A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK VIKINEK!!!!!!!!!
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:38-kor.
hékás

Brigi, Márti köszi! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Hello!

Dorci is keveset alszik az elmúlt pár napban nappal + sokat feszeng és kakil evés közben. Már nem is teszem tisztába előtte.

Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

sziasztok,

minden mostanában ünneplőnek boldog születés- és névnapot kívánok. nem írom név szerint mert még kihagynék valakit az meg cici. :lol:

na akkor témák szerint:

mensi nincs még. de lehet hogy nem is lesz.. lehet hogy máris babát várok? :lol:

bcg: nekünk most esett le a seb fehér, száraz teteje

hozzátáplálás: anyukám 2,5 hónapos koromban már adott nekem őszibarack és almalevet, majd pár hét múlva az összepépesített gyümölcs húsát is. én 4 hósan akarom kezdeni, függetlenül attól hogy hogy állok tejjel. jelenleg jól. :)

ultrahang vizsgálatok: fizetősre lenne mód, de nem megyünk. dokinénink elég alapos (sőt az a fölöslegesen paráztatós típus) és ő is mindent rendben talált, úgyhogy nem lehet gond. :)

pisiről írta valaki (Vikianyuja?) hogy sokat iszik de keveset pisil. én is így vagyok ezzel, én 4 liter körül iszom naponta, és kb 4-5ször pisilek... nem érzem hogy ez fura lenne vagy kellemetlen, sosem volt vesegondom, azért nemcsak tej lesz belőle hanem rengeteget izzadunk is!

fügyi: nem huzogatom, de a végét azért alaposan megmosom.

folyt köv, felébredt a Manó... a tegnapi szuriról van mit írnom. :twisted:

mia_snow

Brigi: köszi kérdésed, pakolgatok!!! (még van mit bőven!!! :twisted: :twisted: )
Mercike most alszik. Tegnap du. óta nagyon jó kislány. Szerintem ki is cserélhette valaki, mert nem sír!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
bszilvi25

Mia: köszi a köszöntést!

Volt azóta a védőnéni tőle is kérdeztem a pisi témát azt mondta ez normális. Ma is már kb 2 liter ásványvizet megittam, és reggel óta most voltam megint pisilni!
Én izzadni nem nagyon izzadok, nem megyünk ki ebben a melegben csak estefelé, bent meg klímázunk!

Mi oltunk tegnapelőtt az ultrahangon, bár ne mentünk volna! Én is feleslegesnek tartom, Vikinél még nem is kellett, de ha egyszer a doki is ragaszkodik hozzá, ám legyen! Minden rendben is van, na de mire bejutottunk, nem volt egyszerű!

17.45-re volt időpontunk, mondom apának legkésőbb 17-kor indulnunk kell, úgy érjen haza! Itthon volt már fél 4-kor. Csörög a telefonom, hát a rendelőből hívtak, hogy el van írva az idő menjünk előbb. Jaa azt nem kérdezték meg hogy tudunk-e, csak a doktornőnek el kell mennie! Gyors készülődés, 16.10-kor elindultunk, mondom legkésőbb 5-re ott vagyunk! Aha, a Bartók Bélán akkora dugó volt, hogy kb 500 méter utat, 40 perc alatt tettük meg! Mikor már láttam a rendelő tetejét kipattantam a kocsiból Levivel, és gyorsan mentem vele gyalog, mert a végén nem hogy előbb nem érünk, de még eredeti időre sem. Persze hogy az első liftbe nem fértem be, mert már tele volt, sajnálkozva néztek rám hogy cipelem a hordozóban a gyereket, de egyik tuskó sem szállt volna ki hogy menjek én majd Ő megvárja a következő liftet! ÁÁÁÁÁ mit is vártam! Szóval megvártam a következő liftet, felértem és még 1 percet kellett is várnom hogy bemehessek. Jön kifele az előttem lévő kis család, és ki volt Ő, a szobatársam a kórházból. Ezt a véletlent. Gyorsan váltottunk 2 szót, és mentünk is befelé. Én hülye még egy e-mail címet sem kértem tőle!

Na szóval bocsi hogy feltartottalak titeket az ultrahangos kis szösszenetemmel! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Szilvi, hol építkeztetek? Budapesten?

Mi is most költöztünk át, de még van meló! Most éppen a redőnyösökkel küszködünk, nem tudsz véletlen egyet aki Hella tokhoz tud szerezni alkatrészt?
Szépen beraktuk a Hella vakolható tokot, na most a hozzá való redőny 800 ezer forint lenne, mert alu. Műanyagra kértünk árajánlatot az csak 270 lenne, de nem tudnak hozzá átvezető görgőt, és csévélődobot! Hella meg külön nem ad ilyet, nem lehet sehol sem venni, csak ha velük szereltetsz!
Úgyhogy jól benne vagyunk a lecsóban, össze kókányoltatni meg nem akarjuk, de 8 kilóért meg nem fogok redőnyt venni, alu ide vagy oda!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

nem semmi a redőnyös sztori...

napirend-alakulás: nálunk is van, reggel 6körül kaja, fél8kor elalvás, fél9-9körül megint kaja, 1 óra múlva alvás, de az 3,5 órás. 1kor ebéd... délután is 1 nagy alvása van meg 1 vagy 2 kicsi. este 8körül van pancsi, 9körül fejvés. éjjel már 3 hete nem eszik. :D

torna: napi kb 4 km séta, vagy egy kis torna itthon. 6 hét alatt lementek a kilók, 4 maradt, azzal küzdök hiába. sőt igazából 14gyel. :D

Milán tegnap lapott szurit. mivel laza félórás csúszás volt (ennyit kellett meztelenül várakozni!) szegénykém pont addigra fáradt el, mire behívtak minket, és végigsírta az egészet. aztán utána nem is volt gond, nem lázasodott be, picit volt csak nyügi. élvezte az esti pancsit is. a védőnők a lelkemre kötötték viszont, hogy estére kapjon egy fél lázcsillapító kúpot mindenképp.. na hát én azt sohatöbbet! Milán rendesen ordított, potyogtak a könnyei, felvettem, ütött-vágott, tombolt, lepisilt, gyorsan átadtam apának, hogy majd akkor letisztálkodom és gyorsan cici, erre az apját lekakálta... cicin is még percekig csak tombolt, már én is sírtam, hogy hogy lehettem ilyen hülye... legközelebb csak akkor adok kúpot (vagy inkább valami mást), ha tényleg lázas. aztán pár perc múlva valami szuper intenzitással elkezdett szopizni, még vigyorgott is, meg huncutul nézett a kis piros, karikás szemeivel... elhiszem hogy tetszett neki, ugy ahogy voltunk, pucéran bújtunk össze. na nekem sem kellett több, akkor meg örömömben potyogtak a könnyeim. végül este 9től reggel 6ig aludt, ma is minden oké. :)

amugy minden okés a dokinéni szerint, enyhe köldöksérv van, azt mondta nem vészes, de le kell ragasztani. :(

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:39-kor.
hékás

[quote="hékás"]M írta:hékásost rettentő irigy vagyok, Mia. Milán este 9-től reggel 6-ig alszik??? Nekünk van közte még egy éjjel 1-2 közötti etetés is :(

próbáld meg, hogy éjjel csak cumisüvegből adsz neki, ki sem veszed az ágyból. beszipkázza, nem beszélsz hozzá, nem foglalkozol vele, csak hogy becsorogjon a kaja és ennyi. fejsimi, és magára hagyod. nehogy az legyen, hogy nem is éhes, hanem a törődést szokta meg és azt igényli. Milán 6hetesen eccercsak nem kelt fel éjjel. azóta 1szer kelt 4kor, akkor bedugtam a kiscumit a szájába, megsimiztem, és vissza is aludt. :)

mia_snow

Anna: sajnos nem tudok segíteni, mert nekünk ott sötétítő függönyeink lesznek. A redőny téma pedig tényleg felháborító!
Amúgy Budapesten igen. Igazság szerint nem építkezünk, hanem a felső szintet fejezzük be és költözünk oda.... eddig szerkezetkész volt. De azt leszámítva, hogy nem kellett a falakat felhúzni, meg a tető, tényleg olyan mintha építkeznénk. :? :? :?

Mia: az enyhe köldöksérv látszik??? Ha az orvos nem mondja, Te látod?
Mi este 9től reggel 6ig eszünk általában vagy 2 alkalommal!!! Hát? Ez van. A kislányom beles, de mégis olyan kis formás teste van! :wink: :D 8)
bszilvi25

Én meg azt irigylem,hogy valaki fekve becsurgatja a kaját üvegből...hát dávid meg is őrülne ha nem büfizné ki magát.Egy evés után annyit büfög,mint aki egy liter sört ivott.
Teát nem tud inni eggyáltalán mert az még hígabb,és csak fulldoklik meg a levegőt nyeli vele :(

Nem láttatok valahol kimondottan teás cumit??
Én már mindenhol kerestem,de nincs :twisted:
Arra gondolok,hogy mini luk legyen rajta,hátha akkor nem csak a levegőt nyelné csóri
Vendég

Sziasztok!

Mia tényleg irigylésre méltó Milán baba.Legfőképpen az éjszakára gondolok én is.Ügyik vagytok.

Szilvi te is félre értettél!Nem azért kezdem el a felülést,mert más is csinálja!Úgy értettem,ha már más is meri és szabad,akkor én is neki kezdek.

Vettem ma Máténak pár cuki rucit.Dobok képet.

Kép
melike

Kép Kép Kép

Kép
melike

nagyon menő a cucc :wink:
Vendég

[quote="bárány"] írta:bárányn meg azt irigylem,hogy valaki fekve becsurgatja a kaját üvegből...hát dávid meg is őrülne ha nem büfizné ki magát.Egy evés után annyit büfög,mint aki egy liter sört ivott.

én sem merném csak úgy!!!!!, néha még igy is hogy büfizünk van hogy visszabukik valamit, (még fél óra múlva is) és ha hanyatt fordul, volt már hogy igy majd besz@rtam, olyan hangot adott....... majd megfulladt, ha nem vagyok itt, nem is tudom mi lett volna.....
bszilvi25

Vikinek boldog szülinapot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tomi este 10-11 körül eszik utoljára és reggel 7-ig szunya van...

Bari
Ne elégedetlenkedjél!

Felülés :roll:
Eddig se csináltam, ezután se fogok...
A tornának a gondolatától is depis leszek... és muszáj némi csokit magamba nyomni...
Vendég

[quote="bárány"]N írta:bárányem láttatok valahol kimondottan teás cumit??
Én már mindenhol kerestem,de nincs :twisted:
Arra gondolok,hogy mini luk legyen rajta,hátha akkor nem csak a levegőt nyelné csóri

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... =etetocumi

De láttam a Rossmann-ban és a DM-ben is...
Vendég

Ezt szokták még sokan ajánlani...
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=25
Vendég

BARI!
Rossmannba,dm-be,brendonba és a tescóba is lehet kapni teás cumit!!!!az 1es méretet kell keresni!!!

Az iskoláztatást mi úgy csináljuk,hogy évközben fokozatosan megvesszük!táskát 2 évente kapnak,1-1 drágábbat idén a nagyobb lány azt kapta szülinapjára,a mamáktól tolltartót,a füzetek is menetközben "vevődnek" meg...amikor látunk jót évközben jó árban...nálunk a ruhák a húzósabbak...a kisebb tesiszakra jár és kötelező melegítő,úszócucc,edzőcipő ésmivel napi használat,ezért nem jó a kínai... :cry:
a tankönyveket megugye év végén kifizettük...a havi kiadások húzósabbak...kaja,osztálypénz,ez,az,amaz...
Vendég

Rossmanban,dm-ben,auchanban,corában,kenguruban kerestem teás cumit és NINCS!!!!!

Brendonban még nem néztem,ott még nem is voltam soha!

Mindjárt elolvasom amit gigi berakott,hátha arról szól..
Gigi neked nincs is szükséged felülésre,nem páncélhasúaknak való

Csiri:a könyveket nem ingyen kapjuk?Nagycsaládosok lettünk...vagy mi?
Kép
Vendég

Hozzátáplálás:Mindenki ahogy jónak látja!nálam bevált,a korai elkezdés...persze a szoptatás elhagyása nélkül..illetve a bébiételeket kihagyva,saját főzés pépesítése...NEM HELYETTESÍTEM VELE AZ ÉTKEZÉST,HANEM CSAK IZLELTETEM VELE AZ ÍZEKET!!!a saját készítést,ami nem tartalmaz tuti szinezőanyagot és E betük,tartósítók tömkelegét....
Én a régi "trend" híve vagyok... :wink:
Vendég

sajna nem olyan könyvekből tanulnak ami támogatott...a tenárok válogatják össze,hogy szerintük miből tudnak értelmesen tanítani!Sajna mi fizetősök vagyunk és leszünk... :cry: csak a német és angol könyv+munkafüzet+szótár 8ezer és ez csak 1 tantárgy és 1 gyerek... :cry:
Vendég

Gigi ez mind etető cumi!!!!!
Egyet láttam ami teás de az fogszabályzós,nekem a hagyományos cumi formájú kéne csak teásban HELP
Vendég

Bari
Nem értem, hogy mi bajod Dáviddal... :roll:
Olyan kis hörcsi képe van... nem így néz ki egy éhező gyerek... és a képeken olyan kis nyugis :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bari
Lapozd végig... :wink:

Csiri
Én simán adtam a fiamnak bébiételt... vesződött a főzöcskézéssel a franc... :oops:
Vendég

Félreértés NE ESSÉK!!!!Adni fogok bébiételt én is!DE NEM A HOZZÁTÁPLÁLÁS ELKEZDÉSEKÉNT!!!!Főznöm meg mindenképp kell 3 gyerek és 1 apa mellett!!!
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:39-kor.
hékás

sziasztok!

bogi, Dorci nagyon értelmesen néz, olyan cuki
bari-hát tényleg nem jön le a képekből, hogy olyan nyugtalan lenne a te Dávidod, de azért elhiszem ám, meg ne sértődj. :D

melike arik a ruhák

én is eltökéltem, hogy főzőcskézni fogok, az a tuti bio, leszedem a kertből és megfőzöm.CSak az a gáz, hogy fél éves korára épp nem terem a kertünkben semmi :oops: :oops:
Persze nem zárkózom el a bébiételektől és tuti hogy adni fogok, ha nem lesz kedvem pancsikolni. :roll: :roll:

Tegnap nagyon kivoltam. Esti szopi közben ordítás volt, kettőt szopott, ordított, megint szívott kettőt megint ordított, de úgy hogy sokszor fel kellett emelnem, hogy visszajöjjön a hangja. A tej ömlött, láttam, s akkor is ordított. nem tudom mi baja volt, előtte nap is ezt csinálta, pedig előtte 2és fél órája evett!!! MIKOR KIcsit megnyugodott, lemértem-még az a jó, hogy előtte pont megmértem, tanultam az előtte napiból, mikor is tanácstalan voltam , hogy mért sír, azt hittem nincs tejem-szóval akkor tartott 70nél, utána igaz hogy lassabban, de kiszopott 30-at-már nyugisan.DE TELJESEN KÉSZ VAGYOK, ELŐRE FÉLEK A MA ESTÉTŐL.

Kép
Kép
eyi

Csiri
Én simán adtam kezdetben is Petinek a "Kecskeméti" bébiételeket...
Mire a mi gyerekeink oda kerülnek, hogy kezdjünk nekik adni gyümölcsöt, zöldséget, már nem nagyon lesz friss, hazai termék a boltokban... a bio meg k. drága... és mi a biztosíték, hogy tényleg bio... :roll:

Nekem volt gimis osztálytársam a "kecskeméti" gyárban dolgozik... minőség-ellenőrzéssel foglalkozik... ő mesélte, hogy milyen szigorú ellenőrzések vannak...

Apának főzni persze... de a törpének külön kell... apa nem hiszem, hogy díjazná a mindennapos főzeléket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vagy a törpe kap marhapörköltet?
Vendég

Vendég

[quote="gigaboszi"]. írta:gigaboszi..
Vagy a törpe kap marhapörköltet?

Gigi ezt pont te kérdezed? aki szalonnával tömi a gyereket? :lol:

amúgy nálunk heti 1szer pl tuti van húsleves (3napra való), abban van pl répa, 1 szem főtt krumpli... meg a marhapörihez is van krumpli mondjuk, amit szét lehet nyomkodni nekik. namind1, én is inkább főzök, minthogy boltit adjak, már az ára miatt is.

barátnőm javaslatára én fogok lefagyasztani pl őszibarackot, felezve. pont jó lesz télire. amúgyis szoktam fagyasztani gyümit, pl epret, málnát, ribizlit, meggyet, csergót... és sütikbe, gyümölcslevesnek, szószoknak tökéletes a fagyasztott is. pláne pépesíteni. ;)

köldöksérv: síráskor picit kidudorodik a köldöke.. de tényleg csak picit, mintegy borsószem, annyira. nem hittem volna hogy ez már köldöksérv-kategória... :roll: ez a leragasztósdi meg amúgysem tetszik nekem. de nem merem nem-leragasztani. vagy nem is tudom mit csináljak.

az esti sztorinkra visszatérve egyébként.. van valami más lázcsillapító, ami nem kúp? mert ezt a tegnapi tortúrát nem szívesen ismételném végig, még akkor sem ha esetleg valamikor, bármikor belázasodik Milán. elég rémes volt az egész. :(

Bari, ne irigykedj, a te gyerkőcöd forog elsőként, így téged is mindenki irigyelhet. :wink:

mia_snow

Gigi!
Főzelékből csak a zöldborsó fözeléket főzöm,nincs rá "kereslet"!!!!Zoé is azt fogja kapni amit mi...a marhapöri mellé is van krumpli,ahogy Mia is írta,de csirkepöri sürübben van.. :wink:

Mia!
Zoé sem bírja a kúpot,nem tudom mi lett volna ha lázasodunk szuri után...
A köldöke neki is kivolt dudorodva eléggé,de most kezd visszahúzodni,szerintem várj még egy kicsit vele!
Vendég

Mia
Naaaa... azért nem szalonnával kezdtük a kajálást... :wink:
3 napra húsleves :roll: ... ahhoz nekem egy üst kellene... és az nálunk túl fűszeres ahhoz, hogy egy csecsemő kapja... főleg kezdetben...
Marhapörkölthöz nokedli van... krumplival :evil: (nálunk krumpli legfeljebb a pogácsában és a tésztán van... esetleg néha-néha levesnek...)

Hogyan kell úgy gyümölcsöt fagyasztani, hogy kiengedéskor ne gusztustalan plötty legyen?

Nálunk semmi gond nem volta kúppal...
Lázcsillapító... Panadol szirup... vagy 3 hónapos kor után Nurofen

Köldöksérv...
Én gyereksebésztől kérnék tanácsot... (Gigi nem is paramami :oops: )
Vendég

Csiri
És az nem túl fűszeres, amit ti esztek?
Vendég

Én már figyelem a bébiétel-akciókat...és vásárolunk...
Vendég

nem,nem túl fűszeres...
Vendég

Gigi: alföldi származás és nem esztek krumplit? Mi krumplit eszünk burgonyával. : főtt, sült, hagymás, leves, főzelék, rakott, tepsis, héjában, grillezve, töltve és még sorolhatnám. :)

sebész: nane. utánaolvastam, és 4-5 éves koráig simán elmulhat.

olvasztott gyümi.. ha friss és pépesitem, ugyanolyan plötty szerintem. :D bár a sütötök és a sóska, spenót a leggusztustalanabbak, azokat soha nem csináltam még, nem is akarok, meg sem eszem... abbol inkább veszek majd üvegest. :)

mia_snow

Na jó akkor senki nem vette észre,hogy a fölső képen Melike az alsón az én gyerekem van,ezek szerint tényleg hasonlítanak :lol:
Vendég

Mia
Nem vagyok alföldi... :wink:
Babitsot tudnám idézni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bari
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csiri
Nálunk az igazi magyaros konyha a menő... :wink:
Vendég

Gigi komolyan nem rosszból mondom de belőled kinéztem volna hogy 1 éves korig 100%anyatej,3 éves korig csak babatej stb..

Örülök,hogy ilyen vagányak vagytok :lol:
Vendég

sziasztok!

Előre láthatlóan szombatig, de most elköszönök! (holnap helyezik át a telefont és az ADSL-t - ha meg túl fürgék, akkor ez megtörténik mire én reggel felébredek :cry: :cry: )

Bari: szerintem mindenki látja a hasonlóságot!!! Még jó hogy nem egy helyen és egy időben szűltetek! :lol: :lol: ki tudja!!! lehet, hogy meglett volna a csere! :D :D :shock: :D
TÉNYLEG HASONLÍTANAK!!!!

Eyi: amikor nekem Mercike nyűgös volt, egy pár napja, éjjel azért szépen aludt. Szerintem Mira is fog! (én szorítok)

Jó éjt mindenkinek, vigyázzatok a babákra és magatokra!!! (és szorítsatok, hogy ezt a két napot túléljem!!!! :? :? :? :? :? )
bszilvi25

Bari:de jó a két kép!Hasonlítanak!
Apa azt mondja:én nem is ismerem azt a csajt,te ismered a férjét? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
melike

Anyám is kérdezte,hogy sanyi tavaly összel nem járt-e gyöngyösön :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

xxx
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:40-kor.
hékás

Hékás:nálunk is ilyesmi felhők gyültek és úgy féltem,hogy elkap az eső ,hogy az utcánkban járkálta a babakocsival föl alá,nehogy ne tudjak idejében hazafutni dáviddal :lol:
Persze nem volt eső :twisted:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:40-kor.
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?