

Szly, majd teszek még képeket! Tök jó, h már gatyokat is tudtál venni magadnak! Irigy! Nekem hét közben nincs kire hagyni a gyerköcöket! Pedig én is szeretnék már egy-két felsőt és gatyót 8)
bencuri

Bencuri Dittke: nekünk is van olyan rugink csak még óriási rá!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:08-kor.
Vendég

ITTHON VAGYUNK!!! :)

Kicsi békám éppen alszik. Apával együtt... :)

Kérdésekre válasz: a medencét mi egy porszívócsővel szoktuk kiszívni. Közlekedőedény elv alapján... :)

kaki... andkata, babu örülök hogy sikerült a bébiknek kakilni. Nálunk meg pont az ellenkezője van... Most délután hazahoztuk, tudtam hogy tele a pelus, úgyhogy tisztába tettem. Aztán evés. ERre megint telerakta. MOndom mielőtt leteszem aludni azért lecserélem. Erre még be se csuktam az új pelust, azt is megtöltötte... Mondtam hogy mostmár elég lesz. :)

Dittke, a taj kártyát mi intéztük, nem küldték ki. Bementünk a teve utcai központba és ott kellett igényelni. Kb. 15 perc volt.

Nem csináltunk kórházból kilépős képet, mert szakadt az eső és örültünk hogy a kocsiig eljutottunk... :) A lényeg. Reggel mentünk a fél 9-es etetésre. Aztán várni kellett még egy csomót a záróra, de 11-kor kész volt. Utána átmentünk még a Heim Pálba, hogy megnézzék a bébit (ott van a hasadékközpont). És már meg is van a műtét időpontja. Október 27. (Mármint az első, mert azt mondta a doki is, hogy nem lesz egyszerű menet, mert a hasadékból is a legrosszabb fajtát fogtuk ki...) De a lényeg, hogy megnézték és már tudjuk hogy készüljünk. Majd négy-hat hét múlva kell bevinni hogy ránézzenek. Addig meg hízlalni kell a drágámat. Minnél több husi van rajta annál jobb lesz az eredmény. :)
Aztán meg hazajöttünk. Olyan jól aludt, hogy csak beraktam az ágyába és még volt időm rendet rakni, ebédet csinálni és épp a végén jártunk amikor felébredt. Aztán melegítettünk neki kaját (80-at, amit a kórházban megevett ha épp nagyon éhes volt) azt benyomta, de még kért. MOndtam apának, hogy adjon még 20-at. Azt is megette de nem akart elaludni. Mondom ez a gyerek még éhes. Erre melegítettünk még 20-at, de abból már csak 15 kellett neki. De akkor is! Benyomott 115-öt!!!
Na most ébred, megyek. De szerencsére nagyon jó gyerek, a kórházban is mondták. Remélem nem lesz vele sok gond. :)
Na mindenkinek további szép napot!

KépKép
muffin

Halihó!

Tappancsnak hatalmas gratula! Sok-sok boldogságot, egészséget és tengernyi tejcsit kívánok nektek!!! :wink: Atyaég, mekkora hatalmas bébi lett ez a Dávid!!!! :shock: Ez új rekord, ugye?? :D Minden elismerésem hogy simán ment, bár gondolom jól megküzdött vele, már csak az előményeket tekintve is. :?
Vendég

Tappancs, Isten hozta Dávidot!!!! Azannya, nem semmi paraméterek, és nagyon ügyes vagy, hogy mindezt simán!!!!

(és remélem a mi kicsikénk nem ezt a rekordot akarja megdöntögetni)

potyka

Csajok, én most ezzel bírkózom! Kép Nagyon fini, Anya csinálta nekem tegnap! Ha kér valaki, most szóljon, mert nagyon fogy! :lol:

Nóra baba aludt 3,5 órát! Juppiii! Aztán 1 órát hamizott, most meg nagyban dumál az apjának! Olyan édik együtt! :lol: De lassan át kell vennem mert Apa is megy vacsizni meg jön ide a géphez. Ha jól sejtem megint hamizni akar majd a kis drágám. Ilyenkor este 10-ig csillapíthatatlan az étvágya! :twisted:

Anyjuk - nagyon drukkolok neked hogy ma vagy holnap induljon el a babócád neked is és ne kelljen pocakosan befeküdnöd. Az bizti elég rossz lenne! És ez a toxémia gyanú sem hangzik vmi jól! :? +++++++++++++

A lépcsőzés meg a cipekedés amúgy nem a legjobb ötlet így szülés előtt, egyrészt ugye amit Szly is írt, meg ha elfáradsz, frankón nem marad erőd szülni. Én is már kaptam a cukrot vénásan, mert totál le voltam gyengülve. Pedig tudjátok, nem vagyok az a punnyadós tipus... :twisted: Úgyhogy utolsó perces kismamik, aki még teheti tessék csak nyugodtan pihenni, relaxálni és felkészülni testileg lelkileg!!! Előbb-utóbb jönni fog az a bébi, bent nem marad! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok Marcsi és Tappancs gyöngyszemeihez! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit a manócskáknak!

Muffin, örülök, hogy otthon vagytok és együtt a család nyugiban.

Ronix, Sz.andi hogy álltok a tejcsivel? Nálunk is van sokszor, hogy csak 40-50-t eszik. De hízik, végül is és ez a lényeg.

Még pár kép Bogiról:
Kép
Kép

Lányok:
Kép

Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala

Muffin - örülök hogy együtt a család otthon!!!! :D :D :D Sok boldogságot nektek! :wink:
Nem semmi hogy 115-öt evett! Nem csoda hogy sokat kakil! :lol: Egyébként a védőnő azt mondta hogy egy hónapig simán lehet hogy akár minden pelusban van kaki és egyáltalán nem gáz. Azt jelenti jól eszik és szuper az emésztése! :wink:
Vendég

Csilla - Bogi irtó gyönyörű kisbaba! Biztos nagyon jó tesók lesznek Toncsival, irtó aranyosak együtt! :D
Vendég

amit szerettek:
Kép Kép Kép Kép

Kép
andkata

Kata, ez az uccsó kép---- Nekem nagyon bejön. :lol:

Csilla, tüneményesek együtt a lányok. Toncsit nem viselte meg a Te kórházi tartózkodásod?

Dittke, micsoda kis sünimanód van. :lol:

Amúgy a lépcsőzést tényleg enme gyértelműen mondják hasznosnak, mert nem jó az izületeknek, na meg ha vki nagoyn fújtat, az o2 ellátás is zavart szenvedhet. (szépen mondtam?)

Anyjuk, higgy a dokiknak. Ha azt mondják, mindne ok, akkor minden ok. Mást nem nagyon tehetsz-

potyka

Sziasztok!

Vagyo Wera,mindig olvasok,de mostmár kezdek kikészülni!
Áron 2 napja megállás nélkül ordít annyira fáj a hasa!
Már minden lehetőséget kipróbáltunk és csak sír!!!!!!!!!
És megint sír ,mennem kell,holnap próbálok jönni mesélni! :twisted:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
ibm

Katus: de édes Adél baba!!!! Nekünk is van ilyen badynk csak sárga!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:09-kor.
Vendég

Anyjuk, közben eszembe jutott még, hogy a magzatvíz-szivrágás vezsélye lenne a fertőződés. Annak jele a láz, meg sok más. Az Nálad nincs, tehát no para.

potyka

Jaj: Dittke akartam neked is írni hogy milyen tünemény!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:09-kor.
Vendég

ami!

boldog szülinapot!
most néztem hogy van :D

Kép

Kép
timi1982

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 11:10-kor.
Vendég

wera!
azt a sütit én is imádom. ide küldhetsz. erről jut eszembe... milyen régen volt már nálunk:D

muffin!
jó hogy együtt vagytok. és az a pelusos dolog :shock: :shock:
anyagilag jó kis mulatság lesz ha igy marad :D
persze még mindig jobb mint fordítva.

akata!
gyönyörű hercegnőd van!!!

csilla!
ti is imádni valók vagytok. látni hogy oda vannak egymásért már most :D

Kép

Kép
timi1982

A.Kata tündéri! :D
bencuri

Tappancs! Gratulálok! Hatalmas baba!

Kép
szly27

Titi? olvasol minket? mizus felétek? jelentkezz! Remélem Leventével már minden okés!
bencuri

Minden baba nagyon aranyos!

Muffin! Tök jó, hogy otthon vagytok! Nekünk is minden pelusban kaki van és jártam már úgy is mint te! Csak nekem még van egy kétéves pelusosom is! Na de ezen már dolgozunk! Jázminnnak is 110 az átlag adagja!

Vidokata! Ami! Sajnálom, hogy nyűgösek a gyerkőcök! Eltelik az első három hónap, és meglátjátok minden sokkal könnyebb lesz.

Ami! Boldog Szülinapot!

Kép
szly27

Na igen mindenki megelőz!
Titi: én is kérdezni akartam hogy vagytok????
Vendég

Szly mi is próbálkozunk a bilivel, de egyenlőre még rá se akar ülni! de nem erőltettem! Ötleteket, tanácsokat szivesen vennék Anyukák?! :wink:
bencuri

Werám!
Sztem már lemaradtam a sütről!

Csilla!
NAgyon édesek a lányaid! Antónia is gyönyörű szép!

Tappancs!
Gratulálok!

A férjem üzeni, hogy "nem piskóta baba"!

AKata!
Adél tüneményes! Lehet majd neki udvarolni?

VKata!
Dórikád is nagyon cuki! Mert neki is udvarolnánk ám....

Muffin!
Örülök, hogy hazaértetek Eliottal.

Nem tudjátok Marcsiékat mikor engedik haza?
20150601134430

Mi megismertük ma a gyerekdokinkat és nagyon jófej. Kiírta a kenceficéket és a vitaminokat Lacinak, szabin lesz ugyan, de eljön majd, ha hazajöttünk a kórházból.
20150601134430

Kép Kép Kép

Kép
szly27

Jó! Már látom, hogy mit felejtettem ki!

Vidokata következőben benne lesz!

Akinek valami adat hiányzik, légyszi írja már meg!

Andkata, Sipiné, Maveric(képek)!

Sziszka! Lucáról van képem, csak nem tudom miért nem raktam be! :oops:

Kép
szly27

Szly!
Köszi a táblát! Ügyes vagy!

Egyre szebb!!!!
20150601134430

Holnap rakok másik táblit is, most mennem kell!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
szly27

Tappancsnak oriasi gratula!
Irigylem ot!

HAt igen mennek en ma este szivesen( raadasul az egyik sztardoki az ugyeletes ma!) de hat semmi elojele.

A babak gyonyoruek!

Muffin: szuper a kicsi fiad! s te is szuper vagy, a lenduleteddel, akaratoddal es szereteteddel! HAjra! NAgyon szep napokat egyutt Nektek!

En picit kiakadtam es epp elhataroztam elbucsuzom toletek , de ennek a szandekomnak vegett vetett mikor meglattam a sok szep babyt, meg hogy annyian probaltok igy a messzi tavolbol nyugtatni, erot adni...
Szoval megtudtam noverem szokta olvasni a forumot, mero olyan szandekkal, hogy a bejegyzeseimet fikazza, es felhasznalja arra hogy jolkibeszeljen engem a Dorival es egyebb csaladtagommal.
Egesz konkretan bunkosagnak tartom, es nem ertem ez mire jo, de arra jottem ra emiatt nem fogom megfosztani magam az itteni jo hangulattol , segito kis csapattol, otletektol, jo emberektol....
Nehez ezzel a tudattal irni, hogy masok ezen rohognek, csamcsognak es kritizalnak.
de hat ha neki ez valami jo dolog, am legyen, en meg megprobalok ugy tennimint akit nem erdekel.
MAx ha nagyon nem megy privatban irok mindazoknak akikkel nem szeretnem a kapcsolatot megszakitani.

Tul jo ez a csapat ahhoz hogy csak ugy egyik naprol a masikra "kilepjek".
de ha ti is ugy erzitek ego amiket irok es faraszto vagyok, meg tudalekos szoljatok, es akkor tenyleg nem irok tobbet!
Vendég

Anyjuk!
El ne merj menni! Azért vagyunk itt, hogy támogassuk egymást! Mindig találsz itt olyan, aki megvigasztal és Te is számos alkalommal tetted ezt!

A tesóddal meg ne foglalkozz, ezek szerint nagyon rá ér.
20150601134430

Anyjuk! Ne is törődj vele! Egyébként elég szemét dolog!

Pár kép:

Rászállt a légy:
Kép Alszok:

Kép Roli és a traktor:
Kép Kép

Kép
szly27

Köszi a tippet a taj kártyával kapcsolatba, de Szegedi vagyok.
Szly, én kimaradtam a tábliból. :oops:
Anyjuk! Ne foglalkozz senki mással!
Ami! Boldog születésnapot!
Muffin! De jó, hogy otthon vagytok.
Csilla! Tündériek a lányok! :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi, ha sok vagyok. :oops:

Kép