A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Mára elköszönök.Jó éjt!

Kép
melike

melike szerinte a félrenyelés tipikus tünet én ezt nem tudtam...tök lényegtelennek tartottam....köhint 3 és kész..de a doki szerint ettől gége görcsöt kaphat,vagy akár tüdőgyulladást.na ahogy ezt mesélte én már fehéredtem lilultam,a férjem azt hitte ott esek össze!!marha jó..kérdeztem mit tehetnénk ellene..a válasz semmit ...nőjje ki :twisted: :twisted: áááá aludni sem birok!!

tamara:szerintem, a fürdés utáni sírás tipikus,gyakori,és lényegtelen!!

cumi:minek ha csak anyatejes??
amúgy nekem a chicco jön be

asszonyos alak:a kor előrehaladtával(beszélek itt magamról is),egyre lasabb a regenerálódás...de idővel helyrejön az alakod,főleg ha egy kis tornát is beiktatsz.

evés:ha gyarapszik akkor neki ennyi elég.nem baj ha nem túl gyorsan gyarapszik,csak egyenletes legyen..

de ez csak az én véleményem,laikusként
Vendég

bár én lennék már 37 éves...de jó lenne!!!
akkor lesz egy 17 egy 11 és egy 4 évesem...jaj de várom...az sem fog érdekelni ha bokáig lóg majd a striás hasam!!!

mi az a linea negra?? :oops: :oops:
Vendég

jó reggelt. vagy jobbat... képzeljétek, mentem wcre és mit látok? megjött. pont 1 éve volt utoljára. negyedórát kerestem egy tampont. :roll:

Bari, Szilvi: tökjók a közös képeitek a gyerkőccel. nekünk alig van ilyen. :(

Bari nemá... ha egy baba mohón eszik, akkor simán előfordul félrenyelés.

Ildi:üdv köztünk. :) múlt héten nálunk is megállt Milán hízása, de most újra beindult. gondolj bele, hogy féléves korra kell duplázni a születési súlyt, úgyhogy jól álltok szerintem.

cumi: nekünk avent van. Bari, Milán is anyatejes, de van hogy lefejt tejet kap, meg már itatom teával, néha gyümilével is...

na megyek és magamba fordulok. :(

mia_snow

Sziasztok!

Bari: ne aggódj, nem lesz semmi baj!

Ildi: üdv közöttünk! Csinálj vonalzót! Nekünk sem fogad el cumit, sőt tőlem nem volt hajlandó cumisüvegből sem enni. Anyukámtól elfogadta.

Mi is 100-130 eszünk, pedig mi már 3 hónaposak vagyunk! Viszont mi átlag 7x eszünk. Ez szerintetek nem gond? Mikortól kell átállniuk a 4 óránkénti evésre? Mert Kitti még nem bírja ki!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Ma vagyunk 3 hónaposak!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Mia, Stella: boldog hófordulót!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Köszi a válaszokat.
Bari: cumisüveget azért szeretném, hogy szokja, és este még kevesebbet eszik, és üvöltve, püfölv. A dokinő azt mondta azért, mert kevés a tejem, pótoljunk cumival. De nem igazán megy.
Linea negra: az a barna csík, ami fut felfelé a hason.

aki anyatejjel szopiztat: csuklásra nem tudtuk valami jó módszert, ahelyett, hogy kaja után fél órával megint cicire tegyem?

Mia, Stella, Andóca: gratulálok a 3 hónapos babákhoz!
tamaraildi

kösönjük a köszöntést, Stella, Andóca nektek is boldogot.

tamaraildi: azt olvastam, hogy a babákat nem zavarja a csuklás, így én nem teszek ellene semmit. pár perc után elmúlik neki.

az esti szopinál Milán is csinál ilyesmit, csapkod, stb, de ha megnyomom a mellem, jön belőle, szóval nem ez a gond. legalábbis nálunk.

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:26-kor.
hékás

hékás...nem tudom miért velünk történik de a kajával kapcsolatban,minden gyerekem problémás volt.amúgy majdnem minden gyerek refluxos(doki szerint),csak kérdés,hogy kinek hova fejlődik,múlik vagy nem...természetesen vázolta,hogy az ilyen gyerekek hajlamosak a bölcsőhalra is meg egyéb szörnyűségeket...úgyhogy ha mégis kivizsgálásra lesz szükség a madarászba tuti nem viszem...csak sajnos az van a legközelebb kocsival oda érünk be hamar.
de már keresem a neten a magán kórházakat,nem érdekel mibe kerül csak ember számba vegyék a gyereket ne mint valami tárgyat kezeljék nulla higiénia betartásvával,mert a madarászra bizony ez jellemző
Vendég

amúgy most azt mondta a 24 órás szondás vizsgálatot csak annak csinálják aki nem eszik,bukik,vagy nem fejlődik...egyébként nem
Vendég

Sziasztok!

Mia, Stella, Andóca Boldog Hófordulót!

Hát a kajálással én sem vagyok megelégedve, mert Marcus is csak 120-130ml-ket eszik. Az utóbbi két nap meg még azért is meg kell kűzdeni, hgy ezt megegye. Nem tom mi van vele, de ha a hétvégén is ezt csinélja elviszem a dokihoz szerintem. Jah és nálunk a kaki még mindig nem megy nem tudom mivel könnyíthetném meg neki a dolgát. Sajna a barack nem nagyon tetszik neki. Ha van esetleg pár hasznos tanácsotok szivesen fogadom!

ancsika82

Bari: ne aggódj biztos minden rendben lesz! És nem kell mennetek

ancsika82

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:26-kor.
hékás

Mondjuk tényleg ilyesztő amiket a doki mondott nektek, de Dávid szépen fejlődik és erős kissrác!!! :wink:

Ildit üdvözlöm én is!!!

ancsika82

hát nem tudom mi lesz!4
azt mondta ha gyarapszik és nem bukik akkor nem kell semmit tenni ugyanis gyógyszer erre nincs,csak akkor adnak gyógyszert ha bukik vagy nem gyarapszik.na majd a mérésen meglátjuk mi lesz!!
azt a doki is mindta,hogy bár egy deka háj sincs rajta de izmos nagydarab erős gyerek ki volt akadva,hogy milyen erős!4
ennyi negatív után már mondjon valami jót is!!
fulladás,tüdőgyulladás,gégegörcs,bölcsőhalál...és ezeket 20 perc alatt mesélte el...ez egy évre is sok még hallani is,szerintem ha ismert volna ilyeneket el sem mer mondani.
úgy átvizsgálta csórit mint még senki!
a sírásnak nem tulajdonított jelentőséget..azt mondta egy kis eszes erőszakos gyerek,szerinte a korát meghazuttolóan értelmes..a fiam volt ilyen
Vendég

Bocsi kicsit fáziskésésben vagyok :lol: :lol: :lol:

Jah eddig mi még csak az almát és a barackot próbáltuk a sérv miatt nem mertem mást, nehogy a belecskéit nagyon megzavarja. Szőlőt? összenyomkodva a levét???

ancsika82

már nem tudom a kajával is mi legyen mert auzt mondta a refluxos gyerekek hajlamos az allergiára,főleg a tej allaergiára
Vendég

Kép

egy mai kép..
Vendég

áH BARI!!! éDES EZ A FIU. :lol:
NAGYON.
DE KURVA ZSIVÁNYNAK LÁTOM,ÁM. :lol: :lol: :lol:
MAJD HOLNAP JÖVÖK LEHET.
PUSY

Kata&Milán

oszman777

Próbálok feltölteni fotót, de nem megy Túl nagy a méret?

[/b][/i][/u][/quote][/url]
tamaraildi

Sziasztok!

Mia:nekem is ma jött meg!
Tényleg olyan sokáig tart ilyenkor?Nem szeretném.Pénteken gyantázásra be vagyok írva. :oops:

Csuklás:Máté is sokat csuklik és igenis zavarja egy idő után.Sajnos ő fél óráig is csuklik és semmivel nem múlik el csak a citromlével.Néha adok neki.

Bari:Dávid tündéri!

Kép
melike

Ma megint vettem valamit Máténak! :oops: (Mama fizeti. :wink: )

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:27-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:27-kor.
hékás

Brigi, tényleg elkél a segítség.
Bari: Dávid klassz kisfiú, nem úgy néz ki, mintha bármi baja lenne.
tamaraildi

hékás az egy barna "páncélos" tekibéka :lol:
Vendég

Valaki kérdezte hogy mi mért kapjuk ingyen az oltást,
a pneumoccocust azért mert szivzöreje van Milánnak,és igy nem kell érte fizetni. De a rotát is igy megkapja álitolag.

5 megbetegedés van ami miatt ingyenes lehet az oltás. :lol: :lol: :lol: :lol:
És köztük van a szivzörej is.
Egyébként nem gázos ez a szivzörej,kinövi.
el lehet élni vele 100évig is.

Kata&Milán

oszman777

melike!!! mit vettél Máténak???

Egyébként ti veszegetitek már az őszi ruhákat. Én erre vagyok most rá állva,már vettem egy pár jo rucit. Kis térdepelős nacikat.Kabátot meg ilyeneket. :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

xxx
hékás

xxx
hékás

Én meg csak szívesen vásárolgatnék, de mivel autóm itthon nincs, ahol lehetne venni az meg messze van gyalog. Busz az kizárt ilyenkor álllandóan csurig van, meg már megszoktam az autót. Szóval sajna én ritkán tudok vásárolni Marcusnak. Még az a szerencse az unokatesóm mindig ellát újabb darabokkal amiket az ő babája már kinőtt. :wink: :wink: :wink: :shock: :shock: :shock:

Kata: akkor a szívzörej nem olyan vészes dolog, honnan tudtátok meg hogy az van neki? Vagy születése óta tudjátok? Olyan rossz hogy nincs vonalzód, nem tudom sosem mennyi idősek vagytok :cry: :cry:

Melike: muti mit vettél!!!

Bari: Dávid nagyon pasis ruciban van szuper jó!!!És a mosolya is édi, ha így tud nevetni akkor talán tényleg nincs olyan nagy baj :wink: :wink: :wink: :lol:

ancsika82

Holnap én valószínű nem leszek, mert megyünk a házunkhoz takarítgatni. (Ezt úgy írtam mintha mindennapos látogató lennék :? :? :? :? :? :oops: :oops: :oops: :oops:) Talán el tudom készíteni a fürdőről a fotót, mert már kész van csak ki kell takarítani. Szerintem szupi lett!!! Majd hétfőn dobok róla képet! Képzeljétek már mindennel majdnem megvagyunk, csak a csillárok és a villanykapcsolók nincsenek felrakva, pedig a férjem báttya villanyszerelő. Már százszor szóltunk neki, de a füle botját sem mozdítja olyan mérges vagyok rá. Pedig az én férjem is már tök sok mindenben kisegítette ő meg ennyire nem képes. (Na de nem untatlak ezzel benneteket! )

ancsika82

Két hónapos babának szerintetek mennyi az alvásigénye? Kíra szinte egész nap alszik, az előbb álmában etettem meg, úgy-ahogy.
Hamarosan küldök fotókat, Brigi segít, én béna vagyok lekicsinyíteni.

Nálunk is talált a gyerekorvos szívzörejt, voltunk is az I. sz. klinikán, azt mondták kinövi. A pneumóért így nem kell fizetni, de a rotáért igen.
tamaraildi

Sziasztok!

Hékás! Merre felé laksz, hogy az Árkádba jársz vásárolni? :shock: Merthogy én is oda járok. Valamiért úgy emlékeztem, hogy te Budán laksz. Anyós :twisted: . Én még az elején kijelentettem anyósnak, de még anyunak is, hogy a gyereket lehet nézni de sem etetni (há-há nem is tudnák, mert még szopizik :lol: ) sem elaltatni, sem dajkálni. Ölbevenni, ha én megengedem. Lehet, hogy túl kemény (bunkó? :oops: ) vagyok, de pont az ilyenek miatt nem engedem. Így mondjuk eléggé Marcihoz vagyok kötve, de a lelki békém ennyit megér nekem.

Eyi! Mi is így jártunk. Marci talpig kékben, vagány gatyóban és kapucnis kardigánban, mire egy öregasszony: de szép baba! Kislány? :twisted:

Melike! Szép rucik! Én is vásároltam már őszi cuccokat. A kinőtteket meg fájó szívvel elajándékoztam. :cry: Nálunk valószínű, hogy nem lesz tesó, így nem érdemes tartogatni. :cry:

Tamaraildi! 37 év? Nyugi, nem te vagy itt a legidősebb. :oops: Stella meg én lekörözünk. :? Szerintem nem kevés a kislányod súlya, a szopás mennyisége miatti aggodalmam meg nekem egy csapásra megszűnt, amikor visszavittem a mérleget. Marci néha 3 (!!! :shock: ) percig szopik, néha elgondolkodom, hogy vajon mennyit lehet ennyi idő alatt enni, de mivel szépen nő a súlya, nem foglakozom vele. Esti cicicsapkodás nálunk is van, eleinte én is azt hittem, hogy a kevés tej miatt. Adtam is a pótlást rendesen, amit rendszerint visszabukott. Aztán abbahagytam a lefejt tej pazarlását és így is végigalussza az éjszakát. Szerintem nálunk a fáradtság miatt van ez a verekedés a cicivel. A hasam nekem is löttyedt a műtét után, szerintem csak tornával fog lemenni, a barna köldök meg csík viszont pár napja elmúlt.

Bari! Nem semmi, hogy mik történnek veletek! Azt azért ne feledd, hogy az orvosok mindig elmondják a legrosszabb eshetőségeket, hogy ne lehessen azt mondani, hogy nem lett a szülő tájékoztatva, de ezek csak a legritkább esetben szoktak bekövetkezni. A Madarászt meg ne szidd addig, amíg nem voltál a Heim Pálban. :? :evil:

Az itteni babák közül szinte Marci a legidősebb és úgy irígylem azokat, akiknek már forog a babájuk. Marci nem hajlandó. Hátról hasra legalább gyakorol, de hasról hátra egyáltalán nem. Ha hasra fektetem egy idő után óbégat, hogy fordítsam vissza. Tudom, hogy vannak eltérések, meg mindenki máshogy fejlődik, de én már türelmetlen vagyok. :oops:

Ti szoktátok néha a babák szemében azt látni, hogy haragszik rátok? :? Lehet, hogy hülyeség , de néha, ha nem azt történik, amit Marci akar, olyan szemrehányóan néz rám. :shock: Nem sír, nem nyűgösködik, de ahogy néz.... :roll: Az van benne, hogy: hát anya az ilyen, aki ezt teszi velem. Ilyenkor olyan rossz anyának érzem magam. :cry: Ma is pl: reggel 8 óta fent van, délben aludt fél órát, látom rajta, hogy tiszta álmos, dörzsöli a szemét, stb. Beraktam az ágyba, hogy aludjon. Csönd. Fél óra múlva ránézek, hogy mi van, hát ébren fekszik az ágyban és szemrehányóan néz. Amikor föléhajolok, esküszöm, hogy még a fejét is elfordította. Na, de anyát nehéz megtörni, kimentem a szobából, hogy majd elalszik. Fél óra múlva vissza, még mindig ébren. De rafkós nagyon a gyerek, már tudja, hogy anyát mosollyal le lehet szerelni durcizás helyett :oops: , így aztán addig vigyorgott, míg kibulizta, hogy kivegyem az ágyból. Most itt játszik mellettem a játszószőnyegen, hulla álmos, nyüglődik, de hálásan néz rám. :roll:

Nem kétséges, a fejemre nőtt. 8) :oops: :evil: :)

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Montana: ez az, sajnos én teljesen rákattantam a mérlegelésre, amit Kíra annyira utál, látszik rajta, néha sír is, ahogy ráteszem.
De fogalmam sincs, mennyit eszik, mert furcsa módon akkor is 100 körül, ha be van durranva a mellem, és akkor is, ha puhának érzem. Nem értem.
A fejést utálom, és miután a cumisüveget nem fogadja el, így nem is fejek. Szerntetek kellene? Attól fokozódna a tejtermelés?

Bari, mi az I-es gyerek klinikán voltunk, 2 probléma miatt is, és mindenki nagyon kedves volt, pedig vagy 4 doki kezei közé is kerültünk. Valahogy látszott, hogy gyerekekkel foglalkoznak, beszéltek hozzá, ahogy vizsgálták.

Milyen őszi cuccokat vásároltok?
tamaraildi

Sziasztok!!!
Már irni akartam,mert valaki kérdezte hogy mi van Szilváékkal,tudjátok az ikrek.
Ők a korházbol egyenesen az anyukájáék költöztek,Hajduszovátra.
ÉS MINT MONDTA AKKOR,HOGY MAJD OKTOBERBEN JÖNNEK HAZA MAJD DEBRECEBNBE.BIZTOSAN FOGNAK JELENTKEZNI. ÉN NAGYON VÁROM MÁR. :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

tama.minnél többet szopcsizik a baba,illetve fejed,annál több,és több tej termelődik.
bocsi de fél kezes vagyok,most. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Mutatom a mai vételt.Jó vastag. Kép

Kép
melike

Sziasztok!

Monti: nekünk is van/volt ilyen. De már írtam!!!! Nagyon komoly!!! :shock:

Tamaraildi
: szia!!!

Mia, Stella, Andi: Boldog 3. hófordulót!!!

ma voltunk apuméknál, és már nagyon vártam, hogy hazaérjünk!
(olyan messze laknak, vagy 100 km) - :twisted: :twisted: :twisted: már szegény gyerek is teljesen kivan. Megetettem, és alvás helyett az ágyában sírdogált egy csomót mire elaludt!

egy mai kép a kicsiről
Kép
bszilvi25

nagyon csini mercike :lol:

monti:voltam a heim pálban!de bent még nem feküdtünk csak a betesdában a madarászban és vácon,nem dáviddal hanem a másik kettővel,hol evvel hol avval :o
igen én is úgy érzem,hogy a legroszabb eshetőségeket is elmondták...mert egy fogfájást is simán le lehet vezetni a halálig nem??

melike mellényt én is vetem,már a felét el is raktam azoknak amit túrtam de mindjárt dodok képet
Vendég

monti dávid is csak HASRÓL HÁTRA tud fordulni!!visszafelé nem megy csak oldalig!
most akartam lekamerázni természetesen nem fordult...de amikor lemerült a gép akkor rögtön kétszer is átfordult :twisted: :twisted:

ezért most ruhát sem tudtam fényképezni :?
Vendég

Bari remélem töltöd a gépet és látok még ma pár ruhát!

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:28-kor.
hékás

a gép utolsó lehelletéből még ennyi telett
Kép Kép

mögötte ott van még egy kupac az asztalon na azt mire széthajtogattam lemerültem :o

amúgy ezek nagy méretek 74,és a csikosak kivül puhák belül béleltek
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:28-kor.
hékás

na azért a háttérben ott figyel a rózsaszín cumitartó :lol: :lol:
Vendég

Áhhhhh,bepisilek!!! Nézzétek a megasztárt a tv2-ős. most. :shock: :lol:

Kata&Milán

oszman777

Bari:nagggyon jók!!!

Oszman:mi is szakadunk a röhögéstől,de csak halkan,mert Máté alszik!

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?