A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Mush: gondolom már be vagy sózva a holnapi UH miatt?????
Márti: tényleg csak óvatosan, nem szabad túlzásba vinni. Pihenj amennyit tudsz, persze ez nehéz két gyerkőc mellett de próbáld meg!
Vendég

bb: Köszi. :D Igen, szombaton lesz a szülinapom. :)

Megkérdezem akkor majd a háziorvostól hogy már védett ember útján terjedhet-e a vírus.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

boci. hajaj, de meg mennyire. megprobalom elterelni mindenfelevel a figyelmemet, hogy ne azon jarjon az agyam folyton. reggel 8:55-re megyunk. az nektek 9:55. aldom az eszem, hogy reggeli idopontot kertem, igy nem kell vegig izglni meg egy napot.
Tony nagyon a kisfiu fele hajlik most mar, mert valamilyen bizarr oknal fogva (szinte)mindneki azt josol nekunk. :)

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Megvolt ma a genetikai uhu! Midnen rendben a kismanóval, méretei megfelelnek a terhességi koromnak, és mindene a helyén van!!!! :lol: :lol: Megerösítették a 13. heti gyanút, miszerint kistökös lapul a pocimban!!!! 8) 8) :lol:

Szép hosszú lábai vannak (mint az apjának)! :D
BPD: 48,1 mm
FL: 31,7 mm
AD: 140,7 mm

Nekem csináltak Doppler ultrahangot is,ami a méhlepény és baba közti vérellátást nézi. Ott egy picit magasabbak az értékek,mint kéne, de 6 hét múlva kontroll, és azt mondta a doki, hogy ez csökkeni fog valszeg a terhesség elöre haladtával!

Aida!
Beszínezhetsz kékre!!!

Most nem jövök két hétig,mert megyünk haza magyarhonba!! :P :lol:

Üdv Mindenkinek!!! :wink:
susy75

jo nyaralast suzy! mesz majd otthon 4d-re?
gratulalok a szupi eredmenyekhez, meg a kisfiuhoz!!!! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

susy: Gratula az egészséges kisfiúhoz! Annyit kérnék, hogy dobj róla egy privit, mert így átmegy a lyukas agyamon. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Az AFP-m 10 ng/ml lett. Szerintetek az jó?

Zöldi! Pocifotót nem tudok feltenni, mert túl nagyok a képek és nem tudom, hogy lehet lekicsinyíteni.
A talira nem tudok elmenni, mert augusztus 9- szeptember 15 között nem leszek Magyarországon.

Üdv mindenkinek, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bocsi, nem 10, hanem 100 ng/ml

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na azért Enikő! Kicsit keveseltem a 10-et! Szerintem a 100 jó! nekem 30 volt és az is jó a doki szerint!
Vendég

Eniko. jo hosszu nyaralasnak nezel elebe! :lol: :lol: merre mesz?

kepet a paint nevu programban tudod lekicsinyiteni. nagyon konnyu. ha kell segitseg irj privit, es leirom mit hogyan, de csak angolul megy.

KépKép
KépKép
mush589

Aida!
Boldog szülinapot!

Zölddi!
Igen, integettem anyudnak! :-) Pannonhalma szerintem nagyon szép hely! Mármint az apátság és környéke. A települést nem nagyon ismerem. Nálatok a tanítás családi hagyomány?

Susy!
Gratula a kukishoz!

Mush!
Nálunk az egyik barátnőm megálmodta, hogy fiunk lesz, Apa uncsitesója meg kártyát vetett (na, az ilyenekben baromira nem hiszek...) és ő is fiút látott... Apa is kisfiút várt inkább... ehhez képest kislányunk lesz. :-D

Márti!
Csak óvatosan! Pihizz!

Lányok, bemutatom Óvári Zsófit:

Kép

Kép
Kép
lbernuska

Aida:
Mi most vagyunk ebben nyakig... és amiket a netről kinézegettem, megprobálom feltenni ide is...

A vírus cseppfertõzés, a beteggel való közvetlen érintkezés, vagy váladékkal frissen szennyezett tárgyak útján terjed.

Az övsömör és a bárányhimlõ kórokozója azonos, de az övsömört nem a bárányhimlõs gyerekektõl kapják meg az idõsebbek, hanem a gyermekkorban átélt bárányhimlõ utáni védettség csökkenésével „ébred fel” a mindannyiunk szervezetében ottmaradt vírus, amely a fájdalmas kiütéseket kiváltja.

Az övsömörről még ezt irja:

A hólyagok beszáradásukig, pörkösödésük megkezdéséig, tartalmazzák a vírust, mely fogékony egyénre történő átvitel esetén bárányhimlőt okozhat

Tehát, csak akkor lehet elkapni,ha a beteg váladékához érsz, vagy megfogsz valami tárgyat amit előzőleg a beteg váladékával szennyeződött...stb..., de ezt is akkor, ha frissen szennyeződött...

Kép
Kép
Kép
f.marti

Aida!
1. A bárányhimlő nem borzasztóan veszélyes, csak pont annyira, mint bármelyik vírusos kórság. Főleg a láz miatt.
2. Az övsömör egy régen lezajlott bárányhimlő okozta betegség. Úgy alakul ki, hogy a barit okozó herpesz vírus megbújik az idegdúcokban, és akár évekkel, évtizedekkel későb - bizonyos külső és belső hatásokra - aktiválódik, övsömört okoz.
DE! Ebben a fázisában NEM fertőz!

bb! Semmi gond, hogy lemondtad, időben tetted, és érthető ok miatt.

Bocika! Ja, már emlékszem. Akkor majd legközelebb.

Susy! Jeeee! Éljen a kitökös!
Nektek hol a magyarhonotok? Melyik település?

Enikő! Huh, egy pillanatra megijedtem, a 10 az nagyon nem jó, de a 100 az asszem jó.
Akkor neked is a következő tali lesz a nyerő.

Berni! Szerintem is szuper hely. Mi az apátságtól 100 m-re lévő szolgálati lakásban nőttünk fel tesóimmal. Tanárság? :lol: nagymama földrajz-történelem, nagypapa magyar, anya matek-fizika, apa testnevelés, nagybácsi zenetanár, nővérem tanító-rajz-média, én biológia-földrajz, hugom meg hál'istennek védőnő.
Zsófid gyönyörű! Hátsó fali a lepényed?

Kép
zölddisznó

Ibernuska:
de édi-bédi a kis Zsófi kisasszony :lol:

Susy:
neked meg gratula a kistököshöz mégegyszer! Jó nyaralást neked otthon!!! :lol:

Bocika:
a gyerekek ahogy probálok pihenni egyfolytában rajtam szökdécselnének....Már várom jöjjön haza a párom és kiviszi a kicsit, mert a nagynak szobafogság!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Most látom, hogy Márti is megerősített. És még annyi, hogy a vírusok szabadban (testből kikerülve) nagyon hamar (órák alatt) elvesztik életképességüket, vagyis ha tesód végigtapizza a sógort, és azonnal hazarohan, majd rádkeni, akkor van esély megfertőződni.
Én nyaralni nem mennék velük, de így közvetve tuti nem lesz bajod!

Kép
zölddisznó

Susy! Megnéztem, Hannának 19+2-n 35 mm volt a combcsontja! :lol:

Kép
zölddisznó

Értem, értem. Inkább engem az érdekel, hogy tegyük fel egy már védett személy érintkezik a beteg személlyel közvetlenül, aztán mondjuk rám tüsszent. Így elkaphatom-e? Azaz ő válhat e hordozóvá? Mert igaz a beteggel én nem érintkezek közvetlenül, de esetleges "hordozókkal" igen.
Amúgy nyaralni sem a beteggel mennék csak a vele érintkező személlyel (aki ugye már védett ezellen a vírus ellen). Így mit gondolsz zöldi? Inkább így sem? Olyan rossz mert már fizettünk előleget:(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zölddi!
Apátság tövében felnőni... nem semmi! :-D Na és a családfád... hát az se semmi! :-D Hugit nem tudtátok rávenni, hogy tanár legyen??? :-D De most neked kifejezetten jól jön, hogy védőnőnek adta a fejét.

A lepényem mellső fali.

A combcsont nálunk is egy héttel nagyobb volt a koránál. (35,9 mm 20+3-n), de azért benneteket nem érünk utól. :-D Mi sem vagyunk alacsonyak, de olyan extrán magasak sem, mint te.

Kép
Kép
lbernuska

Aida! Cseppfertőzéssel hogyan terjeszthetné, ha nem benne van a vírus, hanem rajra. Amúgy nagyon ritkaán, de a már fertőzésen átesett egyén is lehet újra bárányhimlős.
[quote]A írta:múgy nyaralni sem a beteggel mennék csak a vele érintkező személlyel (aki ugye már védett ezellen a vírus ellen).
De hát a párod is ilyen, és mégis minden nap hazamegy, nem?

berni! Hugom hál'istennek normális :wink:
Mi 183/193 cm vagyunk. :lol:

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
AFP levéve, bár mikor bementem, előttem egy nőt már hatodjára szúrtak, és nem sikerült levenni a vért, osztályról hívtak le valakit, hogy segítsen. Ezek után átfutott az agyamon, lehet, hogy mégsem akarom én levetetni ezt az AFP-t most..:)
Csalódtam is, mert a genetikaira nem adtak 11-re időpontot, mert nem biztos, hogy megérkezik az AFP eredménye, így 13-án megyek. Tudom, hogy csak két nap a különbség, de én úúgy beleéltem már magam... :cry:

De jó, egyre többen tudjátok már a baba nemét! :) Lassan beszíneződik a tábla! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányom alkotott.. Gyanúsan csend volt, gondoltam megnézem mit művelt... A popsitörlős dobozból zsinrban kihúzta az össz popsitörlőt, és betekerte magát ,mint egy múmia... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Nekem maradt el vesekőzúzásom, mert nem tudták bekötni az infúziót. Vérvételen 4 szúrás a csúcs, a végén kézfejből.
Nem értem, miért az AFP-hez kötik az UH-t? Ha roszz az eredmény, akkor alaposan megnéznek, ez oké. és ha jó az AFP, akkor csak felületesen?
Múmiádat puszilom! :lol:

Kép
zölddisznó

Berni, gratula a kislanyhoz, a Zsofi tenyleg szep nev :D

Kerdesedre valaszlova: ma mar nem zsibbadtam, szerencsere, lekopp ugy nez ki most okes a helyzet.

A nem mozgast illetoen nem nyugodtam elmentem a Genesisbe. Elkezdtuk nezni es tenyleg mozdulatlan volt.
Szegenykem ott kuporgott bennt....
Szivhang ok, es koldokzsinor aramlas is ok.
Kaptam egy kavet es ettem egy csokit, na akkor nagy nehezen egy kb 5-10 percig mozgolodott, hat kitort belolem a siras..
aztan megint visszaallt a nem mozgo allapot, s azota sem erzek semmit.

Most akkor mi van? :shock:
Azt mondta a neni, lehet attol hogy stresszes vagyok, ami a zsibbadas miatt lehet is...

Mi a velemenyetek? Front van?

Kép
zsiraf8

zsiraf. biztosan jol erzi magat abban a pozicioban. vagy csak lusti a huncut.
te tudod mar hogy fiu-e vagy lany?
ha azt mondta a neni, hogy minden oke, akkor ne izgulj, szerintem.
mikor mesz dokihoz legkozelebb?

KépKép
KépKép
mush589

zöldi: Én igazából arra gondoltam, hogy nem rajta van a vírus, hanem benne, azaz elkapta a betegtől, de mivel ő már védett így nem jön ki rajta a betegség, csak hordozza a vírust és én azt kapom el és majd rajtam kijön, mivel nem vagyok védett.. Érted az aggodalmam?

Párom nem érintkezik a beteggel.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:
nyugodj meg, ez lehetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Mivel neki már kialakult az immunitása a virussal szemben, nem tud fertőzni.. Hja, ha ez igy lenne, a fél világ mind bárányhimlős lenne :lol:
Képzelj el engem, akkor nekem most rettegnem kellene, hogy a pocaklakóm elkapta tőlem a virust...De nem lehetséges az ilyesmi...Aki már egyszer átesett bárányhimlőn annak már az immunrendszere megöli az élő korokozókat, igy nem tud fertőzni mást.

Kép
Kép
Kép
f.marti

Aida! Tesómvédőnéni is visszahívott, és azt mondta rá, hogy állj ki az utcára 10 percre mozdulatlanul, és annak, hogy fejedre sz..ik egy madár, pont akkora a valószínűsége, mint hogy így elkapd. Ha a villamoson megfogod a kapaszkodót, több veszély leselkedik rád!

Zsiráf! Te milyen dagiságú vagy?

Kép
zölddisznó

Köszi Csajok!!! :lol: :lol:

Mush!
Most nem megyünk otthon 4D-re,mert még egyszer szeretnénk, de kicsit késöbb. Szóval itt megyünk el mégegyszer! :D

Berni!
Neked gratula a nunishoz! 8)

Zöldi!
Eger, a magyarhon!
Akkor a ti Hannátok se lesz kicsi! :P

Zsiráf!
Szerintem ne aggódj. Nem érezheted mindig a babót. Èn is csak riktán érzem, ha az az egyáltalán... :shock: :shock:
susy75

Koszi lanyok,

Zoldi, en 3 szamjegyu sullyal vagyok, es sajnos az elmult ket hetben felszaladt 3-4 kilo, mivel napi 6 orat kellett fekudnom :?
Gondolod hogy azert van?
Vagy, eddig sem azt ereztem neha...

Kép
zsiraf8

én 118-al kezdtem a terhességet és most avgyok 108 és ezt tartani fogom szülésig és akkor minusz 10 kiló még és versenysúlyomnál leszek végre :lol: :lol: :lol:
Nálam így működök. Mindnél fogytam.

És én vezetem a gyerekszaporulat számát is no meg asszem a nov. 26-ikai dátummal is a kezdők sorát ami tuti nem én leszek az első mert reményeim szerint dec 1 vagy utána fogok szülni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Zsiráf! Mi dagik sokkal később érezzük, főleg ha első bébi!

Kép
zölddisznó

lenne egy kerdesem:

hogy lehet a 4d genesis-t megtalalni az iwiw-en? olvastam, ha bejelolod oket, akkor adnak kedvezmenyt. van, akinek benne van az imerosei kozott?

KépKép
KépKép
mush589

Szép jó reggelt mindenkinek!!! :lol:

Mush:
igy van fent: A 4D-Genesis Kft - hivatkozz az iwiw-re 10% engedményt kapsz! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Jóreggelt! :?

Vera: És te indítottad ezt a topikot is, nem? :wink: :D

Mush: Ha megnézed az én ismerőseim közt, könnyen megtalálod, nálam az elsők. :)

Mindenkinek nagy gratula a jó eredményekhez, a kislányhoz/kisfiúhoz, mocorgáshoz, csak így tovább, hajráhajrá a jó hírekkel! :lol: :lol:

Én most rohanok takarítani, még mielőtt egy katlanná változik a lakás... :evil: Tsók!
bébic

koszi csajok. meg nem talaltam volna, amugy. Minek tettek ele az A betut? ez egy koltoi kerdes volt. :roll:

KépKép
KépKép
mush589

na elmentunk. nagyon izgulok. ittam egy kavet, hogy felebredjen a csemetem.:) puszi

KépKép
KépKép
mush589

Zsiráf!
Ne aggódj ezen a "nem mozgáson"!!! Lehet, hogy aludt a drága, mikor UH-zták és az meg, hogy te nem érzed még, az is normális. Igaza van Zölddinek, én is a 3 számjegyűek táborát gyarapítom már :-( és csak a 19. héten kezdtem el érezni Zsófit. Kollégám mesélte, hogy az ő felesége nagyon vékony és már a 14-15. héten érezte, pedig első baba volt... Fogja még a te babód is kirúgni a ház oldalát!!! Megnyugtatásul meg kérdezd meg a dokibácsid.

Nálam meg, amióta UH-ra járok, folyton ugyanabban a pózban van, fejjel lefelé, nem forog. A dokim azt mondta, hogy biztos így érzi jól magát. Én már csak annak drukkolok, hogy ha már ilyen szépen beállt, maradjon is így.

Harivera!
Az elején sokat voltál rosszul? Vagy mitől ment le hirtelen az a 10 kiló?

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska:
a vonalzódon miért mutat csak 109 napot, hogy annyi van hátra még? Én 21+3 napos vagyok és 130 napom van... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Mush:
jó babanézést! Aztán gyere a hirekkel és képekkel!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!
Mush: remélem tudni fogod milyen nemű a babóca.
Én most jöttem védőnénitől és megdícsért mert nem híztam. Mondjuk kb. 20 kg plusz van így is rajtam!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Egész éjjel fájt a pocakom, szúrt, nyilalt, tompán fájt, most nem igazán görcsölés volt, folyamatos fájdalom. :( Kicsit már elegem van ebből, hogy minden nap fáj a hasam, nincs egy szabad vagy nyugodt napom vagy éjszakám sem. :(

Hülye bombaügy miatt nem tudtam ma menni dolgozni, de azt hiszem ennek a hasfájásnak sem tett volna jót. :(

Engem a védőnő tegnap azért szidott le, mert nem híztam egy kilót sem. :D 46,5 kg-mal kezdtem és 46,5 kg vagyok. :) Nem tehetek róla. Én már csak ilyen egyszál bél lányka vagyok, hiába "zabálok". De amíg a baba fejlődik azt mondta nem aggódunk.

mush: UH-ról majd számolj be!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Márti!
Orvosoltam vonalzóm hibáját.

Aida!
Legalább így, hogy nem tudtál dolgozni menni, tudsz egy kicsit pihenni. Hát én irigyellek az egyszálbélség miatt. Én ha csak kajára gondolok, már hízok.

Bocika!
Engem védőnéni nem fog megdícsérni. Félidőig 5 kg-ot híztam, bár ha egy dekát sem hízok, azzal sem lett volna semmi baj. :-(

Kép
Kép
lbernuska

Aida: mindegyik védőnéni más. Majd fogsz hízni!!! Amint elnézem a súlyodat nem is árt! :lol: Remélem a pocid majd jobb lesz, de azért említsd meg a dokidnak.
Bernuska: szerintem az 5 kg sem sok. Nyugi, majd leadod.
Én mondjuk megpróbálok odafigyelni mit is eszem, meg az ismét meleg jót tesz. Ilyenkor egyszerűen nem bírok enni. Viszont múlt héten mikor hűvös volt akkor meg mindent megettem. Úgyhogy maradjon még sokáig meleg.
Nekem most meg a vasam alacsony, úgyhogy kell pótlás napi 1 plusz tabletta. 25-én kell menjek terheléses cukorra :x , másnap meg a védőnénihez.
Vendég

Aida! Én is ilyen hasfájós, szúrkálós, feszülős, nyomásos, nyilallós vagyok. Nekem tuti, hogy a bélrendszerem működésével van összefüggésben, és a két hasi műtétem belső hegeivel.

Mush! Szurok!

Ma nem leszek, megyek barátnőzni.

pusz!

Kép
zölddisznó

Aida! Tegnap megkérdeztem neten egy virológus szakértő dokinénit. Íme a válasz:

Tisztelt doktornő! Félidős várandós vagyok. Elkaphatom-e a vírust olyan személytől, akinek jelenleg zajló övsömöre van. (nem közvetlenül érintkezem vele, de a férjem igen)
Köszönettel várom válaszát!

Általánoságban véve csak akkor vna esélye fertőzésre,ha esetleg fogékony még, azaz nem volt bárányhimlős és nem is kapott oltást sem.
A férje nem tudja közvetíteni a fertőzést, csak akkor, ha ő már beteg.

A kérdést megválaszolta: Mészner Zsófia

Kép
zölddisznó

Aida még én se híztam,és visszanéztem az előző gyerköceimnél is csak a 23-25 dik héttől kezdtem el egy -egy kilókat felszedni.

Mush láttam tegnap kerestél msn-en ezer bocs de céklát és tököt raktunk el télire apussal,és,mikor kerestél épp nyakig céklaleves volt a karom így nem tudtam visszaírni... :lol:

Márti miért kell egyszerre 2 zsák játékot kiválogatni???Ne legyél bolond vigyázz magadra.Mostanában én is csak kisnyugdíjas módjára végzem a dolgaimat.Ha érzem hogy le kell ülnöm igenis leülök,nem érdekel majd meglesz a munka lassacskán!

Zölddi,akaratlanul is mindig mikor a magasságodról esik szó,a Tök alsó c. film jut eszembe...láttad? :lol: Abban a csávónak volt egy nagyon magas nő kuncsaftja...ha láttad tudod miről beszélek. :lol:

Ma reggel apus érezte a tenyerével Íriszke mozgását,könnybe lábadt a szeme,aztán hirtelen ki kellett mennie rögtön a kutyának enni adni,pedig szerintem már előtte adott neki... :lol: Arany szive,milyen érdekes pedig már a 3dikat várjuk mégis milyen megható újra-és újra átélni ezeket a dolgokat. :oops:

Csak zöldinek az eddigi fázisok:
Kép
Kép
Kép Kép
Kép

Először is vettünk egy rozsdamentes grillező rácsot (kb."000 ft) bármely kertészeti áruházban kapható,És annak a mérete alapján készült egy alapbeton,bevasalva,majd az állt pár napot,azután vízmértékes falazás,amiben van részben bontott részben új tégla is,
majs a hézagok kitöltése,
drótkefével én lecsiszolgattam a felesleges anyagot,kiigazgattam a fugákat,aztán api bezsaluzta es felüre öntött egy kis betont,ugyebár ezen izzik majd a faszén,ez felett lesz majd a rács.de majd méga későbbiekben is fotózok,ezzel most szintén várni kell pár napot.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

javítás a rács kb 2000ft.
és mushnak:mivel inkább grillpártiak vagyunk a bográcsozónk kicsit egyszerűbb kivitel:
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi: ügyesek vagytok! Lehet én is megfűzöm apát egy ilyenre. A Komaasszonyomék csináltak nemrég egyet, ők meg az oldalát fagyálló járólappal rakták ki. Az is jól néz ki!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam Uh-n és minden rendben van a babóval.

A tábliba szeretném jelezni hogy rózsaszínre vagyunk esélyesek,ugyanis tegnap nagyon szépen megmutatta magát :D
Igaz kisfiúra számítottunk,de egyáltalán nem bánkódom....a nevekkel viszont még le vagyunk maradva. :oops:

vukkocska szinte minden reggel meglátogat...ez már gyanítom hogy ígymarad :cry:

további szép napot Mindenkinek!

KépKép
lyndee

lyndee: Sajnálom, hogy még mai napig hányással küzködsz. :( De legalább annyi "jó" van a rosszban, hogy ez biztos nem árt a babának. Ha azért napközben benned marad az étel. Színeztelek rózsaszínre.

sarmi: Nagyon vagány az a bográcshely. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?