Marcsi: szerintem elég korrekt a táblázat
Teljesen kómás vagyok a szombatról vasárnapra virradó éjjelen tett tescolátogatásomtól
cory
2003.12.15 15:56
Én a kenyérsütőben sütöttem, de elvileg készíthető normál sütőben is.
Sajna nem is túl rendszeres még, 2x 2 hét után jött meg, most megvolt rendesen a 4 hét. A dokim azt mondja semmi gáz, a tejtermelő hormon kiszámíthatatlan módon hat a szervezetre, van akinek abszolút nem jön meg míg be nem fejezni teljesen a szoptatást, másnak hónapokkal a szülés után megjön, és akad akinek már hetekkel utána. Hát most nem volt szerencsém

2003.12.15 17:03
csaszis a kiskölök most 4 hetes. Mamijának a múlt7en csütörtökön vették ki a varratokat. A védőnőjük azt mondta nekik, h 2 HÓNAPOSAN kezdjéh adni a D-vitamint és K-vitamninról meg az unokatesómék nem is hallottak, h kellene adni a kiskölyöknek, a védőnő nem mondta, de a dokijuk sem. A csajnak még most is fáj a sebe és a hüvelye roppant érzékeny, azt mondja, h alig bír hozzáérni fürcsikor.
Olyan édes kissrác volt.. 2003.12.15 18:45
Ma ráadásul nagyon nyűgös napja volt, egész nap sírt vagy üvöltött, most kicsit vidámabb. Talán az idő, nem tom mi okozhatja. Most itt ül az ölemben és próbál ő is írni, megy a harc
. Megyek is, mielőtt szétszedi...
2003.12.15 18:50
Én mostanában azt veszem észre, hogy egy kicsit több, mint eddig volt. Igaz eddig kb. 4 deci volt egy nap, most meg 5. Sajnos Nikinek ez elég, így nem adok tápszert. Igaz adnék inkább csak már egy kicsit többet egyen.
.
, persze ezt még az orvosok sem tudják megmondani, amíg ilyen fiatal.
, hol laknak az unokatesódék? Csak anyatejet eszik a baba? Mert csak akkor kell a K vitamin. Nekem például nem kellett adnom, mert én adok egy kis tápszert is és abban van.
2003.12.15 19:38
.Úgy vagyok vele, amíg van tejcsi egyen azt, persze a ló másik oldalára sem szeretnék átesni, hogy esetleg addig húzni a hozzátápit, hogy ne akarjon mást elfogadni az anyatejen kívűl. Így marad a hat hó.
.
.
. 2003.12.15 19:58
Nálunk szerencsére semmivel sem volt semmi bajunk, pedig adtam már paradicsomot és körtét is. Kiwi nemnagyon ízlett
Állítólag Karácsonyra fog tetőzni
Próbáljátok kerülni a tömeges helyeket...bár ilyentájt elég nehéz a vásárlások miatt...
Anyuék lakása (az első) hatalmas volt. 140 nm-es...kettejüknek
Apukám néha bringával járt a nappaliból a konyhába
Szomszéd csak alattuk volt, így az sem fűtött. Volt, hogy télen 8 fokos lakásban fagyoskodtak a sötétben, mert ugye csinálni sem lehet semmit áram nélkül. Az áramszünet ott nem fél órákat jelentett, hanem 6-12 órát. Volt, hogy bementek a kövire melegedni. El is költöztek onnan egy szintén nagy lakásba (2 emeletes volt a lakás), abba az utcába, ahol lakott valami fejes, így ott ritkább volt az áramszünet. Azért vetettek egy aggregátort is, ami viszont baromi hangos volt és iszonyú sok olajat megevett.
Sok sok adó jön, de majdnem mind illegális. Lopják ezt is. Volt egy adó...a Calvin, ezen a legmenőbb, mozikban játszott filmek mentek angolul (+angol felirat). Most vinném apunak az újabbnál újabb filmeket, erre már majd mindet látta
Viszont olyan, hogy tv-műsor (újság/teletext) ebből kifolyólag nem létezik. El kell csípni véletlenszerűen
semmi nem jelzi a határátkelőt, de amikor a km. kb. stimmel és az ember egy rozzant fatelepre ér, és jön a béla, hogy útleveleket...na megérkeztünk
Eleve vicces az egész....vagy inkább elkeserítő, de a hab a tortán, hogy bele kell menni a kocsival, vmi roppant gyanús medencébe....lötyibe, fertőtlenítés céljából! Nehogy bevigyél valamit a kerekekkel...vagy nemis tudom...Mindenesetre első alkalommal (az ember még tudatlan) belementek apuék, aztán soha többet. Különben érdekes az út is, Montenegró gyönyörű. Ahogy közeledik Albánia, a növények úgy kezdenek ritkulni, mire odaérünk tök kopár minden. Egy-két fa árválkodik csak a hegyoldalban. Jah a hegyi utak is izgisek....kanyargósak, iszonyú rosszak, csomó gödör...egyet kikerülsz belemész háromba, védőkorlát pedig nuku. Tériszonnyal elég gáz egy utazás. A másik, a jólnevelt albánok a hegyre hordják föl a szemetet, hogy ott ledobják valami szakadékba. Ezért a hegyen is "csodás" tud lenni a környezet. A városban különben mindenki söpröget és locsol (ez a kedvenc szórakozás, locsolják a port, mintha lenne vmi értelme a sáron kívül)...a saját portája elött. Láttam, hogy faszikám felszedi a banánhéjat az üzletkéje elött....épp kezdtem csodálkozni....mire egy laza elegáns mozdulattal elhajította úgy 2 méterrel arréb.
No kicsit elkalandoztam...
Érdekes, ahogy haladunk dél felé...jönnek az olajfaligetek, nagyon tetszettek. Kiszállni a kocsiból ugyan nem nagyon mertünk, mert iszonyú sok kabóca van az olajfákon. Borzasztó hangosak is. Szállodában egyszer voltam, délen...a szálló vadiúj volt, mi voltunk az első vendégek....ez némileg csökkentette a kockázatot
Reggel a pincér lejött a partra, hogymit óhajtunk reggelire
Kedves...
Gina persze ittis velünk volt, bent aludt a szobában
Az árát persze megkérték....mint mindennek
2003.12.15 22:26
2003.12.15 22:58
2003.12.16 09:41
Kicsit a tej is kevesebb lett, amit onnan vettem észre, hogy amikor megkináltam a másik cicivel rávetödött, mintha nem is lett volna túl már az egyiken. De a kettö elég volt. Mondjuk nekem egyszerü a váltogatás, mert még mindig nagyon erös a tejleadó reflex, kétszer megnyalja a bimbót és folyik a tejcsi. 

2003.12.16 10:35
Igyekszem, csak erre már sokszor nem marad időm. Karácsony. Hímzek ezerrel, vásárolok este/éjjel (minél kevesebb gyerekkel
).
Persze nem volt, és végül fagyoskodtam 40 percet a buszmegállóban, mert előttem ment el a busz.
Vigyorog, egész sokat van már ébren. Kicsit tornáztatni kell, mert nem akarta emelni a fejét. Mármint mikor hason feküdt.
Imádom őket
2003.12.16 11:47
2003.12.16 16:54
Enyhe vérzés van még csak, hát én sem örülök neki. Most ismét kétóránként eszik Zsoltika, de ő is nagyon nyűgös! Sokat hurcolászom itt a lakásban.
Mi is gondoltunk már rá! Akkor a tömeg is kisebb gondolom
Mi szombaton megyünk a Kikába, nyitásra startolunk, mintás pelust szeretnék venni + egy-két apróságot.
Piros pöttyök lehetnek esetleg fürdetőtől vagy testápolótól? Nem tudom, nálunk még nem volt ilyen szerencsére. 2003.12.16 19:42
) nem volt unalmas gyerekkorod, az már biztos! Már csak azt kérdezném meg, mi volt apukád foglalkozása, hogy ennyit költöztetek??

2003.12.17 05:00
Csak egy gyors bejelentkezesre van idom. Ezerrel lakaskeresesben vagyunk, innen 1 ora kocsival (autopalyan) ahova koltozunk, es a papink is sokat dolgozik, meg en is dolgozgatok, igy elegge zurosek a napjaink mostanaban.
es mindent nyomat a szajaba.
2003.12.17 10:03

Már nem ehet paradicsomot sem

2003.12.17 10:24

Azt mondta hogy próbáljuk minél többször balra fordítani a fejét, ami nem mindig sikerül, mert rögtön visszafordul jobbra
Este is próbáltam hason arra irányítani a fejecskéjét, erre elkezdte magát kinyomni és vigyorgott.
De jó nektek! Én is meleget akarok!!!
2003.12.17 13:41

Szerencsére mindketten jól tűrik a porszívós orrszívót, kicsi fiam egyenesen imádja
2003.12.17 13:42
2003.12.17 15:44
Már 2 hete itthon vagyunk, de eddig nem volt időm írni, hol vendégjáráson voltunk, hol meg dokilátogatáson
Az első hét uis szuper volt, rengeteg helyen jártunk, a 2.-on viszont végig beteg volt a nagyfiam, Petra baba megúszta, "csak" taknyos. Apuka pénteken jön, már nagyon várjuk, nagyon rossz nélküle.
Szóval megnyugodtam, eleget eszik
A dokik kivoltak ájulva tőle, milyen gyönyörű baba, "kicsit" híztam a boldogságtól.
2003.12.17 21:35
2003.12.17 22:48

Torokfájás, orrdugulás, fejfájás, minden van ami csak kell... Váltogatjuk a gyerekeket ki hogy bírja éppen. Nekem ráadásul a végtagjaim is fájnak, meg végig a bőr az egész testemen. Kész vagyok, rádásul nem is szedhetek semmit a szoptatás miatt.
2003.12.18 09:06
Nagyon apró, nagyító kéne, de azt hiszem az első fogunk lesz
Mostmár várom a Karácsonyt, hogy mindennel megvagyunk
Tescot már nehezen viseltem...és ez csak fokozódni fog
Nemis megyek többet az ünnepek elött
Hacsak nem lesz muszáj

2003.12.18 09:16
Azóta nem tér napirendre afölött, hogy nem teáztatom Gabit, mióta megszületett a kiscsaj. Hiába mondom neki, hogy nézzen rá, már három és fél hónapos, és még nem halt szomjan, szerinte mindig azért sír, mert szomjas. Mondjuk most már direkt rá is játszik egy kicsit, mert bosszantani akar, de azért érzem, hogy valahol kicsit komolyan is gondolja.
Képeslap: én csak egyet tudok így hirtelen: www.kepeslap.hu. Nem tudom, hogy milyen. De a www.startlap.hu -n biztos vannak képeslapos címek is (nem néztem meg, de úgy emlékszem).
Megkérdezhetem, hogy minek a bejglihez az alma? Vagy almás bejglit csináltál?
2003.12.18 12:12
Az én fickóm
szerencsére felvilágosult, nem olvas ugyan szakirodalmat, de mint természethez közel álló ember, azt gondolja, hogy a tej teljesen elég a babának, hiszen az ősemberek meg Afrika stb.... Ezenkívül, mivel én olvasok szakirodalmat, mindent rámhagy, sőt mellém áll a nagymamákkal/nagypapákkal szemben. Ilyen szempontból nekem nagyon jó.
Sajnálom, hogy a te fickód nem ilyen.
2003.12.18 15:42
A nagymamák ráadásul állandóan körülöttünk sertepertélnek, amikor ott vagyunk, mintha mi lennénk a nap, ők meg a bolygó.
Oké, értem én, első unoka, de néha tényleg nagyon fárasztó, főleg, hogy nem szeretném őket megbántani azzal, hogy rájuk szólok.
2003.12.18 15:59

Már én is várom, hogy sikerüljön egy mosolygós képet csinálnom, de még nem jött össze. 

2003.12.18 18:24
Örülök, h szépen fejlődik Petra! Paradicsom?!?! Hmmm... A MÁVban? Melyik volt az? (van egy kedvencem
)
Persze ez csak éjjel van.
Most átvette apa és gyömöszöli a hordozókendőbe
Remélem, használ!
ugyanis a tegnapi nap úgy ahogy van kimaradt az itthoni teendők terén 2003.12.18 18:32
) nem irtam,legalább is úgy érzem, sokat kihagytam...
), aztán apára. De ma már én is kaptam egy kis sikongatást!

2003.12.18 19:05
.A szemszín nálunk kb három hós lehetett, amikor már teljesen babarnult. Addig hol szürkés kék volt, hol barnás, de műára már tiszta barna , sőt feketésbarna. Gyönyörű szeme lett Robónak. Bár minden szemszín szép szerintem. lehet azért vonzódom a barnához én is, mert nekem zöld szemem van és mindog kéket vagy barnát szerettem volna.Nálunk is vannak nyűgibb napot, lehet az időjárástól is. kirtartás és egy jó nagy pihit kívánok nektek.
, de olyan tündéri erős baba a képeken Niki
. Nagyon aranyos. Hidd el, szépen be fogja ő is hozzni a lemaradást. Látod a sok törödés és a torna meghozta a gyümölcsét, gyönyörűen tartja már a fejecskéjét NIKI
. Örülök nagyon neki.Gratulálok hozzá, és még sok erőt kívánunk.Látszik, hogy rengeteget foglalkoztok vele!!
). A nagyszülök, pedig lépten nyomon megjegyzik, hogy ők már ebben a korban...A teázást meg nem is említem már.De annak ellenére elég jól kihúztuk eddig, csak kizárólag anyatejcsit kapot, nagy ritkán egy pici teát.
. Drukkolunk, hogy fájdalom nélkül bújjon ki!
?Nálunk a doki sem erőlteti szerencsére a hozzátápit, szerinte az allergiás megbetegedések miatt várhatunk vele nyugodtan.Petrát és Doncit is üdvözöljük.Gratulálok az átaludt éjszakákhoz. Nálunk még mindig ébredezünk kb 2-3 alkalommal.
, szépen fejlődtök nagyon.
.Majd teszek fel képeket is, de már brümmög is , így megyek.Még annyit, hogy az oltást szerencsére átvészeltük láz nálkül. Nagyon ügyi volt Robó. Picit iugaz sírt, de utánna semmi
.Megyek nem játszom a türelmével.... 2003.12.18 20:22

2003.12.18 21:26
Nekem is nagyon tetszik, tökaranyos minták vannak rajta
A fog még mindig nagyon picúr, megnézni sem egyszerű, mert a nyelvecske mindig takarja
Azok a hatalmas szemek!!! Tündérke
És gyönyörűen tartja magát
Nyúlkál minden után, könyv, távirányító, ropizacskó...egyremegy
Az íróasztalról már pakol (le a földre), ha ideveszem az ölembe
Mi lesz, ha járni fog???
Nem lett 100-as, de legalább kilátni
Fanni ablaka lesz az első. Márcsak a mindent kell hozzá megvenni
Najó...sablon már van
Gáboré szürkéskékes, úgyhogy barna lesz
Huncut
Nem nagyon szeretem, mert nehogy a szájába kerüljön...Jaa és a nyakláncra, fülbevalóra is bukik, meg anyum szemüvegére (állandóan leveszi
) Örülök, hogy az oltáson túl vagytok, láz nélkül
Olyan szépen elvolt eddig önállóan is...
2003.12.18 23:20
.
Persze mindketten tudják, hogy nem első csemete és hogy eü-s vagyok.
2003.12.19 17:12
Alig várom már a karácsonyt 
2003.12.19 17:15
, de sokan mondták már, hogy a képeken nagyobbnak látszik élőben meg milyen picike.

Várjuk a képeket.
2003.12.19 18:42

2003.12.19 21:21
. Úgy bírom őket, mikor így kissé felnőttesen vannak felölteztetve.Köszi, hogy tettél fer róla fotót. Mosolya is ari
.
.
. Olyan jó érzés lehet.Dorkának jobbulást.
. Szép kislány , büszkék lehettek rá!Nálunk bundazsák már pár hónbapja van, kaptuk de abból 82-es van. Igaz még javában jó Robóra , elejében nagy volt, de az nem gond. Szerintem még jó ideig jó lesz, mert ha nagyobbacska lesz, akkor már úgyis cipőcskét adunk rá, és ez praktikus, mert később nadrágot lehet belőle csinálni. Szeretjük nagyon.
.
. 2003.12.20 06:11
De szerencsére ez az örület is csak Karácsonyig tart. 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|