A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

a pléd az pokróc ugye?
én is ezekre gondoltam de pelusból miért újszülött és utánna mini? a mini az 3-6kg. nem hiszem, hogy normális idöre ennél valakinek kisebb lenne a gyereke. nem?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Fogalmam sincs mi a különbség az újszülött és a mini között. Én még textilpelust használtam. Aztán már vásároltam a harmadiknál eldobhatót, de ő nagynak született. Nézz utána,melyik mekkora.

Kép
flóra 11

ruhaszáritóstól hoztam be.
Kép ilyen pólyát vettem

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

át lehet alakitani takaróvá is.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

A pléd az pokróc igen, vagy takaró féleség. Ez biztos van neked is. Ehhez még jön a kozmetika, de azt lehet, hogy ajánlanak a kórházban is. Meg gondolom a nővérke is megmondja majd, hogy mit vigyél magaddal kórházba. Mert most már itt is vinni kell mindent, köldök tisztításhoz,popsikrémet, pálcikákat,lázmérőt stb. Szóval a baba ápolásához mindent, már nem adnak semmit,mint azelőtt.

Kép
flóra 11

ez elég szomorú!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Szerintem ez nagyon jó. Ezt is Füssön vetted?

Kellhet még a vízbe hőmérő, mérleg,amin mérheted az etetéseket,orrszívó,cumisüveg melegítő, cumisüveg tartó utazáshoz vagy sétához,ami melegen tartja.

Kép
flóra 11

Ja, a vízhőmérő és az orrszívó rajta van a listán.Bocsi.

Jól jöhet még a fürdetéshez egy kesztyű vagy szivacs.

Kép
flóra 11

igen, ott.
BENÓ örülni fog, ha visza olvas, mert imádja a képeket.
26.heti pocak fotókat is akartam csinálni, de tök felesleges, pontossan ugyan akkora mint a 24.héten.
és ortopéd gatya pontossan mire kell és mennyi?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Nem tudom,most milyet használnak. Nekem azelőtt ebből volt kb. 3-4 darab és több méretben is.Akkoriban még 4 hónapos korukig szélesre kellett őket csomagolni. Most az eldobható pelussal nem tudom,ez hogyan oldható meg,de egyik anyuka mondta múltkor, hogy már két hetesen viszik a babákat csípő röntgenre.Tehát nem tudom,most mi a szokás ezen a téren,meddig kell szélesre pakolni a csípőt.

Kép
flóra 11

Neked van ortopéd gatyeszod? Ha igen,kérlek fényképezd le nekem,hogy most milyeneket gyártanak.

Kép
flóra 11

Erre a pólyára huzat is van? Mert azért az sem árt szerintem,könnyebb csak a huzatot mosni.

Kép
flóra 11

Légzésfigyelőt veszel?

Kép
flóra 11

azt még nem vettem, de ezen az oldalon megnézheted:
http://www.anjelikobchod.sk/index.php?cPath=180_327
a tépözáras jobb, kényelem szempontjából, de az többszöri mosásnál tönkre megy nem?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

nincs hozzá huzat, de azt hiszem lehet rá venni.
nem készülök. feleslegesnek tartom. nekem se vett az anyám /ugye akkor még ilyen nem volt/ és itt vagyok egy csomó másik emberrel együtt.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Megnéztem az ortopédikus gatyókat. Nekem olyanok voltam,mint a harmadik képen ami van. Egyszerű volt használni. Látom,most tehát az a trend,hogy ezt csak ruhára rakják fel, alatta marad az eldobható pelenka.

Viszont tetszik az a bugyis megoldás is. A betétet bele kicsit soknak találom. De talán látni kellene.

Kép
flóra 11

Akkor még mi hiányzik?
Szerintem a java már megvan.

Írjak listát a kozmetikumokról is?

Kép
flóra 11

én is azt néztem ki, csak tépözárasba.
irhatsz

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Tisztálkodás

- fürdetőkrém (gyógyszertári)
- popsikrém (gyógyszertári)
- babaolaj (gyógyszertári)
- babahintőpor (gyógyszertári) köldökápoláshoz
- steril vatta köldökápoláshoz
- 70%-os alkohol (doki) köldökápoláshoz
- lázcsillapító kúp (doki)
- kamillatea
- vízhőmérő
- fültisztító pálcika a fülkagyló külső részének tisztításához (van kifejezetten babáknak való)
- popsitörlő kendő (vastag anyagú)
- oltás utánra ramofix és árnika krém (borogatáshoz)

Etetéshez

- 1-3 db 1-es lyukú cumisüveg
- Sterilizáló (mikrós gőzsterilizálő vagy folyadék)
- Cumisüveg-mosó kefe
- műanyag kanalak

Kép
flóra 11

Mindig azt írják, hogy jobbak a gyógyszertári kozmetikumok,nem irritálják a baba bőrét. Ezt majd meglátod,mi válik be.

A szomszédlány most fog szülni. Esetleg ha érdekel,összeállíthatok majd egy listát arról is, hogy mit kell kórházba vinni. Bár ez függ a kórháztólis,hogy hol mit adnak. De ő két nagy utazótáskával megy. Az egyikben az ő cuccai, a másikban a babáé van.

Kép
flóra 11

itt semmit se adnak azt tudom

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Hát már itt sem.Én még kaptam mindent. Nekünk nem is volt szabad semmit vinnünk,sem hálóinget,sem a babára ruhákat. Most mindent vinni kell. Érdekes megoldás, naponta vigyék haza a látogatók a szennyest és másnap vigyenek tisztát. :?

Kép
flóra 11

Azt hiszem hasznosan töltöttük a napot. Összeállítottuk a babakelengyét. :lol:
De még mindig nem válaszoltál,hogy még mit kell venned?

Már itt is esik az eső.

Kép
flóra 11

mindent azokon kivül, amit már megvettem :P :P :P

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Na tessék. Ellállt az eső,felöltöztem,hogy megyek a póstára erre elkezdett úgy zuhogni, hogy az katasztrófa.

Kép
flóra 11

ez igy szokott lenni.
amúgy minden apróságot meg kell még vennem. úgy kezdem, hogy a nagyobb, drágább dolgokkal és a sok apróság meg utánna lasacskán.
pl: törölközö, etetéssel és tisztálkodással kapcsolatos dolgok, stb.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Elállt az eső,így kiszaladtam a postára. Elmosogattam,kivittem a szemetet és felraktam egy borsólevest vacsorára.

Kép
flóra 11

Talán pólókat nem írtam a listára. Szerintem az is jó, ha van 2-3 darab, akkor is,ha vannak bodyk. Rugibólés bodyból mennyid van?

Kép
flóra 11

Gépelek közben,de vissza-visszanézek ide. :D

Kép
flóra 11

Mindenkinek,aki ma benéz,szép napot. Kép

Kép
flóra 11

Cupp

Gyirsd bekukk, már ott kéne lennem a lagziban....

Timi:tök jó dolgokat vettél, itt nálunk pl a kókuszmatrac9-10ezer forint!!!!!!!!

Majd irok én is listát, de csak jövőhéten...
Menek mert még kjélszülnöm kell, a párom éppen tusol, mindenki már csak ránk vár...:)

Tele vagfyok hibával, bocsika, sietek...

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu,ez jó. Nem a menyasszony váratja meg a násznépet,hanem te? Tetszik! :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

sziasztok
ma elmentünk Györbe a Brendonba, ahol megvettem a cumis üvegeket, popsi törlöt, termoszt és a bandázst magamnak.
voltunk a Komáromi Kenguru Kid üzletben, de nem volt semmi, amit venni akartam volna.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

és ma bementünk a hordozóért is.:
Kép
Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi! Csodálatosan szép ez a hordozó! És kényelmesnek is néz ki.

Akkor ma is jó napod volt. :D

Kép
flóra 11

Nekünk ma nem volt ilyen sikeres a napunk. A párom háromkor jött haza munkából,elrémültem, ahogy megláttam. Nekirepült az arcának egy szerszám,egy villáskulcs. Felhasította a bőrét az orrán és a szemöldökénél. Csúnyán nézett ki. Lezuhanyozott, evett és mentünk a készültségre. Bevarrták neki. Most végre elaludt. Mondta,hogy a feje is kicsit fáj,jó nagy ütés lehetett. Köszönöm szépen,egy akkora fém tárgy belerepült az arcába. :shock:

Kép
flóra 11

Füreden ma van a híres Anna-bál. M1-ről élőben közvetítik. Ide szinte lehetetlen bejutni. Majd Szilvit kikérdezzük,mit tud a bálról.
Én a Horváth házat láttam, ahol volt az első Anna-bál.

Kép
flóra 11

sajnálom a párodat!
igen, jó napunk volt!tiszta boldog vagyok, hogy már ennyi mindent meg tudtam venni a Törpének!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Szia Timi!

Épp itt vagyok.

Kép
flóra 11

Szépen haladsz az előkészületekkel,pedig még van időd elég.De így mindent át tudsz gondolni,hogy tényleg ne maradjonki semmi. Szépen összeválogattad a dolgokat,hogy színben harmonizáljanak. Ügyi vagy. :D

Kép
flóra 11

köszi!
tudom, hogy van idö, de nagy hassal már nemigen lesz kedvem vásárolgatni szerintem. meg olyan jó ez az érzés :D , úgy imádom!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Persze,így a jobb,ha most elkészülsz mindennel. Aztán már nem nagyon lesz energiád üzletekben szaladgálni.

Kép
flóra 11

Nekem a pirim még mindig sehol. Pedig ma 6-dik napja kaptam a szurit. Lassan már jöhetne. Azt mondta a doki, hogy max.7-10 napon belül meg kell jönnie.

Kép
flóra 11

Látom elmentél. Akkor megyek gépelni. Majd még benézek.

Kép
flóra 11

akkor még van idöd.
tegnap anyum felhúzta megint az agyam. nagy örömmel eldicsekedtünk neki, hogy mennyi mindent sikerült beszereznünk jó áron, erre ö visza válaszolt, hogy NEM TÚL KORAI MÉG?úgy csinál mintha babonás lenne. aztán megmagyaráztam neki, hogy ez már nem a 80-as évek, amikor akció nélkül olcsó volt minden, nem kellett üzleteket járni, mert mindehol egyforma ár volt.
ma meg mondta, hogy majd lejön megnézni a cuccokat. válaszom: NEM TÚL KORAI? hát, ha már megvannak!!örület!!!

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Rá se ránts ilyen megjegyzésekre! Anyukádat már úgysem nveled át,ő máshoz szokott. Inkább ne mérgezd a kapcsolatotokat. Jól teszed, hogy elmagyarázod neki,hogy mennek ma adolgok. Ki kellhasználni az akciókat. Én nem vagyok terhes,ki tudja leszek-e, csak remélem.De szívem szerint már most kezdenék vásárolni,olyan jó akciók vannak néha. :lol: Na, erre már mondhatná az anyukád,hogy hülyeség,túl korai,mert ez tényleg az lenne. :lol:

De te nyugodtan csak készülődj. :wink: Nem kell mindig meghallgatni a külvilág véleményét, hallgass az eszedre és a saját érzéseidre. Te tudod,mikor mi jó neked.

Kép
flóra 11

Szép napot! Jó pihenést mindenkinek!

Szilvi nem tudsz benézni? :D

Kép
flóra 11

sziasztok.
látom még minding pang az oldal.pihennek az emberek :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Csajok, csajok! Mi van, megáll az élet, ha mi nem vagyunk? Puszi mindenkinek! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Jön ma még valaki?

Puszi :D :D :D :D :D :D

Visszaolvastam egyébként, nagyon szépek a képek, Timi, tényleg örülök nekik, és olyan jó kis bébihordót (is) én is szeretnék! :D :D :D :D :D :D

Tancsu, kíváncsi vagyok, hogy érezted magad az esküvőn. 8) 8) 8) 8) 8) Remélem, jól! :D :D :D :D

Flóra, nagyon sajnálom, hogy Flóriánt baleset érte. :cry: :cry: :cry: Most már jobban van?

Szilzi barátosnénk a szüleinél van. Ott nincs internet, ha jól sejtem. :roll: Majd jön biztos holnap.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?