Sziasztok!
Holka!
Mint második babás anyuci, világosíts már fel légyszi, hogy ez a "leszáll a has" dolog hogy néz ki. Eddig fent volt és most látványosan laposabb lett a mell alatt, alul viszont jobban kidudorodik, vagy hogy?
Konkrét a kérdés, mert tegnap reggel arra keltem fel, hogy a hasam a helyén, de a gyerek lejjebb csúszott érezhetően. Enyém baba eddig is lenti lakos volt (nem volt sosem bordarúgásom, gyomorégésem, gyomor rúgásom, nehéz légzés, stb.) de most még lejjebb érzem. Tuti nem megfordult, mert az összes alkatrésze ugyanabban az irányban macerál, de lent van. Ez is has leszállásnak számít?!
Márti!
Jó ez a bújócskázás!
Én már annak is örültem, hogy titokban a Párom fülébe súghatom a melóhelyén, hogy kisfiú, amikor másodszor is mondták az ultrahangon.

Nagyon jó érzés volt az is.

Kíváncsi vagyok a Ti meglepetésetek hogy sül el!
Segítség:
A Férjemmel és a "lányommal" leszünk itthon egy, esetleg két hétig. Utána biztos egymás agyára mennénk, úgyhogy próbálunk visszatérni a rendes kerékvágásba.

A tágabb családot szeretnénk a lehető legkisebb mennyiségűre redukálni, hiszen egy ilyen kis pöttömkének semmi szüksége rá, hogy ezren macerálják. Rokon és baráti látogatások néhány hétig nem lesznek, nem akarjuk.
Anyukám, és az ő részéről a mamám segítségére számítok első sorban. Sajnos apum részéről a mamám elég "levakarhatatlan" és nem látja ha útban van, ezért kénytelenek leszünk mellőzni, mert a végén még "beköltözik". Én főleg néhány adag ételben, kis takarításban, és vasalásban várom a segítséget. Egésznapos őrzést nem kértem, remélem nem is lesz szükség rá.
Csajok!
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem kezd az agyamra menni, hogy mikor mondom valakinek, hogy mennyi idős a baba, akkor megjegyzi, hogy az szuper, de még azért töltsön ennyi vagy annyi időt a pocakban. Nem tudom, lehet hogy én gondolom rosszul, de a 40 hét nekem csak egy olyan viszonyítási szám, ami főleg a túlfordásál válik fontossá majd. Sosem gondoltam, hogy nekem a 40. hétig kell cipelnem a gyerkőcöt és akkor utána lesz mittomén mi.
36 hetes kortól én úgy érzem, teljesen reális arra számítani, hogy bármikor megszülethet és ennyi idősen akár már várhatom is a szülést. Akkor minek hozzáfűzni, hogy azért maradjon még bent mittomén meddig?!

Mi a fenének, ha egészségesen ki tud ilyenkor is jönni?! Ha akar...
Áhhh, mindegy. Én heteket, napokat számolok. Várom már, izgulok, lélekben készülök rá, kíváncsi vagyok és nem vagyok hajlandó azon parázni, hogy még mennyit kell bent töltenie mittomén mihez.
Anyukám Férje nagyon rendes volt, végigjárta nekem a fél várost, úgyhogy lett orbáncfű olaj, muskotályzsálya olaj, mandula olaj és málnalevél tea is. Hihetetlen egy pasi, pedig direkt mondtam nekik, hogyha valami kimarad, akkor sincs semmi gond. De nem, ő körbenyargalta a várost, hogy minden meg legyen amit kértem.

Az ilyenektől tökre meg tudok hatódni, pláne hogy apukám ezt nem tenné meg értem, ez teljesen biztos.
Holnap megkapom a motyót, utána indulhat a boszorkány konyha.

Ezt nagyon fogom élvezni, azt hiszem.

Masszázs, tea, homeos bogyeszek, végre csak a babával foglalkozhatok.