A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » !20 év körüli kismamik!

aniko:

szegény Dávid.hány foga van?Patrik szerencsére nem szevenvedett,már 16 foga van.de 3 hónapja jött ki az uccsó azóta egy sem.és 9 hósan kezdte.
a fütyije miért gyulladt be?huzogatjátok fürdésnél?

gjéti:

és mikorra tervezitek az összeköltözést?nem lehet eggyik szülőhöz odaköltöznötök?ha megvan a baba jobb lenne együtt.vagy addigra mindenképp szeretnétek költözni?

Kép
Kép
ettike

Hát Ettike, igazából mindkét családhoz költözhetnénk, de nem akarunk egyenlőre...
A barátom apukája májusban meghalt, és ő ott maradt az anyukájával meg a két öccsével... Mindenkit nagyon megviselt, és igazából
nem akarok az anyukáját sem gyereksírással "zavarni", had pihenjen
minél többet. Bár ő mindig mondja, h örülne nekünk, és vár minket,
akkor is tudom, h nem ez lenne neki most a legjobb.
Hozzánk meg a barátom nem nagyon akar jönni, mert nem akarja otthagyni a lelkileg sérült családját... Nem akarja azt, h esetleg az öccsei úgy érezzék, h ő is cserbenhagyja őket, mint az apukájuk. :(
Így is együtt vagyunk sokat, meg minden, de majd februárra meglátjuk, h mi lesz. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, nem igazán voltam jól, 2 napja szédelgek, mint aki berúgott.. :? ráadásul írtam üzit, de visszanézve eltűnt.. :evil:

Ettike: olyan aranyos Patrik sérója.. :D és amint a képekről látni, nagydumás lehet.. :) Gratula az uh-hoz! olyan aranyos a pocid...de jó lenne ha én is ilyen vékony lennék a szülés után.. :wink:
A csíkokkal kapcsolatban: na engem tuti senki nem tud felülmúlni, én mindenhol zebra vagyok, tök mindegy mit kenek magamra. Ráadásul tiszta piros-lilák, mintha beütöttem volna.. :roll:

Mano21: én is gyűjtöm őket....főleg amin jópofa idézet van..

Rennye: nem irigyellek...egy ötlet: a területileg illetékes önki családsegítőjén vagy munkaügyijén nem tudnak neked segíteni?! nem ez lenne a dolguk?!!!!! vagy én vagyok túl naiv... :roll:
én is vendéglátóztam: gyorsétterem, 3 évig...tovább nem bírtam, pedig szép fizum volt már..

reni24: hurrá, akkor már számolod vissza a napokat a költözésig! :D már jól van a kishugod? nem semmi, hogy TE hívtál ügyeletest, meg vitted kórházba :shock: ...de úgye te nem kaptál el semmit??? :?

timirosicka: 30 kg na akkor még nem aggódok.. :D

bfkrisztina: ezek szerint kézzel is lehet fejni...az jó, mert semmi kedvem 20-30 ezret ilyen kütyüre kidobni...bár (nagyon remélem) ha sok tejem lesz, szeretném leadni, hogy akinek nincs, az kaphasson...

gjéti: hát nem semmi a történeted, le a kalappal... :roll: :P ha majd mész uh-ra, majd értesíts minket, hol tart a babó :D

aniko: jobbulást Dávidnak!!! :cry: unokanővérem is megszenvedett még kijöttek a lánya fogai... :roll:

Ma mentem anyuval "túrni": a lehel térnél (XIII ker.) a Gogol u. sarkán, a Lehel piaccal szembe találtunk egy angol ruhás turit....hát én nem hiszem el, hogy azok használt ruhák voltak, semmi bolyhosodás, vagy cérnafoszlás...álomszép kis ruhácskáik voltam...nem is tudtam megállni,h ne vegyek.... :D
Szerdán megyek nőgyógyhoz...kiváncsi vagyok most mit fog beszólni.. :roll:

ha valakit kihagytam, bocsi..mostmár remélem elmegy az üzi.. :?

Kép
pocimaci

pocimaci:

terhesség alatt nekem is csunya vörösek voltak a csíkjaim.majd elhalványul a szülés utánn.
nekem is mindenem csikos.a lábaim a vádlimnál is az oldalam a melleim mindenem.sajnos nálunk ez a házaséletbe is bekavart.zavarja párom,nem olyanok az estéink mint régen.ráadásul őt nagyon megviselte hogy benn volt velem szülésnél és még ez is rátett egy lapáttal.úgy néz ki most nem is lessz benn.unokahugom jön majd be ha minden jól megy(ő lessz a keresztanyuka)leszel majd vékony ne agódj.gyerek mellett főleg ha már megy nem lehet nem fogyni :lol: :lol: :lol:

és tényleg csajok ha párotok nem akar bemenni a szüésre ne eröltessétek rá mert a házzaságotok is rá mehet.

(már mi is a válás szélén áltunk mikor kiderült a baba így adtunk magunknak mégegy esélyt)

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt Lányok!

A ma éjszakánk jó volt, nem kelt fel egyszer sem. :lol:
Ettike: még csak 3 foga van, neki is 9 hósan jött az első, most készülődik a negyedik, de több helyen is megvan duzzadva az ínye. Nekünk azt mondta az orvos, hogy semmit ne csináljunk a fütyijével, de ahogy hallom, erről megoszlanak a vélemények. Azt mondta, hogy ebben a melegben a bacik könnyebben bejutnak mindenhová, valószínű emiatt gyulladt be neki.

Kép
aniko15

Sziasztok Hölgyek! :)

Ha egy mód lenne rá,én is csatlakozási kérelemmel fordulok hozzátok!

Bár én még nagyon az elején vagyok, 8 hetes a kis pocaklakóm.

23 éves vagyok,és tekintve,hogy első baba,eléggé tele a gatyácskám.

Jó volna,ha néha "hozzáértő" körökben dumcsizhatnék!

Puszi nektek és gratulálok a sok szép jövevényhez :)
harita

Szia Harita!

Szívesen látunk itt, azt hiszem mindenki nevében mondhatom, ugyanis ez egy jó kis csapat és örülünk az újaknak, ugye lányok :wink:
Gratulálok a kisbabádhoz, ne izgulj, bár tudom ezt könnyű mondani. Én is 23 vagyok, és már "nagyfiam" van. Bármi kérdésed van, ha tudunk segítünk. :D

Kép
aniko15

Köszönöm ,aranyos vagy/vagytok!

Egyelőre úgysem nagyon tudok elszakadni a gép elől,valahogy sose tetszik a kicsinek a reggeli,és a laptop van legközelebb az ágyhoz meg a mosdóhoz :)

Kérdésem,hát mióta tudom,h van pici,az összes létető fórumot végigolvastam,némelyik halálra is rémített rendesen :)

Bár még korai a szűléstől magától rettegni.
Egyébként elvileg április 2-a körül lép ki a világba a csöppem,és a MÁV-ban fogok szülni,ha minden igaz...Sok jót hallottunk róla,meg oda is tartozunk kerületileg.

Nah,látjátok,máris szómenésem van,ezért bocsánat,de itthon anyósom azt tartja,hogy a 3 hónap előtt nem szabad beszélni a babáról,vmi babonaság miatt,igyhát rajtatok élem ki a témát :D:D
harita

Helló!

Rég jártam erre..

harita:
Üdv köztünk, én is 23 vagyok és decemberre várom a kiskrapekot. Bár most veszélyeztetett terhesként itthon pihenek, mert sokat keményedik a pocakom és esetleg fent áll a koraszülés veszélye. Először én is sokat gondoltam a félelemre, de aztán szépen lassan átadtam magam ennek a folyamatnak, most már teljesen elfogadom, hogy majd fájdalommal kell megszülnöm a kisfiam és hogy a terhesség nem mindig leányálom. Ez az élet rendje, a mi dolgunk az elfogadás.:) Cserébe kapunk majd egy gyönyörű gyermeket.

Éjszaka párszor felébredtem, hogy feszülget a pocakom, meg ha sokat sétálok akkor is olyan mintha "ki akarna esni" a helyéből. Ti szoktatok ilyet tapasztalni?

A másik ami fura volt tegnap, hogy én akinek mindig 100/50-es vérnyomása volt, 140/105-es vérnyomást mértem. Pár perc múlva lement 115/60-ra. Nem értem miért ugrál így.. Ötlet?

Múlthéten voltunk orvosnál, a kisfiam jól fejlődik, egy héttel még nagyobb is a koránál. Kb. 400 grammnak kellett volna lennie a 21. héten, kicsi Noel meg kb. 465 gramm volt az értékei alapján. Főleg a buksija szép nagy, kicsit meg is ijedtem, hogy remélem nem vízfejű, de az orvos nem aggódott szóval remélem minden oké.

Szép napot mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Noss, benéztem hozzátok! Sajnálom, hogy ilyen ritkán tudok jönni, de nagyon leköt a kispasim! Egy tündér, de 3 órákat hagy csak nekem!
olvasgatlak titeket, de írni nincs sok időm!
Grat az új mamiknak! és üdv azoknak, akikkel még nem "taliztam"! Ja és nektek is gratulálok a pocilakókhoz!
Nálunk minden oké, Krisz szépen fejlődik, bár tápszeres, a fájdalmaimtól a műtét után elment a tejem, kb másfél hétig tudtam szoptatni. De ez van, elfogadtam!
Éjszakákat 1 hetesen már végig aludta, nyugodt, nem sírós :) lehet most kiabáltam el :D és egy erőbajnok. Két naposan emelgette a fejét :)

Hoztam képet, bár most csak egyet! Majd még jövök!
Addig is vigyázzatok magatokra!
Pusz
Kép

Kép

Kép
pindimano

Sziasztok!

harita: üdv köztünk :D én 22 vagyok, nekem is első baba, és eleinte nekem is tele volt a gatyám.... :D de úgy vagyok vele,hogy az aggódás csak árt mindkettőnknek,így próbálok nem agyalni...sokan mondtákmár nekem, és rájöttem, tényleg igaz: az anyai ösztönök(ha figyelsz rájuk) sokmindenben választ adnak :D
És persze itt vagyunk mi is, mint olvastad, sokak már gyakorló anyukák, úgyhogy szerintem mindenki szívesen segít.. :D
Ezek szerint róka koma gyakori látogatód? részvétem.. :? ebben sajna tanácsot adni nem tudok, mert én "tünetmentes voltam", ezért a 11.héten mentem csak el dokihoz.. :shock: :lol: voltál már uh-on? Erről a babonáról én is hallottam, hogy amíg nem érzed, h mozog a baba, addig nem szoktak venni kelengyét...hát én ezt nem tartottam be...amúgy teljesen úgy éreztem, hogy nekem lányom lesz...és lám :D

ettike: az a fura,hogy ő akar mindenáron bejönni.. :shock: nincsenek lila ábrándjai róla, pontosan tudja, hogy mire számíthat, mit "kell" látnia...és ennek ellenére szeretne jönni.. :roll: vonakodva bár, de belementem :roll: megmondom őszintén, az a típus vagyok, aki ha szenved, egymagába teszi azt... :? tudom fura.. :D attól nem félek, hogy a csíkjaink közénk állnak, szerinte ezen csak a nők görcsölnek, neki zebrástul-narancsültetvényestül tetszem :shock: :D amúgy ahol nem érem el, ő kencézi a csíkjaimat.. :oops: :D ez szép és jó, DE én nem tudom magam ÍGY elfogadni.. :oops: ez van, talán megbékélek...
És most már egyenesbe jöttetek vmennyire? (ha nemszeretnél ne válaszolj :oops: )

Aida:jó hogy te is itt vagy megint :) asszem a babák fej aránya elöször 3:1, majd 4:1, a vége felé 5:1 és ez így is marad jó sokáig.(felnőtté 10:1) nekem ezt mondta a doki, mert én is megjegyeztem: de nagy feje van!... :D pocakkeményedésre szedsz magnéziumot? asszem azt szokták felírni. vérnyomás: fejfájásod van mellé? és hőhullámod? szívdobogás? ha egyik sincs nagy gáz nincs, de az ingadozást mindenképp mondd majd a dokinak! (ha jófej védőnénid van akár neki is)
Sajnos pocikeményedésben nem tudok segíteni ennél többet, mert én sosem tapasztaltam eddig. :roll:

aniko: nem sokat konyítok még hozzá személyesen, de uncsinővérem száraz kiflit adott a lányának, meg rágókákat, mert állítólag így könnyebben jöttek a fogai.. :roll: örülök, hogy tudtál aludni :D

Lányok, nem tudom, nálatok hogy volt/van, de minden reggel hálóruhát cserélek, mert tenyérnyi foltok vannak a melleimnél.. :oops: :shock: normális ha ennyi előtejem van???? úramjesszus, akkor mennyi tejem lesz????? :shock:

Jah, és járhatok utána a papíroknak.... "fiktív apa" és társai.. :? ez is egy jó story az életembe, legközelebb megírom.

Kép
pocimaci

pocimaci:
A pocakkeményedésre szedek magnéziumot, elég sokat. Napi 1500 mg pár napja. Kaptam egy durvább gyógyszert is nehogy baj legyen csak mivel nekem tachycardiám (szapora pulzus) van és a gyógyszerre rá van írva hogy amellett ne alkalmazzuk, így azt egyelőre félreraktuk. Bár ezt a gyógyszert az idő előtti méhösszehúzódásokra kaptam, lehet jó lett volna, de remélem nem lesz baj így sem, sokat pihenek.
A vérnyomás mellett nem volt semmi tünet csak a szokásos méréskor láttam meg, hogy magas.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: nem voltál egy picit ideges mikor mérted?nekem akkor szokott feljebb menni, de ha tünet nincs, akkor szerintem sincs nagyobb baj. Az én babámnak is nagyobb volt a feje az átlagosnál végig, ezért is került szóba nálam a császár, de végülis simán szültem. Ha gond lenne, azt azt orvos mondta volna, úgyhogy nyugi.
pindimano: nagyon formás, cuki kisfiad van! :lol: az én kisfiam is tápszeres születése óta, és ebből semmilyen hátránya nem származott. Ő is végigaludta/aludja az éjszakákat/kivéve mikor a foga jön/.
pocimaci: én nem értem ezt a "fiktív apa"dolgot. Ez mit jelent?Ha nem akarsz ne válaszolj.

Kép
aniko15

aniko:
Csak üldögéltem és TV-t néztem, nem sok idegeskedés volt amikor a magas vérnyomást mértem.

Nincsenek már meg a kisfiad eredményei, értékei?? Milyen BPD, AC és FL értékei voltak a 21. héten? Kíváncsi lennék.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: előkerestem az uh-s papírjaimat.
19. hét: BPD: 45 mm. Csak ez az egy adat van rajta.
23.hét: BPD: 63 mm, AC: 195 mm. Becsült súlya: 739 gr
És 4400 gr-mal és 54 cm-rel született :lol:

Kép
aniko15

Sziasztok Anyócák!

Igen,voltam ultrahangon,most 8 hetesen 13mm a cseppem,rohamosan nő,ez pénteki adat,voltam hétfőn is,akkor még csak 7-8 mm volt :D

A rókakomával meg az az érdekes,h nem is annyira reggel,mint inkább napközben és délután,sőt este a legrosszabb,és mikor barátkozom a fajansszal,tömény habos sav jön,étel vagy folyadék egy csepp sem. (Bocsánat,h ilyen szemléletes vagyok:))

Hát,hogy ez mennyiben normális,nem tudom,ráadásul tejen és joghurton meg párizsis kenyéren élek,más nem is nagyon megy le,ezek meg aztán annyira nem savképző eledelek....hát,fene tudja...

Hogy fiú lesz -e avagy lány,még nem érzem,bár fiúcskát szeretnék,az biztos,kicsi férjemnek meg mindegy,ő még szeretne egy tucatot,azt mondja,lesz köztük úgyis mindkettőből bőven :D:D

Puszi nektek és köszönöm a kedvességeteket :)
harita

Sziasztok!

Gjéti:Nagyon sajnálom,hogy ilyen fiatalon ilyen gondjaid vannak :cry: Nekem is volt cisztám persze nem a petefészkemen így csak leszívták.És már 4 éve,hogy nem is jött vissza hál istennek.Nálam úgy volt,hogy csak műtéttel lehet gyerekem,mert mind a két petefészkemen volt hártya réteg.De elkezdtem alkalmazni egy gyógynövényt ami hál istennek használt így valóra vált életem álma :D A babának mindenképpen jobb lenne,ha összeköltöznétek.Én nem is tudnám elképzelni,hogy külön éljek a gyermekem apjától.Remélem,hogy végűl együtt lehet majd a család.

Anikó:Húha az nem jó,hogy begyulladt neki :cry: Remélem,hogy hamar rendbe jön.

Pocimaci:Remélem már jobban vagy.Hát igen számolom már az tuti :D Párom ma mondta,hogy ma már lehet kész lessz és,hogy akkor holnap már takarítás lessz :D És pakoljuk vissza a bútorokat :D Így már tényleg csak napok vannak a költözésig.Igen hál istennek már jól van így hétfőn már mehet oviba végre :D Nem hál istennek nem kaptam el semmit pedig eléggé féltem,mert hát a hasmenéses járványt simán elkaphattam volna,de nem :D Remélem amíg még itt vagyunk már nem hoz haza semmi nyavalyát.Én veszek majd mellszívót persze nem olyan drágát.Már lehet kézit kapni 5000ft-ért is :) De én csak a kórházban veszek majd,mert mondta anyum,hogy ott lehet még olcsóbban megkapom.Hát erre sajna nem tudok válaszolni bár anyum nekem azt mondta,hogy csak szülés után van ilyen,de szerintem már ilyenkor is jöhet.Az nem baj,hogy ha sok tejed lessz :D Lessz ennivaló a babónak :D Ő bizti díjjazni fogja :D Szerintem inkább a védőnőt kérdezd meg ezekről a dolgokról,mert nekem is mindenki mást mond így már nem tudom mit és,hogy.Ő tuti fogja tudni. :D

Ettike:Hát ez nem semmi.Erről te nem tehetsz és eléggé rossz dolognak tartom,hogy ezért már nem olyan mint régen volt.Nekem tinédzser korom óta vannak csíkjaim a hasamon,karomon,combomon,derekamon és párom mégis elfogadott így ahogy vagyok.És valószínű sajnos hiába kenem most magam ez még rosszabb is lessz,de nem hiszem,hogy páromat zavarni fogja,mert szeret.És,ha szeretek valakit akkor úgy szeretem ahogy van.Bocsi a kirohanásomért,de ez szerintem igazságtalan veled szemben. :( Te erőltetted neki,hogy bemenjen?Én nem erőltetem már hugommal beszéltem,hogy ha párom mégse jönne be akkor majd ő fog.

Harita:Üdv itt :D Igen örülünk az újjaknak :D És nagy-nagy gratula a babóhoz!!!!Én 24 éves vagyok és nekem is első baba :D Az első tanácsom az,hogy amiket olvastál felejtsd is el,de rögtön.Én is olvasgattam az elején és hát én is eléggé megilyedtem dolgoktól.Persze okom nem volt rá. :D Bizti neked sincs.Csak magaddal törődj és a babóval meg az orvos,védőnőre hallgass.Persze csak akkor,ha reális dolgokat mondanak :D Én egészen 4.hónapos korunkig féltem a szüléstől.És az érdekes az,hogy ahogy közeledik már nem félek sőt már nagyon várom :D Párom nagymamija mondta jól előre ne féljek majd ráérek akkor amikor ott tartok :D És fő a pozitív hozzá állás!! :D

Aida:Nekem is szokott ilyen lenni.Ez teljesen természetes dolog.Nem minden poci keményedés jelent rosszat.Ittál kávét?Mert az is megemelheti hirtelen.Milyen mérőd van,mert a csuklós az tuti nem mér jól.Nekem is olyan van és egyeztettem a dokival és az enyém pl.140/100-at mért míg a dokié 120/75-öt.Így kiis dobtam a francba a mérőt.Ne aggódj bizti nem lessz víz feje.Pihenj sokat.Örülök,hogy a baba szépen fejlődik. :D Akkor biztos nincs semmi gond.

Pindimano:Örülök,hogy benéztél hozzánk :D Mégegyszer nagy-nagy gratula a babához!!!!! :D Nagyon szép baba :D Örülök,hogy minden rendben van veletek.Már kezdtem aggódni kicsikét,de mostmár megnyugodtam :D Végűl csak császáros lett? :( Sajnálom,hogy elment a tejed :( De a lényeg,hogy a baba egészséges és te is jól vagy :D

Bocsika kicsit sokra sikerűltem :oops: Nekem megint hányingeres napom van sajna :cry: De talán egykis csoki segítene csak ebben a nagy szélben nincs kedvem kimenni :cry: Na majd meglátom mi legyen :)

További szép napot kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Harita:Sajna lehet a tejes dolgoktól is sav :( Én ezt most tapasztalom :( Nekem is főleg estére voltak rosszulléteim bár én hányni egyszer sem hánytam.Mindegy,hogy mi lessz csak egészséges legyen :D Mi így voltunk vele,de szerintem ti is és mindenki :D Na ezt jól megmondtam :lol:

Kép
Kép
reni_24

Nah,akkor leállok a tejjel és marad a keksz meg a víz,kezd elég ciki lenni,hogy esténként nem szólok a páromhoz,mert félek,ha kinyitom a számat......:D:D

Ha meg kell vmi a kicsinyemnek,azt úgyis jelzi,elég akaratos újabban,a múltkor nem tudott betelni anyu diós sütijével amihez kovászos uborkát követelt....Nem nézett nagyokat a család....

Mindenesetre nagyszerű érzés az biztos ez az egész....20 centivel a föld fölött járunk,mióta tudjuk :D
(Pláne,hogy egyszer már lehetett volna,de akkor még se házasok nem voltunk,sem perspektívánk nem volt,igy a reálisabb megoldást kellett választanunk...)
harita

szioka csajok udv minden uj tarsuknak es gratulalok a babaitokhoz.pindimano nagyon edes a picurkad nagyon vagany a szerkoja.gjeti neked azt mondanam hogy nalunk is ilyen eset volt csak nekem a tatam es mamam maradt egyedul de tenyleg egyedul es a nagynenem (a lanya)ok odakoltoztek mig nem jott rendbe es en azt mondanam h jobb mert lekotod a figyelmet a babaval es nem gondolkozik hanem o is boldog de ez az en tanacsom csak azert irtam ezt neked hogy en igy a csaladi tapasztalat alapjan hatha tudok segiteni. :D :shock: harita en is nagyon felek a szulestol meg az utana levo dolgoktol aggodom ha sir a gyerek majd nem tudok vele mit kezdeni nem tudom majd h mi az oka a sirasnak :cry: mert az anyukam 2eves koromban elhagyott es apukam nevelt fel meg mamam de o mar 75eves es mondta h nem biztos h tudna mar ebben segiteni mert o is felejtett mar el dolgokat :cry: :cry: talan ez a legnagyobb felelmem de a baratnomnek most 3 eves a kislanya o a parom osz. tarsa volt 28 eves es o talan segit ha lesz ideje mert naluk meg most lesz ovi beszoktatas mert tavasszal nem sikerult kepzeljetek annyira anyas h ugy sirt az oviban az anyja utan h meg hanyt is egyfolytaban ugyhogy neki is gaz. :? nagyjabol ennyi meg tudnek irni de mar egy kicsit igy is sok :lol: es nem untatalak tovabb titeket. :wink: vigyazzatok nagyon magatokra es pihizzetek.sok pussz nektek udv mindenkinek mano21 Kép
mano21

Mano21: Dehogy untattál,érdekeseket irtál. Igazából én szűléstől félek leginkább,például,hogy nem szeretném,ha a doki kérdezés nélkül gátmetszést végezne,vagy ha nem is szükségszerűen,hanem csak rutinból,nem szeretném,ha bármi olyat tenne,amit lehet nem is kellett volna és amiért nem tudom úgy ellátni a babámat az elején,ahogy azt illene,vagy kellene,a sebek,varratok miatt.
Az,hogy fájni fog a szűlés,tény,de nem hiszem,hogy egy ilyen csodát megérdemelnék szenvedés nélkül,ez a világ rendje.

Attól annyira nem félek,hogy nem tudom,hogy miért sír,úgyis kitalálom,belénk van programozva,hogy beszéljünk "babanyelven" már az első naptól,hiszen ezért tudunk mi babát szülni,nem a férfiak,akik néha a bevásárlólistát sem értik egykönnyen meg :D:D

Hál'Istennek engem megáldott a sors a világ legempatikusabb és legérzékenyebb-persze legokosabb és legszebb is :) -férjével,úgyhogy nem hiszem,hogy a baba olyan feladat elé állítana,amit némi nehézség árán meg ne tudnánk oldani.
Úgyhogy e téren optimista vagyok :)

A te helyzeted tényleg nem könnyű,de hiszem,hogy itt a te is ugyanolyan csodálatos könnyedséggel fogod megoldani ezeket a kis bajokat,mint az itt lévő mamák bármelyike.
harita

sziasztok.

pindimano:

gart a kisfiadhoz mégeszer.én iwiw-en már meglestem.nagyon édes :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

harita:

van lejjebb egy áprilisi babavárók topic szívesen várunk oda is.

tegnap eléggé fájdogált a hasam a magnézium ellenére.Patrikot átt is vittük anyumékhoz éjjelre ha ne adj isten mennünk kéne a kórházba de szerencsére elmúlt reggelre.
kicsit sok volt a héten a rohangálás.és a jövő hetünk sem lessz jobb sajna.

Kép
Kép
ettike

szülés:

igen én erőltettem sajna.nem volt nap hogy nem mondtam volna neki hogy milyen nagy élményt hagyna ki ha nem lenne benn.így be jött.nem kellett volna.
azt tudja ő is hogy nem az én hibám hogy zebra lettem csak valahogy nem tudja fel dolgozni,meg hogy mennyit szenvedtem(vissza gondolva átlagos szülő nő voltam,akinek fájt a hasa)
látta mikor vizsgált a doki,mikor burkot repesztett és nem volt kellem látvány neki.ez van ezzel már eggyütt kell élnem.
azt mondta most be jön de majd csak akkor mikor már rendbe raktak szülés utánn.bele nyugodtam.más lessz velem.nekem nagyon jól esett hogy segített,itatott,járkált velem.de most majd unokahugom kezét töröm szilánkosra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

szioka nekem nem jon be a parom nem is akart azt mondja ez felkapott dolog lett es szerintem igaza van en nem is szeretnem h bent legyen :o tudom h nagyon figyelmes volt mindig velem es szules utan megfigyelmesebb lesz :lol: :lol: :lol: :lol: en ismeroseim kozt legtobb apa bent volt szulesnel es tobbseguk nincs a felesegevel-sajnos legtobbjuk nem tudja feldolgozni ami ott bent tortenik es ez a vege :cry: :cry: :cry: :cry: SAJNOS :cry: de eddig is megszultek a nok "bentlet" nelkul es szerintem eztan is megfognak. :wink: puszi
mano21

Hát,most kicsit megijesztettél,Mano21!

Az én férjem mindenáron be akar jönni,le se lehet beszélni róla....

Ezek szerint lehet,nem kellene hagynom??
harita

Sziasztok!

Ettike! Neked meg hatalmas gratula a két csíkhoz! :)

Mindenkinek nagyon köszönöm a dicséretet, átadtam a nagylegénynek :D
Szülés! Hát lányok az nekem nagy sokk volt, de higyjétek el, én másfél hét múlva már azon gondolkoztam, hogy mikor jöjjön a következő baba :D
A szülésemet nem mesélem el, mert lehet sokak most megijednének, és én ezt nem akarom, a lényeg (most az első babásoknak mondom ám :D ), minden de minden megéri. Ránézel a kincsedre, és elfelejtesz mindent.
Az én párom be akart jönni, de sajna nem lehetett, mivel császároztak.
Reni_24 : Azért lett császi, mert rendszeres hét perceseim kellős közepén 5 orvos megvizsgált, és okosan kitalálták, hogy faros mégis a baba. Így pikk pakk lett egy császármetszésem :)

Kép

Kép
pindimano

Sziasztok!

aniko: szívesen leírom, kicsit hosszú, úgyhogy zanzásítom most a történetem. Emma biológiai apjával több, mint 2 évig voltunk együtt, LÁTSZÓLAG minden happy(amiről nem tudsz, az nem fáj..), ez idő alatt voltak ilyen-olyan problémái rendőrséggel, meg állam bácsival is, de mindig kimagyarázta, hogy ő nem tehet róla, csak szenvedő alany, akire ráfogják...szó-mi-szó majdnem 700 lepedőt adtam neki kölcsön (az összes spórolt pénzem), hogy ne kerüljön dutyiba( ügyvédi költs.,tartozások...) aztán egy idő után meguntam, hogy mindig cső van a középpontban,hogy állandóan sajnálni kell, hogy lehúz. kb. 3 hétre rá, hogy szakítottunk, kiderült,hogy babát várok. Válasz: "és??? hát vetesd el! nekem nem kell...".képtelen voltam erre, és ezt meg is mondtam neki.elég pipa lett, és közölte, ha perre viszem a dolgot gyerektartásért, a SAJÁT lányán áll bosszút...nah hát ezek után úgy döntöttem, nem kell se a neve, se a pénze. (bár hálás lennék ha az eddigi kölcsön adott lóvét kezdené visszaadogatni...) a mostani páromat ismerem egy ideje, de csak barátság volt köztünk, semmi több. mikor kiborultam minden miatt, ott volt mellettem és nagyon sokat segített, és szépen lassan összejöttünk. azóta nyugalom és boldogság az életem.szívesen a nevére vette volna a lányom, ha hagyom. De úgy gondolom, erre még majd bőven lesz a későbbi években ideje, addig sok víz lefolyik a Dunán...(egy csöppet nem hiszek már a happy-endekben, ezért vagyok ilyen óvatos).
Tehát: mikor a lányom megszületik, nem vagyok köteles megmondani az apa nevét, főleg, hogy apasági elismerői nyilatkozatot senki nem tett.és ilyenkor automatice az én vezetéknevemet kapja, az apa részt üresen hagyják. 3 éves korában a gyámhivatal "fiktív vagy másnéven képzelt apát" állapít meg neki, ha addig nincs ap.elism.nyilatkozat, vagy férjhez nem megyek. (mert valamit be kell írni, nem lehet üresen hagyni.) azt kell kiderítenem, ha mégis majd sor kerül a "fiktív apára", akkor viselheti-e továbbra is az én vez.nevem a lányom. Na meg azt, hogy majd most a szüléshez, kell-e az önkinél hajadosági igazolást kikérnem....szal ezek a jogi dolgok tök homályosak.. :shock:
Hát ennyi a "dióhéj" story, gondolhatod, még tudnám mesélni... :lol:
Dávid hogy van?

pindimano: nagyon aranyos a fiad.. :P milyen műtét? császár volt? sajnálom, hogy nem tudtál szoptatni... :cry:

reni24: majd írd meg, ha már ott vagytok, remélem ott is lesz netetek...

mano21: hát neked sem volt egyszerű az élet.. :roll: szerintem felesleges aggódnod, érezni fogod, mikor mi a teendő, csak gyűjts önbizalmat!!!!!! :P

harita: én nem is a szüléstől, inkább a gátvarrástól és a sebgyógyulástól félek. Utóbbitól azért mert van egy olyan betegségem,h a varrt sebeim "kifelé forrnak".(másnak egy vékony csík a varrt seb, nekem meg kidudorodik és széles) Nem fáj v ilyesmi, csak tök csúnya.. :?

ettike: de ugye már jól vagy?????? :roll:

én is próbáltam lebeszélni a párom, hogy bent legyen, még unokanővérem szülési videóját is előszedtem, hogy belássa ez nem egy csupa rózsaszín történet, meg hogy mi mindent kell látnia stb....de hajthatatlan...benn akar lenni. meg anyám is. én meg nem akarok senkit, mert szenvedni egyedül szeretek, ha kell. de hát engem senki se kérdez, én mit szeretnék... :roll: majd meglátjuk....

nah megyek, megfürdetem a szobacirkálót(a tacskómat) a kádba.. :? utál fürdeni.. :lol:

Kép
pocimaci

bocsanat nem megilyesztes keppen irtam neked csak tapasztalt ismerosok altal vélt eredmenyek. :shock: ezt jol megfogalmaztam. :lol: :lol: :lol: :lol: de minden ember es minden csalad mas .a tobbieknel hetvegi ejtőzes uralkodik.pihenjetek sokat nalunk kepzeljetek csőtőres van es nincs vizunk mert tegnap ota varjuk az ugyeletes vizszereloket.gaz nagyon :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: kicsit merges is vok :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: nekem ugyhogy jol telik a hetvegem :cry: :cry: majd jelentkezek tovabbi szep hetveget mindenkinek :lol: Kép
mano21

Sziasztok!

Mano:Csak pozitívan :D Bizti tudni fogod,hogy mit kell majd tenned.Sajnálom a csőtörést remélem hamar helyre hozzák.

Harita:Remélem megnyugtat,hogy anyum mondta nekem ma már nem divat a gátmetszés.Ha nem muszály akkor nem vágnak.Én a gátmetszéstől nem félek,mert akkor csinálják amikor a legnagyobb fájdalma van az embernek.Én inkább a varrástól :( Én mostanában attól kezdtem el parázni,hogy mi van ha a lepényből marad bent meg ilyenek.Mostanában sajna sok ilyen dolgot hallani :( De remélem,hogy minden oké lessz.Szerintem,ha párod beakar menni akkor hagyd neki.Nem mindegy,hogy valakit erőltetnek rá vagy magától megy,mert aki magától megy be az tuti nem fogja megbánni.És hidd el neked is jó lessz.

Ettike:Remélem már jobban vagy.Én mostanában érdeklődöm,hogy beakar-e jönni és azt mondja,hogy igen.Hát majd meg látjuk.Én semmi féle képpen nem szeretnék egyedűl lenni.Unokanővérem mondta,hogy ha mást nem akkor legalább a vajúdásnál legyen mellettem,mert olyankor az ember szinte egyedűl van.És legfeljebb a szülésnél kimegy.Szerintem ez is egy jó megoldás :D Párom tesója bent volt mind a két gyerekénél és ő a mainapig nem bánta meg.Persze azóta szétmentek a párjával,de a csaj hagyta ott egy másik pasiért.Én csak pozitívat hallok másoktól,hogy az apa jobban megbecsüli a feleségét/barátnőjét és a babót is,hogy látta,hogy jön világra.De persze mindenki más.

Már csak azért is jó,hogy ha valaki bent van,mert a szülőnő teljesen kiszolgáltatottnak érzi magát és megnyugtató,ha egy rokon vagy a pár bent van.De mondom mindenki más.Nálam remélem lessz bent valaki.

Pindimano:Hát nem semmi.5 orvos csak nem tévedett.A párod az elején azért veled volt?Örülök,hogy így túl vagy már rajta.Az én barátnőmet annyira megviselte a szülés,hogy azt mondta soha többet és úgynézki,hogy beis tartja.De szerintem is mindent megér a baba.Anyum is mondta,hogy amint megszületett már az ember elis felejti az egészet és csak a baba van :D

Pocimaci:Hát nem semmi életed volt neked sem :cry: Nálunk is ilyesmi volt csak minket az apám jutatott a béka feneke alá :evil: És most meg nem akar gyerektartást fizetni pedig ő akarta a legjobban a kishugomat.De a lényeg,hogy végre sinen van az életed.Remélem így is marad.Oké majd megírom,de mire beköltözünk tuti még nem lessz bent a net :cry: Itt anyuéknál se lessz,mert én nevemen van a net és én meg lemondom,mert a gépet is visszük magunkkal.De majd remélem hamar elintézzük,hogy legyen net.Én azon leszek az tuti :wink: Én semmi képpen nem szeretném,ha az én család nevemet kapná a babó,mert utálom apámat és nem akarom,hogy egy percig is a fiam az ő nevét viselje.

Végre kész van a festés :D Nagyon szép lett a szoba :D Szép kék színe van.Nagyon ügyi a párom egyedűl megcsinálta egyhét alatt :D Holnap takarítunk.És a hétvégére beis költözünk remélem.

További szép délutánt kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Visszatértem!!Vége a 3 hetes felújításnak!!Közben szülinapoztunk is egy jót.Kissé lemaradtam,de igyekszem bepótolni!! :lol:

annus11

sziasztok
aniko15: eddig úgy néz ki, hogy fiú, de nem 100%.de szerintem fiú lesz.
reni24: köszi :lol:
harita: üdv közöttünk. én 24 vagyok, tünetmentes voltam :wink: , és nem érdekelt a babona!!nekem is volt ciszám 17évesen, kaptam gyógyszereket, kúpokat, nem segitett. aztán elkezdtem fogamzás gátlót szedni, és eltünt, pedig elég nagy volt :shock: :lol:
pindimano: örülök, hogy benéztél, nagyon édi a fiad. pont a héten gondoltam rád, hogy mi lehet veletek.
pocimaci: hát,durván kiszúrt veled az exed és az a sok pénz :? sajnállak miatta
annus: üdv újra közöttünk :lol:
csikok: nekem hál istennek még nincsenek és remélem, hogy nem is lesznek,eddig még nem kentem semmivel. amúgy hogy néznek ki pontossan?
apás szülés: férjem mondta, hogy ö nem fog bejönni, pedig én szerettem volna, de eröltetni nem fogom. mondtam neki, hogy csak a fejemnél kellene állnia, háttal a "dolgoknak", de akkor se.

Holnap megyek ultrahangra :lol: :lol: :lol: . már alig várom, olyan régen voltam. kiváncsi vagyok, hogy mekkorára nött már meg a kis Törpe :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sziasztok!

pocimaci: sajnálom, hogy ezeken kellett keresztülmenned, de örülök, hogy már rendeződött az életed. Köszi, Dávidka már jobban van, a kukija nem piros, de még kicsit duzzadt.
reni: de jó, hogy már nemsoká költöztök, érezzétek jól magatokat az új házban!

szülés: az én férjem már az elejétől fogva be akart jönni, jártunk felkészítőre, magától gondolta így, én nem erőltettem semmit. De egyáltalán nem bánta meg, mikor megszületett a kicsi, teljesen elérzékenyült ő is, és mindenkinek dicsért, hogy milyen ügyes voltam. :oops: A kapcsolatunkban nem jelent semmilyen hátrányt, amit ott látott, és a csíkjaim sem zavarják szerencsére.
Persze minden férfi más, hagy döntesenek ők ebben a kérdésben.

Kép
aniko15

Sziasztok!!

Jó sokat írtatok!

Annus!

Üdv újra! Jól érezted magad?

Pindimano!!

Jaj, de jó, hogy jöttél!! Sajnálom a tápit, Levi nekem is tápos volt 3 hetes korától :( , pedig ő nem is volt császáros. De igen szép és okos kisfiú lett :D (szerintem) Gyönyörű szép a kisfiad, és jó nagynak tűnik a képekről. Gondolom hízik szépen.

Gátmetszés: Engem Levivel vágtak egy kicsit, de nem is inkább kívül, hanem belül. Van ott valami ínhúr vagy mi, és az volt útban. Kb fél órát stoppolt a doki, nem mondom, hogy kellemes volt, de nem volt fájdalmas!! Csak a szúrásokat lehetett picit érezni. És 8 órára rá, amikor reggel lett (addig aludtam :D ), én úgy üldögéltem, mint előtte. Egyáltalán nem fájt. Aztán időjárás érzékeny lett, meg úgy amúgy is éreztem. Aztán megszültem Norbit gátvédelemmel, egy kicsit repedtem a régi vágás mentén. a doki szét se szedette a szülőágyat, csak behajolt a két lábam közé, úgy ahogy voltam (már bocsi), berakott két öltést. Jobb lett, mint újkorában :lol:

Na ezt igazából azért írtam le, mert ettől totál nem kell félni, persze előfordulnak nagyobb repedések, vágások, de ez igen ritka szerintem!!

Férj a szülőszobán: Laci nem akart bejönni Levinél, de én mondtam neki, hogy együtt csináltuk, és nekem szükségem van rá. Én is egyedül szeretek szenvedni, de jól esett, hogy ott volt. Persze neki nem sok dolga akadt a 2 óra alatt. Utólag azt mondta, hogy nagyon örül, hogy bejött, így Norbinál már nem is volt kérdés, hogy bejön.
Azt mondta, azért nem mert bejönni, mert ugye milyen szülés-sztorikat hallott? Azt, mikor az anyja szült (68-ban, 74-ben, 90-ben), akkor ugyebár más volt minden. Azt hitte valami mészárszék jellegű a dolog :lol: :lol:
És természetesen Ő vágta el a köldökzsinórt mindkét babánál, ami számára hatalmas élményt jelentett.
Konzekvencia: úgyis attól függ, milyen beállítottságú a pasi. :roll:

Reni!

Klassz, hogy már hamarosan átköltöztök, de gyorsan gyorsan szerezzetek netet, mert hiányozni fogsz!!

Bocs, ha nem mindenre reagáltam, de el vagyok havazva, és még a blogomat is csinálom közben :oops: De nagyon jó Titeket olvasni!! Csak ezekhez a témákhoz mindenképpen szerettem volna egy kisregényt írni :oops: :lol: :lol: :oops:

Szép napot!!

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok KisMamik!

Most értünk haza vérvételről,3 nagy "csupor" vért leszedtek,úgy kóválygok még most is,mint aki berúgott...sose viseltem jól az ilyesmit,elég nyápic vagyok....

Lenne egy dolog,amiben kikérném a véleményeteket: fogadott orvos,szűlésznő....

Az én nőgyógyásznőm nem dolgozik kórházban,csak rendelőben.
Lehet,hogy bután gondolom,de sok értelmét nem látom a "fizetett orvosnak".

Egyrészt egyet sem ismerek,tehát nincs támpontom,hogy kivel járnék jól,oly mindegy lenne,h dr. Béla,Géza vagy Józsi....

Másrészt épphogy meglesz a lakáshitel ,mire megszületik a kicsi,az a 100ezer forint sokkal jobb helyen lenne máshol...

Harmadrészt nem egy kismamától hallottam,hogy hiába volt fogadott orvosa v. szűlésznője,rá se bagóztak,volt ,hogy meg se jelentek a szülésnél...

Negyedrészt az hallottam,a MÁV-ban nagyon kedvesek és hozzáértőek az ügyeletesek is....

Ti mit gondoltok?

Anyósom teljesen ki van borulva,hogy milyen felelőtlenség ez a részemről....bár ő szinte mindenen ki van borulva,amit én csinálok... :roll:
harita

Harita!!

Én a Máv-ban szültem. Bár akkor még másik orvoscsoport volt, sokan megmaradtak a régiek közül is. Egyáltalán nem felelőtlenség ügyeletesnél szülni. Én Levivel, akit megfogadtam, nem volt ott a szülésnél, csak miután kint volt, akkor jött be.....
Szülésznőt sem fogadtam, de azt 100%-ra állítom, hogy a Máv-ban nincs olyan szülésznő, akinél nem szülnék!! Mindkétszer annál szültem, aki épp bent volt, és nagyon kedvesek, figyelmesek voltak, törekedtek a gátvédelemre, meg minden. Igazából ők vezetik le a szülést.

Amikor volt a harmadik terhességem, akkor ahhoz a dokihoz mentem, aki éppen volt, és mindegyik orvos nagyon kedves volt, pedig egy forintot sem adtam. Sőt! A műtét után sem adtam pénzt a dokinak, és amikor legközelebb találkoztunk, ugyanolyan rendes volt, mintha fizettem volna neki. Szóval tényleg csak felesleges pénzkidobás, legalábbis, ha a Máv-ban szülsz. Ott nagyon jó fej dokik vannak. Igazából 3 van, aki nekem nem volt szimpi, de nem tudom, ők terhesgondoznak e. Az egyik Dr. Harsányi Lehel, a másik Dr. Banczik Zoltán, a harmadik csak azért, mert nő :oops: Dr. Koós-Hutás Piroska

http://mavszuleszet.hu/belep.html

Bocsi :oops: Ismét kisregény lett.....

Reni
Kép
Kép
rennye

Köszönöm szépen,rennye,kicsit megnyugtattál :)

Mostmár csak drága anyósomat kell rávenni,hogy fogja be a száját,mert cseppet sem tesz jót ,sem nekem, sem a babának,amit művel....
harita

sziasztok.

harita:

én mindenképp fogadott dokinál szülök.Patrikot is nála szültem és ha nem ő az orvosom akkor császi utánn simánn ujra emgműtöttek volna mert az összes doki rajta kívül azt mondta azért vagyok lázas mert nem tisztul a méhem.na a végén az én dokimnak lett igaza.és nagyon sokat jelentett hogy minen nap csak és kizárólag ő vizsgált,nem nyomkodtak agyon egy nap 10-en.meg itt azért vannak olyan dokik akiket szivesen kihagynék.és amilyen mázlista vagyok biztos kifognám az eggyik bunkót.
a fogadott doki ismeri minden nyavajád ami a terhességed alatt történt.te is ismered nagyobb biztonságban érzed magad(én legalábbis)vele még szülés előtt megbeszélheted mit szeretnél és ő miben van benne.így nem úgy mész szülni hogy jesszus az ügyeletes vajon benne van abban hogy feláljak vajúdás közben?

persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.nem törvényszerű hogy az ügyeletes bunkó,nemtörődöm.
csak akkor megvan az esélye hogy kifogsz eggyet.

nekem pl. nem jelentette be hogy ennyit vagy annyit kér szülésért.mi 40-et adtunk de azt sem akarta elfogadni.és nem szülés utánn kapta hanem mikor jöttünk haza.tehát úgy volt rendes hogy nem tudta kap e lóvét vagy sem.
és ráadásul mikor haza jöttünk és másnap jött a felesége(a gyerek dokink)egy csomó mindent hozott Patriknak.tehát a felét kb. vissza is kaptuk.
bár lehet azért mert anyós is nála szült,és párom és huga is a feleségéhez jártak és nagyon jó a viszonyuk a mai napig.
de a lényeg hogy nagyon jól esett amikor leült mellém megfogta a kezem és nyugtatott hoyg ne idegeskedjek,törődjek csak a kisfiammal a többit majd ő megoldja.ezt egy ügyeletes valószinűleg nem teszi meg.

de mondom ezt mindenkinek magának kell eldönenie.és persze az is lényeges hogy kibírja e a család a havi 5-10 ezer forintot.

na jól kifejtettem.megyek is befogom a pici szám

Kép
Kép
ettike

Kép
harita

nah,ez van,ha az ember lánya előnézet helyett elküldést nyom....bocsánat,vonalzóval szenvedek,de nagyon béna vagyok hozzá.... :oops:
harita

Sziasztok!
Harita!
Nekem sincs fogadott orvosom és szülésznőt se fogadunk.A párommal arra jutottunk hogy hál istennek minden rfendben van a babóval és velem is,és azért nem fizetünk pluszba.
Én itt Szegeden egy dokihoz járok mindig nagyon szimpi meg aranyos,de nála nem lehet szülni.Akikkel eddig beszéltem mindenki azt mondta hogy itta klinikán meg a szülésznők is tök rendfessek és igazából ők foglakoznak veled többet!Ha valaki megérdemli a pénzt akkor azok ők!
Ha a doki meg normális lesz aki épp bent lesz akkor kap pénzt ha nem akkor nem.
De szerintem ne hagyd hogy anyosod döntsön helyetted!
Ez a te terhességed,neked kell tudni mit birtok anyagilag,illetve hogy mit szeretnél.
Én ma voltam dokinál.Azt mondta 2 ujjnyira nyitva van a méhszáj úgyhogy pihenjek sokat,ne idegeskedjek,ne cipkedjek!

Azt kérdezném töletek,hogy mikor kell a korházi csomagot összepakolni illetve az álltalános dolgokon fgelül (tisztálkodás,pizsama,köntös)Mi az amit még ajánlott becsomagoln i?Köszi

Kép
mné zsuzsi

Még azt olvastam hogy kell a szüléshez a házassági anyakönyvi kivonat.Abból az eredetit elfogadják vagy ki kell kérni az önkormányzattól?

Kép
mné zsuzsi

Még azt olvastam hogy kell a szüléshez a házassági anyakönyvi kivonat.Abból az eredetit elfogadják vagy ki kell kérni az önkormányzattól?

Kép
mné zsuzsi

Kép
mné zsuzsi

Sziasztok!

Annus:Üdv újra itt :D Hogy vagy?Már hiányoltalak azt hittem már nem is jössz,de akkor elkerülte a figyelmem,hogy miért is nem jöttél :oops:

Timi:Szió :D Örülök,hogy jól vagytok.Milyen volt az ultrahang?Mekkora a babó már?Remélem minden oké.

Aniko:Teljesen egyetértek veled nekik kell eldönteni,hogy bemennek-e.De azért nem árt a bátorítás hátha :D

Reni:Az én páromat is Lacinak hívják :D Én is pontosan ezt mondom neki,hogy ketten csináltuk és így be kéne jönnie.Erre azt mondja,hogy egy szóval se mondtam,hogy nem megyek így remélem tényleg be is jön :) Az én párom csak a vér miatt nem akar nagyon bejönni,de mondtam neki,hogy a fejemnél kell állnia és nem azt kell néznie.Én is egyedűl szeretek szenvedni,de ez azért más.És nekem szükségem van arra,hogy ott legyen mellettem.Persze hugom is szivesen bejön,de ez azért mégis másabb lenne.Nagyon aranyos vagy ez jól esett a kis lelkemnek :oops: :D Azon leszek,hogy hamar legyen net,mert ti is hiányozni fogtok nekem!!!!

Harita:Nekem sincs fogadott orvosom és nem is tervezem már.Én csak jókat hallottam a Dél-Pestiről így feleslegesnek tartom és inkább a babóra költöm azt a pénzt.Meg őszintén megmondom,hogy nem is lett volna rá keret sajnos :( Meg én nagyrészt csak rosszakat hallottam a fogadott dokikról.Meg akihez járok arról is csak rosszat hallok,hogy a rendelőben kedves,aranyos,de szülésnél lese ejti az embert és amit előre megbeszéltek az se úgy volt.Meg hál istennek velünk is minden oké így megfelel majd az ügyeletes is.És anyum mondta,hogy az ügyeletes tuti ráér,mert ott van.Meg hát én inkább a szülész nőnek fogok inkább pénzt adni,mert ő lessz velem többet.Nem értem anyósodat,mert hát a te dolgod,hogy fogadsz-e dokit vagy sem.Szerintem ez nem felelőtlenség.Az én anyósomék támogattak abban,hogy ne fogadjak orvost nem szóltak bele meg hát tudták,hogy milyen drága.És még az a hátránya a fogadottnak,hogy ha jönne ki a baba akkor nem hagyják amíg a doki nincs ott :(

Ettike:Akkor te szerencsés vagy :D Bár sokat jelent az,hogy már ismert téged és a családodat is.Ez nagyon sokat számít.
Hogy vagy?Émelyegsz még?Remélem jól vagy.

mné zsuzsi:Akkor pihenj nagyon sokat!Hát sajnos ezt én se tudom pontosan,de szerintem 32.héten már el lehet kezdeni össze pakolni.Biztos ami biztos alapon.Én csak a legfontosabbakat rakom be.
Én ezeket fogom bepakolni:
-eldobható bugyi(patikában lehet kapni)
-2 melltartó+melltartó betét
-3 hálóing elől gombolós(én viszek be olyat is amit nem sajnálok így,ha valamiért nem jutna kórházi akkor ezt veszem majd fel)
-köntös,törülkőző
-tenna lady betét legnagyobb(ami még nem bugyi)

Babónak:újszülött kesztyű,körömvágó,textilpelenka,pelenka
cumi vész esetére.

Ha valamit kihagytam szóljatok nyugodtan :D
Sajna a házassági papírhoz nem tudok hozzá szólni,mert nekünk csak apasági kell mivel nem vagyunk még házasok.

Szép napot mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Hát,anyósomat én se értem,Reni24,elhiheted,egyik nap fél szóval elejtettem,h de ennék karfiollevest,fél óra múlva ott volt az asztalon,másnap meg kiparancsolt a konyhába,hogy vegyem ki a 15 kilós cserépedényt a malacsülttel a sütőből,mert ő nem bírja....

Sajnos tipikus tyrannus tipus,minden úgy kell legyen,ahogy ő elképzelte,különben olyan hisztit csap 2 héten keresztül,hogy attól alapból gyomoridegem van,nemhogy terhesen....

Nah,de ez nem a panaszkodós topic,úgyhogy bocsi az off-ért :)

Kép
harita

sziasztok
A kis Törpém már 1,91 kg :shock: . nem gondoltam volna, hogy már ilyen nagy. csak sajna azt nem tudom, hány cm.
A doki megerösitette, hogy fiú. mostmár nekiállok aktivan gondolkozni a neveken. férjem Alexander-t akar /ö is az/, nekem a Zsolti, Tomi, Norbi tetszik. szerintetek? :roll:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Mai friss poci:
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszönöm Reni a választ!
Sokat segítettél!
Minden kismami nagyon vigyázzon magára!
Sziasztok!

Kép
mné zsuzsi

zsuzsi:

én úgy tudom hogy valahány napnál nem lehet régebbi a házasági a. kivonat.nem tudom pontasan ennyi talán 90?
tehát ki kell kérni.
még nekem is utánna kell néznem mert mikor Patrikot szültem még nem voltunk házasok így nekünk is apasági e.ny. kelett.
de szerintem a védőnő meg tudja mondani.

korházi csomagot én karácsony előtt raktam össze(jan 14-re voltam kiírva)de én még akkor is teljesen zárt voltam.azért nem siettem.
a kórházba én ezeket vittem:

nekem:
-hállóing(3db)
-két papucs,egy rohangálni és egy tusolni)
-atom anti(5db)
-óóóriás betét(1 cs.)
-tisztálkodó szerek
-meltartó+betét

babunak:
-rucik
-pelus
-textil pelus(5 db)
-popsitörlő
-popsikrém
-cumi
-cumisüveg
-sapi
-pléd

de most nem hállóinget viszek hanem pizsamát.akkor is simánn lehetett volna az rajtam.
köntöst is vittem de haza is küldtem mert marha meleg volt.
és most nem viszem be a baba cuccokat,majd párom behozza.

aida:

milyen pici pocid van :lol: :lol: nekem már most van majdnem ekkora :oops: :oops: :oops: (és nem háj)

timi:

jó nagy a babud.az Alexander nekem is tetszik.mi is gondolkozunk azon is.(de egyenlőre a Kevin a favorit)

Reni_24:

néha jönnének a rókák de egyenlőre tartják a 3 m távolságot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
egész nap aludnék.és a cickóim is fájdogálnak.
amúgy jól birom.

Kép
Kép
ettike

Hát lehet a poci pici, de benne a gyerek nagyobb a koránál. :D Amikor 400 grammnak "kellett" volna lennie, akkor ő 465 gramm volt. Gondolom most már fél kiló felett van.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?