A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Judit egyetértek veled a légzésfigyelővel kapcsolatban, és szeritnem nem elég megvenni lényeges lenne elmenni egy felkészítő tanfolyamra, hogy mit tegyél ha beriaszt, mert anélkül ugyan minek? Természetesen mindenki szive joga, hogy költ-e ilyesmire.

Ancsi a babanaptár nagyon tuti igazán érdemes lenne kinyomtatni, még mindig jóval kedvezőbb áron van, mint a könyvek amiket lehet kapni.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hali!

Sclara, Zsé, további szép babavárást nektek! De csak azért mert ritkán tudtok jönni még nem kellene elköszönni!!! És egyetértek Judittal, arémtörténetek ugyis megtalálnak... De ti tudjátok! Azért nézzetek ránk néha!!!!!

Judit, nálunk a védőnő nem hallgat szívhangot. :(

Kép
Kép
gabi82

Ja! légzésfigyelő: inkább legyen, mint ne. De szerintem ez egyén függő. Aki hasznosnak tartja megveszi. Aki nem az nem.

Őssejt: mi a sejtbankot választottuk, mert 2 orvosból nekem 2 ezt ajánlotta. Igazából nekem mindegy melyik, még azt hiszem az ára is ugyanannyi, bár ebben nem vagyok biztos.

Ez az idő is szörnyű. Nem tudok normálisan felöltözni, mert egyszer fázom, aztán megsülök!!!! :evil:

Kép
Kép
gabi82

Gabi :) az én védőnőm is csak egyszer eddig. Hamarosan azonban úgyis járnunk kell ctg-re és akkor viszont majd minden héten kapunk belőle... :)
Az idővel egyetértek, nagyon zavaró, hogy nem tudom hogy öltözzek fel!Ma épp szabadnaposak vagyunk az urammal, elmennénk kimozdulni, de nem bírom eldönteni, hogy bevállaljam-e a mezítlábra szandált ilyen időben...az is olyan kellemetlen tud lenni, mikor az emberről látványosan elkezd ömleni a víz...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:28-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Ancsa :) , semmi gond, ahány ház, annyi szokás...(naponta 2x mentette meg a kislányod életét?Ezekszerint ennyiszer okkal riasztott be?)
Egy biztos, manapság a legjobban a kismamákon és az aggódó szülőkön lehet a leginkább meggazdagodni...és ez nagyon szomorú... :( :( (egyébként én sem veszek méregdrága cuccokat, sőt, max egy új ruhát kap a bébi, a többit a tesóktól örökli)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Gondolom azzal, hogy azt írtad "én inkább erre költök, mint méregdrága rucikra, mert a baba biztonsága fontosabb mindennél", nem arra gondoltál, hogy aki nem vesz ilyet, annak nem ez a legfontosabb, ugye? :wink:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Jó reggelt!

Judit tutti nem ezért írta amúgy meg akinek nem inge ne vegye magára :wink: Egyébként mit csinálsz te 3 gyerkőc mellett hajnali fél egykor :shock: én este alig várom, hogy lefekhessek 9-kor. Tényleg a kisebbek felkelnek még éjszaka? Az én két fiam kb.5 évesen hagyta abba az éjszakai felkelést. :?

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Szisztok!
Légzésfigyelő!!! Amikor ez korábban téma volt itt a fórumon, én akkor is annyit mondtam, hogy nem vettünk és most sem tervezzük. Én fölöslegesnek tartom, sőt mindig eszembe juttatja azt a 4 év gyermekotthoni munkát, amikor napjában többször beriasztott a pici, beteg babáknál. Azt pedig nehezen hiszem el (és nem akarok ezzel senkit megbántanti), hogy a gép mellé oda teszik a váladékleszívót és a kézi estleg gépi lélegeztetőt, ugyanis komoly légzésleállásnál van egy szigorú "menetrend", amivel lehet a babákon segíteni. Ezt a gyerekotthonban "vérprofi"gondozónők csinálták, de nem irigyeltem őket. Arról nem is beszélve, hogy egy csomószór tévesen risztott.... Szerintem egy egészséges babánál nincs szükség ilyenre, annyi minden más van, ami miatt lehet így is aggódni: eszik-nem eszik, sokat-keveset, fája a hasa-másért sír..) Nekünk ilyen megfontolásból csecsemőmérlegünk sem volt, mert nem akartam attól bedilizni, hogy hány grammot evett, mennyivel lett kevesebb....brrr....
Szóval, ha Nektek fontos vegyétek meg, de soha ne kelljen használnotok!!!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Egy pár mondattal én beszállnék a "vitába"! :wink:

Szóval: az első két gyereknél, és most sem tervezem, hogy veszek légzésfigyelőt....hála Istennek mindekettő egészségesen, érett súllyal, született, és szerintem ebben az esetben a legjobb "bébiőrző" az ANYA! Éppen ezért az első évben én semmiképp sem fektettem őket külön, most sem fogom.....
Én különben is olyan voltam/vagyok, hogy minden kis mocorgásukra felébredtem..... Sőt, még néha a mi franciaágyunkba is befeküdtek........és lásss csodát, a mi kapcsolatunkat sem tette tönkre, ha néha odajöttek a gyerekek....
Sajnos tudják ezt a nagy cégek, hogy a babavárás, babázás az egyik legnagyobb biznisz, és főleg az első gyereküket váró anyákkal mindent el lehet adatni.......
Én is hívő vagyok, bízom benne, hogy mint eddig is, most is minden rendben lesz!!! És őssejtet sem fogunk levetetni....

Sclara :)
Nagyon sok mindenben egyet értek veled, tényleg ömlik a neten az információ, és akarva-akaratlanul nem csak a jó híreket olvassuk el. További jó babavárást!!!

Zsé :)
Neked is uezeket kívánom, néha azért nézz be!!

Ancsa :)
Nálunk hallgat a védőnő szívhangot, a héten volt először! Tök jó volt hallgatni!
Tegnap voltam dokinál, méhszáj zárt, és kérdezte, tudjuk -e már a nemét. Mondtam, hogy legutóbb fiút jósoltak, na azt mondja, azért kukkantsuk meg..........és ténylge megint ott volt a fütyi! :)

Irusc :)
Egyetértek veled légzésfigyelő-terén!! Az első babámnál volt mérlegünk, hát majdnem abba diliztem bele.........Tiszta stressz voltam egész nap, éppen ezért a szoptatás is sokkal nehezebben ment. A másodiknál már semmi ilyesmi nem volt, és hízott szépen a kisfiam!

Azt hiszem valaki felvetette a mellszívó-témát, na az viszont nekem nagy segítség volt, sokkal jobb, mint pohárba nyomkorászni....és ment mindenfelé a tej.....Nálam az AVENT kézi mellszívó vált be, villámgyorsan le tudtam vele fejni a felesleget! Szerencsére kb. 6 hetes korig használtuk, mert utána már beállt a szükséges mennyiség.

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Szép reggelt!
Klarissza :) , szabadnapunk volt a párommal (kőcök elosztva nagymamáknál), este moziban voltunk, és akkor jöttünk haza :) (egyébként én legtöbbször későn fekszem, olyankor tudok "agyilag"pihenni :) )
Nekem nagy szerencsém van, kezdettől fogva (na jó, 3-4 hótól) az összes végigalussza az éjszakát... :oops: sőt, (de ezt már el se merem mondani...)délután is alszanak 4-5 órát... :oops: :oops: a 2 kicsi, Péter "csak" 2-t. Mázlista vagyok, jól tudom.
Nem lehetett könnyű 5 éves korukig éjszaka szaggatottan aludni...
Lehet, hogy az írásom arra utal, de nem, nem vettem magamra Ancsa írását, csak magamból indulok ki. Igyekszem legtöbbször odabiggyeszteni az írásomhoz, h ez+az az én saját véleményem, s ha nem is mindig sikerül, de kerülöm az általánosítást.
Irusc :) egyetértek! Én a mérleget csak az első babánál használtam, de Ő nem szopott rendesen, csak úgy tett :roll: , és egyáltalán nem fejlődött egy idő után. Utána tápszert kapott, s onnan már többször nem is mérlegeltünk.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Szia Ditta, gratulálok a kisfiúhoz!!
A mellszívó nálam is bejött!!Mi a gépi Medela-t vettük (asszem ez a neve), s én főleg a kórházban fejtem vele az első napokban, meg később, ha feleslegem volt. Most is tervezek vinni, sose lehet tudni. Abban is igazad van, ha beállt a mennyiség, általában már nincsen szükség rá.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Babamérleg:
Nekem most is megvan már 10 éves, de még mindig szuperál. Nekem azért kellett, mert megőrültem attól, hogy a csecsemőtanácsadáson állandó jelleggel voltak beteg gyerekek, még nagyok is ezért nem jártam oda inkább kihívtam a védőnénit, dokinénit és együtt lemértük, hogy hízott-e, minden rendben van-e.
Heti egyszer-kétszer lemértem. Engem megnyugatott.

Érdekes mennyire eltérőek a vélemények, sok köztünk az azonos gondolkodású csak nem mindannyian próbálunk meg finoman fogalmazni, de persze ez sem baj, és természetesen nem akarunk senkit meggyőzni a saját igazunkról úgyis mindenki tudni fogja mi az Ő babájának a legjobb.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza, mélységesen egyetértek!!!(bár sztem a finomabb megfogalmazás annyiból jelen esetben fontosabb, hogy -megint csak magamból kiindulva-, már nagyon várandósok vagyunk, s a hormonjaink is erőteljesebben dolgoznak. Én semmiképp se szeretném, ha bárki megbántódna köztünk!!)
Na megyek, hasznos(abbá)sá teszem magam.
Szép szombatot, pihenjetek!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok Lányok!

Most találtam rátok és örülök :) , hogy hasonló korú terhességgel megáldott kismamák vannak itt, akinek hasonló problémáik lehetnek (vagy nem lehetnek) mint nekem, ezért talán aggályaimat is el tudjátok hessegetni (mert én egy optimista ember vagyok). :)

Ha mégis okkal aggódom, akkor meg talán rögtön orvoshoz megyek, de így legalább lehetőségem van minél több információt összegyűjtve dönteni, illetve aggodalmaskodni tovább, vagy pedig megnyugodni.

Szóval én mindenképpen hasznosnak ítélem ezt a fórumot, így az interneten, hiszen a való világban nem sok kismamát (egyet sem) ismerek, aki szintén novemberben fog szülni.
Ráadásul nem gondolom, hogy itt rémisztgetés (akár szándékos, akárn nem) folyik, hiszen mindenki a saját tapasztalatát osztja meg másokkal, nem pedig a téves információkon alapuló pletykázás megy.

Persze megértem azokat a kismamákat is (ők más beállítottságúak, esetleg nem olyan optimisták, de nem vagyunk egyformák), akik inkább semmit nem szeretnek a témában hallani, olvasni, nehogy kártékony hatással legyen rájuk (vagy a babára) egy-egy negatív történet. Ugyanis valóban nem lehet csak a pozitív dolgokat meghallani. Vagy minden félét hall az ember, vagy semmit. (Inkább az előbbi szokott előfordulni kisebb-nagyobb intenzitással, nem?) :)

Ismerek azonban egy kismamát, aki a terhessége alatt semmit nem olvasott, ami a terhességgel, szüléssel, csecsemőgondozással kapcsolatos (pont azért, hogy nehogy beparáztassa saját magát) és most halál depressziós, nem tud magával és a babával mihez kezdeni (már az örökbeadásra is gondolt, mindenkit lebeszél a terhességről és ő valóban rémisztget azzal, hogy mindenki depressziós lesz szülés után), sokmindent rosszul csinál és az özönlő tanácsok (mert azok elkerülhetetlenek) közül nem tudja kiválsztani a hasznosat, mert nincs kialakult saját véleménye (pl. a szoptatásról, babahordozó-használatról stb.). De ő valószínűleg a másik véglet.
Talán a kettő közötti középút a helyes... :roll:

Amikor 8 hetesen enyhén véreztem és aztán még sokáig barnás pecsételődésem volt, nekem sokat segített, hogy előtte olvastam erről egy könyvben, ahol azt írták, hogy csak akkor van baj, ha élénkpiros (esetleg darabos) a vérzés és ha fájdalommal, görccsel jár. Aztán utánanéztem pontosan a könyvben és azt olvastam, hogy ha a vérzés ráadásul a menstruáció elméleti időpontjára esik, akkor ez teljesen normális, nem kell aggódni. És így is volt. Ha nem olvasok a dologról (pedig ez is lehetett volna rémhír számomra amikor még semmi tünetem nem volt), akkor abban a hajnali órában kétségbe esve pánikoltam volna és ez valószínűleg rossz hatással lett volna pocaklakóra... még az is lehet, hogy vetélésbe hajszoltam volna magam. Ehelyett nyugtatgattam Pocaklakót, hogy nincsen semmi baj. :)

Bocs a topik túl hosszúra nyúlt dícséretéért :) , igazából csak annyit szeretnék kérdezni Tőletek, hogy ha 20 hetes korom óta (most vagyok 21,5) keményedik a méhem, az mennyire tekinthető normálisnak? Nektek volt ilyenetek?

Három nap múlva megyek terhesgondozásra, barátnői tanácsokra szedem a Magne B6-ot illetve most egy homeopátiás magnéziumos szert kezdtem kipróbálni. Ok nélkül nem zargatnám az orvosomat hétvégén...
Annyit kell még tudni, hogy a legutóbbi UH-on átlagosnál több magzatvizet láttak. És tegnap nem volt szokott aktivitású a pici fiam odabent. És ma sem viszi túlzásba, pedig nagyvilági életet él odabent - általában. :-) De azért néha érzem, hogy mozog finoman.
Ja, és volt egy méhnyakműtétem 1,5 éve, ami ha jól tudom, koraszülés egyik kockázati tényezője lehet. (Erről nyitottam egy topikot, de senki nem tudott még tapasztalattal szolgálni, mivel is jár egy ilyen műtéti hegg a szülésnél.)

Köszönöm a segítséget és az infókat - előre is!

Sziasztok!

Écike
écike

Sziasztok!

Mellszívó
Én kb 2x-3x használtam (20 hónap szoptatás alatt), először, amikor a kórházban beindult a tejem, és rögtön mellgyulladásom lett. Akkor a csecsemős nővérrel közösen fél éjszaka masszíroztuk, fejtük a mellem, hogy rendbe jöjjön. Később akkor vettem elő ( a férjem anyukájától kaptam, ős régi, pumpás ), amikor a lányom elkezdett már mást is enni az anyatejen kívül, és pl. a főtt krumplit lefejt tejjel kevertem össze. Egyébként a lányom nyár elején született, tehát gyakran (néha másfél óránként) csak szomjoltás címén is szopott, ami elég megterhelő volt nekem, viszont hamar beálltunk egy normál szoptatási renszerbe.

Ditta
Gratula a fiúhoz, remélem mi is fütyit látunk augusztus elején a 4D-n!!

Écike
A haskeményedés ilyenkor már simán előfordul, nekem is szokott lenni, főleg a nap végén. Olyan is van, hogy egy ponton kifeszül, szinte kicsúcsosodik, ami kissé kellemetlen, de elmúlik...Ha görcsöl akkor van gond! A méh összehúzódásai ilyenkor már egyfajta felkészüést jeleznek a későbbi igazi megpróbáltatáshoz. A magnézium egyébként jó , nekem is ezt javasolta az orvosom.
Üdv[/b]

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri!

Köszönöm a gyors válaszod, megnyugtattál.

(Az az igazság,hogy eddig kb. 2-3 helyen olvastam szakirodalomban erről, és ott a 24. hetet emlegették, ezért is voltam picit beto..va. Ráadásul a Kismama magazin egyik olvasói levelében azt olvastam, hogy a 20. héttől keményedett a kismama méhe, ezért befektették a kórházba infúziózni. Csak az nem derült ki a cikkből, hogy görcsölt is a kismama vagy nem...)

Volt kicsúcsosodás is féloldalasan, de fájni nem fáj, és nem görcsöl, csak egy pici feszítést érzek néha.

Szóval akkor ne izguljak. :D

Köszi! :)

Écike
écike

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de eladom a kislányom ruhácskáit, ugyanis most kisfiút várunk, akit érdekel az alábbi linken megtekintheti, melyet folyamatosan töltök fel.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=293595

Köszi és bocsi még egyszer!!!

Kép

Kép
mtücsök

Kedves lányok!

az emaileket nézegettem és bekukkantottam pár percre, nem volt szándékomban írni, de annyira aranyosak voltatok, hogy egy KÖSZÖNÖM-öt muszáj írnbom.Házátalakításban vagyunk -ígérem ahogy levegőhőz kapunk, benézek és írok,mert azért hiányoztok!!
pusz!
sclara

Écike, üdv köztünk!!!
:D

Nekem tavaly szeptemberben volt egy méhszájműtétem(P4-es eredmény miatti conisatio, vagyis kivágtak egy darabot és rádiósebészeti eljárással készült Győrben), aztán jan.-ban volt a kontroll, ami P1-es lett már, aztán februárban teherbe is estem :)
A doki szerint ez lehetett egy ok, amiért elég nehezen jött össze a babánk :)
úgyhogy nyugi, hogy megműtöttek, csak jót tettek :)
Milyen műtét volt valójában?
Vendég

Szia Melus75!

Tavaly januárban volt szintén conisatio-m. Nekem igazából a P4 és P1 semmit nem mond, én annyit tudok, hogy in situ, súlyos fokú rákmegelőző állapot volt, amit szerencsére még időben észrevettek, majd kimetszették egy részét a méhnyakamnak és a szövettan szerint minden rosszat kivettek... :) és az állítólagos HPV-vírusom (ami a kórt okozta) is eltűnt végleg... (pedig nincs rá hivatalosan gyógyszer, de én tudok rá!). :D

Ez történt. Azóta hallottam arról, hogy a műtött méhnyak hegges (ez logikusnak tűnik), ezért szüléskor esetleg nem tágul olyan könnyedén, vagy fájdalmasabb, nehezebb a szülés miatta... Ez az, ami aggaszt kicsit, gyűjteném róla a tapasztalatokat a másik topikban, de nem jönnek... :( Te hallottál esetleg erről valamit?

Egyébként örülök, hogy időben észrevették és hogy sikeres volt a műtét. Tényleg csak jót tettek. És szerencsém is volt, mert ha nem marad ki egy mensesem, nem mentem volna rákszűrésre sem... és ha még egy évet várok, már méhem sem lenne és benne a pici babóca sem... pedig ő lesz nekem az első lurkó! Happy End. :)

Écike
écike

Szia Écike! :)

A P1 az asszem a szűzlányoknak szokott lenni :lol: (akiknek még sohasem volt fertőzése, a P2 általános, P3 az gyulladás, P4 az a rákmegelőző állapot és a P5 már nagyon rossz.
És igen, nekem is a súlyos fokú dysplasia volt, de HPV-t nem találtak.

Ezért nem bánom, hogy Győrben műtettem meg magam, igaz 50ezer ft volt, de mindenféle hegesedés nélkül.
Az oirvos mit mond erre a szülés-dologra?

Mennyi idős babás vagy,
Vendég

Sziasztok!

Üdv. itt écike!
Keményedés: én tegnap tapasztaltam először, és a 24. héten vagyok! nekem sem görcsölt, csak ahogy írták többen, egy ponton szinte kicsúcsosodott, megfeszült........
De nekem ilyen keményedések nem sűrűn voltak az első kettőnél sem, én tudom, hogy tegnap túlságosan megerőlettem magam....
Mi is nagy felújításban vagyunk, építjük be a tetőteret, itt vannak a gipszkartonosok, a vízvezeték-szerelő, és utána kellett takarítanom a sok törmeléket, port......
De elég jól haladnak a munkálatok, mire jön abébi, rendet szeretnék!!

Sclara!
Örülök, hogy benéztél!! Mint írtam, nálunk is megy a házfelújítás ezerrel!

Csajok, mostanában azon akadok ki, hogy hüledeznek, mekkora hasam van.... :roll: Ezért újabban, ha kérdezik, mikorra várom, akkor október végét mondok....(egyébként nov. 5.) Mert ha meghallják a novembert, rögtön rávágják, hogy óóóó, az még odébb van, és már mekkora a hasad! Az első kettővel is nagy pocak volt, és Veroni 3,65-el, Atikám 3,75-el született! Nem voltak kicsik, de szerintem normál súlyúak! Főleg, hogy mostanában olyan sok 4 kiló feletti babáról hallok!
Itt egy tegnapi kép, mondjatok már véleményt a méretről!
Ja, ezt a felsőt kaptam a tesómtól Skóciából (meg még 3 másikat, tök cukik!)
Kép

Ez pedig a tegnap előtti szivárványunk: :)
Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Écike:Üdv köztünk :D Nekem is szokott méh keményedésem lenni főleg,ha takarítok vagy sokat megyek.De amint lefekszem pihenni kb.fél óra és elis múlik :D Neked a magne B6 hatásos?Mert nekem nem igazán használt ezért már nem is szedem.Néha enyhe görcseim is vannak ami először megilyesztett,de amikor ide jöttem és olvastam,hogy nem csak nekem van akkor megnyugodtam :D

Lányok:Akkor szerintetek a kézi mellszívó a jó?Mert én még vacilálok,hogy melyik a jó :oops:

Tegnap előtt megfőztem életem első gyümölcs levesét :D Nagyon fincsi lett,de már nem kívánom :oops: A baj az,hogy nekem kellett megfőznöm és ezért már nem esik olyan jól :oops: Nálatok szokott ilyen lenni?Babóm ma elég aktív szinte az előbb bokszolt a pocimban :lol: :lol:

Ancsa:Köszönöm mégegyszer a tippet úgynézki,hogy beválik :D Tegnap már annyira nem dagadt be a lábam :D

Mindenkinek további szép vasárnapot kívánok!

Kép
Kép
reni_24

Ditta:Szerintem egyáltalán nem nagy a pocakod :) Őszintén meg mondom neked,hogy az enyém nagyobb mint a tiéd és kb.két héttel idősebb vagy :oops: :D Nekem is mondják,hogy úristen milyen nagy a hasad,de rólam már lepereg :D A lényeg,hogy a baba egészségesen fejlődjön a többi nem érdekel :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!
Ditta :) szerintem sem extra nagy a hasad, akkora, amekkorának lennie kell :) , viszont nagyon formás és Te pedig nagyon csinos vagy!!A fölső pedig tényleg őrült jó!!
Azért ne erőltesd meg magad nagyon, míg tart a felújítás!
Écike, szia itt is! :)
Melus :) nem is tudtam, h Neked is volt ilyen műtéted. Nekem is volt, de sajnos nekem sem úgy lett műtve, mint Neked. :( Izgulok is rendesen, mi lesz a szülésnél...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Szia Melus!
21 hetes és 4 napos vagyok (majd varázsolok ide egy vonalzót is, ha rájövök, hogy kell), a méhkeményedésem a huszadik héten kezdődött, akkor még nem ijjedtem meg, csak amikor hallottam (olvastam), hogy másoknak ilyenkor magnézium infúziót adnak, mert korai. A 24. héttől a normális állítólag.
De úgy vagyok vele, hogy minden terhesség más (még ugyanazon kismamánál is), és én most más vagyok. :) Fő az optimizmus! :D

A conisatio-m nekem is jól sikerült, itt csinálta egy fogadott doki Debrecenben és a hegg is elég szépen gyógyult (gondolom azért is, mert használtam a HPV-re a First-öt és az sebgyógyító hatású is). Szóval a nőgyógyászom nem győzött hüledezni, milyen szép, sőt, aki műtött, még tágított rajta (na az fájt! :shock: ), mert túlságosan is picire gyógyult a rés.

A nőgyógyi említette egyszer, hogy nehezebb lehet a szülés (vagy fájdalmasabb?) a méhnyak műtét miatt. :shock: Meg olvastam még azt is, hogy többek között ez is kockázati tényezője lehet egy koraszülésnek. :(

Szia Ditta!
Jó hallani, hogy másnak is van méhkeményedése... :)
Mi is felújítunk (festés, ajtóbeállítás, egyebek), még most kezdünk hozzá... :( Tavaly is felforgattuk az egész házat, akkor a kiütköző penésszel vettük fel a harcot és szerencsére akkor ki lett festve a gyerekszoba és a hálószobánk is, így azt most kihagyhatjuk. :) Amúgy is jobb, ha már a szülés évében nem festünk gyerekszobát (vagy nagyon alaposan és sűrűn szellőztetni kell). Ja, még azt a tanácsot is kaptam, hogy én se sokat tartózkodjak festékszagban... talán érdemes megfogadnunk!

Szia Reni!
Nekem hajnalban, reggel, nappal és éjszaka is egyaránt keményedik a méhem és akkor is, ha pihenek, nem csak akkor, ha mozgok. De mástól is azt hallottam, hogy kisebb megerőltetés, mozgás után érzi. Akkor nálam ez most normális? :?

A Magne B6 nem nagyon használt, de nem is szedtem eleget belőle, mert nem mertem. (Elvileg nem lehet magnéziumhiányom, mást is szedek, amiben van. És sok teljes kiőrlésű dolgot is eszek, amiben szintén van.) Ezért most a homeopátiás verziót vetettem be, amit a barátnőmtől kaptam. Azt már sűrűbben beveszem, mert az sem nagyon használ... :? Azután visszatérek a B6-ra, azért abba nem hagyom. (Hátha úgy van, hogy ha nem szedném, még rosszabb lenne... :? )
Amúgy erről a témáról azt olvastam a neten egy orvos cikkében, hogy a tablettás magnézium nem is használ igazán, ezért szoktak inkább infúziót adni... Tehát ha durvul a helyzet, lehet, hogy érdemes inkább orvoshoz fordulni. Én nem szándékozok - minden esetre. (Még nem fáj, nem görcsöl és nincs kedvem bent lakni a kórházban.)

Mellszívó: Nekem ugyan még nincs tapasztalatom, de a barátnőm, aki most szülte második csemetéjét, a kézi AVENT-re esküszik. Én is azt fogok venni, mert már sokan dícsérték. (Bár elég drága, de körül kell nézni! Több ezer Ft különbség is lehet, ha pl. nem a bababoltban veszed meg, hanem a dm-ben mondjuk kedvezményes pontgyűjtős módszerrel...)

Judit! Szia neked is!

És egy nagy "szia" mindenkinek! :)

Écike
écike

Sziasztok méhkeményedősök!

Az előbb szétnéztem a honlapon. Vonalzót nem sikerült varázsolnom, de van itt egy Rendelő nevezetű hely, ahol egy nőgyógyász válaszolgat a kérdésekre különböző témakörökben. Ott olvasgattam kérdés-válaszokat és az jött le, hogy
1./ A méhkeményedés teljesen normális dolog,
2./ Azért ha ilyet tapasztal a kismama, meg kell nézetnie a méhszájat, hogy nem nyílik-e, mert koraszülést eredményezhet (a műtéti heggem is és ezért aggódtam egy picit eleinte, de mivel nem súlyosbodik, nem aggódom),
3./ Minden esetben kerülni kell a fizikai terhelést, sőt úgy olvastam, hogy direkt ágynyugalmat javasol a doki.

Én kedden megyek terhesgondozásra, minden esetre ott - ha nem felejtem el :) - felvetem a problémát... biztos, ami biztos. Legfeljebb megnézik a méhszájamat. :oops:

Écike
écike

Lányok,
van valamelyikőtöknél kéz, kar ill. lábzsibbadás????
nekem néhány hete kezdődött, de eleinte csak éjjel zsibbadtak az ujjaim, ma azonban délután óta az egész bal karom zsibbadt...
nem is emlékszem, h volt-e a többivel ilyen...
Van még másnak is??Szerintetek mi lehet jó rá?Magnézium?Kalcium?

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Látom sehol senki...
Dobok addig egy-két képet.
Dittával ellentétben nekem mindenki azt mondja, ahhoz képest, h 4., milyen pici a hasam...hát ha ők mondják...
Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Valamit elbénáztam, h ilyen kicsi lett :roll:
Próbálok még egyet.
Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Na még1szer
Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Nos, az 1-2 képet nem pont így gondoltam... :(
Bocsánatot kérek, még igen kezdő vagyok ilyesmiben :oops:
Jó éjszakát!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:32-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Hali!

Écike, üdv közöttünk!!!

Ditta, nem is nagy a hasad! Szerintem pont méret!

Judit, neked is nagyon aranyos a pocid!!!!

Én magnézium pezsgőtablettát használok, de csak max. 2 naponta. Nekem nagyon jó, főleg ha lábgörcsre ébredek. Nagyon jól elkönnyíti az izmaimat.

Holnap végre kukucs. Nagyon várom. Főleg, hogy mostanában egyre többet fáj a hasam alja.(Főleg amióta meghúztam, de az már lassan 2 hete volt!!!)

Kérdés: Azt hallottam, hogyha gyerekorvost választok akkor előtte még terhesen kell felkeresni. Most ez hogy van? Kell gyerekorvos vagy a háziorvos is jó?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Ancsa!
Drukk a cukorvizsgálathoz....Mjad írd meg, mi volt, mi lett az eredmény! Már én is előre parázom tőle.... :roll: Én majd 1-jén megyek.

Judit!
Szeritem hasonló a pociméretünk! Szerintem nem kicsi, de nem is nagy! Szóval pont jó!! :lol:
Sajna a zsibbadásra nem tudok tanácsot adni, nekem eddig nem jelentkezett ilyen, sőt a lábam sem dagad.....Remélem nem is fog! A korábbi babáknál sem volt ez a problémám.

Pá-pá,
Edit

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Pocik: mindenkié nagyon helyes, akárki akármit mond. Amugy az enyémen is mindenki hüledezik, hogy mekkora nagy, de én úgy látom, hogy gyakorlatilag mindenkiére hasonlóan reagélnak, tehát nem lehetünk annyira eltérőek az átlagtól, csak az emberek úgy tünik nem nagyon tudják mekkora a 'stansard' méret.

Méhkeményedés: na már megint egy újabb dolog, amim lehet hogy van és nem ismerem fel? :shock: nekem az eleje óta van olyan, hogy
ha sokat megyek, farasztó napom van, elkezd feszülni a pocim, meg húzódik stb. Ez az lenne? mondju ken jól elvagyok vele, lepihenek, és elmúlis kb azonnal. No persze iszom Mg pezsitabit, ha el nem felejtem :)

Zsibbadás: nekem nincs, csak a férjemnek :) de amugy a védőnénim azt mondta, hogy ha lenne, akkor hivjam fel azonnal, meg a házidokim is., De hogy miert azt nem indokolták meg... De en olvastam a neten, hogy előfordulhat ilyenkor már, de elmulasztó praktikákat nem tudok.

Bocsánat, hogy egyenlőre másra nem reagálok, de ígyis van kb 2 hét elmaradásom.

Rólunk egy picit:
jól vagyunk, 1 hét múlva doki.
sok a melo, ezen a héten interjúztatom az utódjelölteket, de nincs kedvem :(
költözés még mindig nem zajlott le, férjem ha minden igaz ma kifesti az egyik szobát, és akkor a jövő hétvégén átköltözünk.

Jah és aki rosszul alszik: dokim mondta hogy Ca-t kell inni lefekvés előtt. Kipróbáltam és nekem bejött, már 3 napja egész jól alszom.

Pipal

Kép
pipal

Zsibbadás: Nekem folyamatosan forgolódnom kell, mert mert a csípőm zsibbad el, ha fekszem. Lassan egyre nagyobb területen. Már a combom tetejét se érzem néha. :shock:
De a kezem lábam amúgy még nem zsibbad.

Ha beteg voltam és gyógyit szedtem akkor azt most el kell mondani a nőgyógyinak is? Vagy nem kell?

Kép
Kép
gabi82

Pipal, kalciumot kipróbálom!!!!

Még valami, savasodásra van jó gyógymód?

Kép
Kép
gabi82

Gabi, sztem kell mondani, az én dokim mindig azt mondja, hogy minden orvosi dolgot mondjak el ami a legutolsó találkozásunk óta történt...

Savasodás? hát még az elején volt itt valaki, aki renit szedett. Nekem mostanában kezd lenni hasonló gondom, szerintem a méhem nyomja már kicsit a gyomrom. Többször kell kevesebbet enni, és sokat inni. Anno mikor nekem gyomorfekélyem volt, nagyon sok tejet kellett innom.

Pipal

Kép
pipal

Reggelt!
Most csak gyorsban, mert indul az élet.
Gabi, kell gyerekorvos!!Érdemes már most elkezdened utánaérdeklődni (pl. védőnőtől, más környékbeli gyerekes ismerősöktől), kit ajánlanak!(szabad orvosválasztás van ugyi)
Ha szülés előtt egy hónappal elballagsz hozzá megismerkedni, illetve egyúttal feliratni a kisfiadnak szükséges első recepteket (popsikenőcs, fürdetőkrém, hintőpor egyebek-ezt majd Ő is elmondja), az bőven kényelmes.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Azt kihagytam, hogy érdemes körültekintően választani, mert- főleg eleinte-, sűrű lesz a kapcsolat Vele(oltások, bármilyen fejlődéssel kapcsolatos kérdések,az első kisebb-nagyobb betegségek stb.). Nagyon sokat számít -főleg egy első kisbabás édesanyánál-, hogy a gyerekorvosnak milyen a hozzáállása(azért ugye egy "haladó" szülő is sokat ad az orvos véleményére...)
Kívánom h sikerüljön megtalálni a legideálisabbat! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

A heti tábla:

Kép Kép

És ha valakinek lenne kedve átvenni jelentkezzen privibe és átadom szívesen, mert én nem igen tudok lenni mostanság egy jó ideig és így a táblát se tudom frissíteni, és feltenni! Jelentkező hiányába nem lesz többé tába! Ugyhogy várom a lelkes jelentkezőt :) :lol:

Na pusz mindenkinek, és további jó pocakosodást! :)

KépKép
KépKép
akíra

Akíra, ne csináld!!Miért nem fogsz tudni jönni??Már persze ha publikus...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Szia Judit!

Nálam éjszaka előfordult már, hogy arra ébredtem, hogy lezsibbadt a kezem, vagy a fél karom.
Ez nálam azért volt, mert nagyon fáj sajnos már fél éve a hátam és annyira szenvedek, hogy csak háton tudok elaludni, aztán mikor már kevésbé vagyok ébren, átfordulok valamelyik oldalra, hátha akkor kibírom. Szóval valamelyik okos könyv azt írta, hogy a háton alvás miatt zsibbadhat a kezünk, mert a megnövekedett méh a babóca súlyával együtt már nyomja a gerinc mellett húzódó nagy fő vénát, ami az oxigént szállítja az agyba. Ha kevesebb oxigén jut az agyba, akkor zsibbadás léphet fel (az agy elvonja az oxigént a kevésbé fontos helyekről). Ezért nem tanácsos háton feküdni, mert a baba is kevesebb oxigénhez jut szegény ilyenkor.
Ha átfordulok, hamar el is múlik. Nem szedek rá semmit.

Nem tudom, vajon nálad a fekvéssel van-e a gond... Más ötletem nincs. Inkább kérdezz rá a dokira, ha nem ez a helyzet nálad is.

Gabi!!
Jó hallani, hogy más csípője is zsibbad, mert ezek szerint nem vagyok egyedül. Habár nekem kb. 3 hétig tartott, iszonyúan fájt a bal csípőm (sőt, vele egyidejűleg a jobb lában ujja is, ha előre feszítettem a lábfejem), volt, hogy arra ébredtem, annyira elzsibbadt, hogy majd' elsírtam magam, annyira fájt. Még a reumatológushoz is elmentem, elküldtek UH-ra, és megállapították, hogy nincs ott semmi. De mire végigzongoráztam a dolgot, már kezdett is elmúlni. Már nem is fáj. Egy könyvben olvastam azt is, hogy ilyen valóban van, tipikus kismama tünet, nő a hely a babának. Szóval nem kell megijjedni. :) A doki azt mondta, hogy a Panadolt szedhetik kismamák is, de ha nem muszáj, inkább ne tegyem.

Savasodás, gyomorégés:
A terhességem elején 3 hónapig minden nap egyfolytában részem volt benne. :( Állítólag lehet rá homeopátiás gyógyszert is kapni, de olvastam (táppénzen vagyok, sokat olvasok :) ), hogy a gyömbér nagyon hatásos rá. Ezért egy kis gyömbéres keksszel próbálkozz. Én már túl későn olvastam, nem volt időm kipróbálni. :( Ha már bejött valakinek, akkor szóljon legyen szíves, mert még vissza fog jönni az émelygés az utolsó időszakban! :(

Reni! és Akíra!
Úgy látom, ugyanazon a napon vagyunk kiírva. Én is nov. 26-án (bár a táblán még nem szerepelek, mert nagyon új vagyok.

Akíra!
Ha szeretnéd frissíteni, (és még van rá lehetőség) akkor csatlakoznék, 2008.11.26. a dátum és Zolikát várunk. (Olyan még úgysincs, ha jól látom. :) )

Üdv.:

Écike
écike

Sziasztok lányok!

A fórumelkhagyóknak szép és gondtalan babavárást kívánok, és azért remélem néha visszanéztek!
Zsé: azért remélem tartjuk még a kapcsolatot!

Ami az interneten és a fórumokon terjedő rémhíreket és hasonló dolgokat illeti, én azt gondolom, hogy ha az ember képes kicsit nem saját magára vonatkoztatni, és a hitét abba fektetni, hogy vele minden rendben lesz, akkor az nagyon sokat segíthet. Néha sajnos rossz dolgok is történnek, és akik ezeket elszenvedik, talán azért írják meg, hogy egymás segítségére legyünk. Szóval megértem mindazokat, akik ettől távol szeretnék tartani magukat, azonban a fórum szerintem remek dolog, hiszen rengetek hasznos tanáccsal tudjuk segíteni egymást. És örülhetünk mások örömének :)

Sajnos én a rosszból vettem ki a részem tegnap. Leestem és beütöttem a fenekem (a farkcsontomat). Sajnos eléggé fáj, az is lehet, hogy eltört. De a nehezén túlvagyok, 2 orvos is megnyugtatott, hogy a babának semmi baja nincs. És valóban: estétől érzem a kedves megnyugtató rugdosásait :)
Én igazából hiszek a sorsszerzűségben: ezt valószínű azért kaptam, hogy "szó szerint" üljek már le a fenekemre, mert egyetem és 10-12 órás heti 6 napos munka + háztartás az egy kismaminak sok.
Örülök, hogy csak nekem fáj, és őszintén hálás vagyok érte. Néha ilyen dolgoknak kell történniük, hogy az ember kicsit elgondolkodjon .

Judit: nagyon szép pocid van, és jó formában vagy 3 gyerkőc után :wink:

A savasodást én is gyakran érzem, de nincs tuti gyógymódom. A legjobb sokszor keveset enni.

Judit
Kép
sonny

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:34-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:18-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok! Kedvesek vagytok, és ahogy mondtam, vissza-visszanézek. Gabi, az elköszönés úgy éreztem jár, hisz' volt, aki számított a többszöri jelenlétemre, nekik tartoztam ennyivel.
És lehet, hogy ez csak arra volt jó, hogy megnyugtassam a saját lelkiismeretemet, ha nem tudok jönni akár hetekig, hogy "én szóóóltam :lol: "
Sonny, nagyon sajnálom, ami Veled történt! Nem tudom, emlékszel-e, de nekem volt egy lovasbalesetem még régen, és most a babavárásnál okozott némi zűrt a csökött farkcsontom. Szóval, együttérzek.

Judit, kedves, formás pocód van! Gratula Neked is hozzá!

Mi jól vagyunk, csütörtökön megyünk a Szerelmemmel UH-ra. Lesz hüv. vizsgálat, kenet levétel, UH... Alkalomadtán jelzek, hogy mi volt.

Mindenkinek további szépeket!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Hát én is a néha bejelentkezők között vagyok :oops:
Olvasgatni szoktam, de mire bejelentkeznék mindig van valami. :) Legtöbbször a fiam. :D

Köldökzsinórvér: mi a Sejtbanknál vetettük le és most is ott tervezzük. Teljesen korrektek voltak, meg voltunk/vagyunk elégedve.

Mellszívó: nekem kézi Avent van, nagyon-nagyon bevált, nem hiszem, hogy rajtam kívül bármelyikőtök többet használta volna (ha igen hatalmas kalapemelés :lol: ) ugyanis a fiam 4 hónapos korától 10 hónapos koráig egy rövid szopisztrájkot nyomott le :lol: , így fél éven át voltam én bárhol, 3 óránként fejtem, majd kanállal megetettem. Na nem azért, mert ennyire mártír vagyok, hanem mert csak ezt és csak így volt hajlandó megenni. :shock:
Aztán végül 20 hónapig szopott. :)

Irigykedve olvasgatom a vásárolgatásokat, igaz már én is elcsábultam egy bodyra, de tulajdonképp pár apróságon kívül, nekünk mindenünk megvan. Nem lesz új kocsi, ágy, hordozó stb.

A véleményeink eltérőek, de ez így jó, meg úgy, hogy mindenki leírja a sajátját, ezzel információt/tapasztalatot cserélünk, majd mindenki annyit hasznosít belőle, amennyit akar. :wink:

Én ma voltam dokinál, 738g, medencefekvésű.
Kiderült volt egy testvére is, ugyanis van egy szabályos petezsákom a bal oldalamon. :shock:

Mai pocak:
Kép

KépKép
dreika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?