A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Szamy!
Beírtam, a következőben már ott lesz. :lol:
Rucik: igen, én is jobban szeretem a patentos nyakúakat is, pont amiatt, hogy nem nyúlnak el. :wink: Azért te se panaszkodhatsz a turival... :lol: Örülök, hogy te is tudtál jó kis dolgokat venni!

Harivera!
Szép nagy már neked is a pocid! :lol: És jó a hűtőtök. (Erről jut eszembe, hogy gőzöm sincs, hova fogom most az anyatejet tenni, mert a mélyhűtőnk elég kicsi, és amióta Beni is rendeset eszik, állandóan tele van - lefagyasztom a maradékokat... Na, ezen még agyalhatok...)

Hangolka!
De érdekes ez a két méhlepény dolog, és milyen jó, hogy észrevették. És Szilárd is nagyon édes! :lol: A következő alkalommal - sztem fizu után - már mi is a Genesis-be megyünk, annyi jót hallottam tőletek róla.
A te korodat is beírtam. :lol:

beszteri

Csuri!
Sztem jó lenne. Nekem az előző várandósságomnál nagy gondot okozott, hogy hol tudok ilyeneket venni. (Csak a Brendont ismertem... :( )
Beteszed?

beszteri

Sziasztok!

Most csak egy gyors voltunk pénteken UH-n, + vizsgálaton. Csajok nektek hogy áll a BPD -tek? Enyim gyerkőcnek kicsit nagy Felső határérték alatt van 1-gyel. Valaki hasonló értékkel mondtak valamit neki? Nem szeretnék magas érték miatt császárral szülni.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Nekünk most 28+4-en:
BPD: 7,68 (eszerint 1 héttel idősebb lenne a terhesség, a lába pedig rövid, mint az apjának, ami miatt pedig 2 héttel fiatalabb lenne)
HC: 27,23
AC: 24,57
FL: 5,14
Becsült súly: 1251 gramm

KépKép
KépKép
hangolka

Üdv Mindenkinek!!

Picit eltüntem, drága férjem egy 2004-2008 repülés nyilvántartás feljegyzéssel bízott meg,140 oldal gépben és ezt egy spec füzetbe kell kézzel átírni és minden oldal számadatát összesíteni.Szept. 10-ig.Így iszonyú lelkiismeretfurdalásom lenne, ha a számítógépet egyelőre másra is használnám.Esténként elolvaslak, de írni már luxus lenne.ne is haragudjatok, hogy nem reagálok most nagyon mindenkinek-mindent elolvastam, örülök, hogy mind jól vagytok.

Én is jól vagyok hála Istennek, az éjszakákkal küzdök néha.múlt héten voltam orvosnál, ő csak tapintásra állapítja meg a méhszáj zártságát, biztos vannak komolyabb módszerek, de én örülök így is.ugyanilyen tapintásos módszerrel állapította meg, hogy fejjel lefele van a baba.én is meglepődtem, hogy már?azt mondta, hogy ez így teljesen jó és már nem fog visszafordulni, mivel a kis feje a legnehezebb ez ellentmondana a gravitációnak.

Sensi, nem biztos, hogy megnyugtat,engem enyhe sokként ért :) én is 60 voltam a doki mérlegén...ez lett volna a súly amit a szüléshez képzeltem :shock: .Igaz nagyon kellet pisilnem...enyhe vigasz mi?
Hangolka, olyan szép a kis formája Centiskének!Miholnap megyünk ugyanoda.múltkor én is a lengyel Györgyné-nél voltam,nekem picit túl már az őszinte kedvesség határát nagyon súrolta a stílus, de tényleg nagyon lelkiismeretes volt.igazából nem terveztük, hogy még megyünk, de addig motoszkált a fejemben míg győzött a gondolat.

Dalminha, édes vagy, hogy érdeklődsz a Malév sorsa után :) Én egyelőre védettségem élvezem, a férjem védettségét meg Isten képviseli nálunk és hisszük, hogy őt nem fogja érinteni semmi rossz.

Lányok, örülök, hogy elmentetek az Astiba, tényleg nagyon jó áron voltak aranyos dolgok.Holnap megyek egy másik helyre -egy nagy babadiszkont a Pesti úton-, ha kipróbáltam és jó megírom.

Akírával mi van?Úgy eltünt :(

Mindenkit üdvözlök és jövök amint tudok!
sclara

Sziasztok!

Eszter:Nagyon szépen köszönöm :) Kishugom nevében is köszönöm :) Beni hogy van?
Már szombaton elkezdjük a költözködést hál istennek olyan sok mindent nem kell vinni :D Így hamar készen leszünk.Mikor is lessz meg a cukor eredményed?

Kornéliusz:Köszönöm szépen :D Hogy vagy?Remélem jól.

Harivera:Szép nagy pocakod van neked is :D
És jó a hűtőtök is tetszik :D Hogy vagytok?

Hangolka:Nagyon aranyosak a képek :D Én is lassú számokat hallgatok a babóval :D Akkor érdemes,mert ha megszületik ezek a zenék megfogják nyugtatni.Sajnálom a pulzusodat.Nekem is néha felugrik sajnos.Nem valami kellemes az tuti.Genesisben mindenkinek néznek már ilyenkor vesét?Nekem jól jönne,mert sajnos mostanában eléggé fájdogál.Hál istennek alig keményedek csak akkor nagyon,ha sokat megyek,de az nem sűrű :D Nekem ma nyomta ki magát kicsit,de nem fájt.Olyan aranyos volt :D Jól megis simiztem :D Nagyon aranyos lehet amikor kinyomja a fenekét :D Nekem még nem sikerűlt rájönnöm,hogy milyét nyomja ki ilyenkor.Mostmár tuti,hogy költözünk,mert ma már páromék bepakolják a bútorokat és már csak az ágyat kell át vinni meg még sok apróságot,de hétvégére tuti beköltözünk végre :D :D Köszönöm szépen már kezdtem aggódni,hogy túl nagy.

Klarissza:Remélem nem kerül sor császárra.Drukkolok!Orvos nem mondott rá semmit?

Scarla:Örülök,hogy jól vagytok.Majd raksz fel képet a babóról?

Remélem mindenki jól van!
További szép délutánt kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Eszter
Tényleg nem sokat jelent, hogy utánad vagyok a táblában. :) Ikresként elég kicsi a valószínűsége, hogy a 40. hétig egyben maradunk. Az ikreknél lényegesen nagyobb a koraszülés esélye, mint az egyes babáknál. Próbálom is megbeszélni a picúrokkal, hogy novemberig mindenképpen maradjanak odabent :D

Kornéliusz
A dokim azt mondta, hogy a megfigyelés szerint azok az ikres kismamák, akik kb. a 32. héttől szigorúan fekszenek, általában 4 héttel tovább bírják, és nagyobb súllyal születnek a babáik, mint azoknak, akik nem. Ráadásul Szegeden állítólag az is a "szokás", hogy befektetik az ikreseket a klinikára, de a dokim azt mondta, hogy ha megígérem, hogy szigorúan fekszem otthon, akkor nem kell befeküdni.
Ez elővigyázatosság, mert ilyenkor már akkora súly nehezedik a méhszájra, mint amekkora az egyes babáknál a 40. hét körül, és nehogy idő előtt kinyíljon.
Nekem a legutóbbi UH-n keresztben voltak mindketten, nem tudom, fognak-e még forogni. Igazából azt sem tudom, hogy a természetes szülésnek vagy a császárnak örülnék jobban :D
Ennek a babakocsinak egy régebbi verzióját vettük használtan hordozóval és kocsiba rögzíthető hordozó talppal együtt.

Vera
Szép nagy a hasad, akkor én nem is panaszkodom, hogy szenvedek az enyémmel, mert nekem is kb. ekkora van :D

Hangolka
Milyen szépen látszik a babó arca :)
Szept. 10-én megyünk legközelebb. Igazából hajlok a két lány felé, mert mindkétszer, amikor lányt mondtak, egy nagyobb teljesítményű, jobb képed adó UH gépen nézték, a három vegyespáros meg gyengébb gépeken volt. Fura, de nem tudom, melyik verziónak örülnék jobban :lol:
Köszi a bátorítást, néha tényleg legszívesebben egy kést döfnék a lábomba, azt az érzést legalább tudnám hova tenni :lol:

Nekem 100 körül szokott lenni a pulzusom, de azt hiszem, ez két gyerekkel normális. Amit viszont utálok, az a mindenféle indok nélkül időnként rámtörő szívdobogás :?
Ma a vérnyomásomtól kaptam frászt. Igaz lépcsőzés után és fekve mértem, de valami 140/100 volt. :shock: Aztán 10 perc múlva megmértem ülve, és megnyugodtam, mert 120/70 volt :)

Mennem kell, majd valamikor folytatom.
Kellemes estét mindenkinek!
szamy

Sziasztok!
Ma délután értünk haza hajdúszoboszloról. Jó volt a kikapcsolódás, voltunk drift versenyen is 2 napot, jól elfáradtunk, pedig nekem vittünk egy horgászfotelt is és onnan néztem a versenyt. Fürödtünk is 2x 1-1 órát, de ez a strand nem a mi világunk. ÉS MEGVETTÜK A BABAKOCSIT!!! Olyan szép!!! Majd teszek fel képet. Magamról is végre.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43

Van egy ilyen pelenkatartó vödröm eladó! gazdaságos a tárolás, mert nem egyesével csomagol, hanem szagzáró csapóajtó van benne. Olcsó hozzá az utántöltő is. Érdekel valakit?
Vettünk két angelcare terméket és mindkettőhöz kaptunk ilyet, de szerintem nem lesz kettőre szükségünk, így olcsóbban eladnám az egyiket. Ha valakit érdekel írjon!

Kép 27+3

Valaki van még közülünk diétán cukorral? Nekem mostanában elég sokszor kótyagos a fejem, mintha leesne a vércukrom, bár éhes nem vagyok. Vérnyomim totál ok, így nem tudok másra gyanakodni. És mindig kaja után 1-2 órára jelentkezik. Lehet a hidegfront okozza? A lényeg pénteken megkérdezem a cukorgondozóban. Akkor megyek védőnőhöz is. Ja és szerdán megyek 1 órás cukorra is, talán az mutat majd valamit. És a héten még pestre is kell mennem dokihoz. Hát azt látom most sem fogok unatkozni és a szakdogámat írni.

Kép
Kép
nati80

Pulzus
Nekem 75-99 között ingadozik. Mivel napi 3-4x kell vérnyomást mérnem így a pulzust is tudom követni. na de ezen nem kell aggódni, mert normális, hogy ennyire megemelkedik.

megvettük a légzésfigyelőt is, így minden nagy kiadáson túl vagyunk már.
Majd még rucikra lesz szükségünk, de azt szerintem majd októberben vesszük meg a piperecucokkal és pelusokkal.

Ja és annyira imádom a babakocsink, hogy legszivesebben most elmennék a városba egy próbakörre, de hülyén néznék ki pocakkal egy üres kocsit tologatva :shock: :roll: :lol:
Párom szerint tegyem bele unokahugom sírós-nevetős babáját. :D

Remélem még ma lesz időm visszaolvasni és reagálni az írásokra.
Mindenki legyen jó!!!

Most szánok néhány percet Fannira, had rugdossa ki magát odabenn. Ha lefekszem és nyugton maradok a kis cukim aktivizálja magát és olyan jó figyelni.

Kép
Kép
nati80

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Már rég jelentkeztem, azért olvasgattam aa fórumot:)
casak röviden:
ma voltam dokinál: zárt a méhszáj:)
viszont délutáni séta során elég kellemetlen szurásokat éreztem a hüvely környékén:( így tetű lassan értem el a háziorvoshoz. Ezek a szurkálások a Márknál is előjöttek szülés előtt kb 1,5 hónappal, gáz az, hogy annyira fáj, hogy alig bírok menni ilyenkor, :(de ha leülök akkor elmúlik:)
méhszáj vizsgálat:
nekem mostanában 2-3 hetente nézi a az orvosom (kézzel).
Astiban téli overállokat is lehet kapni?
További szép estét mindenkinek.
bea
kumpibogar

Klarissza!
Ehhez sajna nem tudok hozzászólni, mi már nagyon régen voltunk uh-n. De akkor pont akkora volt, mint amekkorának lennie kellett. Benivel is mindig a "középértékeket" hoztuk. Remélem, hogy nem lesz emiatt császár (de megnyugtatásképp mondom, hogy azért azt is túl lehet élni...) :)

Klara!
Várjuk az infókat... :lol: És köszi, hogy gondolsz ránk is!
Akíra: legutolsó infóm az, hogy a gyerkőc mellett már nem tudta nyomonkövetni a topikot, azért maradt el.

Reni!
Köszönöm kérdésed, Beni jól van, holnap 13-ra megyünk varratszedésre. Ha minden jól megy, akkor meglesz a szövettan eredménye is. Remélem. (Bár nem számítok semmi rosszra, de azért jó lenne már tudni az eredményt.)
Cukor eredmény elvileg holnap lenne, de a varratszedés miatt csak szerdán tudom meg. Kíváncsi vagyok...
Jó költözködést nektek! (Én is gyakorlott vagyok, amikor felkerültem Pestre 3 év alatt 6-szor sikerült költöznöm...)

Szamy!
Hát, igen. Azért kívánom nektek, hogy minél több időt töltsetek még egyben! :lol:

Nati!
Te is szépen gömbölyödsz már! :lol: Kíváncsi vagyok a babakocsira, várom a képet!
Vércukor: erre sajna nem tudok mit mondani.

Erről jut eszembe! Tapasztaltak! Mi a véleményetek a testvérfellépőről???? Készül valaki ilyet venni?
Most megyek kötést cserélni... :lol:

beszteri

Bea!
Én a kicsinek tudtam venni bundazsákot, overál abban a méretben nem volt. Nagyobb méretben meg voltak már dzsekik, de az nem rémlik, hogy láttam volna meleg nacikat - persze nem kizárt, hogy csak én nem vettem észre.

beszteri

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a pocak dicséreteket! :)

Eszter!
Köszi a javítást! Persze nem azért írtam, h most rögtön azonnal! :)
Beni haláli, h nurofent kért a fájó kezére! :D
Itt kint nagyon sokan használják a testvér fellépőt, és szerintem Beni már elég nagy is hozzá.

Katica!
Nem, sajnos már nem lehet, mert teljesen újra lett telepítve a windows. :( De már beletörődtem.

Harivera!
Sajnálom a lábad! Hűha, szép nagy már a pocak! :)

Szamy!
Örülök, h jól vagytok! Szurkolok a két kiscsajhoz, annyira édes lehet egy iker lány pár! :) Talán ők majd tinikorukban sem fognak annyit balhézni, mert annál erősebb lesz köztük a kapocs...hehe! :) A vegyespáros az teljesen más történet, de persze ők is írtó édesek tudnak lenni. :)
Sajnálom ezt a feszülést, de sztem a babyk nyomják a vérkeringésed, és ezért érezheted ezt. Szerintem ezzel sajnos nem nagyon tudsz mit csinálni, próbálj ki annyi féle pózt, amennyit csak tudsz, és hátha valamelyik segít. :?
Akkor majd feküdj tényleg szigorúan, ha eljön az ideje, ha ez tényeg 4 hetet jelent! Az sokat fog számítani a babyknek!

Pipal!
Köszi szépen a segítséget, de megkérdeztem pár ismerős srácot, akik ki-ki jobban, vagy legalábbis valamilyen szinten értenek hozzá, és azt mondták, hogy ezt már csak úgy tudom előásni, ha elviszem vm írtó profi bandához, akik pár milláért talán meg tudják hókuszpókolni, h a mélyből valahonnan visszaköpje őket...szal ezeknek tényleg lőttek. :?

Kata!
Továbbra is kitartás a lakáshoz!

Reni!
Szép a pocid, sztem nem nagy!

Csuri!
Hűűű, köszi a linkeket! Remélem nem miattam keresgéltél ennyit! :) Sajna azt kell, hogy mondjam, h otthon (is) elég drágák a szopis melltartók...

Hangolka!
Nagyon édes a babyd! :)
Hehe, de fura, h még ennyire emlékszik rám a Márta! :) Igazából úgy köszöntünk el, hogy sok szerencsét kívánt a szüléshez, meg a babyhez, és megígértem, h ha decemberben hazamegyünk, akkor beugrunk. És én még ez után mondtam, h azért még lehet egyszer elfordulok itt, mert szerettem volna 31-32 hetesen még hazaugrani, de sajna már nem fog összejönni. :?
Igen, nálunk ez nagy előrelépés volt daddy részéről.

Sclara!
Örülök, h te is jól vagy! Szerintem a méhszájat mindenkinek csak tapintással nézik!
Hát akkor neked is szurkolok, h mostmár ne nagyon szaladgáljanak fel a kilók!

Nati!
Örülök, hogy jó és eredményes volt a kirándulás! :) Azt nem írtad, h milyen babakocsit vettetek...vagy már korábban írtad, h milyet fogtok venni, csak én nem emlékszem? Hajjaj, nem tudom. Én is már szívesen kipróbálnám a miénket, de meghagyom ezt az elsőbbséget a kiscsajnak, biztos nem esne jól neki, ha nélküle menne a járgánya az első útjára. :D
Te is tökjól nézel ki!

Kumpibogár!
Örülök, hogy zárt vagy és minden ok! Asszem ilyen szurkálások nekem is szoktak lenni néha.

Én ma itthon lógattam a lábam, mert itt bank holiday volt, szal nem dolgozott senki. Jó volt ez a 3 napos hétvége, ami azt jelenti, h a hét így csak 4 napos lesz....hurrá! Smile Nem csináltam ma semmit, lógtam a neten, meg délután összedobtam egy paprikáskrumplit. Smile Daddy meg egész délután x-boxozott a lakótársaink pasi tagjával...a csajszival meg dumáltunk szakaszosan.
Viszont van egy zavaró tényező, ami miatt holnap be fogok menni a kórházba. Sajna asszem kialakult egy kis fertőzés a pisis szerveim környékén. Azt mondta a doki még otthon, h erre több mint valószínű számíthatok, mert mindkét vesémben pangott ugye a pisi (a jobb-ból a legutolsó vizsgálat alkalmával sem ürült még ki), mert a kiscsaj a húgyvezetékeimen szeret ücsörögni, és valszín ez a hobbija azóta sem változott. Szal a lényeg, h nem ért váratlanul a dolog, majdhogynem számítottam is rá. Már napok óta érzem, h vm nem oké, és hát csak nem múlik, sőt rosszabb...nem érzem, h konkrétan csípne, inkább mintha a húgycsövem fájna pisilés közben, és sokszor nehezen jön ki a cucc. Szal úgy döntöttem, h ezzel nem szabad játszani, nem akarom, h ez koraszülést okozzon, mert mint tudjuk, a pisis problémáknak ez a vége. Holnap fogom magam, és átsétálok a melóhelyről (kb 1perc a kórház, mert egymás mellett van a 2 épület) egy már reggel elkészített mintával. Smile Majd akkor megyek, ha Aidan alszik, most egyébként is a nagyanyja és a nagybátyja vannak otthon. Nem örülök, h nem úszom meg az antibogyót, de ennek sztem tuti az lesz a vége. :?

Hát ez a helyzet most velem...más nagyon semmi.
Minden jót nektek, jóéjt!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi!
Sajnálom, hogy így alakult. De ha kell az "antibogyó", akkor kell. Feleslegesen biztos nem adnak.
Mi épp itt éjszakázunk, a férjemnek akadt egy kis magánmelója, és végre sikerült rávennem, hogy hadd segítsek neki. :lol: (Ő mindenkinek segít, de nagyon nehezen adja át a munkát. Nem túl szerencsés alkat! :oops: )
Jó éjszakát nektek!

beszteri

Most csak gyorsban, hulla vagyok...
Klarissza, mekkorát mértek konkrétan a bpd-re?
Én most 26+6-on voltam és kereken volt 70, megnéztem a többi gyerek uhus adatait is, Balázsnak 28-29 hetesen volt 75 mm, a lányomnak nem találom, de Neki még nagyobb feje volt, ebben lekörözte a fiúkat (s érdekes módon a legkisebb súlyú is Ő volt egyben).
Én jövő hétfőn megyek dokihoz, akkor tudok majd aktuális adatokat Blankáról.
De azért ne izgulj!
Holnap megpróbálok többet írni.
Puszi Mindenki!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Nati tök jól nézel ki, olyan csinos fitt kismami vagy. Én viszont egyre fáradtabb vagyok, rosszul esik már végigutazni a városon melozni (és most még van a hétre egy maszekmunkám is, így ha hazaérek azt csinálom). De ha vége lesz a hétnek tök jó lesz, kész lesz a munka, az irodábajárást is újra megszokom!!!

Eszter, házügyben nincs túl sok változás, valószínűleg visszaköltözünk a lakásba, csak várjuk, hogy az albérlő menjen el (szept. végéig elmegy max.). Addig meg anyóséknál vagyunk (egy szót sem váltunk egymással, ma pl. pont beért a buszmegállóban de nem mert odajönni szerencsére, hogy magyarázzon...) De igyekszem nem felidegesíteni magam, mert persze mindig adódik valami, amivel kikészíthetnének, de nem hagyom magam :)

Uh: én már 10 hete nem is voltam :( DE megyek jövő hét hétfőn :)
Sőt el akarok menni 4D.re a Genesis-be. Akik voltatok: hogy hivják a dokinénit akit mindenki dícsér? Milyen Márta? Lehet már ma bejelentkezem :D

Sensi, a géped sajnálom, sajnos tudom milyen érzés, az ember felrobbanna, de felesleges, ugyse segít :( Az antibogyó meg, hát inkább az minthogy baj legyen... És én is akarok hosszúhétvégét!!!

Akiknek nem reagáltam bocs, most melozok kicsit, aztán jövök ha lesz egy szabad percem.

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Hangolka ez döbbenet, még jó hogy voltál szakszerű kezek között is. Nekem is 28 hét 4 napon nézték meg a babát! Bpd átlagérték 64-79mm nekünk 78mm.

Sclara természetesen a méhszájat kézzel nézik ez az egyetlen kézzel fogható vizsgálat :lol: . UH-val nem lehet megállapítani.

Nati sokat nőtt a pocid mióta láttalak! Engem érdekelne a pelustartó jövőhéten ha gondolod találkozhatnánk és visszatérnénk rá :wink:

Csajok már csak 5 napot dolgozok!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza
Ok! Majd jövő héten beszélünk. Ez a hét nekem nagyon zsúfolt lesz.

Pipal
Köszi! Most tele vagyok enegriával, bár estére általában kidőlök, aminek párom issza meg a levét szegény.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok.
még mindig pár nap mire kész lesz a ház,de már kikészit ez a festő. :oops:
örülök,hogy mindenki jol van,szépek a pocakfotok. :lol:
Holnap megyek orvoshoz és csinál ultrahangot is már alig várom,kiváncsi vagyok hogy mennyit nőtt a babó.

Mindenkinek szép napot!!! :lol: :lol: :lol:

000kata

Bocsi az ismételt zavarásért, csak egy gyors hirdetés, ha valakit érdekel, priviben jelentkezzen :)

Eladó a képen látható BabyFehn játszószőnyeg, keveset (talán 4-5x) használt, tökéletes állapotban van! (mint mindenből, ebből is többet kaptunk, így van, amitől meg kell válnunk)
Csörög, zörög, zenél, sipol, csipog, tükrös, pihe-puha anyagból :)

Eredeti ára 15 ezer Ft:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=165976&pageno=1&whid=32

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Meg tudom oldani a személyes átvételt a XI. kerületben, vagy valameddig el is tudom vinni Bp-en belül!

Köszi, és bocsi még egyszer :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Liliért sietek az oviba, csak gyorsan:

Sensi, a barátnőmnek is volt ilyen fertőzése nagyjából ennyi idős kismamaként, kapott antibogyót is, de azt mondta, szerinte inkább az asszisztensnő által javasolt tőzegáfonya-kapszula hozta rendbe, szerintem próbáld ki, biztosan ott kint is lehet kapni. Jobbulást!

Kép
Kép
katinka31

Kép Kép Kép Kép

Az első képen teljesen vízszintesre el van fektetve az ülőrész és téliesítve van, vagyis alulról és felülről bundazsák van benne. LÁbtartója is vízszintesre van állítva és persze szemből van rögzítve.

Második képen látszik a hálózsák szerű + bélés, csak nincs átfűzve a biztonsági öv rajta.

3. képen kicsit döntve bundazsákkal.

4. képen ülőrész előre néz és látszik, ha szembe süt fanninak a nap, akkor a kupola totál lehajtható a karfáig, de a fekete uv szűrős hálón azért kilát.

Esővédő is van hozzá, nagyon klassz, befedi az egész kocsit kupolától lábtartóig teljesen. Huzata levehető és mosható. A kocsi aljából a kosár kivehető, van két füle.
Tudom sokaknak egy kicsit élénk lesz a szine, de nekünk nagyon bejön. Megrendeltük hozzá a zöld mózeskosarat is, csak jobb lesz az nekünk télire.
Kerekei fixálhatóak, de egyébként mint egy csuklósbusz úgy mozognak kanyarodáskor. majd lefotózom azt is, mert nehéz elképzelni.

Kép
Kép
nati80

nati: nagyon klassz a babakocsi.Hol vetted és mennyiért?

000kata

Sziasztok!
Csak gyors helyzetjelentés, este majd reagálok is...
Voltunk varratszedésen: Beni sebe annyira begyógyult, hogy az egyik varratot ki se tudták szedni. Most egy hétig minden nap meg kell mozgatni kicsit, hogy lazuljon, aztán egy hét múlva megyünk, és kiszedik azt is. A szövettan is akkorra lesz meg.
Beni igazi hős volt: az apja öléből végignézte, ahogy a dokibácsi kiveszi a varratot. Szépen tartotta a kezét, meg se mukkant. Pedig az utolsó biztos fájt neki, mert a másik keze és a lábai remegtek, amíg a doki piszkálta.
Mondtam is a férjemnek, hogy most nagyon szégyellem magam, én a császár után a vágásomat még a varratszedést követő egy hétben sem mertem megnézni... Szerencsére Beni nem ilyen anyámasszony-katonája... :lol:

beszteri

Kata
Hajdúszoboszlón vettük meg, de ők neten is árulják
www.fanibabahaz.hu
oldalon babakocsik és bertini márka
ott árakat is találsz hozzá. Mi kaptunk 10% kedvezményt is, így a teljes szett (X4 váz, ülőrész, bundazsák, esővédő, pelenkázótáska, mózes) 126e lett. nagyon masszív kocsi. Ja és a bevásárlókosara kivehető, valamint lehet rá szerelni tesóülést is, bár azt egyenlőre európában nem forgalmazzák, de hátha kapható lesz mikor aktuálissá válik nekünk.

A gyártó hivatalos weboldalán van sok info + kép.
www.bertini.com.au

Kép
Kép
nati80

nati: köszi szépen,nekem nagyon tetszik a kocsi.nagyon szupi.

000kata

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam.Sajna reagálni most nem tudok,mert hulla vagyok reggeltől délutánig dokiról dokira mentünk,mert reggelre véres volt a bugyim :cry: De hál istennek minden oké.Teljesen zárt méhszáj.babó jól van.Már 1127gramm :D És kiderűlt,hogy már 29 hetesek vagyunk :D

Remélem mindenki jól van!És bocsi a panaszkodásért :oops:

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Na sziasztok.

még minig lánykám lesz hála amit ma meg is erősítettek. ma voltam a terhelésesen és ha tényleg hideg vízzel és citromlével kutyuljuk össze olyan mint a limonádé semmi gázos nincsen benne így.
a lepényel egyellőre nemtudom hoyg mivan mert ez az uhu elég car minőségű ami ott a khba van de pénteken megyek a genesisbe 4dre és akkor majd ott megmondják hogy romlott e . De szerintem nincs gáz mert időben van a baba hetileg és méretileg.

genesisbe mind a ketten a Csilla meg a Márti is szuperek

harivera
Budapest XXI. kerület

Lányok csak egy gyors bekukk!
Megvolt az Uh,a lába közén kivül jóformán alig látszott valami.Méhlepénybe dugta a kis arcát és nem igazán lehetett kicsalogatni.ja és végig szunya.nem baj, többet nem piszkáljuk.
most este megakartam nézni a képeket és ahogy kivettem CD-t akkor láttam el van törve.Hurrá :( A DvD ép..még.
Lányok egy gyors kérdés amiért bevallom picit aggódom.az agyi jobb oldalkamra 7,2 mm.Ezt útálom a legjobban , mikor rákérdek, hogy ez mit jelent,netán baj és a válasz, hogy á dehogy csak figyeljék.ez megnyugtató nem?Itthon a neten próbáltam nézegetni, de csak fórum topicocban cseverésztek róla, és itt szó volt aztán fejlődési rendellenességről, mindenről, semmiről.Valaki valamit erről?
Bocs, hogy csakk ennyi és hogy nem reagálok másra.
sclara

Sclara, én többektől hallottam már ilyesmit, de azok közül mindegyiknél kiderült, hogy nincs semmi baj!
Keresd meg a szeptemberi topicban honeymoon-t, (esetleg írj Neki privit), Őneki jó hosszú kálváriája volt emiatt, biztos tud segíteni!!
Ne izgulj!!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!
Sensi
Amikor a Márkot vártam még kb 18 hetesen nekem is volt húgyúti fertőzésem és kaptam antibiotikumot (zimat), bár semmi tünetem nem volt, csak a vizeletminta mutatta ki, megettem egy dobozzal és tökéletesen elmúlt a fertőzés:)

Eszter
testvérfellépő
Én gondoltam rá, de nem tudom még, hogy mi legyen...Márk tavaly nagyon nem volt aktív a télen, csak babakocsiban volt hajlandó ülni, és hát most is tél lesz...de a mi kocsink elég kicsi+szűk, szerintem nincs hozzá. Azért utána nézek, hogy lehet e kapni....
Zsák
zsákkal az a problémám, hogy nem tudom bekapcsolni az autós hordozóban..

Más
Tök jó, hogy tegnapi sétánál nem szurkáltam lennt....:)))
Mindenkinek szép napot.
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Ti hová mennétek pesten uh-ra ha csak mozizni szeretnétek, megnézni a baba arcát és esetleg megnézni minden ok e vele odabenn? 19 hetesen az istenhegyiben voltunk és nagyon meg voltunk velük elégedve, de ott 4D csak pár perc volt és főleg genetikai vizsgálat volt. Genesisről sok jót meséltetek, de nem tudom ott csak mozi van vagy megnézik orvosi szemmel is?
Igaz hétfőn megyek a dokimhoz 29 hetes uh-ra, de ott szerintem képet nem adnak, de legalább megnézik nincs e baja a cukor miatt.

Krumplibogár
Kapsz olyan zsákot amit bele tudsz kötni a kocsiba és a hordozóba is. Én már láttam valahol, de majd utánanézek és ha megvan felteszem neked.
Milyen kocsid van? van olyan tesófellépő ami tök univerzális és minden kocsira jó. Nézz szét a
www.fanibabahaz.hu oldalon ott láttam olyat. Házhoz is szállítják.

Bundazsák, thermo ruci
Itt is el vagyok egy kicsit anyátlanodva. nem tudom mekkora méretet vegyek belőle. November közepoétől kell ugye kb márciusig, ami 4 hónap. Ti mekkorát vennétek, hogy ne kelljen többször 8e forintotkiadni? Az tuti, hogy az első 3 hónapban jó neki a 62-es méret elméletileg, de 4 hónaposan mekkora méret kell a babának?
Nagyon tanácstalan vagyok ebben a témában, de nem várhatok vele addig amíg megszületik, hiszen nekünk az első utunk hazáig 90 kilóméter lesz.

Öltöztetés
Mózeskosárban sétára mit adjak majd rá? Lesz alatta báránybőr amit fel is tudok hajtani rá, de az alá elég a szobai rucija + thermo kezeslábas? Vagy még be is takarjam majd? Annyira nincs ebben tapasztalatom, de közben meg sokszor látom, hogy üvöltenek a babák a kocsiban mert túl vannak öltöztetve. na én ezt szeretném majd elkerülni.
Az az állítás igaz, hogy úgy öltöztessem fel ahogy én vagyok felöltözve és nem fázok + egy réteg?

na eldugulok, de jó lenne ha ebben a témában is beszélgetnénk egy kicsit megint.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Akkor végre reagálok is, visszafelé.

Nati!
Én 62-est vettem Picitesónak, majd meglátjuk, hogy meddig lesz jó. Igaz, csak 2000 ft volt. Nagyobb egyrészt nem is volt, meg nem is akartam venni, mert az elején Benin is csak lógtak az 56-os rucik. Majd meglátjuk, jól döntöttem-e... De egyáltalán nem biztos, hogy kell márciusig, mostanában azért nincsenek olyan fogcsikorgató telek.
[quote="nati80"] írta:nati80Az az állítás igaz, hogy úgy öltöztessem fel ahogy én vagyok felöltözve és nem fázok + egy réteg?

Én így csináltam, ez úgy józan parasztésszel logikusnak tűnt: hisz ő nem mozog, én igen. Beninek ez megfelelt, nem volt beteg és fázós se lett. (igaz, nála már félévesen kellett csak a meleg ruhákon gondolkodni...)
Szuper a babakocsi!!!! Nekem a színe is tetszik. Remélem, babó is szeretni fogja.

Bea!
Beni télen is nagyon aktív volt, annyi volt csak a különbség, hogy azért 1,5 óra után már fel akart menni. Testvérkocsit nem akarok venni, mert nem is nagyon tudnánk hová tenni, meg nehézkes is vele közlekedni (sógornőmék vettek anno és próbáltam, aztán ők se használták sokáig). Csak látatlanba meg nem merem megvenni, inkább rápróbálnám a babakocsinkra. Na, majd utánajárok.
Zsák: amit én vettem, az olyan, hogy át lehet rajta bújtatni a biztonsági övet, a lába között van egy lyuk. Ezért mertem megvenni én is. Mivel a babakocsinknak nem forgatható a karja, így első időkben úgy fogom használni, hogy a gyerekülés lesz belepattintva (Beninél is ez vált be), úgyhogy ez nálam is szempont volt.

Klara!
Én még nem hallottam ilyet, de remélem, hogy azóta már sikerült infókat szerezned róla.
Sajnálom, hogy eltört a cd. Ott, ahol én voltam, a képeket nem is írták ki, mi a dvd-ről "loptuk le" őket. Hátha így meg tudod majd oldani, hogy legyen azért képed is.

Harivera!
Örülök, hogy továbbra is kislány, és hogy minden rendben van a méretekkel. Szurkolok a cukor miatt és a méhlepény miatt is. És majd kérünk képeket!
Te mennyivel előre kértél időpontot a Genesis-ben?

Reni!
Gondolom, hogy meg lehetettek ijedve, de az a lényeg, hogy minden rendben van!!!! :lol: Nem csodálom, hogy ezek után hulla voltál...

Kata!
Kitartás a festőhöz és várjuk az uh-eredményeket!

Pipal!
Sajnálom, hogy házügyben nem alakult sehová a dolog. De gondolom, már az is nagy megnyugvás lesz, ha végre a lakásba visszaköltözhettek. Mellette még a munka is... Nem irigyellek.
Én ahogy összehasonlítom a két várandósságomat (Benivel az utolsó két hónapban voltam itthon, addig dolgoztam), sok szempontból ez a második sokkal könyebb. Egyrészt nincs az a sok idegeskedés a munka miatt, másrészt rengeteget mozgok és vagyok friss levegőn. Most például nincs is semmi baj a vérnyomásommal, pedig Benivel ilyenkor már az egekben volt.
Kívánom, hogy neked is minél előbb nyugodt körülményeid legyenek, és végre csak magatokra tudj koncentrálni!

Többiek!
Minden rendben veletek???

Képzeljétek! Megvan a cukrom eredménye, és tökéletes. A múltkor 7,8 volt a terhelés után, most meg 7,4! Olyan boldog voltam. Persze azért kicsit diétázom, de inkább csak abban nyilvánul meg, hogy nem eszem cukrot. De úgy látszik, egyelőre ez is elég. :lol:

beszteri

Sziasztok!
Megjöttem az orvostól.Minden rendben,zárt a méhszájam,azt mondták nagy a babó :lol:

Adatok: BPD: 71mm
OFD: 95mm
HC: 276 mm
AC: 235mm
FL: 50 mm

És a súlya: 1100g

Szerintetek is nagy?

000kata

Eszter: örülök,hogy jó lett a cukoreredményed :lol: :lol: :lol:

000kata

Kata!

Mi már elég régen voltunk uh-n, így nem is tudom, most hol tarthatunk méretekben.
De van egy kalkulátor, ami az utolsó mensi + ciklushossz alapján megmondja, hogy mekkorák az átlagos méretek. Ebből talán tudsz következtetni.
Meg itt egy másik is, ahová meg az uh-értéket kell beírnod, és ebből megtudod, hogy ez elvileg milyen terhességi kornak felel meg.

szülés-kalkulátor átlagos méretekkel
terhességi kor kiszámítása uh értékek alapján

beszteri

Eszter: köszönöm minden stimmel 27-28 hétre jönnek ki.kivéve a HC: 276mm erre 32.hetet ir és ez a fej kerülete.
Most ez nagy baj?nagy a feje?

000kata

a szüléskalkulátor átlagos méreteknél meg:
a HC: 253at ir és az AC: 173at nekem meg joval több akkor most nagy a feje meg a hasa?

000kata

Kata!
Ne aggódj ezen.Ezek csak átlag értékek! Nekünk a genesisben azt mondták kisebb a fejecskéje az átlagnál, de csak annyit tesz h. max. nem 4kg-os lesz ababa.Én sem nyugodtam és a kalkulátorok szerint valóban kisebb volt. Gyorsan elmondtam a magándokimnak, de ő csak legyintett h. ezek nagyon egyéni dolgok!!!!! Van akinek kicsit nagyobb és van akinek kisebb a feje, ennyi...Nem érdemes azon a pár miniméteren parázni! :wink: (((apa szenzációsan megoldotta és lezárta a témát: "- minek lenne, nagy feje?- Ő kislány!!! :) " szóval ne aggódj!

Nati
én is 62-es zsákot vettem....és BEA valóban használhatók hordozóban is..

Kép
katica_75

katica: köszönöm,most megnyugtattál.
tudod már hogy mikor lesz szülőszoba látogatás?

000kata

Örülök ha segített amit írtam! :)
Pénteken megyek a dokimhoz akkorra ígérték h. hoznak nekem tájékoztatót!-remélem nem felejti el! És akkor elküldöm Neked,Reninek és Sclarának is!Van még 1 beszámóloóm a Dél-pestiről elküldjem Neked?

Ja és Nati
szuper a járgány!!! És nagyon vagány a színe! :)

Kép
katica_75

Sziasztok!

Még nem láttam olyat, hogy át lehet dugni alatta.., köszi az infókat, akkor én is ilyet veszek. A méretet még nem tudom, mert a 62-es olyan nagynak tűnik, emlékszem 62-es overállt adtam rá november elején a márkra (szept. születésű) és nagyon nagy volt rá, pedig elég nagy baba volt. Az ésszerűség persze a 62-es mellett szól:)

Ti mennyiért vettétek a zsákot?
Asti
Ez a Soroksári úton van a Baby outlett után, a Boráros tér felé?

fejméret és egyéb méret
csak hozzávetőleges méretet tudnak mérni +-10%-kal tehát a mm-ek könnyen változhatnak. Márknál a 38. hetes uh-n kb 40 cm fejméretet mértek és 35 cm-el született, ráadásul SOTÉS géppel néztek ami nagyon jó minőségű.

bea
kumpibogar

Bea
2000 ft volt, (láthatod a képeket feljebb) Igen ott van! :D

Kép
katica_75

Kata!
Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez. Ezek csak ÁTLAG értékek, tehát nem kell rájuk azért nagyon adni. Másrészt tényleg a mérések sem teljesen pontosak, nekem Benivel volt, hogy ugyanazon a gépen ugyanaz a szonográfus egyik héten mért egy értéket, majd következő héten egy jóval kisebbet. A gyerek meg biztos nem ment össze... :lol:

Bea!
Asti: igen. És ott vettem 2000 ft-ért a zsákot. Méret: ezen amúgy én is sokat töprengtem, de aztán a logika döntött nálam is. Benire is egy számmal nagyobb méretet vettünk első télen, és a végére szépen belenőtt. Úgyhogy kisebbet azért nem mertem venni.

Katica!
Jól vagytok?

beszteri

Sziasztok!

Pipal!
Sajnálom, hogy várnotok kell szept. végéig a lakással kapcsolatban, de hidd el, gyorsan el fog telni.
A Márta Lengyel Györgyné...

Klarissza!
Most hazudjak, h nem vagyok irigy? :) (meló)

Katinka!
Köszi a tippet! Én is vettem már ilyet, még amikor fájt a vesém, de akkor nem vettem be, most elkezdtem...itt cranberry extract-nak hívják...

Nati!
Szupi a babakocsitok!
Én a genesist ajánlom továbbra is, és sztem meg lehet beszélni, h mozizni szeretnétek inkább, mert tudjátok, h minden ok a babyvel, csak azért pillantson rá ő is kicsit, de a nagyrésze legyen 4D.

Eszter!
Beni egy hős volt! Örülök, h lassan túl vagytok rajta teljesen!
Gratula a cukrodhoz!

Reni!
Örülök, h jól vagytok!

Harivera!
Tökjó, h még mindig kiscsaj! :)

Sclara!
Sajnálom, h jól elbújt a kiscsaj, a cd-t is! :( Sajna nem tudok semmit erről a problémáról, de nyugi, nem lesz baj! Ha lenne, akkor jobban felfújták volna!

Kata!
örülök, h jól vagytok, a méretek miatt ne aggódj!

téli felszerelés: Én egy 0-3hós vastag, kívül kordbársony overált vettem. Itt nem hiszem, h szükség lesz többre. Inkább otthonra vettem, ott meg majd rádobok egy takarót, attó függően, h mennyire van hideg...bár a babakocsi mózesének van teteje, úh lehet nem is kell. Itt egyébként általánosságban elég nagyok a méretek, és a kiscsaj is kicsi baba lesz, úh remélem, h kihúzzuk február/kora márciusig, ha kell egyáltalán addig...akkor lesz max 4hós. Ha meg nem, akkor kap mégegyet, na bumm. De nem hiszem, h lesz rá szükség.

Köszi mindenkinek a hozzászólást/bíztatást a pisi problémák miatt. De képzeljétek el, h bementem a kórházba, és semmi bacit nem találtak. Durva! Állítólag valszín nagyon pici kövek, esetleg homok ürül még ki, és ezek irritálják a húgycsövemet. Hát nagyon remélem, h tényleg csak ennyi, mert ezzel együtt azt is tudom, h pl a húgycső gyulladást nagyon nehéz pisiből kimutatni. Azóta is érzem néha, de az mondjuk tényeg fura, h csak tényleg néha...szal ha mondjuk emegyek egy nap 10x pisilni, abból érzem 4x. Remélem tényleg nem lesz baj.
Ja, és képzeljétek, közben a doki lecsekkolta a vérteszt eredményemet, amire vártam már a múlt héten, mert megígérte a midwife, h elpostázza, persze nem jött azóta sem....szal a hemoglobinom még mindig alacsony. Mondtam, h pedig szedek pregnacare-t, meg külön vasat is...mondta, h akkor szedjek 2-t a vasból. Gyorsan kiszámoltam, h akkor így mennyit fogok szedni, és rákérdeztem, h akkor 45mg elég lesz? Erre nézett rám kikerekedett szemekkel, hogy hát 200mg az alap adag, úh valszín akkor ezért alacsony még mindig, hiába szedem a mútkori teszt óta. Úh most szedhetek napi 2x200mg-ot, és a durva, h megnéztem, annó a háziorvos 3x200mg-ot írt fel...na annyit azért nem...szeretném, ha amit megeszek, az távozna is belőlem viszonylag rövid időn belül. :D

Ezzel kapcsolatban tud vk segítteni, h mi van akkor, hát a terhesség legnagyobb részét végülis vashiányosan nyomtam le, ilyenkor mi lehet a probléma? Mármint ez a babynek mit okoz, h nem kapott elég vasat, meg én sem? És ha most felturbózták az adagomat, ez mennyi idő, mire normális szintre hozza? Mert tduom, h a vas elég lassan épül be a szervezetbe, és ha szüléskor pl alacsonyabb vknek, akkor nehezebben épül fel utána, több vért veszt, súlyosabb esetben nagyobb baj is lehet.

Na hát ennyi történt, azért köszi a szurkolást! Minden jót nektek!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

katica: igen küld el légyszives

000kata

Sziasztok!

Eszter:Örülök,hogy jó lett a cukor eredményed :D És,hogy Beni is jól van.Kis hős :D

Nati:Tényleg nagyon jól néz ki a kocsi :D

Sensi:Örülök,hogy nem találtak bacit.Remélem,hogy nem lessz semmi baj.
Szurkolok!Néha nekem is vannak olyasmi tüneteim mint neked.Nekem jövőhéten lessz meg a pisi eredmény.Kíváncsi leszek találnak-e valamit.Mert néha kicsit görcsölök és közben a vesém is fáj kicsit.Szerinted a Genesisben,ha megyek megnézik a vesémet?Vagy kérni kell?

Remélem mindenki jól van!Én kicsit kómás vagyok :oops: Éjszaka alig aludtam.

Szép napot mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?