A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:14-kor.
20150601134430

Viki! :lol: Cici, tea, lefejt tejcsi! :lol:
Lackót jól bebugyoláltad!
Nálunk ez nem jön be. Csak akkor lehet betakarni, ha elaludt, vagy kiviszem a levegőre, mert akkor sokkot kap! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:15-kor.
20150601134430

Viki, :D
tetszik a hűtőtök!!!! Azt a kis sütit átküldheted, ne zavarjon be az italoknak!

Akata,
szoptatás szerintem is a legjobb a csomókra, vagy fejd ki! Muffin is írta egyszer! Először kiürül, ami könnyen jön, utána indul be majd az, ami csomóban van. Úgyhogy etess és utána még ha fejsz, ki fog ürülni az is. Kicsit erőltetni kell (be van "ragadva") de szerintem te ezt tudod :D

Akartam már írni, hogy aki könnyű és gyors sikert akar elérni csokitortával, az nézze meg a Kike nővérénél a toszkán csokitortát! Negyedóra bekeverni, aztán 45 perc alatt megsül. Én amatőr vagyok, nem igazán szeretek főzni, de ez istenire sikerült!
Mellesleg ma spenótot főztem, és várom haza a lányomat-férjemet, Vidámparkoznak!!!!
Képzeljétek, 100 centi alatt ingyenes a belépés, és Szonja épp annyi! De mezítláb :? Kiváncsi vagyok, kellett-e belépőt fizetni utána :? Az utolsó húszezrest vitték el, remélem, hoznak belőle haza valamennyit 8)

Autó-mizéria (ha valakit érdekel): nem lehet kicserélni az övet, de kaptam egy tippet, amit még megpróbálunk: bontott mechanikus övet kell betenni, és beállítjuk a hordozó méretére. Na, ez megint csak idő-idő-idő... és nekem kedden kell a kocsi!!!!!
Ja, és ez egy 14 éves kis Fiat Cinquecento, az egész kocsi nem ér többet 200ezer forintnál! De amit összekínlódunk vele, az nem mindennapi! Pedig amúgy nem szorul javításra, egész jól megy :roll: Ajánlanám is a kevéspénzű családoknak, hogy azért egy jó kisautó, ami ugyan nem a legújabb modell, de hálás - kivéve, hogy a hordozó nem fér bele :roll: de az ülős gyerekülések már igen!

KépKép
szkagi

Viki! :lol:

Még két képet muszáj feltennem! Most ezután egy darabig nem jövök képekkel! :wink:

Kép Kép Inkább ilyen Jázmin élőben, valahogy képeken mindig máshogy néz ki, de ez most jó lett!

Kép
szly27

Viki,
nagyon tetszik Lackó takarója! Honnan van? (és mennyibe kerül?)

lányok,
szerintetek tgyást hónap közben nem utalnak? Nekem csak a fele pénzt küldték hónap elején, mert adatot kellett még egyeztetniük :evil: , és nem tudom, mikor küldik a másik felét. Csak a következővel együtt? Hétvégén pelenkát kell vennem a kisebbiknek, és határeset, hogy lesz-e rá pénz :shock:

KépKép
szkagi

Szly,
nagyon szép kislány Jázmin! (még nem írtam, de a neve is nagyon tetszik!!!)

KépKép
szkagi

Ági!
Ha szereted a zsrbót, akkor röpítem ;)
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:16-kor.
20150601134430

Vkata!
nem tudom, hogy még aktuális-e (amugy Anyjuk tette fel a receptesbe - ott volt az első oldalon)
Padlizsanos- paradicsomos teszta

Hozzávalók:

* 1 db padlizsán (enyém 35 dkg volt, recept 50-et ír)
* 1,5 ek só (fél kilóshoz 2 ek)
* 1 dl olívaolaj
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 doboz 40 dkg-os hámozott paradicsom-konzerv
* 2 ek sűrített paradicsom
* 1 púpos ek morzsolt oregánó
* szerecsendió
* 1 ek szárított bazsalikom (akinek van friss, a végén vagdossa a tetejére)
* (a recept írt 2 ek balzsamecetet is, de én kihagytam)
* 40 dkg csavart tészta (fusilli) az eredeti Stahlban penne
* 25 dkg túró (ricotta lett volna, de én semelyiket sem raktam bele nekem nem illik bele, bar ugy is ettem mar)
* só
* bors
* (sajt megszóráshoz)

Elkeszites: olivaolajon, preselt foghagyma megpirit ra a paradicsomkonzerv( en friss paradicsomot tettem, plussz puret picit) a fuszerek, es ezt jol atrogyogtatod lehetoleg fedo alatt, mert spriccel, amig a paradicsom teljesen pepes nem lesz. ezalatt padlizsant vekony szeletekre vagtam( en negyedeltem, ugy szeleteltem) es besozva felrerakni( a hejat izles kerdese, leveszed e) ha a paradicsomos cucc kesz, akkor egy serpenyoben kis olajon a padlizsant( amit miutan allt en at is mosok, a keseru iz, meg mereganyag kijojjon) megpiritod, majd puhara parolod, en meg mielott teljesen megpuhult volna osszeonottem a paradicsommal, es egyutt rotyogott meg parat. Ez a martas, ezt kevered ossze a kifozott tesztaval. izles szerint tehetsz turot( ricottat) a tetejere, vagy sajot. Olyan laktato hogy csak na.
es finom is!

d.dodó

Sziasztok!

A helyzetünk nem sokat változott, inkább nem is részletezem. 10 napja nem aludt nappal, csak ölben 10-20 perceket. Az éjszakákkal nem lenne gond, de borzasztó allergiás vagyok, így nem tudok pihenni akkor sem.
Most elaludt az apján, letette kb úgy 10 perce és még nem ébredt fel. Kíváncsi vagyok meddig bírja...
TEgnap tökjó képeket csináltam, most akartam feltölteni, erre kiírja a kép h nem ismeri fel az usb eszközt. :cry: Nektek csinált már ilyet?
Megyek, gyorsan pihizek én is! később még megpróbálok jönni. Cuppa
Vendég

Viki! Bizti, hogy Lackó nem az unicumtól olyan mozgékony? Szabi lihegni szokott amikor jár keze lába és amikor levegőt vesz akkor néha olyan dárt véderes hangot ad ki! :D

Lackó és Jázmin is nagyon arik! :D

Wera! Sajnálom, hogy nem javult a helyzet!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:19-kor.
20150601134430

Viki! Akkor Én is adok majd Szabinak ha nem akar aludni! :wink:
Vendég

Köszi lányok! Még nem sikerült kimasszírozni...Adélt is ráállítottam :)
Remélem nem gyullad be...

Wera, sajnálom! Hétvégén már jobb lesz...legalább nem leszel egyedül.

Babu! Szabi is már milyen nagy fiú! Hogy viselkedik?

Kép
andkata

Kata! Most éppen síkitozik a zenélő körforgónak előtte aludt! A hétvége már nem volt ennyire nyugodt! :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:20-kor.
20150601134430

Fejfájásra mit lehet enni?
20150601134430

Viki! Ügyes fiú Lackó! :D

Most lépek mert öltözünk, hamizunk és irány sétálni!
Vendég

viki!
Fejfájásra Algopyrin-t és asszem Panadolt is szabad.... de az Algopyrin biztos.

d.dodó

Viki! Paracetamol származékok, a panadol az jó! Algopyrint nem szabad.

sz.andi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:20-kor.
20150601134430

Nekem az algot a gyógyszertárban mondták. De Te tudod. Azért vettem én is sima paracetamolt.

sz.andi

sz.andi!
Nekem dokinő mondta az Algot.

d.dodó

Kicsi fiú délelőtt nem aludt, hanem elszórakoztattuk egymást, de most bepótolja. :) Már negyed órája ennie kéne... 12.30-kor bekajált, aztán letettem és kimentem füvet nyírni. 2 percenként hallgatóztam hogy van-e valami... Aztán kész is lettem az egész kerttel, bejöttem, még mindig aludt. Aztán mondom gyorsan megfürdök. Így is tettem. Még mindig semmi. Úgyhogy pedikűr. Aztán kaja, aztán a gyereknek is megmelegítettem a tejcsit, úgyhogy már csak fel kéne ébrednie. :)
Ma este jönnek a férjem főnökéék. Aztán holnap megpróbálom elintézni az államkincstárat, aztán délután megyek az egyik ismerősünkhöz, estére meg vacsimeghívásunk van. Hétvége egyenlőre pihisnek néz ki, de hétfőn megint kezdődik... Jön az egyik unokatesóm, kedden én megyek az egyik barátnőmhöz (2 héttel idősebb a gyereke :) szerdán fejlesztés, csütörtökön ismét egy ismerőshöz megyek és pénteken nem lesz talán semmi. :) Ja, és szombaton még egy fejlesztés. Úgyhogy unatkozni megint nem fogok... :)
Na most megyek és már felkeltem, mert aztán csúszásban leszünk és este szívom meg... :)
Majd még jövök, addig mindenkinek ilyen szép napot. :)

KépKép
muffin

Dodó! Akkor nagyon f@sza! Ugyanis az volt itthon, mikor kérdeztem. Nem vettem volna paracetamolt! :twisted:
Csak tudnám, hogy minek raknak be tudatlanokat oda...

Akkor ok, jó tudni!

Viszont a panadol az tuti! :wink: :lol:

sz.andi

Húú, Muffin! Akkor nem unatkozol!

Ma megyek kicsit kikapcsolódni. Elkezdődött a KASZA napok itt Barcikán. Semmi jó zenekar nem lesz, de kimegyünk Vikivel, olyan 7 körül meg beviszem anyának. (kb. 200 méterre lakik a fesztiváltól :lol: )

Csak az a baj, hogy szeretném megnézni a páromékat, de sajnos éjszaka 1-kor játszanak. Nem is lenne baj, mert Viki alszik olyankor, de ha mégis felébred, akkor anyának kéne felkelni hozzá és reggel megy dolgozni. Na mindegy. Csak nem tudom mikor láthatom legközelebb őket. Nagyon sajnálom! Na de Viki az első!!!

Szombaton meg lagzi! Szegény gyerek jó hamar elkezdi a bulizást! :lol: :lol:

Na de utána hosszú ideig semmi nem lesz!

Megyek készülni, mert nemsokára itt vannak értünk.

sz.andi

Andi remélem nagyon jól érzitek majd magatokat! Én a helyedben lehet, hogy megnézném a páromat. 1. nem biztos hogy Viki felébred, és akkor anyud alhat. 2. ha fel is ébred, nem hiszem hogy olyan sokat lesz fenn, hogy anyud ne bírná ki hogy egyszer így megy dolgozni. 3. szerintem még örülne is neki, hogy az unokájával lehet. 4. a párodnak is szüksége van rád, elvileg azon dolgoztok, hogy helyrejöjjön minden. :) Úgyhogy szerintem ott a helyed mellette. :)
Na most megyek mert megjött végre a férjem és megyünk sétálni. :) Aztán meg nemsokára jönnek is a vendégek. Mindenkinek további szép délutánt!
(hene, h.szilvi, sziszka, henka, potyka és a többiek akik régen, vagy ritkán jelentkeztek, hajrá! :)

KépKép
muffin

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:05-kor.
Vendég

Sziasztok!Mint írtam reggel,vissza kellett mennem a fogdokihoz :?
Még most is fáj.Buszoztam egyet Domival,kenguruval.
Nagyon megvan dicsérve,oda is meg vissza is aludt.
Mamánál leraktam,amíg átmentem az orvoshoz,Apa a Mamámnál maszekol,így addig ajnározták felváltva.Ott is aludt egy jó nagyot-két órát.
fogdoki,lecsiszolt a tömésemből,és valami gyógyszerrel kezelte,mert be van gyulladva,meg vérzett-este is.

Két hét múlva még egy kezelést csinálunk,remélem a mai után is már fog javulni,mert az éjszakám katasztrófális volt. :cry:

Babókák nagyon édesek,bocsi most csak ennyi,mert nyüszörög,a fogam meg fáj :cry:

Kép
Kép
Kép
kike

Lányok, gyors kérdés: Levente nyelvén ilyen fehéres színű lepedék valami van. Lehet szájpenész? Vagy csak sima lepedék?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti! Lehet szájpenész, de lehet, hogy csak a tejcsi vagy a tápszer. Törölj bele. Ha nem jön le, akkor penész, ha lejön, akkor csak a kaja :D !

Megjöttem, de már fél 9-kor itthon voltam. Kimentem és hívtam anyát, hogy mizu Vikivel, de nem vette fel a telefont. Hát hazaugrottam. Kérdeztem, hogy miért nem veszi fel a telefont, erre Ő: etetek. Mondom sírt? Nem. Odamegyek, megpuszilgatom, látom, hogy tiszta piros a szeme és könnyes. Mondom sírt. És nem volt kedvem visszamenni. Meg láttam anyán is, hogy nem szívesen van most vele. Ott akartam aludni, hogy ne cibáljam a gyereket már ide-oda erre láttam az arcán, hogy nem tetszett neki. Hát hazajöttünk. De többet nem is adom oda neki!
Csak azért esett ilyen szarul, mert nem én kértem meg, hanem Ő ajánlotta fel magától!!!
Mindegy, kibőgtem magam, nem azért,mert nem lehetek kint, hanem, mert csalódtam egy csöppet!

De szegénykém már nagyon fáradt volt, úgyhogy fürcsi nélkül fektettem le abban a ruhában amiben volt. Majd reggel fürdünk.

Megyek én is aludni.

Jó éjszakát!

sz.andi

Muffin! Egyébként igazad van! Én is így terveztem magamban, de nem mertem mondani. Ha látom anyán, hogy szívesen csinálja, akkor mondtam volna, de így nem. Nem baj, nem fogom rá bízni többet!!! Nehogy már csak akkor foglalkozzon vele, mikor neki jó és van kedve hozzá! Most már ha lesz, akkor sem viszem haza neki! Holnap megyek a fodrászhoz, inkább felköltöm Janit, hogy legyen a bébivel, minthogy haza vigyem!
Most nagyon berágtam rá!!!

Kike! Sajnálom a fogadat! Tudom milyen szar az! Nekem is tömögették gyógyszerrel. Most sem tökéletes, de már nem érdekel.
Domi baba meg tényleg nagyon ügyes volt! Én is akarok venni kengurut, kíváncsi vagyok el lesz- e benne, ha már a kendőt nem szereti!

Na most már tényleg alszom!

sz.andi

Helló!

Anyám valamit érezhetett!! Viki 1-től van ébren és nem is úgy néz ki, mint aki el akar aludni! Most is itt ül az ölemben.

Cseppenteni kellett az orrába, mert szegény alig kapott levegőt. Most már jó, most éppen a kaját bukja fel. Eddig nem bukott, de most egyre többször. De van, hogy 1 óra múlva. Én nem tudom mi ez.

Na jó lenne elaltatni valahogy, de egy kicsit sem álmos!

sz.andi

Egyébként nem is 1:50 van, hanem 2:50!

Nem jól jár a babanet órája!

Viki meg csak néz, egy szava sincs. Bár még mindig jobb, hogy nem sír!

sz.andi

andi:
nekünk is hasonlo éjjelünk volt :? :?
már az ébrenléttel

mért nem jo nektek a kendö??
én most gondolkodom hogy veszek..........
akkor inkább ne??????????

ja bevált a táp???

Képimg][/url]
Kép
ronix

Jó reggelt!

Andi! Érdekes! Nálunk a nagyszülők nagyon várják mindkét oldalról, hogy vigyázhassanak a gyerekekre. Azért nekem is szarul esne, ha látnám rajta, hogy nem szívesen teszi. De szerencsére ilyen még nem volt.

Ági! Köszi!

Viki! Nagyon találó anyukád mondása! :lol:

Este a kisasszony csak ordított, amikor a cicit a szájába nyomtam, nem volt hajlandó enni. Nagy küzdelem árán evett valamennyit, de szerintem jó hogy nem mértem meg. ÍGy raktam le aludni és 9-kor már aludt. Gondoltam hamar kell kelni, hát elég hamar kelt, 1-kor. Aztán evett és aludt 6:30-ig, megint evett és most is alszik.

Ma megyünk 11:30-ra dokihoz. Megkapja az első oltását. Ezt a fehér nyelvet én is akartam kérdezni, de Jázminnak szerintem nem penész, mert ha fent van nem fehér, csak miután felkelt. Gondolom alvás közben nem mozog a nyelve, de utána leszopikálja. Azért az orvosnak megmutatom.

Rolinak tegnap "jó" napja volt. Reggel mezítláb belelépett valami vasba, ami felhasította a nagylábaujját. Délután leesett a székéről és kicsattant a szája. Ömlött a vér. A lába még délután is fájt, szóval egész nap tiszta nyűgös volt.

Bencuri! Mi újság Bencével? Jobban van már?

Kike! Most nekem is fájdogál a fogam, de nem úgy, ahgoy egy fog szokott fájni, hanem mintha be lenne gyulladva az ínyem. Remélem nem lesz komoly, mert ez már tömött fog, és nem akarok gyökérkezelést!

Katák! Már akartam kérdezni, hogy egy körzeti gyerekorvosnak milyen előnye származik abból, ha sokan átviszik hozzá a kártyájukat, gyereküket? Több pénzt kapnak vagy mi?

Kép
szly27

Újabb gyötrelmes éjszaka! Attól megyek a falnak, hogy ha tisztába van rakva a csöpp kis valaga, evett és már nem kell neki a cici, akkor mi a francot ordít? Tudom én! Hogy valaki ringassa a seggét. De úgy is elég nehéz visszaltatni, egy órát is képes nézelődni a sötétben akkora szemekkel, mint egy bagoly. :shock:

Andi! Sanálom a történteket! :(

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:21-kor.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:05-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:06-kor.
Vendég

Sziasztok!
Szly:nekem is úgy fájt,hogy az egész ínyem fölül,meg még alulra is kisugárzott.
És nekem is már tömött fogam volt,amiből letörött a darabka,és ott ,oldalt is betömte.És utána gyulladt be.Szerintem ne várjál vele,mert csak roszabb lesz,ha gyulladás magától nem múlik el.

Ma már csak egy nagyon kicsit fáj.
Este már kilenckor lefeküdtem-végre,és és nagyábból kipihentem magam.

Kriszti,és mindenki,akinek iyen nehéz dolga van a Babával-sajnálomés remélem hamar rendeződik,mind a tejcsi gondok,mind az alvás gondok.

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:06-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:07-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:07-kor.
Vendég

Kata! Köszi! Akkor megnyugodtam. Ugyanis én átkértem a jelenlegi dokinkhoz Rolit, Jázmint meg már eleve hozzá kértem. Nagyon rendes, mert miattunk mindig hamarabb kezdi a rendelést, mert a "rendes" betegei mind cigányok. Szóval hamarabb bejön, hogy ne kelljen velük sorban állnom, meg hasonlók. Ezért gondoltam, hogy talán adni kéne neki akkor is pénzt, ha én viszem be a gyereket a rendelőbe. De akkor nem adok, mert neki így is szuper, hogy átmentünk hozzá, gondolom azért csinálja, mert különben senki nem vitte volna át oda a gyerekét. Ha kijön házhoz, természetesen adok neki pénzt.

Kép
szly27

8)
Vendég

Kata! Nem volt rozsdás, de nem is vérzett, csak feltolta kicsit a bőrt.

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:08-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:08-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?