A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziszka, Binyek,
Aranyosak vagytok a képen!!!!

Ritus,
Nagggyon gyanús vagy te nekem! Ha valami történik nálatok, azért jelentkezz!!!!

Én teljesen bekómáltam ettől az időtől, most ébredtem a 2 órás alvásomból, Zazi még alszik, és jön a pasim hazafelé!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Én is megkaptam már múlt héten a védőnőtől a recepteket, leírom, hogy nekem miket írt felt a doki:
- Germicid kúp - láz esetén (ezzel kapcsolatban egy jótanács, amit az unokanővérem adott, aki védőnő: ez a kúp az újfajta védőoltásokkal nem használható, tehát amikor majd akkora lesz a baba, hogy elkövetkezik a mindenféle védőoltások ideje és belázasodik, akkor ezt nem szabad neki adni)
- Spir.vini.dil gta centum - Köldökellátásra (gondolom alkohol)
- Sparsorium hexachloropheni - hintőpor
- Ung. hydrophil. nonion - mosakodáshoz
- popsikenőcs - a teljes elkészítési mód le van írva, ezt nem fogom kiváltani, mert nekem szuperjó kenőcsöm van Ámerikábúl :D
- Konakion - K vitamin
- Vigantol olaj - D vitamin

Ritus, izgalmas napok jönnek!

Zsófi, ma nekem ugyanilyen tüneteim voltak, amikor elmentem gyalogosan a boltba.

Csenge, ezen én is mindig kiakadok, hogy embereknek a munkaidő végén kiesik a golyóstoll a kezükből és mennek haza. Ha én valaha ilyet mertem volna csinálni a munahelyemen, akkor sztem már rég kirúgtak volna. Meg nekem a lelkiismeretem sem engedte soha, hogy úgy hazamenjek, hogy ott hagyom az elvégzetlen feladatot.

szuszu

...én meg falat festek és túrótortát eszek felváltva... :D :D
nálam így jön kia fészekrakóösztön, hogy mindent be kell fehérítenem... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt, délutánt, vagy mi! :lol:

Hihetetlen, ennyit aludni. Éjszaka nyomtam több mint 9 órát és most délután nyugodt szívvel még 3 órát. Kezd betegessé válni. ja és még simán tudnám folytatni. Le is küldtem egy kis túrórudit picinek, talán ez éberen tart minket egy ideig.

Vica, így van, majd összebeszélnek. Ha már egyszer mindketten a hidegfrontra érzékenyek. Csak ki kell válszatni az elkövetkezendő 4 hétből egy jó nagy frontot. :wink:

Most azt hiszem ideje összeszedni magam és végre kicsit foglalkozni a lakással.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Isten hozott Pistike :lol:
Gratula a hősies édesanyának és az újdonsült nagyinak is!!!

Sziszka, Binyek!

De jó nektek úgy együtt...tiszta írigy vagyok!

Ritus!

Hajaj...még a végén előttem kitapasztalod az Istvánt. :lol:

Réka és Lili babus!

Nektek pedig hajrá, anya már nagyon vár Titeket...

pöttömpanni

Csenge, nagyon sajnálom. Sajnos a közigazgatás ilyen.

Azért van az éremnek egy másik oldala is, ami persze megint nagyon rossz: Amikor én elkezdtem dolgozni önkorinál, figyelmeztettek, hogy ne nagyon túlórázzak, mert mindenki energiáját addig használják föl, ameddig engedi.
Persze vannak kivételek, én sem vágtam ki a nyugdíjas klubbok vezetőit, amikor munkaidő lejártakor jöttek be hozzám elmesélni az unokás sztorikat. Vagy amikor este volt bizottsági ülés.

De volt olyan munkatársam, aki egyedüli anyaként este 8-9 ig dolgozott. És már tök természetesnek vették, csodálkoztak, amikor lelépett néha 5-6 körül. Azért ez sem túl jó.

Aranyközépút.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lányok!

Ti vettetek csecsemőmérleget?
Én úgy terveztem hogy nem veszek, de tegnap a védőnő azt mondta, hogy ők nem mérik a gyerekeket itt Harasztin hetente, de ha akarom akkor bevihetem...de jobb lenne azért tudni mennyit hízik...főleg ha szopis baba lesz.

pöttömpanni

pöttömpanni!
lehet a bababoltoktól bérbe is venni, kérdezd ki a legközelebbit...vagy vannak a vaterán használtak jóval olcsobban mivel használtak, de hát általában alig használtak ez jobban fedi a valóságot...
speciel most csak ez az egy van és ez se valami olcsó:
http://www.vatera.hu/momert_csecsemo_es ... 03996.html
de régebben én is nézegettem és akkoriban volt bőven:(

én most párásítóra gyúrok, van valakinek tapasztalata esetleg?
Vendég

Pöttöm! Én úgy hallottam, hogy ez a mérecskézés egy idő után az ember agyára megy, de amúgy kaptam most kölcsönbe mérleget, de nem tudom, hogy mennyire kell ezt szigorúan betartani, mármint, hogy minden szopi előtt és után mérni a gyerkőcöt!? Mondjuk a para biztosan bennem lesz, hogy eleget evett-e szegénykém, de talán venni nem érdemes, inkább kölcsönözz! Lehet csomó helyen, és az első pár hónap után szerintem már nem is fogjuk méregetni a babókat.

sophie27

Köszi Andi!

Pont én is nézegettem a használtakat, és az új 11.500 Ft a brendonban...szóval ez a használt még drágább is lenne.

Csak ugye előre nem tudjuk hogy fog e szopizni és meddig, mennyit a babus...na akkor majd meglátjuk alapon veszünk később.

Párásítót én is szeretnék, mivel a tetőtérben iszonyat száraz nálunk a levegő.
Nem is tudom melyik csajszi kapott a barinőjétől egy tefalt, és arra azt mondta, hogy csendes. Mecsi én rád emlékszem :oops:
De mindenképpen ultrahangosat vennék...

pöttömpanni

Zsófi!

Azt mondta a védőnő, hogy a hasfájós, nyűgös babóknál jó mérni, és bizony minden evés előtt és után...
Egyik ismerősömnek nagyon besárgult a kisfia, alig akart szopni, mindig csak aludt, na ők vettek, és teljesen függő lett, írja, mint az őrült mikor mennyi az annyi :lol:

pöttömpanni

Na én mára elköszönök, appppa ma azt ígérte hamarabb jön haza...tegnap este sikerült este negyed 10re hazajönni, kivertem a cirkuszt szegénynek, dagadtra sírtam a szeme, aztán meg kértem a bocsánatot..nem elég hogy dög fáradt, én még hisztizek neki, mert egész nap nincs kihez szólnom, és depis leszek.
Nem tudom mi lesz, ha majd Noel lesz az egyetlen társaságom...mondjuk akkor legalább sétálni ki tudunk majd menni.

Tényleg...szerintetek mikor lehet először kimenni kisbabusokkal?
Mert én szívem szerint 2 hét után már mennék sétálni, de egyik ismerős nemrégen szült, őket a védőnő és gyerekorvos határozottan letiltotta min. 1 hónapos koráig a kimenésről :cry:

pöttömpanni

Pöttöm, szerintem ez elég erős túlzás, hogy 1 hónapig nem szabad kivinni őket... Szerintem pont hogy jót tesz a friss levegő. Szerintem akár 1-2 hét után nyugodtan lehet menni sétálni. Más vélemény?

yuyu79

Jól sikerült elaltatni Zétit meg magamat is :lol: nemrég ébredtünk. Úgy látszik ez egy ilyen alvós nap.

Pöttöm, ha egészséges a baba semmi ok az egy hónapos szobafogságra. Egyhetesen nyugodtan lehet vinni őket sétálni. Főleg nyáron, amikor nem kell tartani, attól se, hogy megfázik, legfeljebb a hőségben nem érdemes nekiindulni. Különben meg miért ne mehetnél most is sétálni?? Egyedül nem szabad? :lol: Pl. egy jó könyv társaságában ki lehet ülni egy kellemes parkba levegőzni, az mindkettőtöknek jót tesz és beszélgetni is lehet, mindig akad ilyen helyeken, aki nagyon ráér. Bár én a könyvvel is jól el tudok lenni.

Nekünk van mérlegünk, kaptuk anyukámtól. Méregettük is Zétit, de én mondjuk nem nagyon paráztam azon, ha keveset szopott. Párásítót akartam venni, de végül elmaradt.
Vendég

Tulajdonképpen nem a megfázástól féltették a babát, hanem hogy nyáron nagyon sok kórokozó terjeng a levegőben, és nehogy vmit elkapjon a pici csecsemő.

Csenge...sajna itt Harasztin baromi nagyok a távolságok, mindenki autós vagy bringás, a legközelebbi park is fél óra séta, nekem meg annyira már nem megy sajnos.
Olyan, mintha késsel szúrkálnák a hasam alját, néha a lakásban sem tudok 2 métert sem megtenni. Nőgyógyi oka nincs, talán annyi, hogy baromi nagy súly nehezedik az ember hasára már ilyenkor...vagy nemtom :oops:

pöttömpanni

Szerintem ha sok a látogató, tőlük hamarabb elkaphat valamit a baba, mint a szabad levegőn, séta közben... Annyi, hogy nyáron ha meleg van, este vagy reggel kell kivinni, télen meg jól be kell öltöztetni. De a mieink addigra már nagyok lesznek ;-)

yuyu79

Mi kapunk az ismerősöktől mérleget. A védőnéni javasolta, hogy az elején érdemes mérni, mert fogalmunk sincs, hogy hogy eszik a gyerek (feltéve hogy szopizik). Aztán már úgyis beáll a tetermelés is, meg a gyerkőcöt is jobban kiismerjük, és nem lesz gond megállaptani.

Sztem venni nem biztos hogy érdemes, bababoltban biztos lehet bérelni 1-2ezer forintért. Aztán majd kiderül, hogy kell-e a továbbiakban.

Én is kómázok ma elég rendesen. És csodák csodájára kaja után sem volt problémám a fekvéssel :lol:
Most megint kezd kicsit izgága lenni a picur, úgyhogy most majd tűrök :wink:

A hasam alján továbbra is érzem azt a kis furcsa enyhe görcs érzést. De semmi komoly. Csabim elmet usziba, mondtam neki, hogy a telefonját azért tartsa készenlében (az edzőnél) :)
Bár még nem tudom elképzelni, hogy estére kórházba vonuljunk. Rábíztam Rékára a dolgot, mondtam neki, hogy ha ki akar bújni, most már jöhet, de ahogy ő gondolja...
Azt hiszem a fogantatáskor is ez volt a mottóm
:lol: : Ha jönni akar a babus, akkor már jöhet, örömmel fogadjuk... Akkor gyakorlatilag egyből szót fogadott :wink:

panna1

Séta: Pont ez volt a téma egy másik topikban.
Ott most két hetes babával is strandolnak.
Egyfelől igaz, hogy a látogatóktól sokkal több mindent elkaphat, másfelől meg sztem pont a tiszta friss levegő tesz jót. Persze ez kisebb településen igaz, városban nem tudom.
Régen 6 hét lakásfogság volt.
Én tuti kiteszem már pár naposan. Szokja a kutya is, hogy van egy kis bőgőmasina, akit őrizni kell, de csak távolról, mert ha túlságosan tiltom az veszélyesebb, mert féltékeny lesz. Plusz itt nagyon tiszta a levegő.

Mérleg: mi kaptunk, aztán majd meglátjuk. Ha hasfájós, akkor használom, egyébként én sem idegelném magam fölöslegesen. Lesz más bajunk is, higgyétek el.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hű de dühös lettem!!!! Ki az a gyagya, aki azt mondja, hogy nem lehet kivinni őket egy hónapig? A mi védőnénink azt mondta, hogy ha jó idő van, minél hamarabb vigyem ki- természetesen először nem hosszú időre- és utána, ha van rá lehetőség altassan friss levegőn, akár az erkélyen is. Város szélén lakunk, mi vagyunk az utolsó előtti házsor és azt mondta, hogyha normálisak a felettünk lakók, nyugodtan altassam kint az erkélyen utazóágyban. Jó idő esetén hazajövetel harmadnapján már ajánlott egy negyedórás sétát.

Lányok!!! már írtam korábban is, hogy nem ér ennyire beelőzni. Az én időpontom aug. 1. Aki ennél későbbre van kiírva, az küldjön nekem fájásokat, elfolyó magzatvizet...egybeket :) Én már szeretnék kettőbe lenni. Nagyon-nagyon.
bende

Mecsi!

Én most vasárnap megyek Nst-re, mert a szülésznőm akkor lesz ügyeletes. Legalábbis remélem, hogy meg tud nézni majd akkor, mert jó lenne, ha tényleg ő csinálná az elsőt. Ha viszont a nagy forgalom miatt (állítólag a Szent Imre is tele van most) nem lesz ideje, akkor megpróbálok arra az időpontra bejelentkezni a Bártfaiba, amikor Te is mész. Csütörtököt írtál ugye?

Babaszoba ügyben már majdnem teljesen kész vagyunk! Csenge velünk fog aludni, így övé lesz az egyik rész. Egész vasárnap az ágyát és a pelenkázót szereltük. Még a fiókók is 7 részre voltak szétszedve, így jó kis móka volt. De már majdnem kész. Lassan én is jövök a képekkel büszkélkedni.

Szilvi

rizsimami

Mérleg: engem óva intett tőle mindenki. Nagyon beparáztatja az Anyukákat. Ha nem sír, hogy éhes, biztosan jóllakott. Akkor meg az istennek se tudnál beletömni többet,mert valamennyi hiányzik a mérleg szerint. Ha meg nem lesz elég a tej, akkor azt is észre fogjuk venni. A védőnő majd leméri. Anyum nagyon parázott a bátyámnál, meg is itta a levét, mert a gyerek is idegesebb lett, nálam már nem és én nyugodtabb is voltam.
bende

Pöttöm! Sajnálom, hogy ilyen paráztatós védőnőd van. Nem leszel vele kisegítve. Szerencsére az enyém normális, drukkol is nekünk, hogy a kiírt időpont előtt érkezzen a lurkó, hogy ne nőjjön túl nagyra. Általa ideális időpont a ma lett volna és akkor hétfőn mikor hazaengednek, már jött is volna látogatni. De a mai napból már nem lesz semmi. Sőt már a 38. héten sem fogok szülni. Szerintem.
bende

Gyümölcs! Szerintem felesleges fagyasztani. Az első, amit lehet adni az a banán és az alma. Ez mindig van. A fagyasztott gyümölcs valahogy mindig löttyedt mikor felengeded.

Ismeritek azt a reklámot, amiben a csajszi lengén odapenderül a párja elé, és azt kérdezi Drágám, nem cseréljük le az autót egy új skodára?

Ma hazajött a párom és épp ez a reklám ment. Rám kacsintott és megkérdezte, hogy nem akarok-e egy új skodát? :)
Szóval lehet, hogy ma este lesz csipkébe csomagolt görögdinnye...( legfeljebb kicsit megsürgetjük a lurkót :)
bende

Sziasztok, végre itthon :)
Jó nagyot sétáltam barátnőmmel a városban és dög fáradt vagyok :) dm-be is beszabadultam pelenkázóalátétért és vettem cumisüveget is, hogy azért legyen, ha kellene :))

Barbi, örülök, hogy Dönci ilyen szépen gyarapodik, remélem, hogy mihamarabb hazaengedik :) anyudat még nem hívtam, szerintem holnap rácsörgök, gondolom nem veszi zaklatásnak szombaton?! ;)

Ajjaj Ritus, most olvastam csak a fejleményeket nálad :)) nagyon nagyon szorítok, hogy bírd még ki egy pár napig, ha már a Marika is ezt kérte:)) na meg jó lenne szerdán találkozni és az sem lenne utolsó, ha együtt lennénk bent :))) jó kis önző kéréseim vannak ;))

Andikám, azért vigyázz a festékszaggal :)

nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem mintha lefelezték volna az energiám a múlt héthez képest is ;)

Pöttöm én a mérlegbérlésnél maradok, itt a csepeli bababoltban 1500,- / hó a bérlési díj
a babócát meg én sem ítélném szobafogságra, azt mondják, amikor hazahozod a kórházból, már az is levegőztetésnek számít ;) inkább régen volt az "divat", hogy az első 6 hétben nem nagyon vitték őket ki a lakásból...
szerintem ha nem is rögtön, de egy pár nap után már nyugisan lehet vele sétálni, kell a jó levegő ...

közben íme a mai uh adataink:

BPD: 91mm
HC: 322 mm
AC: 343 mm
Femur: 70mm
Becsült súly: 3182 gr
melső fali, II. érettségi fokú placenta

sniky

bende :)))) csak nehogy te legyél aki mindenkit beelőz :)))

sniky

szegény Csenge, akkor tök feleslegesen mentetek....:( ilyenkor én is ki tudok akadni, nem igaz, hogy belehaltak volna, ha ráhúznak egy kicsit a munkaidőre, főleg, hogy látták, hogy egy nagy pocakos anyuka is várakozik még egy kisgyerkőccel....

Rizsi, csak hogy végre jelentkeztél, már hiányoltalak, örülök, hogy veletek is minden oké;)

sniky

Sziasztok Lányok!

Reggel tényleg kapkodtam, Pistike 48 cm-rel született, sorry elütés volt.
Nagyon megköszönöm a sok aranyos jókívánságot, a vége felé már könnyezve olvastam. Úgy látszik bennem is dolgoznak a szimpátiahormonok. Persze az igazság az, hogy nagyon aranyosak vagytok.
Yuyu
Katica éjjel fél 11 körül érezte, hogy valami más történik, mint szokott,ezért szép nyugodtan elindultak a kórházba. Szerintünk a nyákdugó Neki is eltávozott kb. 2 hete. Most is ilyen tünetek voltak (enyhén véres,nyákos váladék egy kis magzatvízzel),bocsi, de ez hozzátartozik és így lehet leírni. Fájása még nem volt. Ügyeletes orvos vette fel és közölte- 1 ujjnyi a tágulás, majd ctg, vagy nst. (nekem ilyen még nem volt :) ), mely szerint jó, intenzív fájásai vannak, vagyis elindult a kislegény kifelé. Innen már csak Ő tudja az intenzitás gyakoriságát és minőségét, lényeg, hogy hajnali 4 órakor túllettek az eseményen.
Fájdalomcsillapítást nem kapott. Szerintem ilyenkor fölösleges is lenne, hiszen ez egy ideális szülés.
Ha elfogadtok egy tanácsot, Ti sem kérjetek.
Évszázadok óta fájdalomcsillapítás nélkül zajlik ez az esemény és nagyon sok nő szült gyermeket és kibírta. Miért lennétek Ti másabbak, legalább ilyen ügyesek vagytok és a Baba nem kap + mérget a szervezetébe.
Nem elfogadtatni akarom a véleményemet, csak leírtam.
Hozzáteszem ez nem vonatkozik a komplikációs szülésre, de akkor meg adják maguktól.

Segítséget szeretnék kérni:
Katica megpróbálná meglátogatni Sziszkát és Binyeket és megkért, tudjam meg a nevüket, mert már elfelejtette.
Ha valaki tudja,(táblázatban pl., csak nekem nincs :cry: )kérem segítsen. Köszönöm
Kellemes Hétvégét Mindenkinek

"Jól csak a szívével lát az ember.
Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan"
smaragdszemek

Lányok!

Engem az anyukám rögtön a hazaérkezés után körbevitt az utcán és megmutatott mindenkinek, és azóta is egész jól vagyok! :D Szerintem nyugodtan lehet menni sétálni a babával.

Szilvi

rizsimami

Én sajnos nem találom a táblázatot, de Szuszu biztos segíteni tud!

rizsimami

Anna, íme a nevek:)

Várhalmi Barbara - binyek
Ványi-Tegzes Szilvia - sziszka

sniky

Anna, szívemből szóltál a fájdalomcsillapítást illetően.
Én is úgy gondolom, hogy ezt a gyönyörű eseményt meg kell élni, úgy ahogy van, persze az ideális körülmények közötti szülésre gondolok, komplikációk nélkül ;)

még egyszer hatalmas gratuláció az egész családnak és mindannyiónknak hasonló, gyors szülést kívánok ;)

sniky

Köszönöm Niki és örülök, hogy ilyen "laza" csaj vagy,már korábban észre vettem.
Tettszik a stílusod. (nem görcsölsz,teszed a dolgod)
Ilyen legyél, győzni fogsz.

smaragdszemek

Na kitettem pár órára a lábam itthonról aztán itt beindult az élet!

Összefutottam Ágival a Lurdyba egy helyen kajáltunk! Tiszta zavarba jöttem hebegtem hábogtam hülyeségeket beszéltem , tök jó volt látni, annyira helyes pocakja van.De én még bentartanám Lilibabát. :) Szóval Ági cuki a pocid nem is akkora mint a képen és tök szimpi szép kismami vagy! Nem is értem a régmultat........... :S Bocs hogy ekkora tusko zizi voltam, de valahogy azt se tudtam mit mondjak, legszivesebben leültettelek volna titeket dumcsizni. Amúgy milyen volt a kajcsi amit ettetek? mi ritkán de szoktunk itt enni a pecsenyébe és szerintem nagyon tuti a kajájuk.

én csak fürdetőt, alkoholt, popsikrémet és hintőport kaptam, ja mostmár tudom a vitaminokat szülés után hozza a védőnő. Jaj én annyira szeretem a védőnőnket annyira kedves.

Lányok a 3dik patikában voltam és nem kaptam tena extra betétet. most ezt fogom hajkurászni de jó.....

pöttöm én irtam a párásítót. Andinak is ez van tefal baby. nagyon jó és csendes és magától kikapcsol ha elfogyna a víz belőle de ha tele töltöd két napig is simán megy alacson fokozaton. Nekünk bevállt nem volt annyira bedugulva az orrom.
Mérleget meg ha kell havi 1800-2000ért lehet bérelni és ugyis csak pár hónapig kell.

Rizsi csütörtök 11.30ra megyek, bár a párom ugy néz ki elkisér mégis de gyere legalább lesz kivel dumcsizni. :wink:

Lányoknak a kórházba jó mulatást!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok csajok!

hát én csütörtökön voltam dokinál, aki meglepődve tapasztalta, hogy a méhszájam 1 újjnyira kinyílt. azt mondta, hogy ebből akármég szülés is lehet a hétvégén. Szóval enyhén szólva beparáztam. igazság szerint nem voltak görcsölések, szóval vagy eleve gyengébb a kötőszövetem odalent, vagy genetikailag örököltem anyukámtól azt, hogy előbb jöhet a baba, mivel én is és a tesóm is pár héttel előbb születtünk anno.
A legjobb, hogy a péárom pont nyaral Tiszafürden a haverokkal, szóval egyedül vagyok itthon. Tegnap este nem is nagyon aludtam semmit, izgultam, hogy mi lesz. De a doki ztmondta, hogy nem kel azért ágynyugalom, szóval ne feküdjek egész nap, sőt a hétvégét nyugodtan élvezzem ki, menjek el a megbeszélt programjaimra, maximum ha elkezd szivárogni a mazatvíz menjek be a kórházba.
Ne szexeljünk most már, ne fürödjek kádban az esetleges fertőzésekmiatt. Nekem is aztmondta, hogy ha ennyire tágulok,akkor lehet hogy gyors szülésem lesz és még EDÁ-ra sem lesz idő.
Szóvalgyorsan összepakoltam a kórházi csomagomata biztonság esetére és most nem nagyon ugrálok. Várom a hétfőt, akor kell bemennem a dokihpz kora reggel ctg-re, meg laborleleteket levetetni.
már beszélgettem a babussal, hogy azért jó lenne, ha megvárná, amígapukája hazaér, szóval a jövő hetet várjuk még meg.

krumplistészta készítés leírását köszönöm, majd kipróbálom. És Katicának gratulálok a könnyű szüléséhez és a kisfiához!

üdv:Lei
ha történik valami esetleg, majd sophie-nak, vagyÁginak üzenek SMS-ben. de remélem mégvárunk egy hetet minimum....
lei

Anna, köszönöm, kedves vagy, bár azért néha én is aggódom ezen-azon, még ha nem is tudatosan...;)

Lei, próbálj megnyugodni és beszélj Csabival, szorítok, hogy még egy ideig ne akarjon előbújni, csak ha már apukája is itthon lesz!

Mecsi, Tenát én sem kaptam, viszont a Jessa nevű is jó, dm-ben lehet beszerezni, csakúgy mint a Tenát is.... lehet, hogy annyian szültek mostanában, hogy megcsapolták a készletet? :)))
egyébként szerintetek meddig / hány napig kell ez az őrült nagy "pelenkabetét" ? mennyi csomaggal érdemes beszerezni?

sniky

Sziasztok!
Itt van a táblázat, tegnap valamiért nem sikerült feltölteni.
Babatábla

Ma megvettem a júliusi Anyák lapját és pont volt benne egy cikk, hogy mikor lehet először levegőre vinni a picit és ott is 1 hetet írtak. Mégpedig azt, hogy főleg a késő délutáni órákban vigyük.
Mérleget asszem végül én is bérelni fogok, bár aki több gyereket akar, annak lehet, hogy megéri megvenni. Nem tudom. Párásítás gyanánt meg azt mondják az is jó, ha a babaszobába teregetünk.

szuszu

ja és EDA-ra ne is gondoljatok, azt szerintem jobb végső megoldásként kezelni.... nem tudom, nekem ijesztőnek tűnik, hogy egy tűt szúrjanak a gerincbe, a csigolyák közé.... egyik ismerősömnek nagyon alacsony a fájdalomküszöbe, de a végsőkig megpróbált kitartani. A vége felé EDA-t akart kérni, de mikor meglátta a tűt, azt mondta inkább kinyomja magából a babát, lesz ami lesz, de nem kér fájdalomcsillapítót.

Egy másik ismerősöm, aki a 2. babáját szülte nemrég, azt a jótanácsot adta, hogy minél kevésbé "görcsöl", fél az ember a szüléstől, annál simábban, könnyebben fog menni...;) szóval csajok csak azt akarom mondani, hogy nem kell félni....

mondom ezt én, aki egy vérvételtől is elájult már oly sokszor ;)

sniky

Persze, egy ilyen gyors szülést biztos ki lehet bírni EDA nélkül. De mi van azzal, aki 20 órát vajúdik? 1. szülésnél az se ritka :-(

yuyu79

de mi alapból nem 20 órás vajúdásra készülünk, igaz??? :))
persze vannak kirívó esetek...
de arra kell gondolni, hogy a fájdalmaknak értelme van és minél jobban átadod magad annak az érzésnek, annál hamarabb "szabadulsz" és a babócának is csak segítesz vele ;)
én 4-6 óránál nem tervezem hosszabbra, aztán majd meglátjuk..:)

sniky

pl. barátnőm kért EDA-t és nem hatott neki. még a lábujját is tudta mozgatni ami elvileg lehetetlen. A dokim nem szereti mert szerinte lassitja a szülést több idő.

Én elrakom magam holnapig, lánxok kitartás görcsmentes éjszakát!
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, jó éjt Neked!
Mindig olyan aranyos kis képeket szúrsz be, olyan jó kedvem lesz tőle !!!

sniky

Anna, én is szeretném most megtapasztalni a háborítatlan természetes szülés csodáját. Elsőre sajnos sikerült kipróbálni majd mindent, 17 órás vajúdás, EDA-t (bár meg kell mondanom, hogy jó volt és a beadása sem olyan szörnyű), oxitocin, végül a császár (a PIC-ről most inkább ne is beszéljünk). Most nagyon jó lenne, ha megismerhetném a "sima" szülés örömeit is. És mindenkinek hasonló szülést kívánok, mint amilyen Katicának volt!
Vendég

Csenge
Szívből kívánom, hogy így legyen.
Én is annak a híve vagyok, ha kell csökkentsék a fájdalmat.
Megértem az aggódásod,hisz volt negatív előzmény.
Éppen ezért hangsúlyoztam, hogy csak normál szülésnél.
Bízz benne, hogy pozitívumként viszont, már a Tesó megcsinálta az utat és ez most könnyebb lesz. Tényleg kívánom.
Yuyu
Ne félj szívem, nagyon sokan, söt többen szülnek rövid idő alatt.
A Te alkatod szerint nem lesz hosszú vajúdás,bízz benne.
Nekem is hasonló (volt) az alkatom. 75 kg szülés elött és (175 cm magas)
Bementem vizsgálatra reggel 8-kor és fél 12-kor(de) már tartottam a babát a kezemben, aki 3600gr és 58 cm volt. :)
Ne féljetek,semmi természetfeletti nem fog történni, csak csodálatos érzés.
Szeretném, ha majd erről számolna be mindegyikőtök.

smaragdszemek

Köszi, remélem igazad lesz :-) Anyukám kb egy egész napot vajúdott a bátyámmal... igaz, ő jóval alacsonyabb nálam, mármint, anyukám...

yuyu79

Csenge, nem lehetett könnyű, de tényleg, a második biztos egyszerűbb lesz :-)

yuyu79

na sziasztok!

most értünk haza a sétából! kiságy kész! ;) sarokszekrény kész! ;) holnap jön a komód, aztán, ha lesz kedvünk, még a bordűr és minden elrendezve! na persze a rucikat csak ezután, mosom, vasalom!

kicsit ledöbbentem! most már mindenki szülni akar!?!?!?! maradok itt magnak a következő hónap végére egyedül! :(

lei! Te is... :(

viszont most azon is aggódok, hogy múltkor, mikor voltam a dokinál nem is vizsgált meg, így azt sem tudom, hogy mizújs a méhszájammal!? ez picit fura volt, de nem gondoltam, hogy én mondom meg, hogy mit csináljon, így nem szóltam. akkor egy doplert csinált és levette a streppto kenetet!

Te most akkor hová mész nst-re? az SZTK-ba, vagy a kórházba?

na, de azért üzenj, hogy tudjunk rólad, de azért még várhatnál úgy egy hónapot! ;) és akkor talán együtt is lehetnénk bent!? :)

de jó lenne egy ilyen Katica féle szülés nekünk is! bár biztos itt is voltak kemény percek-órák, de anyumtól én is mindig azt hallom, hogy neki is "semmiség" volt a szülés, tehát izgulni, félni nem szoktam még az ismeretlentől! remélem, hogy nem hiába! nem lenne jó csalódni, bár a lényeg, hogy a baba jól legyen!

lassan én is lepihenek! jók legyetek az éjjel, várjatok még meg engem is!!! :P

sophie27

sziasztok!

tena betéteket gyógyászati segédeszközboltban mindig lehet kapni és ha mentek nst-re a közelben biztosan van egy, ill.korházakban vagy mellett szintén...aránylag nagy kapacitásút ajánlanak mert kb .6 hétig is meglehet elvégre 9hónapig nem menzeszeltünk+a placenta helye is elég rendesen váladékozik még és persze egyénenként változó mennyiségben/ideig...

levegőztetni ilyen jó időben nyugodtan lehet sőt jobban is alszanak a babócák és jobban is esznek ...a barátnőmnél 2hónapos a kicsi és a kertesház erkélyére már szinte másnaptól kitolta és istenien elvan.
nyilván télen ez sokkal körülményesebb és csak fokozatosan lehet hozzászoktatni a hideghez...

rituspoc! mi van?eltüntél!alakulsz?

iki!vizes festékkel dolgozom ami vegyszermentes :D

kajajelentés: kacsacomb sül :lol:

én is a beavatkozás nélküli szülést támogatom !!de tényleg szeretnék ilyen mosolygós lenni szülés után mint katica és hozzáteszem nem tűnik enerváltnak aképen se ő sem a baba!!látszik, hogy nagyon ügyesen összedolgoztak!! :P
Vendég

Sziasztok!

mecsi! Az augmentint a dokim, meg a fogdoki is mondta, hogy szedhetem, meg a papírja is azt írja, hogy tájékoztatni kell az orvost terhesség ill. szoptatás alatt, de nem írja, hogy nem lehet szedni. Hát nem szívesen szedem, de remélem megoldja a problémám.

Katicának tényleg nagyon gyors kis szülése volt így elsőre. Pár óra alatt meglett a baba. Néha nekem is lelkiismeret furám van, hogy nem próbálom meg természetesen, de úgy vagyok vele ha addig megindul akkor oké, ha nem akkor így kellett lennie. Anyum nagyon sokat kínlódott velem, de a húgom már jött mint a gyorsvonat.

Én az egész tena csomagból kb. 2-3 darabot használtam el anno, nekem nem volt olyan erős a vérzésem.

Mi szerintem már az elejétől fogunk levegőzni. Cintusnál még nagyon vigyáztunk, óvtuk mindentől, de egy óvodás mellett ezt már úgysem tudjuk megtenni.

Mérleget mi is kapunk, anno béreltünk, de a gyarapodásban fontos azt is figyelni, hogy legyen napi 5-6 jó pisis pelus illetve széklet is, mert az is mutatja, hogy eléggé fejlődik a baba.

Na megyek alszom egyet. Csajok, aztán nem beelőzni itt a sor végéről a hétvégén!

Andi

KépKép
jazmin2005

Andikám:))) hogy van erőd ilyenkor kacsacombot sütni???? ;))
én majd lefordulok a székről, bár az utóbbi órában szépen elkezdtem görcsölgetni úgy kb. 20 percenként :shock:

most úgy tűnik alábbhagyott, annyit beszéltünk a szülésről, hogy már kezdtem azt gondolni, hogy nálunk el is indult ;) na de most csönd van, dugó a helyén, magzatvíz sem szivárog, így azt hiszem lefeküdhetek aludni ;)

bár apa nincs itthon, így nem olyan jó, zenélnek épp és kb. éjfél körül várható, addig már csak kihúzom vhogy nélküle ;)

jó éjt nektek és nem elkapkodni a szüléseket itt hirtelen ;)

sniky

Niki!

Én külön megkérdeztem a szülésznőmet a Tenáról. Azt mondta ne is vegyek, elég a sima always. Ennek ellenére veszek egy biztonsági csomit, de nem szülés utánra. Amikor befelé robog az ember a kórházba akkor nagyon jó, hogy a liternyi esetleg elfolyó magzatvíz nem a kocsiban landol.....
De utána mivel ez kifejezetten inkontinenciára való, totál zár, nem levegőztet, így nagyon egészségtelen, a gátsebet egyáltalán nem engedi gyógyulni. Így sokkal tovább varrosodik, fáj, stb.
Sztem ez abszolút logikusan hangzik, inkább több hálóing, többszöri felkelés ajánlott, mint Tena.

Jó éjt, aztán mindenki maradjon egyben még éjjel, aki nem töltötte be a 36. hetet. Még korai lenne a kis lurkók érkezése, vagy változtassunk nevet, 2. júliusi topikra? :lol: :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?