Új privát üzeneted érkezett!

nekem is tudnátok tanácsot adni?
Fiam elmúlt 3 éves, és az utcán is a szájában van a keze. Ha BKV-val utazunk, akkor ki se veszi a szájából. :-(
Mit tegyek?

Gabi
Gabi
 


Sziasztok!

Én is, mint előttem már sokan, a segitségeteket szeretném kérni. Van egy 5 hónapos kisfiam, aki, sajnos, csak cumival tud elaludni. Ez nem is lenne igazán probléma, ha éjszaka nem ébredne fel emiatt 2-3-szor. Egyszer még enni is felébred (ez kb. éjjel 1-2 körül van, akkor szó nélkül meg is szoptatom), de ha ez előtt, vagy a szoptatás után nem sokkal (3-4 órával) ébred, akkor visszaadjuk neki a cumit és vigan alszik tovább. Nekem (nekünk) viszont ez nagyon nem szimpatikus.
Hogyan lehetne leszoktatni a cumiról? Hagyjam sirni, amig el nem alszik? (Napközben, ha autóban, vagy babakocsiban alszik el nincsen rá szüksége). Adtam neki egy plüss hóembert, aminek a répa orrát be tudja kapni és azt szivja. Szerintetek jó megoldás? Azt könnyebben meg tudná találni, mint a cumit.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Éva
Eva
 


Éva!
Az én lányom pont emiatt nem kapott cumit kicsinek, mert éjjel mindig gond lett volna vele Kép Így rátalált az ujára, és azóta is... pedig már 3,5 éves. Sajnos időnként az utcán is "előkapja" Kép Én ha választhatnék, akkor a következő gyereknél a cumit választanám!
Bea
 
 

 
 

Szia Bea!
Hát igen, mindkét "módszernek" megvan az előnye és a hátránya. A lányom, aki most lesz két éves, az ujját szopja, nem volt soha gond, éjszaka nem ébredt fel, bizonyára egyből megtalálta az ujját. Ő is valószinüleg nehezen fog leszokni róla, bár én erről azt gondolom, hogy érettségin már biztos nem kell neki a hüvelykujja. Szóval én inkább az ujjszopást választanám (már csak azért is, mert én is ilyen voltam, mégsem lett csúnya a fogsorom).
Éva
Eva
 


Sziasztok!

Az első lányomnak szülés közben teljesen megnyomódott a feje.A gyerekorvos azt mondta le van bénulva a fél arca.Kérdeztem mit lehet vele csinálni?Azt felelte semmit.Fő a bíztatás.Gondoltam megpróbálkozunk egy cumival.Ahhoz ugyanis mindkét oldalt használni kell,hogy cumizzon.Két nap múlva semmi baja nem volt az én kisbabámnak.Az orvos meg csak csodálkozott nagyokat.Amikor haza mentünk még pár napig cumizott,de azóta sem.Az ujját sem szopta soha.
Kisebbik lányom pedig már a pocakomban szopizta az ujját.Az ultrahangon sokszor látszott.Most 20 hónapos és ha nyűgös vagy álmos még mindig szopja a bal hüvelykujját.De csak azt,a többit nem.Minden gyerek más.Biztos leszokik majd róla.Én nem fogom eröltetni.
 
 


Linato4 Az én 20 hónaposom is a bal hüvelykujját szopja!Kép
Zsuzsa
 
 


Biztos finomabb,mint a többi.Kori a másik négy ujjával az arcát simizi közben.Ha álmos a másik kezével a fülét gyűrögeti.

Linato
 
 


NAgyon heyles lehet!Kép
Gergőnek meg rongyija van, ami bármelyik textilpelenkája, de végszükség esetén bármilyen textil megteszi pl. zokni, póló, konyharuha stb,
a bal kezével markolássza a rongyi csücskét közben szopja az ujját, a jobb kezével meg a másik csücsökkel cirógatja magát, vagy legújabban az orrlyukába próbálja bedugni.
Zsuzsa
 
 


Kedves Lányok!

Tanácsot kérnék a tapasztalt anyukáktól.
4 hónapos kisfiam csak cumival a szájában alszik el, és napközben is többször kéri, csak ezért sír (tuti nem éhes) és amint bent van azonnal vidáman vigyorog.
A kérdés az, hogy én most azt a bizonyos margarétacumit adom neki. szereti is, de mi lesz a fogacskákkal? Milyen tapasztalatotok van a fogszabályzós cumival kapcsolatban? Mikortól kezdejem adni? (2x próbáltam, de kiköpte mint a sitty)Tényleg árt a fogak állásának a margaréta cumi? Akkor hogy szoktassam át?
Tanácsokat és tapasztalatokat kérnék tőletek!
Köszönöm:
Kati8
Kati8
 


Kati8,
szopizik a kisfiad?

Virág
Virág
 


Igen, csak anyatejet eszik és remélem ez még 2 hónapig így lesz. Hála Istennek van elég tejci és ügyesen eszik.
Kati8
 


Szerintem nagyon nagy a rágásigénye vagy hogy hívják ezt. Rágókát még nem tudok -és nem is fogadja el- a szájába "tömni". Lassan fogacska is lehet, hogy lesz (bár korainak találom), mert nagyon nyálzik, felhígult a széklete.
Kati8
 


Kati8,
nagyon szuper, hogy csak szopizik a kisfiad, és ha elég volt eddig a tejecske, akkor tuti, hogy 6 hónapos koráig is elég lesz. Kép Ha elfogadsz egy véleményt, amit itt szépen csendben javasolnék: a cumit váltsd ki a komfortszopival. Kép A babának is sokkal jobb, és a rászokást is megelőzheted. Kép Nem kell akkor majd egy-két-négy év múlva problémázni, hogy hogyan csald el tőle a cumit, hanem te magad, a saját testeddel elégíted ki ezt az orális szükségletet. Kép És olyan jóóóóóóóóó. KépKépKép Bátran hagyd akármennyit cicin, és ha nyügi, akkor is szoptasd meg. Az is tökéletes, ha cicin alszik el. Az én legkisebbem most 21 hónapos, és a mai napig szopi közben alszik el. Mit gondolsz? Kép

Virág
Virág
 


Sziasztok!
A lányom most három éves és amikor megszületett elhatároztam, hogy nem adok neki cumit, de amikor hazajöttünk a kórházból másnap elküldtem a férjemet, hogy akárhonnan is de keritsen neki cumit. Ezekből okulva a második babánál már előre készültünk a cumival, de a fiatalúr úgy döntött, hogy neki márpedig nem kell. Most hét hónapos és jóformán még csak szopik bár már próbálkozunk a főzelékekkel.Ha valakinek esetleg van valami jó ötlete, hogyan lehet az éjszakai szopiról leszoktatni szívesen veszem.
 
 


Szia, Nikoletta!
A Hogyan válasszam el topicban a helyed. Kép Ott talán két hete egy anyuka ugyanezt kérdezte, gyere át. Kép

Virág
Virág
 


Niki,
inkább idemásolom, Ibolytól idézték:

"Az éjszakai szopik gyakorisága annyira egyéni, nincs két egyforma baba. Tudom, hogy egy kimerült, kialvatlan anyukának nem vígasz, amit most leírok, de talán segít az éjszakai szopizás elfogadásában.

A babák fantasztikus ütemben fejlodnek és ehhez bizony az éjszakai evésre is szükségük van. Pl. egy megfigyelés szerint 10 hónapos babák az anyatej nem kevesebb, mint 25 százalékát éjjel vették magukhoz! Tehát nem csak szomjasak, de éhesek is lehetnek!
Sok baba még tipego korban is igényli az éjszakai szopit. A nappali elfoglaltságok, a világ felfedezése miatt, éjszaka pótolják a kimaradt szopizást.
Az éjszakai ébredésnek egyébként rengeteg egyéb oka is lehet, pl. fogzás, magányosság-érzet. Szerencse, hogy a szoptatás, anya közelsége, a tejcsi illata, íze ezen mind segíteni tud, megnyugtatja a kisbabát.

Dr. William Sears, a La Leche Liga egyik szaktekintélye, gyermekorvos, hatszoros apuka, néhány nagyon jó könyv szerzoje, azt írja a szülok éjszakai elfoglaltságairól szóló könyvében, hogy a babák alvása jelentosen különbözik a felnottekétol, sot, a babákat nem úgy "tervezték", hogy átaludják az éjszakát. Alvási problémáról akkor beszélünk, amikor a szülo már nem tud alkalmazkodni a gyermek gyakori felébredéséhez. Szerinte a megoldás a fekve szoptatásban rejlik.
Az volna az ideális, ha a baba, minél közelebb lenne a mamájához. Vagy a kiságyban, vagy egy matracon a szüloi ágy mellett. Van aki leszereli a kiságy rácsát az egyik oldalon, a magasságát pedig a szüloi ágyhoz igazítja. Így a baba együtt alszik a mamával, de mégis külön. Szopi után csak vissza kell gurítani a helyére.
Különbözo kultúrákban teljesen természetes, hogy a baba egy ágyban vagy földre terített matracon alszik a mamájával. A nyugati társadalmakban még sok helyütt elvetik az együttalvást, olyasmire hivatkozva, hogy a gyereket késobb sem lehet majd kirakni a szülei ágyából. Ez természetesen nem igaz, minden gyerek életében eljön a pillanat, amikor már o maga akar külön ágyban aludni, addig pedig biztonságérzetét növeli, hogy közel van a szüleihez.

A legjobb, ha az éjszakai szoptatás sötétben, a leheto legnagyobb csendben, nyugalomban történik. Általában észrevesszük, ha a baba ébredezik: mocorog, megváltozik a légzése, szuszog. Ha elkapod ezt a pillanatot, amikor még nincs teljesen ébren, megszoptatod, valószínu, hogy mindketten vissza tudtok aludni perceken belül. Ebben a hormonok is segítenek, amelyek szoptatás közben az anya szervezetében felszabadulnak.

Próbáld ki azt a megoldást, ami számotokra a legmegfelelobbnek tunik, a lényeg az, hogy mindenki a leheto legjobban tudjon pihenni. A víz itatása nem biztos, hogy beválik, csak még jobban felébred tole a kicsi."

Virág
Virág
 


Virág!
Megpróbálom, de szerintem akkor egész nap cicin lesz és sosem fogom tudni letenni. Ezt már próbáltam, szuper volt, órákig tartott, mire elszunyókált, de mire letettem újra ébredt és kérte a cumi, vagy a cicire kellett visszatennem. Számomra úgy tűnt, bármennyire is kényelmes, jó érzés volt számomra is- nem vált be. Azonnal észre veszi, hogy nem vagyok ott és először mocorog majd sírni kezd. Próbáltam nem felveni síráskor, de csak még jobban belehergelte magát és újra ott voltunk ahol az elején csak épp üres cicit adtam a szájába :-((( mindig ő veszi be, én csak tartom és úgy ugrik rá mint a rablóhal a kishalra.
Lenne esetleg más ötleted is?
Kati8
 


Szia, Kati!
Nálunk az vált be, hogy a nagyágyon altattam el őket, és ha elaludtak, vagy elengedték a cicit, vagy kicsempésztem a szájukból. Így a letevés kimaradt, nem volt mire felébredni. Éjszaka pedig próbáltál vele aludni? Úgyértem, bevetted magad mellé a ágyba?

Ha megébred, érdemes azonnal cicit adni neki. Ráhelem most 21 hónapos, a nappali alvásnál cicin alszik el, legtöbbször egy-kétszer megébred, azonnal melléfekszem, és pár perc múlva alszik is. Kép

Az, hogy az üres cicit adod a szájába, nagyon jó, így a zsírosabb hátsótejhez jut hozzá. Kép

Ítad:"akkor egész nap cicin lesz és sosem fogom tudni letenni" És azt is: " úgy ugrik rá mint a rablóhal a kishalra"
Valamibe érdemes belegondolni Kép: a komfortszopi mind éjjel, mind nappal SZÜKSÉGLET! Kép Nem a babák hobbyja vagy (rossz) szokása. Biológiai és lelki szükséglet. Ami majdnem olyan fontos, mint az anya szeretetteli gondoskodása, vagy egyáltalán az, hogy eszik. Ha úgy veti Rád magát a kicsi, mint rablóhal a kishalra (nagyon tetszett a hasonlat KépKépKép), az azt jelenti, hogy nagyon ki van éhezve a komfortszopira!!! Kép És hogy úgy érzed, örökké ciin lesz, és összenőttök Kép, egy ideig valószínűleg sokat lesz cicin, de ha megtanulja, hogy bármikor megkapja, akkor alább fog ez hagyni. Aztán jönnek fejlődési ugrások, amikor újra sokat igényli ezt a fajta közelséget, de nem tart ez örökké. Kép Bár néha én is így éreztem. Kép Nekem az segített, hogy megértettem magammal, hogy ez csak egy ideig tart, a baba és a saját életem szempontjából sem sokáig, és feloldódtam az együttlétekben, feladtam az ellenállásom. Kép És mostmár bizony elég kevésszer szopizik Recsi, és hiányzik. Kép Akkor nem hittem volna, hogy ez is eljön. Kép
Ha van még valami, kérdezz csak bátran! Kép

Virág
Virág
 


Kati8
Nézz be a rendelöbe
http://www.babanet.hu/faq/pszicho/csecsemo.htm
Nem olvastam el, mert mi soha nem cumiztunk, de sok cumival kapcsolatos írás van és itt biztos találsz sok hasznos tanácsot.

Nikoletta
Én vagyok az az anyuka, akiröl Virág írt. Nekünk azóta sem sikerült leszokni, bár nem is eröltettem. Egy barátnöm tanácsolta, hogy este etessem meg rendesen, hogy tele legyen a pocija, hátha azért ébred fel mert éhes. Nem jött be. Kép
Tanácsot én sem tudok adni, de ha véletlen rájövök a titokra hát rögtön megírom. Szerintem nálad még nem olyan borzasztó a helyzet, hisz csak most kezded hozzátáplálni. Lehet, hogy egy-két hónap múlva magától is leszokik az éjszakai cicizésröl.
Kriszta
Nyanya
 


Nyanya,
nagyon szuper, hogy nem erőltetted! Kép

A lényeget kiemelném Kati kedvéért: "a babákat nem úgy "tervezték", hogy átaludják az éjszakát." Kép

V.
Virág
 


Virág

Azt hiszem Nikoletta kedvéért emelted ki a lényeget. Kép

Kép
Nyanya
 


Auuuuuu, igen, bocsánat! Niki.

Fáradt vagyok... Kép

Virág
Virág
 


Kati! Mint Viragnal, nalunk is az valt be, hogy a mi agyunkon aludt el-cicin-a Fiam, szinte mindig. S amikor mar jokedvüen hortyogott, becsempésztem a kisagyba... 9x 10 esetböl nem ébredt fel!!!

Nyanyus! Jo Nektek, hogy nincs cumi...
Vendég
 


Kedves Virág!

Ma, hogy Apa itthon volt megpróbáltam. Nekem nagyon tetszik ez a dolog, de vajon mit szól majd hozzá a házimunka, meg a főzés, meg a karácsonyi nagytakarítás... no sebaj, hátha menni fog valamennyire. Örömmel "rágott" és meglepődött, hogy ilyen sokáig az ÖVé vagyok. Olyan édes volt - szinte azt kérdezte a szemével: még maradhatok? Igaz a mancsa most is rágásveszélyben van (szinte folamatosan), de cumi ma csak összesen kb fél órát volt a szájában. Azt sem tudom, hogy a kezét engedjem neki rágni? Ebben hol a határ?
Kipróbálom majd a nagyágyban elalvást is. Szerintem erre sem fogja tudni mi történt velem.
Kb mennyi idő múlva igényli kevesebbszer a cicit?
Kati
Kati8
 


Szia, Kati!
Annyira jóóóóó! Kép A házimunka, esküszöm nem fog megsértődni. Kép Sokszor én is tépelődtem, de aztán arra gondoltam, hogy csak egyszer ilyen kicsi a gyerkőc. Kép Egy ideig valóban nem volt minden olyan, mint szerettem volna (most sem olyan, haha Kép, de azért sokkal jobb), viszont takarítani rá fogok érni még hosszú évekig. Kép És itt a karácsony, alig sikerült valamit csinálnom az eltervezettek közül (díszítés), de tudom, hogy nem ez a fontos, hanem, hogy békesség és szeretet legyen itthon, és nyugalom, és ne streszeljek. Még az is lehet, hogy a félbehagyott ablakdíszek fel sem kerülnek, de én csakazértis nyugodt leszek. Kép

És ugye, milyen édesek, amikor kedvükre nyammoghatnak? KépKépKép

A kezét akármeddig engedd rágni. Valószínűleg ha már elég ideje annyi cicit kap, amennyit csak igényel, akkor ritkán vagy soha nem fogja rágcsálni a kis kezét. De hogy neki mennyi az elég idő, azt én nem tudom megmondani, és valószínűleg senki sem. És azt sem, hogy a cicit mikor kezdi kevesebbszer igényelni.

A nagyágyban alváshoz sok sikert! Kép puszi,

Virág
Virág
 


Köszi Virág, még egy kérdés: Így nem fog büfizni. Ez nem lesz nagyon rossz? Vagy Te ezt hogy oldod meg?
Ma még nem volt cumi!!!!!
Mosatlan áll, szerencsére főzni nem kell, van tegnapi, a mosógépet azért elindítottam már...
Hát, kíváncsi vagyok magamra!
A mi lakásunk már amióta megszületett nem olyan. Nálunk mindig rend volt, mert bármikor bárki beesett egy szót se szólt előtte, scak amikor már nyomta a csengőt. Most néha azért úszik a házimunka... Kit érdekel! Lényeg a KISFIAM!!!!
Kati8
Kati8
 


Kati8,
szuperek vagytok!!! KépKépKép 4 hónaposan már nem gond, hogyha nem büfizteted meg, csak, ha lehet, ne hanyatt legyen. Kép Én mindig több napra előre főzök.

" Lényeg a KISFIAM!!!!"
IGEN!!! KépKépKépKépKépKép

Virág
Virág
 


Virág!

Én még mindig nem merek bab, borsó, káposzta... ilyeneket enni. Ezeket mikortól merjem visszavezetni az étrendembe? Ezek olyanok, amiket akár 1 hétre is előre lehet főzni: bableves... De én még nem mertem, pont Kisfiam miatt. Vagy szép lassan egyszerre keveset enni, reakció, többet enni...?
Kati8
 


Az én gyerekemet átprogramozhatná már valaki, hogy átaludja az éjszakát Kép
Amíg kicsi volt, 3-4 hónapos, éjszakánként csak 1-2 ébredése volt. Most viszont... Este csak cicin alszik el, de olyan sokáig nyammog rajta, hogy már azon gondolkodtam, cumit csempészek be cici helyett Kép. Nem vicc, de kisebb-nagyobb megszakításokkal akár 1-1,5 órát is nyammog rajta elalváskor. Ha megpróbálom kivenni a cicit a szájából, hiszti a reakció. Azt nem hagyhatom, hogy sírni kezdjen, mert akkor a bátyját is felébreszti meg saját magát is, és akkor jaj nekem!
Éjszaka is min. 4, de inkább több alkalommal cicizik. És ekkor is olyan nehezen hagyja abba Kép

Este rendesen kap vacsorát, tehát nem éhségből csinálja. Párologtatunk, éjszaka is, tehát nem is a száraz levegő miatt. A fogát persze nem zárhatjuk ki, mert egy ~10 hónaposnak mindig vannak útra kész fogai; na de akkor is nagyon-nagyon-nagyon fáraszó ez már nekem Kép
Viszont a cumival nincs barátságban a kisasszony, tehát hiába is dugnám be cici helyett, sírva kiköpné.

Igazán jó tanácsokra lenne szükségem!

Zombi Jamina
 
 


Kati,
nagyon jól írtad, óvatosan, egyenként "bevezetve" nyugodtan elkezdhetsz már ilyeneket enni, csak mindig figyeld a reakciókat. Kép

Jamina,
ó, te szegény. Kép Ha a foga, akkor fájdalomcsillapító segíthet. Próbáltál vele együtt aludni? Így belealudnál a szopiba Te is, észre sem vennéd, mennyit szopik Szofi. Ez a két dolog jutott eszembe. Remélem, valamelyik segít. Kép

Jó éjszakát Kép,
Virág
Virág
 


Virág,
nem látom, hogy fájna a foga, ezért is nehéz eset...
Egyébként születése óta együtt alszom vele.
Jamina
 
 


Kép Akkor reméljük, hogy magától elmúlik. Nem tom, vígasztal-e, Recsi ma éjjel legalább 8-szor szopizott, így ma én birtoklom a zombi jelzőt. Kép Kép

Virág
Virág
 


Virág Kép
Ezek a leányzók összeesküdtek ellenünk KépKép

Jamina
 
 


Hát én is kidőlök ezzel a módszerrel... Még bírom, szerencsére most Anyukám is tud segíteni a főzésben.
Éjjel mellettünk aludt. Cici a szájában, mert éjjel fél 1-fél 3-ig nem tudtam megnyugtatani, pontosabban elaltatni. Aztán amikor kicsúszott a szájából a cici, csak ennyit hallottam: "hmüüü-hmüüü". Én villámgyorsan vissza a cicit és valahogy elaludt. Én is...
Ma ez a szél nagyon megviselte, én kissé hulla vagyok. Létezik, hogy ez a fáradtság megcsappantja a tejmennyiséget?
Kati8
Kati8
 


Jamina,
Kép Igen, lehet. Mindenesetre (ne lincselj meg Kép), Recsi ma csak a maratoni hajnali szopira ébredt fel emlékeim szerint (ez minden hajnalban megy egy-másfél órát), egyébként meg nem emlékszem ébredésre!!!!!!! Hurrá!!! Maradjon így... Kép

Kati,
a fáradtságtól csappanhat valamelyest a tejmennyiség, próbáld kipihenni magad. Kép A szélről nincsenek információim. KépKépKép Puszi,

Virág
Virág
 


A szelet tuti tudják utálni az ekkora kölkök! (a szél és a tej kapcsolatát én sem tudomKép)
ILdi

Ildi
 
 


Néhány napos elég jól, bár nem 100%-ban (néha azért van cumi,. de éppen csak megmutatom a cumit)teljesített szopimaratonok után van néhány észrevételem, amire ha tudtok, kérlek válaszoljatok.
Úgy érzem, hogy az én kicsi fiam sosem lakik igazán jól. Ezzel a módszerrel mindig eszik valamennyit, de most nem érzem azt mint mikor a kb 3 órát tartottam, hogy na most aztán kiürült a mellem. Csócsálgat, csócsálgat és inkább sokszor, sokáig keveset eszik. Hát nem tudom ez jó-e így. Mintha sosem ürülne ki a pocija és sosem enne úgy igazai "nagyot". nem tudom értitek-e.
Kati8
Kati8
 


Kati,
váltott mellre teszed fel vagy egy ideig ugyanarra? Panaszkodik? Sír? Miből gondolod, hogy nem lakott jól? Egyébként a világon a legtermészetesebb dolog, hogy nem feszül a mell, ha folyamatosan ki van ürítve. Kép És egy érdekesség (nekem meglepő volt): amíg nem szoptat az ember lánya, a ciciben tárolódik x mennyiségű tej, és a szopás alatt 2x-nyi tej termelődik. Vagyis a nagyja a szopás során jön létre. Kép A mell feszülését egyébként a szövetek között lévő folyadék (ödéma) okozza, nem a tej. Kép

Virág
Virág
 


Az a helyzet hogy az egyik mellem jó a másik kevésbé. A jó után nem teszem át a másikra, egy evés abból szépen elég, de a rosszat megeszi 10-12 perc alatt és utána át kell tennem a jóra. (már kitapasztaltam, hogy mikor nem tudja úgy és annyit szívni amennyit szeretne)
Nem panaszkodik, nem sír, de nincs az a "nagy étvággyal nekilátok". Nem feszül a mellem, de valahogy most nem olyan "lógó" evés után; úgy érzem marad benne. Egyébként nem tudtam, hogy 2x annyi termelődik közben. Azt tudtam hogy termelődik, de ezt a mennyiséget nem.
Különben már nem feszül a mellem egyátalán. (először meg is ilyedtem: elapad vagy mi lesz?)Valahogy beállt a dolog. Az első 2 hónapban azt hittem néha kidurranok. Viszont ami még megvan: ha az egyikből eszik a másik csöpög. Ez megmaradt. Állítólag ez is elmúlik majd.
Folyamatosan csökken a cumizás mennyisége !!!! De ennyi időre is a fogszabályzóst kellene odaadni?
Kati8
Kati8
 


Kati,
nagyon ügyesek vagytok!!! Kép Gyakran előfordul, hogy a baba (és/vagy a mama)jobban preferálja az egyik cicit. Nem baj. Érdemes viszont 2-3 órán belül ugyanarra a mellre rátenni a kicsit, mert így a laktató, zsírosabb hátsótejhez jut hozzá leginkább. Ha mindig váltjuk, akkor a hígabb, szomjoltó, laktózban gazdagabb elsőtejből jut több, amitől egyrészt éhesebb maradhat, másrészt pedig fájhat a hasa.

Nem tudom, hogy a fogszabályzós cumi valóban jobb-e, azt viszont igen, hogy a cseresznyecumi formája sokkal inkább hasonlít az anyamellére, mint a másik. (De végülis olyan jól haladtok a leszokással, ez a pár nap már szerintem mindegy. Kép)

Virág
Virág
 


Szia Virág!
Köszönöm szépen a segítséget, és bocs, hogy ilyen soká nem jelentkeztem. Nincs ezektől a manóktól túl sok időm este meg már fáradt vagyok.
Mi is most szenvedünk ezzel a cumileszokással a nagylánynál. Már volt egy idő amikor azt hittem leszokik róla olyan keveset használta, de mostanában megint szinte egész nap a szájában van. Biztosan megviselte a kistesó születése meg a költözés de már ennek is több hónapja. A bölcsibe azt mondják, hogy alig kell neki de itthon állandóan. Még beszéd közben is kell neki. Egyszerűen borzasztó!!!

Niki
 
 


Sziasztok!Most találtam meg ezt a topikot,remélem belefér a gondom.Bébikém csakis bimbóvédővel hajlandó szopizni,ami nekem nagyobb gond,mint a cumi.Nem fogadja el "simán" a mellem,bármennyire is szeretném.Mit tegyek??Ha valakinek volt hasonló problémája, kérem segítsen!Előre is köszönöm!
Mariann
 


Mariann, nincs most időm írni, fel tudsz hívni? A profilomba átmenetileg berakom a telefonomat.

Virág
Virág
 


Most van időm. Kép Szóval.

Milyen anyagból van a bimbóvédő? Ha vastagabb, merevebb, első lépésben érdemes nagyon vékonyra váltani (asszem latex), majd innen kétfélét próbálhatsz. Az első, hogy elkezded szopiztatni a bimbóvédővel, és szoptatás közben egy gyors mozdulattal lekapod. Ha ez nem jön be, akkor jön a kettes verzió, hogy miután megszokta a vékonyat (szvsz elég, ha látod, hogy elfogadja ezzel is a cicit), levágod a legvégét. Aztán megint egy kicsit, és megint. Míg végül nem is marad belőle. Kép Sok sikert! Kép
Mennyi idős a babád?

Virág
Virág
 


Sziasztok!

Nálunk nagyon késön lett lerakva a cumi, de saját akaratából. Ez kb 2 éves 7 hónapos volt. Sokat aggódtam is, hogy miért nem akarja elhagyni ezt a szenvedélyét, sokszor eldugtam a cumit, de annyira akarta, hogy nem kínoztam tovább. Amikor már elérte azt a szintet, hogy meghallgatta és értette a mondanivaló lényegét, rettentöen könnyü volt lerakni véglegesen a cumit. A fognyüvö manó megjelenítése, aki nem nem egy taszító kinézetü szerzemény, de mégis felismerhetö a rosszindulat benne, nagyon jól jött. Saját magától döntött ugy, hogy most már nem kell. A pelus elhagyásával és a pohárból illetve a szívoszálas ivással ugyancsak. A pelust kéri még, akkor amikor nagyon játszik, bár erre is egyre ritkábban van példa. Egyedül megy a WC-hez letolja a nadrágját és szépen egyedül pisil, szó nélkül. Az oviban csak poharat használ, viszont itthon a szivoszálas megoldást szereti. Ezt meg is indokolja:- igy nem ömlik ki és tudok sokat játszani, nem leszel mérges, ha kiborul. Tudja a gyerek, hogy mi a jó neki, megprobálja ö is ugy alakitani az életét, hogy minél kényelmesebb legyen. Az ujjszopit én az elsö pillanattól kezdve nem szerettem, nem csinálta szerencsére. Elsösorban nem tartom szerencsés dolognak, amikor kézmosás nélkül a szájába veszi a kezét, pláne járvány idöszakban. A másik, hogy az ujja mindig kéznél van, igy szerintem nehezebb a leszoktatás azoknál a babáknál akik szenvedélyböl önmagam nyugtatására használják az ujjacskát. Minden olyan dolgot el fog hagyni minden baba ami nem természetes, értem itt pl. cumi szivoszál, csak ki kell várni a megfelelö pillanatot. Ez a legnehezebb, pláne ha meg is szólnak azért, mert nem erölteted. Van aki megszólta az én fiamat is, mert még pelus a felszinen van, de nem foglalkozom vele. Tudja és érti is a dolgok lényegét, de még nem akarja a változást. Alkalmazkodom az igényeihez, akárcsak egy szoptatós anya a kicsi pocakjához. Kép
Névtelen
 


Sziasztok! Nálunk nincs cumi gond, mert egyszerűen nem akartam, hogy később probléma legyen belőle. Lusta anyuka vagyok? De minek gyártsunk felesleges problémákat? Hasfájós korszakában egyszer a Nagyija benyomta a szájába és rajta tartotta a kezét, hogy ne nyomja ki, így szopta vagy két óra hosszát. Azóta egyszer kétszer próbálkoztam vele kívancsiságból, de nem tudta a kis drága, hogy mit kell vele csinálni Kép Nincs cumi gond, ha elfelejtjük, hogy létezik cumi. A megnyugtatásra meg ott van a ringatás szép ősi módszere. (Még akkor is, ha összeesel a fáradtságtól és két-három óra hosszáig is ringatni kell.)
 


Sziasztok! Mi jártunk szülés-felkészítő programra, és ott elhangzott "ha nem szoktatjuk rá, nem is kell majd leszoktatni", hát mi nem is vettünk cumit. Amikor hazaértünk a kórházból 2. napon leszaladtam a patikába cumiért, mert délután 5 körül mindíg sírt és nem lehetett megvígasztalni, de a cumi segített. 2 hónapos kora körül jó volt a cumi, mert azzal el tudta magát foglalni, de alvásnál soha nem hagytuk nála. Viszont kb. 3,5 hónaposan kivette a szájából, nézegette, játszott vele, stb... Elvettem tőle, hisz játszani mással is lehet, nem is hisztizett érte. Mára már 14 hónapos és azóta sem látta a cumiját, bár én sem... vajon honnan fog előkerülni... Kép
vklarus
 


color=violet][/color]Sziasztok! Kérdezném hogy szerintetek nem gond ha nem tartjuk be az előírt(orvos mondta) 4 órát két evés közt. Az én drágám annyira sír néha ha anyatejet kap, és el sem alszik csak szenved, három óra után hogy nem bírom ki hogy ne adjam neki a hamit. Ami tápszer és ha azt megeszi szépen elalszik és kibírja a 4 órát. Ha van valakinek hasonló gondja légyszi írjon hátha van valami trükk hogy ne kelljen szegénynek szenvednie az időkorlátok miatt... :D
 


Viki, dehogy gond. Sőt, az lenne a gond, ha betartanád. Ha sír, és éhesnek látod, tedd mellre! Az orvos meg próbálja ki, hogy három hétig lakat alatt tartják neki otthon a hűtőt, utána mondjon ilyen hülyeségeket.

Ha annyiszor mellre teszed, ahányszor ő szeretné, tápszerre sem lesz szükséged jó eséllyel.

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó