A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!
Eperke!
A Kútvölgyiben van egy iroda a gyerekágyas folyosón, oda kell menni, adatokat felveszik, és ha szerencséd van, még amíg bent vagy, készen van az akvi kivonat és a lakcímkártya, de max. vissza kell menni érte. Én sajna csak hétfőn mentem be (mert szombaton szültem) kedden hazajöttünk, és a férjem szerdán már vissza tudott menni a cuccért.

Aprooka!
Kitartás, csak lesz jobb is. Az tényleg nem elvetendő, hogy az éjszakai műsor a legkisebb felhajtással menjen, de ha a fiatalember ilyen igényes... Próbáld meg, hogy előbb mellre teszed, csak aztán tisztába, ha nem alszik el, amikor jóllakott és balhézik. Azt nem hinném, hogy üres a cici, mert az enyém elég béna, de egy pár csepp mindig akad bnne, úgy néz ki. Legalábbis a fiam lelkesen szívja. (Lehet, hogy lelkesebb, mint én...? :oops: )

Kriszta

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Veronikusz, nem semmi éjszakád lehetett... Mondjuk ilyen melegben nem csodálom… Rólam már májusban is mindenhol folyt a víz… Kitartás, holnap jön a hidegfront :D

Tünde, köszi, igyekeztem :D

Aprooka, nem tudom, hogy van, de nekem általában délután sokkal kevesebb tejem van (legalábbis úgy érzem), függetlenül attól, hogy fejek vagy nem, de a Törpe így is mindig talál benne magának... Meg volt olyan napom is, hogy alig volt tejem, de ilyenkor mindig fáradt voltam, vagy ideges... De éjszaka tényleg ne csinálj nagy felhajtást... Én is mostanában bevezettem azt, hogy ha felsír bemegyek, nem kapcsolok abszolút villanyt, csak az éjszakai fény van, cicire teszem, eszik, belealszik és már rakom is vissza. Ilyenkor nem is büfiztetem, mégse fáj a hasa - valószínűleg nem nyel annyi levegőt, mivel nem kapkod. Pelenkacsere csak akkor, ha kakis. Sokkal egyszerűbb így az én életem is, semmi hiszti nincs éjszaka, és max félóra múlva már újra ágyban vagyok :D

Lányok, családi pótlékot mikor szokták küldeni? És kb mennyi idővel az igénylés után? Július elején igényeltük, és még sehol semmi… Tudom, a közigazgatás malmai… :

Azért teszek fel egy friss fotót is, hogy lássátok, nem mindig van ám hiszti :D
Anna még nem állt négykézlábra, de tőle már ez is nagy teljesítmény :D
Kép Kép

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Frissen szült Anyucik!!!
Volna pár kérdésem. Most épp milyen körülmények uralkodnak a kórházban??? Katánál is tök mások voltak mint Szofinál. Gondolok itt arra, hogy:
- Katánál még volt Johnson-os popsitörlő, Szofinál már csak vizezett gézt kaptunk
- mennyire lehet tiszta hálóruhához jutni? Ha nem muszáj én nem vinnék csak max. 1-et
- a folyosóra raknak még ki betétet???
- jól emlékszem hogy a folyosó végén a hűtő tetején volt mikro??? Azt tudom, hogy valahol tudtam kaját melegíteni, de lehet hogy ez már kint volt a nővérpulttal szemben a tálalóban.

Ha lesz még kérdésem akkor jövök. :D

Judit!
WOW! Már így tartja a kis fejét?????????? :shock: nagyon kis ügyes!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Próbálkozomén, de sajna mostanában nem megy a cicibe alvás éjszaka. fény meg sajna nekem kell, mert különben orra esem. De nálunk is csak szolid.
Illetve akkor lehet hogy éjszaka nem méregetek, mert ahhoz kell mindig villany... :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Veronikusz!
Biztos nincs semmi gond!Képzeld én is úgy jártam valamelyik éjjel, hogy felébrdetem 3-kor és 5-ig néztem az órát és számoltam a perceket, mert jöttek fájások, közben határozott derékgörccseim is voltak.....átfutott az agyamon, hogy lehet megszülök, de aztán mégsem :lol:
Aprooka!
Nálunk az éjjeli fénnyel kapcsolatban az vált be, hogy egy teljesen más helységben kapcsoltam halvány fényt mint ahol mi voltunk, hogy oda éppen csak beszűrődjön.....én láttam amennyit kellett de a Berkusz nem "ébredt" fel rá....Én is mértem ha kellett ha nem .....így éjjel is ragaszkodtam hozzá....azt pedig úgy oldottam meg, hogy jó közel hajoltam a mérleghez, vagy néha a mobillal világítottam meg........de lámpát ott ahol Ő volt sosem kapcsoltam......KITARTÁS

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka!
csakhogy nekem este 8-9-kor kezdődött és másnap 10-11-ig tartott. :oops:

Aprooka!
kitartás!!! a másodiknál már mérleged se lesz. :D :D :D a pelenkacserét tényleg próbáld mellőzni! :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

lehet rajtam nyugodtan röhögni!!! :D
felhívtam a mentőket, hogy ha kihívom őket akkor hova visznek be. Azt hittem, hogy az ügyeletes kórházba, de NEM. Ahova akarom. :D A nőci mondta, hogy időben szóljak, mert a 3. már expressz szülés szokott lenni. :shock: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Családi pótlék: Apusom intézte tegnap, átfutásra 2,5-3 hónapot mondtak. Éljen a nagy sietség...
Bezzeg amikor nekünk kell adót fizetni...

A folyóson van kitéve betét és persze hálóing is, de csak hétköznap van mosás. Nekem nem volt szerencsém, már nem jutott hétvégére. Így inkább érdemes több saját hálóinget vinni.
Mikro: a csecsemősöknél van, kinn nincs a folyosón. A tálalóban nem tudom, oda nem jártam.
Popsitörlő van minden mennyiségben.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kriszta! Köszi szépen a segítséget! Akkor még az önkormányzathoz sem kell menni, csak max a kórházba vissza. Ez jó hír! :D

Szjudy! Családi pótlékra is, mint a többi hivatalos dologra (TGYÁS stb) nekünk Zsófinál 30 napot mondtak a beadástól és kb annyi is volt, mire megkaptuk a pénzt. Az tartott sokáig, amíg el lehetett indítani, mert nekünk a TAJ kártyát postázták és az ígért 2 hét helyett majd 1 hónap múlva érkezett meg. Mondjuk a családi pótlékkal , ha nem is igényléskor, de utána egy lakcímváltozás miatt eléggé megjártuk. A lakcímváltozás miatt más területi MÁK-hoz kellett átjelentkezni, és akkor az átfutási idő nálunk is kb 2 hónap volt. :shock: Pedig akkor már elbírálni stb. nem kellett semmit.

KépKép
KépKép
eperke21

Veronikusz!
Én is akartam írni, hogy popsitörlő az volt, meg betét is, de hálóinggel nem találkoztam. Még szerencs, hogy volt nálam több. Ráadásul a kórházi elég gáz volt, mert gomblyuk ugyan volt rajta, de gomb nem, így Évi ragasztószalaggal fogta össze nekem, de azt meg a szoptatás miatt levettem mindig, aztán meg nem találtam. (Pedig biztos helyre ragasztottam, hogy meglegyen. :) )
A betétet meg is kérdezte az ügyeletes szülésznő mindig, hogy kell-e valakinek.

Nem gáz, hogy felhívtad a mentőket, jó tudni a dolgokat. Csajok hol lesznek, ha menni kell?

Családi pótlék: Tudjátok írtam, hogy számlatulajdonosnak akartak engem is, de rájöttünk, hogy ott rontottuk el, hogy összekészítettem a páromnak a papírokat, és benne volt a számlakivonat is (mert a munkügyön aszonták nálunk, hogy kell), és ő meg beadott egybe mindent. De a számlakivonat nincs is rajta a beküldenő/beadandó anyagok listáján. Úgyhogy most beküldjük a másolatokat postán, de a számlakivonatot nem. :evil:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Lehet, hogy butus kérdés, de azért felteszem:
Sokan ijesztgetnek ezzel a hasfájós témával, meg a szélcsővel. Honnan lehet látni, hogy kell?
Nálunk eddig minden ok volt, de most minden kakilás előtt 5-10 percig nagyon szenved, meg a büfik előtt is. Kaja után bealszik, de max. negyed órára, aztán sír.
Ma este megpróbálkozom az infacollal, de ez a szélcső téma nekem annyira brutálnak tűnik.
Van valakinek tapasztalata?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

csak nagyon gyorsan, mert leragad a szemem....

szélcső: nem durva, igazi kincs, ha sikerül a gáztól és a kakitól megszabadítani a gyerkőcöt
gyógyszertárban kapható, ezer ft alatti összegért
nekünk szükségünk volt rá, nagyon sok sírástól és feleskleges küzdelemtől mentette meg a családot és főképp Micát!!

Vica, soko sok boldogságot Nektek!!!
Pocakosoknak meg hatalmas drukkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Vica!!
GRATULAAAAAA!! :lol: HIHI, újabb baba, de jó! Nyugodalmas nappalokat és éjszakákat kívánunk, jó étvágyat mindkettőtöknek és sok tejcsit!
Várjuk a fotókat, majd, ha kipihented magad.

Kriszta,
én ugyanígy jártam a hálóinggel, lehet, hogy ugyanazt viseltük :D baromira zavart, hogy, mindig kinyílik, több meg nem volt, így hamar lecseréltem sajátra.
Veronikusz,
szerintem az a legtutibb, ha mindent viszel, max hazaküldöd, vagy hazahozzák. Én mindent vittem, és így is elfértem a kisszekrényben. Popsitörlő stb tényleg van dögivel, mondjuk a betétet kérni kellett és a vastagabb típust kiporciózták, de volt. Mikor én benn voltam, még volt mikro, ott ahol mondtad.

Zuhanyzó: nemtom már ki kérdezte, de tényleg érdemesebb kijárni a folyosón lévőbe, sokkal tisztább, pont mert senki sem használja. A szobánkhoz tartozó tálcája lukas volt, mikor ráálltam, visszajött a szennyvíz... De tény, hogy a szülőszobáknál lévő zuhanyzó makulátlan, szülés után még le is térdeltem benne, pedig én elég kényes vagyok az ilyesmire..legalább a legelesettebb percekben ezért nem kellett aggódni!

Mi Gyulán voltunk pár napot, hát az a strand valami szuper!!!
Előtte meg lagziban, még egy lagzi van hátra, aztán már végre azt csinálunk hétvégenként, amit csak akarunk.
Vendég

Ancsa,
ezek szerint 3 hónapos kortól lehet menni babaúszásra? És meddig érdemes elkezdeni (mielőtt elmúlik a reflex), mert most valahogy még nem vagyok benne biztos, hogy élveznénk.. mert ha épp nyűgös és végigsírja, akkor én attól csak ideges leszek. Mondjuk fürcsizni szeret az tuti.. hát nem tudom. Ti mikor vittétek először? És milyen volt?

Cancan, nagyon szépek vagytok a képeken!!

Fruzsi baba is gyönyörű! Az az édesen ívelt kispopsi!

Andi,
nagyon vidám lakás, gratulálok hozzá!
Vendég

Én erről a szélcsőről semmit se tudok, hogyan működik? Popóba kell dugni?? :oops: Lehet, hogy mi is kipróbálnánk.
Vendég

Jó reggelt Lányok!

meglett az eredménye annak hogy összeraktam a kórházi motyót. :D Most nem volt semmi éjjel. :D Tudtam én ezt. Félek olyan JÓ HATÁSSAL lesz ez rám, hogy az utolsó napig húzom majd. :D Ja! Férjem tök kis rendes volt. Bár mostanság mindig elájul a nappaliba, de azon az éjjel mikor rosszul voltam bejött velem aludni. Fél óránként kérdezte, hogy hogy vagyok és csak reggel 5-kor ment el dolgozni. A listát meg amit írtam, hogy mi kéne a kórházba + szülőszobára (müzli, gyümilé stb) tegnap este mind meg is vette. Őt is beparrantottam. :lol: Azóta nagyon kis gondos. Tegnap rám is szólt, hogy menjek aludni, „mert szükségem van rá!” :lol:

Magnézium + B6:
ma reggel fogyott el az utolsó szem. Szerintetek még megyek? Ki hogy számolta a heteket? Mert ugye én már a 36. hétbe léptem, bár még nem töltöttem be! :roll: :roll: :roll:

A kórházas tanácsokat pedig köszönöm. Én a lányoknál elő se vettem a saját hálóingeimet, de akkor most lehet hogy kelleni fog. Ciki, de csak egy db elöl kivágott van. Megkérdezem anyukám. Talán neki van.

Kriszta!
ha most azonnal szülnék, akkor remélhetőleg anyukámék vigyáznának a lányokra. Most hétvégéhez 2 hétre utaznak ki Svájcba. Viszont ha pl. ma szülnék (remélem nem !!!)…. akkor papám szándékos kitolásnak venné, mert anyukám összehívta az egész családot vasárnapra Kistarcsára, így most készülődnek. (több mint 20-an leszünk)
Sajnos minden alkalommal meg kell állapítanom, hogy a papám nagyon megöregedett. Eddig se volt egy társasági emberke és eddig se bírta a gyerekeket, na de most!!!!!! Tegnap kerek 1 órát kellett vigyáznia a lányokra, míg elrohantam a fogorvoshoz, de mikor visszamentem hozzájuk a játszótérre!!!! Már ott „NEVELTE” az összes gyereket. Kénytelen voltam felküldeni, mert …… ah! Égett a pofám. :oops: :oops: Ő egy pedáns, rendszerető ember és minden baj volt amit a gyerekek csináltak. Na de visszatérve a felvigyázásra! Talán most még pár napig anyukám átjönne vigyázni. Hogy utána mi lesz??? Elvileg a férjem intézett egy kolléganőjét pénzért. Gondolom ő jönne. De nem vagyok miatta túl nyugodt. Biztos ellesznek valahogy, de ha nem lennék ilyen helyzetben, nem biztos hogy rábíznám a lányokat. Egyszer volt itt felvigyázni és mikor 10-kor hazajöttünk és a lányok még itt rohangáltak nem azt mondta, hogy bocsi még nem alszanak, hanem, hogy MÉRT NEM JÖTTÜNK KÉSŐBB!!!! Aranyosnak aranyos, csak ezt a lányok is rögtön levették és úgy néz ki, hogy azt csinálnak amit akarnak. (Na remek! Most az jött le, hogy én meg korbáccsal nevelem a lányokat és vas fegyelem van. :lol: pedig nem. :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Én is csak hallomásból találkoztam a szélcsővel.
Hogy is kell használni? :oops:
Lehetséges az, hogy csak esténként szenved a pocakjával? Mert eddig napközben nem volt semmi gubanc, de már a 2. napja este 6-tól majdnem éjfélig szenved.
Bocsánat a sok kérdésért, de nekem is fáj, ahogy tekergődzik és
nyöszörög meg sír. Legszívesebben vele sírnék. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!
nálunk csak Kata volt hasfájós és bizony ő is csak DU-tól szenvedett tőle. DE. soha!!! Valahogy 3-4 hónapos korukig szokott ez lenni. (de ez nem 100%) Bár mi nem használtunk szélcsövet, de ha most kelleni fog, VESZEK. Az hogy így szenvednek sokkal rosszabb, mint hogy 2 percig bedugunk vmit a fenekükbe. :oops: :oops: :oops: kitartás! megértelek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Aprooka, nálunk is csak egy bizonyos napszakban volt, és az is délután. Mostanában mintha nem lenne, de nem akarom elkiabálni. Nálunk az volt a gond, hogy nem nagyon büfizett Anna, így az összes levegő lenn maradt. Viszont ahogy elkezdtem adni neki az Infacolt, valahogy megtanult büfizni (rögtön az első után lobogott a hajam), és azóta kevesebb ilyen irányú problémánk van... A szélcsövet ajánlotta a doktornő, de én se vettem, valahogy nem szántam rá magam...

Veronikusz, örülök, hogy jobban érzed magad :D Képzeld, tegnap vagy 3-4 percig is tartotta így a fejét Anna, nézegette a macit. Persze utána iszonyúan elfáradt :D De ez a két kép szerintem is jól sikerült :D :D :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

majd kifúrja az oldalamat a kiváncsiság, hogy mi van Vicával! :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Borsika: 6 hónapos kor környékén múlik el a búvárreflex. Addig érdemes megtanítani a babóknak valamilyen "parancsszóval" (pl.: merülés), hogyha víz éri az arcukat, akkor tartsák vissza a levegőt. És így a 6 hónapos kor után, mint valami Pavlovi reflex, a parancsszó hallatán visszatartják a levegőt, és nem nyelik le, szívják be a vizet.
Nekünk a védőnő azt javasolta, hogy érdemes kivárni a kötelező oltásokat, és utána vigyük babaúszásra. Amit ő nagyon javasolt az a Pólus Centerben van, de az angolnások tartanak másutt is úszásoktatást. Fontos, hogy a medence csak babaúszásra legyen fenntartva, és ne legyen agyontömve mindenféle fertőtlenítővel.
linocs

Akkor azt hiszem elkezdem az infacollal, de azért veszek szélcsövet is...köszönöma tanácsokat.

Judy, Anna nem ordít az infacoltól? Mert eddig 1-1 cseppet adtam Levinek de nagyon kibukott tőle.
Büfivel mi is így állunk, alig van vagy nincs.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka, Anna szépen lenyelte kiskanálból is meg cseppentőből is, bár fintorgott... Most a Normaflore-nál ordít... :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Egyszerre adsz normafloret és infacolt is?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nem, az Infacolt abbahagytam, de azóta se nagyon jött elő a hasfájás (el ne kiabáljam!!!). Nem is fogyott el a teljes flakon, azt hiszem 1 hétig kapta... Napi 5x 1 cseppentővel. A Normafloret csak most kezdtem el adni neki a zöld kaki miatt, de lehet, hogy ezt is abbahagyom, mert nem nagyon javul tőle :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

VICA!!!!!!!!!!!! GRATULÁLOK !!!ezért jöttem hogy lássam ,hogy vagy???sok sok örömet és boldogságot, és sok tejcit!!!!! Ricsi bent volt veled?( bocsánat nem tudok visszaolvasni még, majd később)

eMANO! csudaszép az otthonotok!! :D :D :D szép lett nagyon!!!

Heni! tök jók a képek!!! biztos szupi volt Horváto. ! :D szépek vagytok!!

Borsa! nagyon édes Emma ! milyen szép nagylány már ő is :lol:

Kriszta! csodaszépek gyermekeid, így piciként Peti tökre hasonlít Pankára :lol: sztem :D

rakok 1-2 képet gyorsan, többre megint nincs idő,
puszi mindenkinek

Kép Láblógatás ,amíg Apa pecázik
Kép vadkacsáknak elszórtuk a halkaját
Kép :D buli a medencében

Kép
gablaty

Sziasztok!

Gabi, tök jó képek!

Hasfájás. A délutáni sírás nem hasfájás, hanem a szokásos esti zizi, ami általában minden gyereket utolér délután-estefele. Így tudják levezetni a napközben őket ért ingereket. Ők még nem tudnak máshogyan kommunikálni, csak sírni. Nekünk az jött be, hogy mellkasomra fektettem őket, úgy ringattam, közben érezték a szívverésemet.

mtunde

Sziasztok Lányok!

Most csak gyorsan kérdezni jöttem.
Kristóf 13-án volt 13 hónapos és közösen úgy döntöttünk, hogy abbahagyjuk a szopit. Már egy ideje időnként elég kínlódós is volt… Egyik szemem sír, a másik nevet… Jóóóó volt, elég volt. :cry: :cry: :cry:
De
nem tudom, mit csináljak ill. kell-e valamit csinálni, hogy be ne gyulladjon a cicim. Kemény és fáj is egy kicsit. A csomókat szétmasszíroztam, de félek ATTÓL a fájdalomtól…

Aprooka tudom, hogy most nem vígasztal, de ez annyira szép időszak. Én annyira élveztem. Egyszerűen csak próbáld átadni magad és élvezni, mert olyan hamar elmúlik. Kristóf egyszer-egyszer felsír (gondolom rosszat álmodik) kiveszem és ott ülünk a fotelunkban a sötétben és énekelem Neki azokat a dalokat, mint mikor olyan picike volt, mint a Te babád most. És olyan jóóóóóó… Pusza nektek és kitartás. Öleld magadhoz, ülj le vele, énekelj neki és még a hasa se fog annyira fájni!

Babások kérünk szépen képeket!!! Mééééég!

Judit Nagyon édes a Kiscsaj! És hogy repül az idő... Nem hittem a szememnek. Borsika is most szült ...3 hónapja... áááááá....
Veronikusz Te is mindjárt babázol! :D

Ja és megirigyeltem Tündétől, meg Zsófitól és én is „írom” egy ideje, nézzétek meg! :

http://kristofbaby.blogspot.com

Jó babázást, meg további szép nyarat.
Pusza mindenkinek
Brigi

Kép Felkötöttem... és tudom, nekem annyi :P

Kép
vkbrigi

Gabi, Brigi!
:D :D :D :D :D naddon jók a képek :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bakker! nem tudom felvenni a papucsom, mert úgy be van dagadva a lábam. :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Brigi, ha kemény a melled, akkor fejd ki, de csak annyira, hogy megkönnyebbülj, néha még lehet, hogy ki kell fejjed, de egyre ritkábban (pár naponta) és végül egyáltalán nem. De lehet, hogy sokáig jön majd egy kicsi a melledből, ha megnyomod. Nekem kb 2 hét kellett, hogy elálljon a tej.

Most elutazunk 5 napra Nyíregyházára, jók legyetek! Senki se szüljön, most úgysem aktuális. :)

Veronikusz
, holnapra lemegy a lábad, jön a front.

mtunde

Sziasztok,

Képzeljétek, ma én is pihent vagyok :) Annát 10 körül raktuk le és csak 3 körül ébredt :D :D Úgy látszik tisztességesen kifáradt tegnap (alig aludt valamit egész nap, gondolom a melegtől)
Viszont hajnal 3-kor mikor félálomban pelenkáztam, sugárban átkakilt a pelenka FÖLÖTT, rá a pólómra... No ilyen se volt még... :roll:

Gabi, Brigi, nagggyon jó képek!!!!!!!

Tünde, jó utat nektek :)

Naggyon gáz idő van... Veronikusz, remélem vasárnapra jó időt rendeltél Kistarcsára :wink:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Helló Csajok!

Na én is előfordulok olykor :) Apa szabin, új gép, szóval nem nagyon jutok ide. Pontosabban egyáltalán nem :? Most alszanak a gyerekek :D szal loptam egy kis időt.

Linocs
Te jó ég!!!! Fruzsi már 5 hónapos :?: :!: :?: :!: :?: Nem semmi, hogy milyen ügyesen ül!

pocifájás
Én továbbra is a szopi előtti 3-5 kávéskanál teára esküszöm! (édeskömény vagy roiboos, de a herbária, nem pickwik!!!!)A roiboos azért jobb, mert édeskés íze miatt a babák szívesebben benyelik, de a hatás ugyanaz. Nálunk az Infacol és az Espumisan azzal a lendülettel fordult vissza, ahogy bement :? Senkit nem akarok elkeseríteni, de Iván közel 6 hónapig kűzdött a pocival én meg jól nem ettem már semmit :shock: Kólikatartás nagyon bejön. Alkaron a baba pocija, tenyeredben a popsi, könyöknél a kobak, lába pedig lóg égbe-világba

szopi
Valaki kérdezte, hogy van-e olyan, hogy túl gyorsan jön a tej, baba nem tudja nyelni. VAN! Ilyenkor az segít, ha a baba feje a cicnél magasabban van, tehát nem folyhat a tejcsi, hanem szívni kell. Nálunk az vált be, hogy kicsit hátra dőltem, nem teljesen űlő, inkább félig fekvő helyzetben szoptattam, Ivánt pedig hassal fektettem magamra, azaz velem szemben volt. Ránézésre nyakatekert, de kényelmes. Azóta is szereti ezt a pózt, pedig mostmár azért nem dől :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Az éjjel viszonylag nyugis volt, bár este a felrobbanás szélén álltam.
Eddig még soha nem maradtam egyedül estére, párom mindig segített fürdetni, alcsizni.
Tegnap este kiszállítottak apusommal egy mosogatógépet hozzánk, olyan 8 körülre végeztek. Ezzel még nem lett volna gáz, csak jött anyósom és párommal átugrott a szomszéd városba, mert a nagypapa nagyon lázas volt, mindketten dokik, mentek megnézni.
Még ez is okés, csakhát a nagypapa igazi falusi állattartó és 9kor ott fogta páromat, hogy daráljon le az állatoknak vagy 40 kiló takarmányt, mert ő nem tud.
Persze, ilyen állapotban ez érthető, de lehetett volna ma délelőtt is....
Én meg csak hívtam, hívtam, és közölte, hogy akkor most mélyvíz, mindent oldjak meg egyedül.
Tudom, előbb utóbb ez így normális, csak olyan hirtelen jött és úgy tele lett a gyatyó :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

:lol: gyatyó=gatyó :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka,
büfi nekünk is csak később indult be, talán 2-3 hetes korában. De bevallom, én a mai napig nem tudom a vállamon rendesen megbüfiztetni, viszont nagyon bevált egy másik módszer: szopi után hason egy párnára rakjuk, úgy hogy a térde lenn legyen az ágyon és könyököl. Apjuk úgy hívja ezt a pózt, hogy "Autobüff 2000" :lol: Ettől tényleg olyanokat büffög, hogy "lobog a hajunk", ahogy Judy mondta :lol:
Éjjel viszont szopi közben én olvasgatok, ő meg cicin alszik be, és nem is szoktam büfiztetni.
De ez most egy átmeneti könnyebb időszak szerintem, nem merem még elhinni, hogy elmúlt teljesen a hisztikorszak.

Lányok, volt valakinek lábfájása ilyenkor vagy terhesen? Nekem pár hete nagyon fáj a talpam és pár napja a térdem is.. A rossz papucsokra gyanakszom (meg hát a súlyfeleslegem még mindig megvan.. :oops: )

Brigi,
megértem, hogy kicsit szomorkodsz, hogy abbamaradt a szopi. Én is azt terveztem, hogy majd jó sokáig szoptatok, de egy dokinéni azt mondta, hogy 9-10 hónap után az anyatej már szinte csak cukros víz..
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy hogy lehet fájdalom nélkül megúszni az átállást. :?:

Na, ma letudtuk a harmadik lagzit. Az ember még megy vissza bulizni, mi hazajöttünk, mert már ülve el tudtam volna aludni, pedig nagyon jól éreztük magunkat.. jön megint valami front vagy mi?
Vendég

Brigi,
megnéztem a blogotokat, nagggyon jóóóó! :lol:
Az állatkerti uzsis képek a kedvenc, azok a fogacskák! Meg a "teregetős" is jó! :lol: :lol: Sokat szokott így "segíteni"? :lol:
Vendég

Na én meg jól beparáztam és itt pityergek: iszonyúan becsipásodott a szemünk. Most kamilláznunk kell 4 óránként, aztán jön reggel a doki, ha nem javul.
Alig tudja szegénykém kinyitni... :cry: :cry: :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka,
Boginak is volt hasonló, tiszta ragacs volt az egyik szeme, dokinéni tanácsolta, hogy anyatejet cseppentsek bele naponta 5-ször és bevált! 1-2 nap alatt elmúlt! Ja, és a cseppentés előtt ki kellett törölni (forralt, lehűtött) vizes kendővel vagy zsepivel, szemzug felé.
Vendég

Gyuzso,
jövő hétvége ederix? :D Most azt tervezzük utána héten is lenn maradunk, de ez még csak elmélet... :roll:
Vendég

Szerdán voltunk a Szigeten. Napközben Ivánt is kivittük és megnéztük a Lumináriumot. Fantasztikus volt!!!!! Persze a képek azért nem adják vissza. Ez tulképpen olyan, mintha egy felfújható matracban sétálna az ember és mivel színes az anyag, így a napfény valami fantasztikus látványt nyújt odabennt. Ivánt csak hosszas könyörgés és sírás közepette lehetett kihozni.
Kép
Kép
Kép

Kép Kép
Kép

És a végére egy kis Sziget-feeling:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

sziasztok, en is idejutottam vegre...
hrenata, allati jol nez ki az a luminarium! ami a tulsagosan jovo tejet illeti, tenyleg, van, foleg reggel mikor kidurran a cicim, h Zsofi csak ugy hajlando szopizni, h feljebb van a feje, a teste meg velem parhuzamosan, ha mashogy akarom fogni, akkor meltatlankodik...
veronikusz, a labdagadas az durva, en is csak egy papucsot birtam hordani a vegere, meg meg is nott a labam egy szammal, ugy tunik ez mar igy marad...:(
borsika, a labam nekem is faj, meg a terdem is, az elso par hetben felallni is alig tudtam izombol, biztos a sulytobblet miatt is van, meg h a terhesseg alatt elmozdul az ember sulypontja, es nekem sztem meg nem allt vissza, mondjuk azert sem, mert sokat szoktam zsofit kendoben cipelni, es az kb olyan, mintha meg mindig nagy lenne a hasam...
aprooka, hajra, biztos megy neked egyedul is az esti muszak!
eddig zsofi is hasfajos volt, o erdekes modon mindig hajnalban szenvedett, ugy 5-tol 8-9-ig, de az utobbi par napban mintha mar nem szenvedne, remeljuk, igy is marad, lekopogom! en a gripe watert adtam neki, azon az all, h 5 ml az adag, de az nagyon soknak tunt, igy en csak 2-ot adtam... meg van szelcsovunk is, azt inkabb csak a legvegso esetben hasznaltam, szerencsere nem kellett sokszor...
rakok par kepet...
Kép Kép Kép Kép

banana

Tünde!
Nagyon jó pihenést kívánok nektek!!!! :D
Szóltam Hármaskának, hogy most nem jöhet ki, mert nem tudnád megírni a topiba. :lol:
JA! És azért megint Hármaska, mert változni látszik a név. :oops: :D

Lábdagadás:
Köszöni jól van. Most úgy néz ki, hogy reggelente nincs ill. reggelre lemegy, de egy órával kelés után már megint be van dagadva. (Ma 5.40-kor keltünk :cry:) Annyira be van dagadva, hogy a lábszáramon is érzem, hogy feszül. Ha megnyomom, benne marad az ujjam nyoma. Ha leguggolok a combom szét akar repedni. A kézfejem zsibbad. Jegy-gyűrűt esélyem sincs már levenni. :oops:

Judit!
Igen, jó időt rendeltem mára. :D Igaz mi nem fogunk menni Kistarcsára. Szofinak tegnap DE. óta valami baja van. Délben már enni se akart (még réteseket se a Normafánál :oops: ) Piros volt a pofija + meleg volt a kis teste, de talán nem vészesen. DU kapott Panadolt, este megint jól volt. Éjjel megint elég meleg volt és nyűgösen aludt, bár kivenni nem kellett a kiságyból, csak fel-fel nyöszörgött. Orra nem folyik, nincs hasmars, nem köhög …. Vagy megint afta, de nem látok bele a szájába, vagy jön az utolsó 4 foga, de az sem kizárt, hogy úgy mint Szofi születése előtt 2 héttel Katának, neki is ilyen 3 napos lázas fertőzése van. Ha nem javul a helyzet, hétfőn viszem DU dokihoz. :oops: Most épp itt főz mellettem. :D

Aprooka!
Cseppents 1-1 csepp anyatejet a szemébe!!! Jobb mint bármilyen szemcsepp! (most látom már írták :D)

Reni!
:D:D a nyakban ülős nagyon király! :D

Banana!
Jaj de édi!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Aprooka, biztos vagyok benne, hogy ment az esti műszak :) Na nem mintha én nem paráztam volna be, mikor először kellett egyedül fürdetnem...
Csipás szem: nálunk is volt a múlt héten, kamillázgattam 3-4 napig és elmúlt... Doktornéni írt egy szemcseppet tartalékba, de végül ki se váltottam. De a védőnő nekem is mondta az anyatejet, de végül nem próbáltam ki...

Hrenata, naggyon jók a szigetes képek!! :D Érdekes ez a Luminárium :D Jó lehetett.

Banana, Zsófi egy tündér!!! :D :D :D

Veronikusz, köszi a jó időt, ideért :D :D Sajnálom, hogy Szofi beteg, de amilyen kis örökmozgó tuti átszalad rajta hamar... Jobbulást neki, küldök gyógypuszikat!!
Biztos az idő is rátett egy lapáttal Anna is nyűgös volt tegnap egész nap... Este se tudtuk elaltatni, úgyhogy végül velem aludt - így viszont teljesen rendes kislány volt, fél 11-kor zuhantam el vele az ágyon, és csak háromkor fújt riadót megint :D

Képzeljétek, Annácska átfordult hasról hátra
:shock: Csak pislogtam... Jó, ez még véletlen volt (emelte a fejét, úgy ahogy a múltkori képen + felemelte a lábait is, aztán a feje áthúzta szerintem :D ), de utána láttam, hogy próbálkozik megint, mikor hasra tettem újra, akkor fej és lábak fenn és tekergőzött oldalra... Másodszorra ugyan nem sikerült, be is dühödött Anna rendesen, ordított utána vagy 10 percig :D Akaratos a kis drága, aztán ordít, ha valami nem úgy van, ahogy szeretné :D

No megyek, megpróbálok takarítani kicsit, amíg alszik :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Gabi,
de jók a képek!! Ez a pancsolós muri!? :lol:

Reni,
szuper lehetett ez a Luminárium! Jövőre mi is megnézzük, ha lesz! És a nyakbaülős, fejkendős kissrác is nagyon vagány!
Vendég

Banana,
gyönyörű ez a kicsilány! Látom, már most szeret repülni! És az a kalapka is csúcs! :D Rakj majd fel olyan képet is amin anyuci is látszik!
Én is eddig kenguruban hordtam Bogit, akkor biztos attól is van a lábfájás... Mostmár akkor lepasszolom apjuknak. Pedig úgy olyan kényelmes.
Vendég

Memme,
nagyon jól hangzik a lakókocsis nyaralós ötlet! Mikor mentek? majd feltétlen képeket, tudod... hogy az itthon maradt nyálcsorgatóknak is legyen valami örömük...
együttalvós kép GYÖNYÖRŰ!

Bocsesz hogy ilyen részletekben írok és megtöltöm az oldalt, de az agyam szita, jgyzetelni meg már lusta vagyok... :oops:
Vendég

banana
Zsofi igazi kis tündér!!!!

luminárium
A Szigeten minden évben van, amúgy járja a világot. Asszem valami holland fickó tervezte (jó arc lehet :D ) Általában hosszú a sor, de gyerekkel nem kell kivárni, mert soron kívűl beengednek.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

jól tudom, hogy holnap nem jön senki a Kútvölgyibe??? :oops: én egész DE. ott fogok dekkolni.

Mi lehet Vicával???? :roll: :roll: :roll:

Ja! ma a Daubnerből hazafele (tortát vettünk a férjemnek) :D :D :D láttam Mészárost a két gyerekével. Templomba mentek a Margit krt-on.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Mi az új név?

Én meglestem Vicát az iwiwen. Már otthon vannak,Lili nagyon édi és Réka igazi kis nővérke. De majd biztos jön,ha ráér.

Nekem is küldhetsz SMS-t, ha indul a buli... :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?