A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Reni, hát igen, a játszótér és más szülők. Örök dilemma.

Szerintem a rendszer, ha nem vagyunk nagyon vaskalaposak jó a gyereknek is. Olyan rendszer, ami elég rugalmas ahhoz, hogy azért kielégítsük a gyerek igényeit, de tartható a mi és a család többi tagja számára is. Vallom, hogy egy gyerek egy családba születik bele, még az első is, és nem ő alakítja ki a családot. Persze ebbe belefér, hogy 1-2 órával előbb vagy később eszik, hol kevesebbet, hol többet, de nekem is könnyebb volt megtanulni a gyerek jelzéseit, ha nem rögtön a cumit vagy a kaját dugtam a szájába első sírásra. (pedig használunk cumit. :))

mtunde

Sziasztok!
Én is a Kútvölgyiben szültem, tavaly októberben. Akkoriban időnként olvastalak Titeket, mert sok bizonytalanság volt a kórház körül és itt a fórumon mindig voltak infók. De látom, hogy más témákban is izgalmas szempontok kerülnek elő, ezért fordulok most Hozzátok, nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra.
Máté fiam hamarosan 10 hónapos lesz és mostanra már elég strapásnak érzem az éjszakázást. Fél éves kora óta szinte óránként kel éjszaka, és este, amikor leteszem (természetesen szopival alszik el), fél óra múlva ébred, sír, szopizni akar, aztán egy óra múlva, aztán megint eltelik másfél óra, újra kel, és ez így megy addig, amíg mellé nem fekszem, onnantól a visszasimogatás elég úgy hajnali háromig, de aztán megint szopi kell, úgyhogy az éjszakát már mellette töltöm (férjem a nappaliban száműzetésben...).
Máté sokat és hosszan szopizik, én szeretek szoptatni (ezzel nem volt gondunk sohasem), úgy érzem, annyit adok magamból neki, amennyit csak tudok, mégis bizonytalan vagyok abban, hogy nem ettől a korlátlan magamból adásból lettek-e ezek a zaklatott éjszakák. Most már szükségem van egy kis pihire, na és persze a férjemre is!!
Arra vagyok kíváncsi, hogy vannak-e hasonló tapasztalataitok, és ha igen, akkor meddig tart ez az időszak, mikor alusszák át a gyerekek maguktól, természetesen (nem az üvölteni hagyós módszerrel) az éjszakát? Kinél hogyan oldódott meg ez a zűrös időszak.
Válaszaitokat előre is köszönöm, és mindenkinek gratulálok a szép babájához!
Üdv, andi
Vendég

hehe, Kriszta, en is a ligara gondoltam egybol, mikor az lll-t irta vki...lehet h beszukultem kicsit a temara?
koszonom lanyok a valaszokat, gondoltam, h nem csak egyetlen udvozito ut letezik es mindenkinel mas mukodik...amit levontam tanulsagot, h vhogy el kell huznunk a szoptatasok kozotti idot, nem ugy, h hagyom bogni, hanem vhogy igyekszem elterelni a figyelmet, es betartani azt a legalabb ket orat ket szoptatas kozott...mondjuk Zsofi eleg egyertelmuen jelzi, ha szopni akar, cuppog, nyaladzik, meg feltunoen keresgel... jah, tegnap ota mericskelem mennyit szopik egyszerre, olyan 90-100 g-okat, ez sok vagy keves? es ebbol vajon hogyan szokott lenni az elsotej-hatsotej aranya? gondolom nem eles a hatarvonal a ketto kozott, de kb...
szoljatok nyugodtan, h tulporgetem a temat, csak most ez engem elegge foglalkoztat....
a jatszoteri konfliktusokhoz meg nem tudok igazabol hozzaszolni, gondolom, eleg sok hulye szulo van, aki aztan a gyerekenek is atadja a hulyeseget... par eve az unokaocsem a jatszoteren megharapott egy kisfiut, mert az elvette az egyik jatekat...aztan ez a gyerek lett a legjobb cimboraja, es mar regesreg el van felejtve az a regi kofliktus...:)

banana

Sziasztok!

Mi tegnap a tettek mezejére léptünk, mert totálisan kikészítettük egymást Leventével.
48 óra alatt alig aludt 20 órát, 5-6-7 órás egybefüggő fennlétekkel. Tendencia: szopi, utána büfi, közben bealvás kézben (mert ezt szokta meg sajnos) ahogy letettük, 10 perc múlva ordítás.
Eddig 5-10 percekre hagytuk sírni, mert ugye szegény babó, de mivel én abszolút nem bírom a nemalvást, és 2 nap alatt sikerült úgy 3 órát bevennem, kissé elszakadt a cérna. Iszonyúan kimerült voltam és ideges és ezt persze megérezte a drága, ördögi kör.
Így este, miután olyan 3-4 órától kezdve nyüglődött, szépen megállapítottuk, hogy nincs más baja, csak a hiszti és hagytuk hangicsálni. Le sem merem írni, meddig.
:oops:
Nekem nagyon fájt mindenem, de ki lettem tiltva a szobából.
Eredmény: utolsó szopi 10kor, aztán egész éjjel alvás, két rövid szopival megszakítva, 2-fél3kor és 6kor.
Nem tettem tisztába és nem méregettem éjjel, lehet, hogy ez is segített. A lényeg, hogy végre sikerült közel 8 órát aludnom és baromira bejött.
Levi azóta visszaállt a 3 órás szopira, délelőtt is nyugisan telt. Reménykedem a hasonló folytatásban.

Banana, sztem a 90-100 olyan 3-4 hónapos korig okés.
Nekünk nappal 90, éjjel néha 70re lemegy, de így is a dokinő szerint túl falánk. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Veronikusz!
Örülök az új autódnak!!!!! :lol: :lol: :lol: Milyen színű lesz?????abban atuti elférnek majd a csajok :lol: akár még egy kisfiú is belefér...... :roll: na j nem szemtelenkedem.....Ami a légszomjat illeti nekem is iszonyatos.....felmegyek 5-6 lépcsőt és olyan mintha másfél órát eröltetett menetben sétáltam volna.......iszonyatos.....Mindentől nagyon hamar légszomjam lesz és nagyon nehezen jön a levegő..nem bánnám már ha vége lenne.....
Én aug 30.-ra tervezem a szülést....majd várj meg.....ne siess nagyon haza :lol: Apropó.......én attól vagyok ki nagyon , hogy mi lesz az én kis Berkuszommal???még soha nem voltam 4 napig nélküle.......
Téged bemennek a lányok meglátogatni???
Többeik!mi a jobb??Bevinni a nagyobb gyereket látogatni vagy nem???

Vandini!
Üdv itt!Lehet, hogy nem leszek a tapasztalatommal sem a Te sem pedig mások kedvence de a sírni hagyós módszer igenis működik :!: :!: :!: Nem a végtelenségig kell hagyni sírni , hanem bizonyos határokon belül de igenis hagyni kell!!!!(Aprookának is bejött látod)A gyerek szerintem okosabb mint mi gondolnánk és a rossz szokásokat mi hagyjuk kialakulni......nekünk kell irányítani őket és nem pedig fordítva......Nem lehet egy 10 hónapos , fejlett baba éhes vagy szomjas éjjel óránként....ő csak azért sír, mert tudja, hogy oda fogsz menni, vele leszel és eléri amit akart.Szerintem abszurd, hogy a férjed a nappaliba szorul a TI franciágyatokból.Én is hagytam a fiamat 6-7 hónapos koráig ezt a műsort csinálni (éjjel 1-2 óránkénti cici) de rájöttem, hogy rámegyek......hulla voltam.
Nekünk az "Aludj jól gyermekem" című könyvet ajánlotta a gyerekorvosunk......2 nap sírás volt, de azóta 12 órát alszik minden éjjel hang nélkül nyugalomban és biztonságban érzi magát.
Szerintem meg kell tanítanod a fiadat aludni....
Ez az én véleményem....lehet, hogy útálni fogsz (lehet, hogy mások is) de nekünk működik már lassan másfél éve.
Bocs ha kicsit nyersre sikerült !!!!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka, köszönöm, miközben iszonyúan jól esett az alvás végre, totálisan lelkiismeretfurdalásom van, hogy helyes döntés volt-e.
Mert ebben a témában is igen megosztott mindenki.

Veronikusz, igen, akartam is írni, csak ugye friss anyukaként kissé be vagyok szűkülve, nem látok Leventén túl... :oops:
Szóval gratulálok az új kocsihoz, de ha 7 személyes, akkor jól számolva még bőven belefér Négyeske is.... :lol:

Azt hiszem megyek kedvesen keltegetni, hogy az éjjel megint jó legyen, mert már jó 3 órája szunya van.

Steffiről tudtok valamit? nagyon eltünedezett...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na, elszállt, mire megírtam...

Kriszta,
"Nem-A-Liga L.L.L."-nek melyik a legjobb könyve szerinted? Csak mert akkor azzal kezdem. :)

Bogi mostmár harmadszor aludta át az éjszakát zsinórban. Kezdek bizakodni. Mondjuk a reggeli (7-8 körül) kaja után kb 1,5-2 órával újra kér, de aztán lehiggad. Ez már szinte rendszer. Talán így pótolja a kimaradt éjjelit. Meg reggelente van kaksi, és utána MEGINT EGYBŐL ENNI KELL! :lol: Nem baj, nekem így is megéri.

Aprooka,
gratula, lehet, hogy egyenesben vagytok? Remélem, ezentúl már egyre jobb lesz. Annyira tudom, miről beszélsz, én nagyon el tudtam sárkányosodni a nemalvástól, aztán meg jött a bűntudat..
Amikor meg néha tudtam aludni, hirtelen olyan szép volt minden, még ha sírt is.
(csak nagyon halkan jegyzem meg, mert biztos mindenki rámugrik, de néha-néha mi is hagytuk sírni. És a kaja-büfi-játék kör után is mindig, amint meglátom, hogy ásítgat, berakom a kiságyba, ekkor 6-7 percig sír-sírdogál, aztán alszik, mint a bunda)
Vendég

Látom, közben már dorka is elmondta a frankót! :lol: Ezzel én is egyetértek. Nekünk is bevált (eddig - kipp kopp)
De tudjátok a topic mottóját: Nem vagyunk egyformák!!!
Ha valaki nem bírja elviselni, hogy sír a baba, annak meg kell békélnie a gondolattal, hogy rámegy az élete (életkedve) az óránkénti szoptatásra. :? Ez nekem is nagy dilemma volt.
Nálunk Apjuk azt találta ki, hogy fogadjunk dajkát... :shock: :lol: :lol: :?: :?:
Na, akkor mondtam, hogy inkább a sírás.
Vendég

Dorka!!
Neked meg van az a könyv, az aludj jól gyermekem????mert nekem is ezt ajánlották,de sehol sem lehet kapni!!El szerettem volna olvasni.....
Ugyan a ma éjszakát átaludta Balázs,nem tudom,hogy annak köszönhető-e, hogy az elmúlt 2 napba csak vizet kapott éjszaka....

emano/Andi
KépKép
emano

Dorka!
Első körben én is 30.-át lőttem be, csak épp Évi miatt módosult 28-ra. :D Kicsit félek, hogy ha nincs bent, akkor nem fog beérni.
Málnalevél tea: te akkor iszod minden nap? Én igen :D
Lépcsők: mi a 3.-on lakunk és a kocsival a -1-re szoktam beállni a mélygarázsba. Úgyhogy 4 szintet kell feljönnöm. :roll: :D Ez viszont még megy, mert edzésben vagyok.
A autó ugyanolyan színű lesz mint a kis Fiestám: sötétszürke metál. :D Nem tudom mennyire ismered a Galaxy-t, de itt középen a szélvédőtől a csomagtartó végéig a visszapillantó-tükörnél középen végigfut egy tároló-rekeszekből álló sáv, aminek a két oldalán meg a „plafon” üveg. Talán jobban ellesznek a lányok :D és nem piszkálja majd a középen ülő Szofi a vezető mögött ülő hugit. :D Ja! Köszi az együtt örülést!!! :D
Kórházi látogatás – nagyobb tesó: ebben a kérdésben elégé megoszlott a vélemény itt korábban. Szerintem gyerekfüggő is a dolog, illetve szerintem igazán csak a nagyobb testvér (mint már talán Kata is) érti azt csak meg, hogy anyucinak mért kell ott maradnia, mért ment el, mért nincs otthon. Szofi nálunk még tuti hatalmas műsort csinálna. Ráadásul ők nem is jöhetnek be a folyosóra. Max. a férjem babázna bent a folyosón, én meg mehetnék ki a lányokhoz.

Vandini!
Dorkának maxinmálisan igaza van. Ez sajnos máshogy nem fog megoldódni. Kitartás!

Steffi!
Igen. Tényleg nagyon eltűnt. Már én is „kerestem”. :oops: Ő is kedden vagy szerdán volt dokinál. :roll:

Borsika!
Irigyellek! Remélem nálunk is hamar jönnek majd az átaludt éjszakák! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!
Berke a kiírt időponthoz képest mikor jött? előbb? később? hány nappal? nekem sajnos nagyon pontosak voltak. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Tegnap nekem is megvolt az első ctg, minden oké volt, jövő pénteken megyek legközelebb, akkor 7re, és lesz csapolás is. Dorka, Erika mondta, hogy vett vért tőled! :lol:

Veronikusz! Mi az, hogy 28án akarsz szülni? Azt hittem együtt szülünk! Már mondtam is Erikának tegnap! :lol: Aszonta, akkor béreljünk ki egy kétágyasat, és ott tombolhatnak a lányaink is... :wink:
Ja, és gratula az új autóhoz!!! Nekünk is kéne venni, mert a Yarissal nem hiszem, hogy 2 napnál többre el tudunk utazni 4esben...

Dorka! Tegnap este lehetett valami a levegőben, mert én is szarul voltam. Bár nem mondanám fájásoknak, de keményedtem rendszeresen... Aztán pihentem egy adagot és éjjelre elmúlt. Én még azért 2 hetet szeretnék kihúzni egyben...
Hozzám be fog jönni Léna, szerencsére tök jól elvan az apjával is, remélem nem lesz hiszti, amikor el kell majd jönnie... Ha meg igen, akkor nem jön többet...

Még az átsétáláshoz: Lénánál az volt a terv, hogy átsétálok, de csak a zuhanyzóig jutottam, ott látta Erika, hogy "szédelgek", úgyhogy onnan kocsin mentem tovább. Aztán másnap reggel sikerült is elájulnom... úgy szedtek össze a földről... :oops:

Szopisoknak kitartás, mind nagyon jól csináljátok, anyósokra nem szabad hallgatni!!! Nemsokára mi is csatlakozunk hozzátok! :D

Emano! Én könyvtárból vettem ki az Aludj jól, gyermekem! című könyvet. Hátha megvan a hozzátok közeli Szabó Ervin könyvtárban?

Mi ma megvettük a kiságyat, párom és öcsém most rendezik a szobát át, aztán jöhet a kisruhák mosása... Már nincs sok hátra...
Megyek, és segítek nekik...

Szép hétvégét!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

sírni hagyás
A gyerekek sem egyformák :lol: Van, aki elgőgicsél, nyöszörög aztán beájul. És van aki belelovallja magát, lila fejjel, akár hullán is üvölt, amíg meg nem kapja, amit szeretne. Én is próbáltam a sírni hagyást 3 hónapos kor körül. Zokogtam a másik szobában, míg Iván vergődött. Mit rontottam el? Folyton ezen járt az agyam. Ivánnál nem jött be a sírni hagyás. Hiába mentem be 5-7-10 percenként sose lett jobb. Egyszer majd egy órán át kűzdöttem :shock: Semmi eredmény, csak sokkal rosszab lett. Felébredt a zokogástól és sokkal nehezebben aludt el utána, mintha ezt a kört kihagytam volna.Aztán beszéltem egy tapasztaltabb anyukával, aki felhomályosított, hogy a gyerekek nagy százaléka nem alszik ám el csak úgy magától, kell nekik a biztonság, mert az elalvás számukra félelmetes dolog. A lét és nem lét közti határ, hiszen álmunkban teljesen védtelenek vagyunk. Ez is egy érési folyamat, akárcsak a beszéd, a járás és egyebek. Ki előbb, ki később. Azt is megtudtam, hogy tök normális, ha egy gyerek többször ébred éjjel. Van, aki 2-3 éves korára képes önállóan elaludni és átaludni az éjszakát, de akad, akinél ez később vagy hamarabb jön el. Én idén januárban voltam padlón. Napközben is min. 3/4 órát altattam ez este gyakran egy akár másfél óra is volt, majd 2-3 óra múlva ébredt és nem tudtam mellőle eljönni, mert azonnal érezte, kipattant a szeme. Apucit már szinte csak képről láttam :cry: Folyton stresszeltem magam az alvások miatt. Megint eljátszottuk, hogy hagyom sírni, meglátjuk mi lesz. Először simogatás, mese, ének, aztán jóéjt puszi és kijöttem. Kb. 20 perc után még az ajtót is rácsuktam, mert éreztem, hogy szakad a cérna :shock: Mire lehiggadtam, ez úgy 10 perc lehetett, már kimászott az ágyból és pizsiben feküdt a kisházában és még mindig üvöltött. Megint nagyon nehezen tudtam elaltani. Másnapra jó taknyos is lett. Dupla lelkiismeretfurdalás :roll:
Próbálkoztam az éjszak átalvással is. Erre alkalmatlan vagyok. Hiába tudom, hogy csak 3-5 éjszakáról van szó én a második nap már éreztem, hogy olyan feszült vagyok, hogy majdnem "falhoz vágtam". Komoly erőfeszítésembe került, hogy türelmes legyek a helyzethez képest. Százszor fáradtabb voltam, mint amikor összebújtunk szopizni. Igaz, nem is vagyok fáradtabb, mint bárki, csak gondoltam mégis jó lenne olykor egy egész éjszakát Apucival összebújva tölteni.
Aztán elmentem egy beszélgetésre, ahol pszihológus és szoptatási tanácsadó tartott előadást és közös beszélgetés is volt. Kb. 5 nap alatt megoldódott a rémálom. A bezsélgetésből az derült ki (ami logikus is), hogy az altatás időszaka az, amikor semmi mással nem foglalkozunk csak a gyerekkel. Se telefon, se főzés vagy beszélgetés valaki mással és ez miatt van, hogy mikor nagyobb figyelmet igényel a gyerkőc elhúzodik ez a szertartás. Valamint ha azon stresszelünk, hogy mikor alszik végre el, az csak ront a helyzeten, mert ugye prüntyike érzi a feszkót :? Belenyugodtam, hogy most ezt az időszakot éljük, de el fog múlni. Nyugodtabban álltam az altatáshoz és valóban megoldódott a dolog. Nálunk most az a felállás, hogy Apuci a nappaliban (hálóból gyerekszoba lett, száműztük a franciágyat, egyszemélyes van helyette), minden este együtt fekszünk le, mert szerencsére nyitható a kanapé, aztán mikor Iván ébred éjfél körül, akkor átvánszorgok és ott alszom tovább. Sokszor nem is emlékszem, hogy ez mikor volt :shock: Ha előbb ébred, mint lefeküdnénk, akkor bemegyek, összebújnk, szopi és mikor végzett, akkor mondom neki, hogy most kimegyek Apuhoz, nem kell félnie, itt vagyok és vigyázok rá. Ilyenkor befordul és tente vagy azt mondja jó és alszik.
Nekem minden nehezen elfogadható helyzetben segített az, ha valaki elmagyarázta és logikusnak tűnt a magyarázat, hogy ilyenkor mi miért történik. Akkor megértettem, elfogadtam, így nem stresszeltem magam rajta (legyen az alvás, evés, szopi, bármi). Onnantól minden simábban ment :wink:
Andi
Esteleg nem lehet hogy éppen foga jön? Frontkor is előfordul ilyen, de aztán rendeződik. Nálunk is voltak ilyen éjszakák, de elmúltak :wink:

Kicsit hosszú lett, bocsi :oops: De a lényeg, hogy az se keseredjen el, akinek a gyerkőce nem fogadja el a sírnihagyásos módszert :!:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!
Köszi a reakciókat, különösen Dorkának! Egyáltalán nem utállak azért, amit írtál, komolyan érdekel mindenféle tapasztalat. Nagyjából ismerem a két fő irányzatot a szakirodalomban ebben a témában: a megtanítani aludnisat és az éjszakai gondoskodásosat (+liga). Én becsülettel elolvastam mindkét könyvet, és az én szemléletemhez a második áll közelebb. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne próbáltuk volna ki az elsőt. A megtanítani aludni jól hangzik, csak azt nem tudom, hogy hol van a határ az ordításban. Az első két éjszaka "kicsit" sírt, örültünk is, hogy hú de jó, tényleg beválik majd ez, de aztán a harmadik napon minden további nélkül hisztérikus ordításba kezdett az éjszaka közepén, és kitartóan üvöltött a karjaimban 40-50 percet. Már komolyan azt hittem, hogy valami baja lett, fuldokolva szedte a levegőt, stb. Végül megszoptattam. És többet nem próbálkoztam ezzel. Ez volt 7 hónapos korában. Azóta mindig megszoptatom, ha rázendít. És így vagyunk most. Én egyelőre még bízom abban, hogy valahogy majd természetesen elenged, kinövi az éjszakai szopizást és én visszaköltözöm éjszakára is a férjem mellé, és mindezt pár hónapon belül. Ebben a reményben is írtam Nektek: hátha van valakinek ilyen tapasztalata is. Hátha.
Nekem valahol a szívem azt súgja, hogy a szoptatással nem lehet "elkapatni" egy babát, sőt, hogy igenis ezek a babák természetes igényei. És valóban, ha belegondolunk, nekünk annyi mindenünk van testi-lelki-szellemi töltekezésre, nekik meg csak a szopi (egyelőre, de nem örökre). Meg az is szimpatikus, hogy a szoptatással a kötődés és a bizalom is jó alapokra helyeződik, szóval ezek, de biztos ismeritek Ti is, miről beszélek.
És persze a másik oldalon ott a fáradtság, meg a nullla idő másra. Szóval, nem egyszerű. Nyilván mindenkinek más a személyisége, más a babájának a természete, mások a baba-mama kölcsönös igényei, de egymás tapasztalatai gazdagíthatják a szempontjainkat is. :)
Vendég

Reni!
Ezer köszönet, még egyszer elolvasom, amit írtál! Most csak gyorsan reagáltam, mert nem biztos, hogy ma még vissza tudok jönni.
Vendég

Vandini!
Nekem Kata 4 hónapos korától átaludta az éjszakát. Joggal gondoltam, hogy majd Szofinál is eljön magától ez az idő. Két éves volt, mikor elegem lett, hogy éjjel 2-3X kel fel enni + egyéb felkelés Szofihoz és Katához. Elvittem a Madarász Viktor utcai Gyerekkórház ALVÁSLABORJÁBA, ahol megnyugtattak, hogy csak rajtam múlik, hogy mikor lesz ennek vége. Mondjuk én már ekkor csak tápszert adtam neki, de ha nem akartam megetetni akkor mit egy „távirányítható” anyucit, mutogatott a konyha fele. (nem mintha nem tudtam volna, hogy mit akar). A doki nő megnyugtatott, hogy a gyerek akárhányadik hónapjától (talán a 7. ???? vagy 6. ????) nincs fizikai szüksége az éjjeli evésre és hogy fokozatosan csökkentsem az adagot, majd ne adjak neki enni. Hát! Erre nem került sor! :D Lányom úgy zokon vette a doki néni szavait, hogy attól az éjszakától kezdve – bár volt hogy 1-2x felriadt – de nem kelt fel enni. Azóta sem értem a dolgot.
Erről a belelovalom magam a bőgésbe meg annyi a véleményem, hogy a lányaim is ilyenek. DE! ha megcsinálom ezt a 5-7-10 percenkénti bemenetelt úgy, hogy közben kivettem és megvártam, hogy teljesen megnyugodjanak, akkor működött nálunk a dolog. Érdemes próbálkozni! :D Egy biztos! Tudom, hogy minden gyerek más és ami az egyiknél beválik az a másiknál nem biztos! Szorítunk!

Zsófi!
bocsi, bocsi. Nem nem akarok veled együtt bent lenni, hanem csak szeretnék már babázni és HASON ALUDNI! Egyszóval ALUDNI!!!!! :D:D:D

Lányok!
kicsit aggódok. A csíkunk felmászott a terráriumunk felső pereméig ami kb 45cm magasan van és kidugta a fejét!!! :shock: :shock: :shock: Én meghalok ha reggel nem lesz bent a helyén. :oops: :shock: Ráfújtam az orrára, de csak rámnézett és magasabbra emelte azt. Kis piszok! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Berkusz a kiírás után született pár nappal.Remélem a kisasszony nem várat magára annyit---én is szeretnék hasra feküdni vagy kényelmesen lehajolni amikor összepakolom a Berke játékait vagy leülök játszani...jó lenne :lol:

Zsófi!
Jól informált vagy :lol: tényleg voltam és jövő pénteken is megyek úgyhogy lehet talizunk...azt még nem tudom, hogy hányra de majd felhívom Erikát és egyeztetek vele, hogy mikor jó neki.

Alvástéma:szerintem ahoz, hogy kellő türelemmel és odafigyeléssel tudja az ember gondozni a ababáját kell, hogy kipihent legyen az ember.ELENGEDHETETLENÜL fontos :!: Ezért is kell saját magadat nem 100%-ig a háttérbe szorítani , hanem megengedni magadnak azt a luxust, hogy tudj aludni.....még ha annak ára is van, de egy nyugodt pihentebb mamaival jobban jár minden baba.Aprooka a lelkifurdalás pedig szerintem természetes velejárója a dolognak, úgyhogy szerintem ne aggódj, minden rendben lesz......Borsikának közelebbi az élménye és ő is ezt mondja......meglátod Levi is megtanulja :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Névtéma!
Veronikusz Ti döntöttetek már?????Nálunk megint van változás....most úgy tűnik Letti lesz a neve :lol: A Borka is nagyon cuki de azt nem szeretném ha valaki Borcsának hívná ....vagy Borisnak.....így letettünk róla.....

Andi!
Megvan a könyv igen....a neten vettem azt hiszem a vaterán vagy a tesz veszen.....99-ben adták ki utoljára így nem lehet kapni boltban.....

Lányok!
Én egyre jobban izgulok meg félek a szülés miatt.....milyen lesz ????rendben lesz e minden????Mennyire fog fájni?????bírni fogom e????

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka!
:D nyugi! minden rendben lesz! szuper szülés lesz! :D
Én érdekes nem ilyen miatt aggódom, hanem hogy KIK LESZNEK MELLETTEM! :oops: (doki, szülésznő)

alvás:
nekem már kezd teljesen elmenni tőle a kedvem (mármint az alvástól). Múlt éjjel is elaludtam az egyik vállam. :oops:

Ja! csík nem jött ki. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bocsi! nem csík, hanem gyík :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Érdekes az összefüggés az „igény szerinti” (rendszeresség nélkül) szopi és az alvási szokások (saját szobában, kiságyban/nagyágyban velünk) között.
A lelkiismeret furdalást meg talán senki sem ússza meg. :wink:
Mi doki nénink szerint a sírás hozzá tartozik egy kisgyerek életéhez. Bár hangos, meg rossz hallgatni, de a világ legtermészetesebb dolga. Ez az egyetlen módja, ahogy kezdetben kommunikálni tudnak és nem szabad elfojtani, mert a „feszültségtől” is csak így tudnak megszabadulni. Sokszor lehet olyan, hogy tényleg „semmi baja”, csak arra van szüksége, hogy jól kisírhassa magát. Ez ugye később természetes, időnként nekünk is kell, hát a kicsik sincsenek ezzel másképp. Érdekes gondolat, gondoltam megosztom Veletek… :D :D :D
Reni :wink: Bocsi, tiszteletben tartom a gondolataidat/érzéseidet! Csak hát mint tudjuk, nem vagyunk egyformák. :P
Vandini az jutott eszembe ahogy olvastalak (bocsi de ez egy érzés, ami a soraidból nekem jött), hogy ezt az altatós mizériát lehet, hogy nem neked kellene végigcsinálnod. Én a helyedben passzolnék Apának. Ő nem tud szopiztatni sem, meg lehet, hogy Máté könnyebben levágná, hogy innentől más szelek fúúnak. Amúgy szerintem fontos, hogy megszülessen az ELHATÁROZÁS, ahogy Veronikuszéknál is lehet, hogy EZ oldotta meg a helyzetet és ahogy Reniéknél meg nem, mert Ő nem volt elég elszánt és nem volt biztos abban, hogy jó nekik, amit csinálni próbál. Ez meg ugye tuti érzik a bébik.

Na azt hiszem megint sok voltam…

Vica annyira édesek azon a képen amikor a pici fekszik a nagyon! Olyan jó volt nézni! Nekem az a kedvenc! Tényleg olyan, hogy mikor hazamész az újszülöttel nagyobbik hirtelen még nagyobbnak tűnik? Pusza!

Kép
vkbrigi

Dorka!
nyugi! nálunk csak a szülőágyon lesz biztos a név :lol: :lol: :lol:
Nekem tetszik a Pandóra is és az Alexandra is DE 2. névnek. Erre a férjem összerakta a tutit :lol: Király Pandóra Alexandra :shock: :lol: szegény gyerek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Brigi!
hát igen! meg kellett hogy hozzam ezt a döntést, hogy éjjel nem eszünk, hisz már úton volt a 3. gyerek. Az meg kicsit durva lett volna, hogy 2 gyereket etetek éjjelenként. Ha nem lettem volna terhes, lehet még mindig enne éjjel. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vandini!
Még valami ...a sírni hagyós módszer vagyis az "Aludj Jól gyeremekem" lényege, hogy nem szabad éjjel ölbe venni a babát.....csak beszélni szabad hozzá meghatározott időközönként, de simogatni sem szabad.......Egyébként van igazság abban is amit Brigi mond......szerintem próbáld meg beszerezni ezt a könyvet és olvasd el, mert tök jól le van írva minden...nekünk 2 sírós éjjelünk volt a 3.-tól alszik.Az elsőn fél óráig kellett hozzá bejárni a második éjjel 2 óra hosszát sírt és mentem be az előírt időközönként de a harmadikon már fel sem ébredt .........És mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem én találtam ki hanem a gyerekorvosom ajánlotta a módszert akinek 2 pici gyereke van és ezt alkalmazták.Na mostmár befejezem....mindenki úgy csinálja ahogy neki jó :!: :!: :!:

Veronikusz!
Megnyugodtam, hogy nem csak mi hezitálunk ennyit a névválasztással :lol: Pandóra????sokféleképpen lehet becézni......nekem jobban tetszik mint az Alexandra, sztem különlegesebb :)
Tényleg milyen különbözőek vagyunk.....nekem meg az nem fordul meg a fejemben, hogy ki lesz ott...nem igazán tudnék olyan szülésznőt mondani aki antipatikus lenne számomra ha véletlne nem tudna jönni Erika....persze neki örülnék a legjobban... :lol: Ők is emberek, nekik is lehet dolguk ami miatt nem tudnak odaérni vagy közbejön nekik valami......mondjuk én nem vagyok villámszülő mint Te :lol: :lol: :lol: Az én esetemben tuti lesz ideje odaérni mindenkinek :lol:

MI van Steffivel????
Lehet valami a levegőben ma is , mert ma meg a Berke nyomja a hisztit....most alszik, van min 2 óra nyugi :)

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka!
ne tedd ezt velem!!! :lol: :lol: :lol: Most akkor legyen Király Zsófi Pandóra???? JAj ne! ezeke a lányok!!! na ezért is akartam fiút! fiúnév már megvan 4 éve. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jaj de bizonytalan vagyok. Vagy mégse? :lol: :lol: :lol:
Sajnos én Szofit olyan szülésznővel szültem akit ..... :twisted: :twisted: :twisted: szóval soha többet vele!

Steffi köszöni jól van. Most jöttek haza Sopronból. Majd biztos jön ha tud.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! a Dórán kívül hogy lehet becézni a PAndórát??? mert a Dóra, Dóri, Dorka KIZÁRT!!!!! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bocsi!

Dorka!
én azért izgulok, hogy olyan doki, szülésnő legyen aki nem szivat meg úgy mint múltkor, hogy pusztán a pénz miatt, behívták a dokimat én meg fél órát vissza kellett tartanom a szülést. Én az ügyletes dokival és Évivel szeretnék szülni, aki akkor indulna be, amikor mi is itthonról! (hamár a dokim nem adja meg az otthoni számát mint Évi, akkor ő így járt!!!)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!

De gondolom, azért később vezettétek be ezt a nem vesszük fel csak beszélünk hozzá dolgot, ugye?
Megpróbálom azért beszerezni a könyvet. Szerző, kiadó?

Köszi, h. kicsit azért valamelyikőtök egyetért velem, tök jól esik.
Egy másik fórumból most léptem ki egy időre, mert közölte egy nagyon "tapasztalt" anyuka, hogy az ilyen mint én, miért szült egyáltalán, aki 3 hét után kifárad és sírni hagyja a gyereket azonnal, mert hogy az bizti nem hiszti, olyat nem tud a kisbaba. Mert majd 16 évesen tudni fogja hogy nem számíthat rám, és totál elkallódik, ha most nem veszem fel.
Bocsánat, hogy leírom, de annyira szarul esett ahogy letámadott, hogy el sem tudom mondani.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka

Ülök és várom, hogy Kristóf ébredjen és induljunk, így megnéztem a másik topikot. Nagggyon gááááz! :roll:
3 hetes babával, 2 szopi és egy bőgés közt pont ezen kell most még idegelned magad…. Ne mááá! Hagyd a fenébe, ne is gondolj rá. Szülés után dolgoznak ám a hormonok is.
Sokkal érzékenyebb és sírósabb voltam, mint valaha. Nehéz. Ezt mindannyian átéltük, szóval tudjuk és megértjük! Tényleg ne törődj most senki véleményével, vedd ölbe a babádat, majd Ő megvígasztal. 3 hetesen picike még, nem tudod nagyon elrontani! Amúgy azt mondják 6 hét kell míg nagyjából rendeződnek a dolgok. Ahogy visszaemlékszem, tényleg. Ne csinálj semmit, pihenj amennyit csak tudsz, aludj napközben, amikor Levi is. És KITARTÁS! A fele már elmúlt, még 3 hét és minden csodás lesz meglátod! Nyugi mert nem tesz jót a tejállásnak. Pusza!

Kép
vkbrigi

Sziasztok,

Én is vagyok ám, csak Anna megint a nappal nem alvós korszakát élte az elmúlt napokban... Viszont ma teljesen kipihent vagyok, egész napos ébrenlét (max 5 perces alvások) után 9-kor beájult és csak hajnal 3 körül ébresztett... A jó ég se tudja mikor aludtam utoljára ennyit :D :D :D

Viszont visszaolvasni csak nagyjából tudtam, és az agyam is szita, bocsi... :oops:

Aprooka, asszem én is kiakadtam volna ilyen kioktatáson. Nem tudom ki hogy van vele, én minden tanácsért hálás vagyok, de úgyis úgy csinálom, ahogy nekem/nekünk jó, és kioktatásokra nem vagyok kíváncsi. Szerintem Nálad jobban senki nem ismeri Levit, így Te tudod, hogy ő mit akar, és hogy lenne jó neki, nem pedig valaki más egy fórumról...
Nekem is volt olyan ez alatt a rövid idő alatt, hogy nem tudtam vele mit kezdeni, hagytam sírni, aztán már megnyugtatni sem tudtam, ekkor apa felvette és egyből csend. Teljesen az volt az érzésem, hogy a gyerkőc haragszik rám, és valamit elszúrtam, sírógörcsöm volt... Aztán (ez este volt) reggel bementem hozzá és hatalmas mosoly fogadott... :D

Veronikusz, örülök az új kocsidnak!!! :D

Könyv téma: ha szereted az ókori történeteket, akkor Mika Waltarit ajánlom, Az ország titka illetve az Emberiség ellenségei az ókori Rómában, a Szinuhe pedig az ókori Egyiptomban játszódik, szerintem zseniális regények.
Persze Lawrence se rossz, én is egy csomót olvastam tőle, csak nekem is nagyon egyformának tűntek egy idő után, ezért abbahagytam... Viszont a magyar nevén írt sorozatból nagyon szeretem a Nagy mészárlást és a Kő fiait, szerintem nagyon érdekes alapfeltevése van...

Szopi témához nem annyira tudok hozzászólni a rengeteg tapasztalatommal, én is igény szerint szoptatok, általában 2,5-3 óránként kér enni... Aztán van hogy sűrűbben, de akkor nem is eszik sokat, ilyenkor inkább csak szomjas lehet... De Anna olyan, hogy ha félreértelmeztem a jelzését, és cicire teszem mikor nem éhes, akkor hatalmas ordításban tör ki... Próbáltam valami napirendre szoktatni (by "A Suttogó titkai"), de nem nagyon jött össze... Úgyhogy feltettem a könyvet a polcra és csinálom úgy, ahogy jónak érzem...

Lányok, nem kötelező védőoltásról mi a véleményetek? Nálunk a doktornő a meningococcus és a rotavírus ellenit ajánlja, hogy az jó, ha megkapják, én meg erősen bizonytalan vagyok... Nem akarom feleslegesen szurkáltatni, viszont mivel szeretném vinni úszni, lehet hogy jobb ha megkapja ezeket is... Ti beoltattátok őket?

No jó hosszú lettem, asszem ennyi elég is belőlem mára...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Köszönöm a bíztatást, elmentem és kiszellőztettem a fejünket Kisprücsökkel.

Védőoltás: Nagyon jó hogy szóba került, mert ez engem is felettébb érdekel. Bár még van pár hetünk, de azért: nálunk 10 ezer emberre (város lettünk nyáron) van egy csenevész gyerekorvos, orosz származású, szóval kicsit nehezen érteni. Eddig akikkel beszéltem, eléggé megosztott véleménnyel vannak róla, de hát nincs választási lehetőség. Szóval a lényeg hogy vannak érdekes ötletei: pl. a köldökcsonkra azt mondta, h. nem kell alkoholozni, csak kamillateázni.
Ez furi volt, mert hát attól csak felázik, de le nem szárad. Vagy?...
A lényeg, h. nem nagyon szeretném ha furi dolgokra és felesleges oltásokra beszélne rá, ezért próbálok érdeklődni.

Könyv: Was Albert: én A Funtinelli Boszival kezdtem, szuper, bár vannak torokszorongató részei, tejcire nincs jó hatással. :wink:
De könnyed szórakozásnak bevetném a Rejtő összest, ha már rendesen van szívóhatása a babónak, nálam még nem menne, mert a nevetésemtől tuti kiesne a cici a szájából. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Was=Wass

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróka! Ha már legalább szidsz mások előtt, a valóságot ne ferdítsd el, egyáltalán nem ezeket írtam neked. És nem is támadtalak le, te voltál támadó, én csak véleményt írtam arról, hogy miért nem tartom helyesnek, ha sírni hagynak egy kisbabát, meg leírtam, hogy mi hogyan csináltuk, meg azt is, hogy mit olvastam erről a dologról. Nem azt írtam, hogy te hogyan csináld! Azt meg főleg nem írtam, hogy minek szültél!!! Én csak annyit írtam, hogy ha már 3 hét után ennyire ki vagy bukva, akkor később mi lesz? Szóval kérlek, ne ferdíts mások előtt, ne forgasd ki az én szavaimat, úgy beállítva engem mintha én olyan hű de gonosz lennék!!! De ezek után tudod ki fog neked bármiben is tanácsot adni! Egyébként nem is tanácsot adtam, hanem csupán tapasztalatot és a saját véleményemet írtam le! De orvos apukával biztos jobban tudtok mindent, mint mi egyszerű emberek.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Csak nagyon gyorsan, mert mennem kell, de ezt nem hagyhatom szó nélkül:
Aprooka,
felháborító amit Neked mondtak, próbálj meg nem gondolni többet rá!! :evil: :evil: :evil:
Judynak igaza van, Te ismered legjobban a babád, és az is tuti, hogy mindenkinél jobban érzed, hogy mi lehet a baja, mi kell neki; megkockáztatom, néha még talán a tapasztaltabb dokinál vagy védőnőnél is. Hiszen a babák is mind mások, másképp reagálnak dolgokra!!! :lol:
Anyukám azt szokta mondani, hogy milyen szerencse, hogy mindent elfelejtenek, ami ilyenkor történik velük. :lol:
Nemrég derült ki, hogy én kb 4 hónapos koromig EGYFOLYTÁBAN bőgtem, Anyukám totál kikészült! Pedig ő a nyugalmáról híres. Ezek után bocsánatot kértem tőle, azért, amit vele műveltem. :lol: De persze ebből a korszakból semmire sem emlékszem..
EMIATT NEM FOG ELKALLÓDNI A KÖLÖK!!!! :roll:
Vendég

Dadomi! Aprooka!
Nem tudom pontosan hogy mi hogy történt a másik fórumon, de arra szeretnék MINDENKIT KÉRNI, hogy mivel szülés után az ember egyébként is kicsit feszültebb, fáradtabb és sebezhetőbb, csak nagyon óvatosan adjon tanácsot! Én CSAK MAGAMBÓL INDULOK KI és tudom, hogy én nagyon érzékeny vagyok ilyenkor (igaz most is :D:D:D). Minden gyerek más, és mindenkinél más a szülés utáni gyerekágyas időszak ÚGYANYÚGY, AHOGY A TERHESSÉGET IS MÁSHOGY ÉJÜK MEG!!! Van akinek meg se kottyan és van aki végighányja az egészet!!! Ezért mindenki – bár bizonyára a legjobb szándék vezéreli, hogy SEGÍTSEN A MÁSIKON – csak óvatosan fogalmazzon! Speciel én most se vagyok biztos abban, hogy MINDIG jobban döntök, mint egy három hete szült, első gyerekes anyuka. Remélem senki nem vette zokon amit írtam!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!
bocsi, de el kell halasztanunk a 30.-i szülést! :oops: Férjem szerdán elutazik Angliába és csak valamikor szombat késő este jön haza. Mondtam is neki, hogy én meg dafke megszülök csütörtökön. :lol: Mondta hogy "jaj neeeee" :D
Úgyhogy léccccci várj meg!!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Fórumozók! :)
A sírni hagyásos-alvásos témában gondoltam, bevárok még egy-két reakciót és csak utána jövök, de most mégis írok. Én valójában csak érdeklődtem, hogy kinek mi a tapasztalata e téren (és elsősorban az egy évesnél nagyobb gyerkőcök szokásaira vagyok kíváncsi), de látom, kissé elszabadultak az indulatok. Igen, sajnos ez megint egy olyan téma, amit elég nehéz érzelemmentesen és objektíve tárgyalni, már ami az anyukákat illeti... Pedig tök nagy erő van abban, ha ilyenkor is megpróbálunk nyitott szívvel meghallgatni és befogadni a hallottakból azt, ami nekünk szól, ami a mi életünkhöz hozzátehet. Persze, a gyermekágyas időszak tényleg más, én is minden nap sírtam (mindenen, de főleg boldogságomban és a fáradtságtól). Máté ún. "hasfájós" volt (3 hónapig gyakorlatilag délután 2-től hajnali 2-ig üvöltve sírt, folyamatosan, néha délelőtt is), hasfájás: ezt mondták nekem akkoriban, amiről azóta fogalmam sincs, hogy létezik-e, vagy csak egy misztikus jelenség. Érdekes módon a karjaimban és szopival megnyugodott, már nem fájt a hasa. Ez elbizonytalanított, és alakított a szemléletemen is. Én is a háromóránkénti etetéssel kezdtem, de utána úgy döntöttem, hogy megnézem, mit szeretne Máté, és érdekes módon beállt a dolog, ő maga alakította ki a saját kis rendszerét, amihez én alkalmazkodtam. És minimálisra csökkent a sírásos órák száma...
Most is úgy érzem, hogy valahol el kell fogadnom azt, hogy különbözőek a babák, és nem várhatom el Mátétól azt, amit mondjuk Dorka babája könnyebben elfogadott. Persze én is örültem volna, ha nálunk is működik a sírni hagyásos módszer, de el kell fogadnom, hogy nem vagyunk egyformák. Én képtelen vagyok órákig, napokig hallgatni a hisztérikus sírást, és nem csak azért, mert megfájdul a fejem, hanem mert meggyőződésem, hogy egy ilyen hosszan tartó, belelovalós sírás nem tesz jót senkinek: se nekem, se Máténak. Miért legyen erről az időszakról mindkettőnknek rossz élménye, ha lehetne jó is? Mert lehet, hogy konkrétan nem emlékszünk arra, hogy mi történt velünk pici baba korunkban, de valahol a személyiségünk, biztonságérzetünk allappillérei ebben az időszakban alakulnak ki. És ahogy Reni írta, hogy amint MEGÉRTED és ELFOGADOD, egyből könnyebb lesz minden, a fáradtság elviselése is, ez nálam is így van, sokkal jobban bírom. És persze a szoptatás is segít jobban bírni. Az éjszakai szopi, tudom, nem azért kell, mert a baba éhes, sok minden másra van az, ezért nem akarom megvonni tőle. Veronikusz is azért hagyta abba, mert jött a harmadik picúr, nyilván.
De tényleg, mindenki maga dönt arról, hogy mit bír és mi a jó a babájának, ebben a döntésben tökéletesen magunkra vagyunk hagyva...:)
Vendég

:oops: No én se viselkedtem túl szépen, mert a sztorynak csak a feléig jutottam a másik fórumon. :oops:

Én is feszült voltam nagyon, más miatt, egyszerűen nem tudok nem ingerülten reagálni a kutya-látványára-rettegve-gyereket-felkapó-és-nekem-beszóló-anyukákra! :evil: Vajon mit gondol, hogy mennyire "bánt" a kutya, mikor én egy 3 hónapos gyerekkel sétáltatom???? :roll: Sztem ezzel nagyon rosszat tesznek a gyereknek.

Veronikusz,
hű már nagyon-nagyon közel van a nagy nap :shock: :D Minden kész? Kell egyáltalán még ilyenkor valamit venni pluszban a kiscsajnak? (azokon túl, ami mellett eccerűen NEM LEHET ELMENNI a boltokban :D )

Judy,
nem tudom, nekem írtad-e a könyv ajánlót, mindenesetre köszönöm! :) Kipróbálom. Az egyiptomi témákat nagyon szeretem.
A Suttogó.. nekem is csak részben vált be, de hasznos volt így is, mert a kaja utái játék (Ébrenlét) mintha előfeltétele lenne az utána jövő jó alvásnak, legalábbis nálunk. De Bogi sosem aludt annyit, amennyit a "kora szerint kellett volna", lehet, hogy ezért.

oltás: mi múlt héten adattuk be a rotarix-et, bár kicsit elbizonytalanodtam, mert megoszlanak a vélemények. De emlékszem, hogy februárban mekkora rotajárvány volt, ezért döntöttünk így. Ha megúszunk egy-két hét nemalvást, már megérte. Bár elég borsos az ára.. A pneumo-n még gondolkozom, bár valszeg az is lesz.
Vendég

Borsika!
Mennyi volt a ROTARIX??? Tudod Szofi kórházban is volt miatta. :cry: bár félek, hogy nem véd meg minden változatával szemben, de iszonyú volt télen 2x is átélni ezt velük.
Igen már sok minden megvan. Még kéne Katának ágy + matrac + 2db fiókos szekrény, de hát Apuci intézi és így ez várat magára. Különben az ágyat és a szekrényt erre a hétre ígérte, de hát ha még el is utazik!!! :oops:
Ma akartam különben megvenni az autósülést. Egy újat a régi, sógornőm által használtan, 5000 Ft-ért vett helyett. :oops: de az importőr cég olyan felkészült, hogy egy darabja sincs neki a kért színből. :evil: nagy kereskedő a vezető!!! És tőle veszik a bababoltok!!! :evil:

Judit!
Az könyvajánlót én is köszi. Bár én már Szofinál se tudtam olvasni szopi alatt, mert Kata ott lógott és kunyizott tejet. :D Most meg aztán két fix közönségem is lesz. :lol:

Na megyek, mert ma mentek a szünet után először a lányok bölcsibe, de a hülye üzletek meg csak 10-kor nyitnak, így hazajöttem virágot locsolni stb. Most viszont rohanok a dolgomra.

Szép napot mindenkinek!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Én is olvastam a suttogót, és nálam a játék rész nem válik be mindig.

Sírni hagyás: Én sem azzal kezdtem, de ha egyszer eljutottunk oda, h. tele bendővel, tiszta pelussal, hasfájás nélkül sír és akkor is, ha ölben van, nem lehet megnyugtatni, akkor mi a jobb: ágyba teszem, ahol 10-20 percen belül lassan megnyugszik remélhetőleg, vagy a kezemben ordít órákat.
Mert nálunk ez a helyzet. Ha kézben énekelve megnyugodna, akkor bevezetném a megnyugtatás-fektetés módszert, de Levente ha egyszer hisztizik, akkor a fejünk tetejére is állhatunk, tehetjük mi hordozóba, szórakoztathatjuk, énekelhetünk, semmi hatás. Tök jól elvan a maga kis ordítós világában.
Így meg nem túl felemelő járkálni a lakásban, ha egyszer semmi de tényleg semmi hatása nincsen.
Most már tényleg este 7-11ig megy a műsor megszakításokkal.
Próbáltam én is átállni az igény szerinti szopira ebben az időszakban szóval hogy sűrűbben, de csak addig van csend amíg szopik, és azért 4-5 órán keresztül nem lehet folyamatosan cicin. Ahogy leveszem vagy ő kiköpi büfi és ordítás ezerrel.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Gyerekülés:
Nekünk egy régi használt van, ami be most még ijesztő utaztatni Levit, mert nyeklik-nyaklik. Úgyhogy én mindig fogom a fejét ha mennünk kell valahova.
De állítólag januártól el sem fogadják, csak azt aminek az EU száma 3vagy4 kezdetű.

Akkorra viszont már nekünk nem érdemes újszülöttnek valót venni.Ugye?
Sztetek milyet vegyünk???

A rotavírus elleni oltáson én is nagyon gondolkozom, ma meg is kérdezem, mennyibe kerül. Borsika, ez a szájon át adott, többfordulós verzió, igaz?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hello lányok,

olvasgatlak ám Benneteket, csak nem írok, mert mire visszaolvasok és képben vagyok, megint lemaradok.......

De a pocisokon rajta tartom ám a szememet!!!!!!!!!
Veronikusz remélem nem sértődsz meg, de annyira jót nevettem rajtad:
"Egy újat a régi, sógornőm által használtan, 5000 Ft-ért vett helyett." Ez mit is akar jelenteni? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tudom, hogy most érzékeny vagy, de tényleg jót mosolyogtam és többször is elolvastam, de nem értem.........
Nincs harag ugye? Nem venném a szívemre, hogy ha egy hónapban egyszer jövök, akkor is megbántalak.

Tegnap voltam a corában és a bébi ruhákat hihetetlen áron árusítják. 210 Ft-ért olyan édes kis polót vettem a barátnőm leendő kislányának, a leendő kisfiának pedig egy édes kisinget 430 ftért ( merthogy ikrek lesznek ) hogy ihaj...... aki tud nézzem el, érdemes. Mondjuk kimondottan kis méretek, főleg 12 hónapos korig.

Úgy volt, hogy mától szerdáig Balcsizunk a barátnőmmel és a gyerekekkel , de le lett fújva több okból.

Még egy hetünk van és Szandinak kezdődik az iskola. Annyira hihetetlen, hogy ez is elérkezett.........

Nem is meséltem, hogy a múltkor hagyta a fogorvosnak, hogy kihúzza két fogát nagyon-nagyon büszke vagyok rá. De az azért hozzátartozik, hogy először ( amíg az ölembe volt) nem engedte, bújt belém aztán engem kiküldött!!!!!!! a dokibácsi és amikor kettesben hagytam őket, Szandi megemberelte magát és egy könnycsepp sem volt, sőt még egyszer valami kacagást is hallottam és 8 perc múlva szóltak, hogy mehetek. Ebben benne volt egy kis játékos elbeszélgetés is. Nagyon sokat számított, hogy a doki , hogy állt hozzá, mondta nekem, hogy erőltetni nem fogja, ha csak 5. alkalommal nyitja ki a száját, ők is azt is kivárják. Úgyhogy sokat nőtt a szememben a doki.

A héten meg oltásra megyünk. Beni bő 2 hét múlva 2 éves és még a 18 hós oltást nem kapta meg....... Kicsit izgulázok, nehogy leszedje a doki a fejem, Szandinak is jár a 6 éves, ő is túllépte már fél évvel........... Rendetlen anya..........

Ajaj, balhé van, mennem kell............

Heni

Kép

Kép
cancan

Borsika!
Rotarixnek volt valami mellékhatása. Én is szeretném Petyának, mert ha Panka nem diszkriminálja az ovit, nem lenne jó, ha hazahozná a rotát. Nekünk si volt alaklmunk megtapasztalni, hogy milyen...
LLL: A kő fiai is jó, de nekem főleg a régebbiek tetszenek. De Judy ajánlója is kiváló. Szinuhe... tök jó.

Tényleg, Veronikusz!
Vettél rucikat, vagy csajoktól van minden? Vagy azért nem bírtál néha ellenállni?

Kép
Kép
kriszta36

Borsika!
Bocsi, az első az kérdés akart lenni, csak lemaradt a ?. :oops:

Kép
Kép
kriszta36

mi is ritkásan jövünk, de nagy nyaralás, járás, világ felfedezése van napirenden :lol:

Kriszta,
nagyon ügyes vagy, írtó büszkék vagyunk Rád és ezt nem is akarom tovább fokozni! Peti meg ügyes baba, hogy ilyen szépen eszik!!

Vica,
köszönjük a történeteteket!! édesek a fotók!!

Veronikusz,
sok balesetmentes kilométert!!!! drukkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!

Dorka, Neked is drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Memme, Melinda meg nagyon cuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szoptatás igény szerint kontra teáztatás +3 óránként és altatás témában nekem meglehetősen egyszerű a véleményem:
van 2 véglet, a fekete és fehér és a közte széles szürke zóna
itt mindenki fog magának találni tábort, aki hasonlóan csinálja és olyat is, aki pont ellentétesen
ettől még jobb esetben nem reagálunk hevesen és kritikusan a másik véleményére, hisz mindenki azt tesz a gyermekével-családjával, amit ő a legjobbnak vél és ezt nem is kérdőjelezzük meg :wink:

mi igény szerint szopunk a mai napig , ami egyesek szerint „igény szerinti” (rendszeresség nélkül) szopi - szó szerinti idézet...
:oops: :?
a mi döntésünk, nem kényszer szülte, idővel pedig rendszer is került bele
így a fiam közel 11 kg, erős, vasgyúró gyerek
hiszti nagy ritkán van, de azt is egymás átölelésével oldjuk meg
ha elesik és nagyon megüti magát, a mai napig cicivel nyugtatom meg
és ő az, aki mostmár kevésbé igényli a napközbeni szopit, viszont szépen szopik még 2x éjszaka és emellett eszik mindent, iszik rendes tejet is, amit nagyon szeret

altatás: minden baba-mama függő, nincs 2 egyforma család, nagy bátor, aki meri a frankót osztani, a család-gyerek mélyebb ismerete nélkül (értem ezt bármelyik gyerkőc-nevelési könyv szerzőjére is) ..
kinek a pap, kinek a papné...
én a családi ágyban hiszek, nekünk ez a béke alapja, édesapával együtt, de a hálószoba is bármikor nyitva áll kettőnk előtt :lol:
de nem azért, mert gyenge voltam sírást hallgatni (mint ahogy Reni sem gyenge volt, csak átértékelte Iván és saját maga igényét!!!!!!!!!)
én nem hiszek benne, de én eléggé természetközeli-ösztönös ember vagyok, nekem ez nem fért bele és ennyi
másnak meg ez válik be és kész :wink:

Vandini,
nekünk voltak fél óránként ébredős korszakaink, 10-11 hós korban is időszakosan, elmúltak, nem rokkantam bele, most békésen telnek az éjjeleink :) kitartás!!!! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok,

A könyvajánlót mindenkinek írtam, akit érdekel :D Remélem tetszeni fog (az Emberiség ellenségeit most olvastam kb harmadszor :oops: )
Egyébként én akkor tudok olvasni ha Anna a játszószőnyegén van hanyatt és nagy szemekkel bámulja a zsiráfot. Ilyenkor jó ideig minden rendben van, mosoly és gügyögés, feltéve, hogy anya lökdösi a zsiráf fenekét, mert ha nem mozog, akkor balhé van :D

Kép

Oltás: most kérdeztem meg a gyógyszertárban, a Rotarix 17980 Ft. Asszem 2 körös... :? Agyhártyagyulladás ügyben a doktornő a meningococcus elleni oltást ajánlja, az a Neisvac-C vakcina, és mivel pici babának megy, van rá kedvezmény, így 2300 Ft körül van...
A Pneumococcus ellenivel én most várnék, ha októbertől tényleg kötelező és ingyenes lesz.... (bár akkor meg egy darabig tolongás lesz)
Mellékhatást nem tudom, de elvileg csütörtökön jön a védőnő, majd rákérdezek...

Anna ma reggel kapta meg az első oltását (most csak a kötelezőt). Azóta folyamatosan rajtam lóg, most is a kezemben alszik... Úgyhogy ma tudok majd olvasni, ha alvós lesz, csak az a feltétel, hogy ölben legyen :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

sziasztok

lenne egy kérdésem: 3 éve szültem a kútvölgyiben (vidánál), akkor epidurált kértem.
most szült egy ismerős ott, és mondta neki a Vida hogy nem lehet a Kútvölgyiben epidurált kérni mert nem vállalják az aneszteziológusok.
igaz ez??
ez egy olyan kórház lett , ahol nem lehet fájdalomcsillapitást kérni???
köszönöm a válaszokat (és vajon a többi kórházben sem adnak már, vagy csak itt lett ez szokás??)
ildisz1

Sziasztok!
Én is itt eddigis persze de csak olvasó üzemmódban. Láttam a nagy "vitát" illetve nézetkülönbséget de ez persze így van rendjén mindenki úgy csinálja ahogy neki és szerinte a gyereknek a legjobb. Én mikor Emmus megszületett hatalmas tapasztalatokat hittem magamban hívatásom és bébiszityó munkáimból kifolyólag de aztán rájöttem hogy semmi sincs emögött. Komoly kétségeim voltak, aztán ugye volt egy kis kórház is de rájöttem hogy meg kell ismernünk egymást ahhoz hogy tudjuk mi a jó. Én sosem néztem az órát mikor van "szopiidő" ha a gyerekemnek szüksége volt rá kapott cicit és ettől megnyugodott, nem csak csend volt hanem jó volt neki. Ha nem is éhségből de testközelből kellett neki a cici. Ma sem tenném másképp. Alvásban mi sosem voltunk jók de egyetértek azzal hogy az alvásra meg kell érni. Én sosem hagytam sírni és nem gyengeségből hanem mert nem éreztem jónak ha a gyerek álomba sírja magát. Így lehet hogy egy ideig fárasztó volt de összebújva aludtunk és nem sírva ez nekem elég volt. Ne értse félre senki nem ítélem el azt ha valaki úgy érzi jónak ha különágyban alszik el a gyerek vagy ha hagyta sírni ha úgy érzi a gyereknek ez a jó akkor az úgy is van. Mi a gyrekszobában alszunk Emmussal Papa a másik szobában de ha Emma megérik rá akkor alszik majd mindenki a rég helyén. Nekem ez a véleményem remélem senkit nem bántottam ezzel.

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

És még pár kép ha nem bánjátok

Anna de cuki :D

babanetfüggő :D
Kép
bilibe pisilünk :D:D
Kép
Városliget
Kép
És a kacsák
Kép

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Judy!
A Neis-Vac-ot, ha egy éves ko alatt adják, kettő kell, ha felette, csak egy. Rotarix ára - nem semmi. :shock:

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?