A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 21:48-kor.
Vendég

Kriszta: Elméletileg be kell, vagyis ugyanúgy kell számlával igazolni mint a lakáshitelt! De mivel nekünk saját pénzünk is sok belement, megvannak a számlák már róla. Csak a végösszeget nézik, hogy ennyi hitel+ennyi szoc.pol= ennyi számla kell.

Ez úgy van hogy ha nincs még meg a lakhatásid, akkor választhatsz hogy kéred zsebbe, vagy levonódik a hiteledből. Ha már megvan a lakhatási akkor nincs választásod, automatice jóváírják a hitelből. Nekünk dec.31-ig kell meglennie a lakhatásinak, de már benne lakunk. Ezért nem kértük még, mert tudtuk hogy inkább kp. kéne. Aztán ha úgy adódik hogy egy évben egyszer tudunk egy nagyobb összeget törleszteni, akkor tőkét csökkentünk.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 21:48-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 21:49-kor.
Vendég

Kriszta Én úgy tudom ha eladod, és ugyanúgy ingatlanba fekteted, akkor nem kell adózni utána!
Én sosem mennék Pestre lakni, de aki ott nőtt fel, az meg biztos vidékre nem jönne. Én Tárnokot imádom, se nem mucsa, se nem pest!
Amikor Pestre jártam melózni, vagyis Budára, rövidebb ideig utaztam, mint a Pestiek!
Mi a jó Pestben? A nyüzsi?
Kriszta Te panelba, vagy társasba laksz, laknál, vagy kertesbe?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

BARI HOL VAGY?????

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Itt volt a védőnő.A harmadik... :shock:
A terhességem alatt akihez jártam másik körzetet kapott,a következő 3szor volt,a mostani csak most volt.Ők ketten mind helyettesítők,majd szeptembertől lesz egy állandó. Jó,mi?!

Én sem laknék Pesten,de csavarogni,vásárolni imádok ott!

Kép
melike

Én el nem tudnám képzelni, hogy ne pesten lakjak!!!!
A SZOKÁS HATALMA

szocpolt csak lakásvásárlásra lehet felvenni??? tehát ha mi meglévő házra vettünk fel jlzálogot, akkor arra nem jár? hiába lett még egy "lakás"??? ki tudja?????
bszilvi25

Szilvi szerintem nem.És csak úgy jár (ha jól tudom)ha nincs a neveden lakás.

Kép
melike

1/d. Teljes szoc.pol. mértékéig.

* új lakás felépítése (kivéve a családi vagy ikerház emeletráépítésnek nem minősülő tetőtér beépítését),
* az értékesítés céljára újonnan építtetett lakás megvásárlása esetén,

Az építőnek illetve az eladónak számlaképesnek kell lennie.

Ekkor a kedvezmény összege:

összesen
Az első gyermek után: 900.000 Ft 900.000 Ft
A második gyermek után: + 1.500.000 Ft 2.400.000 Ft
A harmadik gyermek után: + 1.400.000 Ft 3.800.000 Ft
A negyedik gyermek után: + 800.000 Ft 4.600.000 Ft
Minden további gyermek után: + 200.000 Ft
Más eltartott családtagok esetén: + 30.000 Ft

1/b. Félszocpol mértékéig

* minimum 50%-ban az építtető tulajdonában lévő lakás bővítése esetén (ha a lakás az épület alapterületének növelésével, legalább egy lakószobával bővül) bármely építtető esetében, kettő vagy több gyermeket eltartók esetén a tetőtér beépítés is,
* három vagy több gyermeket eltartók vagy együtt költöző eltartott gyermekeik a 2001. augusztus 1-én már tulajdonában lévő lakás értékesítése, és helyette nagyobb hasznos alapterületű és legalább egy lakószobával több szobaszámú, továbbá legalább komfortos lakás vásárlása estén, ha az értékesített lakás az eltartóknak és együtt költöző eltartott gyermekeiknek legalább 50% arányú tulajdonában állt és az értékesített lakás teljes vételárát a vásárlásra fordítják (a megvásárolt ingatlanban az eltartók és együtt költöző eltartott gyermekeik tulajdonhányada nem lehet kevesebb, mint az értékesített lakásban volt).

Ekkor a kedvezmény összege:

összesen
Az első gyermek után: 450.000 Ft 450.000 Ft
A második gyermek után: + 750.000 Ft 1.200.000 Ft
A harmadik gyermek után: + 700.000 Ft 1.900.000 Ft
A negyedik gyermek után: + 400.000 Ft 2.300.000 Ft
Minden további gyermek után: + 100.000 Ft
Más eltartott családtagok esetén: + 30.000 Ft

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:46-kor.
hékás

Ja!Én most rosszul értettem Szilvi?Ti hozzáépítettetek a meglévő házhoz?

Kép
melike

Sziasztok!

Na akkor most én linkelgetek :mrgreen:
szocpol
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettica 2008.08.04 12:10-kor.

Kép

Kép
bettica

Szilvi a legtutibb ha megkérdezitek a bankot, de gyorsan, mert határideje van az utólagos igénynek. Nem emlékszem, lehet hogy csak 6 hét volt! Hívd fel Őket! Egy telefont megér!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Azt biztosra tudom,hogy nagyon utána kell járni,mert nem egyszerű!

Bari lelépett innen.

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:47-kor.
hékás

Felébredt Máté.De most másfél órát aludt!

Kép
melike

Hogy hogy lelépett Bari? Valakinek megírta hogy nem jön többet?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Hékás: Okom lenne rá? :D :D :D

BARIII, Gigi: Hol vagytok????

Kép

Kép
bettica

Igen.Törölte magát.Ennyi.

Kép
melike

Itt most kellemesen fúj a szél.
Az én csemetém vmi csoda folytán már legalább 2 órája alszik :shock: Persze eleinte 15percenként cumi vissza, hátsimi, de most már legalább 40 perce semmi... :roll:
Meglesz még ennek a böjtje én úgy érzem ;)

Nagyon várom már az enyhébb időt. Így ki sem tudunk mozdulni :( Reggel még kómás vagyok, este meg már (és persze azok a szúnyogok sem könnyítik meg a dolgunkat)...

Kép

Kép
bettica

Bettica:ugyanígy aludtunk mi is most.

Kép
melike

Bari tessék visszaregelni... Kit fogunk nyugtatgatni? Ne csináld már!!!
Gigi, te is jer vissza! Irgumburgum :D

Kép

Kép
bettica

Melike: nem építettünk hozzá, hanem egy szerkezetkész emeletet fejeztünk be. De ezt a múlthéten egy kicsit ragoztam is.
képet most inkább nem mutatok a külsejéről, de a héten elvileg meglesz a bepucolás és akkor majd megmutatom... OKS???
bszilvi25

Ja!Oké!Bocsi.

Kép
melike

Sziasztok :)

Szilvi, hetek óta most nézek be először, és lám, köszönsz nekem :) Köszönöm, hogy gondoltál rám!

No, akkor a tények :) Gábor 4600 gramm (3250-el született), eleinte alig hízott, és folyton ordított, aztán a dokinénink kisütötte, hogy nincs elégbtejem... azóta minden étkezést (kivéve a hajnali 4-est, és a reggelit) kiegészítünk tápszerrel. Ettől eléggé megborultam anno lelkileg, de azóta persze helyreállt a békém :) A lényeg, hogy én mindent megtettem és azóta is mindent megteszek, hogy szoptathassam, szóval nem rajtam múlott a dolog.

Persz a cumisüvegezésnek meg lett a hatása, Gabi gyakran "cápázik": ha már nem elég gyors és könnyű neki a szopás, akkor elkezdi rángatni a mellemet és morog hozzá, mint egy kiskutya... nem kellemes.

BCG: jó kis puklija nőtt neki is, de még nem fakadt ki.

Sajnos a herezacsijában lett egy vízsérve, a dokinéni azt mondta, nem kell vele foglalkozni, valószínűleg el fog múlni.

Mostanában Gabi is sokat van fenn, általában evés után kerekedik játékos kedve, de van, amikor felébred, és még nem kér enni, csak nyűgösködik... na igen, ezt is érdekes eltalálni, hogy mikor éhes, és mikor nem, néha melléfogok. Sajnos minden csak rövid ideig köti le, ezért néha úgy érzem magam, mint egy cirkuszi artista. Az egyik favorit, ha a karomban tartom, és a nagy ülőlabdán rugózok vele, legjobb, ha valamilyen zenére teszem.

Sétálni ő is szeret, bár már rohantunk haza úgy, hogy ordított a babakocsiban.

A favorit, az a fürdés, minél mélyebb vízben, lehetőleg úgy, hogy az apja csak a fejét fogja, és az egész kis testével kapálózhat. Én amúgy napközben többször is a csap alá dugom ebben a melegben, nyűgösség ellen is jó. Amúgy is szeret pucérkodni, és hagyom is a pelenkázón, max. feltörlöm a padlóról a pisit néha :D

És akkor egy kép :)

Kép

Kép
elan

Szia Elan!
Tündéri a kisfiad!

Meli, én abban hogy Bari törölte magát, nem vagyok biztos, bár furi hogy nem jelentkezik.
A vonalzóját is Gigi csinálta, nem lehet hogy a regisztrációját is ő intézte? És azzal hogy törölte magát törölte Barit is?

Bari nem hiszem hogy egyik napról a másikra le tudsz mondani a babanetről, biztos kukkolsz, írd meg mi van!
Tényleg Te törölted magad? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Nekem megírta!

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:47-kor.
hékás

sziasztok!

Sikerült végigolvasnom az 1 hét termését. Nagyon szépek a babák. Bocsi, hogy nem emelek ki senkit név szerint, de szerencsére sok képet láttam.

Nekünk a BCG nem is látszik, a védőnő nézte és egy kis dudor érződik , de csak akkor , ha végighúzom a kezem a vállán.

A 2 hónapos oltást combba adják? Nekünk csak jövő hét hétfőn lesz, csúszik 1 1/2 hetet, mert a dokinénink szabin van, de azt mondta, hogy nem gond. Egy kicsit félek az utóhatástól...

Én valószínű nem fogok fogamzásgátlót szedni.

Mi kaptunk hordozókendőt, de még sajna nem sikerült megkötni, de Bettica itt lakik a közelben, és ha sikerül összehozni egy újabb randit, akkor elvileg megpróbáljuk megcsinálni közösen.

Kitti ma nagyon nyűgös, mondjuk k. meleg van itt a panelban. Hozzászokott 1 hétig, hogy végig a levegőn volt... Ma még csak 1x voltunk sétálni, akkor is siettem fel, mert a Profi közepén nekiállt ordítani. Remélem nem tart sokáig, azaz ma helyre áll a kis rendje, mert már nekem is kéne egy kis alvás délután, és már két napja nem aludtam. :cry:

Szilvi: szép a fürdőszobátok.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Máté hurkái Kép Kép

Kép
melike

sziasztok,

6hetes kontroll - védekezés: nálunk minden oké, nem védekezünk, a természetre bízzuk a dolgot. elvileg jó lenne 1,5-2 év a gyerekek között, és még szoptatok úgyhogy nem biztos hogy összejön, ha igen, az sem baj, valószínűleg akkor a sors akarja így. :D

hékás: durva ez a kártyás sztori. :twisted:

Bogi: Milán is kevesebbet eszik most a melegben. én is kevesebbet eszem. egyvalamiből eszem csak többet: a görögdinnyéből. :lol:

játék: mi tegnap vettünk zenélőforgót, imádja. a játszószőnyeget is. de mindkettővel kb 15 percig van el max, jobban szeret velünk játszani. a reggeli 2 etetés között velünk van, beszélgetünk. ő mondja a hangokat (háő, heő, bbbúúú, apppúúú, kkkk, ggg) én meg utánzom, de szinte egymás szavába vágunk és közben vigyorog is, imádja. a többi ébrenlétekor van a játszószőnyeg meg a zenélőforgó. délután van egy hosszabb, 3-4 órás alvása, abból 5körül kel és utána a fürdésig már nem alszik.

Szilvi: rám sem jönnek még fel a régi ruháim :roll:

bettica, melike: Milán napok óta átállt arra, hogy ebéd után (fél1-1től) 3-4 órát alszik egyhuzamban, viszont utána az esti lefekvésig (fél9-9) már csak egy félórát szunnyad el, amúgy aktív. ezzel jól el is fárad éjszakára, és reggel negyed 7ig nyomja. :D szóval ne aggódjatok, szerintem most állnak át a gyerkőceink az új napirendre.

mia_snow

[quote="melike"]N írta:melikeekem megírta!

elárulod nekünk is?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Melike: Gondolom akkor nem publikus, különben ide írta volna meg...
Azok a hurkák :lol: Nekünk is a fürcsinél már nagyon kell figyelni, hogy minden kis hurka meg legyen mosva :D Van belőlük bőven :lol:

Mia: Köszi, úgy legyen :D

Kép

Kép
bettica

Nem hiszem,hogy titok.Nem tetszett neki a Gigiről írtak és "szolidaritásból" ő is törölte magát.

Kép
melike

Meli: Máté is nagyon baba! :lol:

Ja, bocsi azt nem tudtam hogy neked megírta! Nem értem miért törölt, hisz Ő volt a legaktívabb! Kicsit szarul érzem magam, többek közt Viki keresztelői ruhája miatt indult meg a lavina. Vagy az már csak feltette az íre a pontot? :cry:

Andóca: szia! Nekünk is úgy kezdődött hogy csak végighúztam a kezem, és úgy éreztem! És lám mi lett belőle! :cry:
Nekünk is csúszik a 2 hós szuri, szintén a dokinéni szabija miatt! 7.-e helyett 22.-én kapjuk! :cry: Elvileg ezek az oltóanyagok már nagyon jók, nem lesz gond!

Mia: Te is mázlista vagy! 9-6-ig szunya, ezt nevezem! Éééén is akaroooooom!! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Kriszta! Mi már többször használtuk a kendőt. Boni nem reklamált :) Kiigazgattad rendesen az anyagot?
Boni is kb negyedórát van el különféle nézelődésekkel pl. játszószőnyeg vagy a kiságyában van felrakva könyv, akkor "szól" hogy unatkozik. De pl. a nappaliban a hordozóban elég sokáig nézelődik. A vidám mosolygós beszélgetős időszak az a reggeli.
Holnap megyünk vérvételre. Ti is kaptatok beutalót a 2 hós oltáskor a hasi Uh-n kívül laborba is?
Az alvásait én nem tudom pontosan, de délelőtt is alszik egy hosszabbat meg délután is. Estefelé meg a sétán már inkább nézelődik esetleg kicsit szunyókál.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Mostanában így alszik Kristóf :P

Kép

Majd később jövök :wink:
bluebox

xxx
hékás

Babák: egytől egyig gyönyörűek vagytok!!!!! MINDENKIÉ!!!!!

Szolidaritásból???? Ennél babanet függőbnek ismertem meg Barit, de ezt még Ő is bevallotta.. 8) 8) 8) 8)
bszilvi25

Hékás: Éppen most töltögetem le a gépről a képeket, bár kifejezetten sonkás nincs benne sztem ;) Ha felébred és jó kedve lesz, akkor majd csinálok olyat is :)
Hát a súllyal kapcsolatban nekem pont az ellenkező a problémám. Már éppen csak 60kiló vagyok. Heti 1 kiló simán lemegy :( Lassan már tényleg nem tudom hogy mit egyek... Igaz, jó ha naponta 3x tudok enni :roll: A nadrágok viszont rám sem jönnek fel, kicsit kiszélesedett a csípőm.

Blue, a Te Kristófod sem semmi :)

Bence most azt kezdte el, hogy ha nyelvet nyújtunk, akkor utánoz minket :lol: Apa meg persze mindig öltögeti az övét :D

Stella: Mi nem hogy vérvételi beutalót, de még hasi uh-ra sem kaptunk papírt. Sőt! A csípőszűrésre is nekem kellett kérnem a beutalót, különben nem is kaptunk volna. Látom mégsem volt olyan jó választás ez a doki. Van 1-2 dolog, amiben nem értünk egyet... :roll:

Úgy látom sokunknál csúszik a 2 hós oltás. Nálunk is 2 héttel később lesz, a doki szabija miatt...

Fogamzásgátlás: Hormonokat nem igazán szedhetek, óvszert nem szeretjük, marad a kúp... Kistesó project még arrébb van egy picit. Mivel még nem volt mensim a szülés óta, meg igazából dokinál sem voltam azóta, ezért még nem élünk aktív házaséletet :oops: Nekem még elég kellemetlen ott lent a helyzet :(

Megyek, már így is fél órával csúsztunk a kajcsiról, mert Bence bealudt a kezemben. Most viszont jelez, hogy ébren van és éhen akar halni ;)

Pussz

Kép

Kép
bettica

[quote="bettica"]N írta:betticaekem még elég kellemetlen ott lent a helyzet :(

SAJNA NEKEM IS!!! Ebből kifolyólag mi sem semmit! :( :( :( :( már viccesen mondtam is apának, hogy ez soha nem lesz olyan mint volt????
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:48-kor.
hékás

No, akkor a fotó...

Bence-sonka :)
Kép

+ a ráadás. Végre nekem is sikerült :)
Kép

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert lassan ébred Marcus, de ma igen sűrű napunk volt így nem is tudtam visszaolvasni! Bocsi! Majd később megteszem ígérem :oops:
A hétvégén strandoltunk a balcsiparton, Maricka nagyon élvezte. A barátainkkal voltunk, de szinte észre sem vették hogy egy pici baba is van köztük, mert az én kisfiamnak egy szava sem volt. Elnézelődött meg mosolygott mindenkinek. Persze mivel most voltunk először a strandon, az összes ismerős meg akarta nézni a babát. (Sajnos, ill. nem sajnos, de mivel élelmiszerboltunk van itt Gyenesdiáson nagyon sokan ismernek minket, és már mindenki azt várta mikor láthatja a mi babánkat.)Úgyhogy a séta a parton ami kb. 10 percig tartott volna, most 1 óra lett a sok babanéző miatt :roll: :lol: :lol: De nem bánom mert nagyon büszke vagyon rá :lol:
Ma meg tanácsadáson voltunk és teljesen felborította a napirendjét az én Marcimnak, mivel pont az alvásidejében voltunk a dokinál és ugye felébresztette majd nem tudott visszaaludni, és csak nyüglődött a köv. evésig, most meg már úgy elfáradt, hogy nagyon bealudt szegénykém. Remélem azért az éjjel is alszik majd :?
Na mára csak ennyit tudtam lenni, mert még dolgom van!
Jah a babák nagyon szépek mindekié egytől egyig!!
Szilvi szuper a fürdőszoba!
Bocsi csak a képekre jutott időm! Majd a szöveget is elolvasom, ha több időm lesz!

ancsika82

Na jöttem :P No, én voltam már a 6 hetes kontroll vizsgálaton és minden rendben van Velem. Kaptam olyan fogamzásgátló tablettát, amit szoptatós anyukák is szedhetnek. Cerezette a neve. Ha jól emlékszem Hékás kérdezte, hogy szedi-e vlaki. Mondtam én és a tejemnek sajna annyi lett. Már csak annyi maradt, hogy naponta 1x oda tudom adni Kristófnak, hogy egy picike tejcit még kisajtoljon. Barira visszatérve, babanetezik még, csak nem "velünk". A neve is más lett. Aki egy picit megismerte, az meg tudja találni, hogy hova írogat mostanság. Vagyis eddig is írogatott "oda". Visszafog jönni szerintem, ha úgy gondolja. Azért én szoktam olvasgatni :wink:
Kenguru: nekem is van, de valahogy nem találom elég stabilnak :cry: Pedig nagyon szépen tartja a fejét.

Kendő: nincs, de nem is fogok beszerezni. Sajnos a derekam nekem nagyon szétment. Nehezen tudom már most is kézbentartani. :cry: :cry:

Babajátékok: Még nem igazán fedezte fel, hogy keze is van :roll: ezért még a játékokat nem értékeli, de mindent követ a szemével, fejével is, mindent ami mozog. Imádja a faleveleket illetve a függönyt nézni, ahogy fújja a szél :wink:
Mostmár mindenkinek külön-külön örűl :lol: Jár keze-lába amikor egyenként jön a család összes tagja és egy-egy pár kedves szót szólnak hozzá :wink: Nagyon hálás mindnyájunknak ezt hangos vigyorral és rúgkapálással is mutatja :wink:

Sajna az éjszakánk még eléggé el van cseszve. Este 20:30-kor vacsi, utána legkésőbb 00:30-ig alszik utána pedig 2 óránként fel kel enni :cry: Mostanra már hasonlítok egy kevésbbé minőségű felmosórongyra :lol: Remélem egyszer ennek is vége lesz.

Most más nem jutott az eszembe :roll:

Ja, szocpol. Kérdés, aki ért hozzá:

2007. májusában vettünk egy családi házat 100%-ot kölcsönre. OTP-s köztisztviselői kölcsön. Most viszont szeretnénk tetőtérbeépítést csinálni, úgy hogy igénybe szeretnénk venni a szocpolt 2 gyerek után. (már meglévő gyerekekről van szó). Szerintetek így kapunk kölcsönt?
bluebox

Sziasztok!!! Bluebox!Igen kaptok szocpolt igy. Szerintem.
Már meglévő gyerekre és a következőre megadják a szocpolt.
4 éven belül kell teljesiteni azt hiszem.

Kata&Milán

oszman777

Szia Kata!

Köszi, de pont írtam, hogy már megvan mind a kettő :P Hála, tartozásunk e téren már nincs :wink: De köszönöm a választ :wink:
bluebox

Márti szerintem kaphattok, ha csak félszocpolt, de akkor is talált pénz! Mindenképp kérdezzétek meg a bankot, az a tuti!

Ja, és Én is olvasom a nyári topicot, de csak most délután jelentkezett ott Bari! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:48-kor.
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?