A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Nálunk jó idő van. :D
Tancsu, akkor ezt pótold be! :D A füstölt nagyon finom, a sima nem tudom, milyen, bár már biztos ettem. A jól bevált Trappistát szoktuk venni, vagy esetleg füstölt Mozzarellát (hány z-vel).

KépKép
benó

A vasárnapról megmaradt gesztenyés sütimet majszolom tejcsivel...
Ez a reggelim,vagyis a pocaklakó reggelije.... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Csak úgy vagyunk jó fejek. :lol: Olyan jó kedvem lett ettől a sajtos dologtól. Olyan összetartozás-érzésem. :D
Kár is, hogy nem itt laktok, Flóra. Többek között akkor akár találkozhatnánk is nagyobb valószínűséggel. :D

KépKép
benó

2 z Benó...:)

Én a trappistát és a karavánt imádom!!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Ma én is hatkor akartam kelni,de apárom fél ötkor kelt, de már 4-től az órát leste,aztán meg annyit zörgött, csörgött a konyhában meg a fürdőben,hogy véletlenül se tudjak aludni. így mikor háromnegyed hatkor elment,akkor végre visszaaludtam, de nagyon mélyen. hétkor ébredtem,bevettem a bigyómat és aztán jöttem hozzátok,hogy teljen le az egy órás böjtöm.

Kép
flóra 11

Jó étvágyat nektek! :D Mindkettőtök reggelije. :D
Én lassan szedelődzködöm, szerintem bemegyek a suliba is, igen, utána meg megyek anyuékhoz.

KépKép
benó

Jó lenne bizony...
Meg akkor lenne aki jönne nekem majd megmutatnui,hogy akkor most fel kell húznom a fütyit vagy még nem a tökmagnak.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jah....választottunk gyerekorvost,már tud rólunk.... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Én miden sajtot imádok! Lánykoromban mindig sajtgyároshoz akartam menni feleségül,hogy sok sajtot ehessek. :lol:

Kép
flóra 11

Én is szeretem a Karavánt is. :D
Az nem jó, ha motoszkálásra kell felkelnie az embernek. :?
Megyek készülődni, közben még olykor visszatérek.

KépKép
benó

Ha nem lesz semmi baj NST-n akkor menek majd délután a hugomékkal matracot venni a kiságyunkba,mert mégsem lesz az új lakásban otthagyott kiságyunk...
Kiderült,hogy 25 ezer lenne az "ajándék" otthagyás.... :P

A matrac meg 9ezer,igy ebbe veszek egyet....:D

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu, a gyerekorvos már rólam is tud. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

A fütyi nekem is nehéz feladatnak tűnik. :roll:

KépKép
benó

Szerintem jobb is, higiénikusabb az új, Tancsu. Azt nem tudod úgy kitisztítani az előző gyerek után.

Kép
flóra 11

Nekem ezek az orvosok tök idegenek,de az egyikről kiderült,hogy az én régi gyerekdokimnak a lánya és állitólag ugyanannyira szeretik a gyerekek, mint mi annak idején a sajátunkat!!!
Nem ez lenne a körzet szerinti,de végülis nincs messze,és szabadon lehet választani....:D

Kép

Kép[/
tancsu

Ó, milyen kedvesek (a 25 ezres ajándék)! :evil:
Miért és mit tud rólad a gyerekorvos, Flóra? :lol:

KépKép
benó

A fütyit legjobb, ha lefütyülitek. :lol: Nem kell vele semmi különöset csinálni. Főleg húzogatni nem szabad az újszülöttnek. Ha mondják, akor sem szabad. DR. Spook szerint nem szabad. És én így csináltam.

Kép
flóra 11

Elképzeltem, ahogy valaki húzogatja, mint egy madzagot. :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Beszéltem vele, hogy szeretnék babát. Ő is 43 évesen szült, nagyon buzdított. A három fiam is hozzá jár(t) a nagy már nem. Nagyon szuper dokinő.

Kép
flóra 11

Tancsu,olvasd el mit írnak a neten a fityma ápolásáról. Nekem akkor még nem volt netem, csak könyvekből tudtam megnézni. De vettem egy tök jó könyvet, Dr. Spook: Csecsemő- és gyermek gondozása.

Na, ebben minden nagyon jól le van írva. A betegségek, az ápolás...minden.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára flóra 11 2008.08.13 07:47-kor.

Kép
flóra 11

Tancsu, egyedül mész nst-re? Vagy valaki megy veled?És hogyan mész,busszal?

Már csavar a gépem.

Kép
flóra 11

Oksa,utánnanézek!!!

Viszont most lelépek,mert mennem kell lassan és még a fürdőben van egy kis dolgom!!!...

Szép napot..

Cup...
És szoritsatok nekünk!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Hát perszehogy szorítunk! Mindenki rád gondol ma Tancsu. :wink:

Kép
flóra 11

Egyedül megyek,busszal...
Ha benttartanak,akkor vagy anyáék hozzák utánnam a cuccom,vagy a párom...
Majd kiderül...

Na mentem...

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Drukkolunk! Sok sikert! :D

KépKép
benó

Szia Tancsu! Sok sikert!

Pá...

Kép
flóra 11

Párodnak remélem, elárultad a jelszót? Hogy tudjon jönni hozzánk, ha kell.... :lol:

KépKép
benó

Tartok tőle, Flóra, hogy nekem is olyanom van, mint a Szilzinek. Szőrösödés, ragya stb.

KépKép
benó

Hozok ide magamnak kaját. Már két órája böjtölök. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára flóra 11 2008.08.13 07:58-kor.

Kép
flóra 11

Neképzelődj, Benó! Mindenki szőrösödik,deettől még nem mindenki PCOS-es.

Kép
flóra 11

Szerinted ne hívjam fel a dokit, megkérdezni? Mit tudna mondani, mi? Semmit. :roll:

KépKép
benó

De most a Szilzinek is ez tuti? Vagy csak gyanakszanak rá? Mert én úgy olvastam, hogy elég nehéz erre rájönni igazából, és mindenfélével összekeverhető, és a tünetekből állapítják meg főleg. Na, jó, ez mindennel így van. :wink: Nem elmélkedem már megint. :D

KépKép
benó

Oké, nem hívom fel, mert hülyének nézne, hogy hogy állapítsa meg telefonon keresztül, de ha legközelebb megyek hozzá, mondom neki, hogy nézze meg ezt is valahogy, küldjön ide-oda. Ki tudja?

KépKép
benó

Jó étvágyat, Flóra!

KépKép
benó

Itt vagyok. :D

Kép
flóra 11

Nem tudom,hogy a Szilzinek mi alapján állapították meg. Valahogy számomra sem tűnik biztosnak még a dolog.

Kép
flóra 11

Én nem hiszem el, hogy nincs semmi oka annak, ha az ember nem lesz babás. Valami oka kell, hogy legyen. :x De mi? :?: :?: :?:
Oké, ez egy költői kérdés volt. A Gy. tegnap nagyon mérges lett, amikor mondtam, hogy a Szilzinek állítólag ez a baja, mert mondtam azt is, hogy azt írják, ez a leggyakoribb oka a terméketlenségnek, és azon rágott be, hogy akkor az orvosok elmehetnek a .....-ba, miért nem ezzel kezdik a kivizsgálást, ha ez a leggyakoribb ok?????? És igaza is van. :twisted:

KépKép
benó

Igen,igaza van. De szerintem azért nem ezzel kezdik,mert annyi tünete van, hogy akkor mindegyik meddőségre ráillene a sok tünetből legalább kettő. Mégsincs mindenkinek ez. Szerintem az orvosok éppen szelektálnak,kinek van PCOS és kinek más okok miatt hasonlótünetek.

Kép
flóra 11

Namost, tudod, miért is mondom én, hogy nem biztos szerintem?
Mert én ilyeneket szűrtem le abból, amit ide beszúrtam:
- a sok tüsző összekeverhető az uh-on a sok cisztával
- a rossz és a jó laboreredmény sem egyértelműen bizonyíték rá
- a sok barom tünet (ragya, szőr, háj /pl. a Szilzinek nincs háj a hasán!/) amúgy is állandóan megvan a legtöbb embernél

Egyedüli mellette szóló tünet volt a tesztoszteron érték magassága.
Na, mindegy, majd most biztos kiderül, ha elmegy arra a cukorvizsgálatra is.
Aztán majd lesz valami.

KépKép
benó

De lényegtelen,az a fontos,hogy megállapítsák és kezeljék,bármi is a bajunk, hogy mihamarabb gyógyuljunk.

Kép
flóra 11

Hát, én nem tudom, én annyira nem bízom ezekben az orvosokban. Szeritem félvállról veszik a dolgokat.... (a legtöbb). Az tett be nekem, amit a Harmat Anett írt, hogy elküldték 6 inszeminációra, és utána mehetett csak lombikra, ami szintén nem sikerült, de utána spontán terhes lett!!!!!! :D :D :D :D :D :D (2 éves a babájuk! :D :D :D :D :D ), na, szóval, a lombiknál a doki megkérdezte, hogy miért ment végig a 6 inszemináción, mire mondta az Anett, hogy hát az orvosok azt mondták, hogy csak így lehet, és a lombikos szerint meg nem kellett volna végigjárnia azt a kálváriát is.... Erre mondom én, hogy félvállról veszik, semmit nem jelent nekik a mi életünk.

KépKép
benó

PCOS esetén a ciszták gyöngysor szerűen vannak a petefészekben. Ez jellemző rá. Más ciszták nem így helyezkednek el, vagy nincs annyi belőlük, csak egy,kettő.

Kép
flóra 11

Jó, remélem, hogy az orvosok felismerik a dolgokat.
Én csak attól félek, hogy ki vagyunk szolgáltatva az ilyen-olyan orvosoknak, tudod?
Pl. van egy kolléganőm, akinek nem ilyen baja van, hanem 3-4 éve küzd skizofrénos depresszióval (nem ez a pontos neve, persze, de ilyen), és nem tudják gyógyítani, egyre gázabb a helyzet szinte. Folyton betegállományban van. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem tudnak egy rohadt depressziót se kezelni, pedig ez nem kolera vagy pestis.
Olyan jó lenne, ha a pasink nőgyógy lenne, legalábbis tudná, amit tudni kellene, és akkor nem kellene vadidegen közönyös fickókhoz járni. Pl. a dokim, mikor felhívtam, azt se tudta, milyen vizsgálatot csináltunk a múltkor. A szent doki se. Akkor a többi?

KépKép
benó

Néha mondjuk egy homeopata többet ér a dokiknál,az igaz. Van ,hogy nem alaposak,meg kikell tőlük erőszakolni a kivizsgálást.

Kiváncsi vagyok, hogy Szilzi mit mond majd,hogyan állapították meg neki.

Kép
flóra 11

Az Andi azt mondta a múltkor, hogy az ő tesója tök jól viseli ezt a terméketlenséget, nem panaszkodik, nem mesél róla senkinek stb. Hm, hm.

Megyek lassan, Flóra.

KépKép
benó

Keresek valami felsőt, aztán megyek.

KépKép
benó

Megyek, puszi.
:D

KépKép
benó

Oké, menj csak. Reggeli után én is kimegyek üzletbe. :)

Kép
flóra 11

Sziasztok Csajok!

Látom elmélkedtetek :D Aranyosak vagytok. Most akkor leírom pontosan, hogy is volt ez!

A másik doki (aki egyébként sokkal szimpatikusabb volt , mint ez) ugyebár már elküldött vérvételre, abból kiderült, hogy magas a tesztoszteron (ami önmagában nem lenne baj!!!!), alacsony a progeszteron, nem jó az FSH/LH arány (épp a fordítottja mint aminek lennie kéne), hosszú a ciklus és az ultrahang szerint "mindkét oldalon a petefészekben számos apró cysticus képlet" látható. Ez így együtt pcos! :( Hasra és derékra lehetett volna még híznom, ez a tünet még hiányzik+holnap megyek terheléses cukorra. Nyolc fő tünete van állítólag és ha ebből már produkálsz ötöt, akkor....

Én azt nem értem, miért nem kezel vele már most, miért kell majd minden cikus végén idegbetegnek lennem, szarul éreznem magam. :( Ha az inzulin eredményem nem lesz jó, akkor biztos elmegyek belgyógyászhoz is. Én vagyok úgy, hogyha nagyon éhes vagyok, akkor remegek, szédülök, képes lennék elájulni és ölni tudnék a kajáért! :shock: Ez is inzulin probléma, de holnap után majd okosabbak leszünk!

Kép
szilzi

Na most megyek, mert ma itton vagyok és muszáj kicsit takarítanom és persze főznöm sem ártana! :(

Pussz és szép napot Nektek!

Kép
szilzi

Sziasztok.-...

Gyors helyzetjelentés,éppen anyáéknál vagyok...

A méhszájam még mindig 1000-es.kaptam újjabb 1 hetet...:)
Jövőhétől 2 hétig szabin lesz a dokim,de nem utazik al,mobilon bármikor elérhetem és jön be ha szülnöm kell majd.
Jövőhéten pedig a magánrendelőben vár majd,ott nézi meg az NST papiromat és ott is fog vizsgálni...

Na most ennyi,majd jövök még valamikor...

Sziasztok..

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?