A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

És az nst? Akkor nem ma mész?

Kép
flóra 11

Holnap megy, csak egy nappal korábban kapok értesítőt, bocs a félreinformálásért.

Egy kis fini esküvői sütit dobhatnál, Tancsu! :D :D :D

KépKép
benó

Jaj, ezt a Lilut nagyon nem szeretem és ma ő a műsorvezető, de kibírom a pelenka miatt. Várom már azt a riportot.

Kép
flóra 11

A te tököd már fő, mi? Gondolom. :wink:
Ha tejjel öntöm föl, az milyen?

KépKép
benó

Benó, az én tököm zöld, a tiéd milyen?

Már megpucoltad? Én most készültem el.

Kép
flóra 11

Már hol főne! Most pucoltam meg. Megyek gyalulni. Lehet tejjel is,csak finomabb tejföllel.

Kép
flóra 11

Tejjel felönteni a víz helyett, arra gondoltam. :roll:
Nem fő az enyém se. Zöld igen, vagy hát inkább sárgás. A kettő között. :D

KépKép
benó

RTL Klubot lehet hívni gyermekáldással kapcsolatban, gyógynövény szakértőt.

Kép
flóra 11

Na összepárositottam a tetgnapi mosott zoknikat,elpakltam, megágyaztam, stb...:)

Kép

Kép[/
tancsu

anyám...
Most nézem hogy miket irok....hát gépelni azt nem tudok... :wink:

NST holnap reggel 9-kor lesz, aztán menek át a dokimhoz az eredménnyel tanácsadásra...

Kép

Kép[/
tancsu

Ügyi vagy, Tancsu! :D De azért pihenj is, a torna előtt. Nem kell annyit dolgozni, ha nem muszáj.

Flóra, a gyógynövény az engem is érdekelne.
Pont tegnap is ilyennel foglalkoztam a bőgés után, hogy nézegettem egy kiskönyvben, hogy melyik útszéli növényt lehet megeszegetni. És azt találtam ki, hogy fogok szedni bodzabogyót és azt teszem sütibe. Mit szóltok hozzá?

KépKép
benó

Nem öntöttem semmit végül a tök alá. De rájöttem, hogy te biztos nem tetted bele a magokat is. Na, ezen megint jókat lehet majd röhögni. :roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép
benó

Pirul a hagyma. Eddig már eljutottam. Szerintem inkább párold kevés vízben, aztán tehetsz a fele víz helyett tejet.

Kép
flóra 11

Rendicsek. Köszi :D
Ja, te, gondolom, nem egy tököt csinálsz? Ti többen vagytok. :D

KépKép
benó

Benó,hát a magok eltávolítása hozzátartozik a pucoláshoz.

Na,megy a pelenka téma.

Kép
flóra 11

Egy tököt csinálok,de nekem hatalmas tököm van. :lol:

Kép
flóra 11

Tegnap hátizsákkal mentem a boltba, tanultam az Adri barátnőmtől (az egyik igh., csak hogy tudjátok, kiről beszélek), aki egy baromi laza nő, imádom, és kínai szakos (is), na, az a lényeg, hogy ő azt mondja, mivel neki nagyon rossz (eleven :D ) gyerkőce van, hogy ha a hátán van a táska, akkor könnyebben bír a gyerekkel. Nekem is bejött, mivel a dinnye kevésbé húzta a hátamat, mint a kezemet húzta volna.
Tegnap viszont rá kellett káromkodnom az Adrira (azt mondtam neki, hogy .... meg), mert azt mondta, neki az a jó, ha én nem vagyok terhes, mert akkor ő egyedül érezné magát a suliban. Menjen a fenébe a hülyeségeivel. Egyébként imádom, halálra röhögöm magam vele mindig. :D :D :D :D A káromkodás után természetesen már nem is volt semmi viszály, ökörködtünk tovább. :D :D :D

KépKép
benó

Majd meséld el Benó milyen volt a bodzás-süti...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Hát, kösz, a magok eltávolítása hozzátartozik a pucoláshoz. :evil: És én azt miből gondoljam? :lol: :lol: :lol: Megpucoltam kívülről. Nem baj, így is jó lesz most már. :D

KépKép
benó

Jah tényleg, visszaolvastam...

Benó:nyugodj meg, tuti nem veszited el a dokidat, 2 hetente vagy havonta meg lehet látogatni, az nem annyira vészes anyagilag....

Flóra:Flóriánnal nem tudom mi lehet, vagy hogy hogyan old meg a rossz kedvét...:(
Viszont a sulival kapcsolatban szerintem jól döntöttél, én sem mentem volna át...

Kép

Kép[/
tancsu

Elmesélem, mit nem mesélek el én..... :lol: :lol: :lol:
Látom, holnap tanácsadásra is mész. Az = a dokihoz visszamenni?

KépKép
benó

Arik vagytok ti lányok. :D

KépKép
benó

Aszalt fekete bodzából készült tea

Az aszalt bodzabogyót hideg vízben megmossuk, levét leöntjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy a gyümölcsöt ellepje. 2-3 napi áztatás után felhevítjük, és néhány percig forraljuk. Az így nyert főzetet mézzel édesítve melegen gyógyteaként, lehűtve üdítő italként fogyaszthatjuk.

A fekete bodza mérgező rokonai a gyalogbodza (S. ebulus; magjaiban lévő méreganyagai egyebek közt fejfájást, szédülést, látási zavarokat okozhatnak) és a piros bogyójú fürtös bodza (S. racemosa).

Receptek

Nyári bodzaleves. A bozdabogyókat (1/2 l) szitán áttörjük, 1/2 l vízzel, 4-5 evőkanálnyi cukorral felfőzzük. 2 dl fehérborral, kávéskanál citromlével ízesítjük. Jéghidegen tálaljuk.

Bodzás omlett. Simára keverünk 120 g lisztet, 3 tojást, csipet sót, 1 evőkanál olvasztott vajat, 1 evőkanál sört, 2 evőkanál tejet (vagy tej nélkül 3 evőkanál sört-, ha van barna sörünk, az jobb). 20-25 teljes virágzásban lévő virágzatot a tésztába merítünk és forró zsiradékkal teli serpenyőbe tesszük úgy, hogy a virágzat legyen lefelé. A még kiálló virágzati tengelyt levágjuk, majd megfordítva a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Cukorral beszórva melegen tálaljuk.

Bodzalekvár I. Túlérésben lévő bozdabogyókat (1/2 l) lecsumázzuk, megmossuk, kevés vízzel, ízlés szerinti cukorral, néhány kimagozatlan érett szilvával kb. 2 óra hosszat főzzük. Zsemlemorzsát vajban megpirítunk, majd a már elkészült alaphoz keverjük a keveréket, majd szitán áttörjük. Hidegen tálaljuk. Frissen fogyasztjuk.

Bodzalekvár II. Bodzabogyókat, (1/2 l) felezett, kimagozott szilvát (3-4 db), alma- és körteszeleteket (2-3 egész gyümölcs) ecetes vízben puhára párolunk, szitán áttörjük, cukorral, kis darab fahéjjal ízesítjük, keményítővel megkötjük. Frissen fogyasztjuk.

Bodzalekvár szilvával. Azonos mennyiségű bodzabogyót (500 g) és szilvát (500 g) puhára főzünk. Szitán áttörjük. Lábasban 50 g vajat olvasztunk, hozzáadjuk a lekvárt, majd felfőzzük. Literenként egy evőkanál keményítőlisztet számolva, tejjel híg tésztát készítünk, majd a lekvárhoz öntjük. A keményítő sűrűvé és lággyá teszi lekvárunkat. Frissen, hidegen és melegen egyaránt fogyasztjuk.

Bodzalekvár almával. A leszemezett bodzabogyót (600 g) megmossuk, 4 evőkanál vízzel főzzük. Szitán vagy szűrőn áttörjük. 1 kg almát megmosunk, negyedeljük, megtisztítjuk, 1/4 l vízben felfőzzük, áttörjük. A két masszát összekeverjük, félannyi cukorral ízesítjük. Felfőzzük, forrón üvegekbe töltjük. Ha tárolni akarjuk, száraz gőzbe tesszük.

Bodzalekvár körtével. A leszemezett bodzabogyókat (250 g) megmossuk, 2 evőkanál vízben 3 percig főzzük, áttörjük. 1/2 kilónyi körtét megmosunk, negyedelve 1/4 liter vízben megfőzzük, áttörjük. A lekvárokat összekeverjük, félannyi cukorral édesítjük. Felfőzve, forrón üvegbe töltjük. Ha tárolni akarjuk, száraz gőzbe tesszük.

Bodzalekvár csipkebogyóval. 750 g szemezett bodzabogyót, 1/4 l vízben, forrás után 3 percig főzünk, majd áttörünk. 1 kg csipkebogyót megmosunk, kimagozunk, 1/8 l vízben, forrás után 3 percig főzzük, áttörjük. A kétféle lekváralapot összekeverjük, megmérjük, félannyi cukorral édesítjük. Felfőzve, forrón üvegekbe töltjük. Száraz gőzben tartósítjuk.

Bodzalekvár sárgarépával. 350 g szemezett bodzabogyót megmossuk, 1/8 l lobogó vízben 3 percig főzzük, áttörjük. 400 g sárgarépát megmosunk, megtisztítjuk, darabokra vágjuk, 1/8 l vízben megfőzzük, áttörjük. A lekváralapot összekeverjük, megmérjük, félannyi cukrot adunk hozzá. Felfőzzük, forrón üvegbe töltjük. Száraz gőzben tartósítjuk.

Bodzalekvár birsalmával. Egyenlő mennyiségű szemezett bodzabogyót (250-250 g) és szeletelt birsalmát 3 percig lobogó vízben főzünk, szitán át. A lekváralapot félannyi cukorral édesítjük, felfőzzük, forrón üvegbe töltjük, száraz gőzben tartósítjuk.

Bodzalekvár galagonyával és sóskaborbolyával. 750 g szemezett bodzabogyót forró vízben 3 percig főzünk, majd ha kész, szitán áttörjük. 125 g galagonyabogyót megmosunk. 125 g sóskaborbolya-bogyót leszemezünk, mindkettőt összeöntve, 1/4 l vízben, forrás után 5 percig főzünk, majd áttörjük. A lekváralapokat összekeverjük, félannyi cukrot hozzáadunk, felfőzve, forrón üvegbe töltjük. Száraz gőzbe tesszük.

Bodzalekvár szederrel - Stefanovits módra. Egyenlő mennyiségű bodzabogyót és szedertermést 3 percig lobogó vízben főzünk, szitán áttörjük, félannyi cukorral édesítjük, ismételt felfőzés után, forrón üvegbe töltjük, légmentesen lezárjuk.

Bodzakocsonya. A bodzabogyókat megtisztítjuk. Vízzel (1/4 l) leöntve addig főzzük, amíg a szemek szétfőnek. Ekkor szitán áttörjük, 1 kg bogyóra 800 g cukrot számítva, a keveréket addig főzzük, míg a tányérra cseppentett lé meg nem kocsonyásodik. Üvegbe töltjük, és lekötve száraz gőzbe tesszük.

Bodzakocsonya almával. A szemezett, tiszta bodzabogyókat (1 kg-ot 3/4 l vízben) megfőzzük, vászonzacskóba rakva levét lecsöpögtetjük. Közben almát (1 kg-ot 3/4 l vízben) főzünk. Ha kész, éppen úgy átszűrjük. Az alma- és a bodzaszűrletet egyenlő arányban elegyítjük. 1/2 kg cukrot adunk hozzá a szűrlet minden literjéhez. Az így nyert keveréket kocsonyává főzzük. Az előbbi módon tartósítjuk.

Bodzavirágszörp. 8-10 szép, rovaroktól mentes bodzavirágot gyűjtünk. Csap alatt megmossuk. 10 l-es rozsdamentes fazékba 7 liter vizet öntünk, 1 citromot szeletekre vágunk, hozzáadjuk. 800 g cukorral édesítjük, 1 dl borecettel savanyítjuk, majd feltesszük melegedni. Közben 200 g cukrot szép barnára pirítunk, felengedjük 1 l vízzel, és simára forralva beöntjük a fazékba. Felforraljuk, beletesszük a bodzát, majd a tűzről levéve 1 napig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük, üvegbe töltjük, és jól bedugaszolva hűvös helyen (lehetőleg hűtőgépben) 6 hétig állni hagyjuk. Az érlelés után hígítva fogyasztjuk.

Bodzavirágszörp Zsófi módra. 6 db, szép nagy bodzavirágot megmosunk, rovaroktól megtisztítunk, 5 l vízbe tesszük, 3/4 kg cukrot, 1 doboz citrompótlót, 1 egész szeletelt citromot adunk hozzá. 3-4 napig állni hagyjuk, utána leszűrjük és hűtőgépben egy hónapig érleljük. Hűtve, hígítva fogyasztjuk.

Bodzabogyószörp. 3 kg szemezett bodzabogyót porcelán vagy kőedénybe téve néhány napig állni hagyunk. Utána megtörjük, és a levét átszűrjük. Minden literhez 1 kg cukrot adunk, addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Forrón üvegbe töltjük, és lekötve száraz gőzbe tesszük. Vízzel hígítva kiváló üdítőital, de a fél liter tejjel összemixelt 1 dl bodzaszörp is kitűnő italnak számít.

Bodzavirágbor. 1 l lemorzsolt bodzavirágot rozsdamentes fazékba tesszük, 1 kg cukrot és 1 karikára vágott citromot rászórunk, majd 3 liter lobogó vízzel leforrázzuk. Ha kihűlt, 50 g élesztőt adunk hozzá, egy éjszakán át állni hagyjuk, majd másnap leszűrve üvegekbe töltjük, gyengén ledugaszolva hűvös helyre tesszük. Ne aggódjunk, ha az érlelés alatt lövöldözést hallunk, mindig dugaszoljuk vissza az üvegeket.

Bodzabogyóbor. 13 kg leszemezett, érett bodzabogyót, 30 g szegfűborsot és 60 g gyömbért 1 óra hosszat 50 l vízben főzünk. Fakádba 22 kg cukrot öntünk, majd erre szűrjük át a főzetet, miközben a bogyókat megtörve szitán átnyomkodjuk. 125 g borélesztőt adunk hozzá és 2 napig állni hagyjuk. Átfejtjük hordóba, kotyogóval lezárjuk, két-három naponként megkeverjük a készülő bort a hordó mozgatásával. Ha kiforrott, 2-3 liter borpárlattal feljavítva véglegesen lezárjuk és 4 hónapig érleljük. Ha kész, palackokba fejtjük. Kiváló forralt bor készíthető belőle a következő módon: bodzabort és bodzaszörpöt egyenlő mennyiségben összekeverünk, fahéjjal, szegfűszeggel, citromszeletekkel ízesítve felforraljuk, melegen kínáljuk. Bodzavirágpezsgő. Rozsdamentes fazékban 5 liter vízhez 750 g cukrot adunk 1/4 liter borecet társaságában. Kb. 5, karikára vágott citromot, 12-15 db jól fejlett, szárak nélküli bodzavirágzatot, kis csomóba kötött, még nem virágzó szagos mügét adunk hozzá. Az egészet jól összekeverjük. Kb. fél óra után a szagos mügét kivesszük a folyadékból. Ezután a pezsgőalapanyagot 8 napig állni hagyjuk, de minden nap egyszer megkeverjük. Ha az előírt idő eltelt, leszűrjük, és tisztára mosott pezsgőspalackokba töltjük a folyadékot. Ledugaszoljuk, és a dugót drótkosárral lekötjük. 14 napi hűvös helyen való érlelés után fogyasztható az ital.

Bodzabogyópezsgő. 3 kg szemezett bodzabogyót megtörünk, rozsdamentes edényben, 8 l vízzel, 1,5 kg cukorral, 3 db szeletelt citrommal, 1-1 db kálmos- és gyömbérgyökérrel és néhány szem szegfűborssal összekeverjük. Néhány napig állni hagyjuk, de közben legalább egyszer jól megkeverjük. A folyadékot gondosan leszűrjük, pezsgősüvegekbe töltjük, gondosan ledugaszoljuk, a dugót drótkosárral lekötjük. 14 napi hűvös helyen való tárolás után fogyasztható.

Bodzapezsgő ananásszal. 1/2 kg-os ananászkonzerv tartalmát jénai tálba öntjük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, fél órát hűtőgépben állni hagyjuk. Tálalás előtt koktélospoharakba osztjuk szét az ananászt, félannyi ginnel meglocsoljuk, jégkockákkal hűsítjük, bodzapezsgővel felöntjük. Szívószállal és kiskanállal kínáljuk vendégeinknek.

Bodzapálinka. 1,5 kg szemezett bodzabogyót 1/4 l vízzel, 1/2 kg cukorral, 1 db vaníliarúddal 1 óra hosszat közepes lángon főzünk. Ha kész, szitán fazékba szűrjük. Kb. 1 napig csepegtetjük. Következő nap a szűrletet felfőzzük, majd lehűtjük. 1/2 l 96%-os alkohollal összekeverjük, palackokba töltjük, lezárjuk. 1-2 hónapig érleljük. Nemcsak koccintásra jó, a szakácsművészetben flambírozásra, ecetek ízesítésére, esetleg mártás készítésére is használhatjuk.

Bodzaecet. Befőttesüveget megtisztított, frissen szedett bodzavirággal megtöltjük, majd borecettel színig töltjük. Kb. 2 hétre napra vagy meleg helyre tesszük. Leszűrjük, kis üvegekbe öntjük szét. Halételek ízesítésére használjuk fel.

Bodzabogyó kapribogyó módra. Még éretlen, tehát zöld bodzabogyókat egy éjszakára sós vízben áztatunk. Másnap lecsöpögtetjük, üvegbe rakjuk néhány tárkonyhajtással együtt. Előzőleg felforralt, majd lehűtött borecettel felöntjük, az üveget lezárjuk. Hogy az ételeknek csak az ízét kölcsönözze, tálalás előtt távolítsuk el.

Bodzamártás (ételízesítő). 1/2 kg szemezett, érett bodzabogyót megmosunk, porcelán vagy kőedénybe rakjuk, 1/2 l borecetben egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap szitán leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. A bogyókat durvára darált borssal, gyömbérgyökérrel vagy szegfűszeggel, fahéjjal, néhány apró fej vöröshagymával és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A masszát 6-8 percig állandó keverés közben főzzük. Lehűlés után szitán áttörjük, üvegbe töltjük. Halételek pikáns mártásaihoz nélkülözhetetlen.

KépKép
benó

Most már az én tököm is fő. :lol:

Benó,egyáltalán legyalultad azt a tököt? :lol:

Kép
flóra 11

http://www.hazipatika.com/topics/gyogyn ... 0-21A2A703 (gyalogbodza - fekete bodza)

házi bodzadzsem (1 rész reszelt alma és 1 rész leszemezett bodzabogyó, édeítővel és kevés citromlével ízesítve, dzsem kocsonyásítóval összefőzve).

Le, persze, jó lesz az. :lol:

KépKép
benó

http://dulmina.blogspot.com/2008/01/mkos-bodzs-sti.html
Ez egy bodzás recept a fenti dzsemmel.

Meddig kell főnie ennek a töknek?

KépKép
benó

Marha jók ezek a receptek. Cserébe küldök nektek én is valamit. Rögtön.

Kép
flóra 11

Örülök, azt hittem, elküldtök majd a fenébe. :D De persze ti ilyet nem tesztek. :D

KépKép
benó

Akkor semmi gáz,ha lereszelted. Max kicsit szétmixeled a magok miatt. Viszont Gy.-nak így hatásosabb,mert a tökmag az termékenységnövelő. :lol:

Kép
flóra 11

A tök gyorsan megfő. Max fél óra. Majd érzed, ha puha.

Kép
flóra 11

Akkor nincs hiba.
:D Mit küldesz és hová? E-mailben?

KépKép
benó

Ezeket találtam:

Agnus castus D4, azaz barátcserje

Agnus castus, azaz barátcserje

Ha valakinek akármi baja is van a ciklusával, pl. túl hosszú, túl rövid, nincs peteérése vagy PMS-ben szenved, az elsö választás mindig a barátcserje (Agnus castus). Ez regulálja a ciklust, ha hosszú megrövidíti és beállítja, enyhíti a PMS-t és esetleg peteérést eredményez. Nem speciális, a ciklus általános javítására használják. Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk.
A barátcserjének van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelös lehet a tüszörepedés elmaradásáért

A ciklus elsö napjától a mensig napi 1 tablettát kell szedni.
Rubus idaeus = málnalevél (Himbeerblätter)

Támogatja a peteérést, hosszú ciklusoknál elörébb hozhatja a tüszörepedést.
A terhesség utolsó heteiben fogyasztva fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elösegíti a szülést. Ezért nem ajánlatos a terhesség korábbi heteiben fogyasztani, viszont érdemes szedni a 37. hét után!
Tea vagy globulusok formájában fogyasztható a ciklus elsö felében a mens elsö napjától a tüszörepedésig.
Teából napi 2-3 csészényit kell inni az egész napra elosztva.
A C30-as globulusokból 1x 1-3 naponta

1 g hónapokig elég a globulusokból

Alchemilla vulgaris = palástfü (Frauenmantel)

A palástfü segíti a méhnyálkahártya felépülését a medence vérellátásának serkentése által és ezzel pozitívan támogatja a beágyazódást. Ezen kívül hatásosan alkalmazható PMS ellen is, azon az úton is, hogy palástfü teába áztatott törölközöt teszünk a feszülöen fájó cicikre. Különösen alakalmas túlsúllyal küszködök (mint PCOS-ban szenvedök) ciklusának szabályozására.

Tea vagy globulusok formájában fogyasztható a ciklus második felében a tüszörepedéstöl a mensig.
Teából napi 2-3 csészényit kell inni az egész napra elosztva.
A tinktúrából 2 x 7 cseppet kell fogyasztani. 20 ml hónapokig elég.

Ovaria comp

Ha a peteéréssel van baj, pl. a pé jóval késöbb jön, mint a normális 14. nap, akkor kerülhet bevetésre az Ovaria comp, ami több gyógynövénynek a keveréke. Ez a pé-t támogatja, az ösztrogénhez hasonló hatása miatt javítja a hüvelyi nyálka minöségét és mennyiségét és javítja a petesejt minöségét.

A ciklus elsö napjától a pé-ig 3x5 globulust kell szedni naponta.

Nem ajánlott a szedése a következö esetekben:
• allergiás vagy a méhek mérgére
• cisztásodásra hajlamos vagy
• már más ösztrogénhez hasonló szert szedsz, mint pl. Closylbegyl-t, mert a kettö együtt szintén cisztásodást okozhat
• endometriózisra hajlamos vagy (volt vagy most van endometriózisod)

Bryophyllum D4

Ha a luteális szakasszal van baj, tehát ha túl rövid a ciklus második fele (a normálistól eltérö 12-16 nap helyett csak 11 nap vagy kevesebb) vagy normális hosszúságú, de a mensi elött több napig pecsételö vérzés lép fel, akkor szedik a Bryophyllum D4-et (D4 = 4-szeres higítás). Ez progeszteronhoz hasonló hatású, megnöveli a ciklus második felének hömérsékletét, a luteális szakasz hosszát, megszünteti a pecsételést, támogatja a méhnyálkahártya vastagodását és ezáltal segíti a megtermékenyített petesejt beágyazódását.

A ciklus második felében, a pé után a mens kezdetéig kell szedni: 2x5 globulust naponta

Összetétele: csak Bryophyllumot tartalmaz

10g szintén hónapokig elég.

Kép
flóra 11

Én meg ezt:

Gyümölcsös clafoutis

12,5 dkg rétesliszt

3 tojás

csipet só

5 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 dl 3,5% tej

Vajjal kikenem a piteformát, alaposan megrakom az alját gyümölcsökkel, majd a lisztet elkeverem a cukrokkal, majd hozzáadom a tojások sárgáját és a tejet. A fehérjéket kézi habverővel lágyan felverem és hozzáadom a tésztához. A tésztát ráöntöm a gyümölcsökre, majd az előmelegített
185 fokos sütőbe teszem.

De szerintem hamarosan lelépek, ha kész a tök. Elmegyek, veszek valami sütihez valót.

KépKép
benó

Lányok megint nincs időm visszaolvasni, mennem kell vasalni
délután jövök
szióka
cupp
:)

Kép

Kép[/
tancsu

Na, pussz, elmegyek a boltba.
Majd utána, sütisütés közben talizunk.
Tancsunak jó tornát! :D

KépKép
benó

Meggondoltam magam. Elmegyek inkább anyuékhoz. Majd dél körül jövök vissza. Pussz

KépKép
benó

Itt vagyok. Bocs, megint jött a szomszéd csaj a gépével. Szegény Pétert megint lefoglalta.

Meg közben befejeztem a főzeléket is.

Kép
flóra 11

Akkor én meg gépelek. :x

Kép
flóra 11

Szia, szomorú gépelős! :cry:
Megint bénáztam. 40 Ft-tal adós maradtam a boltban. És még a kocsiban se találtam egy fityinget se. Majd du. leviszem nekik. De tök égő. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Mindig meg szoktam nézni, mennyi pénzem van. Most is, de azt hittem, kijön belőle. Hát nem.
Tessék, megint lehet rajtam röhögni.
A fenébe.

Viszont most már bekevertem az adóssüteményt, remélem, gyorsan megkel, hogy mire a Gy. hazajön ebédre, kész legyen a süti.

Úgy várom azt a tanfolyamot. Legalább majd történik velem valami izgi. Ezek szerint elég sűrűn fogok Pestre járni (orvos, tanfolyam).

KépKép
benó

Na, gyere, kicsit dumcsizz, ne gépelj.

Nekem is folyamatosan azon jár az agyam, hogy meg kellene írnom a fiúk bizonyítványát (mert még mindig nem írtam meg, majd csak szeptemberben kell megkapniuk, mert nyári gyakorlaton is vannak, és csak utána lehet), kellene szervezkednem, kifizetnem a tábort stb., még nem vagyok semmivel se elkésve, csak folyamatosan frusztrál, nehogy elfelejtsek valamit, minek mikor kell következnie stb. Ha felírom, az se nagy segítség. Meg a következő évi magyartanítás. Hát, nem sok kedvem van hozzá, hogy utána meg morogjanak a többiek, hogy nem is úgy kellene, miért így csinálod stb., volt már benne részem. :evil: Jobb gépírást tanítani.
Oké, most már megint kinyíltam, és most be is záródom, már semmi egyéb, mélyen rejlő frusztrációm nincs.
Ezt a topicot nem nevezzük el Benó blognak? Szörnyű, hogy mennyi baromságot bírok ideírni. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ígérem, hogy most befejeztem (egy időre).

KépKép
benó

Itt vagyok! :D

Kép
flóra 11

Szerintem csak nyugodtan blogolj. :lol: Mi majd olvasunk téged. Csak bontogasd a szárnyidat. :wink:

Kép
flóra 11

Már megint tűz van. Itt állandóan kigyullad valami. Múltkor leégett 40 hektár gabona.

Kép
flóra 11

Bocsi, én meg bénáztam a sütivel. Nem akar megkelni. Ez nem az én napom. :cry: De mindegy, már beraktam a sütőbe, mert különben nem lesz kész. 3/4-kor pedig elkezdek mosogatni, ha addig írkálunk egymásnak.

KépKép
benó

Szörnyű, hogy mennyi tűz van nálatok. :shock: Iszonyú lehet.

Ettél már a töködből? :D Én még nem. :roll:

Hogy haladsz az írással?

Én olyan idióta depis vagyok mindig nyáron, hogy az szörnyű. Nincs mit csinálom, vagyis tudom, hogy most lenne idő igazándiból takarítani meg ilyenek, de ahhoz nincs kedvem, más hasznosat meg nem csinálok, haszontalannak érzem magam és az is vagyok. Jobb, komolyan, ha menni kell dolgozni. Ez persze nem sajnáltatás akart lenni, csak úgy leírtam. Ha a Gy. is itthon lehetne, akkor már mindjárt más lenne a dolog. :D

KépKép
benó

Jelentem nem menek ma tornára, mert olyan pokol van kint hogy nincs kedvem és lelki erőm sem...:(

Viszont helyette éppen ágynemüt vasalok és néha ide olvasok..:)

Kép

Kép[/
tancsu

Olvass ide helyette. :D :D
Nekem már úgy égett a pofám, hogy te sose mondod, hogy nincs kedved.... Na végre! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pihenned is kell, majd nyújtogatod a lábad itt a gép előtt. :lol:

KépKép
benó

Megyek mosogatni. :D

KépKép
benó

Nekem mindent van kedvem csinálni, csak gépírni ne kellene. Jelentem,nem haladok vele,mert minden mást csinálok,csak azt nem. Leszedtem a kimosott ruhát.Tancsu,én ilyen hőségben nem fogok vasalni. Majd holnap felkelek hajnalban. (hahaha, ebből lesz is valami? Még én sem gondolom komolyan. )

Kép
flóra 11

Aztán kitakarítottam két szekrénykét a szobában,csináltam helyet a kézimixernek a konyhakredencben. Most ebédelünk.Meg közben voltam a szomszédlányért,mert kellettek még CD-k a géphez.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?