A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 07:49-kor.
20150601134430

Viki! Én azt hallottam, hogy a végleges szem szín 6 hónapos korra alakul ki! Az Én szemem szürkés a férjemé barna! Majd meglátjuk Szabié milyen lesz! Amúgy nő mint a gomba! :D
Vendég

Na, mi megjártuk a piacot...vettem aranyos kis ruhácskát Laurának. (majd teszek róla képet). meg cserepes virágokat vettem.

Nagyon szépek a babafotok!

d.dodó

Dodó! Várjuk a fotót a ruháról!
Vendég

dodó!

rucis képeket kérünk!

nekünk meg leesett a köldökcsonkunk :D ezt is meg tudjuk mutatni délután a gyerekdokinak :D

már csak aludni kellene, mert az utolsó evés óta nem tudom aludt-e félórát.

Kép

Kép
timi1982

BABULI! SZABI SZERINTEM NAGYON HASONLÍT RÁD!

Kép
szly27

Szly! Köszi! Mindenki azt mondja, hogy tiszta anyja! :D Én is vörös voltam kicsi koromban! :wink:
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:36-kor.
Vendég

Na, hoztam képet a ruhácskáról. Meg vettem egy sapkát is, kis kesztyüt, és ahhoz egy zokni is volt csomagolva! És ahhoz képest hogy itt milyen áraik vannak a ruháknak, náluk nagyon olcsó volt!

Kép

Kép

d.dodó

Vidokata! Nekem is volt két napom úgy 3 hete amikor nem nagyon volt tejem és nagyon beparáztam! Én lementem a dokihoz tápszerért de szerencsére nem kellett! A lényeg, hogy ne idegeskedj mert azzal csak ártasz! Szerintem írass Te is tápszert hátha megijed a tejcsi és elindul! DRUKKOLOK NEKTEK!
Vendég

Dodó! Nagyon aranyos a ruci és a többi holmi is! :D
Vendég

Tappancs! Jól vagytok? Régen hallottunk felőletek!
Vendég

A kis Emma-rol se sok hir mostansag.
Magdiekrol se sok.
Akik lognak neha adjanak hirt magukrol!!!!!

Amugy ezt a Konakiont eszi meg vki rajtunk kivul?
Velunk hetente itatjak,de tajekoztato havonta irja.
Aki szinten itatja milyen surun? nem adagolhatom tul?
Es ha elcsusztam 2napot inkabb kihagyjam vagy adhatom,mert a kovetkezo mar kozelebb van ugye 2nappal.

Valaki irta h adja ezt a papaverines cuccot is. Azt hogy adagoljatok? Mennyit,milyen surun?

Szegeny kicsik tobb ilyen mu vackot esznek lassan mint kajat :D
Vendég

Maverick! Mi a konakoint havonta szedjük! A heti adagolás régen volt de már változott azóta és csak havonta kell! Mi még szedünk naponta egy csepp Vigantolt(d-vitamin)! Nektek azt nem kell?
Vendég

Maverick! Mi is hetente szedtük a Konakiont! Ha elcsúsztam, akkor a következőt mindig rá egy hétre adtam. Amúgy tényleg az új szabály szerint havonta kell adni, de az én dokim azt mondta, most adjuk hetente és ha elfogy nem kap többet. Mert régen úgy volt, hogy heti egy ampulla, utána írtak még egy dobozzal és azt meg két hetente egyet kellett adni nekik. Roli még így kapta.

Kép
szly27

mi hetente szedjük

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Bocs...azért vagyok, most anyukám is itt van segít. Épp röhögcsélünk a kakilási zörejeken, most termel a drágám...

Kata, én sajna nem vagyon egy nagy tejszaporító, de szerintem óráról órára változik néha a tejmennyiség. Próbálj meg hamarosan ismét fejni vagy szoptatni...Mondjuk Dóri nem fog éhen halni, mert van lefagyasztva tej Nálad...

Viki
, nagyon köszönöm!!! Megváltás ez az elektromos fejőgép, tegnap este 120 ml volt az üvegben ( nem egy fejés- de olyan jó érzés...:) Éjszaka meg nem is beszélve, mennyivel kellemesebb.
Örülök Lackó reggeli szopijának! Nehogy minden szopást mérj! attól csak begolyózni lehet...

Akkor néhány kép ( közkívánatra:))
Kép Kép Kép

Kép
andkata

konakiont nekünk is hetente kell... d vitaminból meg én 2 cseppet adok, mert nálunk bőven van minek csontosodni...

cici... képzeljétek, a reggeli fejésnél nagy keservesen lejött a nagyjából szokásos 120 és már a nem bedurrant cicimből volt csak hátra egy perc, erre a bedurrant elkezdett csöpögni. csak egy pár csöpp, és aztán abbahagyta. én meg mondom rámegyek mégegyszer a géppel, hátha... ti ilyet még nem láttatok!!! úgy kezdett el belőle lőni a tej, hogy akkor is jött, amikor a fejőgép épp nem vákuumolta. És ez ment vagy 5 percen keresztül. Brutális volt. És a végén megnéztem, 90 volt beragadva... Azért akart szétdurranni. Úgyhogy a végén 210 lett... És mintha leeresztették volna a cicimet. Fenséges érzés volt, úgy megkönnyebbültem...

Voltunk ma az ideggyógyásznál. Továbbra sem lát semmi kórosat, viszont aggasztja a kutacs mérete (5x5 cm - katák, ez mit jelenthet???) úgyhogy jövő héten egyeztetünk egy mr-t... Amit altatásban fognak csinálni... És mivel péntekre még nem volt program, most beszerveztek egyet... Mehetünk szemfenékvizsgálatra. Meg pupillatágítás is lesz. És ebben az a vicces, hogy amikor még benn volt a kórházban, ott volt pont ez a szemész doki és én kérdeztem is az intenzíven, hogy Eliotot nem nézi meg? Erre azt mondták, hogy ő csak a koraszülötteket nézi meg. Most meg mehetek külön és várhatok majd órákat... És ne legyen dühös az ember...
Ja, és az ideggyógyász is azt mondta, hogy felesleges lett volna a Margitban végigcsinálni az egy hetet!!! :)
Meg azt is mondta, hogy milyen stramm anyuka vagyok és le a kalappal. :) MOndtam, hogy igyekszünk. Erre mondta, hogy nagyon reméli, hogy az eredménye is meglesz. :)
Úgyhogy holnap megint megyünk masszázsra, pénteken szemészet, szombaton pécs, vasárnap nagynénémékhez megyünk, hétfőn meg hívni kell ezt a dokit hogy az mr-t leegyeztessük... Már megint nem fogok unatkozni...
Na most megyek, mert a változatosság kedvéért fejés van. De most kivételesen úgy vagyok vele, hogy inkább fejek napi 25-ször mint hogy megint bedurranjon... Nagyon durva volt...

KépKép
muffin

ja és Konakion
most változott a protokoll: régen hetente innentől kezdve havonta kell adni, de sok gyerekorvos még a régi rend szerint adja...
Ha engem kérdeztek én kéthetente...

Kép
andkata

Evelin, nagyon örülök, hogy megoldódott a ciciprobléma!
Az Mr hidd el jó lesz, többet fogtok tudni arról mi is a helyzet Eliottal...

Szerintem sem semmi anyuka vagy, állandóan úgy érzem le a kalappal...

Masszázst már jobban tűri Eliot?

Olyan jó volt látni Benneteket! Aztán már egy séta jó lenne...
:D :D :D

Kép
andkata

szly a tápot a nagyok nem eszik por formájában állitolag rossz ize van

én nem kostolom meg elkezdtem fogyozni

a masszirozás isteni volt

igen mi már jo ideje tiszta tápot eszünk de nem mondhatnám hogy átalussza az éjszakát este fél 9-9 körül eszik 10-11 mire becsukja a szemét
és 3-ig birja onnatol 3 oránként kajol

a hasfájással nem tudom mi lesz

Képimg][/url]
Kép
ronix

andkata, remélem, hogy mostmár hamarosan sort kerítünk rá :) lehet, hogy pénteken elnézek arra, mert úgyis megyek be a városba ugye szemészet, meg szerintem elintézem végre az anyaságit meg a családi pótlékot végre... :) és akkor utána vagy előtte vagy közbe lehet hogy arrakanyarodok :) majd beszélünk még.
a masszázst meg nem tűri jobban, de mondták is, hogy mindig sírni fog, és az a jó, mert azt jelenti, hogy az agya kapja az ingereket :) állítólag egy csomóan azért hagyják abba, mert sír a gyerek és nem bírják. Én meg úgy vagyok vele, hogy úgyis alig sír. :)
amúgy tök durva, mert kérdeztem tegnap a csajszit hogy hogy működik ez a tanfolyam vagy mi. Erre mondta, hogy ez is diplomás képzés, és eleve csak gyógytornászok jelentkezhetnek, de minimum 5 év gyakorlattal... (valaki kérdezte, hogy én nem tudom-e megtanulni a 'fogásokat') hát ezek után bátran állíthatom, hogy biztos nem :)
Na most igyekszem egy kicsit pihizni. KÖzben megvolt a fejés is és a béka még mindig alszik, úgyhogy talán nekem is jut egy kis szieszta. :)
Mindenkinek további szép napot! :)

KépKép
muffin

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:37-kor.
Vendég

Még nem olvastam vissza, de SZORÍTSATOK!

Nemsokára jön a védőnő és átszúrja Viki fülét. Nem akarok itthon lenni. Már rosszul vagyok tőle. Úgy sajnálom! ÁÁÁÁÁÁÁÁ
Apa meg elszaladt a boltba. Remélem visszajön addig, amíg a védőnő ideér.
Szegénykém! Tuti elbőgöm magam, már csak ha rágondolok, sírhatnékom van. Egyem a kicsi szívét!

sz.andi

Itt vigyorog meg beszélget. Szegény, ha tudná...

sz.andi

Sajnos, most nincs időm visszaolvasni, de kérdésem lenne!

Maverick :P
A vadhús dologgal mi lett?
Most jöttünk meg a védőnőtől, és úgy néz ki, Csabinak is van valami... És nedvedzik is. Betadine-t használunk már 2 hete, de ugyanolyan... Talán leégetik? :roll: Drága kicsi fiamat már most sajnálom :cry:

Véda
Vendég

andi!
miért nem a kórházba csináltattátok meg a fülét?
én tuti ott csináltattam volna.
nálunk a hazajövetel napján szurják ki és nem kell nézni :D

Kép

Kép
timi1982

marha jó!
azt mondta a doktornő hogy fél5-5 körül jön. hát még nem ért ide.
a csöppem meg mindjárt kel mert kaja idő van :D

igy jártunk a védőnővel is. habár ő rettenetesen pontos, de pont cicizésre ért ide, és igy nem tudta megnézni, kibontani. nem akarta háborgatni :D

nah remélem a dokinő azért megnézi jobban, feltéve ha még ma ideér :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

Timi, betettem a történetet, de nem találom a képet, átküldenéd? Köszi.

potyka

Hat akkor tovabbra se tudom. Szedjuk ahogy most es kesz :?
Azert koszi mindenkinek :D

Veda!
Nekunk csut-on nezi meg a doki. Ha nem lesz jobb akkor leegetik. Addig csomo hintopor. Bar nem ertem attol hogy mehetne ossze de mind1. Lenyeg h ne legyen nagyobb azt mondtak.

Ez a kutacs tema bennem is felmerult. Nalunk 3.3 volt 4.4lett,de ennek nem zarodni kene????? mi a normalis ertek?

A koldokserv ha visszamegy azt hogy veszem eszre? Ujra lapi lesz a koldoke? Lehet h nagyon hulye vagyok de meg volt ilyenben reszem :oops:
Vendég

Konakiont mi is hetente szedjük,két hetes kora óta-védőnő mondta hogy csecsemőkori vérzékenységre van.Vigantolból meg napi egy csepp az adagunk.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok hoztam pár képet mi is ma voltunk védőbe és 5752gr 61.5 cm-r jó étvágyú és sajna már hasfájósok is vagyunk.Mosolyt nemtudok mutatni mert mindíg néhány másodperc a gép meg nincs nálam.

Képek:
Kép

Kép

apun alszom.
Kép

északai tisztába tétel:
Kép
Kép

tesókkal:
Kép

kis tokám van:
Kép

Büfike és beájulás.

Kép
Kép

cickó az enyém ne is álmodj róla, hogy eleresztem:
Kép
tappancs28

Bocs ha kicsit sok voltam :oops:
tappancs28

Bocs ha kicsit sok voltam :oops:
tappancs28

Nagyon édesek,Picuri is,meg a tesók is :D

Kép
Kép
Kép
kike

És nem voltál sok,jöhet még! :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Látom az evéssel van gondotok , nagyon sajnálom, tanáccsal nem tudok szolgálni, mert belőlem ömlik a tej pelusba fogjuk fel amit fejek öntöm ki mert nincs a fagyóban már hely, hálistennek nincs gondunk ezzel a tesókkal inkább a laány megkattant sose csinál semmit meg amit mondok verekszik ellenkezik és émn már nemigazán tolerálom welegem van belőle.No mindegy ez van.

Kike

szia ari vagy, hogy ezt mondod majd rakok még ha lesz időm

babu

jó látni mekkora Szabika nagyon jó fej, amúgy jól vagyunk csak a 24 órát 72-re kelene megcsinálni és akkor ide is felérnék nem csak 2 hetente és lenne időm belefolyni a beszélfgetésbe.várom a ovikezdést mint a messiást mert akkor legalább delelőtt csönd lesz és csak picurkával kell foglalkozni.

Mennem kell fürdetni egyedül vagyok megint így gázos 3-om lölök etetése +fürdetése egyszere.Sose szokom meg szerintem

Valszínű sok az elírás bocsi jók legyetek sziasztok :wink:
tappancs28

Tappancs:sajnálom hogy nehéz így hárommal :?
Néha már én is várom az ovit,jövő héten kezdődik.De eddig is a kettő veszekedett,végül is sok minden nem változott hogy itt a Domi.Csak annyi hogy tényleg nagyon aranyosak vele,jó látni ahogyan hozzá viszonyulnak,ha már egymással mindig csak veszekednek.

Kép
Kép
Kép
kike

nálunk is megy a próálkozás de néha eldurvul a helyzet
nálunk szeptreber1-én kezdenek :? még odébb van remélem túlélem míg eltellik ez az idő :lol: :lol:
tappancs28

Sziasztok!

Huhhh, megpróbálok mindenre reagálni, de fejből nyomom úgyhogy nem garantált a siker 8) .

Ági - az egyik szemem tompalátó. Soha senki nem tudta megmondani mitől, az egész családfámon senkinek nincs még egy dioprtiája se. Nah, ezt nem vették észre, se azt hogy szépen elkezdtek rá fölkúszni a dioptriák is, amik 16 éves koromra 11 körül álltak meg és még erre volt kb 6 cilinderem (már nem is emlékszem pontosan). Hab a tortán hogy mivel nem kezelték időben (pedig szegény anyám elvitt több orvoshoz is) ezért a tökéletesnek indult másik szemem is 6,5 dioptriával és néhány cilinderrel végezte. Én is megműttettem a Tömő utcában 3 éve, de a tompalátást nem lehet korrigálni, így a bal szememre még mindig jóformán csak elmosódott színfoltokat látok. A jobbat sikerült levinni 0,5-re. Ezért örülök annak amit mondott a dr.nő. Ha bármit örökölne is a babakusz, van remény hogy kezelhető.
És még annyit hogy én a bizti kedvéért mindenképp elvinném Szonját szemészhez! Ez fontos, ha nálad volt ilyen probléma, ő nem fog szólni ha nem lát jól, mert nem tudná milyen az.

Vidokata - szerintem ha szopi után még bármennyit tudsz fejni, az jó! A gép sosem tud annyit kicsalogatni mint a baba. Nekem egy csepp sem jött akkor és Nóri se nagyon tudott kiszívni semmit, amennyire láttam. Aztán egyszercsak éreztem hogy belövell egy kisebb adag és utána már lassancskán termelődött a többi is. Bosszantó tud lenni, az tuti, de látom már nálatok is javult a helyzet!
Mi egyébként minden este eléggé megszenvedünk a kajálással. Én már nem fejek, csak minden szopi közben a másik ciciből lecsöpögőt gyűjtögetem. Ez estére általában 60 és 100 ml között van és a fürcsi utáni etetésnél szoktam odaadni Nórinak. De még azzal együtt is éhes marad néha. Olyan oltári hisztiket levág, hogy az valami elképesztő. Úgyhogy este 1,5-2 órás evéseket rendezünk, mire nagy nehezen kicsorog az kívánt mennyiség. Ez rohadt fárasztó, nem tudom meddig bírom még így. Erősen gondolkodom a pótláson, de eddig még sosem adtam. Lehet hamarosan kipróbálom, hátha nem kínlódnánk ennyit.

Babu - vettem az adást, köszi!! :D Szólok ha ideért!

Na, nincs időm sajna a többire, mert visít a kismalacom! :roll: Pedig még sokmindent akartam regélni... majd legközelebb!

Jóéjt!
Vendég

Hellóka!

A mai netes időm azzal telt, hogy próbáltam a gratuláló levelekre válaszolni, aki igényelte, annak bővebben is illett. Most csak bekukkantani van időm, mindjárt megyek a nagyobbikkal aludni - ha közben a kisebbik nem jön rá, hogy hibádzik még az esti adagjából :)

Mindenkinek gratulálok a tüneményekhez!
A tejezéshez, pocakok megnyugtatásához sok-sok türelmet kívánok!

Köldökünk szerencsére rendben van, kicsit még véres olykor. De én még ezt is megkérdeztem orvostól, hogy normális-e... ha komolyabb lenne, biztosan vinném én is rögtön kezeltetni...

Wera, a könnycsatornázás miatti hercehurca :shock: sajnálom!
Meg azt is, hogy így elnézték a szemedet!

Andi, még mindig a legjobbakat nektek! Bár azt látom szavaidból, hogy kicsit már feladtad Apával kapcsolatban. Még mindig remélem, hogy van visszaút! Főleg amiatt, ahogy a kicsi lány nézi Apáját :)

Konakion nálunk is hetente van, Ottónál is így volt, nem tudom, meddig. Asszem addig, amíg egy étkezést ki nem váltottunk mással.

Tappancs, Kike, én is várom már az ovit, főleg azért, mert nem vagyok jó szervező, és nem tudok elég kreatívan gondolkodni, mivel foglaljam el Otit, amíg kénytelen vagyok őt lepasszolni a Nati körüli teendők miatt. Olyan ügyesen feltalálja magát, de hiányzik neki a közös játék... olyat kellene kitalálnom, amin látná, hogy játszom vele, de ténylegesen nem kell mellette lennem... így csak percek jutnak rá napközben, amikor le tudok ülni mellé.
Ma is Nati két órán át ébren volt, a pocakja miatt, aztán amikor már enni sem hagyott minket, kivittem hordozóban a konyhába. És összerotyizta magát, amúgy rendesen derékig. Ott kellett hagynom Otit ebédelni, elvittem Natit kipucolni, aztán a ruhákat folttalanítani, miközben a kicsi üvöltött az ágyban, a nagy meg ellátta magát... már nagyon vártam, hogy lefekhessek délután aludni :roll: :) legalább meseolvasáskor Oti mellett voltam.

Ma is voltunk tesóméknál. Az unokahúgom tünemény (teszek is föl képet Natiról és róla), csak lustika. :D Tesóm még nem nagyon tud tejet csiholni, de azt a kicsit is csak üvegből hajlandó meginni a kislány, mivel tápit kap nagyrészt, ezért rájött, az üveg sokkal kényelmesebb. Ma kipróbáltuk, hogy az én jól működő cicimből próbáljon enni, hát a kis drága akkor is csak üvöltött, amikor a bimbóvédőből csorgott a szájába a tej, és bár olykor nyelt egyet-egyet, inkább sajnáltatta magát :D Hát, nem irigylem tesómat... bár az, hogy tápit eszik a gyereke, igazából most segítség neki, hogy nyugodtan próbálkozhat a fejegetéssel. Meg legalább pihenhet is, mert Apa is bevállalhat egy-két etetést.

Megyek altatni, de előtte jöjjön egy kép Natiról és az unokahúgomról, Lauráról (azért eléggé látszik rajtuk a 10 nap korkülönbség, nem?)

Kép uncsitesók

Kép
Kép
bondi

most csak gyorsan bekukkantok, visszaolvasni sincs időm, majd később. Este a gyerek benyomott 240-et!!! Azt hiszem rekordot döntöttünk... Ez volt 8-kor és aludt is 3-ig. :) Aztán meg 120-at, és a köv. alvás 6.30-ig volt. Pontosabban most is még félig alszik, azért vagyok itt. Várom, hogy teljesen magához térjen. :)
Majd még jövök. :)

KépKép
muffin

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:37-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:38-kor.
Vendég

maverick: köldöksérvre tényleg van tapasz és tavaly a férjem nagybátyjáék használták és elmúlt tőle a gyerek sérve. :)
3x3 cm volt és 4x4 lett a kutacs? csak mert akkor a mi 5x5-ünk nem is olyan hatalmas, ha másnak meg 4x4... amúgy én azt olvastam, hogy olyan 2x1 szokott lenni. katák? :) ja, és a 18. hónap környékén zárul, ezt is olvastam.

KépKép
muffin

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 19:38-kor.
Vendég

lessen=lassan
lóéves=éves kori=korai
kicsit úgy látom korán van még ! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!
Muffin-én nem tudom Domi mennyit evett,de kb.ez a szitu nálunk is-este 8-tól aludt fél 3-ig,aztán meg még most is alszik,negyed 8-kor úgy vettem ki a kiságyból,hogy még aludt,de már annyira fájt a cicim,hogy megszopiztattam álmában,közben még piszkálgattam hogy jó lenne segíteni Anya cicién,mert a balból este nyolckor evett utoljára :roll:
Egyre jobban belehúz az éjszakai alvásba-amit nem is bánnék ha a cicieim nem bánnák a dolgot-na ezt jól megaszontam :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Ma vagyunk egy hónaposak :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Jó reggelt gratula a hónapfordulóhoz mindkettőtöknek
tappancs28

Vissza: Várandósság