A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Bettica a normaflórt lehet adni víz nélkül is?
Mert dávid mostanában nem issza a vizet,és ezért nem adom a normaflórt sem.

Monti:nagyon szép a mosoly :lol:
mostmár egyszer utánna nézek,hogy a mosoj milyen ly,mert elég sokat használjuk ezt a szót
Vendég

Azt hiszem most már nekem is kell készíteni egy mosolygós képet, már mindenkinek sikerült :roll:

Bari: Jó vásárolgatást!

Én mára megszünök, mert manóka felébredt és megyünk egyet sétálni már ha az idő engedi! Jah és gyúrúnk a mosolyra addig is :wink:

ancsika82

Még egy utolsó kérdés: Mire is használjátok a Normaflort?

ancsika82

Ancsika én nem tudom megmondani pontosan.
Gondoltam,hogy a tápszereseknek nem olyan jó a bélflórája mint az anyatejeseknek...ezért megkérdeztem a dokinénit,hogy adhatom e,ő meg azt mondta persze...
Vendég

Ez jó akkor lehet nekem is kellene adnom :? Na majd rákérdezek erre a dokinőtöl úgyis a jövő héten mennünk kell szurira meg súlymérés ilyesmi. Amúgy én is bevagyok parázva a szuritól. :? :?

ancsika82

1kéz projekt :lol:

Mennyit írtatok most... :)

Ancsika: Én a hasfájást próbálom vele "kezelni". Egyébként bélflóra-helyreállítás :)

Bari: Én töményen adom neki kajcsi előtt, majd hígul odabent ;)
Ja és mosoLY szerintem :)

Montana: Ti i szépek vagytok :)

Melke: Úgy tudom van olyan, hogy fejlődésbeni ugrás 6-8 hetesen, 3-4 hónaposan, meg még valamikor... Ilyenkor gyakrabban kérhet enni, mert nem elég neki már az addigi adag... Talán nálatok is erről van szó...

Mindenkinek van már lassan mosolygós fotója... Nekem miért nem sikerül lekapni, pedig reggelente mindig vigyorog Bence kajcsi után... :roll:

No megyek átöltözni, mert Bence épp most kakilt le a hiper-szuper P. pelusából :twisted:
Ja a DM-est írta valaki. Igen az is jó, csak annak a borítása műanyag, félek, hogy nappal bepállik a popója a bébinek.... :roll: Lehet hülyeség ez tőlem :)

Kép

Kép
bettica

Ja Bari: Én úgy adom be Bencének a Normaflore-t, hogy az Infacol cseppentőjét használom (nem dobtam ki, pont az ilyen esetek miatt ;) ) Másképp ő sem hajlandó benyelni...
Brendon? Nem emlékszem, hogy Ti most budapestiek vagytok? Mert ha igen, akkor a Visegrádi utcában is van egy babacuccos bolt (Mária bababolt asszem a nevük), ott is vannak olcsóért dolgok. Van netes boltjuk is és onnan szoktam az árakat kinézni :) Ha nem fővárosiak vagytok, akkor rendelni is lehet onnan... bebibolt . hu
Nem kapok jutalékot, csak nem rég fedeztem fel, hogy fele annyiért lehet ott megkapni dolgokat, mint pl a Brendonban... Persze nem is márkás cuccok, de azért nem is gagyik...

Kép

Kép
bettica

vikianyuja: nekünk azt mondta a védőnő, hogy most kezd beállni az emésztése a gyerkőcöknek, és anyatejes babáknál simán előfordul, hogy akár napokig nincs széklet. nálunk kb 2 héttel ezelőttig majdnem minden kaja után volt kaka, mostmár csak napi 1-2szer. olyan is van hogy puki, és foltos lesz a pelus. olyan még nem volt hogy rendes kaki ne lett volna egész nap, de lehet hogy olyan is lesz. állitolag normális.

kakilást nálunk nem kéne elősegíteni, de mindig van rotyi torna után. hasmasszázs, biciklizás, lábkörzés (mint a csípőszűrésen, csak nem olyan durván), ellentétes kéz és láb összeérintése... ilyesmiket csinálunk, közben ő meg felül vigyorog, "alul" meg hangoskodik. :D

melike: Milán is besűríti a kajákat, mostanában alakult át a napunk. reggel eszik fél7kor és fél9kor (legkésőbb 9kor), tehát 2-2,5 óra telik el, majd fél1kor, itt 4 óra telik el és abból 3at végigalszik. délután is van egy ilyen hosszabbat alszik meg rövidebbet... szóval nálunk most így van: fél7, fél9, fél1, fél4, fél6, 9. bár a délutánunk most van kialakulóban. ilyen melegben meg lehet hogy a szomjúság miatt kéri gyakrabban.

montana: én sem adtam volna neki szívem szerint és többé nem is fogok, csak ha tényleg szükséges. nem vagyok egy gyógyszerezős tipus, én magam sem veszek be, csak ha muszáj. de gondoltam a védőnők meg a dokinő csak jobban tudja, nem kockáztatok. hát most tanultam... legközelebb csak akkor kap kúpot (de inkább mást) ha tényleg lázas. :(

bettica: az 5 kilót már bőven átléptük... akkor most sem kellett volna kínlódni a kúppal... mondjuk amúgy sem, mert nem volt láz. namindegy. :roll:

Bárány: mosoLY. :) amúgy meg jó brendonozást. nem baj ha nem visztek pénzt, ott úgyis szinte minden bazidrága. :D

bettica: p. nekünk is gagyi, jön ki belőle a kaka, nemcsak a gyerek ruháját mosom, hanem a magamét is sokszor. :roll: a dm-es jó,. de csak nappalra, az éjszakai pisit már nem bírja el mennyiségileg, szegény Milán mellkasig elázik, és mivel hason alvós, az egész ágy is. :( nekünk a huggies jött be leginkább... jönnek most rokonok látogatni, mindenkitől azt kértünk. :D addig meg a meglévő dm-est nappalra, a huggiest éjszakára adom rá. a dm-esre nem érzékeny Milán bőre, nem pattog ki még melegben sem.

mia_snow

csajok, van valakinek MAM játszó/nyugtató cumija? lehet ahhoz kapni ilyen izét, amivel lefedem a cumi-részt, hogy ne koszolódjon, ha épp nincs a szájában?

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:41-kor.
hékás

ujpesttől 8 kilóméterre vagyunk dunakeszin :lol:
Vendég

[quote="ancsika82"]E írta:ancsika82z jó akkor lehet nekem is kellene adnom :? Na majd rákérdezek erre a dokinőtöl úgyis a jövő héten mennünk kell szurira meg súlymérés ilyesmi. Amúgy én is bevagyok parázva a szuritól. :? :?

Szerintem azt a válszt fogod kapni mint amit Gigi is mondott,hogy a tápszerben is van ilyen élő baktérium,de ártani nem árthat csak használhat...nekem ezt mondta
hátha tényleg jó hasfájásra ha rendben van a bélflóra :roll:
Vendég

Hékás, kínáltam pár oldallal ezelőtt a dm-ben beváltható pampers pelus kuponokat.. ha szeretnéd, elküldöm neked postán, csak írd meg a címed.

hékás: mi az a babatornázó? nálunk én tornáztatom Milánt... :D

amúgy szerintem hogy hány óránként eszik... nálunk is volt hogy 3 óránként evett, most van amikor 2 óra telik el 2 etetés között (reggeli 2 és esti 2 között) van amikor 4. mi felnőttek sem pontosan x óránként éhezünk meg... :)

mia_snow

Szerintetek mit csináljak hogy dávid ne legyen szomjas??
Mert izzad és szerintem szomjas,de a vizet egyszerűen nem issza meg(cukrosan sem),kiköpi fulldoklik,öklendezik tőle.
A tápszet meginná de azt nem lehet csak 3 óránként nem úgy mint az anyatejet...itt vagyok meglőve HELP
Vendég

KANÁLLAL,POHÁRBÓL SEHOGY NEM KELL NEKI...SZERINTEM A TEÁS CUMIBÓL SEM FOG KELLENI...NINCS VALAMI ÖTLETETEK,VÍZ HELYETT ,MERT A TEÁK IS 4 HÓTÓL KEZDŐDNEK,ÉS A BABAITALOK IS.AKKOR SZOMJAZZON????
Vendég

Bárány, gyenge citromfű teát adhatsz neki. egy filtert leforrázol, éppencsak hagyod elszinezödni a vizet vele, hagyod lehülni és adod. egy nagyon pici cukrot tegyél bele. nyugtató hatású is a citromfű tea, az nektek még jó is lesz - ha megissza. :wink:

mia_snow

Hékás: Eddig próbáltam tartatni vele a 2 órát, de volt, hogy nem bírta ki addig. Most 2 napja állt be a 3 órára. Remélem így marad, mert akkor a hasfájást valamelyest letudhatjuk...
Este 7 fél 8-kor és 9 fél 10-kor eszik aztán szunya egészen hajnali 3-4-ig, majd alszik reggel 7-8 vagy 9-ig. Innentől meg volt a 2 óránkénti evés, most elég neki 3 óránként adni. Lehet a melegtől nincs annyira étvágya szegénynek?

Bari, akkor gondolom a Váci úti Brendonba mentek nézelődni... Onnan egy "köpésre" van ez a bolt ;)

Mia: Én vettem anno egy Aventes cumit, amihez volt ilyen védő izé. Azt rá tudom tenni erre a MAM-os cumira, igaz csak 90fokban elfordítva...

Kép

Kép
bettica

Nos,átolvastam az április-májusi topicba,mert Csiri említette.És vicces volt,de pont ott is vitáztak két napon keresztül. :shock: :lol:

Kép
melike

Bari!
reszelt alma leve?
Vendég

Csiri annyira kipróbálnám de úgy félek...pedig a régi babakönyvem(95-ös) szinte kötelező szerűen mondja 6 hetes kortól az almalevet
Vendég

szerintem mi sokkal szebben vitázunk :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:42-kor.
hékás

Na megjöttem, kész a pácolás, és a saslik! Sőt a gyógyszertárban is voltam!

Almalének milyen hatása van? Az segít a pukin, kakin? Már nem emlékszem!

Egyszerűen minden baby édes! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Betti kösz a tippet, kipróbálunk új pózokat az ügy érdekében! :lol:

Mia hát remélem hogy nálunk is a kialakulás van, nem pedig valami baj!

Bevallom a teájába szoktam rakni ici pici cukrot, de Vikivel nem volt ez baj, lehet hogy Levi másképp reagál rá, és nem kéne! :cry:
De mindig is úgy voltam vele hogy ami nekem nem ízlik azt neki sem adom. Mindig megkóstoltam mindent, mielőtt neki adtam volna!!

JA! Akartam venni most a gyógyóban espumisant, mondom kipróbálom azt, hátha az infacol nem jó. Persze nem volt, de azt mondta a nő ugyanaz van benne mint az infacolban. :idea: :?:

Mindjárt meg is nézem a házipatika oldalon mik az összetevőik!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Na most légy okos!

Bari ugye Te nem infacolt szedsz? Ez tele van valami PARA cuccal?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az Espumisan L összetétele:
Hatóanyag: 40 mg szimetikon 1 ml emulzióban.
Segédanyagok: Szacharin-nátrium, nátrium-ciklamát, szorbinsav, banánaroma koncentrátum, hidroxipropilcellulóz, tisztított víz.

Mit tartalmaz az Infacol szuszpenzió?
Hatóanyag: 40 mg simeticonum (simeticol emulzió formájában) ml-enként.
Segédanyagok: propil-para-hidroxi-benzoát, szacharin-nátrium, narancs aroma, metil-para-hidroxi-benzoát, hipromellóz, tisztított víz.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Viki én semmit nem adok dávidnak hasfájásra! :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:42-kor.
hékás

Hékás nekem meg sok a szőke melír a hajamban és ezt már végképp nem értem :oops:
Na mindeggy...én nem adtam soha infakolt,egyszer megvettem elolvastam a használati utasítást és egyszer sem adtam
Vendég

[quote="vikianyuja"]
írta:
vikianyujaAlmalének milyen hatása van? Az segít a pukin, kakin? Már nem emlékszem!

:lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
csak szomjoltónak ajánlottam...
Vendég

na ennyit a brandon-ról...mire el tudtunk volna indulni már késő volt,nem értünk volna vissza etetésre fürdetésre,ez lett volna a heti programom...f@...m ki van
Vendég

Bari!

Az a babakönyv van meg neked, aminek sötétkék a borítója, egy baba van rajta (mi más :lol: ) és az a címe, hogy Babakönyv?

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

na a nyáriban meg a szoptatok ,tápszerezek,jó any a,vagy rossz anya vagyok téma megy ...front van vagy mi????

Hogy ez téma legyen???Eszem megáll? :shock:
Vendég

Kép
Vendég

Igen Bari úgy értettem hogy TE mint anyuka szeded az infacolt, amiben sok a PARA összetevő, és ezért vagy para mami! :lol:
Bocsi, hülye vicc volt! :lol: :lol: :lol: :lol:

Menjetek el együtt egyet sétálni, kikapcsolódásképpen! :lol: Mi is mennénk ha Levi végre felébredne!! :lol:

Csiri tudom, de valami hatása is van. Mindjárt megnézem! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

.........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.17 22:01-kor.
pironya

Megvan:

Őszibarack, Paradicsom, Narancs :arrow: székletlazító

Alma, Körte, Répa, Banán :arrow: székletfogó

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.17 22:02-kor.
pironya

Oké, én nem erre gondoltam. Csak azért mert sokszor régebben íródott könyveket kiadnak új kiadásban, szebb borítóban és hajlamos az ember új információkat tartalmazó könyvnek hinni. A Babakönyvről konkrétan tudom, hogy egy régebben írodott könyv, szebb kiadásban.

Az új hozzátáplálási elvekről konkrétan tudom, hogy az 1994-es módszertani levélben adták ki először, tehát hivatalosan a védőnők és az orvosok is akkortól ajánlják, a nem szakkönyvekben (tehát ami laikusoknak készül) még később jelentek meg ezek.

Egyébként biztos hogy szomjas Dávid? Szerintem ha az lenne, elfogadná a vizet vagy a teát. A testi szükséglet nagy úr!

Az almával azért kellene vigyázni, mert Dávid olyan kis hasfájós, ez szerintem arra utal, hogy még éretlen a bélrendszere, nehogy nagyon nyüglődjön az almától.

Na, nem okoskodom tovább, mert még kiutáltok engem is. :lol: :lol: :wink:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Pironya a mi gyerekeink összebeszéltek! Az enyém is felébredt! :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Igen én is arra gondoltam,.hoyg ha már eggyáltalán nem lesz hasfájós akkor "kisérletezek" mert így nem tudnám eldönteni,hogy mitől fáj a hasa,csak úgy,vagy az új dologtól...

Én nem szoptatok de tudok vizen járni :lol:
na ez is elég gyenge vicc volt :?
Vendég

mára leléptem...jó éjt

nem akarom tovább önteni az olajat a tűzre,se a vitát szítani...de nekem hiányzik Gigi és sajnálnám ha nem dumálnánk többet...
Vendég

Ha ennyi embernek az útjában vagyok, akkor inkább lelépek innen... nem akarom, hogy miattam hulljon szét a csapat...

Mindenkinek minden szépet és jót kívánok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

na ezt nem kartam ...csináljuk vissza lécci... :cry:
lányok lécci
Vendég

névtelen csináld vissza a neved :cry:
még a vonalzóimhoz sem értek...akkor örökké öregednem kell :cry:
Vendég

Együtt kezdtük tavaly összel,olyan jó kis kilenc hónap volt,még ha végig is paráztam az egészet...jó igazatok van mindenkinek vannak hibái,de én szeretném látni tomi első szülinapját....
És szerintem ti is örülnétek,ha együtt maradna a csapat,még Blue is mondta,hogy milyen jó lenne ha nem szünnénk meg.
:( :( :( :( :( :( :( :( :(
ja és még annyi hogy mindegyikőtöket így sajnálnálak,nem csak gigit
Vendég

Bár nem szoktam hiányozni senkinek innen, azért szoktalak olvasgatni benneteket. Nem ér annyit az egész hogy vitatkozzatok...
Nagyon sok hasznos tippet lestem már el innen, nem lenne jó ha megszűnne ez az oldal...
Kikapcsolódni, parákat megvitatni, poénkodni :D tanácsot kérni/kapni.. ez mind nagyszerű ha nincs kivel megbeszélned...

gigi, ne tűnj el, mert kaptál egy-két véleményt, hiszen te is ugyanúgy véleményeztél másokat... :wink:

Remélem továbbra is olvashatóak maradtok! :) :) :)
csipisz

Sziasztok!

Sajna csak most jutottam géphez :( Najó 1órája, csak visszaolvastam. Volt mit :shock:
Vita: egyetértek Csirivel és Krisztával.
Mosolygós babaképek tündériek.
Kúp: Úgy adtátok be, hogy előtte a popsiján kicsit megolvasztottátok? Mert úgy könnyen becsusszan. Persze, lehet hogy így is tiltakoznának a babók. Nekem szerencsére azt mondta a doktornő, hogy csak akkor adjak, ha lázasodik. Boni egyébként nyűgös volt aznap délután mikor megkapta a szurit, de reggelre kiheverte.
Ma meg este elmentem vásárolni, kb 3 órát voltam távol, Boni csak az apja kezében volt el, különben ordított. Hazaértem kicsit cicizett, nem evett csak cumizott, azóta alszik. Ennyire tudják már ki van velük?
Napirend:Nálunk nem lehet így leírni, mikor eszik, alszik Boni. Minden nap változhat, csak időntervallumok vannak. Pláne, most hogy kapja a Nutritont a kajájába, ritkábban eszik.
Kaka: nálunk minden 3., 4. nap van csak. Ha már nagyon szenved tőle, akkor Vagy kamillateát cukorral, vagy Foreveres Aloe teát adok neki, ha ettől sem megy, akkor ugyanennek a cégnek az Aktivátor-ját adom pár cseppet.
Rakok én is mosolygós képet.Kicsit homályos.
Kép

Kép

Kép
[/url]
stella40

[quote="pironya"]
írta:
pironya
Egyik ismerősöm még a gyerek fürdővizébe is fejt anyatejet :shock: :shock: :shock: hogy az jót tesz a bőrének.....ja csak a szagának nem :D :D :D Őrület

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

xxx
hékás

Akkor kár erölködnöm ugye?
Többség így akarja :( vagy mostmár úgy fogalmazok,hogy mindenki így akarja :?

megyek strandra :lol:

sziasztok!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?