A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Na, mégis túlaggódós. :lol: Szerintem tudják ezek a manók. Én, ha megmelegítem a pótlást, tuti bezabál, és nem kell neki, önthetem ki. (Különösen a saját lefejt tejemet sajnálom. :cry: ) Ha nem melegítek, csak nyammog és alszik. Ha lerakom, 10 perc után kipattan a szeme és követelődzik. Én sem értem, pedig második... :D

Kép
Kép
kriszta36

Aproka,fejj ki egy kis anyatejet, tedd a szobahőmérsékletre két órára, és azzal az anyatejjel cseppents az orrába, mint egy orrcseppel. Azt is lehet, hogy egyenest az orrába fejsz, de az macerás :).
Nedvesíti, zsírosítja az orrnyálkahártyát, rengeteg antibakteriális anyag van benne. Szemcseppnek sem rossz amúgy.

Kriszta, lehet, hogy már írtad, de egy mellből szoptatsz? ha nem, akkor gyorsan válts. A sógornő-tejjel az a "probléma", hogy te adagolod, és lehet, hogy ő még amúgy nem enne ennyit. Kicsit ezzel a pótlással k"kitágulhat" a gyomra és azután ezt a mennyiséget követeli, amit még a te szervezeted nem tud produkálni. Ezért lehet felemás helyzet. És annyira kicsi még a babád. Lehet állandóan mellen, te meg sokat feküdj, pihenj. Rengeteg pihenésre van szüksége egy korai gyermekágyasnak. Ezért is jó, ha sokat-sokat van mellen a baba, mert akkor "igazoltan" fekszel, pihensz. Az igazolást a saját lelkiismeretedre értem. Sokan akkor érzik magukat "klassz csajnak" - bocs, nem rád értem - , ha jönnek,mennek munkálkodnak, takarítanak stb, mintha mi sem történt volna, pedig a gyermekágy a pihenésről kell hogy szóljon.

Szeretettel mindenkinek
nováky_rita

Köszi Rita!
Lehet, hogy már elrontottam, de remélem, rendbe lehet hozni. csak nehéz egy "teljesítménymániás" anyós-védőnővel, aki minden nap megkérdezi, mennyit eszik a gyerek, és hallgathatom, hogy már ennyit meg annyit kellene, miközben én nem tudok neki annyit adni, mert nincs. És akkor bőgök, és pláne nincs.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Nem tudna beszélni anyósoddal a férjed? Üljön le vele és mondja el hogy ezzel mennyit árt neked és hogy milyen rosszul érzed magad ettől a helyzettől, nem ismerem nem tudom megérti e de egy próbát megér nem? Nem rontod el ügyes vagy! És igen is sikerül!!!!!! ++++++++++++++++++++++++++

Dorka!
Hát most kiábrándítottál! Szemtelenül csini vagy én nem állapotosan sem nézek ki így fürdőruciban! ejejej! :D csak vicc volt csini vagy és Berke képek is cukik!

Emano!
nagyon szép lett a lakás! Olyan mint azok az átalakító műsorok ilyen volt ilyen lett :D És persze a skacok meg a sár is :D tényleg Valiék?

Ancsa!
Köszi mi jól, bár már jó lenne dűlőre jutni lakástémában de én mindig türelmetlen vagyok..... Remélem nektek minden a tervek szerint alakul! puszi oda is

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

igen, Valiék :lol: :lol: :lol:

Dorka nadon csini vagy!!
Ancsa,Borsa lakás???

emano/Andi
KépKép
emano

Dorka!
fújjj! :lol: :lol: :lol: ez már szemtelenség, hogy te milyen csinos vagy. :lol: Engem meg már könnyebb átugrani mint megkerülni. :D

Veronikusz alias DÖMPIKE :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

No megjártuk a védőnőt, csak én aggódtam túl a dolgot (várható volt :D), 4830g a gyerkőc, azaz 230-at hízott egy hét alatt (az elmúlt 4 hétben összesen 1 kilót). Úgyhogy nem hoztam vissza a mérleget :D
Zöld kaki: doktornő szerint valami enyhe bakteriális fertőzés lehet, adjam továbbra is a Normafloret, akár egy hétig is, és szoptassam ahogy igényli, semmit nem lát rajta, ami különösebb kezelést igényelne.

Kriszta, nálunk anyós minden alkalommal aggódva megkérdezi, hogy "és van elég tejed?". Én minden alkalommal hótt magabiztosan rávágom, hogy persze, és beszélek tovább másról. Mi lenne, ha anyóssal közölnél egy számot, amit hallani akar, és kész? Amíg szépen hízik Peti, addig szerintem úgyis mindegy mit mondasz neki, és mi az igazság... Kis ferdítés az igaz, de talán nem zaklatna annyit, és te is nyugodtabb lennél.

Dorka, nagyon jól nézel ki!! :D

Emano, jó lett a lakás, tetszik :D Gyerkőcök is tündériek!!!

No ennyi voltam most, ismét éhes a manó :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Na, ugyanazt akartam mondani, hogy mondj neki valamit, hogy mennyiket szopik és kész. Egy mellből szoptatsz?
nováky_rita

Én próbálok egy mellből, de a bal elég vacak, és a fiam meg úgy keres, hogy megsajnálom, és rárakom jobbra is. :oops:
A lányom nem szopott, és nem is emlékszem, hogy ilyen erős keresőreflexe lett volna, tök furcsa.

Kép
Kép
kriszta36

Ja, és még egy kérdés, ha lehet:
Most akkor fejjek, vagy ne fejjek? A kórházban azt mondták, hogy amelyik mellből szoptattam, még fejjem ki a szoptatás után.

Kép
Kép
kriszta36

Ha két mellből szoptatsz, akkor szinte törvényszerű, hogy lassan-lassan elfogy. És a babád is állandóan éhes lesz, mert csak a szénhidrát-dús első tejet kapja meg mindkét ciciből, az pillanatok alatt felugrasztja a vércukorszintjét és annyi. A hátsó tejben lévő zsírhoz és fehérjéhez így nem jut hozzá. A melledben is mindig megmarad annyi, hogy ne termeljen sokkal többet.
Három napot kellene rászánni és egy mellből szoptatni. Amikor megnyikkan, azonnal mellre tenni. Ha egy órán belül visszakéredzkedik, akkor ugyanazt a cicit adni neki, ha azon túl, akkor a másikat.
Így át tudsz állni, de ráfordítás nélkül nem megy. Pár napnyi ráfordítás kell hozzá.
szeretettel
nováky_rita

Sziasztok!

Vica
, nagyon nagy gratula. Örülök, hogy Lili megkönyörült rajtad, és nem kellett tovább várni rá!

Kriszta,
nagyon megértelek!

Emano, nagyon szép lett! És Balázs is jól néz ki!

Aprooka, lehet orrot szívni. Villő szörcsögött, néha bedugult az orra 6-7 héten keresztül. Már első nap ilyen volt, a kórházban is leszívták az orrát. Aztán lassan elmúlt. Csak akkor szívj, ha bedugult, vagy ha ezt a kis fikadarabot akarod kilopni. Villő most megint taknyos, asszem most a foga miatt. De most már nagyon utálja az orrszívást. :( De ahogyan leírtad, nem úgy tűnik, hogy tőled kapott volna el valamit.

mtunde

Kriszta: szereld el úgy anyóst, hogy mondasz neki egy mennyiséget, persze hízik Petya, egyre jobban összehangolódtok stbstb. oszt kész.

Ancsa: Zaton Holiday Village-be voltunk helyileg. Zadar mellett.

Hanna: de igen :lol: az enyém egy 17 éves régi fehér 5ös, klímás, automata ( nekem ez a lényeg, mert az egyik kezem mindig mozgásban van a két kölök mellett) a férjemé meg az új 7es. De lassan már lecserélésre kerül az enyém ( nem hiszem, hogy bömösre)

Dorka: szemtelenül csinos vagy :lol: :lol: :lol: :lol:

Veronikusz: na, azért megnézném én azt a szélességet..........

Rohanok háztartást vezetni, nemrég jöttem haza Pestről ( fogorvos) el vagyok úszva itthon , holnap meg jön a babyszitter nekem meg csomó dolgot kell intéznem.

Heni

Kép

Kép
cancan

Lányok!
Bocs, hogy kicsit átalakult a dolog "szoptatási tanácsok Krisztának" topic-ká. De megígérem, most már leszállok a témáról. Próbálkozom, aztán lesz, ahogy lesz. Elvégre Panka is már majdnem 4 éves, valahogy csak megnőtt ő is. Csak úgy el voltam keseredve. De e meg még lehet, hogy a szülés utáni zizi.
És köszi mindenkinek a tanácsokat. Ez a hét még Panka nélkül van, megpróbálom Rita tanácsait követni.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta,

amikor Melinda megszületett, nagyon-nagyon gyakran volt cicin. Bármi baja volt én cicire tettem, ő evett, és így mentek a dolgok. Az első hetek egy folyamatos nagy cicizés volt.

Az anyósoddal pedig tényleg kéne beszélnie a férjednek, hogy "köszi az aggódást de...", vagy tedd azt amit Rita javasol, mond neki valamit. Ne MIATTA csináld a cicizést, hanem SAJÁT MAGATOKÉRT.

Dorka, nagyon jók vagytok a képeken, eredeti lesz a névpárosítás is!

De hogy Emma milyen nagylány lett! Persze régen nézegettem a képeket, de hát akkor is óriásit változott.

Hát, ezt lehet hogy most nem tudom befejezni. :?

Kép

Kép

Kép
memme

Nekem most jól megy sorom, nem fáj már állandóan a derekam, és jó itthon, Melinda néhány hét alatt sokat önállósodott, és már tudunk úgy sétálni, hogy jön a babakocsi mellett, nem szaladgál el. Igy nem kell Esztert folyton vinnem, ő meg ráadásul rájött, hogy fel tudja magát húzni a kocsiban ülésig és hát úgy más perspektívából látja a világot... :)

Teljesen két különböző kis nő a két lányom, abszolút nem hasonlítanak. Élvezem ezt így. Már régóta játszanak együtt, megvannak a kis közös dolgaik, és Melinda vigyáz rá, nem lép rá, nem vezeti neki a dömperét, hagyja aludni. És most, hogy nincs nagy pocakom, jobban élvezem a babázást.

Ember meg kitalálta, hogy ha már annyit melózott, nyaraljunk, és mivel ez két picivel macerás, azt találta ki, hogy béreljünk lakóautót, úgy menjünk Erdélybe. Rossz idő esetén cuccolunk és olaj.

És hát még egy. A szomszédasszonyom nagyon odavan Melindáért (nincs gyerekük sajnos, unokájuk sem) és mostmár hogy Melinda nagyobb lett, elviszegeti sétálni egy héten egyszer-kétszer egy órácskára, és ez nekem óriási segítség.

Teszek majd még képet.

Kép

Kép

Kép
memme

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1218477697.1202.jpg[/img]

Itt ő maga kérte, hog yfényképezzük le. Nő...[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Ezt úgy szeretem:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1218478597.8994.jpg[/img]
[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

sziasztok, szerintem semmi baj a szoptatasi tanacsadassal, engem is erdekel a tema, en mar egy joideje probalok egy mellbol szoptatni, csakhat sosem tudom, mitol szamitva egy ora mulva... az elmult par napban Zsofi is szinte allandoan szopizna... ilyenkor is van fejlodesi ugras? most 8 hetes..ha igen, meddig tart?
egyebkent meg csomoszor van olyan, h szopik kicsit, aztan szornyu duhos lesz, kikopi, hisztizik egy sort, majd kis ido mulva folytatja...arra gondoltam, attol lehet ez, h tul sok tej jon egyszerre es nem birja eleg gyorsan nyelni, van ilyen? aztan talan a sok nyeldeklestol a hasa is megfajdul...ilyenkor probalom bufiztetni es megnyugtatni, de hat eleg maceras a szoptatas nekunk...mondjuk ez foleg akkor van, mikor gyakran szopik...ejszaka pl ha felebred, akkor nem sokat lacafacazik, racuppan, kiszivja amit akar, es vissza is ajul, ilyenkor az a baj, h nem sikerul megbufiztetni...aztan reggel meg arra ebredunk, h erolkodik szegenykem, gondolom ezert...erre mi a megoldas?
egyebkent nagyon aranyos, egyre tobbet mosolyog, gagyaraszik...:)
kriszta en meg jo sok dinnyet szoktam enni, imadom, kar, h mindjart vege a szezonnak....ettol is mintha tobb lenne a tej...
jah meg egy kerdesem lenne tej temaban, ha pl eszek v iszok vmit, az kb mennyi ido utan megy at a tejbe? csak h ki tudjam kovetkeztetni, mitol fajhat a hasa szegenykemnek...

banana

Banana, nekem másnapra lett hasfájós Villőm, amikor olyat ettem, de ő nem volt túl érzékeny típus. Szerintem ez a te és az ő anyagcseréjétől is függ... Vagy hülyeséget mondok?

Szerintem éjjel, ha nem tudod megbüfiztetni, hagyd aludni. Olyankor olyan nyugodtan, egyenletesen esznek. Napközben Villő még cumisüveggel is bírta produkálni, amit Zsófiról írtál. Éhesek, de közben fárasztó az evés, lehet, hogy tényleg erősen jön a tej, keresi a jó "fogást". De Villő kinőtte. :)

mtunde

Memme!
Lányaidat meg kell enni olyan édesek. :D az együtt alvós tényleg nagyon tuti, de az autós szemüveges se semmi. :D

Kriszta!
Kriszta szopis topikja: :D Ne csináld már!!!! Ebből mindenki tanul. Képzeld még én is! :D:D:D Szóval csak bátran. Nem a tegnapi harmadosztályos focimeccset beszélitek meg. :D

Emano/Andi!
szuper a kécó! :D

Képzeljétek!
Nekem meg olyan furcsa érzésem van a mellemben. Néha már meg is nézem, mert olyan mintha belövelne a tej. :shock: (tudjátok a múltkor már folyt is ki tej :shock:)

Más. Gyík: tegnap besokkkkkaltam :evil: 3X is a parkettán találtam rá 1-1 szöcskére. Megőrülök! A gyík még ok, de az nem, hogy nem tudok mezítláb mászkálni a lakásban, mert ráléphetek egy ilyen …… meg eddig azt hittem, hogy nem vagyok egy ilyen kis kényes csaj, de tegnap az egyik miatt akkorát sikítottam. :oops: (ja! Az erkélyről be kellett hoznunk őket, mert az erős naptól kinyiffantak)

Aug.20.: megy valaki DE a vízi-parádéra??? Én úgy elmennék a lányokkal, de tuti, hogy kilométerekről kell majd odamásznunk … most megy a dilemma, hogy mi legyen. Megy más is pici gyerekkel? És várandósan? (nem esik jól a hosszú ácsorgás :oops: )
Tünde! Gondolom ti mentek? Nem? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

lehet nem is lesz viziparádé??? csak az a AIR RACE vagy mi a fene??? :shock: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka, óh, nagyon helyes poci. Illetve helyes Berke. :wink:

Kriszta, jaja, fiúk elég hektikusan tudnak viselkedni szopitémában (is). Na meg lányok is, de saját tapasztalat ez. Barátnőm lánya "nagykönyv szerinti" volt mindenben, én is ebből indultam ki, aztán jött Bene - katasztrófa. Szinte óránként ordított, főleg a kezdeti időszakban. De minden rendeződik majd szépen, ha így csinálod, következetesen. Anyósról tudod, hogy nem mondok semmit. :?
vbea

Sziasztok!
Gyors bekukk, épp lépünk le családilag,

Vica,
szívből gratulálok, remélem szép és gyors volt a szülés,majd mesélj,minden jót Nektek!

Kriszta,
ne haragudj, nem is köszöntöttelek a névnapodon,utólag is sok boldogság!!!

Orsi,
nálunk is kint van a harmadik -reszketek!

Lányok, Flórkának a baloldali foga bújt ki felül, nem a jobb, (biztos hülye kérdés-csak mert Jankónak szépen párhuzamosan bújtak elő a fogai, ahogy a nagykönyvben...), szóval emiatt nem kell aggódni, hogy esetleg a másikkal vmi gáz van, ugye?

Köszi, lépek,cuppanós!

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok,

Én is csak gyorsban, lehet hogy ma hülye napunk lesz... :(

Ha már "szopis topic" én is kérnék tanácsot... :oops: Az elmúlt pár napban, mivel nem volt jobb ötletem, egy kis tejben elkeverve cumisüvegből kapta Anna a Normafloret. Ebből úgy tűnik, hogy az én kislányom levágta, hogy cumisüvegből is lehet tejcit enni és mennyivel egyszerűbb, ugyanis már háromszor is előfordult, hogy nem volt hajlandó ciciből enni, üvöltött, és amint cumisüveget nyomtam a szájába, rácuppant ezerrel... Márpedig nem szeretném cumisüvegből etetni és fejni mint az őrült :? Most épp egy órát küzdöttünk, hiszti volt ezerrel, én meg következetesen csak vizet adtam neki cumisüvegből, de ciciből akkor sem evett... Most ott tartunk, hogy kimerült a hisztitől és alszik, de nem evett semmit :cry: Hogy tudnám erről leszoktatni gyorsan? Mondjuk ha igazán éhes lesz, akkor gondolom eszik majd ciciből (éjszaka is evett szépen)... Rita, erre van ötleted esetleg?

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Vica: Gratulálok Nektek! Sok-sok boldog pillanatot együtt!

Kriszta: (utólag boldog Névnapot! :oops: ) Látom már sok-sok tanácsot kaptál szopi ügyben. Én is azt mondtam volna, hogy anyósodnak mondjál valamit, amit hallani akar. És próbálj egy ciciből szoptatni, és bizony küzdjön meg a kisporonty a hátsó tejért is, mert az a tápláló. Nekem nagyon nehezen indult be a tejem, ha jól emlékszem a 4. napon volt mérhető a mennyiség (20 körül), aztán a Kútvölgyiben kaptam Böbétől szoptatós teát, meg a Kedves hozott nekem More Milk-et, és akkor aztán nagyon beindult (60-70 volt, mikor eljöttünk). Nekem az apám a bosszantó, minden találkozásunkkor az első kérdése: van elég tejed??? :evil: Először jól felhúztam magam, majd olyan nézéssel, amivel csak én tudok nézni ;) közöltem vele, hogy PERSZE, na azóta leszállt a témáról. Ja, először még széket is húzott velünk szembe, amikor szoptattam, hogy nézze (brrrrrrrrrrrrrrrrrrr)
Vissza a teához, MoreMilk-hez a teát két hét után elhagytam, mert valamitől fájt a gyomrom, és gondoltam, hátha a tea, és valszeg az volt. Úgyhogy kb. 2 hónapig szedtem a MoreMilk-et (attól meg kicsit "szeles" :oops: voltam). Úgyhogy most már nincs semmi, vagyis iszogatok citromos Karamalz-ot.
Kitartást Neked, meg erőt, meg sikert a szoptatáshoz!

szjudy77: szopisztrájkhoz vezethet, ha cumit, vagy cumisüveget adsz a babának. Nekem a Kútvölgyiben (szintén Böbe) mondta, hogyha adok Fruzskának vmi orvosságot, vizet stb. akkor pohárból próbáljam adni. (egyszer kénytelen voltam Fruzsinak cumit adni, mert vezettem, és nagyon morci volt, és nem tudtunk megállni - na aznap, ha jól emlékszem háromszor evett össz-vissz, pedig csak 6 hetes volt - kielégítette a cumival az összes szopási igényét...) szóval óvatosan a cumival, cumis üveggel. Persze vannak gyerekek, akiknél nem okoz zavart. Nézd meg a www.lll.hu -t
linocs

szjudy77: úgy próbáltam én visszavezetni a cicihez, hogy többször kínáltam neki, meg próbáltam úgy, hogy levetkőztem, meg őt is levetkőztettem, hogy érezzük egymást, meg volt, hogy sétálva szoptattam (szoptatópárnával) - szóval valahogy próbáltam visszaédesgetni/szoktatni magamhoz aztán sikerült is kb. 3 hónapos koráig.
Azóta is szoptatok (csak), csak most egy kicsit már harcosabbak az evések: annyi izgalmas dolog van, amit látnia kell :), és sokkal izgibb, mint enni :)
linocs

Judit!
csak következetesen és nagy elszántsággal tudod visszaszoktatni. Egy biztos!!! AZ ÉLETÖSZTÖNE EGY ILYEN KICSINEK ÓRIÁSI!!! lehet hogy egy ideig még nyafizik, de végül beadja a derekát és cicizni fog. Már csak ki kell bírnod ezt a KIS időt! Én a vizet se adnám üvegből, hanem inkább pohárból vagy max. kanálból. Nekem a mumusom volt a cumi és a cumisüvegy. Itatni meg csak a nagy melegben kell pluszban, hisz a tej eleje nekik az innivaló. Az híg vizes tej. Én speciel cumit is csak akkor adtam nekik (6-7 hetesen talán) mikor már tutira berögzült nekik a szopási technika. Szóval nyugi! nincs semmi elrontva! fog ő cicizni!!! tuti!!! sok sikert! ÉS KITARTÁS!
jA! A NORMAFLORT IS POHÁRBÓL, KANÁLBÓL VAGY A GYÓGYSZERTÁRBAN KAPHATÓ ÜVEG PIPETTÁBÓL. (bár ez utóbbi szerintem felesleges is) remélem nem voltam okoskodó!!! Rita úgyis kijavít ha hülyeséget írtam. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

szopihoz még annyit, hogy nekem a nagynénémen kívül az édesapám volt még NAGY SZOPI ELLENES :cry: :cry: :cry: a végén már olyat talált mondani, hogy ha anyagi oka van annak, hogy szoptatni akarok (tehát nincs pénzünk megvenni a tápszert) akkor ő vállalja, hogy fizeti a tápszert, csak ne szoptassak (mert tönkre megyek tőle SZERINTE :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ) ezt csak azért írtam Linocs, hogy nem vagy egyedül ezzel. Neki is mindig az volt az első kérdése, hogy van-e elég tejem. :cry: Most meg az, hogy MIKOR AKAROM MÁR MEGSZÜLNI EZT A GYEREKET!!! JÖJJÖN MÁR KI MERT TÚL NAGY!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: SÍRNI TUDNÉK ILYENKOR!!!! ÉS PONT AZ APÁM!!!! :cry: :cry: :cry: (látom ma depis napra ébredtem :D le is lövöm magam :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi a tanácsokat. Most egy óra alvás után evett ciciből (bár meg kell hagyni most is megpróbálta, de nem zizzentem rá, így inkább evett D)
Lesz még pár körünk azt hiszem, de nem hagyom magam :D

Most lépek, elmegyünk sétálni, aztán visszaolvasok :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Képek a lánykánkról:
Kép
Kép
Kép
linocs

Sziasztok!

Próbálkozom én is az egy cici témával, de annyira haspók, hogy nem elég neki a 70-80 (épp annyira hogy 15 percre bealudjon) és üvölt rá fél órára, miközben sztem már totál üres az aktuális cici.
Nálunk pont fordított a helyzet, éjszaka egyszerűen nem tud rátalálni a cicire, napközben sokkal ügyesebb. Most épp bimbóvédővel próbálkozunk, eddig mintha bejönne a dolog.
Mi kénytelenek voltunk cumit adni, de csak latexet, szilikont nem kap.

Éjszaka fennvolt 3 órán keresztül, sehogy sem lehetett elaltatni, és most délben is produkált egy jó kis műsort.
Hogyan lehet rászoktatni szép lassan, hogy inkább nappal műsorozzon és ne az éjszakát vágja ketté?
Fürdi után kisangyal éjfélig, aztán 3-sőt néha 4 óráig kukorékol... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Linocs!
Nagyon aranyos, és micsoda szerkó!

Lánzok!
Ti tudtátok, hogz csak olyan számlára lehet kérni a családi pótlékot, aminél tulajdonos vagy? Most volt a férjem az Államkincstárban, és nem jó nekik az a számla, ahova eddig ment családi pótlék, pedig direkt mellékeltem egy számlakivonatot is, hogy lássák, hogy eddig oda, hanem igazolni kell, hogy én is tulajdonosa vagyok a számlának. Az, hogy aláírtam a kérelmet, meg eddig odament a lé, nem érdekli őket. Ezt a hülyeséget! :evil: Most apa mehet még 1x. És vagy átiratjuk a számlánkat, vagy a férjem kéri a családi pótlékot. Mérges, mérges.

Szopi:
Ma csak ciciből eddig. Egyből. Néha 30, néha 50. Most el van ájulva.
De: túlléptük a 3 kilót! Jöhet a séta!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Aprooka!
Nem tudom, nálam már ez a második gyerek, aki éjjel nem műsorozik (kop-kop), úgyhogy nem tudom, mit csinálj. Éjjel én nem keltem, magától ébred (nem is három óránként, az biztos! :oops: ), eszik, és visszaájul. Mázli? Remélem nem romlik el. De éjjel ő is kevesebbet eszik, mint nappal. Reggel meg bepótolja. (Bocsi, reggel két mellből etettem :oops: , mert így becsúszott 80-90, utána napközben egyből már csak 50-ek.)

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Vica, gratula! Sok tejcsit nektek!!!!

Kép
Kép
gabi82

Még egy kérdés:

A kórházban body+rugi és egy takaró volt Levin, itthon sem merem alább öltöztetni, nem is izzad, de közben meg azon gondolkodom, hogy nem sok ez így augusztusban??

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Linocs: Felkötheted a gatyád, nekem Petya csak 7,5 hónaposan állt 4kézlábra. Jók a képek!

Memme: Aranyos a 2 csajszi együtt!!!

Kriszta, Aprooka: hajrá szopi!!

Kriszta: Anyóssal ne törödj! -Ha híz

ik Petya akkor nincs gond, nekem is mindig kevesebbet evett, mint amennyi a nagykönyvben meg van írva, de hízott, fejlődött, így nem stresseltem magam vele....

Veronikusz: Nagyon durva amit a papád mondott! Remélem mostmár rájött,hogy a szopi nem tesz tönkre!

Más:
Van egy pár dm-es kuponom, amit én nem használok fel, ha valakit érdekel szivesen odaadom vagy elpostázom:

2008. augusztus 31-ig érvényes:

-Johnsons bébi védőkrém: -130 Ft
- gabi bababarát mosópor: -300 Ft

2008. szeptember 30-ig érvényes:

- Weleda krémfürdető: -200 Ft
-Babylove csepegésmentes pohár: -300 Ft

2009. március 31-ig érvényes:

-ebelin masszázslabda vagy kesztyű: -100 Ft

KépKép

KépKép
cukorfalat

Aprooka: szerintem egy body és egy kis zokni elég, bár nem tudom,hogy hol laktok? Mert tavaly nekem ilyenkor volt csöpp Petya és ő így volt itthon, bár mi panelban lakunk, ahol 28-30 fok van állandóan.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Cukorfalat!
Nem, sajnos nem jött rá. :cry: amint azt láthatod a szüléshez való hozzáállásából is. Így intézi el, hogy örüljek annak, hogy elmennek. :oops:

Steffi!
Én hétfőn megyek CTG-re, laborra. Te mondtad, hogy te meg kedden? Vagy Dorka???? :oops:
Hogy alszol mostanában??? Jobban? Én most megint visszatértem a rossz alváshoz. Hiába! Nincs elég hideg. :oops: Ja ! és már egész nap ég a gyomrom. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!

A papád nem semmi......nem irígyellek, de minden családban vannak akik felhúzzák az embert nap mint nap...nálunk is van, de gondolom ez nem nyugtat.
Egyébként én ma megyek CTG-re egész pontosan mindjárt indulok.....

Köszönöm Mindenkinek a dícsérő szavakat!!!!

Linocs!
Fruzsi nagyon nagy :lol: hogy teleik az idő....még most tetted fel a krumpliorros képeket,meg a nagy pocakosakat :lol: hihetetlen :!: :!:

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok,

No csak nem olvastam vissza tegnap... Hülye napunk volt, már a védőnőt is felhívtam a végén, hogy hogy tudom eldönteni, hogy ez most "csak" szopisztrájk, vagy netán a Cerazette hatása (szerda óta szedem...) :( De megnyugtatott, hogy ha a Cerazette miatt megváltozott volna a tejci, akkor valószínűleg egyáltalán nem enne, úgyhogy próbálkozzak csak a szopisztrájk "leverésével", aztán ha 2-3 napon belül nem javul, akkor hagyjam abba a Cerazette-et...

Délután felébredt, 1 órát ordított (ilyenkor megnyugtatni se tudom), aztán beájult, majd 1 óra múlva kelt és evett ciciből, majd újra szunya. 5-kor kelt, picit evett, 1 óra ordítás, végén újra evett, majd 6-kor úgy elájult, hogy csak éjjel fél 12-kor ébredt fel. Ekkor evett valamennyit, 2 órát ordított, újra evett, újra alvás reggel fél 6-ig. Azóta (el ne kiabáljam), volt 2 ordításmentes szopi :) Csak rengeteget kivett belőlem a tegnapi nap, meg az éjjeli 2 óra :( Mindegy, bizakodó vagyok, remélem a reggeli szériát folytatjuk, és hisztimentesen fog szopizni...

Memme, gyönyörű Fruzsi :D

Aprooka, Annán már a kórházban is csak body+takaró volt a 2.naptól, a csecsemős nővér mondta, hogy vegyük le róluk a rugit, mert iszonyú meleg van, sőt az egyik esti fürdetés után már rájuk se adták... Úgy kellett külön kérnem egy rugit arra az esetre ha éjszaka mégiscsak lehűlne...

Veronikusz, kitartás, pénteken jön a hideg :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

No látszik, hogy keveset aludtam.. :oops:

Linocs, persze neked akartam írni, hogy gyönyörű Fruzsi, és
Memme, nálad meg a két lány együtt, nagyon jó kép!!!

Ezer bocs, ez a pár óra nem volt elég, hogy agyilag is ébren legyek :oops:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

sziasztok,
rég jártam erre. :( mentségemre legyen mondva, hogy 3 gyerek orrát szívom napjában többször jelenleg. :(
képzeljétek, ma teljesen friss vagyok :D , miután Dóra este 1/2 9-től hajnali 1/2 4-ig aludt és a többiek sem ébredtek fel semmiért.
bocs azoktól, akiknek épp katasztrófa éjszakáik vannak, de ez számomra most olyan nagy öröm, hogy meg kellett osztanom veletek.

a "mindegy mit, de valamit mondani " a teljesítmény orientált rokonoknak nálam bevállt. a második gyereknél már nem gondolkodtam csak mondtam kapásból, hogy persze, rengeteg tejem van.(szülés után 10 perccel. :) ) ettől nyugi lett és engem is békén hagytak azzal, hogy most hány grammot is evett a gyerek, és biztos elég az neki.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Szjudy,,
szerintem is gyönyörű Fruzsi! :D :wink:
Simán be is vállalnám, csak egyrészt nem t'om mit szólna hozzá legkedvesebb druszám (...), másrész itt sertepertél egy hasonló évjárat meg egy kicsivel nagyobb... :)

Veronikusz
esetleg mutasd meg apukádnak az én pocakos fotómat, amit anno feltettem (nyolc hónapos) aztán Eszter képét. Bocs, hát ez gonoszság volt, de tudod, te mért mondtam.

Aprooka,
nem tudok mit mondani az éjszakai műsor témához, tényleg csak annyit, hogy ki fog az alakulni, de hát nemrég bújt ki erre a világra.

Manóka, szia!

teljesen meg tudom érteni a nyugis éjszaka feletti örömmámort.Valamelyik nap én is magamtól ébredtem reggel és éjjel sem ingáztam, releváció volt.

Megyek, ennyi időm volt.

Kép

Kép

Kép
memme

Manóka, gratulálok! :D Hidd el, ha Anna ilyet csinálna én is világgá kürtölném :D :D

Memme, elhiszem, azért két gyerkőccel se lehet semmi boldogulni :) Majd megtudom - remélem...

Nem akarom elkiabálni, de a hajnali hiszti óta nem volt több!!! Illetve volt egy kör sírdogálás, de az már szerintem pocigond volt... Ma egész nap eszik-alszik- gagyarászik és vigyorog :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Most éjjel mi is csak kétszer keltünk, így megszakításokkal, de végre aludtam 6 órát. Ez két hete most volt először. Tiszta kóma vagyok tőle egész nap... :lol: Azért remélem ennél a tendenciánál maradunk.
Köldökcsonk végre leesett, még pár nap és fürdizhetünk rendesen.
Viszont ma 70-kel elvan, pedig lenne több is.
Amikor meg leszívom, akkor utána kb. fél napig sokkal kevesebb a tejci. Ez normális??

Ti elhasználtátok a kórházban kapott Oliatum termékeket? Jók?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt Lányok!

:oops: :oops: :oops: nekem olyan iszonyú pocsék éjjelem volt, hogy az már nem emberi. Ma ha hazajövünk a fogorvostól az lesz az első, hogy összerakom a kórházi csomagomat. Már este se tudtam mindent kivasalni, mert nem voltam jól. Éjjel meg alig aludtam. A meleg is betett, de a hasam is fájt. Lányoknál ilyen nem volt. :oops: A végén már az idegtől se ment az alvás. Nem tudtam eldönteni, hogy most 10 perces fájásaim vannak, vagy csak szimplán hülye vagyok. Most reggel úgy néz ki jobban vagyok szerencsére.

Bocsi a panaszkodásért, de olyan rossz volt. :oops: :oops: :oops:

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Veronikusz
, jó ha összepakolsz, aztán maradtok még egyben. :)
Egyébként repülőnap (air Race) most hétvégén lesz, és mi nem megyünk, mert Nyíregyre megyünk. Pedig biztos kimentünk volna. Talán nem is lesz olyan rekkenő hőség.

Judy
, ügyes voltál és kitartó, minden elismerésem!

mtunde

Sziasztok!

Először is nagy gratula Aprookának és Vicának a babákhoz!!!!!!! :D Minden jót és sok-sok tejcit kívánunk!

Nekem sincs mostanában idő jönni túl gyakran, de azért olvasgatlak benneteket. Most intézzük az utolsó előkészületeket, nagytakarítást stb, és Zsófi is egyre anyásabb, biztos érzi, hogy hamarosan már osztoznia kell rajtam.

Aprooka: Éjszakázással kapcsolatban annyit javasolnék, hogy az éjszakai keléseknél, szopiknál próbáld minél kevesebb macerával intézni a dolgokat. Olyanra gondolok, hogy ne nagyon kapcsolj lámpát, csak kis halvány fényt, ne mérd, hogy mennyit eszik, ne cserélj pelust, csak ha kakis a baba, stb. Így viszonylag gyorsan megtanulja, hogy éjszaka és nappal között különbség van, kialakul az éjszaka tudata.

Nekem is lenne egy kérdésem: az anyakönyvezést hogy intézik a kórházban? Csak azért kérdem, mert Zsófinál jöttek a kórházban, kitöltöttek minden papírt, nekünk csak az önkormányzathoz kellett elmenni a már kész anyakövért és lacímkártyáér. Ez a Kútvölgyiben hogy működik?

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok!

Eperke, próbálkozom, de a Kisherceg mindenképp peluscserét akar etetésenként. Ahhoz meg kell még a villany, mert folyamatosan összepipili magát olyankor...akkor meg már öltöztetni is kell.
A ma éjjel volt a legpocsékabb. 8-hajnali 1ig ment a műsor, már állva elaludtam. Hogy bírta...?
Totál kikészítettük egymást, kb fél óránként volt cicin, és elhatároztam, hogy ha nem nagyon szükséges, nem használom a mellszívót. Másodszr játszotta el velem, hogy leszívtam a maradékot és emiatt egy kerek napig nem volt tejem. Tutter emiatt ment a balhé, pedig nem is este szívtam le. :evil:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?