Új privát üzeneted érkezett!

Családtervezés – fogamzásgátlás

IUD - a méhen belüli eszköz

A fogamzásgátlás célja, hogy az ember megtervezhesse a családjában a kívánt gyermek születését, illetve a kello számú gyermek megléte után ne legyen nem kívánt terhesség. A civilizált társadalmakban 1-2, esetleg 3 gyermeket vállalnak, de néhány család esetleg sok gyermeket is fel tud nevelni. Ha elérték a házaspárok a kívánt gyermekszámot, akkor egy méhen belüli eszköz optimális módszer, 92 százalékos biztonságot ad.

Mit is jelent ez az angol mozaikszó?
IUD: intrauterine device, azaz méhen belüli eszköz. Ez a normál noi hormonok termelodését nem befolyásolja, azaz spontán ciklus van peteéréssel, de nem történik meg a beágyazódás a méhnyálkahártyába, mert az idegen test ezt megakadályozza. Ugyanezen okkal magyarázható, ha valaki császármetszés után nem esik teherbe, mert olyan nem felszívódó varróanyagot használtak, mely gátolja a pete beágyazódását.

Szabályos nogyógyászati vizsgálattal a szakorvos dönti el, hogy ki alkalmas IUD viselésére, milyen típusú, nagyságú eszközt vásároljon a patikában. Ma már sokféle, általában rézzel vagy más fémmel kombinált muanyag talpú steril eszköz van forgalomban. Áruk 1200-2100 forint, amely panaszmentes esetben 5 évig teljes biztonságot nyújt viselojének. A gyártók - a nagyobb forgalom reményében - általában 3 évenként javasolják a cserét. A köznyelvben leginkább a “spirál” elnevezés terjedt el, mert a legtöbb T alakú és a szárára, illetve a karjaira tekernek spirálvonalban rezet, ezüst- vagy aranytartalmú rézvegyületet. Van olyan is, amelybe még progeszteronhormont is tesznek a biztosabb hatás elérése céljából. Öt éven túl viszont azért nem érdemes a méhben hagyni, mert akkorra már a réz nagy része kioldódik, így a fogamzásgátló hatás csökken. A fém nélküli eszközöket évenkénti nogyógyászati kontroll mellett akár 7-10 évig is lehet viselni.

A mai magyar gyakorlatban általában legalább 2 gyermek születése után javasoljuk, szülész-nogyógyász szakorvos helyezheti föl. Kérésre bármikor eltávolítható.

Az IUD felhelyezése nogyógyászati rendelokben elvégezheto. Feltétele a normál citológiai eredmény, ép hám a méhszájon, zárt nyakcsatorna, gyulladásmentes környezet, szabályos noi ciklus, normál nagyságú méh. Ezt csak vizsgálattal tudja eldönteni az orvos. Ha gyulladás áll fönn, akkor tilos a felhelyezés, mert például a hüvelygyulladás felterjedhet a méhre, a méh körüli szövetekre, amely igen eros fájdalommal, eros alhasi görccsel, lázzal járhat. Ha viselés közben érez ilyet a no, akkor minél hamarabb kezeltesse magát, és szükség esetén el kell távolítani az IUD-t.

A méhen belüli eszköz elonyei: spontán, saját ciklus van; ideális olyan noknek, akik már szültek, de nem akarnak vagy nem szedhetnek fogamzásgátló tablettát; ezt nem lehet “elfelejteni”, egy felhelyezés után 5 évig biztonsággal véd, változókorban alkalmazható, hormonpótló kezelés folytatható mellette, nem kell elokészület szeretkezés elott.

A spirált viselo nok a következoket észlelhetik: általában semmit! Elhúzódóbb, esetleg bovebb vérzést, enyhe deréktáji fájdalmat az elso 1-3 hónapban. Ha tovább észlelheto, akkor vérzéscsillapító, görcsoldó gyógyszerek segíthetnek. Gyulladás esetén pedig mielobb célzott kezelés ajánlott.

Sokféle tévhit él az emberekben a spirállal kapcsolatban:

Rákot okoz. Nem igaz, mert a rákszurés ezt megelozi.
Gyulladást okoz. Nem igaz, mert mellette alakulhat ki, de idoben észlelve kezelheto.
Terhes lesz tole a no. Nem tole, hanem egy férfitól, de leginkább csak akkor, ha kicsúszik vagy rossz helyen van.
Miomás méhbe nem helyezheto föl. De igen, hiszen csak ez a biztos módszer alkalmazható, mert o nem használhat antibébi-tablettát.
Gyakoribb lesz a méhen kívüli terhesség. Hosszú klinikai utánkövetéses vizsgálatok szerint az elofordulási gyakoriság ugyanannyi, mint a spirált nem viselok körében.
Ha mégis létrejön terhesség, akkor az kiviselheto, mert a magzatburok és a méhfal között van az eszköz. De el is távolítható az elso három hónapban. Terhességmegszakítás is kérvényezheto, de ennek lebonyolítása ugyanúgy történik, mint más esetben.

A felhelyezést a menstruáció alatt javasoljuk vagy az azt követo négy napon, mert így biztosan kizárható a terhesség, nyitottabb a méhszáj, kevesebb fájdalommal jár a felhelyezés. A felhelyezést követo pillanattól már véd.

Tehát igen fontos a rendszeres ellenorzés, mert sok bajt elozhetünk meg. Az elso kontrollvizsgálat a következo menses után célszeru, majd fél- vagy egyévenként. Probléma esetén pedig azonnal. Az ellenorzés a szokásos nogyógyászati vizsgálattal, feltárással történik. Ha nem látszik a jelzoszál, mert feljebb húzódott a méhbe, vagy túl rövidre vágta a felhelyezo orvos, akkor ultrahangvizsgálattal látható.

Dr. Balogh Ildikó
szülész-nogyógyász szakorvos

Gyógy-ír 1997. október 20.
bigacsiga
 


Gábor, köszönöm szépen!

Iboly
Iboly
 


Bigacsiga!
Jó, hogy leírod ezt a fenti kis magyarázatot, ebben klasszul össze vannak gyűjtve azok a tudnivalók, amelyek egy nőnek fontosak lehetnek. Egy dologot szeretnék azonban hozzáfűzni a leírtakhoz: NEM A BEÁGYAZÓDÁS GÁTLÁSA a spirálok ELSŐDLEGES hatása, (ezért a mai modern eszközöknél nem is törekszenek erre), hanem a SPERMIUM-GÁTLÁS, ELPUSZTÍTÁS, s így ez NEM ABORTUSZ! Másik érv: a méhen belüli eszközök SZAKSZERŰ FELHELYEZÉS ESETÉN NEM MOZOGNAK a helyükön, így nem károsítják a nyálkahártyát. Ahol pedig "támaszkodnak" a rögzítőkarok, ott meg se tudja kísérelni a petesejt a beágyazódást, inkább arrébb megy és "választ magának egy szabad területet". Kétségtelen, hogy ha véletlenül meg is termékenyülne egy petesejt, akkor fennállHAT a beágyazódás-gátlás "veszélye", de a spirál-ELLENZŐK gyakran azt hangoztatják, hogy spirál mellet is megfoganhat, sőt ki is hordható terhesség! (erről írtam az előbb is). Ez is ellene szól tehát az abortív-hatásról szóló elméletnek. Ettől a kis gixertől eltekintve viszont egész jó a fenti kis magyarázat!
Én úgy tudom, ma már nem 3, hanem 5-6, esetleg még több évre is javasolják a gyártók a spirál használatát-függetlenül a gyakoribb cserével járó "nagyobb forgalomtól".
Gabor
 

 
 

SZERELEM

Természetes fogamzásgátlás

Vannak akik erkölcsi, egészségügyi, vagy más meggondolásból nem akarnak, vagy nem tudnak élni a hormonális, vegyi, vagy mechanikus fogamzásgátlókkal. Számukra is van azonban megoldás. Több természetes módszer is ismert, azonban megbízhatóságukban jelentosen különböznek.

Az Ogino és Knaus nevéhez fuzodo naptármódszer az 1930-as években elso ízben hozta helyesen összefüggésbe az ovuláció eseményét a noi ciklus termékeny idoszakával. Ez a számolásos módszer azonban nem képes a ciklus sokrétu változásait kelloképpen figyelembe venni.

A hetvenes évektol ismert Billings-féle ovulációs módszer a méhnyaknyák jellegének változásából következtet a termékeny szakaszokra, azonban ez a módszer sem igazán megbízható.

A holland Van de Velde, és a német Döring professzor nevéhez fuzodo homérséklet-módszer, valamint az újabb szimptotermál módszer használati megbízhatósága éri el eloször az ún. modern családtervezési eljárások biztonságát. A módszernek, melyet eloször Rötzer osztrák orvos dolgozott ki, lényege, hogy egyformán figyelembe veszi a nyák és az ébredési homérséklet változását.

A több mint 15 éves németországi tapasztalat szerint a szabálytalan életritmusú és ciklusú nok egyaránt sikerrel alkalmazzák, természtesen megtanulván a különleges helyzetek különleges elbírálását. Segítséget nyújt a szoptatós anyáknak, akiknek az elso menses elott ez az egy támpontjuk lehet a termékenység visszatértének felismeréséhez. Útmutatást ad a változó korhoz közeledo asszonyoknak, és nem utolsó sorban a gyermeket vállalóknak is megkönnyíti a legtermékenyebb ido eltalálását.

A módszer biztonsága korrekt alkalmazás esetén eléri a legkorszerubb hormonális fogamzásgátló tabletták biztonságát. Egy ma is folyamatban lévo nagyszabású felmérés részadatai szerint 10 649 ciklust feldolgozva összesen 22 terhesség fordult elo, melybol 3 a módszer, 19 pedig az alkalmazók hibája miatt következett be. Hangsúlyozni kell, hogy a biztonság elsosorban az alkalmazó pártól függ. A módszert bárki megtanulhatja 1-2 könyv árának ráfordításával, egy közonséges lázméro és a naponkénti önmegfigyelés segítségével, valamint ingyenes tanácsadás igénybevételével. Mindezzel egy életre szóló, megbízható családtervezési módszert kap, mely kb. fél év tanulási ido után nem igényel több idoráfordítást napi 5-6 percnél.

További információ tanácsadásról, tanfolyamról a 484-0734-es budapesti telefonszámon kérheto.

Ön most egy ingyenes SZERELEM egypercest olvasott, ha tetszett küldje tovább.

További egypercesek: [url=http://szerelem.lx.hu/re/500637244622ac8" TARGET="_top]http://szerelem.lx.hu/re/500637244622ac8[/url]
bigacsiga
 


Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a spirál átszúrja a méhnyakat?

Köszi
Zsu
Zsu
 


Zsu!
Nem,a spiral nem szurja at a mehnyakat!
A felhelyezes a kisse kitagitott mehnyakcsatornan at tortenik.A spiral a mehuregben fog elhelyezkedni es csak a jelzoszal fog kilogni a mehnyakbol.
Névtelen
 


Köszi Névtelen! És mensi után kell menni közvetlenül a felhelyezésre?

Zsu
Zsu
 


Sziasztok!

Nekem a következő lenne a kérdésem: 5 évig szedtem tablettát (Tri-Regol), és semmi problémát nem okozott. De mikor mentem feliratni, a doki azt mondta, hogy mivel ilyen régóta szedem, tartani kell 3 hónap szünetet. Aztán mikor 3 hónap elteltével visszamentem, akkor már azért nem írt fel, merthogy ne kezdjem el újra szedni, mert ha szeretnénk babát, akkor lehet, hogy az újrakezdés-újabb abbahagyás miatt nem fog sikerülni. Az elmúlt pár hónapban ez miatt szinte megszűnt a nemi életünk, és ez nincs túl jó hatással se rám, se a férjemre. A gumi irritál, ezek a krémek, kúpok nagyon nem váltak be, stb..

Szóval a kérdésem : tényleg kell-e szünetet tartani 5 év után? Én úgy tudtam, hogy ezek a kis hormontartalmú tabletták folyamatosan szedhetőek.
És ha most mégis újra kezdeném szedni, az tényleg csökkenti a későbbiekben a teherbeesés esélyeit? Nekem kicsit ez is sántít..

Ha van valakinek tapasztalata, vagy tanácsot tud adni, azt megköszönném.

Ancsa
Névtelen
 


Szia Ancsa!
Én csak olyan tanácsot tudok mondani amit a nővéremnek mondott az orvos. Nekem is ő az orvosom.Ő az anteovint szedi már 10 éve és ő is a napokban kérdezte meg az orvostól hogy nem kellene szünetet tartani és ő azt mondta hogy a kis hormontartalom miatt nem nem kell.
Szerintem ha újra kezdenéd akkor nem hiszem hogy csökkenti a teherbeesés esélyeit. Én csak 1 évig szedtem gyógyszert a második terhességem előtt még is 6 hónaot kellett várnunk amíg újból terhes lettem.
Szóval szerintem minden ember szervezete másként reagál a gyógyszerekre,esetleg kérdezz meg más orvost is.

Remélem valamennyit tudtam neked segíteni.

Szia

Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Sziasztok!

Mikor én a szünetről kérdeztem az orvosomat azt mondta, hogy 3 hónap nem elég arra, hogy kiürüljön a szervezettből, ahhoz több idő kell, és addig a spirált javasolta. De én nem éltem vele, mert babát szerettem volna. Szerintem is mindenki szervezete máshogy reagál ezekre a szerekre, mert én kb. 2 hónap után terhes lettem. Igaz addigra már Marvelon-t szedtem.

Hello!
Rea
Rea
 


Szia,Zsu!
A spiralt mensi alatt vagy kozvetlenul utana kell felhelyezni!
Névtelen
 


zizuoiu
magnolia
 


Sziasztok!
Érdekelne ez a termékenységet kimutató mini mikroszkóp, amirol már beszélgettetek.
Találtam egy hirdetést, "maybe baby" nevu minimikroszkóp, ami megállapítja a termékeny napokat.
Használ valaki közületek ilyet?
Mennyibe kerül? És mennyire hatásos?
Labros
Labros
 


Szia Labros!
Én már használtam ilyet, nekem bevált, mert már régóta szeretnénk babát. A páromtól kaptam, és tényleg klasszul mutatja peteéréskor a "páfránylevél"-rajzolatot (legalábbis ez az elnevezés van a tájékoztatóban, bár szerintem ezt a mintát az ablakon látható jégvirághoz is lehetne hasonlítani). A férjem és én egy pár napig tartózkodtunk az együttlétektöl, így aztán amint pozitívvá vált a kép, nekirugaszkodtunk és mondthaom, jól belehúztunk, meg is lett az eredménye, a terhességem most kb.6 hetes az orvosom szerint.Szóval, kérdésedre válaszolva, hatásos, az ára 10 ezer forint,szerintem a többihez képest nem is kerül annyival többe, és ezt akárhányszor használhatod. A forgalmazó cég nevére nem emlékszem pontosan, de a tel.száma még megvan:22-62-458, úgy udom, itt valamivel olcsóbb, mint a patikákban. Sok sikert!
Gyöngyi
 


Szia Gyöngyi!
Még egy kérdésem lenne: mennyire megbízható
ez a minimikroszkóp fogamzásgátlásra?
Én még szoptatok, és ez egy viszonylag jó védekezési módszer lenne.
Labros
Labros
 


Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy melyik spirál a jobb? A réz vagy az arany?
Ha valaki valami infot tud, megoszthatná velem.
Előre is köszi
Trixi
Névtelen
 


Sziasztok!

Hallott valaki a MAYBE BABY-ről? Fontos lenne!

Köszi
Bea
Bea
 


Labros
Sajnos a természetes fogamzásgátlással az a probléma, hogy a nő életében nincs olyan perc, amiről kimondható, hogy nem lehet terhes. Orgazmus hatására ovuláció következhet be, még akár menstruáció alatt is, és akkor sütheted a mikroszkópot. Én nem bízom ebben a módszerben. Egyébként a természetes fogamzásgátlásról több jó dolgot is hallottam, no meg sok rosszat is. Szerintem oroszrulett.
léda (léda)
 


Ismeri valaki a Gracial fogamzásgátlót?

Köszi
Trixi
Trixi
 


Lédának:a Maybe Baby mikroszkóp elsösorban NEM fogamzásgátlásra, hanem családTERVEZÉSRE való, lásd az általam leírtakat kissé feljebb!

Labros!
Lédának az orgazmus kapcsán bekövetkezö tüszörepedéssel kapcsolatban van némi igazsága, erre én is rákérdeztem a dokimnál, aki azt mondta, ha biztosan nem akarok teherbe esni ilyenkor, akkor az aktus után végezzek hüvelyöblítést, hogy így jelentösen lecsökkenjen az esetleg bejutó hímivarsejtek száma, a megtermékenyítéshez pedig egyszerre több 10 millió spermiumra van szükség, tudod: még néhány fecske sem csinál nyarat.
Gyöngyi
 


Gyöngyi!

Lásd az elsõ fiam, na jó, öblités az nem volt, csak rögtön fürdés, minden kifolyttal. Valamint az ikreim közül is legalább az egyikük orgazmus miatti tüszõrepedés eredménye. Szóval csak nálunk legalább 2 gyerek fogant így. Az ikrekre azóta orvostól is kaptam "megerõsítést", hogy bizony, lehet, hogy úgy történt. Szerintem a mikroszkópos módszert csak családtervezésre szabad használni. Ismerek mikroszkópos védekezéses gyerekeket.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Gyöngyi Bizony, bizony, és a természetes fogamzásgátlásról szóló könyvek tagadják az orgazmuskor bekövetkező ovulációt, mondván annak érnie kell... No én bioszt tanultam fősulin, és ott mondtak egy érdekes dolgot. A tüszörepedés (normálisan) a mensi előtt 2 héttel van, merthogy ennyi kell a köv. mensiig, hogy ha gyerek van be tudjon ágyazódni, tehát ha valakinek 35 napos a ciklusa 20.napon, ha csak 24 napos a ciklusa 10. napon. Egyik petesejtnek 10 másiknak 20 napos érés kell, nem így van ez, tul képpen nem nagyon változik a petesejt, csak a tüszö telik folyadékkal, ami a petesejt minőségét nem befolyásolja, tehát hulla mindgy, hogy mennyi a tüszöbe a folyadék, ha megreped, ott a petesejt, és bumm. És ez megrepedhet orgazmuskor. Jó nem?
Ja, a hüvelyöblítésről. A semminél minden jobb, tehát a nem védekezésnél bármi többet nyújt, de ez nem a legmegfelelőbb dolog. Ezek a kis vakarcsok olyan kitartóak ám, sok nőnek a májának külső részébe beágyazódva is találtak spermiumokat. Jó mi? Szóval ez van.
léda (léda)
 


Sziasztok!
Használt már valaki Pharmatex zselét vagy krémet? Sajnos nem ismerek senkit akinek lenne ezzel kapcsolatban tapasztalata. Én egyenlõre idegenkedek tõle!
Muki
Névtelen
 


Szia Muki!!

Én tavaly szeptemberben szültem és nem használhatok sem gyogyszert és a sprál sem megoldhato,ezért elkeztem használni a Pharmatex hüvely kupot.Bevált!! :-)) Legalábbis idáig nagyon jól müködik a dolog remélem ezek után sem lesz semmi gondom.Az ára is nagyon baráti:12db 800.-körüli áron van,a kup és a zselé tudomásom szerint drágább és kevesebb alkalomra elegendő.
Prábáld ki az orvosom sem tud semmi féle "rossz"tapasztalatrol e téren.

Üdv:Kati
Kati
 


Nekem sajna nem ilyen rózsásak a tapasztalataim evvel a zselével és kúppal, elég égő érzést okozott(még a férjemnek is). Barátnőm is kipróbálta, és tölem függetlenül hasonló véleményre jutott. Bár ez se olyan tuti módszer, emellett is született már jó néhány baba (föleg külföldi tapasztalatok). A nögyógyászom azt mondja, maradjunk a tablettánál vagy a spirálnál, hisz ez a (Magyarországon)új dolog is vagy 25 éves konstrukció. Meg hát minden csoda 3 napig...
Gabi
 


Sziasztok!

Ismeri valaki a Garcial és a Minulet fogamzásgátló tablettákat? Mi a tapasztalat?

Elõre is köszi

Beáta
Beáta
 


Én is a Gracial után szeretnék érdeklõdni. Ismeri valaki?
Köszi! Tia
Tia
 


Sziasztok!

Én is a Pharmatex-re szavazok! Én kúpot használok, engem nem csíp, a férjemet egy kicsit. A gumi viszont engem csíp, õt nem. Ez van. Nekem nagyon bejött. Emellett én még használom a "Maybe Baby" minimikroszkópot, ami nyálból kimutatja, hogy aznap fogamzóképes vagy-e vagy sem.

Emese
emesemama (emesemama)
 


SziasztokKép
BeátaKép
Én a Minulet-et hosszabb ideig szedtem és semmiféle problémám nem volt vele. Sem közti vérzést, sem hízást nem okozott ellentétben a Marvelonnal melyet elötte szedtem néhány hónapig. A Minulet-nél napra pontosan 28 napos ciklusaim voltakKép
Egyébként már jó ideje egy digitális hõmérõt használok melyet a net-en találtam. Reggelenként ébredési hõt mér és ebbõl autómatikusan megmutatja hogy melyek a zöld, piros, ill.villogó piros napok és végül a terhességet is jelzi ha valaki mondjuk pont e-célból használjaKép Fontos azért tudni róla, hogy azoknak a nõknek javasolják akiknek a ciklusai 19-39 napok közé esnek. Ha érdekel szívesen megírom címüket. Az ára 1 éve 28.000,-Ft volt a barátnõmnek viszont egy hónapja rendeltük meg és jelenleg akciósan 16.000,-Ft. Tudom, hogy nem olcsó viszont kényelmes és ártalmatlan. Londonból szállítják és kb.2 hét alatt ér ideKép

Puszi: Doris
 
 


Doris!
Azert ugyanez a legegyszerubb patikai homerovel is mukodik, csak tudni kell, mit csinalsz.
Elobb idezte Bigacsiga, azt hiszem, ezt hivjak Mo-on TCST, mint termeszetes-csalad-tervezes nevu modszernek. A ho merese csak az egyik jel a 3 kozul. Egymagaban nem is ertelmezheto rendesen.
Nagyon draga, amit mondasz, es onmagaban keves is.
udv
Zsolt
Zsolt
 


ZsoltKép
Részben igazad van, én úgy gondolom ez "lustább" egyéneknek való mint amilyen én is vagyokKép Így viszont tudom, hogy mikor kell éberebbnek lennemKép Én is vezetek egy hõgörbét és ebbõl is rengeteg mindenre lehet következtetni. Egy biztos, nem károsítja a szervezetet és ha az embernek nincs hormonális problémája akkor jól mûködik a dologKép Kétségtelenül drága...

Puszi: Doris
 
 


Doris!
Ezert mondom, hogy ugyanezt el lehet erni egy nem egeszen 2000 Ft-os homerovel is.
Nem lustabb egyeneknek valo. Ez csak 1 valtozo a 3 bol, es mivel a tobbit nem figyeloed vele, alkalmankent szepen felrevihet.
PIldotol tudom, hogy az atlagos homeroknek 0,1 celsius a meresi pontossaguk, ill hibajuk (javits ki Ildi!)
Itt meg 0,2 celsiust kell legalbb 3 napon at kimerni. Cikornyas. Erdekelt a dolog, es en is kiprobaltam. Ebredesi homerseklet: attol fuggoen, hogy reggel takaro alatt maradtam-e, vagy derekig paplan nelkul, par perc kulonbseggel szajban 0,5 fok kulonbseg merheto. Gondold vegig! Betegseg is befolyasolja, meghules, stb.
Az is igaz, hogy nem karosit, es az is, hogy nem mindenkinek alkalmas. De amenniyre tudom, az egy jellemzo becsaphat, akar grafikont vezetsz, akar rabizod magad a villogo zold LEDre.
udv
zsolt
Zsolt
 


Szia ZsoltKép
A hüvelyváladékomat sajnos nem tudom vizsgálni mert szinte soha nincs. Tudom, hogy furcsán hangzik de nem bíztam magamban és az ítélõ képességemben. A normál hõmérõvel szintén az volt a gondom, hogy biztosan ui. ideig mértem-e a hõmet mit elötte, nem hosszabb-nem rövidebb ideig tettem-e?
Pont ez a bizalmatlanság vezetett oda, hogy kb. fél évig kutakodjak a különbözõ cégek termékei közt és ezt a szerkezetet találtam a legmegbízhatóbbnak. Természetesen betegség, gyógyszer befolyásolja a mért értéket de ue. a helyzet a hagyományos hõmérõvel is. Én valamiért mégis jobban bízom benne és úgy gondolom, hogy egy érzékeny és jól kifejlesztett szerkezet, mely a termékeny napok kimutatására szolgál lehet annyira megbízható, mint a hagyományos változat. Talán szerncsés vagyok, mert normális ciklusaim vannak és gyógyszereket sem kell szednem. Ezért írtam, hogy "lustább" emberkéknek való akik jobban rá merik magukat bízni egy konkrétan e-célra kifejlesztett termékre és hagyatkoznak a színes lámpácskák jelzéseire. Egyébként fontos, hogy mindig azonos helyen mérd (hüvely ill. popsi a legmegbízhatóbb). Ezzel próbálom kiküszöbölni az álltalad is említett problémát.(ki-be takarózva alszik az ember...stb)KépKép
Tudod mit? Kíváncsiságból a jövõ hónapban használni fogom mindkettõtKép Ha lesz összehasonlítási értékem, akkor megosztom VeledKép

Puszi: Doris
 
 


Sziasztok!

Ha már Zsolt megszólított, akkor elmondom én is a véleményemet. Nem ismerem a szóbanforgó spéci hõmérõt, de gondolom hõt ugyanúgy mér, mint bármi mást, a többi egy digitalizációs plusz miniszámítógépes játék (egyébiránt ezzel mászok minnel falra, mert lassan alig lehet olyan dolgokat kapni, ami nem multifunkciós, viszont tudná az alapdolgot és cserébe olcsó lenne). A hõmérõ pontossága kb. ott van, ahol Zsolt írja, ez részemrõl nem egy hivatalos tudományos adat, inkább csak a realitás. A már megint megjött topicban egy ideig figyeltem a lányokat, írták ki mint mért, mit mért, hááát. Szóval amikor a görbében van egy plusz minusz 0,2-es ingadozás, azután egy 0,3-as "ugrás", majd újabb ingadozás... Viszont az tény, ha megvalósítod a mindig ugyanolyan körülmények között címû dolgot, és olyan típus vagy, akkor lehet, hogy használ.
(én nem merném használni ezt se, én totál bármikor ovulálni képes vagyok vagy legalábbis voltam az eddigi 3 gyerek alapján...)

Ildi

Ildi
 
 


Kedves IldiKép
Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én ezt a szerkentyût azért kerestem, kutattam, mert gyermeket szerettem volna persze nem azonnal, hogy a szervezetem is felkészülhessen az új helyzetreKép Elhagytam a fogamzásgátló szedését és kipróbáltam a "természetes" családtervezést egy okos kis könyv segítségével. Mit csináljak? Talán nem voltam elég türelmes vagy körültekintõ de nem bíztam a "hagyományos" módszerben. Lehet, hogy ez a fertility test nem jobb mint a hgyományos hõmérõzés de a mért értékek pontosságában maximálisan bízomKép A készülék családtervezésre szolgál és 3 hónap adatait tárolja. (talán ettõl számítógép egy kicsit.)Ami "kényelmes" benne az az, hogy a kiértékelést elvégzi helyettemKép Abban igazatok van, hogy drága...Kép

Puszi: Doris
 
 


Doris!

Sok sikert a projekthez! Kép
Ildi

Ildi
 
 


IldiKép
Köszi, és a véleményed is köszönömKép

Puszi: Doris
 
 


Doris!
Jo jo.
zsolt
Zsolt
 


ZsoltKép
Ez olyan lemondó volt, de majd igyekszem másként olvasniKép

Doris
 
 


Sziasztok!

Más mint amirõl az elõzõekben szó volt.
Ismeri valaki közületek a Mirena spirált? És akinek esetleg tapasztalata is van ezzel kapcsolatban? Olvastam róla már korábban, hogy van aki használja is: Neki bevált?
Jó lenne ha minél több információt össze tudnék gyûjteni ezzel kapcsolatban!Kép Egyébként a fõ paramétereivel tisztában vagyok és az árát is ismerem Kép .

Sziasztok, várnám a jelentkezéseteket!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Doris!
Nem lemondo volt, erdekel majd a tapasztalatod.
zs
Zsolt
 


ZsoltKép
Akkor majd megosztom VeletekKép

Puszi: Doris
 
 


SZiasztok !
Én is vettem maybe baby-t és nálam egy ciklus alatt többször megjalent a páfrány ábra,nem értem.ugyanebben az idõben vizeletbõl is megnéztem egy másik teszten,ott meg nem mutatott ki semmit. Mi lehet a magyarázat?
Rita
 


[url=http://www.maybebaby.hu/magyar.htm" TARGET="_top]http://www.maybebaby.hu/magyar.htm[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia Norcsi!

Nekem 4 hónapja van Miréna spirálom,eddig nem volt vele gondom. Nem mondom,néha émelygek és fáj a fejem,de ennél több mellékhatását nem érzem. Remélem beválik majd, és nem leszek terhes mellette ( a harmadik gyerkõcünk spirál mellett fogant).
 


Köszi tmariann!

Végre egy élõ ember akinek ilyen spirálja van! Köszi hogy írtál, hát én is bízom benne, hogy nekem is be fog majd válni, már tényleg csak a menzeszre kell várni a felrakáshoz (már a felírása is folyamatban van).

Köszi mégegyszer, és remélem hogy tényleg jól fog szuperálni neked is hosszabb távon.
Minden jót nektek, szia: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Van elõttem egy prospektus, PHARMATEX (benzalkonium chlorid), helyi fogamzásgátló szerek.
Van hüvelytabletta, hüvelykúp, egyszeri adagú krém, tubusos krém, és tampon formában.
Javasolják szülés után, szoptatás alatt, tiniknek, változókorban, és azoknak akiknek a gyógyszerek ellenjavaltak.Mellékhatása abszolut nincs.
Használt már ilyet valaki?
A prospektuson nincs website, vagy e-mail cím, sajnos.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia Zsomimama!

En jo ideje hasznalom a Pharmatex termekeket, szerencsere nem vagyok ra erzekeny (ritkan enyhe ego erzest okozhat). Nekem a nogyogyaszom ajanlotta, mivel nem szedhetek tablettat trombozisveszely miatt. Sot kimondottan a kupot javasolta, mert eleg gyakran volt nagyon enyhe folyasom, es ezen is segit. Praktikus, nem kell orakkal az "action" elott felhelyezni, etc... Erdemes kiprobalni.

Pussza: Barbi
 
 


Köszönöm az infot!
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia Barbi!Légyszi mond már el hogy ,kell e ehhez a termékhez állandó nõgyógyászati vizsgálat?,milyen sürün lehet használni és mennyibe kerül.Köszi szépen

Orsi
Névtelen
 

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

cron