A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Lehet, hogy a kínai naptár szerint mindenkinek lánya lesz, mert aszerint nekünk is... :)

Amúgy nekünk teljesen mindegy, tényleg nem rendelünk, de az első pillanattól fogva mindketten úgy érezzzük, hogy fiú. Tényleg kiváncsi vagyok, hogy ezek után a megérzéseink (amiben én is hiszek), vagy a kínai naptár mond igazat. :)

Mindenkinek nagyon szép hétvégét, jobbulást a hasfájósoknak, pihenjetek sokat!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszi a bíztatást, lányok, a helyzet változatlan, illetve ma épp rosszabb :? Fruzsival anno végig hánytam, de akkor menetrendszerűen reggel, meg ha nem tetszett neki valami, akkor este. Most egész nap. Nem is tudnék dolgozni...
Picuranyu, tényleg nagyon aranyos a kép!
Tegnap voltam a MÁVban, meglátogattam a barátnőmet és Luca babáját. Hááááát...én nagyon el voltam tévedve...azt hittem, hogy itt csináltak egy új szülészetet, ha már három kórházat összevontak oda, na nagyot tévedtem...szóval csalódtam, de végül is azt a pár napot szinte bárhol kibírja az ember. Domestos törlőkendő rules!!! Az igazi gáz, hogy akkora tömeg van, hogy ha nincs szerencséd és tele van a szülészet, akkor letesznek a nőgyógyászatra, ahol ugye nem lehet veled a baba! Remélem, velünk ez nem fog előfordulni!
Nemek megérzése: én Fruzsinál nem éreztem, de mindenki azt mondta a hasam alapján, hogy TUTI fiú lesz...a végén már nekem is bedumálták, inkább hajlottam a fiú felé, aztán tessék...teljesült Apa álma! Most viszont egyből belém jött, hogy kisfiú. Kíváncsi vagyok...De a has alakja alapján szerintem nem lehet megmondani.
Jó hétvégét, sok pihit!
A.

Kép
Kép
abencze

Abencze: JOBBULÁST!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok lányok!

Csatlakozom a hasfájósak táborához, ma nekem is sokat fájdogált a hasam, a fejem meg egész nap :(

Mennyi fiúcska lesz a csapatban! :O
Csak én szeretnék itt kislányt? :lol:

Mindenkinek jó hétvégét, jó pihit kivánok!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nem , Andus, őszintén megmondom, hogy én ugyanúgy örülnék kislánynak is. :) De a megérzéseim mást mondanak...

Tettem fel két képet a közösre a mút heti pocómról és közös képet tesóm gyönyörű kislányával. Nem álltam meg... :)

Jobbulást mindenkinek, nagyon empatikus vagyok, estére nekem is elkezdett fájni a hasam. Bár nekem inkább gyomortáji fájdalom.

Szép hétvégét Nektek! Bocs, lehet, hogy ma kicsit sok voltam... Tényleg megyek aludni. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok, bocs, hogy betörök a topicotokba, de hátha érdekel valakit pár dolog, amire nincs szükségem

eladó:

-chicco go kenguru 5500 Ft (eredeti ár: 7200 Ft)

- baközelben rugalmas kendő M-es bézs 5500 Ft (eredeti ár: 6200 Ft)

Suttogó titkai 1. 1800 Ft (eredeti ár: 2400 Ft)

A suttogó mindent megold 2300 Ft (eredeti ár: 2800 Ft)

A könyveket nem olvastam, a kengurut egyszer használtam, a kendőt pedig kb 10 szer, de ez ér a legtöbbet sztem:)
írj privit, ha érdekel.

köszi

zsófi

lolka_zs

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat. :)

A görcsök miatt pedig ne aggódjatok. :) Mi már az elejétől kezdve így érezzük meg előre a hidegfrontot, és most ma itt egy újabb, ahogy látom. :) Szóval nyugi!
A kicsik jobbak, mint az időjárás jelentés. ;)
Vendég

Sziasztok!

Hajni: Jó utazást! :lol: Biztos örülni fognak az anyósodék a babucinak! :lol:

Abencze: Kitartás, csak elmúlik már ez a rosszullétes időszak, nekem már csak hetente egyszer van rossz napom!

Julcsi: Mindjárt megnézem a képeket! :lol:

Picuranyu: Igazad van, szerintem is a hidegfrontot érezzük, mióta kismami vagyok megfigyeltem, hogy mindig a rossz idő előtt fájdogál a hasam! :roll:

Ma megyünk az apósom születésnapját ünnepelni!

Jó hétvégét mindenkinek! 8)
zsu83

Sziasztok kismamik!
Bocsánat, hogy betolakodtam közétek, de van néhány szép téli kismamáknak való holmim! Mikor terhes lettem 55 kiló és 168 cm voltam, tehát a ruhák 36-38-asok! Egy kertész farmer(Mamma mia, eredeti ár 12.000ft), egy Esprit farmerszoknya(eredeti ára 17.000ft), egy babaházas barma kockás térdnadrág(eredeti ára 8.000ft), egy C&A-s fekete sportosabb 3/4-es naci(eredeti ára 5000ft), és egy fekete 3/4-es ujjú hosszú tunika, szintén C&A-s(eredeti ára 4000ft). Az összest odaadom 20.000 ft-ért. Ha valakit érdekel írjon privit! Kép Kép Kép Kép Kép

zsebianya
Kép
Kép Kép
zsebianya

Sziasztok! Hazajöttünk, jó sokat írtatok, végigolvastam :)
Nekem is fészekrakási lázam van, vagy két hete bejártam a város és összeszedtem pár tök jó cuccot a babaszobába, zöld és kék színekben, kispárnák, takarók, falidísz, ilyesmi, alig várom hogy berendezkedhessek...mi kb egy hónap múlva költözünk, a bútorokat visszük, tekintve hogy apuka asztalos variálhatóak az elemek, úgyhogy "csak" a többi "apróságra" kell gondolnom. C ajj annyira jó lesz :)

Nekem még mindig fura hogy ennyi vizsgálatra jártok, nekem semmit de semmit nem ajánlottak vagy említettek, még belgyógyra meg ekg-ra sem küldenek...fogászatra is csak azért fogok elmenni nehogy szülésnél legyen gond a töméssel...kezd frusztrálni hogy én nem megyek, olyan érzés mintha hogyismondjam "nemtörődöm" lennék... :? vagy felelőtlen :? a citológiámat viszont megismételte a doki, nem írtam azt hiszem róla...mikor megerősítést nyert a terhesség egyidőben lett p3 a citológiám, akkor nem volt vele tennivaló, most azt mondta ha az ismétlés is rossz akkor is legroszabb esetben szülés után 2 hóval méhplasztika :shock: igyekszek nem foglalkozni a témával mert még nem aktuális és tünetet sem okoz ha van is gond, doki szerint a terhességet kihordom mindenképp, de azért kicsit mégis piszkál...

Ami az amniót illeti, én is sokat vívódnék és szerintem végül elmennék, ha a vérvétel tudom hogy nem nyugtat meg akkor minek, ha az amnió után megnyugszok akkor az a befutó, keresnék egy nagyon ügyi dokit aki profi. Persze ez magánvélemény, nem tudom számít-e :)

Pocak: Zétit majdnem ekkorával szültem mint ami most van :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Még valami: terveztek mózeskosár vásárlást? Nekem ezek a kemény falú kocsira rakható csodák nagyon tetszenek (bár drágának tartom őket tekintve hogy max pár hónapig használjuk). Babakocsit már kinéztem egy miskolci üzletben, megtaláltam a tökéletest :lol: babaágyunk adott, Znek megvan már a heverő, tömegközlekedésre keresek majd egy hiper-szuper kengurut (annak idején megvettem a kendőt, az új babaszobában hintaágyként fogja beteljesíteni a sorsát mert egyszer sem használtam :oops: úgyhogy kenguru-párti vagyok) ruhák nenmtől függően részben adottak, nyilván fog kapni újat akkor is ha fiú, de Znek szerencsére elég sok fehér, sárga, zöld stb ruhája volt amiket Livibaba is megkaphat :D mellszívóm van, szerintem azt fogom használni, még nem túl régi :) ágyneműt keresek még majd babaágyba, jajj és a lényeg: kókuszpólya, pihe-puha és meseszép :) (rakok majd be linket, egyébként brendonban néztem)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibébi: Elvileg a belgyógyászat meg az ekg kötelező vizsgálat, én úgy tudom! A fogorvost már nem mindegyik védőnő erölteti! :roll: D
De ami nagyon meglepett, hogy a férjemnek el kellett mennie tüdőszűrőre, eddig erről egy kismamitól sem hallottam! :roll:
Mi is nézegettük már a kiságyakat, pelenkázókat!
És íme a befutó babakocsi jelölt: http://www.arzuhanas.com/Babakocsik-Kat ... 531.html#x
zsu83

Megnéztem a kocsit, tényleg szuper :) és van hozzá mózes :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Zétibébi! Nem próbálod ki a mai tei megkötős kengurút? Én nagyon kacérkodok vele, hogy veszek egyet. Zsófival vettem kendőt, de az annyira macerás, ha valahol leveszem és vissza kell kötni, akkor felsöprök mindent. :? Ezért gondolkozom a mai tei-en. Íme a cím ahol megnézhetitek: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Jujj ezt el is felejtettem, képzeljétek nyaraláson megfáztam a strandon és bementem egy gyógyszertárba, fájt nagyon a fejem, folyt az orrom és nagyon tüsszögtem és éreztem hogy egyre rosszabb lesz, és homeopátiát adott a gyógszertáros, Coryzalia, óránként szopogattam egyet és egy nap alatt helyrejöttem! :D Csak gyógynövény, nincs mellékhatás, a tudomány állása szerint nem ártalmas magzatra. Merem ajánlani, főleg hogy megyünk a hűvös időbe (lassan :) )

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zétibébi: nálunk úgy mőködtek a vizsgálatok, hogy a védőnőm odaadta a laborra a beutalót, azzal elmentem házidokihoz, lepecsételte. Belgyógyászati vizsgálat nem volt, csak megkérdezte, hogy dagad-e a bokám. MIkor mondtam, hogy nem, akkor közölte, hogy OK, akkor ez meg is van. EKG-ra elküldött, de én úgy tudom, hogy ez nem kötelező, háziorvosa válogatja. A fogorvosi vizsgálat sem kötelező, csak ajánlott trimeszterenként. :) Én már az elsőn túl vagyok szerencsére. :)

Mózeskosarat nem fogunk venni, én a hordozókendő híve vagyok, majd el is szeretnék menni valami tanfolyamra még időben. :)

Amúgy én is vásárlási lázban vagyok, már beszereztem 8 db body-t. :) Nézegettünk a Kenguru Gold-ban a kiságyakat, huzatokat is. Szerintem amint túl leszünk a 18. heti genetikai UH-n is, ott is kisfiú lesz még Picur :lol: , akkor nekiállok.
Vendég

Sziasztok!

Zetibébi: Köszi, nekem is azért tetszett meg ennyire, mert van mózes is hozzá, és én mindenképpen akartam mózest, mert téli baba! :)
Köszi a homeos infót is, fel is írtam a nevét, ha esetleg szükség lenne rá ősszel-télen!

Picuranyu: Már mi is vásároltunk egy-két apróságot, mi is megvárjuk a következő uh-t, aztán hajrá vásárlás! :lol: :lol: :lol:
zsu83

Homeo: A Coryzalia nekem is bejön mindig! Ha érzem a torkomat, hogy ez már fájni fog, már szopogatom is! :lol: Meg van egy másik az Oscillococcinum. Abban kicsi tégelyek vannak, benne sok apró golyóval. Influenzás időszakban jól jöhet majd! Megelőzésre heti egy ampulla, mikor kezdődnek a tünetek akkoe egy adag után 2-3-at 6 óránként. Mikor már benne vagy nagyon az influenzában akkor meg napi 2*1 adag 1-3 napon át. Nekem ez bejött. Sőt, Eszternek is adtam. Neki is jót tett.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok lányok!

Látom mindenki jól van, sőt vásárlási lázban ég :lol:
Én azt várom, hogy megtudjam a nemét, ha kislány, akkor nem sok mindent kell vásárolni, akkor nekiállok majd ruhákat válogatni, Száva után én mindent eltettem.

A vizsgálatokról: Nekem is s védőnő adott egy listát, hogy mit javasol. A vérvételt is a háziorvosnál csinálták meg. Ezenkívül annyit tett, hogy megkérdezte, hogy érzem magam, van-e panaszom, a szivemet, tüdőmet meghallgatta és csinált egy EKG-t.
lepecsételte a kiskönyvemet, és azt mondta, csak akkor kell mennem hozzá, ha van valami panaszom.
Az meg remélem nem lesz, úgy örülök, hogy egyre jobban érzem magam. Csak a délutáni, esti pokoli fáradtság nem múlik.

Zetibebi, köszi az emnióval kapcsolatos véleményedet.
Én is kérdeztem a dokit, hogy tud-e valami nagyon profi dokit ajánlani, akihez elmehetnék, de azt mondta, hogy ezt nem lehet, jelentkezni kell, és adnak időpontot, nem válogathatom meg, hogy kihez megyek.
Tavaly még volt a Schöfibe ilyen lehetőség, fizetősen, de már sajnos megszünt. A Telki magánkórházban csinálnak még amniót, de úgy tudom, hogy 170 ezer ft. Ezt nagyon sokallom, 30-40-et még kifizetnék érte, de ez rengeteg.
A Szabolcs utcai is megszünt sajnos :( Most a Sote 1-en csinálják, meg még lehet, hogy a Máv-ban, de gondolom oda mehetsz, ahová tartozol, mi a Sotére.
Bár a dokim azt mondat, hogy mindengyik doki jó, aki erre van szakosodva. Remélem.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Lányok, egy intim kérdés, bocsi........ ti nem vagytok ...öööööö... kívánósak? :oops:
Nem a kajára gondoltam..... :D

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: Nekem havonta kell mennem a védőnőhöz! Bár nem értem minek, amikor a súlyomat meg a vérnyomásomat a doki is megméri!
Hát én most egyáltalán nem vagyok kívánós, talán azért mert fiam lesz! :lol: :oops:
zsu83

pocak :lol: Kép
zsu83

Zsu, védőnőhöz nekem is havonta kell menni, a háziorvosra írtam, hogy nem akar látni, ha nincs panaszom :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus, bocsi félreértettem! :oops: :)
zsu83

Andus: De, én a hét elején nagyon az voltam! :oops: És nagyon jól is sikerültek ezek az alkalmak... :oops: Érdekes, én rögön érrtettem, hogy mire gondolsz. Hoppá!

Zsu: cuki a hasad! Nekem is kb ennyi a változás eddig, csak más alkat vagyok, mint Te.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Én egyáltalán nem vagyok kívánósabb, mint voltam. :) Nem úgy apuka! Totál odavan a megnőtt melleimért. :lol:

Nekem is havonta kell mennem védőnőhöz, nekem ő méri a vérnyomásomat, súlyomat, elbeszélgetünk, stb. Szerencsére nagyon jó fej védőnőt fogtam ki. :)

Cuki pocak. :) És akkor állítólag csak most fogunk majd beindulni a növesztésében. ;)
Vendég

Zsu, nem gond, biztos félreérthetően fogalmaztam.
De úgy látom a második kérdést is félreértetted :lol:

Én mostanában este 10-11-kor elájulok, reggel meg már 6- fél7 körül felébredek, és nem tudok mit kezdeni magammmal.. felkeltem az uramat :oops:
Bocsi a kérdésért, de a második trimeszterre általában ez is jellemző.. ... a könyvek szerint is :lol:

Úgy irigyellek titeket, akinek olyan helyes kis pocija van. Nekem nagy pufók.... :( Már előre félek, hogy milyen óriási lesz majd.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Hétvégén nem voltam netközelben, alig győztem visszaolvasni...

Csatlakozom a lányt pártolók szűk rétegéhez :oops: . Jövő héten megyek dokihoz, nagyon remélem, hogy már látunk valamit...

Vizsgálatok: a doki mellett egyszer voltam a körzeti védőnőnél, azt mondta, kb. havonta jó lenne találkozni. A vizsgálatokra a terhesgondozóból kapok beutalót. A vérvételen 5 kémcsővel vettek le, lehet, hogy benne volt ez az ellenanyag-vizsgálat is, azt nem tudom. Kaptam még beutalót EKG-ra, háziorvoshoz és fogászatra is, de még sehová sem jutottam el. :oops: Ja, és jövő héten lesz a 2. Bolgárkerékes vérvétel.

Andi, örülj neki, ha minden rendben van :lol: , én kicsit hullámzóan állok a kérdéshez mostanában, de gond azért nálunk sincs. :lol:

Kép
mist

Sziasztok,

Péntektől tegnapig elutaztunk, pihiztünk kicsit férjemmel, úgyhogy most olvastam vissza, mi történt azóta :)

picuranyu: nagyon édi a kép a kisFIADról :D

Zsu, helyes a pocakod :)

Andus, én is ezt olvastam a könyvekben, hogy most normális a kívánósság, de nálam meg pont abszolút nincsen... férjem viszont meg van őrülve a megnőtt melleimért :lol:

Ez a Torch-vizsgálat nekem is új, de se a nőgyogyim, se a házidoktorbácsi, se a védőnő nem mondta. Védőnő amúgy engem is havonta szeretne látni, anyum nézett is egy nagyot, hogy minek. Belgyógy vizsgálat nekem is annyi volt, hogy szívhang, tüdőhallgatózás, súlymérés, vérnyomás, és már repült is a pecsét a kiskönyvbe. Fogorvosra nem szántam még el magam, pedig a védőnő lelkemre kötötte, hogy mindenképp menjek el, mielőtt legközelebb találkoznánk - és ez jövő héten aktuális :oops: csak világéletemben be voltam tojva a fogorvostól...

Ja a baba neme: nálam mindig változik, hogy mit szeretnék, mondjuk mióta apósom kijelentette, hogy csak fiú lehet, azóta (szerintem tudatalatti csakazértisből) lányra gondolok. Barátok szerint tuti fiunk lesz, anyum fiúval álmodott, nagymamim lányt érez. Kínai naptár nekem is lányt mond, de valahogy ebben én nem igazán hiszek... No majd meglátjuk, dokibácsi mit mond - mondjuk papíron csak a 18.héten megyek legközelebb, nem tudom, hogy bírom ki addig :roll: lehet, hogy elmegyek 4D-re, hogy ne kelljen annyit várni, férjem is nyaggat már vele, hogy nézzük meg térben is a csöppséget :lol: csúcs, hogy milyen lelkes :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Úgy látom, a megnőtt cicik nem csak nálunk akkora sláger, ezek szerint... :D Az én férjem sem tud betelni velük.... :lol: 8)

Nem tudom, de a kínai naptár szerint és a Jónásnaptár szerint is lányt várhatnék, ehhez képest valószínű, hogy fiú lesz... :shock: :lol:

Végül is sztem az első babánál mindegy, a lényeg, hogy egészséges legyen.

Engem ma írt ki a doki táppénzre, mostmár tuti, hogy végig itthon leszek. Holnap elutazunk egy kicsit, majd csak pénteken jövünk haza.... Már nagyon várom, jót fog tenni egy kis pihi kettecskén... :lol:

Megkaptam a beutalót a jövő heti AFP-vizsgálatra. Majd csütörtökön kell mennem....

Én még nem "mertem" elkezdeni vásárolni... Nem tudom miért....
Pedig jó lenne...
Csak előbb még össze kellene szedni, hogy mi is az igazán fontos, és ami tuti kell.. Nem akarok beszabadulni a boltokba lista nélkül, mert elvesztem a fejem... :oops: :shock:
Akkor aztán ki tudja milyen adósságba verném a családot... :lol: :lol: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Andus: A másodikat nem értettem félre, azért írtam hogy nem vagyok kívánós biztos azért mert fiam lesz, mert a barátnőm se kívánta a dolgot, és szerinte én is azért nem kívánom! :oops:
Amúgy a férjem a melleimért nekem is odavan, csak ne fájna úgy amikor hozzáér! :oops: :lol:

Julcsi: Köszönöm! Pedig szombaton már az anyósom azzal riogatott, hogy milyen kicsi a pocakom! :roll:

Picuranyu: Neked is köszi! :lol:

Mist: Én is jövőhéten megyek a második vérvételre! :lol:

Eszter: Köszönöm! :lol:

Amy: Jó pihenést nektek! Érezzétek jól magatokat! :lol:

Képzeljétek lányok, tegnap délután beköszöntött hozzám újra rókakoma, szinte semmi nem maradt meg bennem, csak a folyadék! :roll:
Pedig eddig úgy tűnt hogy elhagy már ez a koma! :roll:
zsu83

Olvastam, hogy szóba került a Jónás-nap. :)
Nos, nekem pont Jónás- napkor volt PÉ-m is, serénykedtünk is, mint láthatjátok. :lol: Jónás lányt írt. A kínai pedig fiút. Szóval nyert a kínai. :D

Vásárolni én sem nagyon mertem még, bár már van 8 bodynk. Akciós volt, így gyorsan megvettem. :) Már szépen ki is vannak vasalva.

Dobok nektek pocakfotót, hogy megnyugodjatok, nekem is kicsi van. :lol:
Kép
Vendég

Picuranyu: Nekünk is van már bodynk! :lol:
Pedig nem akartam még venni neki semmit, de nem tudtam ellenállni! :lol:
Nagyon édes pocid van neked is! :lol:
zsu83

Nekünk is van két pár zoknink, egy cicafüles sapkánk meg egy body-nk.

Én sem vagyok különösebben kívánós, de amúgy is ki kellett hagyni két hetet a vérzés miatt, úgyhogy azt azért pótoltuk azóta.

Kép
cserkészkolbász

Lányok, azt hittem, hogy csak az én pocim kicsike még, erre jöttök ezekkel a cuki fotókkal, köszi, örülök, hogy nem vagyok lemaradva.

Ami a Kívánósságot illeti, háááát, ez is kicsit másképp van, mint ahogy sorra írjátok. Csak szolidan a dologgal. A cicim se nőtt még sehova sajnos, bár amilyen hulla fáradtan hazaesik 2 hete a párom, lehet azt se venné észre, ha 2 kosárlabdám volna(ezeket a ping-pong lasztikat meg.... :lol: )

De jó Amy, hogy már mész Afp-re, nekem még olyan messze van, jó pihit nektek.

Képzeljétek, teljes hulla vagyok délutánra, amióta 4-kor kelek az olimpia miatt! Már nem sokáig fogom ezt bírni, lehet, hogy csak jó lesz az ismétlés is :roll: Pedig ma délután még vízbemutatót is kell tartanom. Mondjuk arra felébredek, magyon szeretem csinálni :D De főzni hogy fogok? Még ötletem sincs!

Voltam ma megint a védőnőnél, mert a múltkori laboros vércukor-eredményemet magasnak találta, és ma újra megnézte, ott, kis kütyüvel. Most már teljesen jó volt, 6.6, nem kell tovább vizsgálódni. :D

A vásárlásról: én virtuálisan az interneten már a legtöbb dolgot kiválasztottam, de még semmit nem vettem. Meg beképzelt és pofátlan módon valahol arra számítok, hogy sokmindent megkapok majd ajándékba, az oviban a kollégáktól, a szülőktől, karácsonyra a családtól. :oops: :oops: :oops: De azt gondolom, még ősszel-télen sem késő sem a szoba megcsinálása, sem a beszerzések.

Mit szóltok, végre lett vonalzóm(persze nem pontos)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: Még mi is csak a nézelődésnél tartunk, majd októberben, novemberben állunk neki igazán! Ja, és múlthéten megrendeltük a függönyt a gyerekszobába! :lol:
Te is úgy van az olimpiával mint én, képes vagyok felkelni, de lehet hogy én se bírom sokáig, és beérem az ismétlésekkel! :)
Örülök, hogy jó lett a cukrod! Szupi a vonalzód! :lol:
Sikerült felhívni a doktornőt időpontért?
zsu83

Sziasztok!
Igaz hogy én valószínüleg csak áprilisban fogok szülni, de lenne egy-két kérsésem. Hátha nektek is volt hasonló tapasztalatotok. Ha valóban az elöző menstruáció első napjától számolják a terhességet akkor én 5 hetes terhes vagyok. Ma nagyon megijedtem mert reggel óta kis mennyiségű barázásom van, erős menstruációs görcsökkel. Ez lehet normális vagy mindenképpen menjek dokihoz ha nem múlik el. Amugy csak pénteken lellene visszamennem második ultrahangra. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Melinda
Vendég

Szia Melinda!
Nem vagyok egy nőgyógyász, de szerintem az 5 hetes várandósság elég kicsi még ahhoz, és kb mostanában lenne a mensid időpontja is, ezért ebből a barnázásból +görcsökből még bármi lehet. Az is, hogy fantom menstruációs tüneteket produkálsz :D , de sajna esélyes a kilökődés is :cry: . Ha ügyes vagy és kibírod, várd meg a pénteket, addig pedig PIHENJ, PIHENJ, ÉS PIHENJ!!! :wink:
Aztán majd jönnek még ide a lányok, megmondják a tutit :lol:
Minden jót, és kívánom, hogy gyarapítsd Te is a kismamák boldog táborát!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Képzeljétek, betojt a tévénk, vagy valami a rendszerben. Nem vagyok egy tv elé gyökerezős típus, de ez most érzékenyen érintett.( Zsu, te biztos átérzed ezt a tragédiát, az áthidaló megoldás átmenetileg az online olimpia-nézés :P Időpontot holnap kérek, ma elfelejtettem :oops: )

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Szia Melinda!
Én a helyedben felhívnám az orvosom és majd megmondja, mi a véleménye. amúgy egyetértek Zsuzsival, többen is barnáztunk a csapatból, szerencsére mindenkivel minden rendben! Pihizz sokat szerintem is!
Andus, ominózus kérdésedre válaszolva sajnos nálunk a róka-rege-róka jegyében telnek az esték, így legtöbbször csak gondolati szinten jutunk el a "kívánósságig"...Bár hogy végre a melleim hasonlítanak hajdani (Fruzsi előtti) ömnagukhoz, Apa nálunk is lelkes lenne...
Picuranyu,Zsu, tényleg aranyos a pici pocakotok...rajtam még nem látszik semmi, mondjuk Fruzsival is csak viszonylag későn kezdett el nőni a pocakom.
Zsu, kitartás, remélem, hamar elköltözik tőled róka koma!
Hétvégén elmondtuk a családnak a nagy hírt, voltak elmorzsolt könnycseppek az örömtől... :)

Kép
Kép
abencze

melinda: én sem vagyok nőgyógyász, de úgy gondolom, hogy az 5. héten nem gyerekjáték, ha erős görcseid vannak, szóval irány a doki. Bár, görcsök teljesen normálisak, hisz a méhed nő, de ha erősek, akkor el kell menned dokihoz.
Én az 5. héten voltam először, akkor 3 mm-es volt Kristóf, majd a 8. héten kellett visszamennem, akkor már 21 mm volt.
Barnázás pedig előfordulhat, hisz lényegében most jött volna meg valamikor a mensid. Itt a görcs ereje a nem mindegy!
Én felhívnám a dokimat (már, ha van már fogadott orvosod) és megkérdezném, hogy látni akar-e holnap vagy elég, ha mész a következő vizsgálatra.
Vendég

Melinda: Csatlakozom az előttem szólókhoz! Vigyázz magadra nagyon, pihenj nagyon sokat!

Zsuzsi: Pont most romlott el tv! :x Még jó, hogy van a neten is közvetítés! A férjem is a neten nézi a munkahelyén! :lol:
Holnap ne felejtsd el az időpontot! :wink:

Abencze: Köszi! :lol:
Remélem te is megszabadulsz már a rókakomától!
zsu83

Hali mindenkinek!
Én egy nagyon fiatal kismama vagyok... Elég zűrös okokból,
nem azért mert felelőtlen voltam... :S Nah mindegy, a pici elvileg
február 12-én jön majd. :) Nagyon várom, bár kicsit félek is tőle,
de remélem minden rendben lesz majd. :)
gjéti

Melinda: szintén nem vagyok orvos, de szerintem mindenféleképpen hívd fel az orvosodat, hogy mit tanácsol. Ha azt mondja, hogy menj be, akkor valószínűleg fel fog írni Utrogestant, vagy valami hasonló progeszteronpótló hormonkészítményt, ami növeli a baba esélyeit, hogy ott maradjon, ahol van. Az időpont gyanús, hogy tényleg csak "ál-mestruálsz", de fontos, hogy nagyon sokat pihenj, azaz feküdj, és semmi megerőltetőt ne csinálj. Ha nagyon erősen görcsölsz, akkor szerintem gondolkodás nélkül irány az orvos.

gjéti: szia, gratulálok a picurhoz! Mit jelent a "nagyon fiatal", ha nem túl tolakodó a kérdésem? Ha február 12, akkor ha jól számolom, nemrég estél túl a 12.heti ultrahangon. Minden rendben volt, láttad a picit nyüzsögni?

Zsuzsi, én ugyan nem vagyok egy nagy sportrajongó, de látva a férjemet, aki amint hazaér, "rátapad" a TV-re, azt hiszem, sejtem, milyen bosszantó lehet...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Én a 15. hétben vagyok,Február 6.-án jön majd a manónk ha minden igaz.Már a második. :) Furcsa érzések vannak bennem,képzeljétek félek a szüléstől :) Bár tudom ez még korai de az előző kislányomnál egy icipicit sem féltem,pedig első volt :) Mercikém már négy éves elmúlt,gondoltuk jöhet a tesó.Szeretném megkérdezni,hogy szerintetek mikor lehet legkorábban megtudni a baba nemét?Merci csak nyolc hónaposan mutatta meg magát ilyen szempontból :) Most szeretném azért ha már korábban megtudnánk mert akkor vagy igazi csajos,vagy igazi fiús vásárlásokat rendeznék,már nagyon szeretném :)

pamóka01

Szia pamóka,

Nagyon egyidősek vagyunk, nekem is febr.6 a "céldátum" :D

Azt olvastam, hogy elvileg 16 hetesen már egész biztosan meg lehet mondani, de nálunk van, akinek már a 12 hetes UH-n kiderült, hogy van valami a pici lábai közt :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Lányok! Nagyon köszönöm a segítségeteket! Aranyosak vagytok. Sajnos még mindig tartanak a görcsök és a barnázás is, ugyhogy ma felhívom az orvosom.
Mégegysze köszönöm! Melinda
Vendég

Szia Eszter!

Ez tök jó!:)És ti már tudjátok,hogy milyen nemű lesz?Mi nem bánnánk,ha kisfiú lenne hiszen már van egy gyönyörű kislányunk,de tulajdonképp csak az a fontos,hogy egészséges legyen!!!Hol fogsz szűlni?Én a Bajcsyban,a Mercit még a Rókusban szűltem de sajnos az megszünt ugye!Én úgy érzem egyébként,hogy fiúnk lesz,de csak arra tudok alapozni,hogy ez a terhességem merőben más mint Mercikémmel volt.Nektek első baba lesz?Olvastam,hogy sokan vagytok itt "hasfájósok".Nekem is fáj elég sokat de abszolút elviselhető,csak kellemetlen.Valahol azt olvastam,hogy ez természetes,bár nekem Mercinél ilyen sem volt :)

pamóka01

nem, mi még nem tudjuk a nemét, bár már majd' megesz a kíváncsiság... én a Margit Kórházban, és igen, első baba még :)

többen írták, hogy fájdogál a hasuk, nekem a védőnő azt mondta, hogy ez teljesen normális, hiszen elég komoly átrendeződés megy ott bent végbe...

KépKép

KépKép
stelly

Szerintem teljesen normális, ha félünk a szüléstől. :) Nekünk Kristóf lesz az első baba, és bizony be vagyok tojva rendesen, hogy hogy is fog lezajlani a szülés, mennyire fog fájni stb. ... Főleg, hogy eddig szép, fájdalommentes szülésről még nem hallottam. :(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?