2003.12.20 13:23

) Sajna tavaly nem jött össze a családi idill, először a párom huga jelentette be hogy szeretne nálunk ünnepelni, ugyanis épp magányos volt. Ezzel nem is volt gondom, legalább segített a gyerekkel, sütni-főzni, meg jóban is vagyunk, örültem hogy itt lesz. Úgy volt tervezve, hogy marad 25-re is, és akkor az egész család nálunk jön össze. Na ehhez képest anyósomék beállítottak 24-én, mert nem volt kedvük kettesben eltölteni az estét. Marhára örültem, képzelhetitek
Egyrészt meghitt karácsonyt szerettem volna, másrészt a kajával, vásárlással se 6 személyre készültem, úgyhogy totál el lett rontva a napom. Életemben először utáltam a karácsony estét
Másnapra ugye meg jött a már előre megbeszélt összejövetel, szóval a szűk kis családi ünneplés elmaradt. De idén nem érdekelt, előre szóltam hogy 24-én nem fogadunk senkit, csak papa-mama-gyerekek felállást viselek el
Így viszont nagyon várom már
Utána meg lesz két laza napom, 25-én anyósomékhoz, 26-án anyukámékhoz megyünk.
Vigyorog rendületlenül (már ha épp nincs baja, de az szerencsére elég ritka), rengeteget dumál, és ha finoman harapdáljuk a kis vállát, gurgulázva hangosan röhög 
Tegnap lépte át az 5500 grammot, jelenleg kb. 60 centi, kicsit pufi baba, de közel sem olyan duci mint a bátyja volt. Ő ennyi idősen már 7 kiló volt, igazi kis szumó-bajnok 
2003.12.20 13:34
, de ügyi vagy, h rájöttél és megoldjátok
Üveges ajtóink vannak a szobákon, jól mutatna rajtuk egy pár dolog
csak nem!!
Én még nem készültem karácsonyra - időhiányból kifolyólag. De ma azért is sütök mézeskalácsot!!! Meg díszítek vmit a lakáson, valamint csomizok ajándékot - jó, ez inkább 7végi terv. (elég nagyszabású ahhoz képest, h Hami egész nap kézben van)
Nekünk úgy van, h a férjem haja barna, de napfényben tiszta vörös beütéssel, aszittem, h Hami is vörös lesz
(még lehet)
Azért meg vagyok nyugodva, h nem mindenki olyan ügyes tündérke, mint Diti 

Jó lenne, ha aludna egy nagyot
, utána enne 1 nagyot, onnantól helyreállna legalább a kaja! 2003.12.20 15:03
Már 61cm, csak ugye az a fura, hogy a 68-as rucijait növi ki.
2003.12.20 17:03

Esetleg hozhatnak valamit, hogy mi se haljunk éhen. Jó kis háziasszony vagyok mi?
2003.12.20 17:30
Azért olvasni sikerült, nagyon örülök hogy mindenki kilábal lassan a betegségekből
Csomagolás még nincs, de hát még van pár napunk! Az egyik ajándékomat már megkaptam: egy jó kis fotelt az IKEA-ból. Már ki is próbáltam: abban szoptattam
Nagyon jó volt, eddig ugyanis mindig az ágyon ülve szoptattam, de az már kényelmetlen, mivel Zsoltika jó sokat nőtt 

A fotel nagyon klassz, nagyon örülök neki.
, jó hogy túlvan rajta. Nekünk nem volt szerencsére. Különben az fájdalmas?
Tüncike tündéri aranyos kislány!
Még Apájánál is sir. Hiába, csak anyunál a legjobb
A szuper-bejgli receptjét én is megkaphatom?
Az jó lehet, amikor simizik! Zsoltika egyenlőre csak érintget minket, még nem túl kifinomult a kézmozgása. De már tapizza az arcunkat
Babygymet mi a Metro-ban vettünk, de a miénken plüss macikák vannak. Nagyon szereti Zsoltika.
, ki kell szabadítani a kis karját
2003.12.20 17:37
) Álomszép valóban! A görög képeken már jó nagy pocid van...én nem mertem elmenni a 26. hét után külföldre, mert nem lehetett biztositást kötni. Pedig annyira vágytunk a tengerhez...te talán jövőre
No meg az a hajfonat sem semmi! Irigyellek

2003.12.20 21:41
. Szóval, nem akartam a legdrágább cuccokkal kezdeni, ezért Tescoba mentünk festékért. Vettünk egy készletet, van benne sablon, fólia és pár szín. Minőségileg biztos nem a legjobb, de gyakorolni jó. Külön vettem ezüst kontúrt ill. fehér szinezőfeséket, mert nem volt a dobozban. Ezeknek darabja 455 ft asszem...
2003.12.20 21:51
Anyósék karácsonyi jövetele
2003.12.21 12:07
A nadrágban tündérien vigyorog.
Milyen képeslapot lapozgat Robó? A ti újságotokat, vagy vettetek neki képeskönyvet? Nagyon cuki a képen!
Nálatok a férjed szokott ablakot pucolni!? Egészen ledöbbentem. Az enyém ilyet biztos nem tenne, mondván, jó az neki piszkosan is.
Üvegfestés nagyon jó, ezt a matricásat még nem próbáltam, de nagyon tetszik, én mécsestartókat festettem egy hete.
Játszószőnyeg.
Én úgy szoktam több képet, hogy rámegyek, hogy melléklet feltöltése, akkor felteszi, a kurzort lejjebb helyezem, aztán megint rámegyek, hogy melléklet feltöltése, stb.
Nem tudom, Gabi mikor megy először egyedül hozzájuk, most még úgy érzem, hogy elég sokára, aztán igazából úgyis rajta áll. Én felrobbannék, ha anyósomék hívatlanul beállítanának karácsony este.
Sütőpapír ötlet nagyon jó, legközelebb én is kipróbálom.
Sajnos forgótányér ügyben nem tudok segíteni. A gyakorlatokat majd leírom, nem ígérhetem, hogy ma, mert férjem dolgozik, de ahogy Gabi engedi. Nekem muszáj fincsi kaját főzni karácsonyra a férjem miatt, de az a jó, hogy ő is besegít, pl. a vaníliás kiflit mindig ő csinálja.
). Szerintem majd ez is elmúlik. Köszi a receptet, még nem tudtam letölteni, mert a freemail szórakozik.
, én nappal a kanapén szoktam szoptatni, de ez a világ legkényelmetlenebb kanapéja, én mindig nagypárnát teszek a hátam mögé, hogy elviselhető legyen, de hosszú távon így is rossz.
A köldöksérv nem fájdalmas, csak rossz látni (kidudorodik a köldök, ahelyett, hogy befelé állna, és Gabinak már 1,5cm-es félgömb volt a kidudorodás az 1cm-es sérvkapu mellett). Nálunk az volt a gond, hogy egyre nőtt (amíg nem ragasztottuk le), és az emésztése volt rosszabb Gabinak, mivel a kitüremkedő bélben nehezebben haladt a kaja és a gázok, ezért fájt a pocija.
Remélem magától elmúlik. Gabi egyébként az utóbbi pár napban tündért játszik, alig nyűgös, és még szopizni is hajlandó, nappal is. Remélem ma is így lesz, mert ma akarom kisütni a bejglit. Most éppen megunta a babygymet, ezért megyek, meg aztán felöltözni sem ártana már így délben.
2003.12.21 15:30
Pontosabban a 2*5 perc 200 fokon, tehát 10 percet süssem 200 fokon? Vagy azért irtad igy, hogy 5 perc sütés, tepsi fordit és még 5 perc? Bocsi az értetlenkedésért
MÉg sosem sütöttem beiglit, de nagyon tetszik a recept, és pont ma kaptam anyukámtól dióbelet, gondoltam megpróbálom
A napocska, alma, citrom is sablon? Nagyon szépek
Én is szivesen csinálnék. Leirnád, hogy milyen a Tesco-s készlet: neve, ára, stb... Köszi! Nálunk is vannak ilyen lehúzható matricák a hűtőn, és nagyon szépek. Még exsógornőm készitette őket, ő óvónéni, és az ovisokkal is csináltak ilyeneket
Azóta is szeretnék késziteni a fürdőszobába a csempére
Hogy tetszik a Harry Potter? Én imádom
Már másodszorra olvasom az új kötetet, mert nagyon gyorsan olvasok, elsőre végigfaltam, most lassabban és alaposabban olvasok
Nálunk ilyen szempontból rendesek a nagyszülők: most anyósom jött hétvégére, jót főzött, segit sokat, és anyukám is, ha teheti. Mivel férjem itthon lesz már ebben az évben
, ezért tudok majd sütögetni, mert ő besegit a babánál.
Korábban elaludt Zsoltika a kiságyában, most meg ringatjuk órákig... Nálatok ez hogyan működik? Hiába van napirend: füri, szopi, alvás, az utolsó pontnál nem működik a dolog
2003.12.21 16:31
kiemelni az ablakokat...ilyenek
Még a szemétlevitel is férfimunka, van egy pár ilyen
A Fun Toys-tól
A nap, alma, citrom sablonok a készletből. Külön még megvettem a Színes ötletek füzetkékből az Üvegfestést, ebben is sok minta van
Meg ugye a neten...rengeteget találni
2003.12.21 18:25
2003.12.21 18:40
Nagyon szereti, már előre vigyorog mikor látja hogy mi következik. És nagyon ügyesen nyitja a száját, bár még nagyon lassan nyammogja
, és összepakolnom megint egy heti cuccunkat, mert 25én reggel megyünk a szülőkhöz és csak az újévben jövünk haza

Bocsi mindenkitől hogy nem írok most többet, de tényleg ezer dolgom van még. 2003.12.21 19:08
Megnéztem a kisfiad nagyon aranyos.
Elvileg a szoptatás méhösszehúzódást okoz legalábbis a szülés után. Nem tudom, hogy ennyivel a szülés után is még így van-e.
. Gusztusosak a sütik és Benci még mindig nagyon aranyos.
Jól látom, hogy ő már üldögél?
2003.12.21 20:35
.
. Jó husikája van.
.
. Megpróbálom én is bevezetni
. Bár apósom is az én főztömet kedveli, így nehéz lesz.Ari vagy, hogy észrevetted, hogy Robó ül. Igen ül már a tündérem, de úgy hogy nem igazán egyenesen és eldöl még.Így nem erőltetem neki, csak ő akarja mindig kis segítségel felhúzatattni magát, és úgy előlredölve ücsörögni, sőt mostanában állni szeretne, ha engedném...Amúgy Robón én sem veszem úgy észre ahogy nől, mint aki ritkábban látja. Tényleg Niki is sokat nőtt szerintem
.
. Köszi a dicséretet.
. Aranyos nagyon. Csak a kaki miatt adod már az almát? Tejcsid az van még ugye? Hú de guszta a mézeskalácsod, elkérhetem a receptjét?
.Jut eszembe, múltkorában volt téma a szőrősödés. Gondoltam leírom a jó hírt, nekem a hasam volt szőrősebb és a mellkasom szülés után, de mára már elmúlt
. Örülök neki nagyon.Gondolom nálatok is el fog múlni vagy már el is múlt. 2003.12.21 21:16
Ma így jött ki a lépés, kicsit később fürdik mint szokott.
Olyankor csak csavargatja magát szopi közben, enni sem nagyon akar már, úgy sajnálom. De így ha naponta vagy kétnaponta kap egy kis almát, elég rendszeresen kakil, van hogy naponta 2szer is
Tejcsi van, bár szedem a bogyót még, nekem segít úgy veszem észre.
2003.12.21 22:05
Szegénykének viszont sajna megint jobban folyik az orra, ugyanis anyósék kifejezett kérésem ellenére egyszer sem használták a porszívós orrszívót, egész hétvégén szörcsögött a gyerek
Pedig már pénteken csak reggel volt picit taknyos, napközben semmi gond nem volt

Mi az Allianznál kötöttünk biztosítást, de egy szóval sem tiltakoztak amiatt hogy hány hetes terhes vagyok. Egyébként tavaly is meg most is még a 35. héten kint pancsiztam a horvátoknál az Adrián. Persze előtte közvetlenül mindig voltam a dokimnál, kikértem a véleményét mehetek-e, és ha a legapróbb ellenvetése lett volna, maradtam volna a fenekemen
Egyébként merre voltatok még Horvátországban? Mi már bejártuk keresztül-kasul, természetesen főleg a tengerpartot, Pulától egészen Dubrovnikig. Térkép már nem sűrűn kell, bárhová is megyünk 
Úgyhogy megkértem a hugomat, ő meg levágta. Ismét. Lévén ez volt a harmadik alkalom hogy derékig érőről vállig érőre vágta nekem
Sajnálom persze, de megfogadtam hogy jövőre megint elkezdem növeszteni
Ha apának lesz elég lelkiereje hogy a beiglikészítés idején kívül vállaljon extra gyermekfelügyeletet, akkor mindenképp kipróbálom én is
Most jutott eszembe, hogy egyvalakit elfelejtettem, úgyhogy ugyanúgy el vagyok maradva mint ti 
2003.12.22 00:39
2003.12.22 01:05
2003.12.22 09:55
Harry Pottert nagyon szeretem, a húgom vette meg a könyveket, de ő is olyan, hogy irtó gyorsan kiolvassa, aztán jöhetek én, és én sem tudom letenni (ezért olvastam éjjel, lévén nappal Gabi miatt nem nagyon lehet). Én is túl gyorsan olvasok, ami bizonyos szempontból jó, mert így nem sokáig maradnak meg a dolgok, és egy-két év múlva újdonságként olvashatok már olvasott könyveket is.
Viszont néha nem lenne rossz alaposabban olvasni. Alvásról: Gabi soha nem aludt el magától. Általában cicin alszik el, régebben ilyenkor be tudtam csempészni az ágyba, de most már csak úgy hajlandó elaludni, ha eleve az ágyban szoptatok. Emiatt nem tudok egy filmet sem megnézni, pedig néha szeretnék.
Gabi még csak oldalra tud, pedig néha már nagyon akar hasra is, de még nem megy neki. Én hiába mondanám a férjemnek, hogy ez vagy az férfimunka, ő inkább úgy van vele, hogy ha már nagyon szalad a lakás, akkor csinál valamit. Mondjuk porszívózni ő szokott, tehát végül is nálunk az férfimunka.
Trutyi ügyben személyesen nem tudok segíteni, de menj el a Szoptatás topicba, ott talán tudnak (vannak ott szoptatási tanácsadók is).
Bencike cukorfalat!
Én is így vagyok Gabival, őt is állandóan dicsérik. A szemem még nem jó, de az lesz!
Nagyon ügyes, hogy már ülni akar! Gabi még nem is forog. Én akkor nem szoktam Gabit kivinni, amikor nagyon fúj a szél, ködben meg csak egy picit, mert mostanában alig vagyunk kint, és ez nem jó. Amúgy is menni kell csomagolópapírért a papírboltba, az meg nincsen messze, ma kb. ennyi lesz a séta.
De megérte!
Sajnálom, hogy Pindur ilyen hisztiket produkál.
Ez igaziból csak az almában és a lekvárban különbözött attól, amit én szoktam, de tényleg finomabb. Ki gondolná, hogy egy kis alma ennyit számíthat!
Az éjjel alig aludtam, úgy 10-10 perceket megszakítva, mert rengeteget öklendezett vissza, sőt párszor majdnem megfulladt, fel kellett vennem, és várni, hogy mindent szépen visszanyeljen (érdekes módon nem akarta kiköpni). Láza szerencsére nincs, pedig először azt gondoltam, hogy ez a hányós vírus az oka. Holnap lesz tanácsadás a dokinéninél, mindenképpen elviszem, mert nagyon zavar az állapota. Most hulla vagyok, pedig ma kell sütnöm. Az élet nem könnyű. 2003.12.22 13:12
, ne haragudjatok, de most személy szerint nem is írok senkinek. 

Csináltak röntgent és olyan nagy a szíve, hogy teljesen kiér a bal oldaláig. Van valahol egy aneurisma(érszűkület) is, ami eddig nem volt. Utána a genetikán is elkeserítettek minket, mert utánajártak Niki kromoszómahibájának és kiderült, hogy ez egy nagyon ritkán előforduló hiba, emiatt kevés a tapasztalat, de akinél előfordult olyan súlyos szív és agyfejlődési zavarok voltak, hogy nagyon korán meghaltak.

Most is csak bőgök, egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy ilyen komoly a baj. Azt mondták talán fél éves korára már tudni lehet, hogy merre indul a fejlődése. Addig nem lehet mit tenni, de főleg a szívbetegsége lehet komoly, ezért adni kell neki a gyógyszereket és reménykedni, hogy hátha rendbe jön. Ezek után jó kis Karácsonyunk lesz.

2003.12.22 16:08
2003.12.22 16:38
2003.12.22 22:39
Szörnyű lehet most neked, épp ezért csodállak az erődért amivel viseled ezeket a terheket. 2003.12.22 23:10
2003.12.23 07:45
De azért vannak csodák...hátha...drukkolunk nektek és kivánom, hogy a férjeddel összekapaszkodva tudjátok végigcsinálni amig csak jobb nem lesz.
Egyébként azért figyeld közben, mert ez a mi sütönkön van bejátszva.
Én habcsókot akartam csinálni a megmaradt tojásfehérjéböl, de megint nem sikerült, nem verödik fel eléggé ahhoz, hogy formázni lehessen. Valamit elbénázok.
) kimegyek Botival egyszer biztos, de inkább kétszer egy órára naponta. Ha valamiért nem megyünk (pl dplgom van) reklamálja...
komolyan. Persze jól felöltöztetem és ha rossz az idö akkor nem babakocsizunk, hanem kenguru, de eddig semmi gond nem volt belöle, viszont a fiatalur imádja. Már nem csak alszik közben, hanem nézelödik is (egy kicsit).
Mondjuk én nagyon féltem a koraszüléstöl, mert akkoriban sokat keményedett a pocim és anyukám mindannyiszor korábban szült...de ezt nem örököltem
2003.12.23 09:55

2003.12.23 10:41
Egyelőre semmi jele fájdalomnak, remélem nem is lesz.
Köszi
Persze bébiételben kapja.
Megsütöm a Vera-féle mézessütit
Már tegnap begyúrtam a tésztát
2003.12.23 10:50
2003.12.23 11:07
Kicsit tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban, mert ha rászólok, megszidom, akkor azt fogja érezni, hogy a tesó miatt kapott, és újra bántja majd. De ha meg nem teszek semmit, akkor meg azt fogja hinni hogy ezt szabad. Kész vagyok a helyzettől
Nem tudom hogy maradt ki, ezerszer mentünk mellette a kontinensen, Rabon is voltunk már párszor, de így legalább mindig van ok hogy miért menjünk 

2003.12.23 15:44
2003.12.23 16:46
2003.12.23 17:34

2003.12.23 17:42
2003.12.23 19:24
, ezért csak abban bízhatunk, hogy talán Nikinek nem fog túl komoly és gyógyíthatatlan betegséget okozni ez a probléma.

2003.12.23 22:24
2003.12.24 10:18
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|