A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Sziasztok!

Minyu!

Írd be légyszi a tábliba a babuc nevét, tuti biztos, hogy ÁKOSunk lesz. :)

Most csak ennyire futja.
Szép napot Nektek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Honey,Márta,Petra : Örülök,hogy minden rendben van veletek. Gyarapodnak ezek a kismanók :lol:

Márta : Jó nyaralást neked, reméljük jó időtök lesz

Petra, ha jól láttam te gyöngyösön szülsz? Van választott orvosod? Csak azért érdekel ,mert én gyöngyösi vok, csak 5 éve lakom pákozdon.

Én már összekészítettem a kórházi pakkomat, sosem lehet tudni.
Tegnap voltam a szülészeten, egyik ismerős csajszi szült. Elég gyorsan ment neki, délelőtt ment be a kórházba és délután 17.05-kor meglett a pici :) Olyan jó volt, bele sem tudok gondolni,hogy másfélhónap múlva már én is ott leszek :))

Kép
csehi77

Nem tudja valaki, hogy mi van Ronival? El van tűnve, vagy csak nyaral ?

Kép
csehi77

Timi : köszi a biztatást :) Nagyon édes kisfiad van, gratulálok.

Kép
csehi77

Köszönjük a lelkesítő szavakat! :wink: :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Csehi!

Igen Gyöngyösön fogok szülni, az orvosom Dr. Al Ghaoui Nadim. Mi Salgótarján mellett, Somoskőújfaluban lakunk, és Salgótarjánban van a magánrendelője (itt kezdett a tarjáni kórházban, de Gyöngyösre ment dolgozni), és én kezdettől fogva hozzá járok, így kerültem Gyöngyösre, mentem utána. :)

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

Honey, akkor ez a borozás tipikusan a G.Z. mániája! De én szerettem ezt a tanácsot betartani. Mindig mondtam, hogy az orvos felírta a borocskát :lol: Sokáig ugyan nem bírtam, mert attól még jobban ég a gyomrom, de azért nagy ritkán még leszalad egy fél decivel :wink:

Szeder, ezek a fulladásos, nehézlégzéses tünetek már jó ideje kínoznak. Ezek bizony azért vannak (kivéve ha allergiád van), mert a baba már minden szervünket nyom odabent. Az én picim sokszor egész fent a mellek vonalában mozog, már szinte hihetetlen, hogy ilyen fent bír lenni a méhem az albérlővel.. de ez van, próbálom túlélni, sokszor csak ülve bírok meglenni. Ezt már korábban is írtam. VAn doki, aki ír fel valamit, pl. Diaphilint, de én inkább kihagynék minden gyógyszert, épp eleget kellett már magamba tömni a terhesség alatt. De ha annyira rossz, akkor mond a dokidnak, hátha ad valami bogyót, ami segít.

Timi, nagyon helyes a kis lurkód! Gratula hozzá! Az a kár, hogy olyan nagyon gyorsan megnőnek ezek a babák. Persze utána is mindig van valami csodálatos dolog, ami örömet, melegséget hoz a szülők szívébe, de a kisbabák mások..

Köszönjük a jókívánságaidat!

Lányok, nekem továbbra sincs se választott orvosom, se szülésznőm..Már nem is igen lesz. Én vagyok az egyetlen, akinek nincs? Úgy tűnik.. Ez merészség? Mindegy, ez már ilyen szülés lesz. Bent nem marad a kis Gézengúzunk.. :lol:

Én egyébként itt helyi szinten a szülésznőknek 20-30 körüli tarifát hallottam.

Este megint randalírozás volt a pocakomban :lol: Tök jó, még apa is le volt döbbenve az intenzitásán. Remélem a sok forgolódásnak köszönhetően lefele húzza végre a gravitáció az én babámat is!
Holnap kiderül. Ha nem fordult be, akkor jövő héttől kezdem a javasolt praktikákat :lol:

Rönééé

Kép
röné

Szeder!

Nekem is van, hogy nagyon elnyom a baba, alig kapok levegőt, olyan érzés, mint mikor nagyon kifullad az ember, és alig kap levegőt.

Kép
Kép
petra1980

Petra: Értem, sok sikert a szüléshez. Hallottam már erről a dokiról, de nem sokat. Engem 2 éve ott mentettek meg Dr. Hrabár.

Kép
csehi77

Röné,
Nekem is csak az orvosom választott (az is csak azért, mert a Szt Imrében szerettem volna szülni, de nem oda tartoznék)
Őt megkérdeztem, és azt mondta, hogy kizárólag megelégedettség esetén, 60-70ezer - ami még belefér

Mercim császáros volt, úgyhogy sok szülésznővel nem volt dolgom, leginkább az orvossal az elsőnél sem. Amúgy meg nem is tartottam igényt különösebb figyelemre utána sem, úgyhogy bevallom én nővérnek nem igen adtam utána. Úgy emlékszem, talán a csecsemősöknek adtam valami ajándékcsomit

Ha meg nem választott az orvos és a nővér, akkor nem is értem általában a fizetést. Mert ugye fizetni akkor fizetsz, ha meg voltál vele elégedve. Az meg csak a végén derül ki. Ha meg nem tudja előre, hogy kap-e tőled vagy sem, akkor elvileg mindeképp jól kéne veled bánnia, vagy nem? Kivéve persze ha előre közlöd vele, hogy te fizetni fogsz, mert akkor biztos kedves lesz.
Már persze ha úgy érzed, hogy egyáltalán kell fizetned - mert én igazából ezzel sosem értettem egyet.
Hát nem azért van ott, mert ez a munkája, és szereti csinálni, amit csinál? Ha meg nem szereti amit csinál, akkor ne csinálja.

Na mindegy. Ez csak az én véleményem, és tudom, hogy ez a rendszer az elmúlt X tized év eredménye.

Kép
Kép
csibe21

jaj csajok... beleolvastam az augusztusi babavárók topicjába, mert olyan izgi, amikor már ennyire a finisch-ben vannak a kismamik.
De bár ne tettem volna! :(
Az egyik lánynak halva született a babája pénteken.
Nem is ismerem a lányt, de teljesen megviselt amit írt. Órák óta ez jár a fejemben. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Én már kedden olvastam,de úgy gondoltam nem szólok nektek talán ti elkerülitek azt a sokkot ami engem is ért....hát nem sikerült.
Sajnálom,hogy te is olvastad :cry:

Kép
Kép
a.m.

Én is olvastam, de nem akartam felhívni rá a figyelmet
Azt még nem írta, hogy pontosan mi történt, de jobb nem is belegondolni

Kép
Kép
csibe21

Lányok!

Olyan nehéz ez! Tényleg nem lehet előre tudni semmit! Talán az is baj, hogy a sok vizsgálat,uh. tökéletes eredményei után el sem tudjuk képzelni, hogy bármi baj lehet a babával, ezért nem vagyunk felkészülve semmilyen negatív dologra! Pedig annyi minden történhet szülés előtt-alatt-után! Annyi rendellenesség van, ami semmilyen vizsgálattal nem mutatható ki! De nem állhatunk bizakodás nélkül a szüléshez! Nem lesz semmi baj a babáinkkal és ezt meg is kell velük szépen beszélni! Nyugodjatok meg és előre nézzetek! Örüljetek minden mocorgásnak, rugdosásnak (még akkor is, ha fél éjjel nem tudtok tőle aludni),csuklásnak, mert ezek mind a babáitok életrevelóságát, elevenségét igazolja!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Köszönöm a kérdést, jól vagyunk (amennyire lehet... :D ) Kitört a nyári szünet és az elmúlt hetekben a fiamat logiztikázom ide és oda.
Valaki írt a fulladásról, én kb. másfél hónapja fulladok, ami nem a méhemtől és a babánk nagyságától van, hanem attól, hogy nagyon kevés a vasam. Ezt érdemes megnézetni. Sokat aggódom én is, főleg azért, mert egyik nap nagyon aktív a babóca és vannak napok, amikor nem is észlelem, hogy mozogna.
Látom, hogy többen olvastatok a másik helyen borzalmakat, az én férjem nőgyógyász (ez nem előny, SŐT), naponta hallok rémtörténeteket. Rettegek én is, de velünk mind, minden rendben lesz!!! Gondoljatok erre! Mondom én a fő pesszimista... :D Szép estét mindenkinek, és bocsi, hogy hosszú lett... Kéthavonta belefér :D

Kép
dan6

bocsi.... lehet, hogy meggondolatlanul írtam ide. :oops:
csak olyan furi, hogy én soha nem olvasok bele "idegen" topicokba, max csak a babás képeket nézem meg. De pont ott nyitottam ki a topicot. :?
Még reggel.... [/u]

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Csak emlékezetből....

Csehi, nem tudok olyan sűrűn jönni, de jövőhét az utsó hetem, és remélem többet tudok jönni.

Honey!!!Azt a mindenit!!!!!Percekig nézegettem a pocakodat, ami szemből készült!!!Hihetetlen! Tényleg, mintha dinnyét nyeltél volna, de jó értelemben. Egyébként gratulálok, nagyon jól nézel ki! Nagyon örülök, hogy jók lettek az eredményeid!Gratula. Hétvégén én is szűcsölgettem egy kis vörösbort. :wink:

Röné, úgy tudom, hogy a 18. hétig lehetett választani dokit, utána már nem. Sőt! MOst olvasom, hogy csak szülésznőt doki nélkül nem lehet fogadni. Ezt a hülyeséget! Anyookának kell elküldeni az adataidat. Riadó lánc. Kinek mikor jön el a nagy nap. És így tudjuk értesíteni egymást.

Petra, Grat a jó eredményekhez. MOst kb 1500 -2000 gramm között van a babád! :wink:

pénz: én le vagyok döbbenve ezeken az árakon!!!!Én azért fogadtam fel a dokit (többek között) mert viszonylag normálisan állt ehhez a kérdéshez. Mikor rákérdeztem, ő csak annyit mondott, hogy ő nem mond ilyet. Kinek mennyit enged a pénztárcája, és mennyire elégedett. Ha valakinek nincs semmije, akkor nem ad semmit. Ez van. Nálunk fixen elkérik egyes orvosok az 50-60 ezret. Azt nem értem, hogy miért a dokinak kell többet adni? Hiszen a szülésznő van benn veled végig. Én úgy gondolom, hogy max 50 ezerből megúszom az egészet. Egyébként meg elítélem ezt dehát ilyen a rendszer. Nem elég, hogy a terhesgondozás alatt minden egyes vizitért fizetsz, ami köztudottan nem éppen a legolcsóbb tarifa, utána meg még lepumpálja rólunk a maradék lóvét, azért, ami egyébként a kötelessége lenne, és felveszi érte az állami pénzt. Bocsánat, hogy kikeltem magamból egy kicsit, de nagyon igazságtalannak tartom ezt. :oops:

szeder, én is viszonylag hosszabb ideje szenvedek ettől a légszomjtól. Néha úgy érzem, hogy megfulladok. Főleg fekvő helyzetben.

monee, tetszik a név!Nekem is az egyik jelöltem. :wink:

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!

Most már én is beléptem a 30.-dik hétbe! És el is mentem ma uh-ra, olyan cuki a picurka Botond!

Méretei:
BPD: 78mm
HC: 278mm
AC: 248mm
OFD: 98mm
TAD: 79mm
FL: 58mm
Becsült súlya: 1600 g

És lenne egy kérdésem! Nem tudja véletlenül valaki, hogy mit jelent az, hogy a PLACENTA INHOMOGÉN SZERKEZETŰ!?
Mert ezt írták a megjegyzésbe, ilyen nagy betűkkel.
Ha esetleg tudná valaki, akkor légyszi írja le!
Előre is köszi!
Mindenkinek jó éjszakát!
Ormolya
ormolya

hahóóó!!!

ági!
hogyhogy mit csinálok??? én bagoly vagyok alapból :) és simit ha leteszem aludni, utána kezdhetek neki magammal is kicsit foglalkozni! pl, sajna szinte mindig itt lógok a gépemen, jóó kényelmes fotel, óriáslabdára felpolcolt lábak, és mehet :D épp hûtôt keresek nagyban, használtat, és jó árút, szóval mindig van valami hülyeség, amivel lefoglalom magam... és utólag mindig bánom hoyg nem feküdtem le 10kor.... ja és most csomót olvasom az ina may gaskin-t is, szóval ezek :)
a név dolog meg úgy, hoyg marcimnak végig nagyon teccett a mózes, de túlzásnak tartotta, és soknak "ebben az országban ma".... hát így, ezek mellett meg nem szeretném erôltetni, hisz én nem éltem meg sosem ilyen jellegû diszkriminációt, ô meg igen, szóval ô tudja jobban.... sajna....

rönéé!
grat a 30. héthetz! annyira furi hoyg mingyárt itt is baba potyogás!!!!! nagyon izgi lesz :)

ja, még pénz: én senkinek nem adtam semmilyen "kis" zsebbevalót, sem ajándékot, mégis mindenki tök kedves volt végig a kórházban!!! most sem fogok mikulás batyuval menni szülni.... az tuttti. ha lenne rá keretünk, és beleférne, biztos már meglennének kis masnival ellátva, de ez nekem túlzás lenne... fôleg hoyg igazán senki nem került hozzám közel a 4 nap alatt, amire aszontam volna, hogy na, neki igen. a neonatológus, aki :( megpumpálta simike arcát miután jóó kéken végre kikerült belôlem, neki adtunk egy szép fotó-kreációt, és annyi, az én terhes sziluettem, és soksok kis simi arcból ki mozaikozódva...vagymi... szóval örült neki így is. és nekünk úgy alakult végül hoyg együtt akartuk odaadni a pénzt szülés után, hazajövetelkor, de nem jött össze semelyik, és nem is mentem 6hetes kontrollra sem, csak 2évesre :D és a zülésznô is elmaradt így... szóval tök ciki vagy nem, de elsô körben nem adtunk..... méégis irtó édeseka mai napig velünk!!! most persze elôre le van fixálva hoyg 50-50 és el van tévenekik. szóval ilyen is van, szóbaállnak azután is veled, ha nem épp annyit adsz, vagy épp semennyit... persze olyat is hallottam hoyg megmondta a doki hoyg 60 alatt nem vállal....hát ôt én sem vállalnám, köszi szépen....
na megvolt a kismonológ..vagy nagy?!?! :D

Timi!
éédes a nagyfiú, és köszi a bíztatást!!! :)

szeder!!
ezt a mostani és a múlt heti babás értesítôm is írta hoyg most bizony jellemzô a légszomj!!!! és amikor majd lemegy a pocak, akkor jó lesz újra :) ne aggódj!!

roni!!
pénz dolgoban abszolúúút egyetértek!!!! én mindig próbálom fejben összeadni hoyg egy nôgyógyász, okéé, nagyon sok iskolája van, sok befektetés agyilag, lelkileg, mert irtó nehéz szakma lehet, de hoyg mennyit kershetnek!!! :) mert én magánra járok, az alkalmanként 8e, akkor is, ha semmi vizsgálat, semmi beutaló, csak annyi hogy jhoyg vagyok, és oké, akkor kérjek idôpontot a köv alkalomra. persze kérhetnék amit akarok, de minek piszkálni a dolgot, ha minden oké?! szóval a hét minden napján rendel, egymás hegyén hátán várjuk, és 8e fejenként... meg a szülések..meg a fizuja is.... szóval már tudom milyen pályára szánom a fiaimat :D:D -csak vicc persze, de nem lenne rossz :)

ormolya!!
szép nagy neked is a babód már!!!!!!
ez sztem azt jelenti hoyg nem egynemû... gondolom lehet hoyg vannak rajta kis foltok, meszesedés, ami szerintem így a vége felé teljesen belefér!!!! ha meg nem mondta külön a doki, akkor meg biztos nem gond!!!!!
-ez csak nyersfordítás...biztos holka majd felvilágosít jobban, de a lényeg valami ilyesmi. a barátnômnek is ilyen volt, és 40. hétre szült egy széép, egészséges babót!!!!

mi holnap badacsonyba marci szüleihez kicsit kikapcsolni, ha nem mennek az idegeinkre, persze.... simit meg tervek szerint ott hagyjuk majd vasárnap, ha eljövünk... a pakolás miatt, hoyg haladjunk nagyot. elsôre nem lelkesedett a dologért, de most egész jól benne van, persze lesza majd sírás búcsúzáskor (tôlem is :)) de 5 percre rá már minden oké lesz....

na megyek is, fáradt vagyok!
mindnekienk jóóó hétvégét!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Én sajnos nem tudok aludni! Már este sem tudtam, amikor lefeküdtem.... Mindegy! Annyi minden jár a fejemben, mit kell még beszerezni, elintézni, félek, hogy nem lesz rá idő.

Légszomj nálam is van, remélem hamar elmúlik.

Timi! Nagyon szép a kisfiad, és tök jól esik a bíztatás. Mostanában úgyis egyre türelmetlenebb és nyűgösebb vagyok. Már kezdem érezni az édes "teher" dolgot.

Röné! A Szfvári jó kőrház, jó orvosokkal, jó szülésznőkkel. Nem hiszem, hogy bármi problémát jelentene, hogy nincs választott dokid és szülésznőd. Én is Szfváron fogok szülni, ésszülésznőt mi sem választottunk.

Sajnos ez az augusztusi topikos szörnyűség velem is megesett tavaly, úgyhogy nagyon felkavart az eset. Mégis azt mondom, hogy csak pozitívan szabad gondolkodni, és csak arra koncentrálni, hogy egészséges kisbabákat fogunk a kezünkben tartani szeptemberben. Márti olyan szépen leírta, amit én is gondolok. Én próbálok minél többet beszélni a babával, és meggyőzni, arról, hogy nagyon jó élni, hogy nagyon szeretjük, hogy minden rendben lesz, ügyesek leszünk a szülés alatt, és utána is... Nagyon remélem, hogy "érti" ezeket...

Ormolya! Gratulálok, szép nagy a babád!

Honey, én is sokáig nézegettem a szemből készült pocifotódat... Még a férjemnek is megmutattam. Hatalmas dinnyepocak, nagyon jól néz ki!

A mi babánk még pörög-forog. Nagyon sokszor érzem, hogy hol kersztben, hol hosszában fekszik... Lassan én is kezdem bevetni a praktikákat, ha ez így marad.

Ma megyek dokihoz, remélem minden rendben van!!

Kép
blúmi

még 1x bocsánat. idióta voltam, hogy leírtam ide amit olvastam. :oops:

ormolya,
jó nagy a te babód is!! :D

Lenne egy csomo kérdésem felétek:

1, ti szoktatok még hanyatt aludni? Mert nekem ez a legkényelmesebb pozició, így a pocakom sem keményedik, viszont minden könyv azzal riogat, hogy 30. hét után nem tanácsos, mert nagyon romlik tőle a keringés.

2, milyen tipusú eldobható bugyit és betétet tanácsos venni a szülés utánra? Már vettem egy csomag bugyit a brendonban, de felpróbáltam "just for fun" :) és egy nagy kalap szar. pedig nem "vót occsó"

3, na ezt elfelejtettem.... :shock: :roll:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon,

Én már nem alszom háton (legalábbis nem sokat)
Hallottam, hogy a keringés miatt sem jó, de én azért nem alszom, mert már nem esik jól. Egyszerűen az egész hasam rám nehezedik érezhetően, és kénytelen vagyok elfordulni

Bugyit még nem vettem, de a CORA-ban láttam - egész normális áron. Minőségét nem tudom, még csak puhatolózom

Kép
Kép
csibe21

nekem egyedül csak hanyatt nem nyomja semmimet. Ha úgy fekszem, nem keményedek és Flóra is nyugiban van.
De ha bármelyik oldalamra fordulok ő is beindul és tuti, hogy 10 percen belül be is keményedik a pocak.
Szóval most az ülvealvást gyakorlom. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

próba........már másodszor nem jelenik meg az üzim....pedig regényt írtam...........ááááááááááá

Kép
winona

Honey : nekem nem jó háton aludni, feszül és keményedik a hasam. Én csak oldalt tudok aludni, meg félig hason ,úgy hogy az egyik lábam fel van húzva :)

Bugyit még nem vettem, barátnőmtől kaptam kettőt, mert ő nem használta, asszem a brendonba vette és hálós.

Kép
csehi77

na jó majd eccer jövök csajok....mert harmadszor szállt el a szövegem!!!irgum-burgum!!!!!! :evil:

Kép
winona

Honey!

A kórházban (ÁEK) a Tena hálós bugyiját istenítik, merthogy tök jól tartja a betétet, mosható, kényelmes stb. Szerdán a szülésznő ódákat zengett róla! Gyógyszertár, gyógyászati segédeszközbolt a beszerzési forrás. Egyébként én sosem használtam, a Quelle-ből rendeltem szettben Simone bugyikat (4-5 db-ot 2.000:-ért, az nagyon bevált, rugalmas, kényelmesen belefér a betét is és még most, 2 év után sincs más baja, csak hogy már nem vakítóan fehér! Szóval én szerintem most is azt fogom tenni, hogy veszek 2 szettet és, mivel tök jól mosható, a gyermekágy után is lehet majd használni! Nekem így nincs tapasztalatom a hálós bugyikkal, de, amikor Csabimat szültem, a szobatársam ezt hordta, tök átlátszó bugyi, benne a betét, ami, főleg amikor megtelt, hát finoman szólva nem egy szép, gusztusos látvány! Úgyhogy, ha ilyet vennék, akkor csakis valami sűrű szövésűt használnék!
Az eldobható bugyikról meg az a véleményem, hogy minek terheljük, szennyezzük a környezetet még ezzel is, ha nem muszáj? Persze megértem én, ha valakinek ez az egyszerűbb, mert nekem bőven van segítségem szülés után, Anyukám a kórházból minden nap elviszi a szennyest és kimossa úgy, hogy azon semmi "nyom" nem marad! Így van nekem szülős hálóingem is, most fogok harmadszor szülni benne, nem adnám semmiért, mert kényelmes, se rövid se hosszú, hasközépig kigombolható és szerintem még jól is néz ki, nem nagymamás!

Márti
borossné becz márta

Honey!

Bocs, elfelejtettem! Nem vagyunk egyformák, ha Neked a háton alvás a kényelmes, akkor aludj úgy, ugyanis nem mindenkinek romlik ettől a keringése! Ha romlana, akkor nem kapnál jól levegőt és nem tudnál kényelmesen pihenni! Ez a keringésromlás pedig úgy megy, ha Neked nincs semmi bajod a háton alvástól, akkor Flórának sem lesz! Én pl. alig kapok levegőt, ha 5 percnél tovább fekszem a hátamon, így aztán fordulok oldalra és kész! Neked Flóra úgy helyezkedik, hogy nincs gond, nem nyom el semmilyen eret, artériát! De majd Holka is biztos jön és válaszol!

Márti
borossné becz márta

márti,
köszi a válaszokat!! Én tanga párti vagyok, úgyhogy a sima bugyikkal nem nagyon tudnék mit kezdeni utánna . Megnézem a tenát.

Egyébként nekem a háton fekvés olyan kényelmes, mintha nem is lenne baba a pocakomban. És tök furi, de én csak így kapok normálisan levegőt. :shock:
Ez milyen érdekes, hogy mennyire más és más az ember lánya. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Honey, én is nagyon szeretek háton aludni!!!Ugyanúgy mozgolódik bogyó, mitha oldalt feküdnék. Nincs kellemetlenségem belőle. Ezt már én is akartam egyébként kérdezni, miért nem tanácsolják, de akkor ez az oka. Ja és a bugyi. Amit én is vettem a Brebdonban, nem ekvés pénzért, ahogy Te is írtad, tényleg nem sokat ér. Nem tart semmit, leesik rólam! :oops:

De valószínű megfogadom Márti tanácsát, már én is nézegettem ott, és onnan rendelek.

Blúmi, az édes teherrel kapcsolatban én is így vagyok!!! :wink:
Már tényleg csak az a "pár" hét van hátra.

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!

Timi: gyönyörű kissrác :) Köszi a biztatást!

Alvás: továbbra is fejbeverés effekt :) Háton viszont én sose tudtam aludni, hason szeretek. Ez most ugye nem megy mert bébibogyó erősen tiltakozik :) no meg amúgyse :) Maradt az oldalt fekvés, ezzel az a baj hogy a kezeim elzsibbadnak így van pár átfordulás félálomban. Érdekes az hogy nem az a karom zsibbad amin fekszem hanem ami fent van.
De a legjobb hogy amikor lefekszem a bébi szinte rögtön helyezkedni meg rugdosni kezd :) Apája ezt imádja ilyenkor mesél neki :)

Lola: Sikerült, elvállalt az ismerősünk szülésznője hétfőn találkozunk vele a kórházban a párommal, beszélgetni kicsit. :)

Huhh nem tudom ki kérdezte azt hiszem Ági, a férjem mit művelt az anyósommal születésekor. Hát inkább nem részletezem, de lett belőle pár műtét. Ennyiből ő szerintem jobban járt volna a császárral. Így is úgy is hasi műtét lett. Azért írtam hogy a mai dokik mai technikával biztos jobban el tudják dönteni mi legyen. Ettől függetlenül szeretnék természeres módon szülni ha egy mód van rá.

A költözésünk úgy néz ki január lesz inkább, amilyen jól haladtak úgy lassultak be. Bejáráskor két egész ember álmennyetezett a tetőréri lakásokban.
Az értékesítő képviselőjét meg majdnem kivágtam az emeleti lakásunk ablakából azon a bejáráson akkora tahó volt. Csak tudnám akinek ilyen az alaptermészete minek megy kereskedőnek???

Kép

Kép
starlark

Honey!
Nyugi nem voltál "idióta" csak megosztottad velünk amit olvastál. Nincs ebből semmi gond. Én leginkább téged és Szedert akartalak ettől a hírtől megkímélni.

Én is hasonlóan vagyok,mint te. Nekem sincs bajom a háton alvástól,de azért nem mindig merek. Ha oldalt fekszek elzsibbad a karom meg a baba is rugdos :( SZóval ezért szenvedek egész éjjel,mert nem tudom,hogy hogy jó aludni. De azért így is édes a "teher" :)
Bugyi:én gyógyászati segédeszköz boltban vettem egy 5 db-osat,ott vannak különböző méretek és tena betétet is ott vettem. Praktikusan elém raktak minden mérteből egy mintát és így ki tudtam választani a nekem megfelelőt.
Azért viszek be rendes bugyit is mit tudni...

Starlark!
Sajnálom,hogy ennyire elcsúsztak az építkezéssel :o

Konan!

Nagyon el vagy tűnve. Vagy most ti nyaraltok???

Kép
Kép
a.m.

Hali!

A.m.!
ÁÁÁÁ! Sajna nem nyaralunk. Hétvégente tudunk általában lemenni a telekre a Balcsira, mert még mindig dolgozom heti két napot a hónap végéig. Így sikerült kialkudnom. De már hétfőtől jön az utódom, betanítom, aztán csááá! Már nagyon nehezen bírom! :cry:
Hiányoztok ám, csak nagyon fáradtnak érzem magam. Néha leülök és bekukkantok, de még végigolvasni sincs mindig türelmem, inkább kikapcsolom a gépet és alszom egyet. A melóhelyen pedig most végképp nincs időm sajna a betanítás miatt!
Annácska legalább egy hete reggeltől estig mocorog, nem is akárhogy! :shock: :lol: Általában élvezem, de már nagyon fárasztó! Van hogy kéregetem, hogy egy picit finomabban püföljön, de nem nagyon hallgat rám! :roll: Ráadásul van egy olyan érzésem, hogy totál keresztbe van, mert a hasam közepe feszül keresztbe - ha érthető amit leírtam. És borzasztó nagy is a pocakom: már 115 cm !!! :shock: :shock: :shock: Hihetetlen! Tamásnál nem volt ekkora és még van hátra 1,5 hónap! :shock: A derekam is nehezen bírja a plusz súlyt. (Persze senki nem kényszerített rá, hogy ennyit hízzak. :lol: ) Mostanában viszont mintha csökkent volna az étvágyam, aminek kifejezetten örülök! Persze a dinnyemániám nem tünt el! :wink: Vizesedni nem vizesedem. Lehet, hogy a sok dinnyétől?

Szeder!
Örülök, hogy most jobb a helyzet! Vigyázz magatokra! A nehézlégzés engem is megtalált! Hanyatt fekve szabályosan fulladok. Este mikor lefekszem a tetőtérbe a pár lépcsőtől szabályosan nem kapok levegőt percekig! :shock: Napközbe már csak akkor megyek fel, ha nagyon muszály és akkor is szép lassan, ráadásul 5x meggondolom, hogy mit kell fel vagy levinni.

Honey!
Hanyatt a fenti okokból nem nagyon bírok feküdni, pedig nekem is úgy lenne a legkényelmesebb. Éjszaka sokszor ébredek úgy. Nappal ha pihizek viszont nem tudok már szinte sehogy meglenni, csak ülve, mert Anna be van indulva mint a Duracell-nyuszi! :wink:

Itt egy pocikép: én nap mint nap elhűlök rajta, és nap mint nap kapok megjegyzéseket is a hatalmasságára, most Ti jöttök!
Kép

Kép
Kép
konan

Húúúú Konan! Ez aztán a pocak! Nagyon formás! Én el sem tudom képzelni, hogy még dolgozzak... Minden elismerésem! (persze mindenkinek aki még nyomja)

Én is gyakran háton fekve ébredek. Aztán áthömbölítem magam oldalra, és ez így megy egész éjjel.

Én Tena hálós bugyit vettem. Már próbáltam is, nálam bevált.

Lányok képzeljétek! Ma voltam orvosnál, és 2400-2500g-ra becsülte a babát. Azt hittem leesek az ágyról. Én azt gondoltam, hogy ilyen korban ez még lehetetlen. (aztán persze nyilván csalhatnak ezek a becsült adatok, de akkor is meglepő)

Kép
blúmi

Ormolya, Blúmi : Jó nagy babócátok lesz :) gratula hozzájuk

Kép
csehi77

húúúú Blumi mekkora már a babó!!!! de komoly!!! :D :D

konan, te sem panaszkodhatsz!! Akkora a pocakod, mint akinek már csak percei vannak hátra! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hú, csajok!

Szép, méretesek már a pocakok! Én fel sem merek tenni képet, mert engem aztán tényleg könnyebb átugrani mint megkerüllni! Csak képzeljétek el a 157cm-emhez a 100cm-es pocakot! Majdnem ijesztő a látvány, de azért én nagyon büszke vagyok ám rá! A kiscsaj egyébként ahelyett, hogy egyre nyugodtabb lenne odabent, intenzívebben mozog mint valaha! Ha valami hozzáér a pocimhoz (könyv vagy akármi), azonnal rúg és jó nagyot, ha leguggolok, az sem tetszik neki, olyankor térddel-bokával kapok egyet-egyet, jó éles mozdulatok ezek! De imádom, ha mocorog!

Márti
borossné becz márta

pont a mocorgásról akartalak titeket kérdezni.
Flóra tökre belassult az utóbbi időben. ( 1- 2 hétben) Aggódni még nem aggódok, mert azért annyit bőven mocorog, hogy tudjam, minden ok vele, de inkább csak esténként.
De valahogy más lett. Napközben sokkal több és hosszabb a teljesen mozdulatlan időszaka, ilyenkor még a simizés sem használ. Na akkor azért frászt szoktam kapni.
És a mozgása is más lett. Nem olyan élesek a mozdulatai. Inkább egy kismacska dörgölőzéséhez tudnám hasonlítani, meg lassú nyújtózkodáshoz.
Szerintetek ez rendben van, hogy így megváltozott?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek. Nekem nem kezdődött valami jól :( Megreggeliztem és úgy ahogy volt visszajött az egész :( Remélem a folytatás jobb lesz :)

Honey : szerintem ne aggódj, nincs semmi gond Flórával. Olvastam is és a dokim is mondta,hogy így a 30. hét környékétől már megváltozhat a baba mozgása, és egyre többet alszanak. Úgyhogy nyugi :)

Kép
csehi77

csehi,
jaj szegény.... :?

Képzeljétek, most megyünk kispapás szülésfelkészítőre. Kiváncsi vagyok milyen lesz! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey : Élménybeszámoló legyen ám utána :)

Kép
csehi77

jaj olyan hosszúúúút írtam sé minden elveszett! :cry:

Nincs kedvem még 1x leírni.
A lényeg: a felkészítő nagyon nagyon jó volt!!! És minden első babásnak nagyon ajánlom, apukával!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey : örülök,hogy jól éreztétek magatokat. Hát én ilyenre nem megyek :(
és mit csináltatok?

Kép
csehi77

Hú, Lányok!

Most kapok agylobot! Szerdán vállalt el a vezető szülésznő, erre péntektől már csak ügyeletessel lehet szülni! Talán nem is lenne baj, ha nem lenne ott egy szülésznő,akit nagyon szeretnék elkerülni! Na, ezért nem fog sikerülni!

Márti
borossné becz márta

Honey! Szerintem addig nem gond a változás, amíg az UH-n a doki , és a védőnő is rendben találja a szívműködést. Én ha aggódom, akkor elmegyek a védőnőhöz extra szívhangvizsg-ra, és mindig megnyugtat. (ez csak az én gondolatom: egyre kevesebb a helyük, tök sok mostanában a fronthatás, stb...) Nekem azt szokta mondani a dokim, hogy akkor van minden rendben, ha oldalra fekve 1-2 órán belül lealább 10 mozgást érzek.

Márti, ez elég rosszul hangzik, sajnálom!

Kép
blúmi

sziasztok.

bocs hogy bele koty.

honey:

azért érzed máshogy a mozgását mert már nincs helye nagyon rugdosni,bokszolni.ebben a korban már inkább forog ide oda.és igen hasdonló mintha nyújtózkodna.és az is normális hogy esténként érzed inkább.már sokat alszanak ők is a pociban.ha az ulrhangon minden rendben volt a lepénnyel és a zsinórral akkor semmi gond.na és persze lassan kezdődnek az nst-k amikor majd megnyukszol te is.

ha esetleg nagyon agódsz akkor te is nyugodtan ugorj el a védőnődhöz és kérd hogy halgassátok meg a szivecskéjét.

további pocakosodást és szép,gyors szülést nektek.

Kép
Kép
ettike

a jó kimardt :oops: :oops:

szóval további jó pocakosodást...........

Kép
Kép
ettike

Hello Csajok!

Monee: Az Ákos szuper név!!!! Nekem nagy kedvencem!!

Rönéé: SZerintem nem Te vagy az egyetlen akinek nincs választott orvosa. Ráadásul vannak olyanok, akiknek pont akkor van szabin a dokijuk, vagy kénytelenek ügyeletes orvosnál szülni..stb, szóval attól, hogy mi most úgy gondoljuk, hogy van dokink, még nem biztos, hogy nála szülünk!

Roni: Remélem akkor jövő héttől gyakrabban látogatsz minket! Gondolom örülsz, hogy végre jön a jól megérdemelt pihenés!! Hogy bírtad eddig?!???!!!

Bagzerka: Akkor jövő héten nem lesz Veletek Simi? Hogy fogod bírni?

Csehi: Sajnálom a rókát, mármint nem a rókát, hanem Téged, a róka miatt! :? Remélem már jobban vagy.

Honey: Örülök, hogy jól sikerült a papás- felkészítő. Ha nálunk lenne, mi is mennénk... Mocorgás: Remélem sikerült azóta megnyugodnod. Ha Flóra 3 héttel nagyobb a koránál akkor nem csodálkozom. Nálunk napközben inkább hullámzás van, este pedig boxmeccs! :wink:

Márti: Sajnálom a szülésznős dolgot, de drukkolok, hogy elkerüld az elkerülendőt! :wink:

Blúmi: 2400-2500 gramm ??? :shock: :shock: Jó nagy a babód. Nekem a nődokim nem mondott még becsült súlyt.

Konan: Szerintem nagyon csinos vagy!!! Egyáltalán nem látszik, hogy 115 cm-s a pocid. Nekem 106 cm, de ezen is ki vannak akadva az emberek. Mindenki azt mondogatja, hogy "Úristen, mekkora babám lesz!!!" Pedig szerintem nem a pocakmérettől függ a babaméret.

Starlark: Az építkezés meg a tahó kereskedő miatt ne idegeskedj, nem ér annyit! Gondolj bele, hogy még 2 hónap és babázunk! Minden esetre azért sajnálom, hogy csúszik a dolog!
Vendég

csehi,
volt minden a felkészítőn, légzések, masszázsok, az összes szülési poziciót végigvettük apával együtt. Hogy mikor hogy kell tartania, segítenie stb... én nagyon hasznosnak éreztem!!
És megerősített a csajszi abban, hogy tényleg nem szabad hanyatt feküdni a 30. hét után! bár megnyugtatott, hogy én előbb leszek rosszul, mint hogy a babának baja esne.

Köszi csajok a megnyugtató szavakat!!! :D
aggódni még nem aggódtam, mert ha mocorog Flóra, akkor számolnom sem kell, mert kb 1-2 perc alatt jutok el a 10-ig, nem 1-2 óra alatt. Csak sokkal több a nyugiban , mocorgás nélkül eltöltött idő. Főleg napközben 11-és 16 óra között.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hello lanyok!

Bocsi, megint nem olvastam vissza :oops:, mert rengeteg hsz szuletett, nekem meg semmi idom valtozatlanul . (Es en olyan faradekony vagyok, ti nem?????)

Sajnos a megismetelt cukorterhelesem is rossz lett, ugyhogy dieta. Mennem kell a jovo heten deitetikus konzulenshez, meg kulon oktatasra is. es nalunk is jovo heten kezdodik a apas szulesfelkeszito.

Most elegge a dieta korul forog az eletem, nagyon nem konnyu, mindent merni kell, elozo este megtervezni, bevasarolni, es mindent meg kell foznom, mert masnap vinni kell magammal a meloba. Nem egyszeru, es mindent szamolgatnom kell, meg nagyon nem vagyok otthon a dologban. Nehez osszeallitani, hogy mindne rendben legyen. egyenlore nem is sikerul, helyesebben az altalam mert eredmenyek nagyon jok, csak biztos vagyok benne, hogy nem eszek eleg szenhidratot, Benedek is sokkal kevesebbet mozog, es tudom, hogy ez is attol van, hogy "ehezik" :? :? :? Szoval probalkozok, de mar nagyon varom a szakemberrel valo talalkozast, mert rengeteg kerdesem van. Soha nem ettem ilyen sokat, mint most :shock: , folyton ugy erzem, hogy tele vagyok, es 3 orankent enni kell, mar napok ota nem is voltam ehes. Szornyu!!! El is kezdtem hizni :roll:

Mas dietazos lanyok, ti ezt hogy csinaljatok???

A pocik nagyon szepek, Konan a tied hatalmas, kivancsi leszek, mekkora leszel a vegere, aztan konnyen lehet, hogy mar nem is nosz olyan sokat :wink:

Meg mindig van 6 hetem a melobol, iszonyat sok. Semmi bajom a munka reszevel, de a bejaras nekem 4 ora naponta, es abbol mar nagyon elegem van.

Na, nem panaszkodok tobbet, bocsika :oops:

KépKép
Kép
humanka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?