A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Köszi, Ronix,
nálam a magas vérnyomás az idegbajtól jött ki, mert megkaptam az OEP-től a tgyás igényléséhez küldendő kis listát... úgyhogy este is 140 volt a vérnyomesz, reggel alvás után meg 149, bőgtem a Zolinak egy sort :?
ez sokat segített, mert nagyon megértő volt, és azt mondta, hogy indulhatunk azonnal a kórházba, de ha gondolom, itthon marad és bármikor bemehetünk, úgyhogy aludtam még két órát,
és utána is 141 volt,
úgyhogy maradt a kórház.

Ott már alacsonyabb volt állítólag, meg a vizelet is rendben volt, csináltak ctg-t is, semmi fájás, csak hihetetlen energikus kiscsávó van a hasamban, tiszta zizi lett a szívhangja, egy percig nem maradt egy helyben.

Utána meg csak örültünk a közös napnak, elmentünk hármasban játszótérre, Szonjácska nagyon élvezte! Utána Baumax (keretsünk klórtablettát a medencéhez 8) , ebéd, pihi, és este végre lebvittük Szonját úszni!!!!
Imádja a babaúszást, és sajnos amióta terhes vagyok, nem tudtam elvinni, a Zoli meg olyan ritkán ér haza úszásra, hogy sosem jutottunk el. Szonja nyekergett is érte, na most elmentünk, és hihetetlenül jó volt, másfél órát úszott, jó, volt benne viháncolás is, persze, de nagyon akarta ezt az úszás dolgot! Este úgy elaludt, mint akit kupán vágtak... jól elfáradt, érdemes volt menni.

Zoli meg mondta, hogy mennyivel nyugodtabb, hogy itthon volt egy napot, hát igen... ma azért megy már dolgozni, nehogy kiessen az idegességből :)

Amúgy a tgyásos papírt végül egy évvel utólag kiállítottuk, telefonon azt mondták, elfogadják (de ezt már ígérték korábban is, úgyhogy majd meglátjuk...), ha nem fogadják el, elbuktam a tgyást, marad a gyes. Nem akarooooooom még egyszer! Mi két évig csak a gyesből voltunk itthon, hát ez most nagyon nem menne, akkor muszáj lenne mielőbb dolgoznom valamit, sajnos. Katasztrófaállapot lenne mindannyiunknak.
Úgyhogy ezen idegesítettem fel magam tegnapelőtt, nem csoda, ha magas lett a vérnyomásom.

KépKép
szkagi

Andkata, Muffin, ti a 3. kerületi Szőlő utcáról beszéltetek? Egyik kedvenc máltais játszóterünk az, a környéken akár összefuthatunk majd néha!!! És van a közelben egy pékség, isteni a kakaóscsiga :lol:

Anyjuk,
ne hagyd magad, gondolom, a tesód beszólt... de miért nem te szólsz be a tesódnak??? Ha neked jó velünk itt csevegni, miért hagyod, hogy bárki eltántorítson tőle?
Dodó, nekem úgy tűnik, te jó közvetítő lehetnél, hogy a másik tesótok ne macerálja már Anyjukot.
Kérjük vissza Anyjukot!!!! Nekünk szükségünk van rá!!!!
Anyjuktesó, aki sunyiban olvasol és elveszed tőlünk Anyjukot... hát nem gondolok rólad túl szépeket...

Titi,
jaj, én is nagyon tartok a tesós napoktól, hogy egyik ekkor van ébren, a másik akkor, és én sem bírom az éjszakázást :shock: és sajnos úgy tűnik, augusztusig egyedül kell lennem a gyerekekkel. Úgyhogy Nándika akár még nyaralhat egy kicsit odabent :D
csak persze már ekkora hassal nem vagyok mozgásképes, autózni sem merek már, mert időnként azért bír fájogatni a hasam.
Na, ahasam meg nekem is pont ekkora lesz szülés után, az előzőnél is nagyon lassan alakult, a súlyom meg csak a szoptatás abbahagyása után ment le... nem reménykedem most sem.
Ja, ha megszólítanak még ezzel a bevállalós dologgal, mondd azt, hogy hát ikrek voltak, csak az egyik még bent akart maradni... kiváncsi lennék az arcokra...

Andi,
gondoltam én, hogy tejkiütés! Ha elmúlik, utána már nem fog előjönni!

Patr,
mindenképpen írok neked, ha megszülnék :lol:, de már Andinál is becsekkoltam magam (azt hittem, mi együtt szülünk...), úgyhogy több fronton is tudósítani fogok!!!
Egyelőre nem szülök, úgy tűnik. Éjszaka érzem az összehúzódásokat, meg mintha torkon ragadnának, de a hasam annyira nem fáj, hogy ebből szülés lenne.

Ja, Kriszti, nekem is volt egy olyan, hogy azt hittem, most mindjárt kijön a feje a gyereknek :roll: de igazából nem fájt, csak nyomakodott lefelé, és persze nem történt semmi.

KépKép
szkagi

Sziasztok!
Ági:ezt jól megmondtad Anyjuk tsónak! :D :wink:

Picurikám ma elég jól aludt,szerencsémre-egyszer négyet,aztán három,három órát.hétkor fürdettem,utána zabizott,rá alig egy órára megint zabizott,és így aludt el jól,feltankolt éjszakára :D

Gratula mindenkinek aki hétbetöltős-vonatkozik a Babákra is! :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Dominik baba nem igazán szereti a babakocsit,csak egyszer aludt el benne azt is nagyon nehezen,egyébként hasonalvós,csakúgy mint a többiek voltak.
Jövőhéten szerdán el kell vinni tanácsadásra,hát nem tudom hogyan fogja viselni az utat,babakocsival,meg busszal.Bár gondoltam rá hogy kéne venni kengurut,hátha abban jobban ellessz.Meg hát hol fogom megetetni ha éhes lessz?A buszmegállóban csak nem lehet.

Kép
Kép
Kép
kike

Jó reggelt! Kapnak még a babák ezüstös szemcseppet szülés után? Mert attól is lehet a gyulladás. Csak lehet, már nem kötelező.
AMúgy mi kamilla helyett (allergia) SZEMVÍDÍTÓfüvet használunk, van belőle homeos csepp is, euphorbium hells ha jól emlékszem, meg anyatejet cseppentünk. És persze ha minden kötél szakad, itt is járt már neomycin... De úgy láttam, az gyorsan gyógyít, de könnyebben visszatét a fertőzés- Meg hát vhogy ki is növik a babák.

Ügyesek vagytok a kilókkal, kicsit bennem is van félsz, de ledolgozza az ember. Már várom, hogy ne terhesruha után kelljen kotornom, meg hát már abból is csak egy-kettő elviselhető. :lol:

Ronix, 3 hetes???? De szalad az idő. Meg Andi már kontrollra megy. Hihetetlen.

potyka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:46-kor.
20150601134430

Jó reggelt!

Anyjuk! Ne csináld már! Gyere csak nyugodtan! Ne foglalkozz senkivel. Szerintem csak addig sláger nála, amíg látja, hogy téged idegesít!

Andi! Már akartam írni neked a szivaccsal kapcsolatban! Rolit is és most Jázmint is azon fürdetük. Szerintem is nagyon jó. Azoknál a műanyag cuccoknál biztos jobb. Jázminnak is volt tejkiütése, hát kell neki vagy másfél két hét hogy elmúljon rendesen!

Ági! De jó, hogy jártok úszásra! Én is akartam vinni Rolit, de akkor lettem terhes, amikor indult a tanfolyam. Azelőtt itt nem volt rá lehetőség. És Szonja már rendesen tud úszni? Levegőt is tud venni? Roli mostanában megint fél a víztől.

Jázmin egész jól aludt. Igaz későn aludt el, kb 22:30-kor, de 4:15-ig aludt! Alig hittem a szememnek amikor megnéztem az órát. Aztán visszaaludt, igaz csak 6:30-ig, de most újra alszik.

Ma vagyunk 4 hetesek. Mindjárt egy hónapos lesz!

Kép
szly27

Viki4 Már neked is csak egy hét van hátra! Tényleg mindjárt mindenki megszül!

Kép
szly27

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:46-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:47-kor.
20150601134430

Jó reggelt mindenkinek!

Anyjuk! Nem már, ne csináld! Nem mondom, hogy ne foglalkozz vele, mert el tudom képzelni, milyen sz@r dolog. :(

Viki! Nálunk szintén dinnye-zaba volt, éjjel gurulgattam is ide-oda. Ha 5ször nem voltam WC-n, akkor egyszer sem. Apa bezzeg...nem tudom hogy csinálja. Elpárologtatta?

Anyukák! Lehet hülye kérdés, de Ti a babakocsiba raktok a baba alá valami kis plédet, rongyot, valamit? Onnan jutott eszembe, hogy ugye benne van az a biztonsági öv-rendszer, ami tuti nyomja a hátát, vagy azt ki lehet szedni? :oops:

Na, ma 11-re megyek az első NST-mre. Várom már, kivi vagyok milyen lesz! Igazából csak annyit tudok, hogy nézik a baba szívhangját, meg a méhtevékenységet.
Többiek! Nektek utánna még csinálnak valami vizsgálatot? Vagy kielemzik a grafikont és agyő?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Én 80 kg-mal menntem be a kórházba és 70 voltam amikor kijöttem. 68 kg-mal lettem terhes. 2 kg maradt rajtam meg még az a 20 ami elötte volt rajtam. :cry:
Jól hangzik hogy csak 2 kg maradt rajtam szülés után csak kár, hogy már volt rajtam 20 kg.

Atej tárolásához annyi a hozzászólásom, hogy a kórházban azt mondták, hogy 48 óra hűtőben és 6 hó fagyasztóban. Ja és állítólag 2x lehet melegíteni.

Anyjuk: nehogy eltűnj!!! A tesód mondjon le!!!!Mindenki foglalkozzon a saját dolgával!!!

Katasztrófa az evésünk lehet, hogy ma elviszem tanácsadásra és megkérdezem mi lehet. Meg is vizsgáltatom nincs e valami baja, mert sokat szörcsög az orra, de nem folyik csak horkolásszerűen gurgulázik bent és nem tudom mi lehet. A kórházban is prólálták szívni de nem jött semmi. A doki még amikor hazajöttünk a kórházból azt mondta, hogy sodorjak vattát és azz tisztogassam az orrát. Ilyenkor egy-két takonydarab kijön neki (ilyen nyúlós). Nem tudom ez normális e. Ma 5 óta fent vagyok most 7 körül aludt el elég nehezen és azóta is sokszor ficánkol. Ja és összesen 20-at evet és üvegből sem volt hajlandó enni. A jobb mellemből nem tud és nem szeret enni. Nagynehezen megszívja és pár szívás után már el is engedi és ez megy egy rövid ideig aztán üvölt. A vállamon megnyugszik és ha megint ölbe veszem, hogy újra mellre tegyem megint üvölt. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
:cry: :cry: :cry:
Már nem tudom, hogy mit csinálja. Talán fel kéne hívnom végre egy szoptatási tanácsadót, csak nem tudom, hogy honnan tudom meg, hogy a környékünkön van e.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

andkata, tegnap mi is voltunk sétálni. ez volt a második, de mind a kétszer nyűgös volt, pedig nem jellemző rá... majd megszokja. :) de érdekes amúgy, mert mi atán táncolhatunk meg sétálhatunk vele, ha ő sír, akkor sír. mondjuk általában ez csak akkor van ha éhes... és ugye neki nincs rögtön kaja...

amúgy csajok nagyon nem egyszerű nekem ez az etetés. mire lefejek, aztán ha éhes, akkor ugye meg kell melegíteni, ami 5-6 perc és szegény nem érti miért nem adom már... de tegnap nagyon cuki volt. a mellkasomra fektettem, és annak ellenére, hogy szopni ugy sosem tudott, mégis megkereste a cicit és utána olyan édesen elaludt rajta. összeszorul ilyenkor a szívem hogy miért nem lehetséges ez neki. annyira szívesen megadnám...

visszatérve az elefánt testre... 90 kg-val mentem szülni, és két napra rá mérlegre álltam és 90!!! szerintetek? oké hogy nem ugyanaz a mérleg volt... :) de tegnapelőtt megint megmértem és 82. úgyhogy rajtam egyenlőre 12 plusz van :( mondjuk annyira nem hat meg, majd lemegy. van most nagyobb gondom is...

igen ági, a 3, kerületiről beszélünk. még a végén csúcstalálkozó lesz :) tényleg szuperül megcsinálták azt a játszót!

na megyek mert egyik kézben a fejőgép, másikkal meg pötyögök...amúgy szerintetek attól kevesebb lesz idővel a tej, ha fejés közben nem masszírozom a cicit? mert arra már végképp nincs energiám... pedig látom, hogy olyankor jobban jön.

ja, amúgy apa még a héten van itthon. és nagyon aranyos ahogy figyel rám, de annyira nem akarok rátámaszkodni, meg hozzászokni, mert akkor jövő héten lesz sokkal rosszabb.

amúgy azt akartam még kérdezni, hogy ha egy gyerek nyugodt, akkor az is marad? vagy lesz még az enyémből is böbmbölőgép? :)

KépKép
muffin

Kriszti: én teszek bele egy plédet és a feje alá pelust. A miénkből ki lehet szedni, de ennek ellenére teszek bele plédet.

Szly: irigy, irigy, irigy..........

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kriszti: én teszek bele egy plédet és a feje alá pelust. A miénkből ki lehet szedni, de ennek ellenére teszek bele plédet.

Szly: irigy, irigy, irigy..........

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Muffin: én fejés közben ha már nem jön olyan jól kicst átmaszírozom a mellem és megint beindul. Muszály mert így nem tudod teljesen kifejni és alábbhagyhat a mennyisége.
Eliot, ha ilyen ügyesen eszik rendes cumisüvegből nem tudna ciciből is enni? Nem sok a különbség, bár lehet hogy rosszul tudom. Amikor elaludt rajta a szájában volt és cumizatott? (bocsi, hogy ilyeneket kérdezek és esetleg hülyeségeket mondok!)

Kép
Kép
Kép
titanilla78

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:47-kor.
20150601134430

halló,
tényleg, már mekkora babácskák vannak, hogy repül az idő! (olyan jó!)

Szly, igen, Szonja nagyon szereti, és ügyes is, de ez nagyon függ az oktatótól! Egyrészt hogy a gyerekek szeretik-e, ez az első, a második meg hogy normális úszásra tanítja-e (persze játékosan, de hogy tényleg ne kutyaúszást tanuljanak). Na, nekünk szerencsénk van, és Szonja meg nagyon lelkes, őt érdemes vinni. Most kihagytunk jópár hónapot, de egy csomó mindenre emlékszik, meg most már nagyon utánozza a többieket, úgyhogy lelkesen kartempózik meg lábtempózik gyorsúszásban! Nézzetek meg egy foglalkozást, és akkor el tudod dönteni, jó lesz-e Rolinak.

Kike,
nem irigyellek, busszal-babakocsival tanácsadásra menni... nem tud kimenni a védőnő? Én egyszer sem voltam tanácsadáson :oops: , és a védőnő magától (és váratlanul!) jött, még így is túl gyakorinak találtam. A gyerekorvost meg kihívtam, ha kellett!
Szerintetetk kengurut, hordozókendőt hány napos-hetes korától lehet használni? Én Szonjával nagyon óvatoskodtam, asszem négyhetes kora előtt nem kendőztem vele. De most a babakocsi nem fér be a kicsi autó csomagtartójába, úgyhogy más megoldást kell találnom... én azt a babakocsit fel nem bírom tenni semmilyen járműre :shock: nekem a babahordozó autósülés is bazi nehéz :oops: elég régi típus, na meg én is elég régi típus vagyok már :lol: és régen súlyzóztam utoljára :lol:

KépKép
szkagi

Muffin :lol:
időnként minden gyerek bömböl :lol:
a szerencsésebbeknek ritkábban
olyanról viszont még nem hallottam, hogy egyáltalán ne sírna, csak egy állandóan mosolygós tündérke lenne
Szóljatok, ha mégis van ilyen!
Én annak is örülnék, ha nem lenne majd hasfájós, és ha nem bömbölne órákon át.
Szonja elég jókedvű és nyugodt kisbaba volt, de így is volt olyan, hogy kétségbeesetten hívtam az apját, hogy jöjjön már haza, mert én már nem tudok mit csinálni a síró gyerekünkkel...

Az, hogy várnia kell a tejecskére, hát... lehetne rosszabb is, mert ugye a tápszerre ugyanígy várni kell a kicsiknek, és te azért mégis anyatejet tudsz neki adni!
De ilyenkor 5-6 perc is iszonyúan hosszú időnek tűnik, tudom...

KépKép
szkagi

Hahó!

Egy irtó jó alvás után jövök :D Mondjuk, a tegnapi éjszakám elég izgulósra sikerült, jólesett a nyugi utána.

Ági, örülök, h nem toxémia!

Nst-khez, dokilátogatásokhoz drukk Vikinek, Timinek, és ha jól emlékszem, Krisztinek is!

Nem tudom, mi lesz velünk ma, érzek keményedéseket, pici fájásokat, de egyelőre nem tudom eldönteni, hogy nem a tegnapi bableves+ káposztás tészta miatt vannak-e, amit ebédre faltunk Anyuéknál. Egy utolsó dorbézolás szoptatás alatt tiltott kajákból :lol:

Lányok, tök ügyesen rendeződik a szervezetetek! Én is föl tudtam venni a régi gatyáimat - egy darabig, aztán beállt szoptatós rend, és jól meghíztam alatta. Igaz, én nagyon gyorsan álltam le a fejésről, mert zavart, hogy folyton, mindenhova csorgott. Ezért aztán utána kellett sokat ennem a tejért.
Titi, ezek szerint a versenysúlyod 48 kg???? :shock: utoljára talán gimis koromban nyomhattam ennyit...
Én szerencsés vagyok, Apa nem foglalkozik a súlyommal meg a külsőmmel, sőt inkább örül, hogy van rajtam finom husi... persze csak irigykedik, ő maximum 63 kilóig bír hízni.

Na, ki lesz a következő a sorban?
Remélem, Anyjuk jól viseli, hogy be kellett mennie. Jó sokat vár Anna babájára...

Otibogyó itt ölelgeti a pocakomat és bújik hozzá :D :D :lol:

Megyek, lehelek valami életet magamba. Talán baconos-sajtos bundás kenyérrel...

Szép napot nektek!

Kép
Kép
bondi

Muffin: Eliot nagyon ügyes, és te is az vagy! Én is próbálnám masszírozni a ciciket, hogy a falánk fiatalembernek legyen utánpótlás :)

Ági, jó, hogy Szonja ennyire élvezi az úszást-pancsolást :)

Nekünk is pelus lesz a babakocsiban. Ha hűvösebb-szeles idő lesz, akkor pléd is.

Kép
Kép
bondi

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 12:50-kor.
Vendég

Sziasztok!
Nekünk szuper éjszaka volt. tudtam, aludni, és végre apácska is aludt. fél 7-kor fürdettünk, aztán 7-re be is aludt kajcsi után. és csak éjfélkor kelt. Aztán meg fél 4-kor. Igaz, ehhez képest még 6-kor is felkelt. De edig is ilyen volt, hogy egyszer 2 óránként kér, de van hogy 4-5 órát is kibír. és ugy látszik használ az a csepp, amit a pocifájására kapott tegnap!!

Akiknek itt az idő, azok menjenek már szülni! :lol:

d.dodó

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 12:51-kor.
Vendég

....
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:48-kor.
20150601134430

Kilók! Én 65-tel mentem szülni. Mult hét szerdán mikor hazajöttünk a korházból 63 kilo voltam. 2 napja meg 58 .... :)

d.dodó

Kép ekkora forgója van! :)

Kép Így aludtam el az este

d.dodó

Ági:Nos,a védőoltásokra is mindenképp el kell majd mennünk,hiába vár ránk a buszozás-viszont most rendeltem kengurut,amibe úgy is beletehetem hogy felém néz,meg úgy is hogy tudjon nézegetni.Ami jó,mert ha ébren van inkább úgy szeret lenni,nem felém.
Négyezer volt,holnapra itt is lessz,igaz még egy ezres a postakölcség-vagyis kihozzák,és akkor kell fizetni.Ez újszülöttől 12 kilóig használható.
ez az:
http://www.expressz.hu/baba/egyeb/showA ... 68675.html

A babakocsit nem tudnám emelgetni a buszra fel,és le,és Apa se biztos hogy mindig el tudna velünk jönni.Már csak egy sültős sapit kell neki beszerezni.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Tegnap felidegesítettem magam a mérlegen, mert este annyit mutatott mint amivel hazahoztuk Adélt majdnem egy hete..
Utána próbáltam kajálást mérni, 40 g-t mért ez estire, pedig nagyon sok idei szopott a kisasszony, pótoltam 20 lefejttel, erre azt abszolút nem mutatja. Valószínűleg rossz, de most akkor mire támaszkodjam?
A kisasszony különben éjszaka négy, nappal kb 3 óránként kér enni, vizelete széklete van bőven és nem visít két étkezés közben, szóval nem úgy tűnik mint aki éhezik...Azt hiszem paramama belépett megint és a férjem nagyon nem ért vele egyet, de venni fogunk egy új mérleget ( ez kölcsön van...) Csak nehogy belegárgyuljak a méregetésbe....Hülye hormonok...
Kinek milyen van. Olyan érdekelne ami a 10 grammokat is megbízhatóan....

Az is reggeli dolog, hogy vérzik egy kicsit a bőr a kölcsökcsonk felső részénél. szerintetek lehet ez attól hogy egy kicsit elázott tegnap fürdésnél? Nem váladékozik vagy ilyesmi.

Potyka! Ideges vagy még a 27 miatt? Már nincs olyan messze....

Ági! Mi konkrétan a Szőlő utcában lakunk. Mint Muffin apósa...
Tényleg lehet csúcstalálkozó. :)

Kép
andkata

koszi mindenkinek aki gondolt ram!

Nem vagyun kkorhazban( meg) es egyben vagyok :?
Meglatjuk mi lesz a dontese a dokinak.

Mindnekinek szep napot, jo babazast, varakozast!
Vendég

Kata, ne mérd etetésenként, mérd ha muszáj a lelkednek naponta, de szívem szerint hetentét mondanék. És ha veni akasrz, mindenképpen digitálisat, ami utána konyhainak is használható, sztem azok precízebbek. (na nem patikai, de precíz). Amúgy meg, bár úgyis tudod, ha enni kér, hadd egyen, tömni nem lehet, pisis pelusok száma, és heti gyarapodás. (vagy szemmel látható).

Már nem idegeskedem. Egész megbékéltem. Most átrendezem a lakást... Muffin, Ti harmadik kerületiek vagytok? Akkor ki lakik Monoron???

potyka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 06:48-kor.
20150601134430

Ági, hordozókednő mehet azonnal a szülés után. Kengururól nem vagyok meggyőződve. Gondolom attól függ, milyen.

potyka

sziasztok lányok!

látom minden baba szépen fejlődik, gyarapszik.
kiváncsi leszek nálunk hogy lesz ez a szemfolyásos dolog. remélem nem fog megviselni minket. egyébként észre venni hogy fáj is nekik, vagy inkább csak kellemetlen hogy folyik és azért nyűgösek? vagy kimondottan fájni is fog, ha nálunk is előfordul ilyen????

kilók... hát nálunk is érdekes lesz. már most félek egy kicsit, hogy mikorra fog lemenni. főleg hogy plusz sullyal is kezdtem egy "kevéskével". persze a szopi lesz a lényeg, aztán a többi majd alakul valahogy. nem szeretném ha annak rovására menne a parám.

jah egyébként doki... voltunk nst-n és vizsgált is. magzatvizet megint nem tudott nézni. hát ez a gyerek már sose akar kijönni?!?!?!?
azt mondta hogy még mindig nincs olyan helyen, hogy megérje piszkálni a vizet. olyan magasra nem akar nyulni :shock: hát még jó.
jah egyébként beirt nst-re hétfőre. akkor már vszínű lesz a saját dokim is. aztán beszélgettünk még egy kicsit. annyira jó fej :D
és beirt még szombatra is nst-re. igaz nem lesz ügyeletes de mondta hogy kihez menjek, ki lesz az ügyis. jah és a szülőszoba előkészítőjében vizsgált :shock: :shock:
ugyhogy már ott is jártam. és kérdezte hogy voltam-e már a szülőszobán. mondom igen. azt mondta akkor nem visz körbe.
tök cuki, ha nem jártam volna ott végigmutogatta volna :D hát nem rendes ?!?!?! :D
jah és eldöntöttem, hogy ha a sajátomnál is szülök, és kontrollra is hozzá fogok visszamenni, de nem telik el sok idő és átjövök ehhez aki most is helyettesíti a szabi alatt.
tünci pofa ez a doki. sokkal rendesebb mint a mostani, pedig arra sem lehet egy rossz szavam se! csak hát már csak idősebb és vszínű hogy lezajlik itt egerben a kórházi mizéria és lehet nem is maradhat.

ugyhogy 2 nap mulva nst, meg hétfőn is :D hát marha jó. egyébként tök lusti volt. alukált. ugy ébresztgették állandóan Bencét. kérdeztem a dokit hogy ez már lehet a szülés jele??? azt mondta hogy elképzelhető, de mivel még egyáltalán nincs beilleszkedve ő kizárná ezt a lehetőségt :twisted:
ugyhogy még mindig nem szülünk... :( :( :(

Kép

Kép
timi1982

jah méricskélés. én ugy gondolom hogy fölösleges naponta mérni. főleg minden etetésnél.
ugyis látni ha fejlődik rendesen. persze eleinte én is mérem az etetéseket, már csak kiváncsiságból is hogy milyen habzsa lesz, de tényleg csak kiváncsiságból.
aztán majd inkább esetleg talán 2-3 naponta, de hetente jobb.
ugyis látni hogy fejlődik vagy nem
szerintem kata te se mérj minden nap mert ezzel magadnak ártasz!

Kép

Kép
timi1982

Kata, Muffin :lol:
Szonja a Szentlélek térre járt bölcsibe!!! És hazafelé bementünk a játszótérre gyakorta! Akár láthattuk is egymást!!!! Bár gondolom, ti csak esetleg elsétáltatok a játszó mellett... ja és a hosszú ház végében laktunk egy darabig, a Kiscelli utcában :lol:
Ja, és oda járunk úszni, az Aquincum hotelbe (bár az, hogy "járunk" kicsit túlzás)

Kike, megnéztem a kengurut, jónak tűnik! És nagyon olcsónak is! Én azért aggódtam, merthogy a bébi gerince mit szól ehhez a terheléshez. Még most is bizonytalankodom, de majd meglátjuk, mire jutok.

Dodó, micsoda hajzata van a lányodnak!!!
Akartam kérdezni, hogy az Actimeles üveget hogy forrázod ki? Kimosod mosogatószerrel, és forrásban lévő vizet öntesz bele? Vagy hogy? Nem megy tönkre? Gondolom, nem forralod, azt csak nem bírná.

Bondi :) képzeld, azt álmodtam, hogy te nyitottál egy vajúdót (nem tudom, mi az, csak álmomban nálatok lehetett békésen vajúdni), és ott sétálgattunk meg vártuk a babácskákat...

Anyjuk, de jó, hogy itt vagy!!! Jaj, már nagyon drukkolok neked!!!!
Pénteken is jön valami hidegfront - de te előbb is szülhetnél...
Fájások, bármi jel?
Anna túl jól érzi magát odabent 8) ?

KépKép
szkagi

agi!
Kimosom mosószeres vizzel, és utána már forrásban lévő vízbe rakom 2-3 percre... bírja....legalábbis eddig bírta.... ezért ilyent vettünk, mert a Petit danonost ugye nem lehet forrázni, mert az nagyon vékony műanyag.

d.dodó

Timi,
szerencsés vagy, hogy ilyen jófej dokik vannak ott neked!!! Egyik jobb, mint a másik :)

Na, lefekszem kicsit aludni (Szonja nagymamázik), növelni a hasam...

KépKép
szkagi

Vikikém! Lusta Dick is kijön előbb vagy útobb! Ne feledd bennt nem marad! :wink:

Kilók! 82-vel mentem szülni! 74 voltam amikor haza jöttünk! Most 71 vagyok! 67-ről indultam de volt 5 kiló pluszom! :D
Vendég

Sziasztok!
Ha jól hallottam, újabb hidegfront jön!

Aki még nem szült, az készüljön! :D Anyjuk, te különösen!
És még mindig azt állítom, hog légyszíves kerülj elő!
"Kérjük vissza Anyjukot!!!! Nekünk szükségünk van rá!!!!
Anyjuktesó, aki sunyiban olvasol és elveszed tőlünk Anyjukot... hát nem gondolok rólad túl szépeket... " Ági megmondta a frankót!

Bondi- Baconos sajtos bundás kenyér, ez nem volt szép! Most aztán tessék ide is küldeni, különben....

Ági, Zsuzsival is jártunk sokáig babaúszásra, aztán három évesen kezdett úszni tanulni, és azt mondta az úszás oktató, hogy látszik rajta, hogy járt babaúszásra. Nagyon korán vízbiztos lett! És imádja a vizet.
Zsoltival is szeretnék majd járni!

Tényleg olvastátok, hogy jövő szombaton a Millenárison lesz babanetes találkozó? Tervezi valaki, hogy elmegy?

Kép
Kép
patr

Csatlakozom a kilós táborhoz :lol: Én 84 voltam,mikor szültem,amikor hazajöttünk 74.Majd lassan alakul a dolog,nem sürgetem,csak a ruháim nem jók rám :evil: Lehet hogy vennem kell egy-kettőt,amíg a maradék kilen-tíz kiló is lemegy,vagy nem megy?

Megint négy órája húzza a lóbőrt a Picuri,előtte megint egy óra különbséggel evett.

Viszont amióta megszültem visszatért a ronda tartásom,és nagyon fáj a gerincem is mindig.Még a vállam is fáj,megrándítottam szülésnél.

Anyjuk:továbbra is megy a drukk hogy végre babázhass!! :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Kata, vérzés témában: én is alig véreztem, amikor hazajöttünk, itthon meg eleinte szoptatás alatt eléggé. Aztán pár napja megint jó volt a helyzet, erre tegnap elmentünk sétálni (először) és menet közben elöntött. Alig értem haza. Szerintem a hat hét alatt minden normális.

Kép
Kép
patr

Na, ezt a mennyiséget még bírom követni :)

Lányok, a kilók miatt ne aggódjatok! Szerintem belénk van kódolva annyi hiúság, hogy ha már a hormonháború alábbhagy, és a csemeténk sem fog szopizni, úgyis fogunk tenni magunkért, hogy csininek érezzük magunkat :)

Anyjuk, örülök, hogy hazaengedtek, s hogy minden rendben!

Kike, jobbulást a hátadnak! Bár a szopizós tartás biztosan igénybe vesz azért...

Ági, én aztán annyira értek a vajúdáshoz :) sajna nem volt benne részem :(
És hogy nézett ki a vajúdó? Jól érezted magad benne?
Bár ezt a fórumot is kinevezhetjük vajúdónak is - persze akit érint :)

most, hogy érezgetek jóslószerű dolgokat, örülnék, ha lenne egy hely, ami még nem a kórház, és nem karattyolna körülöttem egy lelőhetetlen energiabomba gyerek, hanem csak befelé kellene figyelnem... de azért persze jó, hogy még mindig vele lehetek :)

Patr, maradt még egy bundás kenyér, küldöm! Amúgy a receptje megvan a topikunkban, csak ott sonkával-sajttal. Nagyon egyszerű, és nem lehet belőle eleget sütni :)

Timi, látom, neked is van még haladékod. Kívánom, hogy úgy alakuljon, ahogy nektek a legjobb!

Hű, de sokan laktok egy helyen! a X. kerület környékén nem lakik senki?

Most elköszönök - délutáni alvásprojekt indul.
Ha tudok, még jövök, ha nem, akkor üzenek - asszem Werának, mert az ő száma megvan a telefonomban.

Kép
Kép
bondi

Na, vagyok újra!

Látom megy a súlyháború! Csajok! Most szültetek, ne akarjatok rögtön a tinikori rucitokba belebújni! Le fog menni, meglátjátok. Ma én is megtaláltam egy tavaly előtti képet amin bikiniben vagyok, hát nálam az a cél, mert induláskor is kicsit több voltam a kelleténél.

Na, NST. Doki ennyit mondott: "jól van, reaktív, egy hét múlva várjuk"
ezt produkáltuk:
Kép
Ezt a méhtevékenységet látva még legalább egy hónapig nem szülök! :roll: :lol:

Aztán voltam bent melóba, irodavezetőnk utánnajárt a dolgoknak és mostmár mindent tudok. Remélem...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 12:52-kor.
Vendég

Kriszti!
Nekem az utolsó CTG-men ugyanilyen volt a méhtevékenység. Ez volt hétfőn este nyolckor, kedden éjjel fél kettőkor folyt el a magzatvíz! Nem egész hat óra telt el!
Úgyhogy bármi lehet! :D

Kép
Kép
patr

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 12:52-kor.
Vendég

Mondjuk fájni azért fájtak csak a gép nem mutatta erősebbnek! Látom Patr is hasonlót írt! :D
Vendég

kriszta!
neked ekkora méhtevékenységed van?!?!?! :shock: :shock:
nekem még ennyi sincs!!!!
majdhogynem egyenes vízszintes a vonalam. legalábbis a tiédnél sokkal de sokkal egyenesebb!!!

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?