A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Pipal: igazából nem szoktam illóolajat használni, de a kamilla és az eukaliptusz is jól hangzik, szerintem érdemes kipróbálni. Az a lényeg, hogy minél öblösebb tálat használj, hogy könnyebben párologjon.

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Ancsa!
Ne parázz!!!!! Nem gondolod komolyan, hogy ilyet tud csinálni egy másfél kilós embrió....... Nem akarlak megbántani, de néha olyan dolgokat írsz, amivel totál megijeszted a többieket, főleg akik most várják az első babájukat. Elhiszem, hogy egy csomó félelmed van Neked is, meg van is időd ilyeneken agyalni, de annak nem sok értelme van, hogy mindenki elkezdi aztán pl. figyelni a hasát, és egy nagyobb rúgásnál a legrosszabbra gondol. Szerintem ilyen felvetésekre nem kapsz kielégítő választ, ezért fölösleges a pánikkeltés!!!!!
Bocs, ha nyers voltam, de ez már sok volt Nekem!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Pipal:Nem semmi amit veled csináltak :evil: Elis hiszem,hogy ideges lettél.Sajnálom,hogy sokat kell dolgoznod :( Meddig is dolizol?Remélem minden rendben lessz a cukroddal.Szurkolok!!!

Écike:Nem nem dolgozom.Csak mostanában sokat ülök a gép előtt :( Mert hugicámmal így tudom tartani a kapcsolatot.És hát elég sokat tud írni :D Meg nézelődök kiságy után meg minden féle dolgok után.De próbálom lejjebb vinni az itt ülést.Mostanában azért sokat pihenek.De kell is,mert eléggé fáradékony lettem mostanában.Piros krém van itthon,de nekem már az se akar használni sajnos :( A masszőr egy jó ötlet :D
Nekem a magne B6 nem vált be sajna.Most mással próbálkozom.Remélem hatni fog.

Ancsa:Hát ez nem semmi amit a védőnő mondott neked teljesen levagyok döbbenve :shock: Az én védőnőm annak nem örűlt,hogy 2000-res vagyok :shock: Egyet értek pipallal ne idegeskedj és pihenj sokat.Orr dugulásra sajna nem tudok semmit :( De nekem is van sajna.Néha olyan mintha meglennék fázva. :( Sajnálom,hogy a babód ezt csinálja :cry: Sajna nem tudom mi lehet :( Szerintem mindenképpen kérdezd meg a dokidat ezzel kapcsolatban.Renmélem,hogy minden rendben lessz.Beszélj a kiscsajjal,hogy ne csinálja,mert ez neked meg neki is rossz.

Katinka:Örülök,hogy jól vagy.Pihenj sokat.

Katica:Ügyi vagy,hogy betudtad tartani :D Én azt hallottam a tv-ben egy nőgyógyász mondta a fókuszban,hogy az tévedés,hogy ha egy kismama vizesedik akkor kevesebbet kell inni.És én is úgy tapasztaltam magamon,hogy igaza van,mert én napi 2-2és fél litert megiszok és nem vizesedek annyira.Pláne ebben a terhességi korban már fontos a méhnek is a folyadék.

Eszter:Örülök,hogy túl vagytok rajta és,hogy Beni jól van :D Sajna tudom milyen a Heim Pál középső hugom sajnos sokat volt ott.Most is ment volna csak a doki lemondta megint a műtétjét :evil:

Sonny:Sajnálom és megértelek.Örülök,hogy mostmár jól vagy és,hogy megint itt vagy :D

Irusc:Én nem hiszem,hogy Ancsa bárkit is paráztatni akarna csak megosztja velünk ami történik vele és,hát az ő esetében azért én megértem,hogy megilyed dolgoktól és engem például nem paráztatott be.És itt meg nyugtatásra vár és nem nyers beszólásra bocsi,hogy én is nyers voltam,de szerintem nem így kellene leírni a véleményedet,hogy ezzel akár másokat megis bánthatsz vele.Mégegyszer bocsi csak nekem ez lett sok.

Mi jól vagyunk bár mostanában kicsit fáradtabb vagyok bizti a nagy meleg miatt amit eléggé nehezen viselek.Babóm ma aktívabb volt délelőtt :D
Remélem mindenki jól van!

Vigyázzatok magatokra!

Szép napot!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Reni!
Amit írtam, az nagyon távol áll a beszólástól!!! A véleményem pedig valakinek bántó, valakinek nem... Nekem például az bántó, hogy Valaki olyan elképesztő dolgokról ír, amiktől sokan (Te nem!) megijednek, vagy csak egyszerűen el kezdik magukat máshogy megfigyelni, holott korábban eszükbe sem jutott ilyenen gondolkodni. A dolog kulcsa a pozitív hozzáállásban rejlik, és nekem van egy olyan érzésem, hogy többségében ilyenek vagyunk itt a fórumon.... Mindenkinek (Nekem is) vannak néha rosszabb napjaim, vannak kellemetlen tüneteim, és tökre megértem azokat, akik komoly fájdalmakkal "küzdik" végig sajnos a terhességüket!!! Sokuk azonban még sosem pánikoltatott bennünket a problémájával 3-4 oldalanként. Nyersnek lenni pedig nem baj.
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!
Megkockáztatva, hogy kiutáltok a fórumról, de teljesen egyetértek Csurival!!
Ancsa, hidd el, nagyon sajnálom a sok kellemetlenséget, ami végig kíséri a várandósságodat és természetesen-mint ahogyan mindenkit- "meghallgatunk"és ha tudunk, segítünk, de mi magunk is várandósok vagyunk, tele aggodalommal és kételyekkel (még ha nem is valljuk be). Ahogyan azonban Csuri is írta, pozitív hozzáállással. Másképpen nem lehet örömmel megélni életünk -szerintem-legszebb időszakát.
Ez azonban már nekem is sok -s ha észrevettétek rengetegen eltűntek a fórumról többen is...szerintem Ők sem szívesen olvassák ezt a rengeteg paráztatást.
(Amúgy biztos vagyok benne, hogy a bébi nem tudja leszakítani a lepényt!!Ilyet én még nem is hallottam!!)
Reni, ez már nem CSAK megosztása annak, ami történik Vele, ez a topik már csak a nehézségekről szól!!
Ez az én meglátásom...

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

már 2 napja olyan aktiv a babom,olyan jo érzés :lol: :lol: :lol:

000kata

törölve
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.17 19:11-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Ancsa, ha visszaolvasod a saját hozzászólásaidat, minden másodikban újabb és újabb "rémtörténetek" kerülnek terítékre, és nemcsak Rólad és a babáról, hanem a védőnőről, a dokikról, stb.
Már mikor elkezdtél ide írni, akkor is azzal indítottál, hogy nem mozog eleget a babád. Sajnos Veled másról nem lehet "beszélni", pedig engem pl. az is érdekelne, mi van a másik két gyerkőccel is.
Senki nem kérte, hogy -hogy is fogalmaztad- "hazudj" (?), de azért mindezek ellenére figyelembe kéne venni, hogy rajtad kívül még huszonsok kismama sorstársad van jelen, akik általad (s mivel elég sűrűn írsz)csak a negatív, parázós sorokat olvassák szinte az egész oldalon.
Még nem volt arra precedens, hogy valakit kiutáltunk (akár más fórumon sincs ilyen)azért, mert problémás a terhessége. Nevetségesen is hangzik, pláne leírva.
De hidd el, ez már tényleg sok(k)...
(eddig azt hittem, csak én érzem így, ezért nem is akartam előhozakodni ezzel...)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Ancsa!

HÚÚÚÚ, ne máááár! Nem kell így kiakadni!
Egy fórumon valóban megosztjuk egymással a gondolatainkat, hiszen nem élünk egymás szomszédságában, nem tudunk személyesen beszélni az örömeinkről, a bajainkról. Egyébként nagyszerű ötlet, hogy ismeretlenül is engedünk másokat bepillantani az életünkbe, annak is egy fontos (közös) periódusába.
Az, hogy nekem problémamentes a terhességem, nem állítom, de igyekszem felülkerekedni a bajaimon, erőt gyűjtök a már meglévő gyerekemből, a férjemből.
Azt pedig, hogy neked több problémád van, elhiszem, és nagyon sajnálom!!! A kedvemért eszedbe ne jusson hazudni, valaki biztosan szívesen olvassa az őszinte hozzászólásaidat!
Néhány válaszom pedig a hogy létem felől, talán másnak írt válaszomban bennefoglaltatott..... ( ne személyeskedjünk ennyire)
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

törölve
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.17 19:11-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Én sem szeretnék vitázni :) , rézemről csak reagáltam az általad leírtakra :D

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk Erdélyből, nagyon jól éreztük magunkat! :) Idő szupi volt, voltunk hegyekben, láttunk gyönyörűséges patakokat, isteni kajákat, és persze igaz magyar embereket.....
Gyerkőcök nagyon élvezték, hogy minden nap etethették a bocit cumisüvegből, lovagolhattak, voltak nyuszik, szóval minden! Szerintem ez nekik többet ért, mintha valami wellness puccos szállodába mentünk volna!
Képeket majd valahova pakolok fel!

Hát én nem fogok paráztatni senkit, én kitűnően érzem magam! :) Bébis sokat mocorog, nem dagadok, vérnyomi okés, és a mai állás szerint a védőnőnél, nem híztam két hete semmit! :lol:
(pedig nekem is vannak néha negatív gondolataim, de azokkal próbálok megbirkózni magamban, vagy párommal kibeszéljük...)

Judit!
Ugye te írtad, hogy most kb. 1200 gramm a bébi? nekem 25+5-ön volt 980 gramm...akkor ez kb. rendben ugye?? Mert már unom, hogy állandóan azzal jönnek, mekkora a hasam! :shock: De lesz...om!

Eszter!
Még nem volt időm megnézni a blogot, de igyekszem! Kisfiadnak jobbulást!

Ancsa!
Drukkolok, hogy még pár hétig kihúzza a babád!!!!!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Na tessék. Egy napig nem vagyok és máris összevesztek itt nekem! :evil: :) Pedig ez egy jó kis csapat! Még most jöttem, nehogy már itt szétszéledjetek! :(

Ancsa!
Ne érezd magad kellemetlenül azért, mert esetleg olyan kérdést teszel fel, ami miatt más parázhat. Szerintem aki parázik, az eleve nem fórumozik, volt már rá precedens ebben a topikban is, hogy udvariasan elköszönt és kilépett innen valaki emiatt. Én őt is megértem. Téged is megértelek, itt beszélgetünk, és ha valami aggaszt, akkor én is megkérdezem sorstársaimat, titeket. Kitől várjak előzetes választ, mielőtt orvoshoz megyek, ha nem Tőletek?!
Ja, egyébként én azt olvastam a Kismama magazinban, hogy (mert más kismama is aggódott az ilyesmi miatt, szóval nem vagy egyedül) a magzat nem tud kárt okozni az anyukájában és nem is volt még rá példa. De ha nagyon furákat érzel, akkor inkább kérdezz rá a védőnőtől vagy az orvostól... már csak saját magad megnyugtatása miatt is.

Irusc!
Szerintem helyénvaló, hogy leírtad a véleményedet, nem is voltál nagyon durva és elnézést is kértél azonnal a nyers fogalmazásért (mert azért nyers voltál, ezt te is bevallottad, dehát ezt a tartalmú véleményt másként nem is lehet előadni).
Szerintem az ember legyen őszinte. Mit itt csajok őszinték lehetünk, nem kell szégyellősködni a véleményünk, érzéseink, aggodalmaink miatt. Szerintem Ancsának sem kell a kérdései miatt. De ez az én véleményem. Nem vagyunk egyformák, ez a szép az egészben. Ha azok lennénk, ez a fórum és ez a topik sem jött volna létre. Úgyhogy a finom vitákat támogatom, de a buta kérdéseket is! :) Lehet, hogy én is teszek majd fel nektek buta kérdést, mint kezdő kismama és rosszul esne, ha emiatt valaki leszólna, de azért persze elviselném, mint más véleményt és megpróbálnék túllépni rajta. (Remélem. :) )

Ancsa és Irusc!
Szerintem ha mi nem fújjuk fel itt a dolgot ennyire, talán nem is lenne ebből ekkora sértődés a részetekről. Ugye? Tessék szépen kibékülni! :)

Többiek!
Szóval jobb kimaradni a vitákból kívülállók számára. Ne szítsuk a tüzet. Teljesen rendjén van, ha valaki megmondja a véleményét a másiknak és közben elnézést kér a nyerseségéért. Viszont az is rendben van, ha valaki butácskának tűnő kérdést tesz fel (megjegyzem, szerintem ez nem volt buta kérdés). Ne szakítsuk pártokra a topikot, ne szóljunk bele egymás vitájába! (Persze, most én is ezt teszem, de csak azért, mert már megtörtént a tűzszítás és nem szeretném, ha valaki elhagyná a topikot emiatt! Én ráadásul nem is a két vitázót kritizálom, hanem a vita felfújását.)

Béke veletek! :P

Jók legyetek kismamák!

Katinka!

Nekem szerencsém volt, mert pont a teherbeesésem előtt egy nappal voltam a nőgyógyinál rákszűrésen és akkor mindenféle fertőzést is néznek. Ezért nem volt eddig vizsgálatom a terhesség alatt és panaszom sem volt, ami indokolta volna. Fura ez a keményedés, van, hogy egész nap szinte alig-alig keményedik, van,hogy máskor meg egész nap folyton (de nem túl sűrűn). Lehet, hogy ez is frontfüggő?... :?

Amúgy kánikulában nekem is kevésbé mozog a pici... :? legalábbis ma ezt tapasztalom.

Na jók legyetek!

Puszi!
(Bocs a hosszú hozzászólásért! Bepótolom a lemaradást. :) )

U.i.: Orrdugulás:Nem akarok már megint a First-tel jönni, mert már úgy érzem magam, mint a füves-asszony, aki minden bajra azt mondja, hogy "Ez jó mindenre Kedveském!", de próbáljátok ki orrdugulásra (vagy az aktivátort, az még jobb). Az a jó benne, hogy természetes anyag, akármennyit használhattok, nem árt meg. Nekem egyszer régen egy orrcsepp tönkretette az orrnyálkahártyámat, atán még évekig ugyanott sokszor megnyílt a seb és vérzett, ha fújkálni kellett. :( (Mostanában már nem jön elő. Lehet, hogy azért, mert már 1,5 éve nem voltam megfázva... :) ) Később olvastam, hogy az orrcseppek nem is egészségesek, meg pont ezért nem is lehet sokat használni belőle (rá is van írva), mert tönkreteszi a nyálkahártyát. Kismamiknak meg pláne nem kéne, ki tudja, mi szívódik fel belőlük... (Bár senkit sem akarok paráztatni!!!! :) )

Écike
écike

Csajok ne vitázzatok!!!!!

Vasárnaptol lakásfelujitás lesz nállunk ki kell pakolni kopra a lakást,lehet hogy nem leszek egy darabig.Mindenki vigyázzon magára és pihenjen sokat.dde azért néha majd felnézek ha olyan helyen járok ahol van net.

000kata

Ditta!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!
Amikor a férjemmel kitaláltuk, hogy valahova el kellene menni, mi is hasonló helyet kerestünk (a pénzünk azóta elment másra).
Most a hétfői állatkertre koncentrálunk, talán bejön Annának!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Écike, szerintem itt nincs kívülálló. (Nyugodtan írhattad volna az én nevemet a Többiek szó helyett, értettem a célzást)Ennek a topiknak mindenki tagja, ezáltal szabadon véleményt is nyilváníthat az Őneki tetsző vagy nem tetsző dolgokról. Ez nem tűzszítás :wink: (a kérdés meg már ne is haragudj, de nagyon buta volt!)
Ditta :) teljesen rendben volt a 980 gr szerintem a 26.héten, tudod, az uh-s súlybecslés csak a csontok mérete alapján becsli a súlyt, én nem is nagyon hiszek benne (főleg mióta megszületett az akkor 4 kilósra saccolt 3200 g-os kislányom :D )
Jól emlékszem, a két nagyobb is 3 kg felett volt, ugye?Hát akkor valószínű, hogy ez alatt nem sanszos hármaska súlya :)
Időről időre tegyél fel-meg a Többiek is- pocakos képet lécci, mostantól már hetek alatt annyit nőnek! :shock:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Ja és Erdély...
Én még sosem jártam ott, pedig annyira vágyódom látni!remélem egyszer sikerül!
A húgomék voltak tavasszal Csíksomlyón, Ők odavoltak...
Örülök, hogy jól sikerült!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Csuri, Anna mennyi idős?
Mi most hétvégén voltunk a Vasúttörténeti parkban, a gyerekek szuperül érezték magukat, nekünk felnőtteknek is nagyon bejött!Persze oda (is)olyankor jó elmenni, mikor nem 38 fok van árnyékban...
És köszönöm a csípőspaprika-ötletet, ki fogom próbálni!(Egyenlőre azon ügyeskedem, hogyan tudnám jól megvakargatni úgy istenesen a szájpadlásomat...)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit!
Anna május 27-én volt két éves. Az állatokat imádja (cica, kutya, nyúl, kacsa), de nem tudom mit szól majd pl. egy zsiráfhoz, vagy egy medvéhez....
A szájpadlás-viszketésről eszembe jutott, hogy amikor kicsi voltam, és folyton be volt gyulladva a torkom, anyukám kenyérhéjat adott enni. A kemény részek tök jól "vakargattak"...
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Jó ötlet! :) Kár, hogy nem kívánom a kenyeret...
A nagyfiam szerint toljam hátra a villát... :roll:
Ó, én Balázsom júni 1-jén múlt 2, majdnem egyidősek. Ha összességében szereti az állatokat, biztos el lesz ragadtatva a zsiráftól meg a medvétől :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

No jó, eleget aktívkodtam mára, megyek, megkeresem a ház leghűvösebb sarkát :( (ilyenkor csodálkozom azon, hogy éltem túl eddig az ilyen napokat a lakótelepen... :roll: )

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit!
A panelban nálunk ilyen időben tudodt közel 40 fok lenni. Amikor a nap nem az ablakon sütött be, a tetőt tűzte. Folyamatosan ment egy ablakklíma, azzal tudtuk 30 fok körül tartani a hőmérsékletet. Itt a házban olyan jó "hűvös" van ahhoz képest....
ÜDV:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!
Hát a fenti témához csak annyit hogy én mind a 2-3 felet megértem/elfogadom.
:D Ancsát megértem mert nehéz dolgokon kellett átmennie az elmúlt hónapokban, és ezért talán érzékenyebben reagálhat minden aggodalomra okot adó helyzetre. Engem sem paráztat és ha aggódik hát azért is vagyunk itt h. megvitassuk az ilyen vagy olyan kérdéseket. Viszont a másik oldalt is elfogadom, és én személy szerint mikor olvasom a különböző panaszokat szerencsésnek érzem magam h. viszonylag problémamentesen viselem ezt a valóban áldott állapotot. Nekünk ugye nem volt egy sétagalopp ezt a bébit összehozni, s így hogy ennyi évig vártunk rá, még most is sokszor csodálattal simogatom a pocim, és el sem merem hinni hogy igen valóban mi is szülők lehetünk.Persze vannak nehezebb napok de ez akkor is életünk egyik, ha nem a legszebb várakozós időszaka. :wink:
Judit
ez a szájpadlásviszketés elég bosszantó lehet. :shock:
Ancsa
az orrdugulás nálam is van...mondjuk inkább apát zavarja a mellékhatása (állítólag horkolok :shock: bár én ezt nem vagyok hajlandó elhinni :lol: )
És akkor 28. heti kép.Látod Reni sztem min. akkora mint a tiéd. :) Kép Kép
Többiek is muti! :)

Kép
katica_75

Sziasztok!

KAtica!
Úristen, nincs is hasad......... :lol: Hát az enyém ezt a méretet simán veri! De gondolom, te "alapjáraton" is vékony vagy! Gondolom az is számít, ki mennyi súllyal indítja a terhességet....
Teszek majd én is képet, csak most volt "tuningoláson" a gép, és apa még nem rakta vissza a képeket.

Judit!
Igen, mindkét gyerkőcöm 3,65 és 3,75 kg-osak voltak, tehát most se számítok kisebbre, de azért jó volna nem elérni a 4 kg-ot.... :roll: Azért az megnyugtató, hogy neked is a 4 kg-osból lett 3,2 kg-os....
Majd dobjál már te is fotót....
Erdély: lehet, hogy elfogult vagyok, de én csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.....Csíksomlyó más kategória.......ott kétszer voltam, nagyon szívszorító, gyönyörű élmény volt.....Ha egyszer lesz rá lehetőségetek, próbáljátok ki!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Megjöttünk mi is a kiruccanásunkból. Voltunk minden felé, Budapesten az állatkertben, tropikáriumban. Balatonon, sokat fürödtünk, a kislányom nagyon élvezte.
Tegnap voltam védőnőnél, 3 kg-ot híztam eddig, a vérnyomások 98/63 és 102 a pulzusom. Meghallgattuk a baba szívverését, de vagy 10 percébe került mire megtalálta. Nagyon kis eleven a babus.

Jövő héten lesz cukorterhelésem, próbálok egy kicsit diétázni, mert sajna az előző terhességemnél nem voltak jók az értékek. Sokat kellett visszajárnom kontrollra, de most nem lesz megoldható, mert nem tudom kire hagyni a gyereket.

Amire büszke vagyok , hogy a kislánykám 2,5 éves lesz és szobatiszta. Álmomban nem gondoltam volna , hogy ilyen hamar nem kell neki du., és az éjszakai alváshoz se pelus.

Kedden megünnepeltük a 30. szülinapomat! Kaptam tortát, amit nem tudtam megenni, mert még mindig gondjaim vannak az édes étkekkel. A vörös rózsának nagyon örültem...... Biztos szeret a férj! :lol:

UI: Próbálom visszaolvasni az elmaradtakat.

Naysa
naysa

Sziasztok!

Én végre sikeresen túléltem a cukorterhelést.
És egyáltalán nem volt olyan szar, mint amire számítottam, tömény és édes és émelyítő kicsit, de semmi extra. Nekem az utána következő 2 órában volt időnként furi érzésem, hogy majd összeesem, de goyrsan lezuhanyoztam, szerintem a glükóz+meleg együttes hatása volt...

Hétfőn lesz eredmény.

De a legjobb, hogy tegnap megkaptam a szerdai éhgyomis cukoreredményt, és TÚL ALACSONY (nem is értem akkor, hogy 3/4 órával később a védőnéni szerint meg magas lesz, mert a lakmuszpapirja kimutatta...) Hát így higyjél el bármitis!!!
De nekem mindig mindenem 'túl' alacsony, a vérnyomásom, a koleszterinem csak a súlyom nem :D

És a vitáról csak annyit, hogy remélem túllendülünk rajta, és senkiben sem marad harag!!!

Jah és tudom hogy ez még annyira nem mérvadó, de engem megnyugtat a tény, hogy már olyan korban vannak a picikéink, hogy ha valamiért meg kellene most születniük, akkor már lenne esélyük az életben mardásra, és ez az esély napról napra nagyobb lesz!!!

POCIFOTÓK??? Katica, nekem ennél sokkal nagyobb a pocakom, de cseszegetnek is miatta, hogy túl nagy, meg ikreket várok-e, de én fütyülök rája! Helyes a pocid amugy!
Többiek?

Pipal, a hajléktalan (mert persze a lakasügyünk tovabbra is megoldatlan :roll: )

Kép
pipal

Sziasztok Lányok!

Eszter: Nem jövök olyan sűrűn,mert mindig megyünk valahova!Meg persze Hanna is lefoglal és a készülődés a kishugira!Jól esett a megkeresésed!Mi jól vagyunk köszönjük!Eddig sajna már híztam 7 kg-ot és már nagyon unom a 36 fokos meleget,de a cukrom jó lett és szépen mocorog a kishugi is!Hogyhogy Akíra nem csinálja tovább a táblázatot?

Kép Pocakfotó: 2 hete a Balcsin

Katica: Milyen jó neked,h nincsilyen hodály nagy hasad! :D Biztos nem fogsz sokat hízni :D

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Pipal!
Örülök a cukros jóhírnek! :) Mondtam én,hogy lehet, hogy elb..tak valamit! :wink:

Katica!
Az én pocim 25 hetesen is sokkal nagyobb, pedig én is vékony vagyok (pont ezért hittem azt, hogy jobban is látszik, mint másnak).... :? Szerintetek jelent valamit, hogy mekkora a pociméret? Biztosan semmit... ugye? :?

Écike
écike

Ja és ha megengeditek felrakok képeket az én 2 gyönyörű lányomról! :D
Kép Szonja baba

Kép Hannácskám

Kép

Kép
melcsi82

Écike: Szerintem a pocakméret nemszámít!Nekem nagy hasam volt a Hannával is,Hanna 4100 gr-al jött a világra,de van barátnőm,akinek a 9. hónapban volt akkora hasa,mint nekem most és ő 3850 gr-os babát szült,szóval erre nem lehet adni!Számít az is,hogy ki milyen magas és milyen hosszú a törzse!Egy magasabb nőnek jobban elfér a baba a pocakjában,mint egy alacsonynak!Az is számít,hogy hányadik terhesség,milyen erős a hasfal meg ilyesmi!

Kép

Kép
melcsi82

Naysa!

Gratulálok a szobatisztasághoz!!!!!!
Annával két hete kezdtünk aktívan próbálkozni, a múlt héten még volt egy-két baki, de ma pl. mikor voltunk bevásárolni, mondta, hogy pisilni kell, és menni kellett a nyilvános WC-be, mert már nem akart a pelenkába pisilni. Éjszaka és délután is száraz a pelenka, de még nem merem levenni alváshoz.... Így is félek, hogy mi lesz ha a tesó megszületik. Mert az természetes, hogy kicsit visszaveti a fejlődésüket némiképp egy kisbaba (testvér) érkezése. Mindenesetre jó lenne, ha novemberig biztosan szobatiszta lenne!!
Mégegyszer gratula!!!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

na jo most már gyorsan csinaltam en is pocakfotot, ugyis mindig ellustulom...

Képen mindig valahogy kisebbnek tunik mint életben, érdekes...

Ime:

Kép

Kép
pipal

Pipal, kb. ekkora az én pocakom is.
A férj csinált még 24 hetesen képet de olyan felsőben voltam, hogy nem is igazán látszott hogy van a hasam. ( jól mentek a rucin a pöttyök. ) :lol: :D

A hétvégén megpróbálok csinálni pár képet és rakok fel.
naysa

Sziasztok!

Csuri, Judit!
Muszáj mellétek állnom és bocsi a megfogalmazásért, de köszönöm, hogy elsőként felvállaltátok a véleményeteket!
Igen, sokat eltüntünk az általatok is említett dolgok miatt és gondolom, hogy akik kedvesen el is köszöntek, azok közül páran szintén így gondolták.
Én anno a huszonixedik oldal környékén kapcsolódtam be a fórumba. 2 napomba telt, hogy elolvassam az addigi hozzászólásokat, de ezt természetesnek vettem, mert egy már összeszokott csapatba furakodtam be! Érdekelt, hogy ki kicsoda és hogy már milyen témákat veséztetek ki, hogy ne vessek fel olyan témát, amit már megbeszéltetek!
Szívesen, kedvesen fogadtatok, akárcsak az utánam jövőket. A topic nem csak a bajokról, hanem az első babások megannyi kérdéseiről, fekete pontokról és magáról a babavárás legszebb 9 hónapjáról szólt! Valamint persze nem hanyagoltuk el azt sem, hogy ha már valakinek volt gyermeke, akkor azokról is szót ejtettünk!
Aztán bocsi Ancsa, de megjöttél és több oldalon keresztül győzködtünk, hogy normális, hogy még alig mozog a babád. Te nem adtál a véleményünkre. És valóban legtöbbször úgy viselkedsz, mint aki nem a 3. gyermekét várja! Teljesen megértettem több első babást is, többedik babást is, hogy azért ez már nekik is sok volt - persze van aki nem parázós, az nem vette fel a hozzászólásaidat. Nagyon sajnálom, hogy tényleg ennyire problémás ez a babavárásod, és az előző kihordásod problémáin alapulva most is sokkal több a félelmed, de ez már kezd átmenni abba, hogy a fórum csak arról szól, hogy Téged sajnáljunk. Azért írom így, mert a tanácsokat tényleg nem igazán fogadod, sőt magad állítod be úgy, hogy Te folyton mindennek utána olvasol, beszúrogatod az idézeteket és aztán a problémádra Te magad írod ide, hogy mi a saját gyógyíred, orvoslásod! Az a gond, hogy tudod, hogy itt azért olyanokkal társalogsz, akiknek nem igazán merülhetett fel ilyen problémája, mert a ténylegesen specializált topicokba is írsz ugyanúgy, aminek tényleg ott a helye!
Semmi gond, sőt tényleg ezért is van a topic, hogy a problémáinkat megbeszéljük, de az örömünket is, mások örömeit is és nem klikkesedve csak pár emberét. Hidd el, és ha visszaolvasol az elejére akkor látod is, hogy többségünknél nagyon komoly problémák merültek fel eddig is a terhesség során. Csodáljuk azokat, akiknek problémamentes ez a pár gyönyörű hónap! Pl. nekem is haematomán keresztül, cukorbetegségen át, gerincsérv, stb. sorolhatnám még, hogy mi minden bajom van, mindennapos fájdalommal, de nem ez számít! Hanem az, hogy él és élni akar a gyermekem, érte mindent elviselek, megpróbálok a jó dolgokra koncentrálni és örülni mások boldogságának! A babám régen nem élne már, ha idegeskednék csak a Pipallal hasonló lakásgondjaimon, betegségeken, stb. Nézd meg, hogy a sok gond ellenére ő sem minden hsz-ben erről ír, pedig tudom, hogy mennyire kikészítheti! Ha nem erőlteted meg magad, hogy örülj a problémáid ellenére a már körülötted szaladgáló 2 csodálatos gyermekednek, a körülötted forgó segítségeknek, akkor nagy gondok lesznek az idegrendszereddel!
Én most tutibbra nyersebb vagyok Csurinál is! (Igaz, őt nem éreztem semmiképp nyersnek, csak őszintének!) Semmi gond ha támadások érnek, mert akkor ugyanúgy nem fogok írni az elkövetkező hónapokban, de már nagyon érett bennem ez a hsz!
Köszönöm a megkereséseket, mert ezek nagyon jól estek! :)
Meglátom, hogy milyen lesz a hangulat, visszajönnek-e páran, és ennek függvényében szívesen visszajönnék én is, mert kiváncsi vagyok hogy kivel mi van! És ezt nem aktív kukkolással szeretném elérni, hanem úgy, hogy hozzájuk is szólhassak! :)

Eszter!
Nagyon jó ötlet volt tőled, hogy létrehoztad ezt a blogos gyűjteményt! És köszi, hogy kezedbe vetted a széthullott csapat összeszedegetését! Remélem, hogy a kisfiadnak nem húzódik nagyon a sebe és jól viseli a műtét utáni napokat!

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Hangolka, de jó hogy itt vagy újra!!Én nagyon szeretném, ha újra aktív tag lennél!!
Mesélj magatokról is légyszíves, hogy vagy Te, Sebi és a bébi?Hogy bírod ezt a hőséget?
Katica, hjnye, nagyon csinos vagy!Híztál egyáltalán valamennyit?
(Egyébként ki tudja, lehet, hogy a te pocakod rejti a topik legnagyobb babáját :wink: )
Ditta,
az igen, szép súly volt mindkettőé!Szerintem esélyes vagy egy 4 kilós bébire...az én harmadikom is annyi lett. Cserébe viszont gyorsan kibújt!Én is dobok majd képet, csak mióta behalt a gépünk, még nincs winchester. De majd igyekszem.
Melcsi, gratula a cukorhoz!Szerintem a 7kg nem is olyan sok...szép nagy már a pocid!Mindkét csajod nagyon édes! :)
Csuri, a Te lányod már szól ha pisilni kell??Azta!Az én fiam csak akkor, ha már túl van rajta... :roll:
Pipal, irtó formás pocakod van, és a felsőd is nagyon tetszik???Megkérdezhetem hogy hol vetted? 8)
A lakás-ügyet nagyon-nagyon sajnálom...
Naysa, utólag is nagyon boldog szülinapot!!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit!
Köszi!) Mindannyian jól vagyunk! Sebi továbbra is jól tolerálja a sok fekvésem.) Sok mászkálni valóm lenne, de nem megy. A haskötő segít sokat, ha kimozdulok, mert hamar keményedek, hasogat a lábam között, stb. Feküdni se jó más miatt, de fél lábon is kibírom ezt a 2,5 hónapot!) A hasam hatalmas!) Én is megerősítem, h.a pocimérettől független a baba mérete! Sebimnél a dokim is nagy babát mondott, aztán kibújt egy 49 cm-es, 3010 grammos csöppség!)
Amúgy meg a saját házunkat eladtuk, amiben anyósék is velünk laktak. A gond, h.okt.közepén fizetik csak ki. De már annyira kibuktunk anyóséktól, h.a férjem úgy döntött mi menekülünk el albiba. Anyósék meg nem mozdulnak, h.mihamarabb kimenjenek onnan a párom nővéréhez! De most úgy néz ki, h.végre jó történt velünk! Találtunk egy panellakást, amibe beköltözhetünk albiba addig, amíg nem tudjuk kifizetni, és ami jó, h.már neki tudunk most felújítani!) Igaz, most csak eü.festésre futja, az oroszlánrésze okt.közepére tolódik (konyha, fürdő, bútorok), de így is boldogok vagyunk! Most a hétvégén szeretnénk is kész lenni, h.hét elején ebből az albiból átmenjünk oda! :)
Na most bepótoltam mindent rólunk! :)

Pipal!
A ruhád nekem is nagyon tetszik! Nagyon szexy kismama vagy benne!)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Köszönöm a rucidícséreteket!!! Amugy C(und)A, és nem kismamaruha, és kb 5000Ft volt :) (volt még szürkésben is ezen kívűl, meg hasonló fazonok, de azokhoz túl nagy volt a mellem :oops: :oops: :oops: )
Dehogy szexi??? Ezt a szót én már hírből sem ismerem... (na jó hírből talán még igen) Ha már itten tartunk: mikortól is kellene óvatoskodni? (márha érintene a téma mostanában :oops: ? Mert én most kezdtem a 7. hónapot, jó komolyan hangzik hmmm!!!

Hangolka, akkor ti is jól meg vagytok áldva anyósügyileg, elég hasonló pipőben járunk... csak mi nem tudunk döntést hozni. De kezdem érezni az anyaság jótékony hatását, azt hiszem igazi felnőtt emberré csak akkor válik valaki, ha gyereke születik, akit meg kell védenie, biztonságot kell teremtenie neki. Mert én alapvetően hajlamos vagyok megbocsátani, elnézni, tiszta lapot osztogatni, de most egyre inkább érzem, hogy a picikém érdekében muszáj határozottabbnak lennem...

És mekkora az a hatalmas poci??? (most hogy én már tettem fel képet, már követelőzhetek :D)

Ancsa, azért kérlek ne tünj el!!! És akik eltüntek, jöjjetek vissza!!! (tényleg próbáljuk meg összekapni a topikot, mert én első babás vagyok, és mi lesz velem, ha mindneki eltünik mire a szoptatásról, altatásról kellene felvilágosítani engemet?!) :shock:

Jah és még valaki kérdezte hogy meddig melozok még talán oldalakkal ezelőtt (bocsi): elvileg októberig. Még 5 hét melo +2 hét szabi :D

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok lányok :)

Hangolka! Örülök, hogy visszajöttél! ;)

Pipal: csodás a pocid, és nagyon csinos vagy :)

Rólunk: képzeljétek, amilyen lassan indult be a pocaknövekedés, most olyan gyorsan nő a csöppség! Viszket is a bőröm rendesen, habár kenem minden este. Ha esetleg van valakinek bevált és esetleg természetes segítsége, megírnátok a nevét?
Tegnap voltunk a kórházban kismama klubon, ahol rengeteg jó tanácsot kaptunk. Apa is teljesen belelkesedett, hazafelé mondogatta is, hogy már várja nagyon :)

LÁNYOK. örülök, hogy leírtátok a véleményeteket! Azt gondolom jobb leírni az érzéseinket, mint eltűnni! Szerintem sokak nevében írom, hogy szeretnénk, ha ezt a topikot igazi babavárós örömfelhő venné körül, annak ellenére hogy persze megosztjuk egymással a kevésbé jó tapasztalatainkat is. Olykor mindenkinek akad belőle, de hát mégiscsak ez az egyik legcsodálatosabb szakasz az életünkben!

Melcsi: Hanna nagyon tündéri :)

Judit
Kép
sonny

nini Hangolka de örülök nektek!!!! Épp a napokban voltál eszembe és Dalma.és Kornéliusz Derika és a többiek is! :cry: Tessék visszajönni, sokatlátott tapasztalt mamik! :P
Örülök hogy akkor azért rendeződni látszanak a lakásdolgok...Tényleg hihetetlen hogy a kedves anyuka, apuka (anyósék) még ilyen helyzetekben sem képesek tolerálni. :shock: Vagy csak egyszerűen élni és élni hagyni...

Pipal
Gratu az eredményhez!
És tényleg sexi! Szép kerek. :lol: Visszatérve a kérdésedre mióta 4d-n apában "végre" tudatosult h.van ott bent vki....őőőő..... hogy úgy mondjam kissé nehezen áll kötélnek. :shock: :lol: Mondjuk annyira nem baj, nem tudom, nem csak mende monda az a nagy étvágy várandósan?!Valahogy még nem ért utól, gondolom már nem is fog.

Melcsi
tünemények a lányok!!! A kis bilis!!! :lol: megzabálom! Sztem a 7 kg jó!!

Écike, Judit és a többiek pociméretre, sztem sem szabad ezen aggódni. De az enyém valószínűleg az év átverése! 70kg ról indultam és most 80 vagyok!!! Szóval semmiképp sem vékony stb... A magasságnak (az vagyok) és a genetikának viszont biztos sok köze van hozzá. Dehát most fogunk majd még csak meugrani!!! :wink:
Ditta
muti te is pocit és kirándulóst is!!

Kép
katica_75

Sonny
egyetértek!! :lol:
Te is rakj képet. Én már reggel is kenem a dm-s olajjal, amit néha zsíros testápolóval keverek.Próbáld meg te is a reggelit háta akkor nem feszít úgy.

Kép
katica_75

Hangolka!
Üdv. újra...... :) :) Hát ezek szerint ti sem unatkoztok.....Néha hálát adok az Istennek, hogy én nem ismerem az anyós-mizériát..... :roll: Itt a bn-en is sokaktól hallottam, hogy meg tudják keseríteni az amúgy sem könnyű életet.....

Katica!
Lesz kép igérem, csak a párom tegnap elvitte a gépet valami cserére, és az elmentett képeket még nem rakta vissza...de lesz!! :wink:
Kívánósság: nálam kb. a 20.-25. hét környékén jelentkezett, hogy úgy mondjam, intenzívebben........ :oops: :oops: Azóta alig-alig.....pedig a párom benne lenne.....persze nem erőltet semmit.....
Én is 80-nál járok.....még kimondani is rossz! :shock:

Pipal!
Tényleg szexi..........attól, hogy kismamák vagyunk, még nem kell zsákban járnunk, nem??

Hogy bírjátok ezt a hőgutát??? Én nem nagyon...éjjel is alig jön be valami légmozgás, pedig hónapok óta nyitott ablaknál alszunk....
Két napja megjött a szopipárna, amit a neten rendeltem, na az legalább kényelmes volt aludni....tényleg szupi!

Most délután egy órát ültem a kerti medencében a kisfiammal, olyan jól lehűtött! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Katica: ott lapulnak a pocakos képek a fényképezőn, hétvégén majd teszek fel én is :)

Pipal: az együttlét szerintem az utolsó heteket leszámítva teljesen normális, ha az ember élvezi, és nem fáj, szúr, satöbbi.
Hogy őszinte legyek, azért elég különleges élmény így "hármasban". :) Nem tudom Ti hogy vagytok vele...
De azért a gyengéd simogatós ölelkezés így is nagy élmény tud lenni :) 8)

Judit
Kép
sonny

örülök,hogy mindenki jol van.

Katica:nekem ugyanekkora a pocim,akkor megnyugodtam hogy nem csak nekem nincs hatalmas pocim.l :lol:

kellemes hétvégét mindenkinek!!!!

Reni: Te jol vagy?miért nem irsz?

000kata

Ancsa: jol vagy?

reni: küld már el légyszi a telcsiszámod privibe.Köszi

000kata

Sziasztok lányok!

Valahogy azért vissza-vissza néz az ember, kiváncsi vagyok mi van veletek, így nagyjából sikerült is informálódnom(na jó, csak 3 oldalt olvastam vissza)

Én híve vagyok annak, hogy legyünk őszinték egymáshoz.Számomra az az igazi barát aki felmeri vállalni néha, hogy elmondja a véleményét, még akkor is ha az pillanatnyilag rosszúl esik.A túlzott - manapság másság elfogadásának nevező valamiben szerintem sok szeretet nem lakozik, inkább nemtörődömség.Mindegyikünknekvan keresztje, hibája és a segítség nem mindig az,ha buta "amerikai sorozat"-bóltanult módra megveregtjük egymás vállát, hogy mennyire megértjük.
Én nem vagyok még teljes értékű szülő, de valahogy a gyerekeinkkel szemnben is talán az lesz a szeretet, ha néha "vesszőt" is ragadunk.

persze azért vagyunk, -főként mi tapasztalatlan első gyerekesek-hogy rákérdezhessünk, hogy normális-e ez meg az, de a segítő válaszokat fogadjuk is el.

Annyiszor vagyok úgy, hogy a negatív gondolatok elkezdenek dolgozni és egy kis idő után már minden gondolatom uralják.Ilyenkor a férjem Csuri módjára szeretettel helyretesz, és ezért is szeretem többek közt.
Ancsa, a szeretet nem mindig bólogatás.Szóval, várunk.Én erősítésként egy kis verset küldök:

"Árnyék mögött fény ragyog,
Amire nézek az vagyok,
és leszek egyre inkább"
Egylelkészpszichológus gondolatai.Működik.

Hát, ez hosszú lett.Nézzétek el, ritkán jövök!

Hangolka, örülök, hogy vagy!!kitartást neked a nehézségekhez,jó látni, hogy ennek ellenére is boldog és kiegyensúlyozott vagy!
Csuri drukk a pelusleszoktatáshoz.vannak rá trükkök,amúgy?Vagy ráérek még ezen agyalni?vagy meg kéne beszélni vele most?? :D

Judit,Erdélyt ajánlom, én ott születte.Ezért irigyeltem nagyon-nagyon-nagyon Dittát, mert az idén elmaradt.Ráadásulanyum még ott van.Most lenne időm, de a férjem most repked össze-vissza ő nem tudna jönni, egyedül levezetni a távot már nem szeretném ekkora pocakkal,maradna a busz...Hát ne tudom.Mennék, ennék, de nem tudomokos lenne-e ez a nagyút így a 3.trim.ben :?: :?:

Ditta,hol jártatok?Nem volt fárasztó már ilyenkor?

Sonny, hát nem bánnám, ha asex csak simi-simiből állna.Hát van azért hetente 2 alkalom kb,de pocisimizés most már nagyobb élmény :( :( Még, jó hogy nem olvassa ezt a férjem :lol: :lol:

katica,te tök vékony vagy!
Pipal én szerintem kb. akkora nekem is.vagy csak szeretném???
Melcsi, én is strandoltam ma.Csinos vagy!

Eszter, kösz hogy beraktál a tablóba.Nincs testvér és Johanna lesz!!!!

Akit kihagytam ezer bocs!
amúgy csak annyit akartam kérdezni, kérlek segítsetek, hogy hol veszitek a textilpelusokat???Tudjátok, amit mindenhez használnak a mamák(büfi, fej alá, betakar stb)

És még valami?tapasztaltak!Szükséges téli baba kelengye???Korházi pakk?Milyen pelus? Mennyi???
Pusz Klara
sclara

Friss kép a fókáról!A férjem azzal viccelt ma, hogy ne lepődjek meg, ha valamelyik nap egy vödör hallal tér haza virág helyett.Kedves, mi??? Kép
sclara

Még 1. Kép
sclara

Sziasztok!

Katica köszi szépen a hiányolást. :) Téged szoktalak olvasni más topikon is. :wink:
Néha-néha benézek hozzátok, csak valahogy az írásig nem jutok el soha. :roll:

Ha már egy ennyire őszinte napot fogtunk ki :lol: , akkor elmondom, hogy én nem tudok heteken keresztül arról beszélni, hogy mocorog-e eleget, kicsi, vagy sem, itt szúr, ott fáj.
Persze nagyon együttérzek, és nagyon hálás vagyok, hogy én jól vagyok (kopp-kopp-kopp), de oldalakon keresztül nem fejtem ki sajnálatomat. Nem ilyen vagyok. De ettől még sajnálom :!:

Sclara,
Mit értesz azon, hogy téli babakelengye? Nekem a fiam is novemberi, ami kimondott téli volt, az a kezeslábas téli anorák, meleg sapi, téli hálózsák. Azt hiszem ennyi. Mert hosszú ujjú body és rugi az amúgy is kell szerintem.
Textilpelust én Brendonban vettem és emlékszem, hogy a cseh volt jobb minőségú, de minden bababoltban kapni, sőt én mintha Intersparban is láttam volna már. Nekem 30db volt, így nem kellett minden nap mosni.
Kórházi pakkot jó összeállítani, hogy ne amikor sürgős kelljen kapkodni. És külön zacsiba, amit a szülőszobára viszel! Túlzásba én nem estem, mivel úgyis minden nap jött a férjem és hozta, ami kellett. A lényeg: sok bugyi (hálós eldobható szuper!) sok Tena , sok hálóing és szopis melltartó. :D
Mi az elején Liberót és Babylove-ot használtunk, aztán mikortól ment Pamperst. Épp ma vettem Kistesónak Pamperst, mert arra volt most kuponom. Remélem ez is beválik.

Erről jut eszembe, minden szobatiszta gyerekre és anyukájára irigy vagyok, mi még küzdünk … :?

Pocakok gyönyörűek, azért akinek kicsi ne szomorkodjon, bizti könnyebb még ebben a nagy melegben. Enyém ilyesmi most:
Kép

Azt hiszem csúcstartó vagyok köztetek, én már 10 kilót híztam, igazából csak azért izgat, mert a terhességet is +10zel indítottam már. :oops: A fiammal 20at sikerült. :D :oops: Azért remélem most nem lesz annyi a végére.
Holnap megyek vissza a 4D Genesisbe, visszarendeltek :lol: az üres petezsák miatt. Ugye Kistesó a B magzat, a méhszájam felett van az üres petezsák, van áramlása is még. Ő lett volna az A magzat.

KépKép
dreika

Nini, Sclara, Dreika, Sonny, de jó hogy itt vagytok!!! :)
Na de most az új oldal miatt nem tudom, ki mit írt... :roll:
Sclara, nagyon bírom az írásaid finom és kedves stílusát, olyan jó olvasni!S olyan jól össze is foglaltad a dolog lényegét.
A képeken pedig nagyon csinos vagy!!!(Mondjuk a stewardesek mindegyike nagyon szép :wink: )
Ditta, én még nem mertem a mérlegre állni, mivel ez az első terhességem, amivel eddig a legkevesebbet híztam, gondoltam, meghagyom illúziónak a "vékonyságom". Nade!!Hiába a 3gyerek, a napi lótás-futás, kevés kaja, a combom és a fenekem kezd kerekedni... :( úgyhogy elképzelhető, hogy a 80 közelébe kerültem én is. (mondjuk én eddig mindegyikkel minimum 20 kg-ot híztam, de inkább 25-öt, bármit csináltam.)
Babaruha:én ősszel-télen mindig úgy öltöztettem a gyerekeket, hogy legalulra (hőmérséklettől függően!-mi lakótelepen laktunk eddig tehát meleg volt)újjatlan vagy rövidujjas body, rá egy hosszúujjú pulcsika vagy rékli (annak híjják?) (a legszerencsésebb az, amin nem kell átdugni a kis fejét, illetve minél könnyebb...(mert azt nem szokták szeretni), és úgy rá a(z) (általában)ujjatlan rugdalózó. Babája válogatja, van aki fázósabb, azt még finom kis plédbe is be lehet csavarni, aki izzadósabb, azt pedig "sporolósabban"öltöztetni. Télen természetesen dukál a jó meleg overáll, illetve én úgy szoktam olyankor kirakni őket aludni a babakocsiba(persze nem minusz sokban!), hogy vastag kötött alsó-felső-sapka és bele a meleg bundazsákba, ami a kocsiban volt tartva alapból.
Ilyesmikre gondoltál? :oops: Ha nem, szólj!
Textilpelust én legutóbb pont a tesco-ban vettem, de mindig odafigyelek, hogy abból ne a legolcsóbbat(általában leggyengébb minőséget)vegyem, ezt ugyanis még évekig használja az ember, egy csomó mindenre, sűrűn szennyeződik, és nem mindegy hogy hány mosás után tartja még magát, illetve mennyire marad puha.(és nem szabad sajnálni, jó ha legalább 20-30 db van)
Pelenka ügyben nálunk a fiúknál a Libero, a lányomnál a Pampers vált be (fordítva is próbáltuk, de mindig kipisilés lett a vége), úgyhogy mi most Pampers vásárlók leszünk. :) Szerintem egyébként érdemes eleinte mindegyik fajtából a lehető legkisebb kiszerelést megvenni és próbálgatni...
Dreika, tök jó kerek a pocakod!Olyan "lányos" :wink:
Miért kell kontrollra menni az üres petezsák miatt?Van valami tervük vele?
Egyébként anno nekem is ketten voltak, de az egyik teljesen eltűnt. (A fiam szerint a nagyobbik megette a kisebbet :wink: )
Jöhetne már az ígért front!!!Rég vártam már ennyire valamit!!
Hűvösebb álmokat!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok! :)

Köszönöm az újrafogadtatást! :)))))

Melcsi!
Hanna nagyon tündéri, ahogy unott pofival ül azon a bilin!!! :) Szonja baba pedig jól odabújt a köldökzsinór mögé! :)
Jövő héten remélem én is eljutok 4D-re! :)

Pipal!
Nem kell óvatoskodni a végén sem. Sőt majd ha túlhordás környékén lenne valaki, akkor még direkt javasolják is majd, hogy mint a nyulak... :) Ha most nem fáj, kényelmes, akkor ugyanúgy bátran mehetnek a dolgok! :)
Anyósügyileg pedig tényleg kell az, hogy szülővé érjen az ember és máris nem lesz olyan engedékeny. Nálunk is meg voltak a gondok, de amíg a párom nem féltette a Sebit, meg most már a születendő második fiát, addig ő is sok mindent elnézett a szüleinek. Most pedig a gyerekek az elsők és igen határozottan védi őket! :)
Poci? A párom kértem, hogy ténykedjen ez ügyben. Meg is tette, de simán levágta a fejem. Azt mondta, hogy az nem fér bele a képbe! :D Aztán persze csinált egy másikat is. Megnézem gépen milyen lett, mert telefonról csinálta.
Atyaég! Még 5 hét meló? Le a kalappal előtted és mindenki más előtt, aki még így bírja a hajtást!

Apropó! Sensi merre vagy??? Nem vagyok hozzászokva, hogy ilyen sokáig ne csacsogj! Olyan jó olvasni a lelkesedésed! És gratulálok, hogy ilyen jól be tudtatok vásárolni már a kiscsajnak, s ráadásul ilyen szuper dolgokat!!! A másik vesekővel mizu? Azt is érzed, vagy az nem okoz gondot még?

Sonny!
Sensi ismeri a csodakrémet, amit írt is már, de nem jegyeztem meg, mert én hiába is kenném, nekem csíkos a pocakom. Én ha viszket, akkor csak testápolóval (baba kamillás) kenegetem. No nem azért ezzel, mert ez a jó, hanem mert ehhez szoktam hozzá amúgy is.
Az apák pedig már csak ilyenek! :) Hiába is tagadják, de ha mástól is hall a szülésről, apává válásról, sokkal jobban belelkesednek! Pláne egy 4D-s ultrahang nagyon tudja tudatosítani bennük, hogy ott a pociban tényleg egy élő csöppség lapul! :)

Katica!
:)
Én 6 kilónál tartok eddig. Meg is mondtam a védőnőnek, hogy én jónak találom ezt, hiszen nem fogyókúrán, hanem szénhidrát diétán vagyok! Nézett egy nagyot, aztán helyeselt! :) De ha én egyszer majd 80 kiló lehetnék újra, az nagyon nagy öröm lenne! :)

Ditta!
Nagyon irigyellek, hogy kimaradt az életedből az anyós háború! :) Én a mai napig nem értem a lelküket! Igaz, itt nálunk nem a tipikus fiacskámat féltem szitu van, de akkor is! :)
A párodat nógasd kicsit, hogy tegye vissza a képeket! :)
Kezdtek felspannolni a szopipárnával! Hogy alszol vele? Hova rakod? Eddig még nem használtam. De már nem tudom mit tegyek fekvéskor a lábam közé, hogy kényelmes legyen. Általában a plédemet hajtom 8 felé, de akkor meg kemény... Elég jól tart a szopipárna ahhoz, hogy az ilyen pózhoz kényelmes legyen?
Végre jön egy kis hűvös. Én nagyon várom. A mai nap a sok közül eddig a legelviselhetetlenebb volt szerintem hőséget illetően! Medence? Huhh az nagyon finom lehetett! :)

Sclara!
Nagyon örülök, hogy bekukkantottál! Teljesen egyetértek veled! A nevelési tervedet illetően is! Akkor tudsz hatni majd a gyerekedre, ha nem folyton mindent megengedő, hanem ahogy írtad vesszőt ragadó is leszel, mivel így értékelik a jót és tanulják meg a helytelent! :)
Neked is jó messze maradt anyukád! Az enyém 360 km-re van, Borsodban. Az biztos, hogy nagy bátorság lenne, ha pocakosan nekiindulnál egyedül! Én féltenélek!!! Mi a jövő héten utazunk, de így azért másabb, hogy a férjem vezet, én pedig kényelmesen tespedek végig az ülésben!
Az én férjem jó, hogy sokat dolgozik! Pláne ahogy olvaslak titeket! ;) Ő este beesik az ágyba és ha rámásznék, akkor sem tudnék mit kezdeni vele, mert bealudna! :) Nálunk a kéthetente 1 alkalom, ha összejön... amit persze én valahogy nem bánok most, mert nem vagyok egy nyuszis állapotban. :)
Én bababoltban veszem-vettem a textilpelust. Nekem simán kellett 20 db a fiamnál is, mert elég bukós volt, és ha védőnőhöz-dokihoz mentünk, akkor oda mindig kellett egy fehér darab is. Én a vastagabb cseh (szlovák?) tipust ajánlom, vagy ha ki tudod nyitni a pénztárcádat, akkor nagyon jó minőségben szines, mintás darabok is vannak! :)
Én kezdetnek Liberot használtam. Itt azt adtak a kórházban is. Nagyon meg voltam elégedve vele! Később pedig ahogy változott az alakja a fiamnak, úgy váltogattam a márkák között. Ez tapasztalat kérdése, hogy kinek mi jön be, mert más lányoknál, más a husibb combú, vagy vékonyabb babáknak.
Kelengye? Darabot nem szereték írni, de ahogy már mások is említették, jópár otthoni ruci kell, mert a tejcsi, ha visszajön, az szép foltot tud hagyni és azonnali átöltöztetést. Nekünk volt min. 15 rövid ujjú bodynk, meg kb. 7 hosszú ujjú, egyberészes rugiból is volt kb. ennyi, pár darab kiszokni. A lényeg, hogy rétegesen és a hőmérsékletnek megfelelően tudd felöltöztetni. Én pl. úgy tettem, hogy mivel a pocakban 37 fokban vannak bent a babák és nagy sokk nekik a kinti lét, ezt az öltöztetésben is figyelembe vettem. Ugye kezdetben nem is jó a hőszabályozásuk, ránk vannak utalva. Kezdetben jó melegen öltöztettem és fokozatosan adtam rá egyre kevesebb, a mi hőérzetünknek is megfelelő mennyiségű ruhát.
Fóka??? Na azért szerintem semmid nem hasonlít a fókához! :) Nem lehet, hogy csak azért mondta, mert szereted a halat? ;) Nagyon aranyos pocakod van! :)

Dreika!
Örülök, hogy Te is írtál! :)
Igen, szerintem is van textilpelus a Sparban, de a Tescoban és más nagyobb hiperekben is! :)
Szép méretes a pocakod! A súly pedig ne aggasszon, biztos meg volt a testi miértje a 20 kilónak is. Én azt mondom, hogy ha jól érzed magad a bőrödben, akkor ezzel ne vegyél el a kismamák örömét, hogy kimondják ez túl sok, vagy túl kevés!
Genesisre megy a drukk és azért az irigység is, hogy újra mozizhatsz! :) Nagyon tetszik a Genesis lelkiismeretessége!!! Én is kérdezem, ahogy Judit is, hogy mit várnak? Fel kell szívódnia?

KépKép
KépKép
hangolka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?