A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Viki nagyon édik a gyerkőceid még mindig. Máté is imádja ha a tükör előtt állunk. Olyankor nagyon tetszik magának.

Katuci,

és az Univert nem próbáltátok? Nekünk az jött be , mert az ára középen mozog é sninc sbenne semmi valamint kétszer annyi van benne mint a Hippben. És szerintem jó kajái vannak.

Mi jól vagyunk. Most voltunk két napot Gyöngyösön. A kis manó jól van. Éjjel jól alszunk De most elkiabáltam. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vikci!
Remélem nem kiabálod el a jól alvást, nekem sikerült...
Volt 2 napunk (igaz az eseősebb, hűvösebb napokon), h. a gyerkőc 2, sőt 3!!!! órát aludt napközben )ilyet 2 hónapos kora óta nem csinált).
Aztán most 2 napja megint visszaállt a 30 perces alvásra (durva, h. a barátnőm 1.5 éves kislánya többet alszik napközben (de még este is) mint Márk...

Meri????????????????????

Viki!
Eszti nagyon édes, cska nem mászik már?????

Kata!
Jó, h. te is vagy már!

Mi vettünk egy napszemüveget a kismanónknak, hát nem egy gengszter ahogy kinéz (muszály volt megvenni)?

Kép

A legújabb meg az, h. grimaszol, majd megpróbálom lekapni, mert utánozhatatlanul csinálja (egyre többször), meg a másik h. szó szerint visít, nem sír, csak így kommunikál, mindig mondom neki, h. elszakadnak a hangszálai ha így folytatja..

Na mennem kell, mert még van egy nagy halom vasalatlan :x

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera!

Aranyos a Kis "gengsztered" :lol: Nem, még nem mászik Eszti, de négykézlábra már tud állni :D Csak általában az egyik keze idő előtt összecsuklik, és akkor persze felborul, és visít, hogy nem sikerült a terve! :roll: :lol: Mindegy, mostanában nézegettük vissza Peti régi videóit, és Eszti eddig mindent pont egy hónappal később csinált, mint Peti, (kivéve a fejemelést, mert azt kb 3-al) szóval majd a jövő hónapban várom csak a mászást :wink:

Vikci!

Én is mostanság az Univert veszem, meg néha a Hippet! De az Univer az ára miatt a Hipp meg a minősége miatt szimpatikusabb, szóval anyagi okai vannak, annak, hogy egyelőre egyszer ilyet, másszor olyat adok az Esztinek. Neki viszont tök mindegy, eddig mindkettőt megette, igaz nem variáltam túl a választékot! (alma-őszibari-banán különböző keverésben :oops: )

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vera,

hát én sem tudtam volna ott hagyni ezt a napszerdzsót. Nagyon gengszteres. :-)

Viki,

A minőségüknek azonosnak kell lenniük. Vagyis ezek olyan minőség ellenőrzéseken mennek keresztül, hogy tuti nincs külömbség a két termék közt. Szűrik még a levegőt is gyártás során. Az alapanyagok pedig többszörösen vannak szintén ellenőrizve. Minden cég hőkezeléses eljárással tartósítja a termékeit. Ebből van a diplomám.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vagyis nem a babakajákból, de élelmiszertechnológus mérmök vagyok és tartósító szakon végeztem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... highlight=

Ha anyós problémával küzdötök szívesen látunk benneteket újonnan nyitott topikunkba :D
Vendég

Vikci!

Köszi az infot, én tutira azt hittem, hogy a Hipp (az ára miatt,meg mert bio) jobb "minőségű" :roll: Örülök, hogy nem így van, mert ezek szerint akkor is ugyanolyan jót teszek a kiscsajomnak, ha univert adok neki enni! :) Nagyon érdekes a foglalkozásod ! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Milyen furcsa, pont most ültem le visszaolvasni, és rögtön azt látom, ogy kerestetek! :D
Nagyon el vagyok havazva, egyszerűen nincs időm jönni-írni-olvasni. Blogot sem írtam a nyaralás óta. :? Bia nagyon kis ficánka, nem lehet már egyedül hagyni egy percre sem. :D Ráadásul, nem akarok semmiről lemaradni! :lol: Aludni napközben egyhuzamban csak 30-40 perceket alszik (ezt 3-szor, ritkábban 4-szer teszi), de ez éppen csak arra elég, hogy egyek vagy némi házimunka esetleg.. Szóval keveset járok erre...

Látom, épp a kajcsi a téma. Én úgy tudom, a Hipp is csak az bio, amire rá is van írva... Cukor: én a babaitalokon akadtam ki! A jónevű szentkirályi mi a kutyafülének tesz az őszibarackba cukrt??? Nem elég édes az magában is??? Bia jelenlegi kedvence a Kecskeméti őszibarack pulykával. A sárgarépa nem jön be neki... Most már egész sokat eszik babakajcsit, de szigorúan a szopi mellé. Azaz szopi előtt legfeljebb 2 kanál, nagy-nagy szopi, utána néhény kanál kajcsi (na jó, abből az őszisből az üveg harmada), aztán szigorúan szopival kell befejezni. :D Tündér!

Egyébként rengeteget mozog, pillanatok alatt eljut a szoba egyik végéből a másikba. Mostában már nemcsak rák módjára közlekedik, próbálgatja előremenetben is. A hajnali szopi után volt, hogy kinyitottam a szemem, hogy ránézzek, erre nem volt sehol. Felnéztem, és már az ajtó előtt állt négykézláb. :D Azóta reggelente nem alszom olyan mélyen. :lol: Nyitogatja a fiókot, kíváncsiskodik. természetesen az érdekli leginkább a szobában, ami nem az övé. :lol: Ja, játékügyben önkiszolgáló: elmászik a jtékosdobozokig, kiborítja, és kiveszi a neki tetszőt. de ezt szerintem írtam már a blogban is.

Tündériek ezek a babácskák! Remélem, nem haragszik meg senki, de engem Eszti mindig elbűvöl a huncut ksi arcocskájával! :) Most megyek olvasgatni a blogokat is, hogy tudjam, kivel mi történt.
Kata, természetesen szívesen veszem, ha összefoglalod az itteni eseményeket! ;)

meri

Meri,

örülök, hogy végre letudtál egy picit ülni a gép elé. Már nézegettem a bkoggotokat is. Ezek szerint ez vár majd minden anyucira. Én is egész nap elvagyok havazva. Babázni, főzni, teregetni stb...
Álltalában este szoktam jönni amikor már Máté alszik. De van, hogy napközben is sokat alszik és olyankor is van egy kis időm.
A hétvégén pakolunk és jövőhéten költözünk.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Megvettétek végül a falu utolsó házát? Akkor mi hamarosan össze is futhatunk. ;)

meri

Sziasztok!

Meri!

Bia már mászik?
Eszti nevében köszike :) :oops:

Eszti ma elkezdte riszálni a popóját :D és egy kicsit a lábaival megkezdte a mászást, de a kezei nem tudják követni 8) :lol: de nagyon halálian csinálja :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Meri,

bizony ám. Már gondoltam rá, hogy beszélnünk kéne. Igen megvettük a majdnem utolsó házat. :lol: Majd fel kell újítani, de azt majd csak jövőre tervezzük.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Viki, igen, Bia hátrafelé kiválóan halad, előrefelé még tökéletesíteni kell a technikát. de akármilyen tachnikával is, de percek alatt bejárja a szobát. :)

Vikci: msn?

meri

Meri!

Eszti s bejárja szobát egy pillanat alat, de ő még ezt gurulva teszi. Ahogy kiveszem a szalagfüggöny alól (aminek persze marha érdekes a az alja, és a kis műanyag láncocska, amit mellesleg le lehet tépni, stb..) nem telik bele 1 perc és újra azt rángatja :? Mindig azt hittem Peti fogja letépni, de már nem vagyok ebben lyan biztos :roll: :wink:
Amúgy ma majdnem elgurult a számítógépig is :lol:

ma a Malomvölgyi tónál jártunk játszózni :

homokozni jóóóóóóóóóóóóó
Kép
na, csúszhatok máááááááá?
Kép
hintázni nem nagyon szeretek, de azért próbáljuk meg....
Kép Kép
esni is tudni kell :wink:
Kép
hárman
Kép
Peti és az új bicaj....
Kép
így tartogathatna anya holnapig is :D
Kép
azért a kisautót is szeretem...
Kép

lőjjetek le, ha megint sok voltam, de végre vannak képek Petiről is! :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mi jól vagyunk. Mátéka ma megkapta az oltást és meg is mértük. 8150gramm a kis drága. Tegnap ki is ment a csuklóm a kis súlya alatt. Beadták ma neki az utolsó agyhártyát is. Legközelebb fél éves kontroll lesz majd neki. Ma is és tegnap is egész nap gyakoroltunk a hátunkról hasunkra fordulást. Annyira kis rafkós ha akarja akkor megy de ha nem akkor nincs semmi amivel rávehetném. Ma egy anyuka is mondta, hogy nekik kimaradt, mert nem érdekelte a kisfiút. Most viszont megy neki minden. Végre találtan egy cikket is ezzel kapcsolatban, hogy vannak későn és korán forgó gyerekek. Mi a késöbbibe tartozunk és nem kell hanyat homlok a mozgásstúdióba rohanni. Mert ez nem elmaradás. Bár ha azt veszem Máté már két és fél hónaposan átfordult de megijedt sírt is. Azután szintén sokszor beütötte a buksuját ha átperdült. Mostmár bírja ha koppan a bucija.

Viki,

nagyon édesek vagytok még mindig. Csak azért sem fogunk lelőni. Mindig örömmel nézlek titeket. Most jobban tetszik a hajad, mint amikor frissen volt végva. És annyira édes a kislányod.

Meri,

okszi felőlem mehet az msn. De hogyan is vagytok fent?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Meri!
Örülök, hogy te is jelentkeztél. Bocsi, hogy nem foglaltam neked össze az itteni eseményeket, de a napokban semmi időm nem volt, nem tudtam jönni.
De én is sokszor le vagyok maradva, dióhéjban annyit tudnék mondani, hogy minden baba tündéri, egyre csak híznak és nőnek :D :D és persze egyre huncutabbak lesznek.... :-) :-)
Van aki ritkábban ír, van a ki többször, változó. Szóval igazából nem vagy annyira lemaradva, néha azért gyere egy-két infóval és persze fotóval!!!

Vikci!
Gratula a költözéshez, biztos szuper lesz! Bár maga a költözés nem egy örömteli esemény - a sok pakolás miatt... :-) -, de a végeredmény kárpótol! :-)
A szüleimmel gyerekkoromban lakótelepen laktunk, 2-őn, majd amikor 13 éves voltam, akkor költöztünk családi házba, legutóbb pedig a párommal költöztünk ide a házunkba 2 éve. Szóval volt részem egy-pár költözésben.
Ja, és van egy zongorám is.... amit mindenhová vittünk, csak ide nem hoztam. Szüleimnél hagytuk, itt nem igazán férne el, sajnos.
Majd írj, hogy milyen az új hely!

Viki!
Nyugodtan tedd fel a képeiteket, nagyon szívesen nézegetem őket! Annyira édesek a gyerkőceid! És micsoda jó szitukban tudod lekapni őket, ügyes vagy! :-)

Vera!
Márk egyszerűen egy szívtipró azzal a napszemcsivel! Vigyázzatok, nehogy valami csajszi lecsapja a kezetekről.... :-) :-) :-)

Mostanában annyira nincs időm, hogy Lili naplóját már kb. 3 hete nem tudtam folytatni. Most talán lesz egy 5-10 percem, hogy írjak bele.
Ha meleg van, akkor általában anyukáméknál pancsizunk, ha rossz idő van, akkor itt bent "unatkozunk", és olyankor általában 1500 dolgom van a házban, meg még Lilike is nyűgösebb esős időben, Viki is unja magát ilyenkor. Szóval alig tudom beosztani a napomat.
Örülök, ha néha ide is be tudok tévedni olvasni titeket, mert már az írásra nem jut időm.
Lassan kezdődik a suli is, kapásból 2 vizsgával fogok indítani, azokra is még fel kell készülnöm. De mikor??????????? :-) :-)

9-én megyünk nyaralni, 5 napra, jó lesz már egy kis kikapcsolódás.
Többiek? Mentek nyaralni?

Dobok egy-két új fotót!

Kép hinta-palinta

Kép Süsüvel kettesben :-)

Kép kacagás

Kép így nevetek a tesónak :-)

Kép kalapos hölgy
Kép valaki vegye már le rólam!!!! :-)
Kép huncutok :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Katuci!

Édesek a lányok! És az a kalapos kép :D :lol: Eszti is csinál ilyet, majd ha nem tudja levenni egyedül, jön a visítás!
Mi is megyünk, igaz csak a Balatonra, de 10-étől, ha jó idő van, akkor kb.8 napra :D (esőben sajna nem lehetne mit kezdeni Petivel, mert ahhoz kicsi a házikó :? )

Idővel én is hadilábon állok, szinte semmire nem jut...még takarítani is minden nap egy kicsit módszerrel haladok, és persze sosem leszek kész, mert mindig van egy kicsi.... :oops: :roll: de mindegy, ez van, majd mikor vissza kell menni melózni, még rosszabb lesz a helyzet :roll: Vizsgákhoz sok sikert, tényleg nem tudom, honnan van energiád még tanulni is! Ma megyünk anyuékhoz pancsizni, ha minden jól megy, Eszti is megy a medencébe :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Ma anyuéknál voltunk! Nincs sok időm, de ezt muszáj megmutatnom :lol:

Eszti a vízben! Kép
ez lett a vége :lol: :lol: :lol:
Kép
íme az új szerelmem :wink:
Kép
És a labdazsonglőr :wink: :D
Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

sziasztok!

Holap pakolunk. Pénteken takarítás szombaton költözés. Én nem a költözéstől félek gyerekek hanem attól, hog yMáté meg fogja-e sínyleni. Tegnap értünk haza eg ynégy napos Gyöngyösre menetelből. És ott is jól érezte magát, de AMIKOR hazaértünk olyan jó kedve lett meg megismerte az itthoni tárgyakat kedvenc dolgait is. Bár ezeket visszük, de azért más lesz. Már párom is benyögte tegnap, hog yő is fél. akkor viszont már tényleg dráma van, mert nem eg ypara típus. Nem tudom, hogy mikor lesz legközelebb netünk, de amint lesz írok. Egyenlőre teszek fel néhány képet a hétvégéről.

Katuci, Viki,

nagyon édesek vagytok! Ezek a csajok. Lesz a fiamnak partner bőven. :-)

Katuci,

min nem megyünk nyaralni, de veszünk egy nagy medencét. Most akciós a brikóban. 50 %-al le van árazva. Bár nem akartunk ekkorát, de mostmár így alakult. 4000 liter víz megy bele. Persze egy szezonban csak egyszer töltjük meg. :-) Most meg majd negyedig vagy félig még nem tudom. Csak kapjunk. Nekünk ez lesz a nyaralás. Meg most voltunk lent 1 napot Sarudona tiszánál. Máténak belelógattam a lábát nem szólt rá semmit. De a kis csónakot nagyon nézte, hogy mi ez?
Jó nyaralást kívánok nektek!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!

Jók a képek, édes Máté!

Költözés miatt nyugi, mi Petivel csináltuk végig ugyanezt! Igaz, ő már 8 hónapos volt, de mi is akkor költöztünk, és simán vette az akadályokat! Nem volt semmi gond. A lényeg, hogy a kis cuccai meglegyenek, és a szokásos napi rutin ne változzon, meg az, hogy Ti szülők ott lesztek vele! :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja, ma voltunk tanácsaádson, Eszti lány 67 cm és 7070 g! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Vikci!
Hol vettétek ezt a kis csónakot? Mindenhol csak olyat találok, mint ami ott a képeken a másik kisgyereknek van, amin ki kell dugni a lábát.

Csak gyorsan leírom, hogy voltunk ma a védőben, Lilike 7560 gr és 69 cm.

Most megyek, mert Viki még nem alszik, későn jött haza az anyósomtól (itt van az unokatesója) és most ül a kádban.... :shock: :D

Úgyhogy még el kell altatnom.

Jó éjt!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Köszönjük szépen.

Katuci,

a rossmanban vettük komoly 600 forintér. Most volt akciós máig. :-( De nézegesd az újságokat hátha találsz még valahol.

Gratulálok a súlyokhoz: Katuci és Viki. Mi 8150 garmmosak vagyunk és 72 centi.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Most eg ypár napig már tényleg nem leszek majd jövök beszámolni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, csak pár sort szúrnék be, ha valakit érdekel priviben keressen nyugodtan :)

Eladó az alábbi szék:

Fisher Price Baby Gear 2az1ben deluxe pihenőszék
Jellemzői:

* 18 kg-ig használható
* háttámlája 2 fokozatban dönthető
* játszóállvánnyal( levehető)
* játékokkal
* 3 pontos biztonsági övvel
* vidám színes huzattal
* huzata 30 fokon gépben mosható
* rezgő funkcióval
* könnyen összecsukható
* újszülött kortól használható
* 2 db gombelem (tartozék)
* 1 db góliát elemmel működik( nem tartozék)
* közkedvelt Baby Gear termék

1 hónapja vásároltam, kb. 5x10 percet használtuk összesen, de kaptunk most egy hintásat, így ettől megválnék hely hiányában!
Nagyon szép, színes, ötletes kis szék, lányom nagyon szerette! 1 év garancia van rá, és az eladó üzlet cseregaranciát is vállalt rá! Doboza is megvan még!
Személyesen is átvehető a XI. kerületben, de érdeklődj erről, mert a közelbe még kocsival is eltudom vinni, hogy ne kelljen egy vagyont költeni postára! :)

Kép Kép
Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Kép
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

meri

Meri!

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ügyes kislány Bianka! Te is szaladhatsz utána már 9 hósan :lol: (én ezt Petivel végigcsináltam) 1 évesen már egyedül szalad be a tanácsadásra és a dokinéni el fog ájulni :wink: :D ez így lesz :wink: :wink: :wink:

Katuci, Vikci!

Szép kis méretek! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ebben a topikban olyan huncut kis babácskák laknak! :D

Viki, mi az a valami, amiben Eszti a medencében fekszik???

Bius még mindig "pici" a többiekhez képest. És így is állandóan azt mondják az utcán: milyen nagy baba! :shock: Szóval Bius 7600g és még nincs 70centi (saccra 66 lehet kb.). De ez, hogy felállt!!! Hát ettől kész vagyok! :D A szaladás nem is rossz, van mit ledolgoznom! :lol: Bár egy szavam sem lehet: képzeljétek, már 9 kilóval vagyok könnyebb, mint a terhesség (!) előtt!!! (Azért mielőtt irigykedni kezd bárki is: bőven van miből. :( )

meri

Meri!

Az egy csónak, aminek a az alja lyukacsos, vagyis a víz átjön, és így a hátát, meg a fenekét hűti, viszont a baba nem tud kicsúszni belőle!
Nem is kicsi Bia baba, szerintem Eszti is kb 7600 lesz egy hónap múlva :wink: és rá is mindig azt mondják, hogy nagy baba, pedig Peti kb 1-1,5 kilóval mindig előtte volt! :wink: :lol: Mi még mindig 3-as pelust hordunk és 68-as rucikat :lol: és mivel sok ekkora van, remélem nem növi ki őket hamar :wink:
Ja, még valami:Akkor most a kiságy matraca lekerült az alsó tartóba, ugye? Akkor nem irigyellek a sok hajoldozásért :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!
Gratulálok a 6. hónapotokhoz! :-) Hogy megy az idő... :D :D
Nekem is tetszett az a csónak, amiben Eszter feküdt a medencében, téged is akartalak kérdezni, hogy mi is ez pontosan.
Aztán Vikcié is megtetszett.

Vikci!
Nálunk nem volt ilyen a Rossmann-ban, vagy már első nap elkapkodták, pedig heti 2-3szor járok oda, de nem láttam egyet sem. :-( Na mindegy.
Mondjuk a múltkor Pampers pelust akartam venni, mert plüss-hernyó volt hozzá, de a bolt úgy kapta a pelusokat, hogy a játék nem volt rajta.... :evil: Szerintetek hol tűnhetett el?????

Meri!
Hát Bia nem semmi! A tesómék kislánya, aki egy napon született Biával, úgy kezdte, hogy mindig nagyon mozgékony volt, állandóan járt keze lába. Aztán most már ül, mászik és feláll. A járókában kapaszkodva körbemegy! :shock: :shock:
Az anyukája totál kifárad mellette, annyira kell rá figyelni. Már volt, hogy az ágyról is leesett, annyira izgő-mozgó.

Szerintem ez olyan relatív, hogy kicsi vagy nagy-e a babánk. Mihez képest? Önmagához képest biztosan teljesen normál súlyú és nagyaságú minden baba :-)
Megnéztem, hogy Viki mekkora volt, amikor ilyen korú volt, mint Lili. Hát Lili jól lekörözte, mert Viki akkor volt 7,5 kg, amikor 8 hónapos volt! És ő akkor még csak 63 cm volt, Lili meg már 69!
Viki buksikörfogata akkor volt 43, mikor 1 éves volt, Lilié már most annyi, pedig abszolút nincs nagy feje, sőt inkább olyan kis pici golyó fejű :-)
Pedig Viki csak 180 gr-al született kisebb súllyal, mint Lili, mégis ekkora különbség van köztük. És Viki sem tűnt akkor kicsinek, sőt nagyon husika volt. De ő nem hízott ekkorákat az elején, mint Lili. Aztán most már ő sem hízik, csak 40-50 dkg-kat.
lehet, hogy Lili meg majd később nem fog hízni, és így majd közelíti a nővérkéjét :-)

Vikci!
Azért Máté is jól ráturbózott a súlyára és a hosszára is! :-) Csak így tovább!!! :lol: :lol: :lol:

Rossmann-ban Mildi bébikaja akció van 12.-éig, 99 Ft/üveg. 2 féle 6 hónapos kortól, meg 10 és 12 hónapos kortól adható van.
Kecskeméti bébiital 2 dl 129 Ft! Érdemes szerintem betankolni!
Ja és Huggies pelus Megapack 2999 Ft.
(ez itt a reklám helye... :lol: :lol: :lol: )

Akinek FisherPrice pihenőszéke van:
Ha előrehajol benne a baba, szerintetek ki tud fejelni belőle?
Mert Lilinek az a mániája, hogy totál előredől és attól félek, hogy az az öv nem tudja megtartani és kiesik. Eszi ugyanis a lábujját, vagy a földre leeső játékot akarja felhalászni..
Mi a tapasztalatotok? Már gondoltam, hogy veszek ilyen univerzális hevedert, amit etetőszékbe is szoktak rakni, hátha az jól megtartaná.

Szombaton megyünk a Balcsira! (lehet, hogy már írtam, akkor bocsi :oops: ) Már úgy várom. Végre egy kis pihenés együtt apával.
Mert már szegényt alig látom, annyit melózik :-( Meg a gyerkőcöknek is krónikus apa-hiánya van, úgyhogy lesz mit bepótolni ebben az 5 napban :-)

Megyek, mert neki kell állnom pakolni a cuccokat, mert még péntek éjjel is azt fogom rakni, ha ma nem kezdem el :-) :-)

egy-két kép még így a végére :-)

Kép menő csajszi :-)
Kép menő csaj 2

Kép ezt akkor is le fogom innen szerelni...
Kép hagyjatok már békééééén!!! :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Nem tud. Dóri is ezt csinálja hónapok óta, de megtartja az öve.
Vendég

Köszi Pandi a megnyugtatást! :-)
Azért így is mindig frászt fogok biztos kapni.... de legalább tudom, hogy kiesni nem tud :D :D :D
Elfelejtettem írni, hogy az MT nekünk is nagyon bejött. Első alkalommal Lili elaludt benne. Azóta is, ha beleteszem, egyszerre "alváskényszere" lesz. :-) :-)
Olvastam a blogodban, hogy ismerkedtek a bébipapival. Üvegeset nem próbáltál Dórinak? /csak mert azt nem kell mixelgetni :-)/ Lili nagyon szereti, első alkalommal úgy kb. 25-30 gr-ot megevett, utána mindig emelte az adagot, pedig ritkán kap, de ha "ráfanyalodik", akkor képes majdnem egy egész kisüveget bevágni (125 gr).
Mondjuk nekem már így 2. babánál nem lenne idegzetem kutyulni-kavarni. Az üveges sem megy nálunk kárba, Viki azonnal lecsap rá, ha megmarad :-)
A bébiitalokkal is úgy vagyunk, hogy ha megbontom, akkor tuti, hogy fél dl-nél többet nem iszik meg Lili, de Viki megissza a maradékot :D
Én most nem nagyon adok neki, mert teljesen rendbe jött a kakilás téma, akár adok neki, akár nem, akkor is kakil napi 1-2 alkalommal. Feleslegesen nem akarom terhelni a pociját, a tejcitől tökéletesen jól lakik és fél kg-ot most is hízott. Bár a dr.néni szorgalmazza, hogy adjak neki, mivel ilyen szorulásos, de úgy sem hagyom 6-8 napig kaki nélkül, szóval amíg jól hízik, addig nem erőltetem. Mostanában nem nagyon akarta enni, 3-4 kanál után már köpködött és rázkódott tőle :-)
Igaz, hogy most extra sok tejem van. Amikor lázas voltam, és megcsappant a tejci, akkor olyan boldogan ette a gyümiket, sütőtököt, stb., öröm volt nézni.
Aztán addig cicizett éjjel-nappal 2-3 óránként, amíg vissza nem jött az eredeti mennyiség, így hát maradt a cici-függés :-) Amit nem bánok egyáltalán. Olyan jó összebújni vele.:-)

Mamackáról tudtok valamit???? Annyira régen jelentkezett! Ír másik topikba esetleg?
És a többi elveszett anyuka????

Megyek ismét pakolni :-) Ezt az egyet nem szeretem a nyaralásban, hogy be kell pakolni, amikor hazajövünk, akkor pedig kipakolni, kimosni, kivasalni, visszatenni.....brrrr :-)
De a pihenésért mindent!!! :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Napi egyszeri gyümiadagunk: 3 kis alma. Megfelel egynek. +fél barack+ negyed banán. Üvegreszelőn lereszelve. Anyira krémes lesz a gyümi. Nem gondoltam volna. Eddig a fokhagyma nyomóval próbálkoztam, de az nem jó ráadásul nehéz is elmosni. :-)

A manó nem bírja nagyon a megpróbáltatásokat. Sokat sír a pakolás és a megváltozott helyzet miatt. De szombaton csak átköltözünk.

Meri,

gratulálok a fogyáshoz!

Katuci,
Látom már készültök a yaralásra. Nagyon cuki a kis Lili. Hamarosan fél évesek leszünk. Hihetetlen mi?
Ha nem tudom majd jönni ekkor előre is boldog fél év fordulót!
köszike a reklámot. Mi is megláttunk és rögön négyet vetettem ma apummal. Bár ez a sütőtök egy kicsit sűrű magában. Csak a felét ette meg. Holnap teszek hozzá neki a szokásos almát.
Örülök, hogy Lilike si eszegeti a gyümiket meg zöldségeket. Legalább nem lesz finynás. Bár anyir airígyellek titieket , hogy van tejecske. Tényleg jó amikor összebújok Mátéval arra a néhány percre amíg kiszopizza vagy elalszik rajta. De van , hogy ordít és nem tudom rápaszírozni a buciját. Gondolom nincs már tej szagom. Pedig egy pici még van benne.
Fogyás,

gondolom a giller akupunktúrárára gondoltál? Utána néztem nem hangzik rosszul : Lehet, hogy majd párom kipróbálja. H amár minden a helyém lesz persze :-) Nézz be hozzánk is a blogunkba! Ez itt a reklám helye! :-DDD

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Katuci,
Üvegeset nem akarok neki adni, szeretnék mindent én csinálni, és mindig frisset :lol: Tudod kezdő anyuka lelkesedése :wink: :lol: Amúgy már 80 grammot megeszik, két részletben. Menne több is, de csak lassan akarok haladni, meg azért 1 éves korig a szopi legyen a lényeg. Olyan tuti kis botmixert vettem, hogy szerelmes lettem :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis MEGNYUGTATÁSRA. Kérlek, nézzetek be a blogomba! Köszi. :(

meri

Sziasztok!

Tegnap megjöttünk a Balcsiról, nagyon szuper volt, bár még 1-2 hétig szívesen maradtunk volna :-) :-) :-)

Dobok egy-két képet!

PAncsolós nincs, mert Lilike nem fürdött, egyszer vittük be a vízbe, de ahogy a lába beleért, elkezdett sírni, így nem kínoztuk vele :-)
Vikivel pedig én fürödtem, így nem volt fotós :D (apa nem egy nagy fotóbajnok - ő inkább Lilikét kényeztette :-))

Majd jelentkezem estefelé!

Kép

Kép állatkertben

Kép hajókáztunk

Kép a fagyi..... :-) :-)

Kép huncutkák

Kép apa ölében a legjobb! és ez így ment egész nap... :-)

Kép Istenem, végre aludhatok...

Kép kacsaetetés

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Ja, még valami!

Vikci!
Utólag is BOLDOG 6. HÓNAPOT NEKTEK!!! :-)

Kíváncsi vagyok, ezután milyen újdonságok jönnek majd. Lili legújabb "attrakciója", hogy tapsol. Annyira édes, közben vigyorog úgy, hogy kilóg a nyelve, nagyon huncut!:-)
Még ülni nem akar, ugyan a kisszékében felüldögel, de még eldől oldalra. A forgás nagyon megy neki, minden irányba, meg az ide-oda elkúszás. Felemeli a fenekét, dobálja jobbra-balra, a kezével meg húzza magát előre. Gondolom majd hamarosan mászás lesz belőle. De a szőnyegén így is eljut oda, ahová csak szeretne. Főleg a szőnyeg szélére, ahol jól megrágja a szőnyeg-bojtokat, és a kezével tépkedi a szőnyeget. Nem elég neki az a sok takaró, amin játszhat... :-)

Most megyek, de majd később jövök nyaralási élménybeszámolóval :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata, nem csodálom, hogy maradtatok volna még! ;) Hogy megnőtt Lili is!!!

Most láttam ezt a műsort, nézzétek meg!

Bámulatos babatudásNational Geographic
augusztus 16. Szombat, 6:00
augusztus 18. Hétfő, 13:00

meri

PANDA!!!!!!!!!!!! MI TÖRTÉNT????????????

meri

Sziasztok!

Nemrég jöttünk meg vidékről (csak ott lehetett elviselni a hőséget) anyukámtól.

Kata!
Úgy irigyellek a nyaralásért. Nálunk a párom még próbaidőn van az új munkahelyén és így nincs szabija :cry:
Na majd jövőre!
Az utolsó előtti kép nagyon édes!

Meri!
Beleolvastam a blogodba, de akkor időm nem volt írni: engem is szekálnak ezzel az adjál neki ezt meg azt, főként anyukám meg a gyerekorvos.
Mondjuk én próbáltam magam ahhoz tartani, h. 6 hónapos korig csak szopi és utána pár gyümölcs kóstolóba, de sajnos pár hete begyulladt az egyik mellem (elzáródott pár tejcsatorna) és azóta iszonyatos kínokat állok ki a szopi közben (volt h. vérzett is).
Mivel a mennyisége is csökkent ezért egy rövid időre tápit kellett neki adni, meg így már ettünk sárgarépát, krumplit meg egy kis pipihusit (ezt anyám csempészte bele a kajába de igazság szerint nagyon ízlett a kismanónak).
Most mintha megint nőtt volna a mennyisége, de esténként még mindig ki ki kell egészíteni a lefagyasztott tejjel.
Szóval most ezeket variáljuk, ja és kapott (Humana) bébijoghurtot is, ami nagyon ízlett neki.
Gyümikből a barack, alma, banán a repertoár, meg párszor megnyalta a dinnye levét (ez is nagyon ízlett neki).

Nálunk újdonság a gőgicsélés: a ga és gá-t ismételgeti, a forgás már jól megy neki, meg a mászás is felfelé (állandóan megmászik minket, de a földön még nem mászik).
Az alvással még minidg vannak gondjaink, már ott tartunk, h. nappal alszik 2 x 30 percet és sokszor este is csak cirka 6 max 8 órát alszik, ami nagyon kevés.
Most próbáluk ki a chamomilla nevű homeopátiás bogyót, hát remélem használ majd..

Panda?

És a többiek?

Dobok pár képet:

Kép
Kép
Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera, nagyon édes Márk! Milyen nagyfiú már!!! :)
Pandához nézz be blogjába!!!

meri

Panda!

Beleolvastam a blogodba ahogy Meri írta!
Látom ti is kipróbáltátok a Vibrucol kúpot. Nálunk a gyerkőc 3 napig bírta, azután már amikor levettem a pelust mindig ezerrel üvöltött, mert azt hitte kúpozás jön. Úgy egyébként kúp után mindig nagyon kómás volt...
Most a homeopátiás chamomilla-t próbáljuk ki, és nem tudom emiatt-e, de az én rossz alvó gyerekem tegnap este 8-tól 12-ig aludt, ekkor felkelt cicizni, majd 12-től reggel 8-ig egyhuzamban aludt, ezenkívül délelőtt volt egy majdnem 3 órás és délután egy 2 és fél órás alvása (már aggódtam is, h. nem-e beteg).
Hát remélem megtartja a szokását...
Szóval ha a vibrucol nem válna be ott van ez a bogyó is, meg van aki ajánlotta még a Sedatif PC homeopátiás másik bogyót...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Hazaértünk, kb. 8-9 napos lemaradásban vagyok az olvasással, így bocsi mindenkitől, majd igyekszem pótolni.... Remélem mindenki jól van!

MInden rendben volt, Peti nagyon élvezte a Balatont, az idő is jó volt, kivéve a péntek éjjeltől-szombat estig, mert akkor akkora szél volt, hogy az Esztit ki sem mertem vinni a házból.

MOst megyek pakolni, csak gondoltam lejelentkezem... :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

jELENTEM SIKERESEN ÁTKÖLTÖZTÜNK. DE A TAKARÍTÓ RONGYOT CSAK AKKOR TESZEM E HA ESZEM VAGY HA MÁTÉZOM VAGYÍ HA ALSZOM.
Nagyon elfáradtunk benne mindanyian. És még nem látom a végét. Szegény Máté manóval sem tudok annyit foglalkozni. Csak ha etetem szinte akkor meg futtómban mosolygok rá eggyet beszélek hozzá egy picit és kész- Szörnyű anyűna tartom ost magam. De ő olyan jó baba. Hagyja , hogy mi pakolásszunk. Nagyon jól eljátszik magában sokáig. De bánt, hogy sokszor látom rajta , hogy igényel. Megszeretgetem meg ilyenek, de folyton hajtom magam, hogy még gyorsan ezt meg azt meg kell csinálnom.
Mátéka elkezdett szépen a kiságy rácsára felkapaszkodni. Még nem húzza magát de szépen majd az is eljön.
Ő is azt csinálja , mint Lilike, hogy a földön húzza magát a szőnyegen meg persze gyorsan heéyet változtat. Bár most kicsi a mozgáshelye és egy kicsit belassult, de majd megint lesz neki tér és belejön.
Mostmár két tápit fel tudtam neki cserélni. Délelőtt gyümit kap majd ebédre krumplit répával vagy sütőtökkel vayg pracsival. Mostmár lassan a húst is be fogom vezetni.
Eddog ezek vannak velünk.

Nagyon édes Lili baba. Biztosan ízlett neki a fagyi.
Márk meg egy cukorfalat.

Katuci,

Köszönjük szépen nektek is nagyon boldog fél éves kort! Máté meg az asztalt üti. Anynira jó érzés volt amikor mutattam neki, hogy ütöm az asztalt és nézte amit csinálok majd elkezdett utánozni.
Neked meg kis tapsis lánykád van. Máté is felhúzza magát ülő helyzetbe de még nem is fogják megtartani magukat 7-8 hónapos korukig. Meg nem is szabad őket ültetni mert nem bírja a derekuk. Még nem elég fejlett hozzá. Még úgy sem azt olvastam, hogy meg vannak támasztva.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vera,
Köszi, de a Chamomillát már adom neki 3 hónapja. Nagyon helyes Márk, és neki is milyen szép husi szája van :wink:

Katuci,
Még mindig gyönyörűek a lányok :wink:

Felülés: Mi egy hete teljesen egyedül felülünk, úgy is maradunk szép egyenes háttal. Nem én :lol: Dóri :lol: Nekem eddig is ment :wink: Szerintem ez egyéni, nem lehet pontosan hónapokra lebontani. Már szépen térdelünk is, és próbálunk felállni, de az még nem megy, de nem is bánom :wink:
Vendég

:D Ülés... Bia nem FELül, hanem LEül. :lol: Azaz magától felülni nem tud, felállni visznt igen, így a technika a következő: feláll, és lecsüccsen... :lol: :lol: :lol:
Nem néztétek meg a NG-on a műsort a babákról??? Erről is szó volt, a különböző technikákról, olyan édesen közlekedtek a babák!!!!

meri

Sziasztok!

Meri!
Néztem! Jót nevettem a mászási technikákon, a félagyú gyerek meg nem volt semmi!

Felülésről!
Mi még nem ülünk fel, csak ha hátul támasztom, még kúszni sem kúszunk (csak előre a kiságyban), csak forgunk körbe.
Viszont képzeljétek tegnap este 5-től reggel 4-ig aludt (igaz egyszer félkómásan felkelt teázni, de szinte vissza is aludt.).
Most azzal nyúznak, h. este amikor felkel ne szopiztassam hanem teáztassam...
Tegnap voltunk a doktornéninél, megmérezkedtünk: 8500 g-ot elhagytuk és 68 cm-nél tartunk.

Panda!
Hogy álltok a házzal? Kipakoltatok már?

Vikci!
Azért néha rakd le azt a rongyot és pihenj... :wink:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,
Ó még nem, 2009 július 30-ig kell átadniuk a házat, szóval még sok idő. Nagyon várjuk, a kanapét már kinéztük :lol: Sok dolgunk lesz, de nem bánom, csak lenne már 2009 :D
Vendég

Sziasztok néhány kép magunkról:

Költözésre felkészülten: Máté baba a nappali és a konyha között:
Kép

Kép Kép

Ennyit engedett a gép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vikci!
Az utolsó kép már Fóton van? A fiad így megül már az etetőszékben?
Édes!

Nálunk is van egy ilyen joghurtos kép:
Kép

Panda!
Addig tényleg sok még az idő, addig egy következő kispanda is belefér :wink:

Kép

Kép
nagy vera

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?