Új privát üzeneted érkezett!

Én kb. a hetedik hónapban rendeztem be a Zsomisarkot a hálónkban, kiságy, pelenkázó. NAgyjából velem aludt,mert éjjeli szopik után nem volt erõm visszarakni az ágyba, és velem legalább békésen aludt, nem zavart fel senkit, rajtam kívül. Aztán amikor már nagyobbacska lett, 4-5 hónapos, átrendezkedtünk, mi mentünk a Somaszobába, Õ és az Öcsi a helyünkre. Hát nem sokat alszik azóta a nagyfiam a szobájában, inkáb alszik az ágyamban, mert a pici most is sokszor felébred, felsír éjjel, és legaláb õk aludjanak.Így éjjel én a gyerekszobában alszom.Szóval sajnos nem lehetett tutira tervezni.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Na közben én is elkezdtem "beadagolni" robinak a kistesót. Nagyon csodálkozva nézett a hasamra, nem igazán értette, hogy mi történik. Remélem, hogy jövõ héten el tudok sétálni vele az oviig, hogy csodáljuk mag. Egyébként nálad is jobban látszott a második terhesség mint az elsõ. Már akkora vagyok, mint Robival voltam 3 hónaposan! Valódi babakor most csak 4 hét Kép
köszi
 
 


No megint tanácsokat szeretnék kérni!
Már 17 hétben vagyok, s úgy tünt Robi eléggé elfogadta a testvérke érkezését.
S vagy úgy egy hete naponta többször is bepisil!!! Meg vagyok gyõzõdve, hogy valamennyire tudatalatti oka lehet testvér érkezése. Az Anyukám szerint túl sokat foglalkozok a hasamal, s neki is túl sokszor említem a pici érkezését. Pedig õ is szokta mondani, hogy majd erre-arra meg fogja tanítani a testvérét. Most mi legyen? Ne még említsem neki, most már az az igazság, hogy nagyon látszik a hasam, tehát magától is eszébe jut a picur.

Köszi
Ildics
 
 

 
 

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Hogyan tudnám nagyon anyás kisfiamat felkészíteni arra, hogy pár héttel a második szülinapja után kistesót kap? Még van erre hét hónapom, és eddig nem is aggódtam, de nemrég meglátogattuk együtt a tesómék újszülött kislányát, és Ádám olyan féltékeny volt, hogy egyáltalán nem is vehettem a kezembe a kicsit, totál belémkapaszkodott. Nagyobb babákra nem féltékeny, de a karonülőkre már máskor is reagált hasonlóan. Mi lesz így a szoptatással?
A másik aggályom az, hogy én még sosem hagytam őt magára egy napnál (nappalnál) hosszabb időre, nem csak miatta, de nekem is hiányozna. Mi lesz mikor szülni megyek? Anyukám fog vigyázni rá, itt a mi házunkban, de akkor is... Öt nap... Az nagyon hosszú idő. Még nekem is, nemhogy neki. De rövidítést kérni nem akarok (még ha lehetne sem), mert az az öt nap lesz a mi időnk a picivel a kettesben-létre, és azt nem akarom lerövidíteni. Akinek van tapasztalata, kérem mondjon valamit, jó? Egyrészt erre az ötnapos elválásra, másrészt arra, hogy hogy fogadtassam el vele a kistesót. Hozzáteszem, a fiam még nemigen beszél. Valamiket persze mond már, de nem tudom, hova jut majd kétéves korára, érett lesz-e a beszélgetésre. Mi lesz, ha nem? Hogy magyarázom el neki, hogy ez a baba a tesója? Már most mutogatom neki, hogy baba van a pocimban, nem tudom, ennek van-e értelme.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Szia Adrienn!

Nekem most 2 éves+2 hónapos a lányom és 4 hónapos a fiam. Egy kicsit olvashattál a többemberes baba topicban rólunk, nem rég írtam oda.

Zsófi lányomnak már 4-5 hónapos terhes korom óta mesélgettünk a babáról a pocakomban. Kiraktam képeket egy üveges szekrénybe, vagy számra is látható helyre kisbabákról, újszülöttekről, Kismama újságokról. Érdekelte, hogy baba, meséltem neki róla, hogy mit csinálnak, esznek, alsznak, néha sírnak, nem beszélnek. Van egy nagyobb plakát Zsófi születése óta az ajtaján, a "Csöppnyi Szeretet" plakát, amin egy cici és egy babaszáj van. Védőnőtől kaptuk. Magyaráztam neki néha, hogy Ő is szopizott, az a baba olyan kicsi, hogy nem tud mást enni, ad neki az anyukája tejcsit. Mutattam neki saját magáról fényképeket kicsi korából, és ugyanezeket magyaráztam.

Nem tudom, Te mit mondtál már neki, biztos Ádám is tud már pár dolgot.
És ! Nem baj, ha nem beszél. MINDENT MEGÉRT AMIT MONDASZ NEKI.

Az öt nappal nálunk is gond volt, mert Zsófi se volt soha nélkülem, mert nincs senki rokon a közelben és max. az apjával volt pár órahosszát, ha elmentem vásárolni.
És ráadásul a picit 10 napot túlhordtam. Nem akart kijönni. Be is kellett feküdni, plusz a 4 nap. A második hetet már alig bírta Zsófika. Kezdett kicsit depi lenni. Nem jött be hozzám, mert messze volt, maminál, de ott volt apuka is. De telefonáltunk amíg kórházban voltam. De aztán 3-4 nap alatt rendbejött, amint visszakapott engem. Persze Ő is nagyon anyás.

Amit tehetnél, ha erre tudtok időt szánni, Te és a férjed, illetve aki majd vigyáz a gyerekre amíg kórházban leszel, hogy elkezded trenírozni a gyereket. Pl. az orvosi vizsgálatok egyre több ideig tartanak. Egész délelőtt. És akkor apa altatja napközben Ádámot, vagy már csak késő délután jössz haza vizsgálatról. Addig meg programot csinálsz magadnak. Vagy ha nincs is annyi viszgálat, akkor is csinálhatsz más programot. Hetente 1 (2) ilyen szoktatás és akkor felkészül. Persze el kell neki mondtani mindent miélőtt elindulsz: hova mész, mikor jössz, miért mész, ki lesz addig vele, mit játszon addig, feladatot adni neki (segítsen és apával vegyék le a száraz ruhát a szárítóról stb.) Ha az esti alvás meg tudod oldani máshol akkor egy egész napos-éjszakás "vizsgálatot" is be lehet iktatni.

És olvastam a Rendelőben, pszichológus írta, hogy ilyen esetekre (anyától elválás rövidebb időre, akár pár órahossz, vagy egy délután, egy nap) lehet valami személyes, fontos tárgyadat odaadni neki, hogy vigyázzon arra addig amíg elmész, és utánna jössz és visszakéred ("szimbolikus anyapótló tárgy") (pl. hajbavaló, óra, kulcs, a táskádból valami)

Kistesó hazajövetele: sokaknak bevált, hogy ajándékot "hoz" a pici baba a nagytesónak, mert nagyon szereti a pici a nagyot jelszóval. Nálunk is bevált.

A féltékenység leépítésének pedig 3 fő módja van: (szintén pszichológusok állítás szerint is, de nálunk szintén bevált)

1. hangsúlyozni kell (szóban kimondva is), hogy a pici baba SZERETI őt. Ha már pl. 1,5-2 hónapos, akkor, "nézd csak téged néz", "feléd nyúl", azaz = te vagy a központban, szeret téged.

2. "én, anya téged úgyanúgy szeretlek, de szeretem a picit is" "csak a picivel még most többet kell foglalkozni, mert nagyon tehetetlen, segíteni kell neki elaludni, vagy ha sír" (mondani kell, mert azt gondolja, hogy mostmár csak a kicsit szereti a szülő)

3. "tudjuk, hogy Te (a nagyobb) haragszol rá, néha nem szereted, és féltékeny vagy, de ez nem baj." "mi akkor is szeretünk ha féltékeny vagy"
VISZONT bántani SOHA nem lehet a kicsit. Ha már a szeme rosszul ál a nagynak, meg kell fogni a kezét, és valamilyen komoly büntetés kell, hogy tudja nem tűrjük el, hogy bántsa a kicsit "hiszem a pici nem bánt téged" jelszóval. Meg kell tanítani hogyan vezesse le a féltékenységét, máshogyan.

Szoptatás közben esetleg mese, mondóka, dal, vers ilyesemi. De nálunk kezdetben érdekelte, hogy mi történik (első hét) majd utánna szoptatáskor Zsófi elkezdett cumizni szomorú szemekkel, és hozta a kedvenc vígasz takaróját. Majd mikor 2-3 hónapos lett a pici, már elfoglalta magát Zsófi, és Péter is gyorsan végzett.

pfúúú. ezt már el se olvassa normális ember, olyan hosszú és uncsi... Kép

Lilla
 
 


Dehogy hosszú! Köszönöm, nagyon jól esik, hogy írtál. És jókat írtál. A távollevésre már régóta készülünk, anyukám sokszor vigyáz rá egész nap, mert míg nyáron építkeztünk, máshogy nem is ment volna. És az alatt az idő alatt is ő lesz vele. Épp tegnap beszéltük meg, hogy előtte már két napot velünk tölt itt, Kecskeméten. Mostanság is megesik, hogy egész napra Anyuval hagyom, mert pl. karácsonyi bevásárlásra nem vihetem magammal. Sőt, este is szépen lefekszik, ezt is próbálta már Anyu, mialatt én még javában hordtam át a cuccokat a régi lakásból, szóval nem is voltam otthon. Úgyhogy az edzés az megvan. A többit meg majd szintén csináljuk, remélem, beválik. Olyan nehéz elképzelni, hogy pár hónap múlva már beszélni fog... Kép
Köszi a választ, és várom a további ötleteket, ha még van valakinek hasonló tapasztalata.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Szia Adrienn!

Most jöttem át a türelmetlen vagyok topicról, mert mi is tervezzük a testvérkét. A lényeg: sok szerencsét a második baba szüléséhez és sok sikert a testvérszeretet kialakításához a nagyobbikban. Valahol olvastam, hogy amikor a kicsivel hazamentek a szülők a kórházból, tettek már előre a mózeskosárba egy kis homokozókészletet a 2éves nagynak, mondván azt a kistesó hozta neki. Kép Nekem tetszett az ötlet, és azt írták, ez jó indításnak sikerült így.

Üdv, Kinga
 


Szia Kinga, valahol ezt nekem is javasolták egy topikon, és még négy másik jó ötlet is volt ott, szóval érdemes utánanézni. De nem emlékszem a topik címére. Lehet, hogy épp ez volt Kép
Amúgy a fiam a napokban rászokott arra, hogy vetkőztet, mert keresi a babát a ruhám alatt. Most még nem látszik semmi, de a barátnőm hasát szoktam neki mutogatni, hogy ott is baba van. Na, ez nem vált be, mert most azt hiszi, mindenki hasában baba van, és a sajátjában is babát mutogat. Kép De még kicsi. Van rá fél éve, hogy megértse a dolgot.
Amúgy ha lány lesz (ez a valószínűbb), Anna lesz a neve, ha fiú, akkor Miklós.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Ja, itt van néhánnyal föntebb az az írás. M. Lillától.
Nálatok milyen nevek vannak? És mekkora lesz a korkülönbség?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Szia Adrienn!

Újra itt vagyok, hogy vagytok? Aranyos a fiad ezzel a mindenki hasában baba-dologgal Kép

Kedvenc neveim: Nóra, Edina, Anna, Éva, Angéla.
Nameg Tamás, Péter, Szilárd.
Sok függ persze a vezetéknévtől, hogy mi illik hozzá és mi nem.
Nálunk egyébként kisebbfajta egyetnemértés van a leendő korkülönbségről: én 5 évet szeretnék (abszolút csak magam miatt - tudom önző vagyok néha), a férjem 4 évnél nem szeretne többet - csakis a kislányunk érdekében. "Ha mindent meg akarunk neki adni, akkor testvért is kell kapnia - minél hamarabb" érveléssel. Mostanában úgy gondolom, meg fogunk egyezni egy 4 és fél éves korkülönbségben.
Na, megyek, muszáj dolgoznom is egy kicsit
Szia,
Kinga
 


Szia Kinga!
Mostanság előjött a "szokásos" negyedik hónapi aggályom: nem látszik és nem érzem a hasamban levő babát, még nem mozog, már nem émelygek, és ezért valahogy olyan bizonytalan vagyok mindig, ma éjjel is nagyon rosszat álmodtam. Szóval szerdán megyek uh-ra, és ha újra biztos leszek benne, hogy minden rendben van vele, akkor mutogatom majd újra Ádámnak. Pedig ő napról napra okosodik, és néha emlegeti a babát, de igyekszem nem foglalkozni a témával, hogy ha baj van, akkor ne élje bele magát. De remélem, nem lesz baj. Amikor Ádámmal voltam terhes, a negyedik és az ötödik hónapban végig pánikban voltam, még sírtam is nemegyszer, mert olyan fura érzés az, hogy nem tudom ellenőrizni, hogy megvan-e még a kicsi a hasamban. Aztán ha komolyan és egyértelműen mozogni kezd, akkor már más, akkor max néhány óra telik aggódással.

Nálatok a kis korkülönbség szóba sem jön/jött?
Eredetileg mi is nagyobbat akartunk (három évet), de egyszer csak Ádám olyan nagyfiús lett, én meg úgy éreztem, kiürült a karom, az ölem, mert ő már a maga útját járja, nem kell dajkálni. Na, persze az is benne van, hogy körülöttem mindenki várja a másodikat, és akartam, hogy sorstársak közt legyek terhes meg újszülöttes mama. És az is benne van, hogy nem szeretek terhes lenni, szóval túl akarok esni rajta mihamarabb. Ha kettő lesz már, akkor a harmadikkal vagy a harmadik és negyedikkel várunk jópár évet, legalább négyet-ötöt, tiszta merő önzésből, mert nem akarok belefásulni. Viszont tudom,hogy van egy kor, mikor az ember újra akarja csinálni az egészet. Na, majd akkor - ha már újra tényleg vágyom rá - jöhet a második eresztés. Igaz, már közel negyven leszek, de végül is a nagymamám is ebben a korban szülte az utolsókat. Kép

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Szia Adrienn!

Hogy vagytok?

Én elmaradtam egy kicsit, sok volt a dolog.

A kis korkülönbség szerintem nagyon jó, édes tud lenni, amikor testvérek együtt játszanak, szeretném is kipróbálni egyszer. (De mikor? Talán túl nagy sokk lenne az elsőnek, ha zsinórban kettő kistestvér születne. Amúgy is olyan lassan dolgoz fel minden változást. - Akárcsak az anyja.)Mostanában már, hogy majd 3 éves a lányom, el szoktam azon ábrándozni, hogy milyen szép életkép is lenne az, ha lenne mellette egy kis egyéves, akivel elvannak édesdeden. Jó vagyok, mi?
Én egyébként kb. mostanra heverem ki lassan-lassan ezt az átállást a felhőtlen könnyed életmódból a felelősségteljes, állandóan óvó-figyelő-irányító anya szerepbe. És az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy Emi korábban jött egy kicsit, mint terveztük. Úgyhogy rendezni kellett néhány dolgot (esküvő, diploma1, diploma2, lakás, munkahely, pályakezdés stb.), mostanra nagyjából sikerült egyenesbe érni.

Ti hol laktok egyébként? Hol fogsz szülni?
Nevekkel hogy álltok? Fiú? Lány?

Szia: Kinga
 


Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.


Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft


Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo.....mp;start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.


KépKép
KépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó