Sziasztok!
Veronikusz! Gratulálok az új hordozóhoz, mi Lénának néztünk ilyen márkájú ülést, jókat olvastam róla, de aztán más volt akciós...
Megértem, hogy nem akarsz szeptember végéig várni a szüléssel, mert aludnál már egy jót...

De legalább még 1 hetet várjunk, akkor már én is 37 hetes leszek, és akkor mehet a 3as szülés!

Dorka, benne vagy? Vagy az neked már sok?
Én egyébként szintén a hason alvásra vártam Lénával, de aztán meg a tej miatt nem tudtam...
Dorka, tudod már, hogy mikor jössz pénteken a kórházba?
Borsa, nagyon cuki Emma, és nagyon ügyes, hogy már bilizik!!!
Eni, örülök, hogy ti is jól vagytok, remélem Beninek nem lesz több rohama! És jó a Boldizsár!!!
Tünde! Ügyes Bene a szobatisztasággal, és minden oké lesz az ovival is! Nálam is van még két kisruhátok, amit vissza akartam adni Villőnek, de szerintem már kinőtte ő is...

Bocsi-bocsi!
Nyárvégi találkában én is benne vagyok, ha még egyben leszünk...
Oltások: már nem tudom, melyikőtök kérdezte, de mi 4 hós kora óta visszük Lénát úszni, és 1 éves koráig csak a kötelezőket kapta. Akkor megkapta a neis-vac-ot, most meg valszeg meg fogja kapni a prevenart, meg kapott kullancs ellenit.
Én azt olvastam egy másik fórumon (talán a porontyon?), hogy csak a beteg gyerekeknek lesz ingyenes... Nekünk mindegy, mert Léna ugye pénteken lesz 2, így ő ígyis-úgyis kicsúszik belőle...
Azért én is leírom a mi szopi-altatás-tapasztalatunkat: Léna igény szerint szopizott, amibe azért annyi rendszert próbáltam vinni, hogy legalább 2 óra teljen el, de néha nem sikerült. Ő nagyon lassan és sokáig szopizott, és majdnem mindig bele is aludt, esélytelen lett volna ébresztgetni. Általában be tudtam tenni az ágyába, de ha nem, akkor a hasamon aludt a kanapén, én is vele együtt. Ezeket az együttalvásokat imádtam!
Ő nagyon ritkán jött be közénk az ágyba, ez lehet, hogy annak is köszönhető, hogy fekvőgalériánk volt, és nehéz lett volna felvinni... Ki tudja, lehet, hogy most másként lesz.
Amíg szopizott (msáfél éves koráig), el sem tudtam képzelni, hogy valaha máshogy el fog tudni aludni, mint cicin, vagy kézben ringatva... A sírni hagyás nála nem ment, belelovallta magát egyre jobban, pedig próbáltuk néhányszor... Persze lehet, hogy nem elég kitartóan.
Aztán most ott tartunk, hogy esti mese után megy az ágyba, félhomály, mi kijövünk (illetve párom, emrt ő fekteti), ő még kicsit dumál, aztán elalszik. Délután én teszem le, általában iszonyatosan üvölt, amíg el nem érek a wc-ig (3 méter kb, szóval nem sokáig sír), aztán mesét mond valamelyik állatkájának, és 10 percen belül alszik... Ha valaki nekem ezt mondja fél éve, én körberöhögöm...
A lényeg: én nem hittem, hogy minden gyerek megtanul önállóan elaludni, azt hittem, hogy teljesen elrontottuk Lénát, aztán kiderült, hogy mégsem... Simán elalszik egyedül, mindenféle szoktatás nélkül...
Ezt csak azoknak írom, akiknek nem jön be a sírni hagyás, van remény!
Még egy kicsit rólunk: tegnap este összeraktuk Maja kiságyát, azóta Léna egyfolytában azt mondogatja, hogy vegyük ki Maját a pocakomból, mert a kiságyban a helye...
Ja, és az egyik Anna és Peti mese kapcsán rájöttem, hogy azt ugyan tudja, hogy Maja az ő kistesója lesz, de azt nem, hogy mindkettőjüknek én leszek az anyukája... Azt gondolta, hogy Maja anyukája is a pocakomban van...

De talán ezt is sikerült tisztáznunk...
Még egy uccsó kérdés: Erika mondta, hogy vegyek Arnica-t szülés utánra, de nem mondta, hogy milyen CH értéket. Meg tudjátok mondani? És a méhösszehúzódásfájdalomcsökkentőnek mi a neve? és abból milyen potenciál kell? Meg találtam itthon chamomilla-t. Az mire való? Köszi előre is...
Na, jó hosszú lettem, bocsánat midnenkitől...