A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Anikó: Marcika nagyon szép :D
Mesi: kistesó kung-fuzása :lol: Hát igen, fiú :D Ez a szülinap olyan megható :oops: Miért nőnek meg ilyen hamar? :?

Mi jól vagyunk, Zsófi tegnap otthagyott a SPAR-ban. Fogtam a kezét, sétáltunk, vásároltunk, aztán elkezdett húzni valami felé, de nem akartam menni. Aztán a következő pillanatban Zsófi lelépett az általa kiszemelt célhoz :lol:

Jaa, és kiderült, hogy tud inni szívószállal. Egyszer próbáltuk, nem ment, így amikor jegeskávét ittam dobozból, és kérte, bátran odaadtam neki, ő elégedetten rágcsálta a szívószál végét, aztán látom, hogy nagy boldog mosoly terül szét a fején, és hallom, hogy nyeli a kávét :lol: Azóta minden nap megiszik szívószállal egy pohár vizet, szívja, fújja, bugyborékol :lol:
Vendég

Sziasztok!

Marcika nagyon helyes kisfiú! :)

Panndi! Zsófi nagyon ügyes, hogy szívószálazik! :)

Mesi! Legyen ám sok fotó holnap!!! :)

Nálunk az a baj, hogy sokszor Szeli ő maga akar enni, és a falatkákat a kezébe adom, de szigorúan a konyhában (áthoztam Anyutól az asztali etetőszéket), ha már nem kell neki, természetesen eldobálja, olyankor a guta megüt. A kanalat viszont semmi pénzért nem adom a kezébe, mert az még brutálisabb lenne. Így is fél óra, mire elpakolok, eltakarítok Szeli után, meg ugye őt is lemosni... :shock: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a szülinapi jókívánságokat!

Gremese megkönnyeztem amikor megláttam párom szülés utáni üzenetét Zéti képével. :oops:

Tegnap voltunk vizsgálaton, minden oké Zétinél. Este viszont volt egy kis riadalom, csúnyán megcsípte valami. Elvittük az ügyeletre megmutatni, szerencsére nincs semmi baj.

Nekünk is van aloe first itthon, én szeretem, de tegnap a csípésre nem volt jó...

Hajrá kistesók!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Heni várom a fejleményeket én is. :wink:

Mi várunk munkaügyben. Szorítsatok, szeretnénk ha Franciaország jönne össze. Majd ha történik valami akkor írok gmailre. :wink:

Ha mégsem megyünk sehová, akkor rástartolunk lassan a kistesóra majd mi is. :oops: :D

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Látom, mindenki kihasználja a nyugodt ünnepnapokat...

Etetés: Panndi, nagyon ügyesek vagytok. Én bevallom, kanalat még nem mertem a kezébe adni Rugónak úgy, hogy étel is van a közelben. Mert ugye játszani szeret vele amúgy :) Kenyérdarabkákat, kekszet, gyümölcsdarabokat adok már a kezébe (és fornettit is :) ), de a nem darabos dolgokkal még talán várok. Bár lehet, egy próbát megér... De a takarítás-öltöztetés így tényleg kényelmesebb, az biztos.

Játék: Nálunk most az udvaron lévő kavics (az autó-nyomban) a sláger. Kb. egy óráig tudja pakolgatni őket egy vödörben. És most szerencsére az apja felügyeli kinn egy órája már lassan, ahogyan ezt teszi :D

Miléna: drukk állás-ügyben. Én azt hiszem, nem tudnék külföldön élni :cry: Három éve kaptam egy PhD-s ösztöndíjat Németországba, de még oda is képtelen voltam kimenni... Igaz, egyedül kellett volna ott lennem... Az egész családdal együtt biztos teljesen más lehet azért. De mindig csodáltam azokat, akik ilyenekbe belevágtak...
Utazni amúgy nagyon szeretek, de hazajönni is imádok :)

Na, vége a kavicsolásnak, úgyhogy mennem is kell. :arrow:
Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Anikó nagyon édes Marcika:-) Engen érdekelne a First, esteleg tudsz nekem akkor ebben segiteni? Milyen áron van? És tudod postázni?

Etetés: én most napi 1x, főétkezésnél hagyom kibontakozni, no comment a helyzet utánna, de hagy tanulja.

Játék: minden csak rövid ideig köti le, de nagy kedvence a labda. Azt dobálja, utánna mászik, szoktunk együtt is gurigázni, ügyesen guritja/ dobja felém.

Ma voltunk templomban, nálunk ilyenkor van templombúcsú, Péterke nagyon okosan viselkedett, még szunditott is a babakocsiban :wink:

Zsófika kis ügyes a szivószállal. Én épp most vettem a 2 éves keresztfiamnak Noby varázsitatót ami szivószálas, abból nem folyik ki a viz, de nagyon nagy.

Esetleg látott valaki hasonló szivószálas poharat kisebb változatban?

Heni
KépKép
heni81

Játék: Szeli tegnap megtalálta a lavórt a fürdőben, és azóta azt játsza, hogy belemászik, beleül, aztán feláll és kilép belőle, és így tovább! Nagyon aranyos, ahogy így elvan dolgokkal órákig! A múltkor két összegyűrt papírgalacsin kötötte le sok időre! :D

Külföldre költözés: én is csak családdal lennék rá képes, és Anyut is ki kéne telepítenem, de külön lakásba! ;) Nem hagynám itt szinte egyedül (nem nagy család a miénk).
Bár a féltesóim elég bátrak, és vállalkozó kedvűek: Húgom Angliában él, az Öcsém meg Spanyolországban! :D Faterom Amerikában, egyik unokatesóm szintén, csak egész más államban... szóval eléggé szétszéledtünk. :roll: Persze hozzáteszem, hogy egyiknek sincs családja még.

Jó kis családi délelőttünk volt. Én főztem, Apa meg sütötte a palacsintákat. Szeli is kint volt velünk a konyhában. :D Nagytesó is itt vold, de ő szokás szerint idetapadt a számítógéphez...

Kép

Kép
regcsiken14

Miléna! (ez lemaradt) Természetesen megy a drukk Nektek!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regina, ezt a lakhatást megkevertétek :D

A lavór nálunk is nyerő, a szoba közepén van lefordítva, és tologatja, pakolgat bele ezt-azt... A teregetés így minimum fél óra, de mindig úgy időzítem, hogy Rugó fenn legyen.

És hát vannak az ágy alól kicsalogató labdák is, ugye :D

Mentem, rajtam kívül a családban mindenki alszik, gyorsan tanulgatok valamelyest.
V.

Kép
vindolanda

Ja, és Rugó új tudományát még nem is írtam le. Beoson a wc-be és letekeri a wc-papírt, de az egész tekercset :?

Kép
vindolanda

Az hittem, lesz ma Hal a tortán... :cry:

Vindolanda! A wc-papírt ne is mondd! És az a gáz, hogy be is veszi a szájába, és az apró darabok ugye lecsúszhatnak. Mi inkább feljebb tettük! :) Újságpapír dettó.

Megy valaki tüzijátékra?
Nálunk is lesz, Apa ott van a motoros haverokkal...

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó! Nem vesztem ám el!!! :wink:

De elég eseménydús volt az elmúlt 2 hét. Nyaralni voltunk a Balcsin (képeket majd kaptok :wink: ), aztán itthon várt egy csomó teendő (mire hazaértünk, telenyomtak Pécsről munkával), aztán ugye a „háziasszonyi teendők”, mindeközben Apánk is szabin volt…és még a számítógép is bekapott egy férget, sebtiben le kellett mentenem Máté összes fotóját és a munka-dolgaimat, aztán format C, és újratelepítettem az egész sz@rságot… :? hát nem volt időm bekukkantani. :oops:

Emiatt visszakövetni se fogom tudni a történéseket, és ezért is szorítkozom csak rólunk egy vázlatos helyzetjelentésre:

- 3 napja Máté már a kezünkbe kapaszkodva lépeget (ez nagyon nagy szó Nála!), sőt ma már táncolt is közben (nézte az Apját, ahogy ide-oda teszi a lábát, és utánozta vigyorogva . Madonna bejön Neki, asszem… :roll: :lol: )
- toronyépítésben 3-4 kocka önálló felépítésénél tart
- rákapott a szőlőre (meg a tonhalas-pestós tésztára… :shock: )
- Ő a strand-medencék, „buborékos-medencék” és a Balaton réme
- és voltunk hétfőn méreckedni: nettó 9830g és 76cm (mire egyéves lesz, elérjük a „nagykönyvi” 10 kilót)
- romantikus puszibetyár
- mosógépszerelés, hűtőnyitogatás, WC-kefézés (ha hagynám), WC-papír tekerés (a'la Rugó), babakocsi elleni lázadás (pedig még nem is tud járni. Mi lesz később?!,:shock: ), Anyának ruhát (szét)hajtogatni segítés, satöbbi, satöbbi... :lol: :lol: :lol:
- Apával és Dokinénivel a Meningococcus és a Pneumoc. beadása mellett döntöttünk, jövő héten kapja az első Meningót. Nagyon kíváncsi leszek… :roll: A bárányhimlő Dokinéni szerint még ráér, de azt is javasolja (az Ő Kisfiának szegénynek a nyelvén is voltak birkák)
- sikerült eladnom a babakocsinkat a vaterán! :D Pontosabban van rá érvényes licit…

A szülinapi ajándékon még mindig vacilálok. Van valami, ami nagyon tetszik, de nem tudom, Máté díjazná-e… na, majd belinkelem (most bazi fáradt vagyok hozzá… :( ).

Apropó: MINDEN AZ ELMÚLT NAPOKBAN ÉS A MOST KÖVETKEZŐKBEN ÜNNEPLŐ SZÜLINAPOS FIÓKÁNAK NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!!

Pocakban lévő Fiókákról pedig tessék mesélni… HENI, azért Máténagyi pletykált ám!!!! :D Nagyon gratulálok és szorítok Nektek!!! :D :D :D

Ha nem haragszotok most lépek. Ráckevén voltunk Nagyiékkal strandolni, és eléggé kiszívott a víz meg a meleg. Pedig még biztos csomó mindent szerettem volna írni. :roll: Hiába, zokni az agyam. :(
Holnaptól Apa dolgozik, így azt hiszem többet tudok majd jönni. :twisted: Pussz!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hát ettől kééééész vagyok!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Jajj, de jó napunk volt!!!
Délelőtt pecázás helyett a vadasparkba mentünk el, délután pihi, játék, utána csavargás a Tisza-parton.
Találkoztunk az egy éves Zétivel is!

Este hazajöttünk, Marcika vacsorázott és visszamentünk a tűzijátékra. Annyira élvezte!!! Azt mondta, hogy: üüüűűűűűűű!!! Amelyik meg nagyon nagyot durrant az: eeeeee volt. :lol: Nagyon édes volt! Így túl vagyunk Marci élete első tűzijáték nézésén. Milyen furcsa, tavaly ilyenkor még a hasamból nézte, akkorákat rúgott!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt!

Nagyon boldog 1. születésnapot kívánok Zsozsónak!
Vendég

Isten éltessen sokáig Zsófi :)

KépKép
viranka

Sziasztok

Boldog Szülinapot Zéti!

Boldog Szülinapot Zsozsó!!

Kép

Kép
agica1126

Zsozsi mozsi boldogságos szülinapot Neked!!!!

Heni
KépKép
heni81

Drága Lányok!

Csak beugrottam, hiszen ma van a mi nagy napunk, Picikém 1 éves, és még nagyon sok dolgom van. :)

Az eddigi köszöntéseket átadtam, igazán jól esik, hogy gondoltok Rá!

A tegnapi egyik nagyis szülinap nagyon jól sikerült, képek majd lesznek. El is pityeredtem. :oops:

Most viszont megyek, nem tudom, este tudok-e jönni, majd kialakul.

Puszi mindenkinek. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

[quote="kiskolbi"][ írta:kiskolbisize=200]EMESE SMS-E HAJNALI 2.07 PERCKOR:
"AUG. 21-ÉN 23.41 PERCKOR 3300 G-MAL, 52 CM-REL MEGSZÜLETETT ZSÓFIA 2 ÓRA 45 PERC ALATT. RENGETEG HAJA VAN, JÓL VAGYUNK! :-)"
[/size]

Szóval szép babás reggelt Mindenkinek! :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

emesene nem volt semmi a szules, ugyanisi online tortent minden: 8)
kezdodott igy:

[quote="gremese"]E írta:gremeseLFOLYT A MAGZATVIZEM! :shock:

mindenki halalra izgulta magat, h vaklarma vagy tenyleg, mert mesi akkor akart szulni, amikor ki van irva - o abba a taborba tartozott! :)

Kép

Kép
mmarica

Emese után szabadon :

2007.08.21-én Emese írta:

[quote]E írta:LFOLYT A MAGZATVIZEM! :shock:

Kiskolbi írta:

[quote][ írta:b]EMESE SMS-E HAJNALI 2.07 PERCKOR:
"AUG. 21-ÉN 23.41 PERCKOR 3300 G-MAL, 52 CM-REL MEGSZÜLETETT ZSÓFIA 2 ÓRA 45 PERC ALATT. RENGETEG HAJA VAN, JÓL VAGYUNK! :)
"

És az első képek:
Kép Kép

Drága Zsófi! Isten éltessen sokáig első születésnapodon! :D

Hajni Lillájának és Bercónak pedig boldog hófordulót! :D

KépKépKépKép
meryke

És akkor íme az én kis 12 órás Csöppöm:

[quote="gremese"]N írta:gremesea Kérem Tisztelettel,

Fontos küldetéssel érkeztem körötökbe leendő és gyakorló mamcik. Bizonyos általatok jól ismert Gremese nevezetű kismama :P :D megbízásából helyezem el keddi születésű, egy darab Zsófia típusú bűbájos édi cukor falat tündét törpi manó első képeit. 8)

Kép cukor 1

Kép cukor 2

Nahátkérem, őreá vagyunk büszkék itt mifelénk. /flex

Szombaton hozom haza a picsuszokat a kórházból, gondolom annyuk ott fojtatja majd a chatelést ahol abbahagyta. Addig is mindenkit üdvözöl na+ én is.

gegi papa

Kép
Kép
Kép
gremese

No, csak megelőztetek :lol: :lol: :lol:

KépKépKépKép
meryke

Meryke! KÖSZI!!!! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

aztan jott, amit hajni irt :))))

es ut meglathattuk a "mi" legujjabb kisbabankat :)

[quote="gremese"]N írta:gremesea Kérem Tisztelettel,

Fontos küldetéssel érkeztem körötökbe leendő és gyakorló mamcik. Bizonyos általatok jól ismert Gremese nevezetű kismama :P :D megbízásából helyezem el keddi születésű, egy darab Zsófia típusú bűbájos édi cukor falat tündét törpi manó első képeit. 8)

Kép cukor 1

Kép cukor 2

Nahátkérem, őreá vagyunk büszkék itt mifelénk. /flex

Szombaton hozom haza a picsuszokat a kórházból, gondolom annyuk ott fojtatja majd a chatelést ahol abbahagyta. Addig is mindenkit üdvözöl na+ én is.

gegi papa

Kép

Kép
mmarica

BOLDOG SZULETESNAPOT!

Kép

Kép
mmarica

hajn=gremes, nem jol lattam, mert siettem :(

Kép

Kép
mmarica

Jó reggelt!

ISTEN ÉLTESSE ZSOZSÓKÁT 1. SZÜLETÉSNAPJÁN!!!

Annyira megható, hogy ennyien kikerestétek a születés körülményeit!!! :D

Lillának és Bercónak pedig NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Gremese: sok-sok képeket kérünk ám a szülinapról!!!

Kép
Kép
timi26

:cry: Nem is az én Zsozsóm szülinapos, mégis itt pityergek a gép előtt :shock:
Vendég

Zsozsónak boldog 1. születésnapot!!! :D

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Bercinek és Lillának boldog hófordulót! :)

Kép

Kép
regcsiken14

olyan jó volt 2* látni
olyan jó volt 2* látni vagy 3* :) :)

KépKép
viranka

Boldog születésnapot Zsózsó

KépKép
Kép Kép
l.móni

Berci és Lillácska boldog hófordulót

KépKép
Kép Kép
l.móni

Anikó olyan szépek tudnak lenni a családi napok. Én is imádom őket.

Heni te kis huncut :lol:
Gratulálok én is.
Mennek a tesótapasztók.

Kolbi na végre meg vagy te is :lol:
Máténagyit nyúzd kérlek, hogy minnél hamarabb feltegye a képeket :wink: :lol:

Most hirtelen ennyi jutott eszembe pedig még annyi mindent akartam írni :roll:
Öregszem és egyre feledékenyebb vagyok :oops: 8) :lol:

inkább pár kép

Kép a hímzett felsőben egy extra nyűgös csajszi van

Kép az ügyeletes kedvenc képem, egyszerűen gyönyörű

Kép

Kép csutival :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

ZSÓFI!

ISTEN ÉLTESSEN AZ 1. SZÜLETÉSNAPODON! LEGYÉL MINDIG NAGYON BOLDOG!

Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Zsófinak sok boldog szülinapot kívánunk!

Móni, a hímzett ing nagyon ott van 8)

Más most nem is jut eszembe, úgyhogy :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Még teszek fel néhány műtermi képet, aztán befejezem. :oops:

Kép Kép Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Körkérdés:

Szeretném Marci lábát és kezét "lenyomatolni", de annyira nehéz! Vettem levegőre keményedő gyurmát, de azt még utána hogy fogom bekeretezni? Ráadásul nem is látszik annyira a nyoma amikor belelépett.

Ti hogy csináltátok? Anno 3 hónaposan festékbe mártottam a lábát és úgy papírra, de most domborút szeretnék. Várom a kreatív anyukák ötleteit!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Nagyon boldog szülinapot kívánunk és sok puszit küldünk Zsófinak és Anyukájának!!!!!!!!!

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Lányok egy gyors kérdés: van olyan akinek nem nagyon eszik a gyerkőc mostanában? Zétim szinte csak tejpépet, túrókrémet és anyatejet fogad el napok óta. Amit eddig evett (főzelék, gyümi stb.) egyáltalán nem hajlandó. Próbálkozok felnőttesebb kajával is pl. vajas kenyér, de van amikor megeszi, van amikor nem. Fogzik az igaz, de alig eszik....Ráadásul tejpépben kimerülünk. Tényleg lassan mindent próbáltam már. Van valami ötlet esetleg? Vagy valakinél hasonló? Védőnő szerint hagyjam majd helyreáll. De mikor? :shock: Addig meg túrókrém és tejpép menü legyen?

Lehet túlparázom, de már én vagyok rosszul attól, hogy mindig ugyanazt eszi. :roll: Bár lehet neki jólesik.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Drága Zsozsi, Isten éltessen 1. szülinapod alkalmából sokáig!!!
Kép

Boldog hófordulót Bercónak és Lillának!

Móni: valóban igazi szépség Cicusod! ;-)

Anikó: szuperek ezek a képek (de nem csak a műtermiek! ;-))

Fú, volt két extranyűgös napunk, ma már jobb, de már a hajamat téptem...
Közben Ádó, mióta megtanult kúszni előrefelé, teper mindenhová, rendszerint a zsinórok irányába, úgyhogy valami zsinórpótlón gondolkodom, mert már nem elég rágnia vagy üdvözült arccal fognia, rángatja is, ami hamar kilövi a netet. :shock:
Hisztisedünk is, ami azt mutatja, hogy nagyfiúk vagyunk (mármint én nem, bírom is ezt többes szám első személyt ;-)).

Kolbi: mi is ezeket az oltásokat beadatjuk (a meningóval a 3. adag jön jövő héten), a dokink olyan rendes, hogy megpróbálja elintézni, hogy kedvezményesen vehessük meg a pneumococcus ellenit (Prevanar). De tényleg, ha az egész telet végig kell rettegni a fülgyulladások miatt, inkább legyen egy oltás.

Szeptembertől munkaőrület lesz, még bevállaltam valamit, de muszáj... azért jövök ám majd akkor is, ha Ádó napközben alszik :-)

Kép
Kép
irina

Irina: Vezetékek... ááá. Ne is mondd :D Mi már a másik gép alját áramtalanítottuk, és odaültetjük néha a vezeték-kupachoz, de hát az valahogy nem tetszik neki annyira, mint amiben az áram van...
Munka: teher alatt nő a pálma... :D

A mai nap egyetlen jelentős eseménye az volt, hogy levágtam Rugó frufruját egy kisollóval, mert már bekerülhetett volna a Leningrad Cowboys-ba a sérója alapján. Eltettem persze :roll:

Jók legyetek, V.

Kép
vindolanda

Zsófinak boldog 1. szülianapot!

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok,

Most csak
Zétikének nagyon boldog születésnapot utólag is!

Zsófikának a legboldogabb 1. évet!
Nagyon jó bulizást!

Robesz beindult mint a gép, megy a konyhába, szobába, voltunk Balcsizni, ott felállt a pléden és elindult a Balatonnak:)

Este megpróbálok jönni, képekkel és részletesebben.

Az összes kép csodás, Viranka nyaralás, szuperek a képek, és Grétike is, és hát mindenkiii!

Kép
Kép
nektarin

Lányok, most nem tudok jönni......

Csak ennyit:
Kép

Kép
granda

Miléna! Szelinek annyira lecsökkent a kajája, hogy 1 étkezés egy az egyben ki is hagy.

Gréti csodaszép kislány! :)
Anikó! Nagyon jók a műtermi fotók!!! Helyesek vagytok nagyon! :)

Mi azt a megoldást választottuk, hogy el van barikádozva a számítógép asztal. Oldalról egy nagy doboz kerül az útjába, és a régi szopis fotelt használjuk, azt mindig teljesen betoljuk, így nem jut be a vezetékekhez.
De én azt vettem észre, ha valamit megengedek (ami persze nem veszélyes), azt úgyis megunja egy idő után. Ha meg nem engedem, akkor csakazértis, ezeket a dolgokat inkább lezárom... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Evvel a kis idézettel köszöntöm Zsozsót:

Felsírtál, s könnycsepp hullt égből a földre,
a hónapok csendjét kis lényed megtörte.
ki méhében neked otthont adott,
Mamád, az élettől egy csodaszép kisleányt kapott
Hálás tekintetét az égnek felemelte.

Zsozsónak Boldog 1. Szülinapot!

Boldog hófordulót Lillának és Bercónak!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Elutazunk holnap, így előre is megy a drukk Heni!!!!!!

Egyre jobban összeszorul a szívem ha pocis kismamit látok... :oops: Énisénis.... :oops: :D

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Most én is csak elköszönni jöttem, ma délután indulunk a szokásos éves munkahelyi kirándulásra. A szállásunk Bábolnán lesz, de az igazi cél Pannonhalma. Még sütök, pakolok stb. Vasárnap este jövünk haza. Úgy néz ki, hogy kedden pedig elkezdik a tetőnket (újralécezés, ablakcsere, cserépcsere), jó móka lesz. :wink:
Heni én is nagyon drukkolok továbbra is, azért amíg nem indulunk bekukkantok. :wink:

Ja és Anikó, Móni csodásak a képek!:D

Sok puszi mindenkinek, vigyázzatok a babókra! :D

KépKépKépKép
meryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?