A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » A C:2100 érték terhesség alatt

Ancsa!
pócold föl a lábad, az jó.
Nekem du kissé barnás lett a bugyim, és most este pedig kicsit több barnás váladékot észleltem.görcs nincs. pénteken kicsit fájdogált a hasam, de elmúlt, nektek volt ilyen barnázás?
dawn

Dawn
Ilyen barnázásom nem volt :roll: eddig

Nem lehetséges,hogy most lenne a napokban az aktuális mensid ha nem lennél várandós?
Mert ugy hallottam,hogy azokon a napokon szokott ilyen előfordulni :roll: Nekem azokon a napokon nagyon fájdogál a hasam és a derekam :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Ha valakit érdekel,a családtámogatás összes formanyomtatványát innen tölthetitek le :arrow: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas/csaladtegyeb/nyomtatvanyok

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Olyan feledékeny vagyok,hogy az hihetetlen :oops:
Nem is tudom ki kérdezte a méhszáj állapotáról az értékek mit jelentenek,de bemásolom még egyszer,bocsi a feledékenységemért! :?

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Utánanéztem a vizesedésnek és ezt találtam róla :roll:

Terhesség és vizesedés

A nyári meleg sok kismamánál előhozhatja vagy felerősítheti a lábfej és boka körüli vizesedést, az ödémát.
Az ödéma leggyakrabban várandósság utolsó harmadában jelentkezik, ilyenkor esetenként a kéz és az arc is felpuffadhat egy kissé.
Hogyan lehet természetes módon enyhíteni a panaszokon?
Az ödéma természetes jelenség, a nők majdnem háromnegyede tapasztalja, hogy egy-egy fárasztóbb nap, hosszabb álldogálás vagy ülés után bedagad a lábfeje, bokája. A várandósság alatt a testben több folyadék halmozódik fel és az egyre nagyobbodó méh egyre nagyobb nyomást gyakorol a medence visszereire. Ettől lelassul a vénás vér (a végtagok felől a szívbe irányuló) áramlása és a lábban felgyülemlő vérből a folyadék a lábfej szöveteibe vándorol.

Az ödéma leggyakrabban várandósság utolsó harmadában jelentkezik, ilyenkor esetenként a kéz és az arc is felpuffadhat egy kissé. Jó hír, hogy a baba megszületése után szinte azonnal megszűnnek a panaszok, mert a test gyorsan igyekszik kiüríteni a fölösleget. Ezért nem meglepő, hogy a szülés utáni néhány napban a kismamák sokat járnak pisilni és talán a szokottnál erősebben izzadnak.

Fontos megjegyezni, hogy ha a kéz és az arc hirtelen és erősen felpuffad, és mindezt vérnyomás-emelkedés kíséri és a vizeletben fehérje mutatható ki, akkor erről a kezelőorvost mindenképpen tájékoztassuk, mert ezek a tünetek kezdődő toxaemiát jelezhetnek. Akkor is jó, ha kikérjük orvosunk véleményét, ha azt tapasztaljuk, hogy az egyik láb sokkal jobban fel van puffadva, mint a másik, főleg ha jelenséget, a lábszárban vagy combban jelentkező enyhe fájdalom kíséri.
Az enyhe ödémás panaszoknál viszont nincs aggodalomra ok, a következő módokon enyhíthetünk a kellemetlen érzéseken:

• Amikor csak lehet polcoljuk fel a lábakat. (A vénás keringést akkor segítjük igazán, ha a szívünk alacsonyabbra kerül, mint a lábunk.)
• Ne álldogáljunk, üldögéljünk sokáig, iktassunk be egy kis sétát, végezzünk lábfejtornát, hogy beindítsuk a vérkeringést.
• Hordjunk kényelmes cipőt, kerüljük a szoros gumijú zoknit, harisnyát.
• A gumírozott gyógyharisnya viszont enyhítheti a már nagyon kellemetlen tüneteket. Ezt reggel kell felvenni, még mielőtt kikelnénk az ágyból így nem gyűlik a vér bokánk köré.
• Lehetőleg a bal oldalunkon feküdjünk, mert így a testünk jobb oldalán húzódó nagy visszér szabadon szállíthatja a vért vissza a szív felé.
• Igyunk sok vizet! Meglepő módon a sok folyadék segít a testünknek megtalálni a helyes folyadékegyensúlyt és így a vizesedés jó ellenszere. Naponta másfél-két liter folyadék bevitele lenne ideális.
• Csökkentsük a sófogyasztást, mert a só visszatartja a folyadékot.
• Ihatunk gyógyteákat is, de csak mértékkel. Legjobb, ha természetgyógyász véleményét kérjük, hogy mennyit ihatunk az olyan enyhe vízhajtók főzetéből, mint a gyermekláncfű, tarackbúza, kukorica-bajusz, aranyvessző.

• Együnk minél több nyers hagymát, fokhagymát, almát, lila szőlőt és ha találunk, sörélesztőt.
Homeopátiás kezelésként megpróbálhatjuk a Natrum muriaticum nevű szert c6-os higításban egy héten keresztül naponta háromszor, de ha egy hét múlva nem enyhülnek a panaszok forduljunk homeopátiás orvoshoz, mert lehet, hogy inkább alkati szerre lenne szükségünk.
• Az akupunktúrás kezelés általában hatékony segítséget nyújt.
• A rendszeres testmozgás is jót tesz: a séta, úszás, szobabiciklizés élénkíti a vérkeringést és kellemes közérzetet biztosít.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Én is vizesedek még mindíg, mondjuk most kicsit szebb a bokám, sokat is pisiltem tegnap este, lement rólam 1 kg! :)

Olyan rosszul aludtam! :( Hajnali fél 3 tól fennt voltam, görcsölt a hasam. Vettem be még Panangint. Néztem az órát, 10 percenként voltak görcseim! :shock: :( Nagyon féltem, felébresztettem a férjem, mondta ha nem múlik el 5 óráig akkor bemegyünk a kórházba! :(
Szerencsére elmúlt. De most reggel is volt egy-két görcsöm! Olyan feszes is a pocim! :roll: Fekszem.
Ha nem lesz jobb estig akkor felhívom a dokit! Abban bizok, hogy multkor is hideg front elött voltam rosszul! Bizom benne hogy ez is olyan! :roll:
Fáj a hátam, a szeméremcsontom, meg a csípőm! :cry: Megyek visszafekszem!

Ugye-ugye...ez a front miatt van csak???

Kép
Kép
lovaszkata

Kata
Ha a multkor is érzékeny volt a pocakod a frontra,akkor valószínűleg most is a front miatt lehet érzékeny a pocid :roll: gondolom én :roll:
Én egy hete voltam hasonlóan,hogy sokat szurkált meg görcsölt a pocim :(
Szerencsére mióta leváltottam a Panangint és MagneB6-ot és áttértem másik gyógyszerre,azóta ilyen nem volt,max csak haskeményedés.
Keményedik is a pocid?

Szerintem mindenképpen pihenj amennyit csak tudsz,az biztosan jó a pocidnak és a lábadnak is.
Vigyázz magadra!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Dawn!

Nekem nem volt, de mondta a doki, hogyha van, azonnal hívjam! Szerintem nem normális, de ne ijedj meg, méhszáj problémánál benne van a pakliban, hogy lesz!

Kata!

Mondanám, hogy a hidegfronttól van, de nem vagyunk egyformák! Viszont megfigyeltem, hogy én is szarabbul vagyok, ha jön a hidegfront! Ma én sem kelek fel csak enni, pisilni, fürdöni! Szarul is aludtam, nyügös és ijedt vagyok, picit fáj a pocim....nem kockáztatok!

Ancsa!

Nekem most nincs bedagadva a lábam, de baromira fáj! Tegnap már alig bírt el, olyan mintha két tuskó lenne!

Petra!

Egyben vagytok még?

Kép

Kép
gröni

Gröni
Nekem is ugy kezdődőtt,hogy két tuskónak éreztem a lábam, aztán pár napra rá,bedagadt a bokám :shock:
Nem is annyira vizesedés ez,mert benyomtam a lábam és nem maradt utána nyom :shock: viszont a bokám bevan dagadva, az tény :(

És újabban hányingerem is van meg néha esténként a fejem is fáj :shock: csak ez hiányzott az életemből........remélem hamar elmúlik :roll:

Petra!
Hogy vagy,mi van veled?
Többiek?

Remélem szép hétvégétek volt :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

gwini: Első babám lesz Noel baba. Fájdalmas görcseim most nincsenek, de azért a hasam keményedik olykor. Főleg, ha Noel sokat mocorog.

Éjszaka nagyon fájt a pocakom, de reggel miután voltam a mellékhelyiségben, elmúlt. Szóval a beleim okozták. :)

A keményedések zavarnak. :( Ja meg szombaton buta mentruációszerű fájdalmaim voltak rendszeresen. Azok szerencsére elmúltak, de megijedtem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Igen, egyben vagyunk, és még együtt is 2:1-ben Barnival..:-))

Hétvégén nem voltunk itthon, most olvasgattam csak vissza a hozzászólásotokat.

Velünk minden rendben, bár éjjelente néha kicsit megfájdul a pocakom, mintha menstruáció előtti diszkomfortérzetem lenne.Ez már lehet , hogy valami jósló dolog lehet?? Hmm.. Egyébként tényleg nem panaszkodhatom, mert nagyon szép terhességem van, semmi bajom nincsen...csak olvasgatom, hogy akár milyen is lehetne.. De meg is jegyzem, hogy nektek milyen panaszokat okoz ez a 9 hónap, mert lehet a következő terhesség nekem sem lesz ennyire zökkenőmentes.

A lábam kicsit dagadtabb már, de nem vizes, csak püffedt... Szerencsére nyár van és papucsban járok, de ha tél lenne lehet gondban lennék a cipőfelvétellel, mert nem biztos, hogy beleférnék.. :)

Alig várom a szerdát, mert akkor lesz az első NST-m... :D

petra79

Csajok,nektek naponta mennyit keményedik a pocakotok?
Mennyi a normális naponta?

petra
megy a drukk szerdára :lol: ++++++++++++++++biztosan rendben lessz minden!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa!
Nekem a dokim azt mondta, hogy napi 10-ig normális, a fölött már orvos kell.
dawn

Tehát napi 10 keményedés fölött kell szólni a dokinak?
És akkor gyógyszert adnak rá,vagy mit?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

sziasztok
visza olvastam, de nem fog az agyam, szóval csak igy általánosba.
én hál istennek eddig még nem vizesedek. csak simán hizok mint a disznó! :cry:
folyásom sincs :lol:
ti hogyan érzitek a keményedést?én csak akkor tudom, hogy keményedek, ha a kezem a pocimon van és éppen akkor keményedek. ti spontán érzitek?
megint fájdogál a pocim oldala úgy mint múltkor. tegnap nagy takaritást csináltam :? , lehet hogy attól.
csütörtökön megyek a nöi dokimhoz terhes gondozásra, majd azért megemlitem neki.
ti jól vagytok?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Ancsa, nekem is azt mondta a doki, hogy napi kb. 5-ig normális, de aztán 10 körül maradt azóta is, hogy kórházban voltam. Aztán az lett már a mérce. :)
De először, mikor 10 körül jártam, akkor mondta a doki, hogy máskor ezt jelezzem, mert ekkortájt nyílt ki a külső méhszáj és rövidült a méhnyak.Aztán volt, hogy 20 körül is volt a 35.hét körül, most pedig bevallom nem számolom....
Majd jövő héten, ha megyek az orvoshoz, mert hogy már visszajön a szabijáról, előtte való 2 nap megszámolgatom ezeket a keményedéseket, hogy be tudjak neki is számolni róla. Merthogy mindig rákérdez és beírja a kiskönyvembe..

(Még írtam pár sort neked a másik topicba is)

petra79

Én a keményedést megérzem úgy is, ha nem fogom a hasam, feszül olyankor, és még a torkomban is szorítást érzek, mintha ülnének a mellkasomon...
Timi, szerintem ne nagyon nagy takarítgassál. Nem kell egyszerre a mindent megcsinálni. Minden napra oszt be a munkát, ne hogy baj legyen..Főleg, hogy fáj a pocid, vagy múltkor annyira görcsöltél..
Vigyázz magadra! És tényleg kérdezz rá orvosra, hogy mennyire normális jelenség,amit tapasztaltál..

petra79

Nekem is kb 10 nagyobb megkeményedésem van most naponta, de volt már olyan is, hogy vagy 20-30 volt. Most mióta fekszem, valamivel jobb. Frontoknál több van. Már jövő hét csütörtökön megyek a dokimhoz. Alig várom! :lol:

gwini

Timi
Én spontán érzem a keményedéseket :roll:
De például esténként ha a picur mocorog, akkor már egészen kellemetlen is a keményedés.
Fekve többet keményedik a hasam, ülve kevesebbet :shock: Ki érti ezt?

Szóval 10 körül a normális akkor :lol:
Számolni fogom én is,mert eddig nem számoltam,csak észrevettem hogy gyakrabban van :roll: de biztosan több minr 10 szer 1 nap :oops:

Ma megmértem a hasam és nőtt 4 cm-ert 1 héthez képest :shock:
Nem sok ez egy kicsit?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Timi
szerintem is lassabban azzal a takarítással a baba érdekében :wink:
én is hanyagolom a lakást rendesen :oops: engem is zavar, de hát a baba érdekében teszem, nem érdekel mit szól más ha belép az ajtón, az a fontos, hogy a baba ne legyen koraszülött és egészséges legyen :arrow: minden más másodlagos csak :wink:
Majd lessz csilogó-villogó rend is, tisztaság is, ha megszületett a kisasszony,nem? :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

remélem ezen a fórumon időnként megfordulnak a fehérvári szülészet dolgozói...
Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki a kórházban töltött 10 nap alatt tartotta bennem a lelket, külön köszönet Olgának, aki a válságos percekben fogta a kezem,Szilvinek, Kittinek, Ildinek ,akik leültek az ágyam szélére... Bognár doktonőnek, aki mindent megtett a kislányomért, a PIC dolgozóinak és akiknek nem tudtam megjegyezni a nevét....
Augusztus elsején született imádott kislányom Viola Lilla, 710 grammal, terhességem 25.hetében.Két napon át küzdött, vasárnap reggel távozott..gyönyörű, tökéletes baba volt...

KépKépKép
tünci28

A keményedésre szerintem Mg-n kívül mást nem adnak, plusz fekvés, de ez nem újdonság :)
dawn

tünci: Tejóég! Sajnálom.. Hogyan történhetett mindez? Ilyen korán..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ancsa: Nekem is fekve keményedik többször a pocim. :) És mégis ágynyugalomra ítéltek. No ki érti ezt!? :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Tünci,mélységesen sajnálom ami veled-veletek történnt!
:oops: :oops: :oops:
Nem is tudom mit mondjak, :cry: tiszta szívemből sajnálom :cry: :cry: :cry:

Ha esetleg szeretnéd kiönteni a bánatodat, mi nagyon szívesen meghallgatunk!
Vagy ha csak beszélni szeretnél a történtekről, akkor is.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

tünci nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Tünci!
Őszinte részvétem! :cry: Nem is tudom, hogy mit lehet ilyenkor mondani. Nagyon sajnálom! Gyere nyugodtan. Mi szívesen meghallgatunk.

gwini

Az azóta eltelt minden óra,minden perc, olyan fájdalommal van tele, hogy nem tudom hogy bírom ki, amíg kissebbedni fog..egy hete kaptam a diagnózist:egy ujjnyira nyitott belső méhszáj,bármikor elfolyhat a magzatvíz..négy napig tartottunk ki,aztán egy óra leforgása alatt, eltűnt méhszáj, elfolyt magzatvíz,sűrgős császármetszés.a pici súlya ellenére én még mindig hittem, hogy megnő majd, meggyógyul..láttam ahogy az inkubátorban mozog a pici keze a takaró alatt,volt kis haja ,szemöldöke, körmei..egyszerűen nem értem hogy tőrténhetett ez!!!!!!!az orvosok szerint nincs rá magyarázat, senki nem tehet róla, de én mégis azt érzem hogy az egész élet kevés lesz hogy megbocsájtsam magamnak, hogy nem tudtam tovább hordani...az első gyermekünk, hét hosszú évet vártunk rá...
És lányok!!!!!akinek korán és sokszor keményedik a pocakja és az orvos azt mondja hogy feküdjön, TEGYE AZT!!!!!én is azt hittem hogy belefér egy kis házimunka...de nem így volt...

KépKépKép
tünci28

Tünci
:cry: :cry: :cry: Nagyon-nagyon sajnálom.
Vigyázz magadra nagyon! :oops:

És gyere csak elmondani a bánatod ha ugy érzed, hogy jobb neked tőle.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Tünci!
Ez nagyon megható, amit leírtál! Nagyon sajnálom! :cry: A családod melletted áll, ugye?
Igen, én is ezt mondom mindenkinek, hogy vegyük komolyan a fekvést! Én már a 35. hétben vagyok, az én babám már elég nagy, de mégsem merek felkelni, csak pisilni, fürödni és enni.

gwini

Tünci!
Ez lehet, hogy hülye kérdés, de fényképet csinálhattatok róla?

gwini

tünci: Rettenetesen sajnálom, az idő mindent begyógyít! Kérlek ne hibáztasd magad, ez cseppet sem a Te hibád. Sajnos ismerek olyan történetet, hogy a fekvés ellenére korán született a baba vagy épp az ellenkezője, hogy ment-jött és mégis kihordta. A sors már eldöntötte, hogy szeretné. Hogy miért akarnak ilyen korán kibújni azt senki sem tudja.. De ha ki akar, akkor ki is fog. És semmi esetre sem Te tehetsz róla!! Így bűntudatod lesz, ami nem jó. Tudom nehéz megtenni és könnyű mondani, de élned kell tovább a saját életed, napról napra visszatérni és később biztosan lehet még saját kisbabád és akkor ő már bent fogja tölteni azt az időt és minden űrt, amit Viola Lilla elvesztése okozott befoltoz majd a lelkedben. Addig pedig tarts ki és egy percig se gondolj arra, hogyha vmit másképp csináltál volna akkor...

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Egyébként arról mit gondoltok, hogy 2000 értékkel, picikét kinylít méhszájjal (azért nincs bevezetve még az érték, mert ujjal nem érzékelhető csak UH-n láttuk) utazzak 180 km-re autóval? Mennénk le szüleimhez. Utána meg vissza Pestre, majd le Balatonra. Vélemények? Eléggé megoszlik. Vki azt mondja jót tesz, itt meg ugye rossz híreket olvas az ember. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!

Én nem mennék! De ehhez tudni kell az előéletemet! Annyi idős babás voltam tavaly, mint most te, mikor teljesen kinyílt méhszájam és meg kellett szűlnöm a babát! Nem jó rémhíreket olvasni a mi helyzetünkben, de tudni kell, hogy van ilyen is, mint Tünci és az én történetem! Ez nem azt jelenti, hogy veled is megtörténik, de megtörténhet és jobb vigyázni! Persze ha így, ha úgy teszel, utólag elmondhatod, hogy nem így, nem úgy történt, de ezek már előjelek amik nálad vannak! Nekem sajnos semmi nem volt tavaly! Hétfőn még teljesen zárt voltam, kedden már a buroksapka a hüvelyben volt, teljesen eltünt a méhszáj és nem tettem semmit csak házimunkáztam! Ne járj úgy, mint mi, hogy majd legközelebb óvatos leszel!

Tünci!

Részvétem, borzasztóan sajnálom! :cry:

Ancsa!

Hogy van a gyomorégésed? Nekem tegnap óta nincs! Lehet ez is nagy meleg miatt volt! :roll:

Dawn!

Hogy vagy? Jelentkezz kérlek, aggódok!

Kép

Kép
gröni

Ancsa!

Még azt akartam, hogy a lábdagadáson túl vagyok, ez nem az volt! Emeltem a megnéziumot, mert már a görcs is húzta, elmúlt! Vagy a front hatott rám így vagy magnézium-hiányom volt! A lényeg, hogy már nincs! Most másképp nehéz.... Olyan nehezen kelek ki az ágyból, mintha odabetonoztak volna! Nehéz már a pocak is, nincs jó napom....

Gwini!

Olyan jó, hogy te már itt tartasz! Nekem most a kitüzött cél a 30. hét, aztán kettesével tervezek..... Aztán majdcsak túlhordom! :lol:

Aida!

Ezt nem rémísztgetsének írtam, ugye tudod? De az ember el sem tudja képzelni, hogy vele is megtörténhet, míg meg nem történik! Az biztos, hogy a lelkednek jót tenne..... Én már hónapok óta rab vagyok csak orvoshoz járok, a kaput nem léptem át! Borzasztó nehéz, de ki kell bírni és meg kell próbálni a jó oldalát nézni, hogy pár hónap és soha ilyen jó dolgom nem lesz! :wink:

Kép

Kép
gröni

Aida!
Én sem mennék! Nem is szabad! Én még így 34 hetesen sem mennék, nemhogy 19 hetesen! :shock: Az autóút nagyon rosszat tesz a méhszájnak, főleg, hogy te is keményedsz. Nyitott méhszájjal fürdeni sem lehet a Balatonban. Az orvosod mit mond erre?

gwini

Hát orvos szerint Balatonozással semmi baj, persze fürdeni nem szabad meg amúgy sem ítélt szigorú fekvésre. Hát nem tudom. Szeretnék menni a családomhoz, évente egyszer vannak itt Magyarországon. El sem tudom hinni, hogy most ennyire kíméljem magam, az orvos vhogy nem mondta ennyire durvára. No majd rákérdezek még nála.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Gröni!
Hála Istennek elmúlt a barnázásom. Valószínű elpattanhatott egy hajszálerem, mert én balga nem hittem el, hogy nem jó, ha porszívozok, hajolgatok. De azóta csak enni, Wc-re és fürdeni kelek fel. Megijedtem.
Veled minden ok? egy hét múlva mész cukorterhelésre? (akkor leszel 24 hetes, ugye?) Beutalóval mész? Az én dokim olyat nem tud adni, hanem vm családvédelmisekhez kell mennem aznap beutalóért és utána terhelésre. Kicsit macerás.
dawn

Aida! Kíváncsi vagyok mit mond az utazásra a dokid? Én nem mertem a családdal elutazni, inkább itthon maradtam.
dawn

Jó reggelt Mindenkinek!
Köszönöm az együttérző szavakat...
Én se akarok rémisztgetni senkit,de ha visszagondolok a terhességemre annyi mindent másképp csinálnék..bár tehetném hogy visszaforgassam az időt!!!
Talán óvatosságra int mindenkit, aki túlzásnak tartja az orvosa utasításait...:a 12. héten barnás folyás-sok pihenés,sok mgb6..15. hét folyamatos keményedés-szigorú ágynyugalom..18. hét vérzés-nyugtató,még szigorúbb ágynyugalom...21. hét görcsök -kórház-gyógyszerek,c=2100...24. hét minden kezelés ellenére egy ujjnyira nyitott méhszáj, feszülő buroksapka...és aztán vége...
nem tudok nem arra gondolni, hogy ha csak tényleg mosakodni kelek fel, akkor ha két héttel is ,de tovább hordhattam volna!!!! értékes napokat veszítettem el!!!!!Minden nappal több esélyt adhattam volna a Kislányomnak....

KépKépKép
tünci28

Tünci!

Mikor olvastam ami történt, én is egyből arra gondoltam, hogytényleg ha csak a 27-28.hétig kihúztad volna.......
pont abban a korban volt a babád, amikor egyik napról a másikra nőttek az esélyei!
De ne hibáztasd magadlégyszi!.Könnyű ezt mondani tudom, de felörlöd magadat, éskikészülsz!
Annyira sajnálom ami történt veled, erre senki nem tud mit mondani. Csak annyit, hogy hidd el az idő neked dolgozik,
gyújts egy gyertyát a hős a pici lányodért aki 3 napig küzdött,nem adta fel,hogy lásd te, és az apukája, hogy ő is akarta!http://www.freeweb.hu/mjd/gyertya/gyertya.php

Kép Kép Kép
asiye

Kép Kép Kép
asiye

Aida
Szerintem is dawn-nak igaza van, ne kockáztasd meg a hosszu utat, de beszéld azért ezt meg az orvoddal is, mégiscsak ő a szakember és jobban tudja mit szabad neked és mit nem.

többiek? hogy vagytok?

gröni
tegnap óta nekem is húzza a görcs a vádlim :shock: pedig sok magnéziumot szedek,nem értem akkor miért! :shock: vagy valamiért nem tud felszívódni a szervezetembe? nem értem...... :shock:

Tünci
Ne hibáztasd magad! Teljesen ki fogsz készülni akkor idegileg!
Enélkül is van bőven bánatod, nem lessz jó senkinek sem, neked sem, ha még magadat is okolod!
De ha jólesik és megkönnyebbülsz tőle,akkor csak beszéld ki magadból a bánatodat, mert az sem jó ha magadban tartod.
Én nagyon szorítok neked, hogy túl tudj lépni ezen a nehéz és fájdalmas időszakon!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sajnos rossz híreim vannak nagyon, most mégjobban félek,mint eddig bármikor :oops: :oops: :oops:

Tegnap sikerült elérnem a dokimat telefonon / tudjátok Augusztusban szabin van, majd csak Szeptemberben lessz / még nem utazott el, így tegnap délután fogadott soron kívűl a problémáim miatt.
Megvizsgált és nagyon rosszabbodott a méhszájam állapota, már teljesen nyitva van mindegyik, jelenleg C:2111 :oops: :cry: és mivel folyamatosan keményedik a hasam, megemelte a gyógyszeradagomat is, napi 6X1-re és most 4 hétig a Magnezii citritből a por granulátumot írta ki ,mert por formályában állítólag jobban hasznosul a magnézium, több szívódik fel a szervezetbe, így állítólag hatásosabb. Ha a por elfogyott, akkor tabeltta formályában kell tovább szednem a magnezii citritet, ugyanugy napi 6X1-et.
Szeptember 5-én lessz legközelebb,akkor kell mennem hozzá, a lelkemre kötötte hogy addig tartsak ki , nehogy megszüljek közbe.
Azt mondta az a 4,5 hét még nagyon kellene a babának odabennt, hogy jobbak legyenek az életesélyei :oops: :cry:
Már nem farfekvéses, megfordult a kisasszony és most fejvégű.
Súlyra kb 900 és 1 kg közötti. + - 10 %. A szívműködése jó.
Gyorsan levette a kenetet, rákszűrést,hogyha esetleg beindulna a szülés, legyenek friss eredmények,mert ha esetleg valami baci van, akkor nem is engedi hogy megszüljem simán, nehogy a baba is kapjon esetleg a baciból.

Sőt azt is megkérdezte a doki, és éppen ezért is van most veszély, mert lányommal C:2110-es méhszájjal mentem szülni, fiamnál pedig C:2111-el.És ezt az értéket 2 hétig tartottam akkor. Aztán beindultak a fájások.
És most ilyen korán már C:2111 a méhszájam.

NO Házimunka, de még csak söpörnöm se szabad, egyszerűen semmit nem csinálhatok. Pihenjek fekve vagy ülve felpócolt lábakkal, ha az jobban esik,mert érdekes ülve nem keményedik annyit a pocakom,mint fekve :shock: Ehetek-ihatok-fürödni is csak szigorúan tusolás és ha jól esik egy kicsit mehetek a lakásban 1-2 kört de azt is csak csiga tempóban, hogy megmozgassam a csontjaimat,de ezenkívűl semmit nem csinálhatok.

Nagyon elvagyok keseredve, félek, mert nagyon korai lenne a babának most megszületnie. :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Jajj Ancsa! Ez tényleg nem jó hír! Tartsd be kérlek mindent amit a doki mond! Bízz benne, hogy eddig is lassú volt a folyamat és nem gyorsul fel, ha pihensz! Gyerekekre van aki vigyáz vagy segít neked napközben?

Tünci!

Borzasztó amin keresztülmentél! :cry: Tényleg ne hibáztasd magad, de persze ezek természetes gondolatok! Nekem is ezek jutnak eszembe még ennyi idő után is! :cry: Szeretgessétek pároddal egymást sokat, az sokat segít! Most csak ő tud segíteni és ha egy kicsit rendbe jöttök, vágjatok bele újra, mert csak is egy újabb baba az, aki ezeket a sebeket betudja gyógyítani!

Dawn!

Közben persze már láttam, hogy voltál tegnap! Megijedtem, aszittem nem jelentkeztél! Örülök, hogy semmi komoly nem volt! Mert ez ugye nem komoly? :roll: Nem tudom még mikor megyek, valószínű, hogy jövőhéten! Nekem a védőnő írja a beutalókat, ő meg házhoz jön, csak nem tom mikor! :roll:

Aida!

Igazából az lesz a legjobb ha megkérdezed a dokidat, hogy mit szól ehhez a nagy úthoz! Mi csak azt tudjuk javasolni amit a mi dokink mondana vagy amit mi tennénk! De te is látod, hogy napról-napra, hogy változik minden! Ancsa is csak annyit érzett, hogy gyakrabban keményedik! Tünciről meg nem is beszélve.....

Kép

Kép
gröni

Gröni
Mindent betartok! Nem akarom a babámat elveszíteni!
De ez nem volt lassu folyamat, 2 hete még csak C:2100-as volt, az biztos, és a dokim vizsgált akkor is,nem más. :oops: és már C:2111, tehát nyitva vagyok 1 ujjnyira teljesen :oops: külső-középső-belső is :oops:

van valakinek esetleg tapasztalata, hogy meddig lehet ezzel így kihúzni egyben? nagyon félek, ilyen korán még sosem voltam nyitva :oops:

nincs semmi segítségem a gyerekek körül, csak a 8 éves lányom, de ő egy tündér, nagyon segítőkész volt eddig is, de mióta tudja, hogy a baba miatt feküdnöm, pihennem kell sokat a baba érdekében,azóta mindent ő akar csinálni :lol: olyan aranyos :lol: felsöpör napközbe , kiveszi a mosógépből a ruhát kiteregeti , pórszívózik , leugrik a kisboltba / itt van a tömb aljában 6kenyérért - tejért :lol:
csupa jószándék van benne :lol:
1 hete is megsiratott nagyon :cry:
azt mondta nekem,
,,anya, amikor pici voltam te gondoztál engem, most én segítek neked, amiben csak tudok ,mert téged szeretlek a legjobban a világon " :cry: :cry: :cry: sírtam a meghatottságtól,mint egy kisgyerek.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa!

Én csak magamból tudok kiindulni, nekem gyors volt. Egyik nap még zárt, másnap tök nyitva! Nálad még megállítható a folyamat, de ehhez tényleg az kell, hogy pihenj és ha gond van azonnal kórház! Ha minden kötél szakad még összetudnak varrni! Nekem azt mondták tavaly, ha a buroksapka nem lenne a hüvelyben, akkor varrnának! Azzal még ki lehet húzni 4 hetet biztosan! Bár nem sokat értünk volna azzal sem.... :cry: Nagyon édes a kis-nagylányod! :wink:

Kép

Kép
gröni

Varrni nem tudnak már, mert teljesen nyitva vagyok C:2111
Ha a belső még zárva lenne, akkor lehetett volna,de már nem lehet, mert én ezt is kérdeztem tőle.
Nekem legalábbis ezt mondta :shock: nem értem akkor hogy van ez :shock:

Tényleg nagyon édes Alexandra :lol: csupa jószándék :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Olyan furcsa.. Most vagy az én orvosom nem veszi komolyan a dolgokat vagy nem tudom.. Ő még jó ötletnek is tartja az utazást, kikapcsolódást, hogy ne gondoljak mindig a görcsökre. Most nem értem. Itt meg annyi rémhír van. Most már végképp el vagyok keseredve és fogalmam sincs hogy kéne.

Nektek sűrűbben kell járni terhes gondozásra egyébként? Esetleg, hogy ellenőrizze az orvos az állapotot folyamatosan. Eddig kb. 4-5 hetente jártam. Erről nem is beszéltünk az orvossal. Nekem a saját orvosom 3 hétig külföldön volt/van és másik orvoshoz jártam a kórházba, de ilyenről nem volt szó.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Még vmi: Valamelyikőtök próbálta a nospát? Az orvos múltkor nekem azt mondta, hogyha görcsölgetek azt is vehetek be, mert jó görcsoldó és nem árt a babának. Lehet többre mennék vele olykor mint a MagneB6-tal.

Amúgy nekem mióta itthon pihenek a héten jobb volt, kb. 2-3 keményedés egy nap és semmi görcs, viszont tegnap két rémhírt is olvastam így rögtön elkezdett keményedni a hasam és éjszaka is voltak keményedések. Azt hiszem már csak magamat paráztatom, amivel ártok. Nem tehetek róla, ilyen vagyok. :( Túlaggódó.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?