A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

rongy: a c&a-ból van a miénk, de ha jól tudom az ikeában is lehet kapni ilyesmit, vagy bármelyik bababoltban.

példák: http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... ka&empty=1

nekünk van, de nem foglalkozik vele. a feje alatt lévő pelust gyömöszöli a szájába. :oops:

mia_snow

Kép

CBA 1200.-volt, ha jól emlékszem. Egyébként én először egy pici nagyon finom frotír türcsi kéztörlőt adtam neki, vagyis azt Ő szerezte meg magának. A mai napig imádja, és keresi :wink:

Az jutott eszembe, hogy ismét jön 9 hónap és tartjuk az 1. szülinapot :wink: :wink:
Szóval indul a visszaszámlálás. :wink: (de hülye vagyok)
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:24-kor.
hékás

Jó reggelt!

Andi: Én az Ósanban vettem kemény ötszáért ;) Raktam róla képet asszem a múlthéten...
Délelőtti séta? ;) Nem sokára eszik Bence, aztán sztem leviszem kolbászolni egy picit... :)

Babakötvény: Ha nem akarod, nem kell bankot választani, a Kincstárnál is maradhat. Sőt, ha jól tudom, akkor most már lehet oda is befizetni, nem kell emiatt bankot választani... Mi fogunk neki havonta pénzt betenni...

Fogzás: Úgy tűnik, nálunk is aktuálissá vált a dolog, de majd kedden megerősíti vagy megcáfolja majd a doki...

Etetés: Sztem is mindenki a maga elképzelésének, hitének megfelelően etesse a gyerekét. Ez a biztos, nem? Anyai ösztön is van a világon, szóval annyira nem lehet elrontani ;)

Ja, még ezekről a bébiitalokról akartam írni. Nekem az nem tetszik, hogy ezek a löttyök tele vannak cukorral. néztem a bébiételeket és italokat is, és ledöbbentem, hogy mennyi mindent tesznek bele... Egyedül a Kecskeméti bébiétel volt szimpi, mert abba a gyümölcsön és vizen kívül max kukoricakeményítő van (bár ezt is zokon vettem :D )... Nem értem, hogy miért kell a bébiételeket pl. cukrozni. Már most rá akarják szoktatni a gyerekeket az édes ízre? Édesítésre lehet használni egy csomó gyümölcsöt is, miért nem azt teszik? Na, ezért lesz az, hogy amikor csak lehet inkábbb én készítem majd Bence desszertjét. Ez az én magán véleményem. Persze én is vettem bébiételt, tehát nem vagyok ellene, csak nem értek bizonyos dolgokat.... Betti elmélkedését olvashattátok :lol:

Napi ritmus: Mi már alakulunk, de persze mindig a gyerek határozza meg, hogy mikor eszik. Általában reggel 8-9 körül kel, aztán 3 óránként eszik, este 7-kor fürcsi, kajcsi, majd 8-fél 9 körül utántöltöm és alvás. Éjjel van hogy csak 4-kor kel, de van, hogy 2-kor és 6-kor is. Sztem a foga zavarja most be ezt az éjjeli ritmust :( Próbáltam, hogy ha 4 előtt kel, akkor cumi és hát/buksisimi, popsi paskolás, de max fél órával húzza tovább, szóval kell neki a cici éjjel is. Ez van ;)

Akartam még valamit, de rövid az eszem... :lol: Majd leírom, ha eszembejut végre. :oops:

Kép

Kép
bettica

Betti: mikor gondoltad a sétát. Én kb. 11-ig érek most rá, utána kajcsi. Nem vagy fent msn-en vagy skype-on. Lehozod megmutizni amit vettél?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

hékás: teljesen megértelek...
nálunk "sajnos" nem ilyen gond van. mit nem adnék azért ha az anyósommal mondjuk havonta csak 1szer kéne találkoznom... elmennék én a gyerekkel a világvégére is, ha azt csak havonta 1szer kéne megtennem. :roll:

mia_snow

bettica: anyunak nem volt túl sokáig teje, és neki anno a hozzátápláláskor mondta a gyerekorvos, hogy ha főz nekem akkor tegyen a kajákba cukrot, főleg a főzelékekbe (a gyümölcsök alapból édesek - voltak még akkor). mert anno ugy volt hogy vagy tejjel és cukorral, vagy anyatejjel készült a főzelék. gondolom az anyatej édessége miatt minden új ízt szivesebben fogadnak a gyerkőcök, ha az egy picit édes.

huu tegnap odaadtam Milánnak a hipp gyermektea névre hallgató porból keverhető cuccot. utána szagolom mien ouzo szaga van a gyereknek. :shock: néztem hogy van benne ánizs is. nyammm. 8)

amúgy nem akarom rászoktatni ezekre a cukros teákra sem, inkább csinálok neki teafűből, cukor nélkül... az instantba ki tudja mit raknak bele. viszont mivel elégcsavargósok vagyunk, néha talán egyszerűbb az instant teát összerázni némi bekészített-lehűtött forralt vízzel vagy babavízzel.

amúgy a babavíz olyan hülyeség szerintem... 1-1,5 literes, tök sokba kerül, és asszem max 2-3 napig használható fel, utána ugyanúgy forralni kell. melyik gyerek iszik meg ennyi vizet 2 nap alatt?? szerintem van olyan felnött is aki nem iszik ennyit...

mia_snow

na ki az aki hiányolt az elmúlt másfél hétben? most nem győzitek olvasni a szófosásomat, miii? :lol:

na jó eldugulok, nem osztom az észt tovább, mert még kiutáltok. :roll: felmosok. aztán panírozom a húst.

mia_snow

ANDOCA!!!!!!!!! iME A MORZSI. vAN ROZSASZINEL KOMBINÁLT IS LÁNYOKNAK.

1300FT A DM.BE, :lol: Kép

Kata&Milán

oszman777

Jó reggelt!

ma is ilyen jó kedvünk van!!! (és megint 6-ig aludt reggel :lol: :lol: )

Kép
bszilvi25

sziasztok!

szépek a babák!!!
andóca pü ment(muffinok)
szilvi jól néz ki a konyhabútor!!bár csak már mi is itt tartanánk!! a terv már megvan, de még korántsem tartunk itt. jövö héten belső pucolás, aljzatbeton, vizesek,burkolás festés…aztán konyhabútor..ááá azt várom a legjobban
egyik nap én is kiakadtam.az én gyögyörű lányos pofitú királylányomat aki full rózsaszínben volt-teszem hozzá-fiúnak nézték. nekem ez nagyon nehéz-szoknya, harisnya, s megkérdi szerényen-fiú?mit mondjak?ja és aztán megjegyzi,hogy jó sok maradt rajtam-erre Ruzsáné füstölgő fejjel továbbállt….
oszi tegyél már fel vonalzót, soha nem tudom mennyi idős Milán
napirend-hasonló mint miáéknál
7-8 kelés, szopi, 10-11-ig alvás, szopi. 12-13 körül egy fél-egy órás alvás, aztán 3,5,7 körül fél órás alvások. 8-kor fürcsi, 9,legkésőbb 10kor alvás.
meli a 4 hós kortól ajánlott gyümileveknél, teáknál az eu-s szabvány miatt van ráírva, de lehet adni.
teszek képet, ha feltöltött a gépem
most azthiszem szopi lesz, mert ébredezik a csajó

Kép
Kép
eyi

Eyi: írok Pü-t!!!!

[quote]j írta:övö héten belső pucolás, aljzatbeton, vizesek,burkolás festés…aztán konyhabútor..ááá azt várom a legjobban

ha egy jó brigád dolgozik nálatok, akkor ez kb 3-4 hét max. nem???
nálunk annyi volt. (akkor még dolgoztak rendesen) :roll: már nem!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2008.08.29 10:28-kor.
bszilvi25

EYI PÜ MENT. :lol: :lol: :lol:
VONALZOT NEM TUDOM HOGY KELL FELRAKNI,SOSEM TUDTAM MEGCSINÁLNI. :cry: :cry: :cry: :cry:
CSAJOK!!!

VALAKI NEM -E TUD PIZZA RECEPTET?AMIT MEG LEHET DAGASZTANI,KELESZTETNI A KENYÉRSÜTÖBE.
EGY LAPÁTOS A KENYÉRSÜTŐM,ÉS A NEVE HA KELL,CIATRONIC.
CSINÁLTATOK MÁR BENNE PIZZÁT?ÉN IGEN,CSAK NEM A GÉPHEZ VOLT A RECEPT,ÉS NEM VALAMI JOL JÖTT FEL.

OLTÁS:MI A PNEUMOCCOCUST INGYEN KAPJUK MEG.A 3HOS OLTÁSSAL MEG IS KAPJA 16.ÁN.JA MEG A ROTA IS INGYENES LESZ UGY NÉZ KI. :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Kép

Kata&Milán

oszman777

cuki mercike!
Kép Kép Kép Kép

ja és andóca!mi is anyatejesek vagyunk

Kép
Kép
eyi

Mia: Ez így van, de most már inkább a természetes cukrot tartalmazó gyümölcsöket javasolják édesítésre. Őszintén szólva inkább én is ezt teszem majd bele, mint cukrot... Persze majd minden kiderül, mikor odajutunk :D

Eyi: Kisfiúnak nézték a lányod? Hova tette a szemét az illető???? :lol:Tényleg édes kiscsajos a pofija is és, hát a rózsaszín ruhácskából azért illett volna neki leesni. Illetve, az én főnököm színtévesztő. egyszer volt a munkatársnőmön egy babakék felső, mire a főnököm megjegyezte neki, hogy milyen szép rózsaszín felsője van :lol: :lol: a másik hasonló sztori: Két főnököm volt akkoriban és mit ad isten, mind2 színtévesztő. Igenám, de nem ugyanazokat a színeket cserélik fel :D Egyszer telefonon konzultáltak, hogy miként kell bekötni egy rengeteg színű kisebb kábelből álló kábelköteget. el is kezdték szépen, de a végén csak nem akart működni a hálózat, mire rájöttek, hogy talán mind2nek kellene hívni valakit, aki jól látja a színeket, mert ez így soha sem lesz jó :lol: Szenvedtek vagy fél órát, mire ráeszméltek :D

Kép

Kép
bettica

Ja, Eyi: Ti is nagyon csinik vagytok!!!! Édi a lányod!

Kép

Kép
bettica

Oszi: Pizzatészta: 170 ml víz, 2 evőkanál olivaolaj, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 700 ml liszt, 8 ml szárazélesztő.
A mi kenyérsütőnkbe előszőr a folyékony cuccokat kell belerakni, aztán jönnek a szárazok. Nekünk jó szokott lenni. Pont ma csinállok pizzát :wink:
bluebox

Eyi: szép 'kisfiú' Mirabel! :lol: :lol: :lol: Na jó,. nagyon cuki. Köszi a recepteket. Nem tudom, hogy tudták fiúnak nézni.

Szilvi: Merci is nagyon cuki. Őt sem lehet fiúnak nézni!

Betti: képzeld el csak 1 órája kelt fel Kitti.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Kata: vonalzót úgy tudsz csinálni, hogy rámész valamelyik honlapra, amit látsz a mi vonalzónkon. Pl. www.babafalva.hu vagy www.nagyonbaba.hu és ott csinálsz babavonalzót, és utána a profilodnál beilleszted a kódot, amit kapsz!

Szólj, ha kell segítség.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

mi már megkaptuk mind a két rotát, de hol olvastad Kata, hogy ingyenes lesz?vagy doki mondta?mert nekem nem említette senki.nagyon boldog vagyok....
a pneumoról én is hallottam

csak a kezemben alszik el a picúr...pedig nemrég még letettem, s aludt-mikor még sokat aludt....még az a szerencse, elég neki két kör a szobában,igaz még fenn van mikor leteszem, aztán szép lassan elalszik, de ahhoz már nem kellek. ha alvásidőben elkezdem simizni a hátát, ordít, mikor felveszem már le is csukja a szemét..tud valamit,nem?nem semmi.rafkós a csaj. nálatok hogy megy az aluszi?

Kép
Kép
eyi

Andóca: Nem semmi :D Jól kidőltek akkor a lurkók :D Ja és képzeld, az a lány akiről beszéltem, hogy tegnapra volt kiírva, most küldött fél 12-kor sms-t hogy ma hajnalban megszületett a kislánya :D
Bence nem rég evett, most visszadőlt aludni :shock: Remélem nem lesz ennek böjtje, de úgy sejtem, hogy délután megint nem lesz alvás, csak amit most fog lehúzni... :( Drukkolok, hogy ne legyen igazam. :roll:
Ez a szeles idő lehet az oka, hogy így beájult mind2 gyerek a babakocsiban ;)

Kép

Kép
bettica

mutizok két képet!!!

ez nagyon jó lenne, ha élesebb lenne!! Kép
ez meg a bűzöző nézésünk! :lol:
Kép

EYI: MIRA TOVÁBBRA IS NAGYON SZÉP!!!!!!!!!! (MINT MINDIG)
bszilvi25

Kép
Vendég

Uhhh,visszaolvastam.Volt mit.

Olyan gyönyörűek a babák!És hát ezek a kiscsajok!(Mirabel,Merci)Irigykedem. :oops:

Bari:te milyen rohadt barna vagy!

Mia:én nem bánom,ha sokat írsz!Különben nem biztos,hogy így marad az esti kaja,de most ennyi volt.
A "fárasztást" meg kipróbálom. :lol:

Mutatom mindjárt miket vettem Máté babámnak.

Kép
melike

melike: a vonó!!!nem nagyon csak kicsit :wink: :lol:
Vendég

Erre gondoltam! :lol: :lol: :lol:

Kép
melike

Kép Kép Kép Kép
A kantáros gatyó új a többi turis és 3300 ft. az egész.

Kép
melike

Hol vagytok??????????????

Kép
melike

Melike: nagyon jó cuccokat kapott Máté!!!!
bszilvi25

Néha annyira fiúsakat veszek.És mi lesz,ha a tesó lány lesz?!(Nagyon remélem!)

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:25-kor.
hékás

Hékás:érdekes,mert nekem Máté olyan jót alszik már 2 óra hosszája. :lol:

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:25-kor.
hékás

melike én is ma voltam turiba...egy angol turiba meg egy ilyen kis lepukkantba is...két mosógép telt meg :oops:

már nem tudnám felsorolni miket vettem...mint tudjuk én hajlamos vagyok az ész nélküli vásárlásra!!

de a dm-ben kata tanácsára beváltottam a kuponfüzetemet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
első lépés a takarékos élet felé vezető úton :lol:
Vendég

dávidnak megint rossz napja van de most enni sem akar..11óta
Vendég

és csak és kizárólag fiús ruhákat vettem(kivéve egy rózsaszín talpasnadrág de azt ALUDNI) :lol:
Vendég

Bari:és mennyi péézt hagytál ott?Azért képet raksz?

Kép
melike

5körül ennie kéne és még eszébe sincs felkelni. :shock:
Imádom!

Kép
melike

egy helyen 5500.- másikon 2700.-
holnap majd fotózok és rakok :wink:
Vendég

Halihó??????????????

nincs senki??
délután csináltunk apával 2 videót a kicsiről (a fényképezővel - úgyhogy olyan amilyen)

ha van kedvetek nézzétek meg:
http://www.youtube.com/user/bszilvi25
bszilvi25

Sziasztok,

Szeretnék csatlakozni hozzátok, eddig olvasó üzemmódban működtem, de most már úgy érzem megérett az idő, hogy tartozzak valahova. Júniusi kismami voltam én is, 26-án született a kislányom, Kíra. Barival és Szilvivel már váltottam néhány levelet, és az egész társaság nekem nagyon szimpi. Szóval lenne néhány kérdésem Hozzátok. Lehet?

Az ok, amiért eddig nem írtam, az az, hogy ritkán jutok géphez, ill. hogy a terhességemet végig feküdtem, és egy kézzel nehéz volt gépelni. De már megy, asztalnál is. :)

ui: Még vonalzóm sincs... :(
tamaraildi

Tamaraildi:üdv. köztünk!Mindig örülünk az újaknak!
Mik a kérdéseid?
Hol laksz,első baba,miért kellett feküdnöd?

Kép
melike

Szilvi:tündéri Merci a videón és teljesen olyanok a grimaszai,vigyorai mint Máténak.Cuki!

Kép
melike

tamaraildi üdv köztünk részemről természetesen örülök neked!!

most jöttünk a madarász utcai kórházból:
dávid a délutáni evésnél,elkezdett fönnakadsz szemekkel, a szeméhez kapkodni és csupa köny és prosság lett a szeme!!
ez tartott 2 percig és utánna mint a katicabogár olyan pöttyös lett a szeme körül...felhívtam a doktornéninket aki sajnos nem volt otthon,ezért azt mondta menjünk be vele az ügyeletre.addigra elmúl.a kocsiban és a kórházban végig sírt csóri!!
egy aránylag szimpi dokit fogtunk ki elmondtam szóró szóra,hogy mi történt...ő ismét refluxra gyanakodott..mert a dolog evés közben egy félrenyelésnél történt!!szerinte attól ilyedt meg,hogy félrenyelt és valami visszaszaladt.azt mondta amig eszik gyarapszik,és nem hány addig nem tudnak semmit csinálni csak várni,hogy kinőjje,és a süritett tápot kell neki adni(ezt tudtam eddig is).azért vázolta azt is,hogy ettől meg lehet fulladni illetve gége görcsöt lehet kapni,tehát nagy katasztrófa is lehet belőle(köszi) de tenni ellene nem lehet.
nagyon megvizsgálta csórit...de makk egészségesnek látta,viszont mechanikai érzékeny tehát megsimogatom és vörös folt lesz rajta(ezt nem biztos,hogy kinövi),örökletes,teendő nincs vele!
ha rosszabodna a helyzet akkor kivizsgálják és kap valami savlekötőt vagy mit!!
nagyon nagynak is találta...ő is megjegyezte,hogy milyen erős,el sem hitte,hogy 2 hónapos.kérdeztem tőle,hogy nem baj-e,hogy nem "hurkás"azt mondta nagyon nem szeretik a hurkás babákat...örüljek,hogy ilyen.na ezek után gondolhatjátok,hogy ez a legkisebb örömöm az életben!!!
miután ilyen tragédiákat is vázolt PONT NEKEM,aki amúgy is ki vagyok már idegileg!!
ja elöttünk a vizsgálóban egy skarlátos kislány volt+ vizesre izzadta a ruháját a sírástól..kint fújt a szél
hát mit vétettem én,hogy ezt kapom???
most szerintem még ennyi örömöm sem lesz a babázásban,csak a rettegés marad,áááá nem birom
hát bocsi,hogy panaszkodtam...de kijött!!! mégegyszer bocs
Vendég

ja és azt is mondta,hogy esténként ha mélyen elalszik tegyek könyveket az ány eggyik oldala alá,hogy ferdén feküdjön,meg ne fulladjon..hát köszi szépen minden este alvó gyerekkel az ágyban szobát rendezni...áááá föladom.
és azt is mondta,hogy még rosszabodhat a reflux..még kicsi.
este remegett a cumisüveg a kezemben ahogy etettem.
én nem is gondoltam,hogy a félrenyelés ilyen komoly probléma pedi 3 gyerekem van.azt mondta az átlag napi 2 félrenyelés az már komoly gond..hát anni meg sajnos van
Vendég

remélem a sok hiba ellenére érthető volt :( :oops:
Vendég

Bari:ez elég ijesztő,de lényeg,hogy nincs nagy baj!
Különben elgondolkodtam,mert vannak napok,amikor Máté is félrenyel többször is!De mi köze van a refluxnak a félrenyeléshez??

Kép
melike

Köszi, hogy befogadtok.
Igen, első baba, kicsit túlkoros vagyok, 37 éves, szerintem a legidősebb köztetek.
Azért kellett feküdnöm, mert kb . a 18. héttől folyamatosan keményedett a hasam, ha felálltam, rögtön. De mindenért kárpótol a kislányom!

Szóval van néhány dolog, ami foglalkoztat.

Kíra minden este fürdetés után, amint kivesszük a kádból,sír, ordít, de nagyon. Mi lehet ez? Fázik? De ennyire?

A másik, hogy egyelőre csak anyatejes, de 100 ml-nél többet alig eszik, max 12at, és azt is naponta 6-szor, 24 órán belül. Nem kevés ez? Persze nem mindig mérem, napközben inkább. Pisivel, kakival olyan 5 kg (3070-el született), aztán pisikaki ki, és máris fogyott 250 grammot. És ez megy már kb 1 hete, nem tudunk 5 kg fölé menni. Cumisüveget, cumit egyáltalán nem fogad el. Ti milyet használtok? Avent, Nuk kipipálva, nem tetszik neki.

Császárosoktól kérdezném, hogy a has mikor megy le? Mert tőlem ma is megkérdezték, hogy mikor jön a kistestvér. Hát tényleg nem kicsi a hasam. Hozzáteszem 162 cm vagyok, és eddig max 52 kg voltam, terhesség végére 68, most kb. 56, de olyan arányosan megasszonyosodtam :), ami nekem nem igazán tetszik. Linea negra is megvan, nem beszélve a köldökömről...

Köszi előre is a véelmyényeteket, segítséget.
Ildi
tamaraildi

tamaraildi:de ha betakarjátok abbahagyja?szeret fürdeni?Nem csupán tovább maradna?Esetleg éhes?
Az evés szerintem 6x 100-120 nem olyan rossz.Mi jövőhéten 3 hónaposak leszünk és mi is 120akat eszünk csak reggel és este eszik többet.De hát látja doki meg védőnő,nem.Gondolom mondaná,ha nem oké.

Kép
melike

Az én Manómnak mindegy milyen cumi,cumisüveg. :lol:
Cumisüveg Aventes és olcsóbb fajta is van,cumi Aventes és Nuk is van.Mindegyik más formájú,de nem bánja.

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?