A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Ancsa!
Majd írd már meg, mennyi is volt az a magas cukor.........
Már nagyon félek tőle én is!
Neked volt vele gond az előző 2-nél is? A lányomnál épp a határértéken volt, enyhe diétát kellett tartanom, a fiamnál semmi gond nem volt........Remélem most sem lesz!!!!!!!!!!

D.

Kép

Kép
ditta76

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:18-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:19-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Haho!

cukorhoz még nem tudok hozzászóllani, mert nekem még nem volt. A dokim azt mondta h elég majd csak a 24-25. héten...
Akinek diétázni kell: készüljetek fel rá lélekben és akkor simán menni fog, nekem egy barátnőmnél a 8. héten derült ki, és ő végig diétázott. A végére nagyon belejött, és csupa olyan dolgot evett, ami a babát teljesen jól táplálta, és született egy szép normál méretű babája, ő meg -6kilóval ment haza a kórházba az eredeti súlyához képest :)

Viszont képzeljétek, nagyon jó, kolleganőm beteg, vm lázzal mindennel járó vírust kapott el, azt itt dekkol az irodában... minjárt hazamegyek :x

Pipal

Kép
pipal

Ancsa!
Jövő hét pénteken megyek....1-jén!

Pipal!
Na, rugdosd haza azt a kolléganőt........ :lol: Ne szórja ott a bacit!!!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Ja, Ancsa, én nem várom a szererlőt, mert már itt vannak! :lol:
Gázosok, a tetőtérben! Tegnap a vízszerelő volt itt.....Nem unatkozunk!

Kép

Kép
ditta76

Képzeljétek, a lányom még most is alszik! (11.17) :lol:
Fiam fél órája kelt fel! :lol: :lol:
Mindig ilyen jó alvókájuk volt, remélem hármaska is ilyen lesz! :lol:

Kép

Kép
ditta76

Ditta, én is azt hittem anno, h a 2 nagyobbal szerencsém volt alvásilag, mégegyszer nem lehet...és de!!! :) hármaska még sokkal jobb alvó mint Ők :wink: Remélem Nálatok is így lesz!
Ancsa, sajnálom a cukrot!
Én is paráztam rendesen tőle, de szerencsére rendben volt. Az értéket nem mondták meg, csak azt, h rendben.
Elismerésem mindazoknak, akiknek diétázniuk kell, én nem bírnám...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nagyon eltűntem, nehéz volt az utolsó hetem, de valahogy túléltem, így csak olvasó üzemmódban voltam, egyszerűen nem volt erőm már írni, rosszul is aludtam általában, úh kicsit lemamortizálódtam.

Utazás előtti napon szombat reggel arra ébredtem, h nagyon fáj alul a hasam (később feljebb húzódott a derekamra, majd teljesen fel hátul a vesémhez), elmentünk még Ikea-ba bevásárolni (természetesen nem volt az a kanapé amit akartunk, és előző éjjel le is csekkoltuk, hogy van az áruházban :?) Egyre erősödött a fájdalom, kora délután már annyira kivoltam, aggódtam is, meg már sírtam a fájdalomtól, h felhívtam a szüleimet, h kérdezzék meg a magyar dokimat (aki apukám ismerőse egyébkétn) h mit csináljak. Ő persze azt mondta, h azonnal kórház, mert vagy a méhszáj nyílik, vagy vm hugyúti fertőzés, ami ha ilyen durva, akkor azonnal kezelni kell. Na hurrá. Én azért még húztam a dolgot, nem akartam uccsó nap kórházazni meg minden. Beleültem egy kád meleg vízbe, egy időre megszűnt a fájdalom, de később visszajött, így csak bementem a kórhházba. Itt azt mondták, h sejtik, h a vesém a bűnös, de nem adnak még antibigyót, hazaküldtek fájdalomcsillapítóval, a pisimet meg laborba, holnap kell hívnom őket az eremény miatt. Ott első körben nem találtak benne bacikat, de részletesebb laborvizsgálat alá vetik. Bevettem a fájdalomcsillapítót mikor kijöttem, meg is szűnt 20perc múlva a fájdalom, húúúú, annyira jó volt 8órás szenvedés után. Még elmentünk Camden Town-ba ajándékokat vásárolni, 7re értünk haza este, és 8tól megint elkezdtem érezni…bepakoltam a kofferemet, és utána lefekvés előtt már tényleg nagyon fájt. Bevettem újabb adag fájdalomcsillapítót, de sajna nem ezúttal nem hatott, úh nagyon nehezen aludtam el, és reggel 5kor arra ébredtem, h megőrülök, nagyn fáj. Felkeltem, próbáltam enni, de hányingerem lett, aztán elájulhatnékom, és melegem, illetve hidegrázásom volt. Ezekre a tünetekre mondta a doki, h azonnal vissza, mert ebben az esetben nagyobb baj van a vesékkel. De én úgy döntöttem, h nem fogok hazarepülés helyettt kórházazni, úh beleültem 6kor megint meleg vízbe, és segített, elmúlt. Na ezután nyugodtan elkészültem, ettem, jött a sofőr, irány a reptér. Ott megint ájulhatnékom volt, és nagyon picit elkezdtem érezni a derekam, bevettem a fájdalomcsillapítót ismét (hamarabb nem akartam, h a gépen tuti ne legyen baj), és nem is fájt egyáltalán, a gépen különösen tökjól éreztem magam. Leszálltunk, irány a Genesis, ami tökjó volt (később bővebben) és a Márta megnézte a vesémet is, mert mondtam neki, h mi volt, meg egyébként is meg szokta már ilyen idősen állítólag az anyukának is, nehogy vm baj legyen. Hát ja, tényleg komoly a dolog, mindkét vesémben tágulat, jobb oldalon egy 1,2mm-es követ is talált. A kicscsaj valszín a vesevezetéeimen érzi a legjobban magát. :? Egyébkétn egész nap nem fájt, de hazafele a kocsiban azért már szenvedtem, és mire hazaértünk be kellett vennem fájdalomcsillapítót alvás előtt. Másnap Szeged nődoki, babyvel minden rendben, méhszáj teljesen zárt, veseproblémával beutaló az urológiára. Ott leküldtek ultrahangra, ahol meginctcsak megállípították a tágulatokat, de a követ nem találta a doki, hiába nézte. Aztán tökjót elszórakoztak az asszisztenscsajjal, azt mondták, h 1 évben 1x van ilyen, h gyerek is van a pocakban, nem csak vesék, meg epe, meg ilyenek. :) Úh ők is megnézték a babyt, jót örömködtek neki, ahogy szopta az ujjár, meg jééé itt a keze, lába, meg stb, meg hát tényleg kislány. :) Vissza a lelettel, pár perc múlva behívtak, és a doki azzal kezdte, h na akkor most fel fogunk rakni a vesébe egy iylen spirál szerű vmt, ami lelóg a hólyagomba, és esetleg az levezeti a követ, meg mittomén, ha van…annak ellenére, h nem láttak. Hatalmas rémület…na mondom álljon meg a menet, muszáj ezt? Hát fájdalmaim vannak, meg minden…hümmögés. Na akkor nézzünk egy vizelet mintát (nemtom miért a végén). Viszem vissza, genny nincs, fertőzésre utaló jel nincs, akkor mégse lesz drótozás. Köszi. Tökjó, ha nem szólok, h nemá’, akkor 1-2 óra múlva ott feküdtem volna az asztalon. Grrrr!!! Most innom kell sokat, hátha kijön a kő, ha van…meg nospa ha nagyon fáj. Mivel fertőzés valszín nincs, így gyógyszer sincs…Úh nagyon nem lehet ezzel semmit csinálni. Egész nap elvoltam, estére megfájdult, bevettem fájdalomcsillapítót, reggel 6körül is arra ébredtem, h nagyon fáj, újabb adag…11körül felébredtem, és meleg fürdő, ismét. Jobb lett, de azért még érezgetem…és iszom ezerrel. Nem hiszem el, hogy ennek is muszáj most velem megtörténnie. Holnap utazunk campre, remélem nem lesz gond. Elmúlhatna, mert ez a fájdalom borzalmas.

A 4D tökjó volt. A Márta csak miattam jött be, onnan mentek nyaralni, a férje kint várta. Valszín ezért nem is volt gondolom ébresztgetés, tea, csoki, ugrabugra, séta, mert nem akarta elhúzni, de ezt megértem, így is nagyon örülök h bejött. Aludt végig a csajszim, de így is nagyon jó képeket lehetett róla csinálni. A repcsiutat végig rugdosta 2órán keresztül, biztos érezte, h vm más, úh biztos voltam benne, h be fog aludni addigra, gondolom elfáradt a melóban. :) 705g volt vasárnap, és annyira pufi már az arca, én nem gondoltam, h ilyen lesz már, kb 30hét felett néznek ki így a babyk. Kis hörcsög! :) 3kg-ra becsülte a születési súlyát, ha pont időben jön.

Bocsi, de nem tudok most reagálni. Olvastalak benneteket, de képtelen vagyok ennyit visszamenni. Asszem most le is kell dőlnöm aludni, mert elégg megviselt az elmúlt 3nap, nem sokat aludtam, kivagyok. De megpróbálok visszakapcsolódni majd camp után, mert ugye holnap megintcsak utazás, és 5 napig egyáltalán nem leszek net előtt. Vigyázzatok magatokra!!!
És azért 1-2 gondolat…

Ditta, Judit, Dreika!
Nagyon szép a pocitok! :)

Sclara!
Sajnálom, h elmész!

Zsé!
Téged is nagyon nagyon sajnállak, h elmész! Tökjól esett, h engem külön kiemeltél! :) Remélem priviben majd tartjuk a kapcsolatot, tudni szeretném, hogy mi van veletek, és Bendegúzzal! :)

És akkor jöjjenek a sztárfotók a csajszinkról 25+1-en... :)
(az első képen a feje mellett az a lába egyébként, nem a keze. :D Totál felhúzta őket a fejéhez, és átkarolta a kezével...lehet tornász lesz, mint anyukám volt. :) )

Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Écike:Igen?Te is akkora vagy?! :D Bár én tudom,hogy hamarabb fog jönni a babó,mert az orvosom rádobott egy hetet.Az ultrahang szerint is inkább nov.20 lessz :) De azis lehet,hogy 26 lessz :D Ugye plussz-minusz 2 hét :D Te is ismered az aloe verat?Mert látom,hogy a flörstöt használtad.Azt nem tudom,hogy természetes-e,hogy olyan sokszor keményedik a pocid.De én úgy tudom,hogy ha nem jár erős görcsökkel és vérzéssel akkor nem kell megilyedni tőle.Én kipróbáltam a gyömbért émelygésre és tényleg jó rá :D Nekem mostanában van,mert szoktam meg kívánni dolgokat és sajna nem mindig jutok hozzá és akkor jön a hányinger :(

Ne haragudjatok,hogy nem reagálok mindenre,de jó sokat írtatok és nekem jó nagy lemaradásom van :oops: Megpróbálom majd elolvasni miket írtatok.Szerintem a kézi mellszívó lessz nálam is,mert azokat nagyon dicsérik.

Az én háziorvosom megcsinálja nekem már most csütörtökön a terhelésest bár kicsit meglepett.De így legalább hamar túl leszek rajta.Remélem,hogy minden rendben lessz.A héten rákell szánnom magam arra,hogy a nőgyógyászhoz is elmenjek,mert megakarom nézetni,hogy minden rendben van-e.Ez az időjárás bárcsak maradna.De nem úszom meg és a hétvégén már jön is a meleg vissza.Már csak kb.1 hónap van a nyárból.Én személy szerint alig várom,hogy vége legyen és jöjjön a hideg.Meg persze akkor már egyre közelebb lessz a november is :D

Ancsa:Sajnálom,hogy magas lett :(

Zsibbadás:Nekem is szokott néha lenni.Bár nekem is tuti attól,hogy állandóan háton fekve alszok el.De mire felkelek már oldalt fekszem :)

Remélem mindenki jól van.Szépek a pocik :) Majd én is rakok fel frisset :D Nekem is meg szokták nézni a pocim,de nagyon.Pedig szerintem annyira nem is nagy :D

További szép estét kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Sensi!

Nagyon sajnálom,hogy ez történt veled :( Remélem,hogy hamar rendbe jössz.A kiscsaj nagyon aranyos :D Jók lettek a képek.Előre is jó nyaralást nektek :) Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Reni:
Köszi a tippet, a gyömbéres kekszet majd - ha eljön az idő - én is kipróbálom. Mostmár legalább fogom tudni, mit kell csinálni. (Érdekes, én nem voltam eddig kívánós, sőt, eleinte kifejezetten étvágytalan voltam. Főleg a zöldpaprikát nem csíptem.)
Igazából én is hamarabb szülök papírforma szerint, mert igaz, hogy az utolsó menstruáció időpontja febr. 20. és így a szökőnap miatt nov. 26 a hivatalos időpont, de az én ciklusom nem 28 napos volt az utóbbi időben, hanem 23, és a peteérésem is a 9. napon volt, nem a 14. körül. Szóval én is úgy számolok, hogy nov. 20-21. lenne a pontos időpont. :) Na majd meglátjuk, mit gondol Zolika. :) Minden esetre szülinapi ajándék lesz! :D

Aloé-verás termékek: Igen, ismerem, sajnos egy komolyabb betegség folytán kerültem közelebbi kapcsolatba velük. Ez itt nem a reklám helye, én sem forgalmazom, csak nagyfogyasztóként beléptem. :) Így jobban megéri. Szóval tényleg vannak benne hasznos dolgok, nekem legalábbis beváltak. És ha egy gyógyíthatatlannak mondott dologra nekem és másoknak használt, akkor tényleg csak ajánlani tudom a hasonló bajba jutottaknak (HPV). Állítólag a First majd a gátsebre is jó lesz, fertőtlenít, sebet gyógyít, hidratál. Meg még a körömvirág kenőcsöt hallottam.

Apropó lányok! Ti hogy készültök lélekben a gát-ügyre? :) Vagy a szülése? Vagy mit szóltok a baba-barát kórház dologhoz? (Látom, ez itt egy jó kis pörgős topik.)

Méhkeményedés:
Ma voltam terhesgondozáson és rákérdeztem. Azt mondja a doktornő, hogy nem normális, ha a 20. héttől keményedik, de nem is vizsgált meg. (Méhszáj.) Azt mondta (nagy lelki nyugalommal), hogy napi 3x2 szem MagneB6-ot szedjek, mert tapasztalata szerint az bevált. Ennyi. Szóval nem kell kétségbeesni. (Jó dokinak tartom.)

Nekem két hét múlva lesz terheléses cukrom, azt javasolta a doktornő, hogy vigyek egy kis langyos teát, amibe csak egy egész citromot csavarjak, és abba öntsem bele a szirupos trutyit, mert úgy elviselhetőbb. Esetleg próbálta már így valaki?

Nagyon szép formás pocakjaitok vannak! Az is jó, ha kicsi, az is ha nagy, lényeg, hogy nőjön szépen és legyen mit felvenni (csini rucit a kismaminak). :)

Szép estét mindenkinek!

Écike
écike

Écike:Nagyon szivesen :D Remélem,hogy neked is jó lessz.Én is egy betegségem miatt kerültem kapcsolatba a termékekkel.Meg persze anyumon keresztűl :) Így sikerűlt a babó is :D A kérdésem inkább az lenne,hogy szabad-e inni az aloe verat terhesség alatt?Mert ezzel sajna nem vagyok tisztában :oops: Mert innám én ha lehetne,mert akkor talán jobban viselném a terhességel járó apró kellemetlen tüneteket.Tudsz erről valamit?

Keményedés:Én igazából nem szóltam a védőnőnek,mert nekem annyira nem vészes.Olyan gyakran nem fordul elő.Nekem minden esetre nem vált be a magneB6.

A terhelésesre én belecsempészek pár csepp citrom levet a védőnő tanácsára :D Csak az a rossz,hogy kétszer szúrnak :( Én néha azt az eggyet is alig bírom :oops:

Szép estét kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Csak gyorsan dobok fel egy képet a durcás kiscsajról!
Panna 24+2
Kép

Kép
Kép
dalminha

Reni!
Köszi!

Dalma!
Aranyos azért a kép Pannáról, még ha durcás is! :)

Na én meg most elköszönök, holnap indulunk Százhalombattára reggae campre. Hétfőn jövök leghamarabb.

Vigyázzatok magatokra, jók legyetek! Majd jövök...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Reni:

Igen, nyugodtan ihatod a gélt (én a Berry-t szoktam, az elviselhetőbb ízű) terhesség alatt is. Én is iszom, minden nap egy felest benyomok reggel éhgyomorra (úgy a leghatásosabb). Azért is jó, mert enyhíti a székrekedés tünetét (nekem olyan is van). A férjem a veséjére issza, azóta nincs is vele problémája (sőt, a látása is javult fél dioptriát). Cukorbetegeknek viszont a sima gél az ajánlott, mert a Berry-ben van cukor.

Ja, és a nőgyógyászom a Kids vitamint ajánlotta még a termékcsaládtól, naponta kettőt (rágótabletta, de olyan az íze, hogy én inkább lenyelem). Az jó kismamáknak, szoptatós anyukáknak és lurkóknak is.

Amikor picit vérszegény lettem, akkor meg a Filds of Greens nevezetű (olyan hangzású, mint egy jó kis sláger) zöldségtablettát kellett szednem, azóta volt egy vérvételem és nem szóltak, hogy gond lenne. :)

Most mi is felújítunk (mint sokan így babavárás előtt), valószínűleg péntektől egy pár napig nem lesz internetünk, most is a romok tetején ülök. :( Addig is benézek, ha lesz alkalmam. Utána meg pláne! :)

Sziasztok! További jó gömbölyödést!

Écike
écike

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:20-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Dalma :) hihetetlen édes a durcás lánykád!!! :)
Képzeljétek, eddig a Helga név volt a befutó nálunk,de ma éjjel a férjem megálmodta (és én is rögtön telitalálatnak éreztem), h a kislányunk BLANKA!!Úgy örülök neki, mert vhol a szívem mélyén éreztem, h Ő nem Helga...(érdekes, mind3 gyereknél elvetődött eddig az előre eltervezett név, pocakosság alatt mindig ráéreztem, h a lakó nem olyan, mint a neki szánt név! :) )

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Aranyos név a Blanka :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa:
Harmadik gyerkőcnél már nem vágnak? Miért? És akkor kötelező a gátvédelem?

Egyébként én a témában olvasgatva (főként a Kismama magazinban) épp az ellenkezőjét láttam, mint amit Te írsz. Azt írja valamelyik szakember (szülésznő), hogy bár azt mondják, hogy a vágott seb jobban gyógyul, de ez szerinte nem igaz, mert a szakadás nem olyan mély, a legtöbb esetben csak felületi, ezért hamarabb gyógyul, mint a vágott, ahol az egész izmot átvágják.
Ez logikusnak is hangzik. Csak ne lenne ott az a "legtöbb esetben". Ezek szerint, akinek mélyen szakad, az nagyon gáz. De gondolom, az ilyen esetet menet közben látják azért az orvosok és beavatkoznak időben, nem? :?

Szerintem harmadik gyereknél már jobban tágul a gátizom és nem lesz mély szakadás (ha lesz egyáltalán), de ha szakadna nagyon, úgyis vágnának - szerintem. Főleg itt, Magyarországon. Szóval szerintem ne izgulj!

Én meg a vágásról hallottam rémtörténeteket. (Pl. még 5 év múlva is érzékeny a terület, meg 9 hónap után is fáj, hónapokig nem tud ülni normálisan meg még hónapok múlva sem tud fájdalom nélkül huncutkodni apával...)
Gondolom ezt is egyéne válogatja, ki hogy éli meg.

Én szeretnék gátvédelmet, de nem lehet. Első gyerek. Ki van csukva, hogy összejöjjön itt, a hazai körülmények mellett. Rutinszerűen vágnak és kész. :( Ezért nem is lesz fogadott orvosom.

Apropó lányok, nektek mindannyiótoknak lesz fogadott szülész orvosa, vagy van még ilyen renitens anyuka, mint én? :)

Judit: Szép név a Blanka. (Mi fiúnevet nem tudtunk választani, így az apja nevét kapja a gyerkőc, amit eleinte kifejezetten elleneztünk.) Én azt álmodtam, hogy lányom lesz és Rozikának hívta az orvos. Pedig tudtam, hogy fiúnak kell lennie és az is lett. Engem az álmom félrevezetett... :roll: De még szerencse, mert a férjemnek nem tetszett a Rozika név... :?

Écike
écike

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:21-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Écike
Az első babánál is van lehetőség a gátvédelemre, ami sokban múlik az anyán és a szülésznőn is. Az orvoson a legkevésbbé...
Gátvédelemmel hosszas és fájdalmasabb a kitolás, de szülés után két órával én pl. már aztalnál ülve vacsoráztam....
Nekem van fogadott orvosom és fogadott szülésznőm is, így tuti be vagyok biztosítva...

Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Nekem vágtak a 3.-nál, extra busa feje volt a gyereknek+irtó széles válla (a súlya 4 kg volt-Ő volt a 3 közül a legnagyobb), és muszáj volt. Én mindannyiszor rábíztam az orvosra.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Azt kihagytam, h még így is (vágás után) törökülésben ültem az ágyon szülés után néhány órával. Csak az első gyerek után volt nagyon rossz.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:22-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:22-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa!

Jajj, nem semmi, ami veled történt! :shock: Hát vannak még bunkó orvosok...és te itt fogsz szülni?? :shock:
Akkor azt sem mondták, hogy végülis mi volt ez??
Nekem is volt már rossz álmom (többször is) és olyankor nagyon nyomott hangulatban ébredtem....

Képzeljétek, a babám hihetetlen, mit művel a hasamban újabban! Van úgy, hogy a has egyik fele totál lelapul, és átmegy a másik oldalra, mintha ott gömbölyödne!! És már olyan erőseket boxol néha, hogy szinte fáj! Mi lesz így később?? :) És elég sokszor aktív mostmár, van úgy, hogy éjjel is felébreszt.... De nagyonb élvezem ezeket a ficánkolásokat! Legalább tudom, hogy minden oké!!

Sensi!
Elég ijesztő volt még olvasni is, mit éltél át a kórházban! Vigyázz azért, és jó bulizást!
Nagyon édi képek!

Dalma!
A te csajszid is! :)

Judit!
Szép nevet választottatok! Nálam is vágtak mindkettőnél, és azt sem bánom, ha most is fognak! Amúgy sem lesz pici baba, és nekem semmi gondom nem volt vele, hamar tudtam ülni, nem is nagyon fájt! Ja, és a férjem meg is jegyezte, "nem varrtak egy kicsit kisebbre?" :lol: :lol: Persze ezt jó értelemben kérdezte, tehát nem változott semmi azon a téren sem!

Ma bejelentkeztem 3d uh-ra, jövő hétfőn délután 3-ra kell mennem. Már nagyon várom! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:23-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Hali!

Sensie, jobbulást!!!! Nagyon cuki a kiscsaj! Kész tornász!

Dalmi, Panka is cuki! És tényleg durcás lehetett!!! :lol:

Ancsa, drukk, hogy találj egy normális orvost! És nem lesz semmi baj! Ez tuti! Drukk a teszthez.

Voltam dokinál. Minden rendben. Nyammogott a fiam. Meg nyitogatta a száját. Most késztetést érzek, hogy aug elején megint menjek 4D-re. Később egyre szűkebb lesz a hely. Még most lehetne szép képeket csinálni.
Aug.1-én megyek terhelésesre. Vinnem kell 2dl tejet és egy zsemlét. Kicsit félek. De mondjuk nézem hetente a kaja előtt és utáni szintemet és eddig jó volt.
Kicsi fiam mindene 1cm-t nőtt. Jó volt már látni....

Kép
Kép
gabi82

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:24-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa: Biztosan minden rendben lesz, de azért - azt hiszem mondhatom, hogy - mindannyian nagyon szorítunk neked (nektek)! Ha nagyobb baj lenne, már biztos jelét adta volna azóta... :roll:

Irusc: Igen, hallottam, hogy elvileg van lehetőség első babónál is gátvédelemre, de ahhoz tényleg találnom kéne egy jó szülésznőt... ráadásul én úgy érzem, azért az orvosnak is hajlania kéne a dologra (végül is az ő felelőssége, nem?). És az első gyerkőcnél nagyon nehéz a gátvédelem, az orvosok meg nem hajlanak rá. :cry: Hallottam, hogy egy jógaoktató kismama gátvédelemmel szült itt nálunk egy alternatív dolgokra hajlamosabb dokinál, ezért dilemmáztam egy ideig, hogy esetleg én is megfogadom őt (a szülésznőt gondolom ő vitte magával). De ha a gátizomtornát folyamatosan művelő, jógázó, olajozó, jó szülésznővel levezetett szülés közben is repedt picit (nem számottevően), akkor én mire számíthatok? :? Őszintén, nem sok esélyt jósolok magamnak... bár alapvetően optimista vagyok, dehát a 98%-os statisztika (szükségesnek ítélt gátmetszés első szülésnél), az elég meggyőzően hangzik... :(

Úgy látom itt a lányok hozzászólásából, hogy a vágás is járhat egész tűrhető következményekkel... Bízom a legjobbakban! :)

Ditta: Már most látják, hogy nem lesz pici a baba? Miből látják?
Nálam eddig az UH-on mindig minden átlagos fejlettségű, méretű volt, bár legutoljára ezt a 16. héten erősítették meg, a 19. héten is volt UH, de ott nem mondtak a méretekről semmit (nem fizetős volt)... :roll: Ez azt jelenti, hogy nem lesz nagy baba? :? Jó lenne, ha nem lenne nagy baba! :roll:

Szerintetek lányok, ha nem szedek fel sokat, akkor esélyem van kis babára? (kicsi kisbabára?) :) Mert nem vagyok hízós fajta, az már kiderült. Legalábbis, 22 hetesen eddig 5 - 5,5 kg-ot szedtem fel. Az nem olyan sok, ugye?

Szerintem én jövő hét hétfőn nevezek be egy terheléses cukorra. Nekem nem mondták, hogy kaját vigyek... :? De a citromos teámat mindenképpen viszem.

Még holnap be tudok nézni, aztán egy darabig a felújítás miatt nem leszek. Addig is minden jót, sziasztok! (Holnap még mindenképpen benézek, hogy mi történt Acsa ügyében. Drukkolok!)

Écike
écike

Sziasztok!

Écike
"azért az orvosnak is hajlania kéne a dologra (végül is az ő felelőssége, nem?)"
Az én orvosom a kitolás alatt kizárólag a fejemnél állt, fogta a térdemet, amikor nyomni kellett, a babát tartotta a hasamon keresztül (nehogy visszafelé menjen), illetve biztatott. Amikor kint volt a baba (jó nagyra "sikeredett"), odaállt a szülésznőhöz, és amikor már mindennek vége volt, a szülésznő mutatta meg Neki, hogy egy felszíni sérülés van csak. Ezt egy öltéssel megvarrta (bár a zárójelentésen komplett stoppolás szerepelt, gondolom az OEP támogatás miatt. Szóval az Ő felelőssége persze, de ha nem egy profi szülésznővel csinálod végig, akkor bármi megtörténhet.
A Te súlyod is befolyásolja a baba súlyát, de nem attól függ. Én az előző terhességem alatt kb. 7-8 kilót híztam, (én pedig 160 centis és 60 kilós vagyok normál esetben), a lányom mégis 3890 g-mal született. Ami nagynak számít. Óriási volt a hasam a vége felé....

A terheléses cukornál pedig megmondják, hogy vinned kell-e valamit. Ha nem , akkor (nálunk az István kh-ban) adnak port...
Kitartást a felújításhoz!!!!
Én még varrogatni szeretnék egy-két dolgot, de még nem jött meg az ihlet.....

Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!
Köszi a dícséreteket Panna ügyben!
CSak gyorsan reagálnék a felvetett témákra, mert mindjárt ébred Kori.
Gátvédelem: Szerintem meg lehet beszélni minden jóérzésű szülésznővel, hogy próbáljuk meg, és csak utolsó pillanatban vágjanak! Mondjuk nekem rosszabb érzésem lenne egy gátvágással kapcsolatban, minthogy a hasamat vágják fel. De ezt lehet csak azért írom, mert valszínű ez is csaszi lesz!
Írtátok korábban a légzésfigyelő kérdést! Kismamik, akiknek meg sem fordult a fejében vásárolni ilyent, nehogy azért tegyétek, mert az itt olvasottaktól megijedtetek! Nekünk nem volt, és úgy gondoltam, az egyes számú reflex a légvétel, így az esélye 0 a jó körülmények között élő babáknál, hogy addig visszatartják a légzésüket, míg meg nem fulladnak. Egyszer-egyszer Kori is kihagyott egy légvételt, amíg ásított, vagy sóhajtott, vagy ha álmában rángott egyet, vagy ilyesmi, ilyet minden gyerek csinál!
Na mindgy, nem veszünk mi most sem.
Sensi,
jobbulást!

Kép
Kép
dalminha

Irusc:

Én is olyan szülést szeretnék, amilyen a Tiéd volt. De nem ismerek szülésznőt, nemhogy jót, egyet sem és nálunk, a környezetemben mindenki csak orvost fogad(ott)...
Ahhoz képest, milyen nagy babád született, szuper, hogy csak picit repedtél. Voltak olajozásos vagy bármilyen más előkészületek? Esetleg gátizomtorna? (Mondjuk azért, biztos genetikai okokra is visszavezethető, mennyire tágul valaki, meg arra, hogy milyen gyors a kitolási szak... :? )

A Te példád alapján ezek szerint nem jó a gondolatmenetem. Nem híztál sokat, sőt. Mégis nagy babócád lett. Én 58 kg-mal indultam, és 170 cm-el... Többet fogok hízni, mint Te... De úgy látszik, semmit sem lehet általánosságban megfogalmazni. Nem lehet pl. azt sem mondani, hogy nagy babával biztosan vágni kell, főleg első gyereknél... Pedig a Tiédhez hasolnó történeteket - sajna - ritkán hall az ember. :(

Te kaptál érzéstelenítőt? Sokáig vajúdtál? Lassú volt a kitolási szak? Szóval mi mindent tettél még azon kívül a gátvédelem érdekében, hogy szülésznőt fogadtál?

Előre is köszi!

Écike
écike

Écike!
Nekem semmilyen "felkészülésem" nem volt a szülés előtt. A szülésznővel akkor találkoztunk először, csak a keresztnevét tudtam megjegyezni.... Szóval semmi olajozás, torna nem volt, bár a terhesség második felétől jártam heti 1x terhestornára, de az inkább volt beszélgetés, mint torna.
A vajúdás túlságosan is hosszú volt (péntek hajnalban kezdődött rendszertelen fájásokkal, a lányom szombat délután született), kaptam EDA-t, ami egy igazi áldás!!!! A kitolás pedig baromi fájdalmas és hosszadalmas volt, de már lehetett tudni, hogy a vége felé járunk.... Én azt hiszem azzal tettem a legtöbbet, hogy mindig azt és úgy csináltam, ahogy a szülésznő mondta. Ezt egyébként nehéz tartani, de megéri!
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok.
voltam a cukorvizsgálaton és nem is volt olyan nagyon szőrnyű én rosszabra számitottam.igaz raktam bele egy kis citromlét hogy jobb leegyen.4-vettek vért a kezem tiszta lila lett.
megvizsgáltak és minden rendben csak sokat keményedik a pocim,és aztmondta a doktornő hogy ne dolgozzak ugyhogy kiirt táppénzre.

Mindenkinek jo pocakosodást!!!

000kata

Sziasztok!
Feltehetőleg én is novemberben fogok szülni (bár 27 a kiírt időpont, abból akár még december is lehet...), csatlakozhatok?
Visszaolvasgattam, érdekes dolgokról beszélgettek és elég pörgős a topik.
Habár második gyerkőc lakik a pocakban, a normál szülésről nincs nagyon élményem, mert Beni császáros baba lett. (Bár több, mint 12 órát vajúdtam, úgyhogy a fájdalmat azért ismerem. ) :lol:
Cukorterhelés: én fél citromot nyomtam a cukros vízbe, úgy egész iható. Sajnos az első terhességnél a 33. héten előjött a cukrom, de szerencsére a diétával minden rendben volt. A diéta amúgy szerintem is jól tartható, az első időszak nehéz kicsit, amíg rááll az ember arra, hogy mindent méregetni kell, és ki kell számolni előre a szénhidrátot. Viszont így a 33. hét után már csak 2kg-t híztam, és Beni is normál súllyal (3400g) született.

beszteri

Szia Eszter!
Üdv köztünk!
Én tartok kicsit a magas cukortól, bár rám még vár egy ismétlés augusztus elején....
Kb egyidősek a gyerekeink, az én lányom májusban volt 2
Hol fogsz szülni?
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Irusc: Köszi a hasznos infókat!

Szia Eszter!

További jó csevegést!

Sziasztok!

Écike
écike

Sziasztok!
Csuri! Én is augusztusban megyek majd megint ismétlésre, de igazából nem stresszelem rajta magam. A múltkor is bírtam a diétát, ha esetleg szükség lenne rá. Persze kisgyerekkel azért nehezebb, de hát majd meglátjuk, végül is még nem 100%, hogy most is gond lesz.
Benedek is május elején töltötte a kettőt. Mit szól a lányod a kistesóhoz, tudja már?
Én a Jánosban szülök, a dokim nemrég ment át oda az ÁEK-ból. Az ugyan messzebb van, de azért örülök is neki, mert az egyik játszótéri ismerős szült ott, és azt mondta, hogy az átszervezések miatt kevesbb hely van a szülészeten, mint ahány szülő nő, úgyhogy vannak, akiket már nem tudnak ott elhelyezni. Azok meg csak három óránként egy negyed órára mehetnek le a csecsemőre szoptatni a kicsit. Na, ezt én biztos nem bírnám...
Te hol szülsz? És hol szülted a kislányodat?

beszteri

Üdv. Eszter!
A kisfiammal én is nov. 27-re voltam kiírva, végül 23-án született meg. :)
A cukovizsgálattól én is félek.... :roll: A lányomnál volt vele gond, a fiamnál semmi.....remélem most sem lesz!

Ancsa!
Mi volt az UH-n??

Dalma!
Légzésfigyelőről véleményünk ugyanaz! :wink:

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Ancsa: UH??? mi volt?

Eszter üdv itten :D

Én csak gyors bekukk mert minjárt jönnek hozzám interjúra (egész héten a helyemre interjuztatok, már úgy unom...)

Mi hétfőn megyünk dokihoz, és akkor láthatuom a picurit :D

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az üdvözlést! :lol:

Ditta! Kíváncsi vagyok, hogy a kishölgy mikor akar majd megszületni. Beni anno pont a kiírt időpontban jött. Mindenesetre, ha még becsúszna a Skorpió jegybe, akkor lenne itthon két bika pasi és két skorpió csajszi... :lol:
Cukor: hát, esély nálam is van rá, mert a múltkor a határérték alatt volt egy kicsivel (7,6 volt és 7,8 a határ, ha jól emlékszem...).
Légzésfigyelő: mi anno kaptunk kölcsön egyet, be is tettem a gyerekágyba. De viszonylag hamar leszoktunk a használatáról, mert Beni állandóan lemászott róla, úgyhogy azért kellett kelnünk éjszakánként háromszor, hogy visszategyük rá a gyereket... Úgy gondoltam, hogy ilyen aktív gyerek nem fogja kihagyni a légzést, úgyhogy kiszedtük... :lol:
Sajna nincs időm visszakeresni Ancsa véleményét, mert szólít a kisfőnököm. :oops:

beszteri

Hello!

Én ma megyek dokihoz!

Ancsi hol vagy már????????

Szia Eszter!

Dalma, Sensi édes kiscsajszik!

Judit tetszik Blanka neve én is így voltam a kisebbik fiammal végig azt gondoltam Iván Milán lesz a neve utolsó hónapban változtattam meg Ákos Olivérre. Természetesen nem bántam meg, de néha azért kicsit Rettegett Ivánnak tartom :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 12:26-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Szisztok
Ancsa Gratula a hosszú combikhoz!! :)

mi is megjöttünk a csodanyaralásból ami inkább telelés volt...
Tegnap délután végigolvastam az elmúlt 1 hetet, de mire reagálni tudtam volna késő lett, most meg szinte semmire sem emlékszem...de pótolom és jövök még, csak gondoltam én is bemutatom Nektek a mi kiscsajunkat!!!!! Aki ugye eddig fiúnak volt titulálva. :lol: :shock: szóval volt ma döbbenet részemről, apukája csak elégedetten vigyorgott.Szóval ő itt Léna...Leila..vagy Írisz 25+1-en mint Sensi babája. Kép Kép Kép

Kép
katica_75

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:33-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:33-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Eszter
Bocs, hogy csak most reagálok, de nagymamázunk....
Szóval Anna már tudja (vagy legalább is beszélünk róla), hogy lesz tesója. Ez annyit jelent, hogy időnként megnézzük, hogy rugdos-e, és Ő ilyenkor többnyire ad egy puszit is neki. Arról pedig szinte folyamatosan beszélgetünk, hogy legközelebb, ha jön a Mikulás, már a tesónak is hoz ajándékot.
Én egyébként az Istvánban szültem, és most is ott fogok, csak másik orvosnál. Remélem vele is meg leszünk elégedve, mert a korábbi nagyon szuper volt..

Más: szerda reggelre nőtt egy jégárpa a bal szemem belső zugára, ami egyrészt baromira fáj, másrészt irtó ronda. Sőt már előre parázok, hogy mi lesz belőle, ugyanis egyszer már kellett leműteni hasonlót, mert a cseppek nem segítettek. Már csak ez hiányzott.....

Écike
Örülök, hogy hasznos infókkal szolgálhattam! Ha van még valami, kérdezz! Esetleg ha túl necces téma, írok pü-t.

Gratula a babákhoz!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?