A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Bejci!

Ahogy én tudom a jósló fájások egyrész mensi szerű görcsök másrészt nyilamló fájdalom az alhasba ami átsugárzik a gerincbe,derékba és esetleg a lábakba is. De lehet,hogy a gyerkőcös anyucik ezt jobban tudják nálam. :oops:

Márti!

Örülök,hogy Lehel már jól van,de sajnálattal olvasom,hogy ti meg lebetegedtetek :( mihamarabbi jobbulást kívánok nektek.

Bagzerka!
Örülök,hogy sikerült elköltözni és minde ok. A net is biztosan hamarosan meg lesz :wink:

Csehi!
Szép a babalak,gratula

Minyu!
Sajnálom a hányást,sajna velem is előforult ismér az utobbi hetekben néhányszor. :( Már nem sok van hátra :wink: :)

Kép
Kép
a.m.

Szeder!
Megnézetm az Anyooka féle titkos táblit és te nem vagy benne. Így én felírtam számodat,ha van valami nyugodtan írj,elküldöm priviben a számomat.
Nagyon el vagy tűnve!Írj,hogy jól vagy-e?

Kép
Kép
a.m.

Minyu

Nekem is egybe szokott állni a hasam. Ha lehajolok hirtelen vagy felállok, ha éjszaka pisilni kell vagy ha éppen olyan kedve van gombocba összeugrik. Nem tudom mitől van. Nem görcsölés, de olyan mintha ki akarna szakadni a hasam. Aztán egy idő múlva visszáll.

KépKép
druska

Nekem is tegnap ota eleg sokat kemenykedik a hasam, pedig eddig egyaltalan nem volt ilyen. Nagyon remelem, hogy ez nem jelent semmi rosszat :?

A.m. meg a torpiek a tabli elejen, azert nektek mar olyan jo, mert annyival elobbre vagytok, mint mi sereghajtok. :oops:

KépKép
Kép
humanka

Szép jó reggelt mindenkinek!

Egy újabb hét következik... ennyivel is kevesebb a végéig... :)

Szerintem most nem leszek túl népszerű azzal, amit irni fogok, de nálunk igy működik, és ezt mondják:
37. bötöltött héttől kezdve nem beszélnek koraszülésről. És a babát a 40. héten is csak akkor hagyják ott a mamánál, ha a 36. heti hüvelyleoltása negativ eredményű volt (ez az esetek 20%-a). Odaadják egy picit, de pár perc után el is viszik.
Koraszülésben a babának a "legjobb", ha a 7. betöltött hónapban születik 32-34 hetesen (ha már feltétlenül koraszülés), mert akkor még nem kezddik meg a tüdehében valami olyan fejlődési folyamat, amit nem jü, ha megszakitanak. Ezt úgy mondják nálunk, hogy tökéletesen ki tud fejlődni inkubátorban is, vagy anyaméhben is, persze a legjobb az utóbbi, de a legrosszabb, ha a folyamat közben születik meg a baba, és az anyaméhben elkezddik, és inkubátorban végződik. Nem lesz tőle ugyan semmi gond, de ez esetben sokkal több komplikációlehetőség van.
Szóval 34-37 hét között a legveszélyesebb a koraszülés.
De hangsúlyozom, ezt nálunk mondják, ezalatt a pár hónap alatt eléggé világossá vált számomra, hogy mindenhol mások a szakmai irányelvek... Erre legjobb példa, hogy akikkel együtt nyaraltunk (pesti pár), szintén császáros anyuka volt. Neki spinális érzéstelenités melletti műtét ellenére aznap már odaadták a babát, lásd el, ahogy tudod alapon... Nálunk csaszi esetén a kismama 2 napot (!!!) egy un. műtét utáni megfigyelőben (őrzőben) tölt, és az ilyen érzéstelenités után 24 órán belül meg sem mozdulhat. Szóval iszonyú nagy a különbség orvos és orvos, kórház és kórház között...
Mindazonáltal koraszülöttnek számit az a baba is, aki bár 39 vagy akár 40 hétre érkezik, de súlya nem éri el a 2500g-ot.

Starlark,
úgy jött ki az időpont (19-e), hogy utána héten mennek a dokik kirándulni Erdélybe, ezért nem tudna a saját orvosom megvizsgálni. Igy megegyeztünk, hogy a kirándulás előttre időzitünk. ;)
Azért egy tali mindenképpen jó lenne, ha beleférne.

Kép
Kép
lolababa

Szeder!

Hú, merre vagy! Csak nem babázol itt már titokban?

Bejci!

Bizony! Majd küldöm az sms-t a baba nevével és egyéb paraméterekkel! :lol:
Valószínű könnyen megy a titokőrzés, mert a férjem nem is akarja, csak a szülőszobán megtudni a baba nemét!

Hú, Csajok!

Nálunk dögrováson az egész család! Mi Apával csak nagyon náthásak vagyunk, de a srácok! Lehel ugyan már nem lázas, de taknyos és köhög. Csabi meg Berci lázzal, torokfájással, orrfolyással kínlódnak, Berci meg olyan nyűgös ehhez, amilyen még sosem volt! Nekem meg közben ki kéne pakolnom a hétvégi holmijukat, mosni,meg a kórházi pakkot is raknám már össze, bár még pár bugyi és a papucs hiányzik, a hálóingeket, pizsiket is még át kell mosnom. de nem panaszkodom, csak a srácok gyógyuljanak, du. megyünk a gyerekorvoshoz, amúgy sem árt már a babának is recepteket íratni!
Tényleg, Ti mivel fogjátok mosni a baba haját? Fürdetőkrémmel vagy samponnal? Azért vagyok gondban, mert 2 éve még lehetett kapni egy fehér színű Gabi sensitive babasampont, szinezék és illatanyag nélkül, némi kamillakivonattal, de azóta már nem láttam ilyet...

Márti
borossné becz márta

lolababa,

Én is így tudom, amit leírtál
Vagy szülessen meg a 7. hónapban, vagy várja ki a 37. hetet lehetőség szerint
Bár a kettő között is a 33. hét után már 95% -ban életben maradnak, de lehetnek szövődmények

Úgyhogy én is türelmesen várok még

De azért tovább nem igen szeretném, ha benn lenne, mint 40 hét

Kép
Kép
csibe21

Szép napot mindenkinek!

Minden rendben velünk! Nincs szó titokban babázásról.. úgyis az elsők között fogtok értesülni róla!! :wink:
Türelmesen várom a sorunkat én is, és ti is legyetek türelmesek.. hisz kibírtuk eddig.. ez a pár hét ami hátra van az meg már igazán rövid idő :wink:
Görcseim vannak.. úgy fogalmaznék, hogy jönnek-mennek.. JAAa és amit még nem mondtam nektek:
pénteken elment a nyákdugóm egy része.. és szombat délelőtt a másik fele..de állítólag még így is ki lehet húzni akár 1-2 hétig is.. hm.. no de látszik, hogy készülődik a testem a nagy napra..

LÁTOM
am, és wiona császáros lesz.. nyugi lányok, legalább biztosan fogjátok tudni, hogy melyik a ti NAGY napotok..
:wink: :wink: :wink:

Aki meg betegeskedik, az gyorsan gyógyuljon meg.. nincs idő most itt a bacikkal bíbelődni :) van fontosabb dolgunk is :wink:

szeder74

Sziasztok!

Húúú Szeder, ez durva! Elmondanád, hogy milyen volt a nyákdugó távozás? Jó lenne tudni mire számítsak?
Nagyon drukkolok nektek!
Izgulok már, hogy ki lesz az első kismami!

Csajok, aki még nem töltötte be a 36 hetet, ne izguljatok. Ne gondoljatok rá, hogy koraszülött lesz a babó. Láthatjátok többen is túlléptük már a 36 hetet, és senkivel semmi gond nem volt, veletek sem lesz. Ne parázzatok! Mindenki a megfelelő időben fog szülni, kész-pasz!

Én nagyon izgultam a pénteki front miatt, de szerencsére nem hatott ránk. Most megint mondanak hidegfrontot asszem csütörtökre. Front-figyelő lettem! :P
A hasam még mindig nagyon fönt van, ma kérdeztem a védőnőt, hogy mennyivel szülés előtt ereszkedik le a has, de nem tudott semmi okosat mondani.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de az én kislányom egész álló nap mocorog... Pedig azt hallani, hogy az utolsó hetekben már visszafogottabbak. Hát nekem most zendített rá igazán. A bordáimat már szétrúgta, ülni nagyon nehezen tudok, néha egyáltalán nem megy az ülés annyira feszít. Néha a melltartómnak a merevítőjét rugdossa (annyira fönt van a lába).

Gwini, Minyu, Starlak: jobban vagytok már?

Holka: Heni nagyon aranyos, látom várja már a kistesót, és mennyire büszke rá!!! :D
Az én unokaöcsém (2.5 éves) is állandóan Noémit emlegeti, és olyan történeteket kreál vele, mintha már kint lenne a pocakból.

Röné: nagyon édes a kiskutya! Imádom a kutyikákat!

Mindenki vigyázzon magára, és tessék pozitívan gondolkodni!
Vendég

Hahó!
Mi megvagyunk, hányinger, hányás elmúlt, tegnap már rendesen ettem :)

Bejci :)
Én telefonáltam elötte, hogy mikor indul "tanfolyam" anno, gondolom most is jó, ha odacsörgetsz, de arra már nem emlékszem, hogy külön kellett-e idöpontot kérni.

Pocakkép (riadt pofán nem röhögni :oops: ) :
Kép

Tábli is régen volt, majd este próbálkozok.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Még egy kép :)
Kép

szeder :)
sógornöm még 2 hétig húzta a nyákdugó távozása után :) edig szegény nagyon megijedt, hogy mi a pék az :oops:

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Szeder!
Ez már nagyon izgi! :lol:

Eszike!
Köszi, már jobban vagyok, de még nem múlt el teljesen. Ma már van a dokim, lehet, hogy du felhívom. Egyébként csütörtökön megyek hozzá, pénteken pedig UH és Nst. :lol: Még mindig fekszem.

gwini

Sziasztok!

Jelentem visszaolvastam! :D

Sziszi7: szép neve lesz a kislányotoknak!

Eszike: most olvastam csak az utolsó diabéteszes kontrollodat. Én naiv mindig azt hiszem, hogy a kórházban lévő nővérek/dokik értünk vannak, de egyre több rossz tapasztalatot hallok :( Szép nagy már a pocid!

Humanka: jó a babás tábla ;) És nagyon jól néz ki a babaszoba! Én úgy gondolom, hogy a 40 hét, azért 40 mert az egy átlag, és az, hogy ettől van nmémi eltérés az meg azért van, mert átlagos ember ritkán van.

Ez a zöldség gyümölcs fagyasztás jó ötlet, asszem én is kivándorlok a hétvégén a piacra, majd lenyúlom páromtól az autót :)

Nostawen: jó látni téged, kitartás már nincs sok hátra ++++++

Anyooka: macskás sztori nem semmi. Nálunk a macska megtalálta a létrát, amin fel lehet jutni a padlásra. Igen ám, de gyáva dög, lejönni már nem mert, igy ott sétálgatott a létra tetején és vernyogott. Végül párom megszánta leszedte, de aztán megint felment, viszont mostmár kénytelen magától lejönni. Általában 10 perc kell neki, mig rászánja magát, hogy elinduljon lefelé. Látom te is szép nagy görögdinnyét nyeltél :D Nagyon jól néz ki Ádámka hazahozós rucija, mi szombaton vettük meg Zalánnak. Tündéri a kislányod apja nadrágjában!

Blúmi: nekem az utolsó UH a 36. betöltött héten lesz.

Holka: megfázást sajnálom, remélem már jobban vagy.

Röné: vártúrához elismerésem, nekem mostmár elég a közért is, igaz nincs túl közel :) Nagyon helyes a kiskutty! :)

Rokoni roham: nálunk az első 1 hében tuti látogatási tilalom lesz, nagyon jól láttam ismerősöknél, mennyire ki tudnak készülni az állandó látogatóktól. Ráadásul nem is lakunk közel senkihez, tehát hozzánk nem 5 percre akarnak majd beugrani.

Petra: nekünk fürdető vödrünk lesz, kiváncsi vagyok bejön-e. Ha nem akkor majd akkor veszünk valami sima kiskádat.

Minyu: jó nagy már a babótok! :) És jó nagy már a pocid a 24. héthez képest :D

A.m: jó a poci fotód :) Örülök, hogy a babával minden rendben.

Ági: én is észrevettem, hogyha sokat ülök autóba utána nagyon rosszul tudok lenni, úh mostmár próbálok figyelni, hogy ha ne adj isten megyünk valahova, legalább óránként megálljunk.

Bagzerka: örülök, hogy túl vagytok a költözésen és boldog szülinapot!

Nálunk is lehet inni a kórházban szülés alatt, illetve csokit/szőlőcukrot enni.

Bejci: remélem jót Balatonoztál :)

Lolababa: amióta túl vagyunk a költözésen szivem szerint én is csak aludnék lehetőleg egész nap. Csak közben meg mosni kell, rendezgetni a holmikat, ma megyünk kiságyat venni meg ilyenek. Szóval nem egyszerű.

Márti: ez a titkolózás nem semmi, viszont megnyugtat, hogy nem csak nekem van rengeteg 56-62-es kisruhám :D Jobbulást a kisfiadnak!

Segitség: Apa lesz itthon velünk 1 vagy 2 hétig, aztán majd meglátjuk. Kaját eleinte rendelni fogjuk. Illetve szeretnék főzni néhány adagot lefagyasztásra

Dorka: akkor mostmár végre te se dolgozol :)

Monee: nekem azt mondta a doki, hogy általában a 40. hét +/- 2 hét jönnek a babaák, de a 36. hét után már akkor jön, amikor akar. Nekem meg az megy az idegeimre, hgy megkérdezik, hogy mikorra várom, majd közlik, hogy ahhoz képest túl kicsi/túl nagy a hasam.

Lanta: szép a pocid :)

Honey: látom nem tudsz a fenekeden ülni :D

Szeder: kitartás, remélem meg lesz a még egy hét amit szeretnél (végülis addig már csak 3 nap). De ha nem, akkor meg megkezdhetet te elsőként a babázást :D Mondjuk a bizonytalanság tényleg nem túl jó. Nagyon kiváncsi vagyok rá, mikor bújik ki Adél baba.

Konan: szép nagy pocid van már Neked is.

Úgy tűnik ez a koraszülöttség is intémény függő, dokim azt mondta 36. hét után már nem koraszülöt. MOndjuk én a 38. hét előtt nem szeretnék szülni.

Starlark: remélem már jobban vagy! Borda alatti területet nálunk Zalán már vitanélkül kisajátitotta. Ennek köszönhetően állandó gyomorégésem van.

Roni: jó a bababútor :)

Winona: visszafordulást sajnálom, de ezek szerint az ember lánya észre se veszi, ha fejvégűből farfekvésesbe vált a gyerkőc? Remélem Zalán már nem akar forogni :?

Csehi: helyes a pocakod :)

Druska: mi légzésfigyelőt kapunk kölcsön, bébi őrre meg ha szükségünk lesz veszünk, egyelőre nem.

Rólunk: eltekintve a gyomorégéstől jól vagyok :) A költözés egy rémálomhoz közelitett, mostanra már kipihentem, de itt a sztori.

B kategóriás jogsival vezethető teherautót béreltünk rá, és mi cuccoltunk mindent, vasárnap reggel 9kor vette át apum az autót. Még be kellett ugranunk Baumaxba villanybojlerért (mert ugye a gázengedélyünket 2 hónap alatt nem sikerült még kiadni a gázműveknek no comment) Ott van tőlünk 10 percnyire, gonsoltuk legkésőbb 11-re otthon leszünk. Aha persze, a pénztárnál jöttünk rá, hogy nincs nálunk a bankkártya, mert párom a másik nadrágjában hagyta, és nincs nálunk elég kp. Rendesek voltak, félre tették a számlát, én leparkoltam magam a bevásárló kocsival a pénztár mellé, párom hazarohant a kártyáért. Délre értünk haza, kezdtünk lecuccolni. Az első környi doboz lehordásával, elrendezésével 3/4 8-ra végeztünk (igaz közben ebédeltünk is) kb este 9-re értünk ki Pécelre, 10kor indultunk haza, és én 11kor neki álltam az első adag háziszőrmésemet kiszedni a ketrecből, bepakolni hordozóba, stb. 3/4 12-kor hivtam anyámat, hogy ne jöjjenek holnap reggel 6ra segiteni, iszonyat későn fogunk ma végezni és legalább egy 4 órát muszáj lenne aludnunk. Mondta, hogy ne cuccoljunk tovább, vigyük le az eddig összerámolt szőrmókokat, és aztán húzzunk aludni. Én nem tudom hogy csináltuk, de fél 1kor tudtunk elidnulni, 1/2 2-re voltunk kint, akkor ugye állatok vissza a helyükre, még kaját adni nekik, 2 után indultunk vissza, hajnali 1/4 4-kor feküdtünk. Másnap öcséim jöttek 1/2 9-re segiteni a nagy cuccokhoz, a teherautó tolóajtaja a második körben a kezükben maradt (egyszerúen leesett, nem túlhúzták). Két óra ment rá, amig 4en apámmal visszanyomták a helyére, onnantól kezdve azt nem mertük nyitni, pakoltunk a hátsó ajtón át. Csakhogy a kocsi hátsó ajtaján meg rossz volt a zár, nem lehetett kulccsal nyitni zárni, így valakinek folyamatosan lent kellett ülni mellette Tehát egy ember kiesik. Miután kiértek az első körrel (ágyunk és egyéb nagy bútorok plusz néhány ketrec kicuccoltak) majd kiért apum is az első kanyar állattal (állataim hőérzékenyek, csakhogy egyszerű legyen az élet, a teherautóba hátul hőgutát kapott volna az összes, igy szüleim légkondis kocsijával utaztak). Apum kiszállt bement a kapun a leállitotta a motort, hogy becsukja a kaput, majd próbálta elinditani a kocsit, ami meg se nyekkent. Megpróbálták a teherautóval odébb vontatni, kétszer szakadt el a vontató kötél. Újabb két óra amig be tudták bikázni, majd rá 10 percre hiv a párom, hogy az egyik állatom csak hőgutát kapott fekszik az oldalán, és nem csinál semmit. Állat ellát, amennyire lehet, majd vissza a következő körért. Innen már viszonylag ment a dolog, de hála a plusz 4 órányi közbejött dolgoknak, hétfőn (kedden) is hajnali 4kor feküdtem. Bocsi, ha kicsit kúsza lett.

Kép
kistiggrincs

Hello lányok! :)

Szeder: Nem ijedtél meg a nyákdugótól? :? Bár Te már gyakorlott anyuka vagy, biztos tudod milyen az, de engem is érdekelne, mint Eszikét.
Minyu:Örülök, hogy jobban vagy! Köszi az infót, szerintem jövő hétre megpróbálunk elmenni a tanfolyamra. Pocikép dögös! :wink: Te hogy-hogy nem hízol máshová? Ez elképesztő!! És irígységgel tölt el... :wink:
Eszike: Nekem is nagyon fennt van a babókám! Nekem a bordáim már néha fájnak és nagyon sokszor zsibbad a melleim alatt. Az én Biám sem akar nagyon aludni, de ahogy olvasom, mindenki babája nagyon aktív!
Márti: AKkor továbbra is türelmesen várjuk Boross baba utónevét! A családnak meg jobbulást!! A baba hajmosásán még nem is gondolkodtam! :?
A.m: Köszi a hsz-t jóslófájásokról. Nekem akkor nincs!
KIstiggrincs: Nem semmi a költözés! Ezt végigcsinálni nagy pocakkal?! :shock: Drukkolok, hogy minél előbb teljesen birtokba vehessétek az új fészketeket! :wink:
Gwini: Kitartás! Remélem lassan már enyhül a szigor a fekvéssel kapcsolatban!

Mi most jöttünk haza a délelőtti bevásárlókörútról. Azt hiszem már tényleg csak pár dolog hiányzik Bianka "kezdő felszereléséből". Még a gyógyszertári cuccokat, meg a drogériásokat kell megvennem, aztán asszem kész leszek! Ja dehogy... még a babakocsi sincs meg, de nekem még mindig az a legnehezebb...
Vendég

Kistigrincs!

Hát nem semmi a költözös történet. Valaki odafentről nagyon nem akarta,hogy jól haladjatok... :shock: Sajnálo,de a lényeg,hogy sikerültmégha dupla eneriával is. Tényleg pihenj amennyit csak tudsz mostmár.

Jó nagy pangás volt a hétvégén lányok...Pedig még csak egy páran vagyunk óriás pocakkal a finis előtt. Bár ahogy majd lassan elkezdenek jönni a babák akkor megint lesz egy kis "csöndesebb" periódus a fórumon.
Én már nagyon be vagyok sózva sokszor. Tényleg nehéz már cipelni a pocakot és sokszor se ülni, se feküdni na és persze pláne állni nem jó.. :roll: :roll: :roll:
Mához 3 hétre vagyok kiírva,de szerintem csak 16 nap van.Én legalábbis akkorra szeretném ha már egyszer úgyis császár...
Ami "jó" az egészben,hogy a kiságy csak a hétvégén lesz,mert hiány a boltban :( ,reméljük Gyuszika nem sieti el a dolgot.

Kép
Kép
a.m.

Bejci!szivesen :)

Minyu!
Szép nagy már a te pocakod is. Tök csini a fehér ruhád. És,hogy te tényleg csak pocakra hízol.....mázlista, irígy-irígy :wink:

Eszike!
Én si front figyelő lettem a 32.hét utántól :D Gondoltam nem árt. Nekem mindig jobban fájdogál a hasam a front van.
Egyébként is szokott napi 3-5 ször fájni, na meg a keményedések. Tegnap szinte egymást érték,de nem aggódok csak várom a sosomat :D

Kép
Kép
a.m.

Szeder!
Köszi a privit. Számod elmentve! :wink:

Kép
Kép
a.m.

Húúú de izgi, hogy már tényleg bármikor történhet valami...
Nekem speciel Lolánál délután elment a nyákdugó (szintén darabokban, én meg azt sem tudtam mi a csoda az...), éjjel meg megindult a szülés...

Szeder!
Sok drukk neked, bármi is történjen!!!

Ez tök furi, hogy többen irtátok, hogy ha csaszi, akkor legalább tudni a pontos időpontot... Nálunk csaszit is csak akkor csinálják meg, ha megindul a szülés magától... Sőt kicsit vajúdni is kell vele (bár egyáltalán nem vészes), nem visznek azonnal a műtőbe akkor sem.
Bár most a példáitokból kiindulva azért megpróbálok egyezkedni a dokimmal.. márcsak azért is, mert nálunk nagyon nem lesz egyszerű a helyzet. Nemrég volt kérdés, hogy kinek milyen segitsége lesz... hát nekem sarkantyúkához hasonlóan sajnos semmi...
A kórházban töltött időmre is előre szervezkedni kell, hogy a nagyobbik kicsimre ki fog vigyázni... apának sajna szabija sincs már, az apaságit meg jó lenne, ha akkor tudná kivenni, amikor nekem lesz rá szükségem. 10 kilót bajos lenne emelgetni friss hasi sebbel... :?
Anyósom úgy volt, ideköltözik, de most nagyon komolyan filózom rajta, hogy nem akarom. Totál beteges, semmi szükség rá, hogy akár a picit megfertőzze bármivel, akár nekem legyen még ő is egy plusz nyűg, teher a nyakamban...

Amúgy ma szerelték be nekem a gardróbba a pluszpolcokat, végre elpakolhatom a kisruhákat is. Már úgyis tök szarul éreztem magam, hogy nem vagyok totál összekészülve... tavaly már 5 hósan minden glédában állt... :D

Ja, és bár nem engem kérdeztetek, a nyákdugó olyan, mintha darabos folyásod lenne. Amolyan kocsonyás, rózsaszines izé, amiről elsőre szerintem senkinek nem az jut eszébe, hogy na ez a nyákdugóm... :D Főleg, ha kisebb darabokban távozik...
Bocsi, ha túl szemléletes lett...

Kép
Kép
lolababa

Itt van tolem is egy mai pocikep, es a ma reggeli merlegeles eredmenye: -1 kilo az indulashoz kepest :shock:

Kép pocak

KépKép
Kép
humanka

nyákdugó:
először barnás sűrű valami, olyan, mint a =cicakaki= nyúlós valami.. ez több részletben.. aztán rózsaszínes kocsonyás állagú váladék..
és
igen
lehet a távozása után 1-2 órával szülni és 1-2 héttel.. gyakorlatilag nem jelent különösebben semmit sem.
talán annyit, hogy jól halad a tágulás... én nem érzem közelebb a szülés várható idejét ettől.. hisz ma hétfő van és péntek-szombat távozott ...

én még szeretném, ha maradna Adél.. nem sürgetem a születését... bár én is türelmetlen vagyok mindennel, és mindenkivel.. de úgy érzem, hogy most kezdek lelkileg felkészülni.. és ezt mindenképp meg kell élnem..mármint a felkészülést.. a szülésre.. mert nem egy egyszerű vajúdásról van szó, hanem egy új élet lép az életünkbe.. és igen is fel kell készülni, rá kell hangolódni lelkileg..
igaz, itt volt ez a 9 hónap.. de most azért itt a vége felé már nagyon más.. valóságosabb lett...
de tapasztalatból tudom, hogy ott a szülőszoba bejáratánál döbbenünk rá, hogy: IGEN, MOST BE KELL MENNI, ÉS ÜGYESNEK KELL LENNI.. ott lesz igazán valóság, amire oly rég vártunk..

szeder74

Eszike!

Azt mondják, 1. babánál akár 1 hónappal a szülés előtt leszállhat a pocak, na erre én jól rácáfoltam: a vajúdás estéjén, a kórházba indulás előtt szállt le az 1-nél, a 2-nál menet közben a kocsiban, a 3-nál pedig 5 ujjnyi tágulás után, amikor a tolófájásokra vártunk! Egyébként akkortól úgy érzed, felszabadul a tüdőd és újra tudsz normálisan lélegezni, cserébe viszont egyre többet jársz majd pisilni!

Szeder!

Én már eddig is úgy gondoltam, hogy Te leszel az 1.babázónk! De ez a nyákdugó! A fiúknál mennyi idővel ment előbb a szülés előtt? Nálam mind3x a vajúdás alatt volt!

Nyákdugó: valóban darabos folyásnak tűnik, de lehet a színe élénkpiros és alvadtabb, barnás, nyúlós, ragacsos valami! Nekem az első 2 alkalommal 1, a 3. alkalommal 2 darabban távozott! Akkor már tényleg nagyon közel a vége!

Márti
borossné becz márta

hahóó!!
bevallom, csak beugrottam, alig olvastam bele...de amik megragadtak:

am, winona, mennek a drukkok, van valami könyv, amit olvastok a csáészárról hoyg felkészüljetek?? vagy ez hülyeség?? az jó rákészülés lehetne, nem??!

szeder!!!
húúúúúúúúúúúúúúúúúú.... :)
nekem is akkor jött a nyákdugasz, mikor pár órával készőbb bementünk már!!! nagyon izgiii

ma kaptam hírt: barátnő barátnője most szült, majdnem 36 hetesen, asszem 35+5 volt, és 48cm és 2,5kg. minden oké, de a 37.-38. hétig a babát bent tartják, anyuka mehet 4 nap után, és be kell járnia szoptatni :O azért az elég érdekes lehet....
így ezt jelnek vettem, hoyg kicsit fogjam vissza a türelmetlenkedésem :) mert már minden rendben, de a tüdeje nem elég érett. szóval én várok még :)
persze gondolom ez az egész kórház-függő, mind minden!

nekem is tök jó kis keményedés vagy görcseim vannak.... ki tudja melyik :D mivel simivel konkrétan csak a szüléskor lettek!! szóval tökre örülök, hátha most könnyebb lesz kicsit..... szerdán doki, kiváncsi vagyok mit mond...most pl kb 2 perce állandó menzesz-szerű bekeményedés volt alul.... eddig csak este voltak....
na izgiii

ja és ma kimostam vágre az elsőp adag rucit, ágyneműt, matrac huzatot, ilyeneket. szóval már kezdek jól állni. ja meg dm.-ben beszereztem minden apró tusfürdőt, stb-t kicsiben, hoyg ne majd az otthoniakat raboljam le :)
meg ma simi ovis ebéd befizetése is megvolt, szupiiii

na majd jövök még, és izgatottan várom a híreket :):):)
páá

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Ma végre elértem a dokimat! Azt mondta, hogy nyugodtan használjam a kúpot, nem baj a nyitott méhszáj. És lehet Canesten vagy Pevaryl kenőcsöt is használni. És a legfontosabb, hogy a babára ez semmilyen veszélyt nem jelent. :lol: Viszont teljesen elmúlni valszeg csak a szülés után fog. :roll:
Na nem baj, én már ennek is örülök! Csütörtökön megyek hozzá, aztán Pénteken UH és az 1. Nst! Már úgy várom. :lol: A héten még tartom ezt a szigorú fekvést, aztán a jövő héttől már többet fogok felkelni. Az már a 37 hetem lesz.

gwini

Sziasztok!

Voltam én is dokinál. Egyben és zárva minden, baba okés, az áramlás jó és az UH szerint napra pontosan akkora mint kell neki lenni. Valószínű, ha nem történik valami nagy csoda, én még nem fogok szülni. :D Jövő héten NST.
Jah és tuti, hogy Ákos babánk lesz. Láttam ma én is a "bizonyítékot". :lol: :lol:

Görcsök, keményedések nálam is vannak naponta, de a méhszájamra ez még úgy tűnik nem volt hatással.

Szeder!

Mennek a pozitív energiák Feléd. :D
Remélem a sok drukkolás mellett nem érzed a "teljesítménykényszert", hogy Adélkának kell először megszületni a topikról. Szólj, ha állítsuk le magunkat! :wink: :lol:

Szépek a pocifotók!
Én is rakok ma, ha hazajött a másik fényképelő. A kicsivel tök sötét képeket tudtam csak fényképezni. :roll:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Ma én is voltam dokinál, hogy visszajött a nyaralásból.
Hát pihire vagyok ítélve... 2100 lett az érték a 3000-ből és no-spa-t javasolt. Pedig tényleg nem érzek görcsöt, csak max kellemetlen feszülést néha néha.
Kicsit meg vagyok ijedve, remélem ez a fenyegető koraszülés a papíron csak hivatalos frázis, mert feküdnöm nem kell.
No de moat a héten összerakom a kórházi pakkot, mert sajnos én is olyan vagyok hogyha nem lenne utolsó pillanat akkor nálam se készülne el soha semmi :)

Gyomorrontás teljesen letudva hálisten, most már csak itthon készült kaját eszem az fix.

Lola: nekem 23.-án kell mennem a kórházba kenet plusz UH-ra :)
Nem együtt jár a család nyaralni úgylátszik :)

Küldj egy privit neked mikor jó a tali, én már lazán vagyok.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok csajok!
Jaj a francba most voltam dokinal es annyira megijesztett hogy az valami. a fej merete BPD 88 - as. A betoltott 34-dik hetben. Mi a velemenyetek ez jo? vagy mar koros?mert nem mondott semmit, csakhogy nincsen viz a koponyaban. Holka mondj valami okosat.
Mondjatok valamit kerlek. pusz mindenkinek sziszi

szisziKép
sziszi7

Sziszi7!

Igazából nem tudok Neked semmi orvosit mondani, de nézd meg a mi eredményeinket:

32 hetes 5 naposan, BPD: 86 mm
36 hetes 0 naposan, BPD: 92,6 mm

Senki nem mondta nekem, hogy ebben bármi kóros lenne, pedig több orvos is látta az eredményeket.

Honnan gondolja a dokid, hogy bármi baj lenne? Nagynak találta, vagy kicsinek?! Nem értem.

Monee

monee85

Monee NAgyon nagynak talalta!
Eddig mindig tok rendben volt minden. MOst meg azt mondja hogy nagy a koponya, de egyelore nem lat benne vizet. Kihangsulyozta hogy egyelore. Engem meg a szivbaj kornyekez

szisziKép
sziszi7

Sziszi

Egyáltalán nem nagy, betöltött 34. héten meg pláne! Mind3 fiam a 39. héten született 96-97-es BPD-vel, a 32. hét körül is már 90 körül volt nekik (szép, gömbölyű golyófejűek voltak :lol: ) most a kislányomnak 83-as volt a múlt héten, 32 hét+5naposan, szóval ne aggódj, teljesen jó a BPD-je a babádnak!

Márti
borossné becz márta

Sziszi7:

Dobok Neked egy linket, csak hogy megnyugodj! :wink:
Biztos minden O.K. a babáddal, és azért az uh gépek annyira nagyon nem pontosak... szóval 1-2 mm ide-oda az nem számít!

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Vendég

Sarkantyúka: Küldtem privit :wink:
Vendég

Starlark!
Nekem is fenyegető koraszülés miatt kell feküdnöm már 3 hete! :? Csak nekem 3110-es volt a méhszájam. Én 24-ből 23 órát fekszem. Szerintem feküdjél te is, mert a babának még bent kéne maradnia egy ideig!

Sziszi!
Én sem hinném, hogy bármi gond lenne a babáddal! Ez jó értéknek tűnik. :roll:

gwini

Sziasztok!

Blúmi! Roni! Holka! Petra! Kistiggrincs! (és persze még akiket kifelejtettem) Köszi a pocidicsit! :D Aranyosak vagytok!

A.m.!
Ez most a kedvenc ruhám! Jó az anyaga, elég hosszú (nem lóg ki belőle a fenekem), jó a színe, vékony a pántja, az sem melegít! Szóval szeretem. Egyébként én is leginkább pingvinhez hasonlítom magamat és persze a párom is (mindig ezt mondja: "én kis dagi pingvinem"), de tőle nem esik rosszul, sőt szeretem, olyan kedvesen mondja, eszemben sincs megsértődni rajta! :D

Starlark!
Gyomorégés, gyomorgörcs ügyben együttérzek veled! Nekem mostanság úgy szokott görcsölni a gyomrom - főleg az első evésnél - hogy szabályosan fettrengek és jajgatok. Sokszor úgy vagyok vele, hogy ha valaki látna, azonnal mentőt hívna, hogy biztos szülök! :( De gondolom ez a sok savamtól van, mert mostanság megint rendszeresen ég a gyomrom és a savam a torkomat mardossa. :cry: Ezzel a 2100-el pihizzél sokat, bár gondolom nem kell mondani. A feszülés is megvan nekem is. Néha úgy befeszül a hasam (főleg reggel), hogy úgy érzem kiszakadok. :cry: Igen kellemetlen tud lenni.

Roni!
Majd lemegy: én is ezzel vígasztalom magamat és persze mások is! Remélem így lesz! :lol: :wink: Klassz a babóca leendő helye, igazán szép! Teccccik!!!! :D :P Vizesedés: sajna, van ilyen. Én is vizesedem, de még nem ennyire. A tv-ben hétvégén azt mondta egy orvos, hogy az a lényeg, hogy ilyenkor jóval több folyadékot kell inni. Meglepődtem, mert amikor a fiammal voltam terhes, akkor pont az ellenkezőjét mondták (???). A dokim is azt mondta legutóbb, hogy egyek sok-sok dinnyét! Én pedig nem ellenkezem :wink:

Minyu!
Sajna én is érzek ilyen keményedés-dolgokat. A napokban pl. többször előfordult reggel, hogy arra keltem, minha a babócám totál keresztbe feküdne fent a gyomromnál. Alul tök puha volt a hasam, fent pedig keresztbe igencsak kemény! :? De máskor meg úgy érzem, hogy a gyomromat tapossa a lábával, vagy a kis patácskáját a gerincembe akasztja. Úgyhogy igazából nem tudom, hogy hogyan fekhet?! De szerintem még nem fordult be, mert érzem mindenhol. Kiváncsi leszek majd a következő UH-ra, de sajna az csak a 38. hét körül lesz.

Szeder!
Hááát! Erőteljesen közelítünk a célhoz! Ez a nyákdugó dolog engem is meglepett! Bár nekem ilyen anno nem volt és nem tudom, hogy eljutok-e odáig most is?

Humanka!
Igazán jól nézel ki!!! :D Ezt a -1 kg-t hogyan csináltad??? Na nem is ez a lényeg, hanem hogy jól vagytok!!! :lol:

A párom nem bírta tovább: az előbb összerakta bababútort és a kocsit. Holnap én is elkezdem kimosni a babaholmikat, a kórházi motyót pedig már majdnem teljesen összeraktam. Tulajdonképpen jöhet Annácska!!! :P
Kép Anna-mobil
Kép Itt fog pancsizni
Kép Itt alszunk és pelusozunk
Kép Annácska egyéb holmiai

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Starlark!

Pihenj sokat, akkor minden rendben lesz!

Kistigrrincs!
Nem semmi a költözős sztori. Nem is tudom, hogy bírtad. Mi pénteken rendeztük át a hálót, felállítotttuk a kiságyat, persze kitakarítottam, visszapokoltam mindent, de teljesen kimerültem. Hát még egy költözés!

Konan!
Mi ugyanilyen kádat vettünk, csak a figurák mások rajta!A többi babaholmi is nagyon szép!
:)

Sziszi!
Nyugodj meg, ahogy a lányok is írták, méreteinek megfelelő a baba.

Már régebben is írtátok a babaholmi mosást, de én elfelejtettem (vagy átsiklottam felette :oops: ), hogy milyen mosóport használtatok? És öblítőt? Én alapvetően Ariellel mosok, és Lenorral öblítek, de nem tudom ezek jók-e a babaholmiknak?

Kép
Kép
petra1980

Bejci nagyon koszonom a linket! Tenyleg lenyugodtam. Lanyok koszonom a nyugtatasokat, de tenyleg annyira beparaztam, hogy az valami csoda.

szisziKép
sziszi7

Petra!

Én nem mertem a szokásos Ariellel mosni,így vettem Gabi mosóport. Az öblítőm az Coccolino,de rakok bele egy evőkanál ecetet is így az esetleges mosópor maradványokat az semlegesíti. Nekem a védőnő mondta,hogy így csináljam.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok Csajok! :D

szeder,
tyűűűűű, te már tényleg nagyon a végét járod!!! :D :D

roni, jaj szegénykém, tényleg nem semmi a lábad! De legalább biztos lehetsz benne, hogy a +16 kg jobbára víz, és hamar lemegy.

wiona,
sajnálom, hogy visszafordult a kiscsaj! :? de így legalább tutira mehetsz!!

röné, naaaaaaaagyon irigykedek a kutyus miatt!! Úúúgy megtutujgatnám! :D Nekünk is volt mindig kutyánk , macskánk. De most hogy a legutóbbi kutyi már nagyon öreg volt és elpusztult, anyuék nem vállaltak be újabb ebet. De nagyon hiányzik egy kutyus a házból, és szeretném ha Flóra is állatok közt nőne fel!

Nálunk nagyjából minden rendben. Hasonló keményedéseim vannak ugyan, mint, amikről minyu mesélt, de már nem tulajdonosítok neki jelentőséget.
Amúgy a wellness hétvége szuper jól sikerült!! :D Totális egymásrahangolódás apával! :D
Sajna a gomba nem sokat javult :( ... pedig már 4 Canestenen túl vagyok és tapasztalatból tudom, hogy ilyenkorra már hatnia kellene.

Lenne egy kérdésem: van még valaki,akinél sokat csuklik a babó?
Flóra az utóbbi 2 hétben nagyon rázendített a csuklásra. Van hogy naponta többször is csuklik szegénykém.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

márti,
ez a köldökzsinór dolog csak szülés közben derült ki, vagy már elötte is tudtátok?
Csak azért érdezem, mert nálunk a 31. hetu uh.-n konkrétan látszódott, hogy a nyakán van Flórának a zsinór. Vagy leaglábbis a nyaka elött látszott a köldökzsinór egy része.....

Nálunk a segítség egyébként apa lesz. 2 hétig itthon marad. Takarítónő van, kaját rendelünk, de a nagyszülők is max 15 percre laknak tőlünk. De velük csak a végső kétségbeeséskor akarunk kalkulálni. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

gwini,

nálad jobb már a helyzet?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok, jó reggelt!

Már másfél órája nem tudok aludni.. mhhh olyan nem jó :(

Sziszi:
látom a lányok megnyugtattak, hogy minden rendben a baba fejével.. de nem is értem az orvosodat, hogy lehet ilyen szűkszavú.. hisz teljesen normál értéktartományban van a fejecskéje..

Konan:
de jó nézni a pici lányod helyecskéjét..milyen jó is lesz neki! igazi lányos színek!!!
Amúgy épp ideje volt összepakolni!!
:wink: :wink: :D

Petra:
én Ariellel mostam, ahogy a miénket is.. és használtam öblítőt is.. egyet viszont tarts be: a baba ruháit kizárólag külön mosd.. nem a tieitekkel összekeverve.. szerintem ez is fontos dolog.

honey:
gyógyulgass mielőbb.. az orvosod mit mondott??
csuklás: sokat igen, van, hogy 3-szor is naponta.. de ez változó.. ja.. és elég sokáig kitart.. kb. 10-15 perc lehet.. nem mértem még 8)

monee!!

Nem érzek teljesítménykényszert!!! Nem Olimpián vagyunk.. vagy mi .. :wink:
Azt érzem, hogy szerdáig maradjon még.. utána jöhet.. nem vagyok ilyen ráizgulós fajta.. főleg nem a gyermekem születésével kapcsolatban..
Örülök, hogy minden rendben nálad. Alaposan megvizsgált az orvosod. Melyik kórházban is szülsz?? -bocsi.. nincs kedvem visszakeresni a táblit.. :wink: :oops:

Most megyek, hátha sikerül vissza aludni..

szeder74

Sziasztok!
Na ma én is koránkelő vagyok!
Én is olyan nem jól érzem magam. Olyan nagyon enyhe mensi szerű fájdalmam van ott alul, és kisugárzik a lábaimba. De tényleg nagyon enyhe, és folyamatos.
Pedig ma készültem még egy "túrára". Pár textilpelust kell vennem, és valami éjjeli lámpát a pelenkázóhoz. Meg gondolotam benézek a melóhelyemre. Remélem nem jön rám a szülés!

Szeder, Lola, Márta: köszi a nyákdugó infókat. Azt hittem ez valami nagyobb mennyiségű folyadék.

Honey: csuklás nekem is nagyon sokszor van/volt. Most egy hete kevesebbet csuklik Noémi, de az elmúlt 2 hétben szinte naponta 2-3-szor is jó sokáig.
Nem is tudom hol olvastam vagy hallottam 1-2 napja, hogy ilyenkor már érett a babók tüdeje, és magzatvizet szippantanak be, és ezért van a csuklás. (talán a rádióban volt)
Ebből is tudhatjuk, hogy minden rendben!
Vendég

Honey!

Mind2x szülés közben derült ki! A végén már nagyon nem látszik az ilyesmi uh-on sem, de az utolsó pillanatban is belegabalyodhat a baba a vajúdás alatt!
Számíts rá, hogy kint is sokat fog csuklani! Nekem mindegyik ilyen volt :sok csuklás belül is-kívül is,de, ha megszületnek majd, csak megszoptatjuk őket és kész! El is múlik!

Petra!

Ne tegyél bele öblítőt, mert nem tudhatod, mennyire lesz érzékeny a bőre (az én 1. kisfiamnak pl. még a gyógyszertári popsikenőcstől is kicsattant a feneke), én csak a babatakaró mosásához teszek bele, hogy finom puha legyen, de az ugye nem érintkezik közvetlenül a baba bőrével! Én is Gabival mosok, van öblítője is a későbbiekre, nagyon finom babaillatú! A Dreftnek is van babás mosószere, az is jónak tűnik!
Neked kiszállítás előtt küldtek a szopipárnások értesítést?

Márti
borossné becz márta

Honey!
Nekem már sokat javult, szinte el is múlt, de azért nem tökéletes. Azt mondta a dokim, hogy teljesen elmúlni, csak a szülés után fog. Én 3 Pevaryl kúpot használtam el. Most egyelőre többet nem, de ha megint rosszabb lenne, akkor folytathatom.

gwini

Sziasztok!

Petra!

Én kimostam minden cuccát a babának a mi mosószerünkkel (Lidl márka, nem tudom a nevét) és Lenor öblítővel öblítettem. Kezdésnek azért döntöttem így, mert nem tudhatjuk, hogy érzékeny bőrű lesz-e a baba és ha igen, akkor mire. Vagy bejön vagy nem. Ha bejön, akkor örülhetek, ha nem, akkor váltás, újra mosás mindent és megszívtam. :lol:
Jah és én együtt fogom mosni a ruháit a mienkkel. Nekünk az a véleményünk, hogy ő is itt fog lakni ebben a családban, ebben a mikroklímában és meg kell szoknia az esetlegesen itt élő baktériumokat, stb. Nekem inkább az a fontosabb, hogy külön fogom gyűjteni a ruháit a mienktől, mert nem mosok mindennap (még :lol:) és nem akarom hogy a büdös zoknik mellett álljon a bébikém ruhája napokig. :D

Eszike!

Jobban vagy már?

Nekem az éjszakai alvás utáni felkeléssel van a legtöbb bajom. Fáj mindig a derekam, hogy majd leszakad, sugárzik lefelé, de szerencsére egy kis mászkálástól mindig jobb lesz.

Szeder!

Pécsen fog a baba születni, a Megyei Kórházban. :) Itt találtam egy tök jó fej dokit, akivel kapcsolatban nagyon reménykedek, hogy a szülés alatt is ilyen jó fej lesz. :D Meglássuk...

Konan!

Tényleg szép kis csajszis a szobátok!
A babakocsiba bele vagyok esve, állati jól néz ki!

Tényleg lányok!

Aki még nem vett hordozót a babának autósülésnek, ugye odafigyel erre a jövő évtől kötelező szabványra?! A gyártó ország kódja alatt a minősítéses papíron 03-mal vagy 04-gyel kell hogy kezdődjön a szám!

Tegnap megcsináltam az első gátmasszázsomat. Vicces volt... :lol:
Mától málnalevél tea, homeos bogyeszek, hátha segít valamicskét.

Mennem kell reggelizni, Ákos éhes. :lol:

Monee

monee85

sziszi
ugyanígy jártam a betöltött 34 héten felkiálltott a dokim milyen nagy feje van a babámnak amitől persze megállt bennem az ütő...pedig aranyközépút volt Emma BPD-je!!!!
A nagykönyvek szerint 32 hetesen 79 mm
36 hetesen 88 mm
De az UH szubjektív!!!! Ilyenkor pár mm tényleg nem számít és ki mondja meg pontosan a babád nem 35 hetes-e már??
+ alkati sajátságok is előjönnek!!! Tessék nem izgulni!!!!!

Szeder
Henivel hétfő reggel ment el a nyákdugóm (rózsaszín,sűrű anyag)és szerda délután már a kezemben volt a picikém!! Adélka tényleg készülődik :lol:

Minyu,Humanka:szépek a pocifotók!
Konan:nagyon klassz a kisasszony birodalma :)
holka

Márti
én kezdetektől a kék Johnson fürdetőt tettem a baba vizébe és azzal mostam a kishaját is. Még most is. Csak most már nemcsak a vízébe rakom hanem rányomom a fürdetőt a hajára.. :D
holka

hahó!

mosás: én is együtt mosom a mieinkkel Nándi ruháit is, viszont mindig sensitive mosóporral (Persil, Gabi vagy Tide, attól függ, mi akciós) és csak ecettel öblitek, bár van itthon sensitive öblitö is (coccolino vagy silan)

monee :)
igen, én is megnéztem a hordozónkat, igaz, ezt még Nándinak vettük, de igy is jó :)

köldökzsinór: nekem kicsit rémisztö, hogy bármikor belegabalyodhat és rátekeredhet a nyakára :roll: Anyum mindig meséli, hogy a növéremnek 5x volt a nyakára tekeredve, a dokik a csodájára jártak, hogy milyen hosszú a köldökzsinór és persze semmi baja nem lett...

konan :)
nagyon klasszak a babaholmik :)

csibe :)
tegnap jól elrohantál, asszisztenske keresett is, de mondtam, hogy lejár a parkolóórád :D amúgy negativ lett az eredményed (de gondolom, utánadcsörögtek volna, ha gond lett volna :) ) Nekem 25-én kell mennem legközelebb, igy nem valószinü, hogy összefutunk. Illetve UH-ra mikor kell menned? Mert én meg nst-re megyek és az ott van a szomszéd szobában, egyeztetketünk, ha gondolod...

Kép
Kép
Kép
minyu

köszi csajok a megnyugtatást!
Akkor ezek szerint a sok csuklás tök normális már ilyenkor. csak azért kérdeztem, mert egy nagyon "empatikus" kismama "felvilágosított", amikor mosolyogva közöltem, hogy "Hihi, megint csuklik!", hogy ne örüljek neki annyira, mert a sok csuklás jelentheti a köldökzsinór szorulását, vagy a nem megfelelő oxigén áramlást. :shock:
ÚÚÚÚgy utálom már, hogy mindenkinek van egy okoskodó hozzászólása, vagy rémisztő sztorija!

Sajnos én még mindig szarul vagyok. Dokim nyaral, csak csütörtökön tudok vele beszélni. Elhasználtam már 6 kúpot, de nem sok változás van... :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

köszi csajok a megnyugtatást!
Akkor ezek szerint a sok csuklás tök normális már ilyenkor. csak azért kérdeztem, mert egy nagyon "empatikus" kismama "felvilágosított", amikor mosolyogva közöltem, hogy "Hihi, megint csuklik!", hogy ne örüljek neki annyira, mert a sok csuklás jelentheti a köldökzsinór szorulását, vagy a nem megfelelő oxigén áramlást. :shock:
ÚÚÚÚgy utálom már, hogy mindenkinek van egy okoskodó hozzászólása, vagy rémisztő sztorija!

Sajnos én még mindig szarul vagyok. Dokim nyaral, csak csütörtökön tudok vele beszélni. Elhasználtam már 6 kúpot, de nem sok változás van... :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey
egész egyszerűen nyeleget a magzatvízből...Emma is mindennap csuklik van,hogy 3x is ha pl leküldök egy túrórudit utána tuti elkezd csuklani...
Henim is ezt csinálta benn is és születése óta kinn is sokszor... ha nagyon nevet akkor utána minden alkalommal kattog :lol: :lol:

Ha nem használ a kúp és nem szűnik a panasz miért nem mész más dokihoz míg a tiéd nincs?
holka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?