A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:35-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:36-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa remélem sikerült már meghallgatnod én apa fonendoszkópjával szoktam hallgatózni, ha úgy van fordulva (hátal a hashalamnak) akkor azzal is lehet hallani :)

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:36-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Örülök,hogy mindenki jól van :) Én is gondolkoztam rajta,hogy veszek egy szívhang hallgatót.

Ancsa:Sikerűlt már beállítani?Ha igen akkor milyen?

Magas pulzusszám:Én is észre vettem,hogy a szivem gyorsabban ver mint eddig nekem általában olyan 82-90 szokott lenni.Nekem még párosúl azzal is,hogy bedobban egy jó nagyot vagy épp kicsit a szivem :(

Nekem olyan is van néha,hogy alig kapok levegőt mintha légszomjam lenne.Általában este felé van ilyen nálam.Meg persze,ha kicsit többet eszem a kelleténél :oops:

Kumpibogár:Sajnálom,hogy inzulinozni kell.Én se bírnám ki,hogy ne nassoljak bár biztos,hogy a baba miatt meg tenném.

Néha én is vásárolgatok a babónak,mert nem bírom ott hagyni,ha valami meg tetszik :oops: :) Pedig most is kaptunk egy ismerősünktől egy zsák baba ruhát.

Tényleg jó ez a kis hűvös :D Csak az eső ne esne.Tegnap úgy eláztam mikor kishugomért mentem az oviba,hogy a térdemig vizes voltam :( Meg délelőtt olyan vihar volt,hogy csak néztem kifele az ablakon és sajnáltam azt aki épp kint volt a buszmegállóban és szerintem teljesen elázott.De én nem bánnám ha 25-26 foknál nem lenne melegebb,de bizti lessz még 30-40fok :( Amióta hűvösebb van a babó is aktívabb :) Biztos ő is érzi,hogy mikor milyen idő van.Általában mindig a hólyagomat célozza meg :) De nem baj a lényeg,hogy így tudom,hogy minden oké vele.

Egy fontos kérdésem lenne.Egy szobában lessz velünk a baba.Szerintetek vegyek légzés figyelőt?Anyum persze mondta,hogy nem kell szerinte,mert úgyis ha van valami akkor felébredek majd rá.Ti mit javasoltok?Olvastam,hogy a téli babók veszélyeztetebbek ami kicsit megilyesztett :( Én amúgyis nagyon aggódós vagyok.Általában milyen árakon vannak a légzés figyelők?

További szép estét kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!
Újra itt vagyok! Ezt most sajnálattal mondom, mert a Balcsin kellene lennünk... CSakhogy vasrnap elindultunk, aznap még jó meleg volt, aztán éjjel rákezdett a vihar! AZóta alig állt el, így hazajöttünk, mert ki sem tudtunk mozdulni a nyaralóból. Hát igen, ilyen az én formám, már kétszer volt ilyen, hogy az egész hetünk esősen telt a Balcsin! :(
MAjd holnap átolvasom az irományokat!
Jó éjt!

Kép
Kép
dalminha

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:37-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Reni
Miis egy szobában leszünk Fannival, de tutira veszünk légzésfigyelőt. Nem tudsz egész nap mellette lenni, csak éjjel. Akkor meg szerintem jó ha nyugodtan, mélyen alhatsz végre. Én azt gondolom, hogy inkább legyen kidobott pénz, csak ne a hiánya miatt legyen baj. Ezért ebben nem hallgatok senki véleményére, hogy tök felesleges dolog.

Bocsánat, hogy most másoknak nem írok, de csak olvasni van időm ritkán. Amúgy sem vagyok most valami felemelő hagulatban, így jobb ha nem rontom a hangulatot.

Kép
Kép
nati80

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:37-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Nati írtam neked pü-t ezek szerint még mindig nem kaptad meg :cry: Fel a fejjel ahogy a párom szokta mondani " Egyszer minidig, minden jóra fordul"!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza
megkaptam, csak nem válaszoltam. Bocsika. majd benézek hozzád valamikor. Hétfőn jártam arra, de nagyon siettem, így gondoltam majd máskor.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok csajok! :)

Én is egy szobában fogok aludni a picivel, sajna kicsi a szobánk, ahol a baba lesz, ezért a férjemet másik szobába kell paterolni, mert egyszemélyes ágy fér csak be :lol:

Ti nem érzitek úgy, mintha a pocakotok most megállt volna a növekedésben?
Vagy csak túl sokat nézegetem?
Vendég

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:38-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa! :)

És a fogkövedet nem szedte le?

Mocorgás:tegnap, tegnapelőtt nekem megállithatatlan volt a babóm, ma szerintem megint csendesebb üzemmódba kapcsol...... :lol:

Hallottam, hogy a terheléses cukor nem is kötelező, védőnőre válogatja, hogy elküld-e vagy nem.A barátnőmnek nem kellett menni, azt mondta neki a védőnő, hogy nem teszi ki feleslegesen a kismamákat ennek.Szerintem meg felelőtlenség.....
Vendég

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:39-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Mostmár tuti,hogy venni fogok légzés figyelőt.Nálunk is kötelező a terheléses cukor vizsgálat tegnap kérdeztem meg a védőnőt.Így sajna nem úszom meg.Tegnap kicsit elkeseredtem,mert kiderűlt,hogy 3 hét alatt 3kilót híztam :cry: De azis kiderűlt,hogy nagy részt a víz miatt,mert nagyon elkezdtem vizesedni :cry: Mert hát alig eszek valamit,mert semmi nem esik jól.Erre azt mondta a védőnő,hogy ne egyek túl sósat meg fűszereset,de hát én mondtam neki,hogy nem is szerettem soha.Nem tudom mit tegyek,hogy ne vizesedjek tovább.Ti nem tudtok rá valamit?Mert ha így haladok akkor mire szűlni megyek leszek vagy 100kiló :shock: :oops: És én azt meg nem szeretném,mert már ezt a súlyomat se nagyon bírom :cry: És ráadásúl még a lábaim is nagyon fájnak.Ha valaki tud erre valamit előre is meg köszönöm a segítséget.A védőnő olyat is mondott,hogy ha nagyon sok lessz a súlyom akkor azt a lepény nem fogja bírni :cry: :shock:

Mocorgás:Az én babóm tegnap szinte alig mocorgott valamit.Csak este olyan 11 körűl indult volna be,de szépen mondtam neki,hogy már este van és ilyenkor aludni kell és,hogy én nagyon fáradt vagyok.És megis értette a kis drágám,mert abba hagyta :) Így el tudtam aludni.De előtte való nap hiába mondtam neki akkor is mocorgott meg rugott :) De nem bántam,mert így legalább tudom,hogy jól van.De amúgyis elég keveset mocorog és ha elkezdi akkor annak én nagyon örülök.

További szép napot kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:39-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Babás kismamik: milyen mellszívót vegyünk szerintetek? Kézire vagy gépire szavaztok? fogalmam sincs melyik lehet jobb...

Ancsa: hát én a dinnyével úgy vagyok, hogy állandóan azt enném, de ugye kitágítja a gyomrot, szóval nem kéne folyton azt ennem :oops:
Már én is híztam másfél kilót, és most hatalmas lett a pocim!

Képzeljétek, tegnap épp a Lotz Károly utcában jártam, és elcsábultam egy 4D-re :) Noel nagyon tündéri volt. Folyton a kukiját mutogatta :D Már 658 g!!! Nem sok az egy kicsit? Bár épp tele volt a pocija :)
Teszek fel két képet. A kis kéz-láb csomagos a kedvencem. Még a pici pofiját is lehet látni :)

Kép Kép

Judit
Kép
sonny

Sonny szupi képek!

Nati várlak!

Elfelejtettem mondani a múlkor, hogy nálunk milyen tuti a vércukormérés. Reggel megreggelizel és pont 1 óra múlva jelentkezel vércukor mérésen 1 szúrás és kész. Ha esetleg rossz akkor kell több szúrás másik alkalommal, és nem kell semmiféle trutyit inni azt reggelizel amit szoktál!

Mellszívó: nekem kézi volt most avent kézit veszek. A régi is megvan, de már túl régi 8 éves :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Vera! :D

A szuprfotót látom, de a hírt nem :wink:
Vendég

Reni
Nekem vizesedésre a legjobb az volt, hogy elkezdtem tornázni. ha tudsz menj el egy konditerembe kétnaponta és kb 30 perc elég, vagy amennyit bírsz. Elipszis, lépcsőzés, bicajozás, tempós séta. Én úgy izzadok közben mint még soha. és nem kell a pulzusnak felmennie én 140 alatt tartom. Tényleg csak annyit és olyan tempóban csinálom amennyi jólesik.

Mellszívó
Én avent kézit vettem. Szerintem felesleges olyan sokat költeni elektromosra, főleg ha nem lesz rá szükséged.

Mocorgás
Az elmúlt 3-4 napban a hűvös miatt nagyon sokat mocorog Fanni. nagyon aktív lett.

Kép
Kép
nati80

Múltkor már bedobtam a kérdést, de nem nagyon írtatok rá, szóval még egyszer megpróbálom :)

Nati: hát igazad lehet. Valószínű kézit veszek én is.

ŐSSEJT: választottatok már céget? Krio vagy Sejtbank? A mi döntésünk már 90%-os, de tényleg szívesen olvasnám a véleményeteket.

Judit
Kép
sonny

Sonny erről a témáról már nagyon sokat beszéltek a lányok még a forumnyitás elején, lehet egyszerűbb lesz visszalapozni. Én személy szerint nem vetetek le.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sonny

Őssejt
Erre is azt mondom, mint a légzésfigyelőre, hogy inkább legyen kidobott pénz, minthogy egyszer meg nagyon szükséges legyen.
Még én is utána fogok járni annak amit a lányok írtak. Állítólag a levett mennyiség csak 40 kilóig használható. Ezzel én nem értek egyet, mert az őssejt bármivé tud alakulni/osztódni, akár őssejté is. Én így tudom. na de ha sikerült utánajárnom rendesen majd megírom.
Bárhol veteted le szerintem ugyanott fogják tárolni, nem hinném hogy túl sok helyen van megfelelő környezet európában. Valahol északon van egyébként az őssejtbank.

mellszívó:
Én az aventosat ajánlom, mindenki csak jókat mesélt, míg a többiről....
Brendonban vettem szettben a sterilizálóval együtt + 4 cumisüveg teljes felszereléssel és 40 db melltartóbetét.

Kép
Kép
nati80

ok, akkor visszaolvasok. Bár úgy emlékszem, hogy régen inkább arról volt szó, hogy milyen érvek vannak ellene és mellette. Most inkább az érdekelt volna, hogy aki már döntött, hogy le szeretné vetetni, az melyik céggel csináltatja és miért.
de hátha erről is írtak, már nem emlékszem, szóval visszakeresem!!!
:wink:

Judit
Kép
sonny

Sziasztok! Sonny, tündéri a babád, gratulálok hozzá!
Mi vasárnap voltunk újabb 4D-n, most már bizonyossággal mondták, hogy kisfiút várunk. Meg tudtam azt is, amit eddig nem értettem, hogy miért van ekkora minőségi különbség 4D és 4D között... A válasz a magzatvíz mennyiségében rejlik, a szaki elmondása szerint, minél több víz van jelen, annál kontúrosabb, élesebb a kép. Végülis logikus, de erre sosem gondoltam.

Sonny, őssejt témában korábban valóban nem beszéltünk konkrétumokra, hogy ha valaki leveteti, akkor melyik cégnél. Talán egy-két "rutinosabb" fórumozó volt, akik előzőleg már igényelték a szolgáltatást és bizalommal mennek vissza a választott céghez.
Mi még mindig az érv-ellenérv témánál tartunk... Így nem, hogy nem választottunk, hanem még nem is döntöttünk róla.
Párom azt mondja, a kiskaput meg kell hagyni, ha bármiféle segítséget is tud nyújtani a jövőben, már megéri az összeget rászánni. Feltéve, ha van annyi a tarsolyban.

Többeknek ennél sokkal alapvetőbb problémákkal kell szembenézniük.

Nem tudtam nagyon visszaolvasni, de látok sok szép új képet! Klasszak nagyon. Felteszek én is egy összeállítást Kisfiúnkról, Bendegúzunkról. :) Kép

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!
Nem olyan szörnyű az inzulin, csak bénán tudom szúrni magam+még pontosobban kell enni mint eddig.
Nem néznek hetente UH-n, de egy kicsit gyakrabban fognak majd (bár a Márkkal nem néztek gyakrabban, csak a CTG volt több az utolsó hetekben/.
Ma voltam dokinál, zárt a méhszáj, megnézett uh-val, még mindig egy kicsit több a magzatvíz, 31-én megyek magzati szívuh-ra majd, a cukor+magzatvíz miatt.
Légzésfigyelő:
Szerintem érdemes venni, mert nem tudsz nyugodtan aludni, főleg ha aggodós vagy (én még mellette is néztem a légzését:)). Jó olyat venni ha majd külön szobába mész később, ami bébiőrös, nekünk angel care van, 2006-ban 35 eft-ba került (bébiőrrel kombinálva).
Mellszívó:
Én soha nem próbáltam kézit csak gépit, abból az AVENT medela volt talán, kölcsön kapott volt, most kapok, mert elég drágák.
Ruhák:
Hét elején végig néztem Márk ruhatárát és megállapítottam, hogy nem kell vennem ruhát a kistesónak:) legfeljebb 56-os overált, mert a 62-es elég nagy egy újszülöttre. Még jó, hogy kb "egy időben születnek" /ősz/.
Egyébként szegény Márk beteg lett. Kissé kivagyok idegileg, most annyira ordítottam vele+akkorát ütöttem a combocskájára...képtelen vagyok beadni a gyógyszert: lefogom és még így is kiköpi v. kiveri a kezemből, 3 kanálból talán 1,5 sikerült, a szőnyeg, ruha tszita gyógyszer lett. Nem tudom miért nem veszi be, pedig narancs ízesítésű...kedden nagyon magas láza volt /40,4/ alig bírtam levinni neki, estére elmúlt azóta se lázas. Kiderült, hogy vírusos torokgyulladása van+tiszta pötty a teste. A pöttyök a dokink szerint skarláta hasonlít, de a torka lapján nem az, hát remáélem is, bár állítólag már nem veszélyes ilyen korban a tesójára. Megjegyezném, hogy mennyire nem tudnank diagnosztizálni az orvosok: kedd délután az ügyelten meleg kiütést mondtak a pöttyökre (biztos voltam benne, hogy nem az), másnap másik doki skarlátszerű pöttynek mondta, de nem tudja mitől van, mert a vírus kiütés 4-5 nap múlva jelentkezik....
ja és még foga is jön, tegnap kb 10 órát hisztizett....nagyon nehéz:( Na most jól kipanaszoltam magam, bocsi:(
üdv,
bea
kumpibogar

Bea nem tudom iszik-e cumisüvegből, vagy pohárból Márk. Én a fiaimmal úgy toltam ki ha nem akarták bevenni a gyógyszert, beleraktam cuclisüvegbe ráöntöttem egy kevéske gyümilevet (tea nem jó mert nem veszi el a gyógyszer ízét rendesen) és ezt itattam meg velük észre sem vették, hogy gyógyszert isznak. A legjobban azonban a mama szamócaszörpje vált be :wink:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Bea: hát nem lehet egyszerű az élet egy ilyen csöppséggel, drukkolok, hogy hamar meggyógyuljon Márk!
Próbálj meg pihenni te is minél többet. Remélem hamar túljuttok ezen a rázós időszakon, de biztos minden rendben lesz! ;)

Jó nektek, hogy már nem kell ruhákat venni. Én most hagytam ott kb 10.000 Ft-ot babaruhákra, és még csak töredékét vettem meg, amire majd szükségünk lesz. De remélem hamar továbbadhatom a tesómnak, szóval nem bánom ám :)

Zsemlyécske: Bendegúz nagyon édes :) Hogy álltok a házfelújítással?

Judit
Kép
sonny

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:40-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Na, most sikerült jönnöm, a munkámmal is be kellett hoznom magam, de most már egész jól állok. Mondjuk otthon még nem ártana házimunkázni egy kicsit, de délutánra olyan hulla vagyok mostanában, hogy semmi erőm nincs nekiállni.

Szóval múlt héten 4 napot voltunk Balcsin, utána meg kettesben Apával (vagyis ugye a pocaklakóval együtt hármasban) Düsseldorfban. Ez utóbbi utat a munkahelyén nyerte valami pályázaton, vagyis szállást az ottani Novotelben (ő itt Fehérváron a Novotelben dolgozik), csak ki kellett jutnunk. Nagyon jó volt, az itteni kánikulához képest ott 22-23 fok volt, jó kis városnézős idő. Csak Lili hiányzott, ennyit még nem voltunk távol tőle, a végén már minden hasonló korú kislány láttán elszorult a szívünk.

Remélem, képet majd sikerül feltennem a kis Natiról, mert a doki elég furi volt és a képeket nem tette fel a DVD-re, csak a folyamatos felvételt. De elvileg abból lehet kivágni, majd otthon próbálkozom. Sajnos most nem az a doki volt, akivel anno Lilit néztük, ő annak idején mindent elmondott, ez a még ásítozott is közben a férjem szerint. Azért megérte elmenni, nagyon jó volt látni a picit, meg persze végre ő is megmutatta, hogy kislány.

Próbálok reagálgatni, de nagyon nem tudtam még visszaolvasni.

Először is nagyon jók a fotók, a pocakosok és a pocaklakósak is, csinosak a kismamik és édesek a picik.

Mellszívó: én nagyon keveset használtam, csak kicsit az elején AVENT kézit, mert nagyon fárasztónak találtam hogy még szoptatás után nekiálljak és elég hamar be is állt a tejem a megfelelő mennyiségre. Amikor viszont Lili abbahagyta a szopit, akkor kölcsönkértem egy elektromosat és az nagyon jó volt, pedig valami egyszerű darab volt, talán Pesztonka… Szóval én elhatároztam, hogy próbálok kölcsönkérni valahonnan elektromosat, mert az azért sokkal kényelmesebb lesz az elején, amikor még szükség lesz rá.

Az őssejttel mi úgy vagyunk, hogy ha esetleg beesik valami váratlan bevétel, akkor arra fordítjuk, de a tavalyi lakásvásárlás-felújítás után egyébként nem igazán van rá keretünk…

Közben én is elkezdtem beszerezgetni az ismerősöktől a holmikat, amiket anno is kölcsön kaptunk, pl. a bébihordozót, amiből most egy profibbat kapunk a sógornőmtől. Tőle kapunk egy másik kiságyat is, a régit, amit szintén kölcsönkaptunk, nem igazán szerettem. Bébiőrt meg ajándékba kapunk majd tőlük. Sajnos viszont a bölcsőt már másnak adták kölcsön a barátaink (pedig anno még mi újítottuk fel), pedig az nagyon jól jött volna, hogy a földszinten és a teraszon is legyen miben aludnia majd a Picinek. Hát most majd be kell szereznünk valami ilyesmit, a babakocsival valahogy nincs kedvünk „együtt élni”

Vera! Mesélj, mi a hír? Csak nem kiderült, hogy tuti kislány???

Lassan elindulok haza, úgyhogy elköszönök.

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

kedves lányok!

búcsúzni jöttem-semmi gond a picivel,aranyosan mocorog-én döntöttem úgy, hogy valószínű egyre kevesebb időt tudok-akarok internet előtt tölteni.Amikor először mentem a dokihoz, az első tanácsa az volt,hogy az ösztöneimre hallgassak és ne nagyon bújjam az internetet.
Nagyon aranyos csapatot ismertem meg bennetek,de egy picit úgy érzem kilógok a sorból.Hívő családként élünk a férjemmel és Istenbe akarjuk a hitünket vetni,próbálunk nem aggodalmaskodva, félelmekben élni.Azt tapasztaltam viszont-és ez nyilván senki hibája,különbözőek vagyunk és vallom, hogy mindenkinek legyen meg a maga hite szerint-hogy egy picit rossz hatással voltak rám olyan aggodalmak, amelyekre, ha nem olvaslak, nem is gondolok:együttalvás a picicvel, már most külön a férjtől, bébiőrző életmentő szerepe-amelyekről én másként gondolkodom-és ez addig nem is lenne baj, ameddig észre nem vettem, hogy néha már bennem is motoszkál némi aggodalom, amelyektől távol szeretném tartani magam.

Rengeteg jó tanácsot kaptam tőletek, amelyeket szívesen el is raktároztam-ezt köszönöm nektek.Beugrom néha-néha még,köszönni nektek, megnézni hogy vagytok, de valószínű nem rendszeresen.

ha bárkinek bármivel segíthetek a sclara@freemail.hu címen találtok, iwiwen Szappanos Klára Vigh János név alatt vagyunk.

Orsi, jövő héttől, de már most vasárnaptól ráérek összefutni valahol.

millió puszi mindenkinek!!!
PS:kislány lesz :D
sclara

Sziasztok!
Tegnap mi is a 4DGenesisben jártunk!
Sonny, te voltál az, aki csak úgy bejött, hogy van-e most idő egy kis kukucsra? Mert akkor kb mielőttünk voltál valamikor. MI 3-ra mentünk! Aznap mi voltunk az első lány, remélem Vera, utánunk következtél!!!
Nagyon szuper volt, bár az arcát csak az utolsó 5 percben láthattuk, mert addig befordult, és a kezével is takart! Csilla fantasztikus volt, mindent megtett, hogy láthassunk mindenét, kaptam kávét, csokit, kis ugrálást, sétát, mindent, majd egy óra elteltével a kisasszony kegyeskedett felénk fordulni, és megmutatni durcás pofiját! Zabálnivaló volt!!!!!!
Teszek fel képet ha sikerül!

Kép
Kép
dalminha

Dalmi: igen, én voltam az! Ott van a háziorvosunk 2 házzal arrébb, és épp a vércukor vizsgálatot csinálta, gondoltam szerencsét próbálok :)
Kár, hogy elkerültük egymást, jó lett volna találkozni :))
Örülök, hogy jól vagytok :)

Judit
Kép
sonny

Sclara!
Gratulálok a kislányhoz!
Szíved joga eldönteni, hogy mit olvasol a neten, nekem is azt mondták, hogy ne olvasgassak össze mindent, de én mégis ezt tettem, igazából nagyon szeretek itt lenni, (ha időm engedi), de a gyereknevelési nézeteimet nem innen vettem, az ösztönből jött nekem is, és szerintem mindegyikünknek! Szóval ha mégis kiváncsi vagy, hogy hogy vagyunk, ne habozz írni, vagy bekukkantani!
Minden jót kivánok!

Kép
Kép
dalminha

Sclara, szerintem teljesen érthető az álláspontod.
Minden jót, egészséget és sikereket!
Gratulálok a kislányhoz!
:)

És most, miután nem vagyok képes követni az eseményeket már, és tényleg csak képnézegetőbe jövök többnyire, megragadva az alkalmat, én is elköszönök Tőletek.

Azokkal, akikkel picivel szorosabb kapcsolatot sikerült kialakítanunk, remélem iwiw-en és egyéb helyütt tartjuk továbbra is a kontaktust. Várom olykor-olykor a jelentkezéseteket, ígérem, reagálok rájuk :)
Azok, akikkel még nem jelöltük meg egymást iwiwen, a becenevemre rákeresve, jelöljetek meg alkalomadtán ismerősnek, talán úgy nem megyünk el egymás mellett, mint itt a fórumon a követhetetlenség miatt...

Képnézőbe és számomra a legkedvesebbekről informálódni azért majd vissza-visszatérek még. Dalma 4D-ket alig várom :)

Sonny, a házfelújítás folyamatos, köszi az érdeklődést :)
Szépen haladunk, de lassacskán. Most a melóhelyen iszonyat hajtásban vagyunk, lapzártánk van. Mellette szakdolit írok, hogy ne a Picike mellett kelljen foglalkozni vele, szóval van dolog rendesen. :) Majd írjunk egymásnak, jó?

Sensi, Neked külön pusza, így személyes ismeretség nélkül is sikerült számomra "Babanetes fogalommá" válnod ;)
Vigyázz magatokra! Téged is azért majd "szemmel tartalak", foglak olvasni, hogy mizújs Veled.

További jót és szépet Mindenkinek!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:42-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sclara és Anita
További gondtalan babavárást kívánok nektek!
Sclara gratulálok a kislányhoz! Sajnálom, hogy elmész és azt is ha megijesztett közülünk bárki is, feltételezem nem volt szándékos, szerintem a még nem babás kismamákat csak a kíváncsiság hajtotta olyan kérdések felé ami ha már lesz babátok egyértelmű lesz és nem lesz már ijesztő. Én mint többgyerekes anyuka semmi ijesztőt nem találtam már itt a fórumon, remélem a következőnél már te sem fogsz!

Anita remélem te pedig visszajössz ha már nem dolgozol és tanulsz annyit!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sclara :)

Én teljesen megértelek téged, én is sokszor fejbe tudnám ütni magamat, amiért olvasgatok minden rémhirt össze-vissza :lol:
Én is vallásos vagyok(katolikus) és tényleg rá kell magunkat bizni az Úrra, csak tényleg időnként neháéz.
Minden jót kivánok Nektek, és időnként kukkants be, légyszi! :)

Szerintetek nem gáz az, hogy én utoljára a 19. héten voltam UH-n és következőben meg csak a 30. héten kell mennem?
Nálatok hogy van ez?
Holnap rákérdezek azért a dokinál :)
Vendég

na szóval akkor kiváncsi népség :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem jutottunk előrébb sajna.
Igaz egyszer felkiáltott hogy ott a 3 egyenes csík ami ugye lányra utal ki is merevítette de utána mondta hogy áá az nem az mert a köldökzsinór van a lába között. De kérdem én hogy a zsinór az nem egyenesen fut hanem spirálisan körbe és úgy egy zsinór. remélem érthető. Szóval nem 3 egyenes vonalban meg y a3 ér hanem körkörösen. És ahol a zsinór tényleg volt ott sötétebb volt az a rész de a lába között totáll fehér 3 egyenes csík volt. Na majd meglátjuk legközelebb.

harivera
Budapest XXI. kerület

SZiasztok!
Scarla, Zsemlyécske
További kellemes babavárást. Sajnálom ha megijesztettünk téged, én is vallásos vagyok +aggódos, a vetéléses történetek eléggé megráztak, nem is olvastam egy ideig a fórumot, de utána megnyugatató az, hogy pl: nemcsak nekem görcsöl a hasam hanem másnak is. Nézzetek be azért néha napján:)
bea
kumpibogar

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:43-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:44-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:44-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa:Nagyon szépen köszönöm a tanácsot mindenképpen kipróbálom.Remélem jó lessz.Örülök,hogy végre sikerűlt meg hallgatni a baba szívverését :)

Scarla,Zsemlyécske:További boldog baba várást kívánok nektek.

Én nagyon örülök,hogy ide tévedtem közétek,mert így én is nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg.Ami meg is nyugtatott mint első babást :D Velem is az volt,hogy aggódtam a görcsölés miatt és én is olvastam,hogy másnak is van ilyen így nem rohantam rögtön a dokihoz kis semmiségekkel.

Ma végre megint kicsit hűvösebb van csak az eső ne esne.De ez az ingadozó hőmérséklet nagyon megvisel :( Ti,hogy vagytok ezzel?

További szép napot kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

És nagyon aranyosak a babás képek :D

Kép
Kép
reni_24

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:27-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Sclara,szomorúan olvaslak, nagyon sajnálom ha "elmész"! Én is hívő ember vagyok, és bízom benne hogy minden rendben lesz, de hiába akarnám bezárni a fülem, eddig minden terhességem alatt volt egy-két olyan rémsztori vagy mással történt baj, ami megingatott, mi lesz, ha nekem is...
Mára már nagyjából megtanultam, hogy bizonyos esetekben úgy tegyek, mint a majom, tudod, aki nem lát, nem hall, nem beszél. :) Valamennyire muszáj kiszűrni azokat a dolgokat, amik viszont pozitív irányban tarthatják a várandósságodat, egy-egy jó tanács vagy ötlet, vagy mások által szerzett tapasztalat, illetve az öröm, az élmény, amit majd a többiekkel "élsz át"közvetve, mikor elkezdenek hullani a babák kifelé :)
Lehet hogy az internettől elzárkózol, de akkor majd hallasz ismerősöktől, az utcán, tévében, rádióban, egyéb helyeken különféle "rémtörténeteket".
Remélem érted mit próbálok megfogalmazni... :roll:
S ne érts félre, szíved joga, hogy döntesz, én csak sajnálnám tényleg, ha elmennél...Tetszettek az álláspontjaid és a hozzászólásaid.
Zsé :) dettó!! :( :(
Ancsa :) kérlek ne haragudj meg érte, de szerintem olyan de olyan felesleges dolog ez az otthoni szívhang-hallgatás...aki ezt kitalálta...Hát nincs még elég parája egy mai kismamának, de akkor még majd azért is aggódni fog, ha otthon nem találja a baba szívhangját, vagy esetleg túl gyorsnak találja...???
Én a légzésfigyelőt is feleslegesnek tartom (kivéve!!!koraszülött vagy szakember által javasolt "problémás"kisbabáknál), de ez még mindig sokkal lightosabb történet, mint ez a kütyü...
(Mondjuk nekem a 3 gyerek mellett időm se volna arra, hogy órákat hallgatózzak, nekem elég ha a védőnő ill a doki meghallgatja, én pedig érzem otthon, h mocorog és ha ez eddig is elég volt, eztán is elég lesz...
Sokszor úgy érzem, jobb lett volna nagyanyáink korában babát várni, akkoriban ez még sokkal de sokkal gondtalanabb volt... :) )
Na szónoklat befejezve :) , Ancsa, tényleg ne hari, ez csak egy magánvélemény. :wink:
Akíra :) írtam Neked néhány napja újabb privit, azt sem kaptad meg? :( Tök ügyes voltál ezzel a testvérkocsival, nagyon pofás, és baráti az ára!
Dalma, sajnálom a nyaralást...
Várjuk a durcás kisasszony képét!!! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?