Hááát ehhez most muszáj hozzászólnom.
Banana és még akit érint:
Nagyon megkínlódtam a szoptatás első 3 hónapját és azt hiszem kipróbáltam mindent, amit csak lehetett és amit valaki tanácsolt.
Én is igény szerint szoptattam 6 hónapig, DE;
Az a baj ezzel, hogy elég könnyű félreértelmezni a nyafi okát. Nem biztos, hogy azért nyűglődik egy baba mert éhes vagy szomjas. Sőt. Viszont ha mindig cicit nyomunk a szájába ugyan csönd van (minden szopizni szerető baba boldogan cuppan rá akár 20 percenként is… ), de hamar megtanulja, hogy nyafogok kettőt és máris kapom. Nem éhes igazán, nem eszik sokat – nem is lakik jól, hiszen csak az első laza tejet szopizza ki, viszont az csupa cukor, tápérték alacsony, gyorsan emészti-gyorsan éhes lesz… Ez megy éjjel is, hiszen szokás, este sem fog igazán jóllakni… Viszont pocak ettől lehet, hogy teker egy kicsit, vagy legalább is valami diszkomfort érzés tuti van és kezdődik nyafi és vele együtt minden ugyan így előröl.
Hát ezért mondják, hogy próbálja az ember legalább a két órát tartani. Persze nem megy mindig, de ha jól belegondolsz van benne ráció és ha legalább megpróbálsz valami rendszert vinni a dologba már mindent megtettél, amit csak lehet.
Fura dolog, ( így utólag úgy érzem ezt) az ember, hogy akkor viseli gondját a legjobban és attól lesz a legjobb anyja a babájának, ha mindig a szolgálatában áll és maximálisan alkalmazkodik az igényeihez. Nem biztos, hogy hosszú távon ez így van… Persze van olyan, aki bírja ezt, én sose bírtam (volna). Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy egy ilyen pici „tudja” mi baja, mi kell neki és mikor. Kitalálni a nagy kihívás.
Ez pont annyira osztja meg a szoptatós mamákat mint a teáztatás/itatás. Én adtam Kristófnak forralt vizet első perctől kezdve. Ő igényelte. Pár korty folyadéktól megnyugodott és aludt tovább sokszor 2 órát is. Szerintem akkor nem volt éhes viszont szomjas tuti… Van, aki elítéli ezt. De mint tudjuk, nem vagyunk egyformák…
Viszont szopiztunk 13 hónapig.
Erről jut eszembe; Tünde köszi az 5letet, magamtól rá nem jöttem volna. Képzeld, éjjel egy órakor kaptam elő a mellszívót a gyerekszoba szekrényének tetejéről (már rég elcsomiztam) és kezdtem vadul fejni… Reggel Kristóf megkapta a kakaójába tuningként.
Azóta nem kellett, de még mindig szivárog időnként, sőt néha olyan érzés, mint amikor belövell a tej… Nagggyon gááááz… Meddig tart ez??????
Na megyek vasalni, mert tegnap naná, hogy nem lettem kész.
Ez is egy vélemény volt csak, bocsi ha valakit megbántottam vele.
Brigi