A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

tegnap megirigyeltem kristóf állos képét :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

tegnap megirigyeltem kristóf állos képét :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

nekem nem válaszol senki a barackos kérdésemre?

Csipisz is nagyon eltűnt...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andi: én azért nem válaszoltam, mert nem érint. Én még semmit sem mertem adni neki... :? 8)

Tényleg!!! Anyatejes anyukákhoz lenne egy kérdésem!!!
A ti babátok elfogad mást is ??? Gondolok itt olyanra, hogy tea, víz.
Mert Mercike nem nagyon, és tegnap a doktornéni azt mondta, hogy jó lenne, ha egy kis teát itatnék vele, amibe teszek egy kis cukrot. :roll: Mai is próbálgattam, de kétszer megnyalogatja a cumi végét, és mosolyogva kitolja a szájából!!! :D Így nehéz dolgom lesz már látom.
bszilvi25

[quote="bszilvi25"]
írta:
bszilvi25Tényleg!!! Anyatejes anyukákhoz lenne egy kérdésem!!!
A ti babátok elfogad mást is ??? Gondolok itt olyanra, hogy tea, víz.
Mert Mercike nem nagyon, és tegnap a doktornéni azt mondta, hogy jó lenne, ha egy kis teát itatnék vele, amibe teszek egy kis cukrot. :roll: Mai is próbálgattam, de kétszer megnyalogatja a cumi végét, és mosolyogva kitolja a szájából!!! :D Így nehéz dolgom lesz már látom.

Szilvi: én ugyanígy jártam. Elmentünk nyaralni Komáromba, és hazafelé meg kellett állni szoptatnom, mert nem fogadta el a lefejt anyatejet cumisüvegből. De én is próbáltam a nagy melegben vizet adni, de nem fogadta el. Viszont, elmentünk egy grillpartyra, és anyukám vigyázott rá, és tőle elfogadta. Igaz először tőle sem akarta, de aztán rájött, hogy vagy elfogadja, vagy éhen marad. De tőlem nem fogadja el, én a CICI vagyok neki! :lol: :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca!
nem találom a barackkal kapcsolatos kérdésedet...Felteszed újra a kérdést???? :roll:

Szilvi!
nekem sem fogadott el Zoé semmit,de kb 2 hete issza a hipp gyümilevet...de szerintem még Mercikénél azzal várj,mert azért még csak 2 hós múlt!
Vendég

Lányok: képzeljétek, múlt héten én is adtam barackot Kittinek anyukám unszolására. Az lenne a kérdésem, hogy ti mennyit adtok neki? Mert először csak 1 kanállal adtam, utána meg egy negyed barackot, kb. 3 kanálnyit.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

andóca..én egyből sokat adtam,olyan fél üveggel,barackos almát..
én jobban szeretem a hippet mint a friss gyümölcsöt mert nekem a barcban olyan hosszú rostok maradta,nem tudom más mit csinál,hogy azok ne legyenek benne

szép kis álló dávidkámat meg sem dicséritek :(
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, eltűntem voltak nálunk, most mentek el.

Bari: aranyos Dávid. Látom, Ő még lábújhegyen nyomja :wink: Kristóf is eleinte, de rájött, hogy tovább állva tud maradni, ha leteszi a talpát :wink:

Kriszta:: köszi a tippet (többször is :wink: ) Neked sikerűlt valamit intézni ingatlan ügyben????

[b]Andóca:
Először 2-3 kanálnyi barackot adtam Kristófnak, aztán utána annyit, amennyit szívesen elfogadott :wink: Napról napra többet. Ma már bevág egy barackot. Vagy fél barack + fél alma. Ma barack + babapiskóta volt. Csak most nyűgös a foga miatt :cry:

Valamit kihagytam, szóljatok!!!!

Csiri: TE PEDIG ELHÚZTAD A MÉZESMADZAGOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EJNYE BEJNYE SZÉGYELD MAGAD!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: KÉPEKET SZERETNÉNK!!!!!!!!!!!!!!! :wink: [/b]
bluebox

csajok a babapiskótát szabad??abba van tojás meg lisz nem?
én is ki fogom próbálni.lehet tőle baja?
Vendég

köszi a válaszokat!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.17 21:17-kor.
pironya

piri:alig bírtam megállitani csuklik össze mint a harmónika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nem értem ezt a teáztatást...hát nem úgy van,hogy anyatejesnek nincs külön folyadékigénye?az én védőnőm azt fújta.. :shock:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.17 21:18-kor.
pironya

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.17 21:18-kor.
pironya

..........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.17 21:19-kor.
pironya

na most tudtam csak visszajönni... Milán nem aludt szinte egész délután és most estére meggyűlt vele a bajunk. elő kellett vennem egy tejet a fagyasztóból mert a cicihez már nem volt türelme, annyira fáradt volt szegénykém. :(

szóval folytatom...

Szilvi írtad hogy kevesebbet eszik Mercike, mármint kevesebb alkalommal. elméletileg a napi 5 kajára (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) kell beállniuk nemtom mikorra, és a hozzátápit meg úgy kezdeni hogy először a tízórait meg az uzsit kiváltani. szóval ne aggódj ha kevesebb alkalommal eszik. :)

Oszman: köldöksérvünk nekünk van, bár műtétest írtál, nekünk csak leragasztani kell. mintha visszább ment volna amióta ragasztgatjuk. egyébként ezek szerint nomen est omen mert az én Milánom is töknyugodt baba, mindenki irigykedik. :D

Bari: éjjeli fény gyanánt nekünk van egy sólámpánk, kellemes fénye van, én azt használtam - már amíg kellett éjszaka kelni Milánhoz. 8)

Szilvi allergiát ill. tüsszögést kérdeztél, Milán is szokott tüsszögni, de ez bármitől lehet, ha jól tudom. ha hidegről melegre, sötétről napfényre (vagy bármelyik fordítva) kerül a baba, vagy ha valami megcsikizi az orrát, vagy ha büfikor felszalad az orrába is egy kevés tej, szóval szinte bármitől. ha jól tudom akkor az allergia jóval később alakul ki.

Piri: pelus nálunk 5-6 db naponta (ebből ugye 1 éjszaka) de volt már hogy 1 óra alatt 3 is. :D ez a huggies nagyon jó, van hogy simán hagyhatom rajta 5-6 órát is, ráteszem a kezem és tényleg nem nedves, pedig súlyra érzem hogy tele van pisivel. szóval oké hogy drága, de ha feleannyi fogy majd belőle, akkor megéri. most felváltva használom pampers-szel, azt nem szeretem de kaptuk... szóval elfogyasztom amilyen gyorsan csak lehet. éjszakára nem merem ráadni mert abból folyik ki a cucc nekünk.

barack: én még csak tegnap adtam Milánnak először, amikor én ettem, az ujjammal lekapirgáltam kevéskét, hgoy megkóstoltassam vele. nem volt semmi fintor, lenyelte. 3 falatot adtam összesen.

amúgy mi 100% anyatejesek vagyunk (voltunk?), Milán sem fogadott el eddig semmi más folyadékot, se teát se vizet. múltkor kaptunk hipp almalé+édeskömény tea italt. 4 hós kortól ajánlott, de gondoltam megkínálom vele. először tolta ki a szájából és fintorgott, most már napi 130 millit megiszik belőle, ma fogyott el a 2. üveg. most újra megpróbálok vele teát itatni, hátha mostmár rájött hogy nemcsak a tej az, ami fincsi. :D

mia_snow

piri szerintem amikor a rotát kapja legalább másfél órával kaja után legyen..nekem sem jutott volna eszembe magamtól,csak a védőnő annyira belémsulykolta(legalább ő is jó valamire :lol: )
azért szar érzés lehet 18 ezret a vállamon látni.... :lol: vagy a földön :lol:

mia,én sólámpát nem láttam még :oops: ciki de nem tudom mi az :oops:

pelus:8-10 elfogy mert én akkor is cserélem ha alig van benne valami(néha szárazon is),ne kérdezzétek miért...én sem tudom..szerintem ez is valami fóbia :oops:
olyan fizikai megkönnyebbülést érzek ha tiszta pelusban van...
lehet,hogy ezt is el kéne mondanom a pszihológusomnak??(nincs is pszihológusom :lol: )
Vendég

Mia: köszi. úgy néz ki hogy napi 5 kajára beállt.

Piri: mi átlagosan 5 pelussal elvagyunk.
A nem átlagos úgy néz ki, hogy 1 peluscsere= 3 pelenka. (az egyiket lepisili amíg szórakoztatom, a másodikba belekakil, és a tisztával zárjuk a projektet.) :lol: :lol:
bszilvi25

Bari: http://www.wellmed.hu/termekek/solampa.html

amugymeg minden gyerköc forog már? irjátok hogy oldalra, meg oldalrol, Bari ti viszitek a pálmát... szerintem amugy nem reflexes, de mindegy. Milánnak szerintem esze ágában sincs forgolodni. :(

mia_snow

Bari: http://www.wellmed.hu/termekek/solampa.html

amugymeg minden gyerköc forog már? irjátok hogy oldalra, meg oldalrol, Bari ti viszitek a pálmát... szerintem amugy nem reflexes, de mindegy. Milánnak szerintem esze ágában sincs forgolodni. :(

mia_snow

Bari ne stresszeld már azt a gyereket... ha az éjszakákat nem számoljuk, akkor minimum óránként tisztába teszed? nem csoda hogy nem egy nyugodt kissrác Dávid. :lol:

3-4 napja fáj alul a hasam de nemtommér. 2 dolog jutott eszembe: meg fog jönni, vagy uton van a következö project? :shock:

mia_snow

mia:tök jó ez a lámpa szerintem veszek.én képes vagyok hinni az ilyenekben!!

forgás:dávid csak hasról hátra tud,a hátáról csak oldalig sikerül neki.nem csinálja minden nap,csak pár naponta.
de se a doktor néni se a védőnő nem tartotta "nagy számnak",sőt semminek...úgyhogy abba hagytam az üvdrivalgást :oops:
Vendég

Sziasztok!
Jó reggelt!

Andóca!
természetesen először csak pár kanállal adtam neki a barackot és nem "sokkoltam" túl nagy mennyiséggel...de mostmár Ö sokkol engem azzal ,amennyit eszik...

[quote]B írta:abapiskótát én nem mernék, bár én alapból beszari vagyok, talán csiri tud tanácsot adni kaja-ügyben szerintem ő a legbátrabb.

:lol: :lol: :lol: Igaz ami igaz...engem ne vegyetek alapul a hozzátáplálásnál...mert mi már túl vagyunk a tejfölös krumplin is... :wink:

És íme a "brutál",majd 7 kilós bébim:(nekem a világ legszebb kiskirálylánya a nővéreivel együtt és ez így van rendjén!!!!!!!!):
Kép
Vendég

Szia Csiri!

Édes a Kiskirálylány :wink: Az én pici királyfim, még szunyókál. Addig jó, legalább nem nyűglődik szegénykéma foga miatt :cry:
bluebox

Jó reggelt!

Bari:annyit röhögtem a hülyeségeiden.Már bocs!
Pelenkacsere óránként?Unatkozol?
Az én "sétálós" társam pszichológus,szükséged van rá?
Jó lenne,ha a közelemben laknál,nem unatkoznál és mindig leb..nálak,ha hülyeséget csinálsz. :wink: :lol:
Ja,és ari Dávid,ahogy "áll".

Máté néha úgy tartja magát pár másodpercig,hogy alig kell tartani.

Nekem is mindták már Mátéra,hogy lánynak is beillene,olyan szép pofija van. :shock:

Bogi:Dorina tényleg egy pici tündérke.

Nálunk 4-5-6 pelus fogy.

A babapiskótát én sem merném még.Azt olvastam még korai,mert allergizálhat.És hát nálunk Apa allergiás,úgyhogy még kerülöm egy darabig.

Kép
melike

Mi lehet Szilváékkal????????????
bluebox

Csiri:olyan komoly.Őt már lehetne nyúzni,nem?(na,jó,finoman)
Nem válaszoltál arra,hogy milyen az úszás?Jártok?

Kép
melike

És Orsiékkal?

Kép
melike

Köszi blue!
Én még egyelőre összetehetem a 2 kezem,mert öt jobban megviseli a sok időjárásváltozás,mint a fogzás...(kopp-kopp-kopp)de ez még nem jelenti azt,hogy késöbb nem lesz még ennek böjtje... :roll:
Vendég

melike!
Tegnap kaptuk az oltást,ha nem lesz "szövődmény",akkor úgy volt,hogy szombaton kezdjük az úszást,de vizipólóverseny lesz az usziba és így tolódik a jöv hétre...de már a kis "pakkunk" megvan hozzá...úszópelus,fürdőruci,fürdőköppeny :wink: kisvirágos,rózsaszínű törölköző 8)
[quote] írta:t már lehetne nyúzni,nem?(

Nem kicsit!!!!Szoktuk is!!!!nem törik el,az tuti! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

melike:az tényleg jó lenne...mármint ha itt laknál!!
de majd egyszer tuti talizunk,mert mint mondtam,mi nem egyszer elmentünk sétálni gyöngyösre a kölkökkel :lol:

amúgy két barátnőmnek van pici babája itt a környéken!
az eggyik kicsit meszebb 10 percre a másik itt 5 lépésre...na vele szoktunk sétálni ami abból áll hogy kint ülünk a kertben a gyerekek fekszenek a kocsiban mi meg dumálunk meg füstölünk!!na kb ennyi a séta...gyereknek mindegy ő még úgy sem nézelődik :lol: :lol:

amúgy dávid is meg tudja úgy fesziteni magát állva mint a merevbot!!akkor tényleg csak az egyensúlyt kell tartani...no de a képen nem így volt :lol:

csiri szerintem oszmann nem roszból nevezte brutálnak a 7 kilós bébiket...na itt a hangsúly hiánya!!!!
jó értelemben is lehet valami brutál...szerintem...
eggyik dagi másik sovány így van ez rendben,mi sem vagyunk egyformák
Vendég

[quote="lia0415"]
írta:
lia0415eggyik dagi másik sovány így van ez rendben,mi sem vagyunk egyformák

jaja, én az előbbiek táborát erősítem!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Felébredt.Mentem.

Kép
melike

És íme a meztelen valóság!!!!
IMÁDJUK!!! :wink:
Kép
Vendég

[quote="csiri-biri"] írta:csiri-biris íme a meztelen valóság!!!!
IMÁDJUK!!! :wink:

Nagyon édi Zoé baba! Igazi kis húsgombóc!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bari!
Az én brutálomban is van hangsúly,csak nem jön át!!! :wink: 8)

PEACE AND LOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ne háboruzz!!!!!!!!

További szép napot!
A szííínpááááád a tiétek! :wink:
Aztán írjatok sokat,hogyha jövök,legyen mit olvasnom! :wink: és-sok sok édibédi képet szeretnéknézni,ha lehet! 8)
Vendég

jó reggelt
a fiam fél8ig aludt, majd 270et kajált reggelire. nem is tudom mi lesz velünk.. apa jövőhéten viszi vissza a mérleget. 3 hónapra kölcsönöztük, mondván minekaz... én meg jól rászoktam.

akik itatjátok a babákat, naponta mennyi folyadékot adtok az anyatej vagy tápszer mellé?

most néztem ezeket a hipp mintákat amik valami csomagban voltak, hát aszittem hgoy 1 tasak 1 adag de egy fenét. csak fél. 50 ml vízzel kell megcsinálni. mekkora sóher cég ez a hipp... legalább egy teljes adagot adnának. :roll:

mia_snow

andóca én is az elöbbiek táborát népesítem :oops: a gyerekeim viszont az utóbbiakét :twisted: :twisted:
a pálmát most szilveszter viszi ő nagyon sovány és a szó rossz értelmében brutál...már tökre kivagyok tőle..folyton csak könyörögni neki,hogy egyen :twisted:

csiri én raknék képet csak olyan szinten sokat fotóztam már dávidot,hogy elfogyott az ihletem..és mostanában már nem is változik olyan ütemben

Kép

ez nam mai de most is így csinál :x
Vendég

Kép

cumival is tud sírni,ugye milyen tehetséges???
Vendég

jó reggelt!
bszilvi25

Bari ne bosszants már hogy kövér vagy, elkészül a megyeri hid akkor jöhecc hozzánk kocsival, egymás mellé állhatunk. én leszek az önbizalomnövelő tehénbarátnöd. :lol: nekem meg már ugyis mindegy. :roll:

Milán nem tud cumival sirni mert ha sir akkor üvölt és kiesik a cumi. szerencsére azért ritkán van ilyen. nade jövö szerda oltás... :evil:

mia_snow

neked is jó reggelt így tízutánötperccel kedves Szilvi. :D

mia_snow

Mia: ti kocsival mentek Görögországba? Nem félsz tőle? Csak azért kérdezem, mert én már attól féltem egy kicsit, hogy Kitti hogy fogja kibírni Komáromig az autóutat. Hála istennek jól bírta,de hazafelé meg kellett állni egyszer szoptatni. Ja, és az egész autó a gyerek cuccaival volt tele, a mieink alig fértek el. (babakocsi, utazóágy, hordozó egy csomó ruha stb.)

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

igen Andóca, kocsival. mi mindig kocsival utazunk. :)

az elmúlt hetekben csináltunk már ilyen próbanapokat, délelőtt elindultunk és csak késő este értünk haza. hátsó ülésen szoptatással, tisztába tevéssel... Milán kifejezetten élvezte, és éjjel ugy aludt hogy csuda. mondjuk mindig végigalussza az éjszakát, de ilyenkor tovább alszik reggel. este meg letesszük és kb beájul. :D a másnap is sokkal jobb ilyenkor.

a cuccoktól tartok kicsit én is, de szerencsére elég nagy autónk van... végszükség esetén visszük a tetőboxot is. mondjuk a mi cuccunk nem sok, 2-2 rövidgatyó, nekem 1 szoknya (több nem jön rám :D), néhány felső és törcsik, 1 tusfürdő, 1 sampon. asszem ennyi. kaját nem viszünk, ásványvíz olcsóbb ott, szóval nem lesz gond szerintem. amúgy eldöntöttük, hogy az éjszakai alvás idejében utazunk, ha ugyanúgy végigalussza kocsiban, az 10 óra, pont annyi idő amennyi idő alatt le lehet érni a görög határig, onnan meg már nincs messze. már csak 15öt kell aludni. 8)

mia_snow

Sziasztok

Ma voltunk oltáson.

A rotát is beadattam.
De muszály volt előtte megetetnem, kicsit akartam neki adni, de ordított mikor el akartam venni tőle a cicit.
De szerencsére nem jött ki semmi.

Kicsit sírdogált, de szerencsére nem az én babám volt a leghangosabb. :lol:
Most elaludt szerencsére, remélem kialussza a mai napot.

Megkérdeztem a doktornénit, adhatok e barackot. Azt mondta, hogy még nem.
Csak anyatejet.

Kép
Kép
schopin

Sziasztok

Ma voltunk oltáson.

A rotát is beadattam.
De muszály volt előtte megetetnem, kicsit akartam neki adni, de ordított mikor el akartam venni tőle a cicit.
A Rota bent maradt, nem bukta vissza. :)

Kicsit sírdogált, de szerencsére nem az én babám volt a leghangosabb. :lol:
Most elaludt, remélem kialussza a mai napot.

Megkérdeztem a doktornénit, adhatok e barackot. Azt mondta, hogy még nem.
Csak anyatejet.

Kép
Kép
schopin

Most így nézünk ki Kép

Kép
Kép
schopin

Helló!

Megvolt a délelőtti sétánk.Jó idő van.
Olyan jó gyerekem van!Hangját is alig hallani!Elvan már 30-40 perceket simán a kiságyban.
Ma már főztem is és enni is tudtam nyugodtan. :lol:

Mia:az én teám,ami valamelyik ingyenes csomagban volt,azt 100ml. vízhez kell!
Ti már adtok neki olyat,ami 4 hónapos kortól van?

Kép
melike

Sziasztok!

Gyorsan írok pár sort mert a napokban nem tudom mi lőtte az én kisfiamat, de nem sokat alszik csak kummogat fél órákat, ahogy Andóca is írta Kitti is ez csinálja.
Volt téma jópár oldallal ezelőtt ki milyen babakocsit vett, meg sport-ot használ stb. Meg mutatom én is nekünk milyen van, szerintem nagyon szuper én nagyon szeretem, mondjuk mi használtan vettük, de csak 2 hónapot használták és a sportrészét pedig egyáltalán nem. Hát mondjuk így sem volt olcsó, de ahogy másoktól is hallom hogy van aki már a 2. babakocsit veszi (mármint a környékünkben lévő barátaimra gondolok) ahoz képest viszont nagyon jó árban volt. Rakok majd róla képet!
Bogi: Merre voltatok nyaralni a Balcsin? Tök jó neked, hogy nagyokat aludt a jó levegőn a Dorci. Érdekes mi itt lakunk, mégsem tud a Marcell nagyokat aludni :roll: :roll: :lol: pedig tényleg jó a levegő :? :?
Még mindig nagyon tündik a babák, és jók az állós képek, Kristófról és Dávidról.
Annyi mindent akartam írni, de persze most egysem jut az eszembe :roll: :roll:
Jah tudom már Szilvi: Szuper a konyhád!!! Én voltam aki kérte, hogy ha kész lesz akkor tegyél fel róla képet! Tök jó nagy helyed van, nekem fele ekkor a konyhám van :cry:
Lassan mi is készülünk a házzal nemsoká kész lesz a fürdőnk is, majd megmutizom azt is ha gondoljátok!
Szóval akkor itt a babakocsink:
Kép
Kép
Kép
Plussz egy ráadás kép tegnapi fürdetés után!!! 3 hónapos az én kisfiam!!!!!! Kép

ancsika82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?