A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

elif, örülünk Neked meg a babádnak, és gratula az államvizsgához mindkettőtöknek :wink:

Zsuzsi, ne aggódj! Minden pasi másképp dolgozza fel a gyerek-témát. Nekem most nagyon lelkes a férjem, és ezért nagyon hálás is vagyok neki, de két éve, mikor először teherbe estem, és hat hetesen elvetéltem, amelett, hogy ez önmagában is nagyon nagy trauma volt nekem, az volt a legnehezebb, amit a férjemtől láttam: nem jött el velem előtte se az orvoshoz, meg akkor se, amikor ömlött belőlem a vér, úgy mentem be, és mikor otthon feküdtem zokogva egy teljes hétig, látszott rajta, hogy abszolút nem fogta fel, mi van, egyáltalán nem tudott velem vagy a helyzettel mit kezdeni. Szóval szerintem a mostani lelkesedése főleg annak köszönhető, hogy két elég kemény év áll mögöttünk, nagyon nehezen akart ez a picike összejönni.
Egy jó barátom mesélte, hogy ők megbeszélték a feleségével, hogy legyen gyerek, és ő tényleg úgy is gondolta, hogy szeretné, ennek ellenére a terhessége alatt a felesége végig azt mondogatta neki, hogy miért nem foglalkozik a gyerekkel, meg miért nem örül neki. Mondta, hogy örült ő, csak hát olyan misztikus volt az egész, hogy van ott valami, ami nem is látszik, és egyszer csak ember lesz majd belőle. Azt mondta, hogy neki akkor változott meg minden, amikor a kezébe adták a gyereket, akkor érezte csak meg, hogy apa lett. És szuper apuka, azóta három gyerekkel!!!
Szóval szerintem is, ahogy a többiek is írták korábban, legyél vele türelmes, ne hányd a szemére, de azért amennyire lehet, avasd be mindenbe, mondd el neki, hogy mi történik, meg ha majd kívülről is érezhető, mutasd meg neki, ahogy mozog a baba.

Ez a babaruhabörze nagyon jól hangzik, szerintem kimegyünk mi is!

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok Csajok!

Visszajöttünk a nyaralásból. Szuper volt, csak nagyon rövidke... :?
Andus: Örülök, hogy minden rendben van!

Zetibebi: Gratula a Kisöcsihez!!! nekünk is van egy hasonló "alulról fényképezett" uh képünk... :lol:

Tök jó, hogy ilyen sokan csatlakoztak, üdv mindenkinek!

Elif: gratula az államvizsgákhoz, és persze a babócához is!!!!

A védőnő témához csak annyit, hogy ténlyeg van, aki csak úgy beállít.... Pl, az enyém... :shock: :? Nem kicsit néztem nagyot, amikor vagy két hete csak úgy becsengetett... Itthon voltam, de kicsit sem számítottam látogatóra... Nem mondom, hogy kupi volt, de azért, ha tudom, hogy jön valaki kicsit összekapom a lakást... hát erre esélyt sem adott... :shock:
Mondta is, hogy ő így szokta... Elindul, aztán becsenget mindenkihez a körzetben, aki otthon van, azt megnézi... elég fura dolog... Azt hiszem meg fogom beszélni vele, hogy legalább egy telefont eresszen meg előtte....
Ez így nem fair................. :?

Csajok, az normális, hogy én még nem érzem a Picit??? illetve néha azt hiszem, hogy érzem, de még nem tudom, hogy tényleg ő az...
Úgy "irigykedek", ahogy írjátok, hogy Ti már érzitek....
Én is szeretném.... Nagyon.... :oops:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Lányok, KÖSZÖNÖM!
Nagyon sok erőt ad a bátorításotok nekem, nagyon hálás vagyok, nem is ismerjük egymást, furcsa ez az összetartás, ez a segítő szeretet. Köszönöm!!!!
Ma egyébként már túl vagyunk egy 3.5 órás beszélgetésen, jobbára én beszéltem, már amikor tudtam a sírástól. Az talán a legrosszabb, és ez így van, amióta ismerjük egymást, hogy nem válaszol ilyenkor, nem mond semmit, a kérdésem után eltelik 25-30 perc is, amíg kinyögi, hogy fogalma sincs, nem tudja, ilyenek. Most holnapig gondolkodni szeretne...

De most örüljünk!
Elif, jó, hogy jöttél, üdv Nektek. :lol: :lol: :lol: Mikorra vagy kiírva(most nem tudom kiszámolni a vonalzódból, ami egyébként gyönyörű.)
Én is tervezem a babaruha börzét.
Biztos sokan ismeritek, de hátha valaki még nem, van egy angol használtruha bolt, ahol felnőtt, és gyerek ruhák vannak, a babaruhákon gyakran még az angol árcimke is rajta van, és 190ft(előke, sapi), édes bodyk, rugik 690, 2 részesek, kantárosok990. Már vannak őszi cuccok is, ami jó lesz a Manócskáknak február márc-ban. Miközben csütörtökön meghatottan vettem 2 dolgot, Rátok gondoltam, hogy lám-lám, én is... :D Ti milyen méretben gondolkodtok legelőször, mit érdemes?

Nem tudok cicás képet felrakni, túl nagy, vagy valami. Hogy kellene?
Üdv!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Amy: Még én se érzem igazán a babucit, de nagyon figyelek, előbb-utóbb csak ad valami jelet! :roll: :D

Zsuzsi: Szerintem ne erőltess semmit a párodra, hidd el változni fog a helyzet, szerintem ha már a pocid szépen növekedni fog, tuti hogy őt is elkapja a babaláz! :lol:
Megtudnád adni ennek az angol használtruha boltnak a címét?
Előre is köszi!
Amiket vettünk eddig a babucinak, mind különböző méretűek! Szerintem nemsokára összeszedem, milyen méretből hányat érdemes így elsőre beszerezni, hogy célirányosan vásároljunk! :D
zsu83

Csak egy jótanács: bármennyire édi-bédi a méregdrága vastag téli bundazsák, a biztonsági ülésbe bizony nem lehet belegyömködni a babát, ha ráadjátok (bekötni meg mégúgysem) :D :D :D Azokat a pici lábacskákat sajna overálba kell bújtatni már a kórházból hazafelé is. Február brrrr...Az anyák-nagyanyák bölcsessége a pólyáról- a biztonsági ülések korában- úgy tűnik kissé elavult :D

Kép
kangu

kangu: Hogy ez mennyire jó tanács, ezért is ennyire hasznos ez a fórum, biztos hogy egyébként ez nem jutott volna eszembe.

gerendai zsuzsi: február 19-re voltam kiírva és Babó a dokinéni szerint elég jól tartja az ütemet, a legutóbbi UH-n egy nappal idősebbnek mondott ugyan, szóval február 18-ra módosult a dátum, így ahogy nézem mi majdnem egyidősek vagyunk. :)

Babaruhabőrzére mi is megyünk! Már kinéztem, hogy ott lesznek babakocsik is... :roll:

Annyira kivagyok, a mai napig menetrend szerint este 9-től mindig rosszul vagyok, szörnyen émelygek és ez így megy míg nagy nehezen el nem alszok. Remélem hamarosan túl leszek ezen.

Kép
Kép
elif

Kangu: Köszi a tanácsot, látod ez nekem eszembe se jutott! :roll: :D

Elif: Kitartás, biztos már nem sokáig tartanak nálad se a rosszullétek! :) Az elején én is nagyon szenvedtem, ez egészen a 14. hétig tartott! :(
zsu83

Dina, most néztem meg a videóidat, jófejek vagytok, biztos jó buli volt nagyon így együtt zenélni :D és tényleg csúcs, hogy Eszter mennyire hasonlít rád!

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Egy napot kihagyok és nem győzök visszaolvasni. Amíg olvasok eszemben van, hoyg kinek mit írjak, de mire a hsz elkészül tuti kimarad valami. :?

Na...

Üdvözöllet én is téged Elif! :D

Zsuzsi: Szerintem is csak nem fogta még fel apuka, hogy mi a helyzet. Figyeld meg, majd elkapja a hév és úgy kell majd levakarki magadról és később a kölyökről! :lol:

Kangu: Te írtad, hogy voltál mindkét börzén? Én csak a Kismamásra szoktam menni. Tavaszig (idén) nem is tudtam, hogy van egy másik is... :oops: :oops: Nos... Melyik milyen? Vagy ha nem tudnám, hogy a másik nem a Kismamás akkor észre sem venném? Annyira egyforma? Most melyikre menjek? :roll:

Amy: Én épp most parázok azon, hogy mikor Ikverus bejelentette, hogy érzi a babát, akkor én is éreztem. Jó pár hete meg semmit sem érzek. Ettől kissé feszkós vagyok.
De amyúgy is feszkós vagyok. Vagy nem is tudom mi? :shock: :roll: Néha elkap a sírás. Pénteken például végigbőgtem a napot. De nem tudom miért? :roll: Mikor Eszter látja, hogy sírok megy és hoz nekem zsepit. Zsófi meg odajön és azt mondja: "Miért sírsz? Ne sírjál!" :cry: Olyan édesek...
Meg nagyon fáradt vagyok! Ti nem?

Babaruha: Szerintem 56-os méretnél isebbet nem érdemes venni. (Hacsak nem szül valaki túl korán. De ilyen velünk nem lesz!) Abból is csak mértékkel, mert úgyis hamar kinövi. Azt nézem, hogy vehetek majd téli cucot neki. Eszter májusi, Zsófi meg áprilisi. És még így is Zsó alig hordta Eszter kicsi ruháit. Illetve hordta, csak csúszással. Még erre sem alapozhatunk tesóknál. Eszter nagy volt(4250g és 61cm) Zsóról meg még most is leesmek Eszter régi nacijaji. Olyan vékonyka.

Eszter: Köszi!

Mi szerettem volna még? :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Börze: A nem Kismamás "mindig" van a MOM-ban? :oops: De szept. 27-én a BNV-n lesz? Mennyi a belépő? Kissé összezavarodtam... :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Én mindig a BNV-re járok arra, amelyiket éppen el tudom csípni. A belépő ugyanannyi 900 Ft körül van (gyerekeknek ingyenes)+ parkolási díj. Én különbséget nem igazán vettem észre a 2 féle szervezés között. Mindkettőn vannak egyéni és céges eladók is, az árak alku kérdése a magánszemély eladók esetében. De a cégek is olcsóbban adják az árut mint a boltokban. Pl. én rendszeresen veszek ott pelenkát. De nem ajánlom a pelenkakészlet túlzott bespejzolását sem, mert ahány gyerek, annyiféle pelenka-igény...Kinél ez-kinél az a márka válik be.
A bundazsákot csak azért mondtam, mert engem elfelejtettek erről tájékoztatni. :? Tehát van pólya-mert az ugyebár rendkívül fontos, bundazsák- ami csak a babakocsiban fektetésre jó, és overál- amit használni is lehet :?

Kép
kangu

Sziasztok lányok!

Mennyire igaz... az ember kihagy 1-2 napot és alig győzi visszaolvasni...

Elif üdvözöllek Én is, még Én is elég új vagyok itt... :-) Gratulálok a vizsgákhoz! Az Én helyzetem is hasonló, júniusban az utolsó államvizsgám előtt 5 nappal tudtam meg, hogy kisbabát várok. Én nagyon örülök, hogy Picúrkánk most érkezik, azt hiszem Én nem tudnék mellette tanulni, ezért le a kalappal mindenki előtt, aki ennek nekifut. Most számomra is első a nyelvtanulás, hogy amire Picúrka megérkezik, addigra elsajátítsam normálisan a német nyelvet. A mi kisbabánk már több mint valószínü, hogy Németországban fog megszületni... sajnos... azért sajnos, mert szerettük volna, ha magyar földön születik, de aztán rájöttünk, hogy ez sajnos kivitelzhetetlen.

Őszintén szólva mi még nem vettünk semmit a Babókának, bár én már lelkesen tanulmányozok minden ezzel kapcsolatos katalógust. A férjem persze csak legyint, hogy ráér az még, bár 1-2 boltba már Ő is elkísért. Babaruhát jó sokat kaptunk a nővéremtől, csak egy gond van, hogy a 3/4-e rózsaszín, szóval ha kisfiunk lesz, akkor még abból is jócskán kell vásárolnunk.

Lányok azt hiszem már Én is néha érzem a Babám mozgolódását. Olyan furcsa és annyira jó érzés!!! :-) Annyira szeretném már a karomban tartani és átölelni. De azt hiszem ezzel mindannyian így vagyunk! :-)
Ugyanakkor viszont minden barátnőm azzal stresszel, hogy szerintük alig látszódik a pocakom. Én emiatt nem aggódom, mindig is elég lapos hasam volt és azért ahhoz képest elég látványos a változás.

Nálam a rosszullétek szinte teljesen kimaradtak, egy-két apróbb kellemetlenséget leszámítva és azt, hogy az elején olyan fáradt voltam, hogy egyszerüen a boltig nem bírtam elsétálni. Már ez is elmúlt, most viszont a mellbimbóm okoz panaszokat. Az elején állandóan fájt, aztán viszketett, most meg (a párom szerint hormonális hatásra) egy - két kicsi pötty van rajta.
Lányok nektek nincs ilyen jellegü panaszotok? Vagy tudtok esetleg valamilyen krémet ajánlani rá?

Egyébként kellemes vasárnap délutánt mindenkinek!

Panna
pandusika

Hormonális változások. Nekem jelenleg 1-2 barna foltocska jelent meg a mellemen-és minden korábbi heggem barna "udvart" kapott.De a 2. gyerekemnél ilyenkorra már kiálló morzsaszerű barna izék is voltak, amik a szülés után pár héttel egyszerűen lekoptak. :?

Kép
kangu

Sziasztok!

Babaruhabörze:
Szept. 13., 8-13-óráig MOM Bababörze

Szept. 27. BNV Bababörze

Nov. 27.: 9-15 óráig Kismama Bababörze, szintén a BNV

Mell változásai: Nekem sötétbarna lett az egész mellbimbóm! :roll:
zsu83

Sziasztok!

Bababörzét én is tervezem, aztán majd elválik, hogy el is jutunk-e. :)

Magzatmozgásról meg annyit, hogy én a 15. héten kb. 3-4 napig rendszeresen éreztem, naponta többször is, most meg már 3 napja semmi. Állítólag ez is természetes.
Első babát a 20. hét környékén szokták először érezni, szóval szerintem nagyon intezíven akkor fognak majd beindulni a babák. :)
Vendég

Sziasztok!

Ezen a bunda-dolgon nem is gondolkodtam... :? tényleg nem árt, ha átgondoljuk mert annyi gyönyörű de felesleges dolgot össze lehet így vásárolni :) Zétinek olyan télikabátja volt, aminek átalakítható a lábrésze, ha összecipzározom kényelmesebb, zsák szerű, nyilván csak a babakocsiba jó így, ha átalakítom viszont mehet a hordozóba, be lehet kötni. Tiszta szívás hogy nem lesz jó a kicsire mert szinte vadiúj állapotban van :? viszont olyan picire valót még nem láttam ebben a típusú kabátból, de biztos kell lennie.

Z kereken 50 cm volt mikor született(másfél héttel hordtam pedig túl), minden ruhája 56-tól kezdődött és annyira nagyon voltak rá hogy nem volt kényelmes viselet, mikor hazajöttünk a kórházból anya leszaladt a bababoltba venni egy garnitúra 50-est, és még azok is lötyögtek :roll: persze nem érdemes picit venni, én sem fogok, ha megint 50es bébim lesz majd megint leszaladunk a boltba :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jaj a mocorgást akartam még írni, hogy én is nagyon hamar éreztem (megjegyeztem július 27-én volt az első "edzése" :) ) aztán volt egy hosszú szünet, és most pár napja megint érzem, tegnap pedig ír szteptánc bemutatója volt egész nap :lol: ma megint alig-alig, úgyhogy ez így megy. Csak semmi para ha szünetet tartanak, ez ilyenkor még nem ad okot aggodalomra. :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszönjük szépen ismét a kedves üdvözléseket! :)

Talán nekem is bejön ez a 14. hét és enyhülnek végre a rosszulléteim, tegnap legalábbis így éreztem, plusz néha olyan érzésem volt, mintha birkózóbajnokság lenne a pocakomban. Persze ez még nem volt olyan tiszta érzés, kézzel nem is volt kitapintható, mégis ilyet még eddig nem éreztem soha.
Mindenesetre én még aránylag türelmesen várok az egyértelműbb jelekre.
Korábban, amikor még csak vibrálást éreztem, meg furcsaságokat és mindenki azt mondta ez csak bélmozgás lehet, igazából azt sem bántam. Úgy voltam vele, hogy engem megnyugtat és boldoggá tesz, hogy azt képzelem ez a baba, legalább nem stresszelek és nem zavarok vele senkit... :)

A tegnapi napom amúgy is nagyon fárasztó volt, és én is úgy éreztem, hogy férjem produkálja a korábban kivesézett jeleket, úgyhogy nálunk is megvolt az első nagy kiborulásos sírásos hiszti. Utólag csak mosolygok magamon, és persze reggelre minden megoldódott. Párom érdekes filozófiával áll ehhez a dologhoz mostanában, mert pl. képes volt velem szoptatáshoz szükséges kellékeket nézni, meg is vette volna, de a babaruhanézés az szóba sem jöhet, a mocorgásokról is korai beszélni... :roll: De persze a pelenkázóasztalt azt már most be akarja szerezni... Hát ezen igazodjon ki az ember. :)
Azthiszem kezdem megérteni mi történik: az apukává válás ugyanolyan érthetetlen kusza folyamat, érzelmi kavalkád, mint az anyukává válás. :lol:

Hogyha szabad akkor én is beírnám magunkat a táblázatba, és feltennék képeket is... :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Elif! Üdv, gratulálok a diplomákhoz. Én a másoddiplomámat gyes alatt csináltam, egyáltalán nem volt olyan veszélyes, ahogy azt sokan hiszik. Pedig a nagyszülők vidékiek, így nem volt napi segítségem. Apropó, tudja valaki, hogy mi maradt (maradt-e egyáltalán valami...) a gyes alatti tandíj-mentességből?

Zsuzsi! Nyugi, nem minden apuka pörög ezerrel (az én férjem sem).Én azt láttam, hogy a szülés után tényleg nagyot változik a világ, végre kézzel fogható lesz a dolog. Szerintem próbálj meg kevesebbet lelkizni rajta, amit el akarsz mondani, azt oszd meg vele, de ne idegeskedj, ha nem kérdezget naponta! Nálam legalábbis ez bejött, egyáltalán nem zavar, ha nem simogatja napi szinten a hasamat, de tudom, hogy szeret minket, és a világ egyik legjobb apukája, a lányommal imádják egymást. Babakocsit meg majd elmegyünk együtt venni valamikor karácsony környékén. :D

Kép
mist

Sziasztok lányok.
Csak becsekkolok, aztán rohanok, áfát kell csinálnom.
Tegnap voltunk a Margitszigeten, nagyon klassz volt, Száva nagyon élvezte. Majd mutatok 1-2 képet.
A séta iszonyúan kifárasztott, a végére már alig vonszoltam magam, ahogy hazaértünk le is kellett feküdnöm.
Aztán este óta hasmenésem van, és hányok, remélem nem kaptam el valami jó kis vírust.
Ma reggel meg az a hír fogadott, hogy a nagymamámat kórházba kellett vinni, mert fulladt, lehet, hogy tüdőgyulladása van. :(
Remélem nem lesz semmi baja, most nagyon aggódom miatta, 88 éves .

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Üdv.Elif!!!:)
Én holnap megyek vérvételre, aztán jövő hét UH, majd írok milyen volt:)
Andabella
andabella

Kép

Készítettem én is vonalzót, remélem látszik:) Kipróbálom:)
Andabella
andabella

jujj de jó! sikerült:)
andabella

Sziasztok!

Andus: Vigyázzatok magatokra nagyon!
A mamádnak pedig jobbulást kívánok!

Andabella: Szuper a vonalzód! :lol:
zsu83

Andus!

Jobbulást a mamádnak!!!

Én most éppen elég hülyén nézhetek ki az irodában, ahogy borzasztóan koncentrálva ülök, fogom a hasamat, és időnként nagyokat vigyorgok. :lol: Babuci nagyon beindult, egész nagyokat rugdos! :lol: Holnap doki, hátha látunk valamit a láda között :wink: .

Andabella!

A vonalzót tedd be az aláírásba, akkor minden üzenetnél látszódni fog.

Kép
mist

Mármint a lába között :lol: :lol: :lol:

Kép
mist

elif, tudod a jelszót, vagy segítsek priviben, hogy hogy tudsz képet feltölteni, meg a többiekét megnézni?

Andus, jobbulást a nagymamidnak, meg neked is!

Amúgy nekem is a fáradékonyság nem múlt el, pedig azt olvastam, hogy a hányingerrel együtt attól is búcsúzhatok - hát tegnap kimostam a fürdőkádat, és utána úgy éreztem magam, mintha legalábbis egész nap futottam volna...

Jó, hogy írjátok, hogy nektek is furán viselkedik a melletek, nekem is totál besötétedett, meg pöttyös is lett. Szerencsére nem fáj, csak baromi érzékeny. Megint olvasgattam kicsit a szoptatásról, mert valahogy nem fért a fejembe, hogy ha már most ilyen érzékeny, akkor hogy fogom bírni a szoptatást, de végül megnyugodtam, hogy ha ügyesen tartom a babát, akkor elvileg nem lesz baj. Hát remélem!

KépKép

KépKép
stelly

Mist: Várjuk a holnapi beszámolót! :wink: :lol:

Eszter: Én is ezen agyaltam, ha most ilyen érzékeny a mellem, mi lesz ha szopizik a baba!? :roll: :D
zsu83

stelly: tudom a jelszót, kiírtam magamnak már régen :), titokban már gyönyörködtem a képeitekben is.
Ha valami nem megy, akkor küldök neked privit.

Kép
Kép
elif

vicces, hogy mostanában állandóan "hangokat hallok" :lol: - mármint olyan értelemben, hogy múlt héten a Sziget dübörgött fel esténként hozzánk is, hétvégén a szomszéd lakásban ment a kalapácsolás-flexelés (tegnap este fél kilencig!), ma meg a melóhelyen hallgatom a RedBull AirRace-re gyakorlatozó repülők motorját folyamatosan. Szép lassan a gutaütés környékez :( asszem, keresek egy füldugót...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok

Neharagudjatok hogy idepofátlankodtam,csak a segítő szándék vezérelt! Én is kismama vagyok. :lol:
Sajnos hasi görcsök,keményedések és nyitott méhszáj keserítik meg a mindennapjaimat ,ezért nemrégen nyitottam 1 topicot ezzel kapcsolatosan, hogy akinek hozzám hasonló gondja,problémája van a terhesség alatt, azokkal megtudjuk osztani a tapasztalatainkat és így segíthessünk egymásnak.
Ha bárkinek ilyen gondja lenne most vagy a jövőben , nem vagyunk sokan, nézzetek be hozzánk, hátha tudunk segíteni hasznos tanácsokkal egymásnak a problémák terén. Ha másban nem, hát én is többgyermekes anyuka vagyok, lehet hogy más dolgokat illetően is tudok a segítségetekre lenni vagy a topicban bárki.
A topicot a Várandósság menüben a következő név alapján találjátok meg: A C:2100 érték terhesség alatt

További csodálatos várandósságot és gyönyörű,egészséges babákat kívánok minden kismamának! Vigyázzatok magatokra és a babókra! :lol:
Ancsa

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Stelly, Zsu!

A szoptatás úgy lesz, hogy eleinte a falat kaparod, annyira fáj, de gyorsan hozzászokik a melled, és utána már nincs gond. Én azt mondogattam magamnak, hogy ha végig ennyire fájna, senki sem szoptatna tovább egy hétnél, ezért biztosan vége lesz :) . Ha ez megnyugtat bárkit, nekem a hónaljam is fáj, ugyanis kicsit furán nőttek a tejmirigyek... :shock: (De most legalább nem leszek teljes pánikban szülés után a bedagadt hónaljammal, amire minden doki csak a fejét csóválja és sóhajtozik.)

Kép
mist

Szoptatás: nekem nagyon nehezen indult, kicsi volt a mellbimbóm és egyszerűen nem tudott ráharapni. A kórházban adtak egy harang alakú üveg valamit, azt rátettem, a végét szépen bekapta a bébi és azon keresztül evett. Nagyon szerettem, mert kényelmes volt (nem engem rágott a bébi) és az üvegen át láttam mennyi folyik a szájába. Hazainduláskor visszaadtam mert kincstári darab volt (bár kicsit bennem volt a kisördög hogy hazaviszem :twisted: ) és otthon még vagy 3-4 hónapig aventes szilikon kiemelővel jött össze a dolog. Utána már annyira untam hogy etetés előtt mindig azt keresgéljem, mindig tisztán tartani, stb, úgyhogy szépen lassan megtanult anélkül is enni, addigra átalakult annyira a mellbimbóm hogy rá tudott harapni.

Ezeket a kellemetlenségeket leszámítva a legszuperebb dolog a világon szerintem a kicsi szuszogó bébidet ölelni és jóllakatni, utána olyan jó édes az illata, hülyén hangzik de imádtam szagolgatni a száját ahogy szuszogott :lol: és annyira elégedett arcot tudnak vágni utána, egész másképp alszik pl anyatejes étkezés és tápszeres étkezés után, van összehasonlítási alapom mert Z mindkettőt kapott. Úgyhogy komolyan mondom én azt a pillanatot várom a leginkább amikor első éjjel újra görnyedhetek az ágyon a bébim felett, szétdurranni készülő mellekkel :lol: :lol: én tényleg nagyon szerettem :D

Más: hát nálunk dráma van, egyedül a (tőszomszédunkban lakó) nagyszüleim voltak hátra a bejelentéssel, és ma reggel összefutottam nagyival az utcán, kiszúrta a hasam, és azt kérdezte el lehet-e még vetetni... :shock: :roll: aztán mikor mondtam hogy már nem, akkor leült a kapuba ahol megálltunk és azt mondta hogy hát nagyon sajnálja...
Azt hiszem nem kommentálom a dolgot. Gondolom érthető miért húztam eddig hogy elmondjuk nekik...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Eszter: Ezek a repülők már nekem is kezdenek az agyamra menni, reggel 10 óta ezt hallgatom! :twisted:

Mist, Zétibébi: Jó, hogy leírtátok a szopiztatással kapcsolatos tapasztalatokat, élményeket, így már én se érzem olyan bizonytalannak magam! :roll: :D

Holnap integrált teszt 2. vérvétel, ugye neked is Mist? :)
zsu83

Sziasztok!

Huhh, csajok, három napig nem tudtalak Benneteket olvasni, és csak most értem be magam az olvasással... :)

Zetibebi: ez most komoly???? Nagyon szomorú, hogy ilyet kell olvasnom... :( :( :( De miért? Miért mond ilyet??? Az én nagymamam 82 éves, most született az ikertesóm révén az első dédunokája és határtalanul boldog!!! Az az egyik leghőbb vágyam, hogy megérje az enyémet is, és még utána amennyi babát csak lehet. A férjemet nagyon-nagyon szereti (és a nagypapám is, aki 89 éves) ás mindketten olyan boldogok, hogy Tőle várok gyereket és nagy várakozással néznek elébe, hogy milyen lesz...

Minél többet olvaslak Benneteket, annál inkább érzem, hogy nagyon szerencsés vagyok a családommal és a férjemmel is. Nálunk mindenki mérhetetlenül várja a Picurt, és sok jó barátunk van, ők is. A férjem egy Tündérbogár, és minden nap hálát adok érte, hogy pont engem válaszott. :) Ő még jobban szeretett volna Kisbabát, mint én, rögtön a házasságkötés után. Májusban esküdtünk, és rögtön összejött. Egyébként Elif (nagyon sok szeretettel üdvözllek én is!) én is Babóval a hasamban tettem le a másoddiplomámat május 29-én, csak még nem tudtam róla, hogy érkezik. Utána voltunk nászúton, ott tudtuk meg... :D Annyira várja a férjem, hogy az elképesztő!
De a tesóméknál láttam, hogy nem mindkenkinél így van ez, szóval Zsuzsi, én is csak azt tudom mondani, amit a többiek. Tesóm férje csak lassan szokott bele az apaszerepbe, de most, hogy megszületett a lánya, imádja! Szerintem is az a fontos (nem mintha tanácsot kértél volna tőlem, csak leírom, amit gondolok), hogy minél több mindenbe vond bele őt, és akkor szépen bele tud majd helyezkedni ebbe, csak neki biztosan több időre van szüksége...

Jah, nem tudom, ki vetette fel, nekem is bebarnult a mellbimbóm, de azt olvastam, hogy ez normális... :)

Stelly: együttérzek, én is a repülőket hallgatom... Nem itt dolgozol valahol a Belvárosban? :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jah, és én ma voltam afp-n, éhgyomorra fél 10-ig probléma nélkül bírtam... Ezt két hete még nem tudtam volna elképzelni. Lehet, hogy vége az állandó farkaséhségnek? :)

Szép napot Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Én mindig is érzékeny-fájós mellű voltam, a szoptatásnál valahogy ez mégsem jelentett gondot. A 2. gyereknél viszont iszonyú fájdalmaim voltak szoptatás közben, de nem a mellemben, hanem a hasamban. :shock: Állítólag a többedik gyereknél ez gyakori az erőteljes méhösszehúzódások miatt amit a szoptatás okoz. Olyan volt hetekig, mintha minden szoptatáskor vajudnék :( . De az első gyereknél tényleg semmi fájdalom :D Az a titka, hogy helyesen kell mellre tenni, úgyhogy előtte tessék tanulmányozni az erről szóló irodalmat! :D (És egy mellszívó sem árt ha kéznél van, már a kórházban is)

Kép
kangu

AFP-n? Nekem az orvos azt mondta, hogy betöltött 16 hét+pár nap kell hozzá :shock:

Kép
kangu

AFP - Én csütörtökön megyek, a naptár szerint akkor leszek 16 hetes és két napos (valami miatt ez a vonalzó egy kicsit kevesebbet számol.. :?: ).

De most akkor éhgyomorra kell menni, mert nekem ezt senki nem mondta. Komolyan már néha úgy érzem, hogy Én fogtam ki a legrosszabb orvosokat és védőnőt. Úgy kell rákérdeznem mindenre, mert maguktól nem mondanak el semmit. A védőnő nemhogy nem akart családlátogatásra jönni, még közölte is velem, hogy elég 4 alkalommal elmegyek hozzá. Azért nem bánnám, ha lelkiismeretesebb szakemberek vesznek körül... :(
Bár családlátogatásra nem is tudna jönni, mert Németországban élünk, csak egyelőre még hazajárok vizsgálatokra.

És esetleg tudan nekem segíteni valaki, hogy hogy tudok képeket megnézni és feltölteni? Ez nekem sajnos nem megy... :(

Előre is köszönöm! :D

Panna
pandusika

Vagy most akkor mégis jó a vonalzó? :oops:

Panna
pandusika

nekem is azt mondták a terhesgondozóban, hogy betöltött 16.hét előtt nem akarnak látni AFP-re

nem, nem a belvárosban, hanem a MOM Parkhoz közel az Alkotás úton dolgozom - szóval a marha bosszantó zajt annyival kárpótolják, hogy legalább látom is az ablakból a repcsiket. Bár így is már az agyamra mennek, főleg, hogy most elég gondolkodós-számolgatós melóm van, amit ma be kéne fejezzek, és elég vacakul állok vele :roll:

Vera, én ezt nem értem! Olyan szép kisfiad van, látszik, hogy milyen normális család vagytok, nem értem, miért ne akarnál még egy csöppséget. Komolyan, korábban is írták páran a család reakcióit, én ezen úgy fel tudom húzni magam... Ahelyett, hogy örülnének neki, hogy boldogok vagytok! :evil:

Zsu, én is nagyon örülök, hogy vannak köztünk tapasztalt anyuk is, mert azért elég megnyugtató azt hallani, hogy már az első gyereket is sikerült "rendeltetésszerűen használni" :lol: néha kicsit bepánikolok, hogy vajon mi lesz velünk, ha ott lesz a kezemben a pici, de mikor írjátok a tapasztalatokat, megnyugszom, hogy valószínűleg nekem is menni fog! Ha meg nem, akkor majd sírok-rívok nektek a fórumon :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Most, hogy így mondjátok... Elvileg tényleg betöltött 16. hétnek kellene lennie... Nem tudom, az orvos mondta ezt az időpontot, és ő ráadásul genetikai szakorvos. Szóval, remélem tudja, mit csinál. :)
Ha rossz lesz az eredmény, akkor majd azzal nyugtatom magam, hogy a rossz időpont miatt van. De tényleg nem értem most már én sem nagyon a dolgot... :(

Panna, szerintem azt ne sajnáld, ha nem jön ki a védőnő... Fogalmam sincs, mit fog nálunk csinálni például. :) Ez pedig többnyire tőlük függ, hogy hogyan dolgoznak. Lásd: egyeseket előzetes bejelentés nélkül látopgatnak meg, amin továbbra is ki vagyok akadva...

Stelly: Jah, akkor az egyész város hallja ezek szerint...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!
Mikor frankón érzem magam, és minden flottul megy, és tervezem a nyaralást, valami mindig bekrepál.....tegnap voltam bringázni kicsit, finoman a gyerkőcökkel, és ma arra keltem, hogy vézrzek megint.....:( nem vészes, csak kis mennyiség, és inkább barna...dokim szabin, kórházban nyugtattak, hogy ha feszül a hasam, ami tegnap óta feszül, az vetélés jele is lehet, 15 hetesen....:(Ha még tovább vérzek, és feszülgetek, menjek be, majd elintéznek....boldogság....hát most várom haza apát, és nem izgulok, de eddig minden este, sőt már napközben is mocorgott a baby, de ma semmi, és este is csend volt, meg olyan nagyon szar fura érzésem volt....hát be vagyok rezelve....asszem nyugton kell maradnom. De két eleven gyerek melett hogy? Le kell őket kötni, cibálni kell őket ide-oda, mer unják magukat....szóval nem könnyű az élet.

Remélem veletek minde okés! Szerintem megnyugtatásképp bizti bemegyek a kórházba, hogy megnézzék mi van a babával, és minde okés e. De nem lehet baj!!!!!Csak biztos megerőltettem magam! Drukkoljatok légyszi!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Verus, veled vagyunk! Pihenj mindenképp sokat! majd írj, hogy mi volt a dokinál, és nem idegeskedni!!!

KépKép

KépKép
stelly

Verus, Magne B6-ot kezd el azonnal enni, 3*2-t, az nagyon jól lazítja a méhizmokat. Nekem is van, hogy feszül a hasam alja, és az nagyon jó rá.
Ha be tudsz menni nézesd meg, egy UH nem árt, legalább megnyugszol.
És tényleg ne erőltesd meg magad, nagyon kell most vigyázni ezzekkel a dolgokkal, én semmti sem csinálok, amiről kicsit is érzem, hogy megerőltető.

Lányok köszi mindenkinek, a nagyi kicsit jobban van, víz volt a tüdején, de nem tudok még egyenlőre semmi konkrétumot.

Zetibebi, hihetetlen, hogy miért ez elvetetés jutott eszébe a nagyidnak, miért nem lehet elképzelni, hogy akarjátok azt a bébit és azért vagy terhes, nem azért, mert becsúszott?

Szoptatás... az első héten én is a falat vakartam. Vigyetek a kórházba Garmastan kenőcsöt, és állandóan kenni kell vele, mielőtt szopizik a baba, akkor meg szappannal lemosni a krémet. Nekem véres, sebes volt, azt hittem bepisilek az elején.
Aztán szerencsére megedződött a mellem, 13 hónapig szoptattam a kiscsajt.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Verus! Most szerintem is pihenj sokat és ami a legfőbb ne izgulj! Pont az előbb panaszkodott egy barátnőm, aki most jár a 6. hétben, hogy ma reggel Ő is ugyanarra ébredt, mint Te. Szóval ez másnál is előfordul, persze azért jobb vigyázni...

Én pont a hétvégén jártam úgy, hogy a nővérem másfél éves kislányát kétszer megemeltem és utána bizony le kellett ülnöm, mert eléggé megfájdult a derekam, tegnap óta meg a vesém környékén nem stimmel valami. Egyelőre nem izgulok, mert nem alul fáj, hanem a vese környékén, egészen fent. Mindenesetre ha nem javul, holnap Én is elmegyek dokihoz.

Töltöttem fel Én is képeket, bár sajnos Picúrkánkról még nem sikerült a képet bescannel-ni, de amint tudom pótolom.

Panna
pandusika

Verus: Nagyon vigyázz magadra, pihenj addig is, míg nem mentek be a kórházba! Biztos minden rendbe van, csak megerőltetted magad! Ne idegeskedj, mert az se tesz jót! Írj, ha voltatok a kórházba! Drukkolunk, hogy mindben rendbe legyen, és rendbe is lesz! :)

Én is holnap megyek afp-re 15+4naposan, mert az integrált tesztbe az is benne van!
De nekem nem kell éhgyomorra mennem! Mondjuk jó is, mert csak délután tudunk menni!

Délután olyan álmosság jött rám, hogy azonnal le kellett feküdnöm aludni, 2 órát szundiztunk a babucival! :D
zsu83

Nekem sem mond senki semmit, szerintem úgy vannak vele, hogy most szültem meg az előző kettőt is, úgyis tudom a teendőket. De sajna az én memóriám nem az igazi, ezért néha rá kell kérdeznem, hogy "ugye doktorúr jól emlékszem, hogy....." :oops: De igazából nem bánom, nem vágyom az állandó zrikálásra. :D Nem emlékszem, éhgyomorra kell-e menni az afp-re, de én úgyis reggel szándékoztam menni, úgyhogy biztos ami biztos nem eszem. Ezt a vizsgálatot legszívesebben kihagynám, csak a kedélyemet borzolja fel ennek a baromságnak az eredménye :evil: Viszont szerintem most vesznek vért a hepatitis szűréshez is. Ennek nagyon sokára van csak eredménye, de az egyik legfontosabb lelet. Nekem régen a kiskönyvemhez tűzték, mert ha elvész, akkor a babóca egy injekciókúrával kezdi "pályafutását"

Verus, drukkolok (és a bicajozást egy időre felejtsd el :roll: )

Kép
kangu

Én is reggeli időpontot kaptam az AFP-re, de azért holnap felhívom őket, hogy most hogy kell menni, ugyanis mindig annyit kell várni, hogy lehet jobb ha eszem előtte. Nekem a terheléses vércukor vizsgálat szerint is elég alacsony a cukrom, ezért hamar rosszul leszek, ha nem eszem és a biztonság kedvéért mindig tartok magamnál cukorkát, hogy el ne ájuljak...

Nekem a szifilisz és hepatitis szürést még az elején megcsinálták és szerencsére nem kellett sokat sem várni, csak 2-3 napot mert az anyukám annál az ÁNTSZ-nél dolgozik, ahol csinálták.

Az AFP-t egyébként én is kihagynám, mert csupa rosszat hallottam róla. Állítólag ma már sokkal megbízhatóbb az ultrahang és a védőnőm azt mondta, hogy meg is fogják szüntetni az AFP-t, mert annyi fals eredményt hoz ki. Persze azért elmegyek, de nem túl sok kedvem hozzá. Aztán irány vissza Németországba Apához.... :-)

Panna
pandusika

Nekem azt mondta a védőnénim, hogy éhgyomorra menjek, pedig előtte azt olvastam valahol, hogy nem kell, de nekem is hepatitissel együtt lesz, úgyhogy lehet, hogy azért... Nagy káosz ez az egész.
Egyenlőre én szerencsésnek érzem magam doki és védőnéni terén is, egyik sem tapadós, de minden kérdésemre kimerítően válaszolnak, ez így nekem éppen megfelel.

lkverus: nagyon drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen, vigyázz magatokra.

Úgy látszik az államvizsgára készülés ezek szerint másoknál is meghozta a gyümölcsét, duplán is... :)

Kép
Kép
elif

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?