A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Zsuzska

Látom hiába mentél boltba...:(
Legközelebb télnyleg a Duna a megoldás... :wink:

Dinnyét én is megenném, napok óta nincs itthon és kezd elvonási tünetem lenni... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Szilzi dolizik ma???
Ha igen,akkor tuti sok ügyfele volt ma azért nem jött...

Kép

Kép[/
tancsu

Na mivel nincs itt senki, ezért elmegyek a párommal Zsuga-bubust játszani.... :wink:

Ma van a névnapja és a fotóalbum mellé vettem neki egy komplett póker szettet, zsetonokkat, meg mindennel...
Imád pókerezni...
Megyek és megverem kártyában, mert nekem is megy ám ...:P:P:P

Kép

Kép[/
tancsu

Boldog névnapot a párodnak, Tancsu! :D Jó pókerezést! :D Aztán verd ám meg! :D

KépKép
benó

Nekem is hiányzik a társam.... :cry:

Tancsu, kíváncsi vagyok, mit nem akartál elpanaszolni nekünk.... :cry:

Más:
Eltanultam tőled a pontokat.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kukor nagy részét leszedtük (ez nem igaz ám), adtunk mind a két telekszomszédunknak (az egyik nem volt otthon, csak odatámasztottuk, majd jól ellopják, mint a sárgabarackot :twisted: ), az egyik adott cserébe uborkát (fele a Gy. anyukájáé lett, a másik fele anyuéké lesz.
Hoztunk még haza, holnap elmegyek a Gy. nagymamájához, aki haláli jó fej, és viszek neki is, és még valami karnist is keres rajtam :D , felhívott ma, azt is felviszem neki.

KépKép
benó

Tancsu, nagyon szívesen adnék neked kukoricát, mindannyiótoknak, de olyan messze vagytok kukorica szempontjából. :cry:

KépKép
benó

És ezt meg nem is mondom: Nagyon szép lett a fotósorozat a pocakodról (és a polárpléd-szoknyáról :lol: :lol: :lol: :lol: )! :D :D :D :D :D

A másikra is nagyon kivik vagyunk! :shock: :shock: :shock:

És bocsi, hogy nem küldtem a heti tudósítást, most pótolom, pedig még figyelmeztetést is kaptam, tudod.... :roll:

Boldog 33. hetet, Tancsu és Gergő! :D :D :D :D
Boldog 25. hetet, Timi és Törpe! :D :D :D :D

KépKép
benó

33. hét

Ne csodálkozz, ha ekkor már semmi mást nem kívánsz jobban, mint hogy átugorva a fennmaradó hét hetet, a szülőszobában találd magad - akkor is, ha eddig kifejezetten szorongtál a szülés gondolatától. A 33. hét táján egyre gyakoribbak a láb görcsei, amelyek előszeretettel jelentkeznek éjszaka, amikor végre sikerült álomba merülnöd. Ha nem a görcsök, akkor a hasad, a baba éjjeli "házibulija" a hasadban, a hátfájás... , mégis, ha lepihensz, próbálj meg minél több időt tölteni a bal oldaladon. Ez a testhelyzet segíti elő leginkább az alsó végtagok és a magzat jó vérellátását, és az emésztést, a légzést is megkönnyíti. Ennek ellenére, ha a terhesség szövődménymentes, ne felejtsd el, hogy úgy fekhetsz, ahogy jól esik: akár háton, akár a hasadon. Igen, a megrögzött hason fekvők ekkora bizonyára már felfedezték a szoptatós párna egy újabb áldásos tulajdonságát: stabil gyűrűt lehet kerekíteni belőle, melynek közepében kényelmesen elfér a pocak.

KépKép
benó

Sziasztok.

Mág nem olvastam vissza,de látom Tancsu előkerült. Örülök. :D

Kép
flóra 11

A 33. hétre a magzatvíz mennyisége eléri a maximumát. Gergő további növekedésével - mivel nem termelődik több magzatvíz -, a mozgásokat egyre gyakrabban lehet érezni, és egyre erőteljesebbnek tűnnek. A zsírszövet gyarapodásával az eddig áttetsző és sötétvörös bőrszín halvány rózsássá változik. A születés előtti utolsó hetekben az idegrendszer többmilliárd idegsejtjének segítségével a magzat már tájékozódik a méhen belül. A szem érzékeny a fényre, a pupillák már tágulnak és szűkülnek, ezért a baba homályosan látja a körvonalakat. Befejeződik a tüdő érése is. A kicsi az újszülötthöz hasonlóan a nap nagy részét alvással tölti, sőt, már észlelhetők a gyors szemmozgások - az alvás REM-fázisa -, ami azt jelenti, hogy álmodik.

KépKép
benó

33. hét
Jó tudni

A láb görcsein leginkább a testedzés segít: ha eddig nem nagyon mozogtál, a napi séta akkor is jót fog tenni. Növeld a kalcium-bevitelt akár az étkezéssel, akár tabletta, pezsgőtabletta vagy kapszula formájában. A legtöbb kalcium a tejtermékekben, a zöld levelű zöldségfélékben, a szójában és a búzacsírában található, illetve igen gazdag benne a narancs, az aszalt szilva és a mazsola is. A sétát összekötheted egy kis vásárolgatással is: ne feledd, az elkövetkező időszakban valószínűleg már túl fáradt leszel ahhoz, hogy bevásárlóutakra indulj, ezért érdemes most megvenni a nem romlandó élelmiszereket, illetve feltölteni a fagyasztót. Ezzel nem csak az elhagyatott papáról gondoskodhatsz, de jól fog jönni az előre elkészített és lefagyasztott étel, mert nem biztos, hogy lesz energiád főzni a hazatérés utáni első hetekben.

KépKép
benó

33. hét Kép

KépKép
benó

25. hét

Kép

KépKép
benó

25. hét

Timi

A második trimeszter végéhez közeledve egyre látványosabb lehet a súlygyarapodás. Sajnos a nők közel egyharmada már a teherbeesés előtt súlyproblémákkal küszködik, de vannak, akikkel a várandósság alatt szalad el a ló. Most, hogy a legtöbb kismama remekül érzi magát, és az étvágya is kiváló, nem nehéz felszedni pár plusz kilót akkor sem, ha valaki nem eszik kontrollálatlanul. A szervezet többek közt azzal biztosítja a magzat minél gazdaságosabb táplálását, hogy az elfogyasztott étel több időt tölt el a belekben, ezáltal több tápanyag szívódik föl belőle. Na és persze több zsír raktározódik el! A kismama életmódja is jelentős változáson megy keresztül. Míg eddig egy kiadósabb vacsora vagy pár szelet csokoládé után megengedhetted magadnak, hogy keményebb edzéssel és kevesebb kalória bevitelével vezekelj a bűnbeesést követő pár napban, ezt most a babával, akinek nap mint nap egyenletes táplálásra van szüksége az egészséges fejlődés érdekében, már nem teheted meg. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyelj arra, hogy mit eszel, és hogy ne felejtsd el: a 30. hétig a súlygyarapodás egészséges mértéke 8-11 kg.

KépKép
benó

Törpe

A magzat a 25. héten már közel 700 grammot nyom. Az orrnyílások elkezdenek kinyílni, a magzati tüdőben kifejlődtek az erek, és a baba légzőmozgásokat végez. A gerinc szerkezete - 33 csigolya, 150 ízület és mintegy 1000 szalag - erőteljes fejlődésnek indul. A csontok egyre erősebbek, és a kézügyesség is fejlődik: kis ujjait már ökölbe tudja hajlítani. A bőr kezdi elveszíteni átlátszóságát, de még mindig olyan gyűrött, mint egy kölyökkutya bundája.

KépKép
benó

Jó tudni (25. hét)

A székrekedés legjobb ellenszere a magas rosttartalmú ételek fogyasztása - természetesen rengeteg folyadékkal. A kedvelt gyümölcs, amely egyesíti a két elvárást, és ezen felül igen alacsony kalóriatartalmú, a görögdinnye, de nem mindenki lehet olyan szerencsés, hogy terhességének második felébe beleesik a nyár utolsó két hónapja. Már 3 darab szárított fügében is 10 gramm rost található, de ugyanennyi mennyiség van egy csésze főtt babban, két csésze mazsolában, három csésze barna rizsben vagy három csésze pattogatott kukoricában. Jótékony hatással bír a korpa is: magában fogyasztva nem túl izgalmas, de hozzá lehet keverni egy kanállal a reggeli joghurthoz.

KépKép
benó

Benó, még nem is írtam, hogy tetszik,hogy ilyen kreatív lettél, hogy belevágsz póló-gyártásba. Nagyon kíváncsi vagyok,milyenek lettek. Ahogy leírod, nagyon frankóklehetnek. Nem ismerem ezt a kontúr akármit,amit vettél.

Kép
flóra 11

Nos, Flóra, visszaolvastál már?

KépKép
benó

Köszönöm a dicséretet. Azért annyira nem vagyok ám ügyes, amit én csináltam, azzal mindegyikkel lett valami bibi, de azért élveztük a mamival! :D

KépKép
benó

Tancsu, örülök,hogy megvagy. Párodnak boldog névnapot. :wink: Jó kártyázást kívánok nektek. Én is szeretek kártyázni,de pókerezni nem tudok.

Kép
flóra 11

Visszaolvastam. Amíg írtad a heti tudnivalókat. :D

Kép
flóra 11

Nem akarsz elmenni orvoshoz a piri miatt? Mélyen hallgatsz. :roll:

KépKép
benó

Tancsu, a fényképek szuper jók! Hát nagyon büszke lehet rád a párocskád. Nem minden feleség tud ilyen táncot lejteni egy rögtönzött szoknyában! Nekem nagyon tetszik. Jól pózolsz. A pocid csodálatra méltó, nagyon büszke lehetsz rá.Én is az lennék. :D :wink:

Kép
flóra 11

KépKép
benó

Nem hiszem,hogy sok értelme lenne. Még annyit nem késik. Még várok vele jövő hétig.

Ha most elmegyek,akkor megint két hétig járkálhatok, amíg megállapítják,hogy nem vagyok terhes, megint cisztával fognak ijesztgetni.... :(

Kép
flóra 11

Valahogy elment a kedvem az orvoshoz járástól. Mindig ugyanaz. Elmegyek megvizsgál, uh, meg ilyenek, aztán szuri. Következő hónapban megint. Miért nem jön meg magától? Miért kell mindig szurira mennem? :evil:

Kép
flóra 11

Köszike,megnézem mi ez az az anyag,amit vettél.

Kép
flóra 11

Cupp...újra vagyok...:)

Köszike a kép-dicséretet...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Jelentem háromból kettőt nyertem!!!!!!!!!!!!!

Az első tét nélküli volt,ott kikaptam...
A második tétje a mosogatás volt,ott nyertem!!!
A harmadik tétje a kőmosás, ott is nyertem!!!!!!!!

A párom is nyert, a következő mosogatást és kőmosást...:)
Azt mondta nem játszik többet házimunkában....:):):):):)

Kép

Kép[/
tancsu

Köszike Benó a tudnivalókat.... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép[/
tancsu

Na most akkor senki nincs itt??????????????

Kép

Kép[/
tancsu

Mondtam a páromnak, hogy legközelebb a vasalásban játszunk, de azt nem vállalja be... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

HAHÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timi

Azt mondtad később benézel még...
A párod most is olyan sokáig dolizik??

Kép

Kép[/
tancsu

Mindenki KB-t néz???
Én is, de most szünet van, igy itt csacsogok magammal.... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

BK folyt.köv.
Majd jövök....cupp...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu,én a BK szünetben vacsit csináltam a fiúknak. Most vagyok.

Kép
flóra 11

Na nem látok itt senkit,igy elköszönök...:)

Szép álmokat majd mindekinek....:D

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu,én vagyok!

Kép
flóra 11

Kép

Jó reggelt!
Szerintem mi a 313 oldalból 100-at minimum azzal töltöttünk, hogy egymást kerestük. :lol:
Tegnap vírust irtott a Gy., azért tűntem el olyan nyomtalanul.
A Szilzi írt egy sms-t, hogy az ő gépük trapára ment, szervizben van, sajnos, ezért nem tudott jönni. Esetleg, ha tudtok, írhatnátok neki egy sms-t, biztos jólesne neki... :D :D :D :D

KépKép
benó

Szilzi holnap megy a 2. vérvételre és hétfőn a 3.-ra.

KépKép
benó

Ma 5 órakor Tancsu megy aláírni az ügyvéd nénihez. :D

KépKép
benó

Még nem jött meg.
Még nem csináltunk fényképeket a vasalható kontúrokról, mert a Gy.-nak így is elég baja volt velem: tönkretettem a csapot is, eltört a tőmítés vagy mi, és a gép meg vírusos lett. De most kivételesen egy kicsit vigasztalta, hogy a Szilziék gépe is gáz lett, ezt mondogatta, hogy ők ketten az Attilával meg vannak velünk áldva :lol: , mert meggyőződése, hogy egymásnak adogatjuk a vírust. Persze, a fene se tudja, hogy az ő gépüknek mi a baja, de olyan jó elméleteket gyártani, nem? :D :D :D

KépKép
benó

Ez az Aviva-nőci nem írt vissza, nem örülök. Majd felhívom akkor a suliból.

Most Anett-féle elterelő hadműveletet tervezek magam és a pirim ellen:
- szeretnék elmenni egy Kreatív Hobby bolt által szervezett pedagógus továbbképzésre (lásd honlapjukon, csak ha érdekel, persze :D ) Ez azért is jó, mert érdekel, de ezen felül meg azért, mert (Flóra tudja) nekünk muszáj továbbképzéseken részt venni, pontokat szerezni stb. meghatározott időnként
- arra a sámános tanfolyamra, amit már mondtam
- drámapedagógusi képzésre, ha fizetné a suli, de csakis akkor (bocsi, Flóra, tudom, hogy ez hozzád még közelebb áll, mint hozzám, de ez engem is régóta érdekel, akkor is, ha nincs hozzá annyi tehetségem)
- Aviva tanfolyam (az csak két nap szerintem)

És az igazi álmom a biblioterapeuta, de ezt már mondtam. Ezt nem fizetné senki, ezért marad álom.

KépKép
benó

Szaporítom az egymás keresésével telített oldalak hosszát.

Jöttök mostanában? :wink:

KépKép
benó

Félsz is az orvostól, ugye, Flóra? (Ez olyan csernusos kérdés, tudom.) :wink:

KépKép
benó

Kép

KépKép
benó

Kép

KépKép
benó

Látom, hogy itt vagy, Flóra!

KépKép
benó

Helló Benó! :D

Kép
flóra 11

Elolvastam az elméletedet az egymás kereséséről. Hát nagyszerű elmélkedők vagytoka Gy-val együtt. :D

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?