A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Ja és még mindíg nem vagyunk 8 kg-ok sem! 7720 és 73cm. de nem csoda,hiszen meg sem áll egész nap.csak mikor alszik! A fogak meg csak úgy záporoznak.nincs 1 nap szünet sem. most tartunk a 7 fognál,de már jön a 8. de már totál kivagyok a kialvatlanságtól! és még a felénél sem járunk!Hol van még az a 20. fog? :cry:
Na megyek mert van ezer dolgom!
Puszi mindenkinek!

KépKép
dudu_84

Copfi Draga, élvezd ezt az igazi csodát, az élet legnagyobb ajándékát! Gratulálok, kivételes örömökben van részed, még ha nehéz is! Micsoda sorsszerű véletlen, hogy a két manó 1 napon született! Kiváncsi lennék a horoszkópjukra és arra, hogy milyen "kapcsolatban" állnak egymással....
Sok boldogságot!

Felnyerítettem mikor megláttam a munka hősét, Fannit..... :D :lol:
Kész vagyok tőle..... micsoda csajszi, eldobom az agyam!
Szaffi már biztosan szétpüfölte volna a gépet, majd ráadásként meglocsolja teával... Nálunk már annyi minden műszaki cikket tönkretett 1 mozdulattal :?
Szóval Fanni csúcs!!!

Látom, Bálint élvezi a lányok kényeztetését! Olyan kis karakán, pasis! Úgy látom harc lesz a kegyeiiért....

Dudu, nagyon csecse a kecótok!!! Tetszenek a színek, merészek és egyben jól harmonizálnak!
Na, én már egy szót nem mertem szólni, hogy Szaffi a legvékonyabb.... Látom Lilivel még megküzdhetnek a címért! Detto ez a helyzet! Nem tudok már több kaját belenyomni, szinte rohanok utánna, hogy játék közben is egyen, de nem hízik! 7700-7800 g között mozog! Úgyhogy kettecskén kullogunk a sor végén! Mondjuk arra gondolok, hogy később nem lesznek sulyproblémáik :wink:

Kép
h.bogesz

Lányok bocsesz a reklámért, de ha férjeiteknek, vagy nektek, esetleg gyerkőcöknek gokartozni támad kedvetek, akkor keressétek fel Bp legújabb fedett gokartpályáját, amit 1 hónapja nyitott a párom!
Kukk Ide: http://g1kartcenter.hu/

Kép
h.bogesz

H.bogesz, Dudu: Fannit se hagyjuk ki a sorból az éppenhogy 8 kilójával :lol:
Mi holnap megyünk a gastroenderológiára, kiváncsi vagyok ott mint mondanak, de ezzel befejeztem az orvoshoz-vizsgálatokra való járást. Ha levékonyozza a doki holnap Fannit, tuti kiröhögöm és már fordulok is kifelé :wink:

Dudu: nagyon szép a házatok! Szeretem az ilyen élénk merész szineket! Én sajnálnám eladni.

horvviki

Lányok, majdnem elfelejtettem megkérdezni: lesz 1 éves tali????
Gondolom már mindenki megjött a nyaralásból és talán ráértek! Én nagyon élveztem a múltkorit.......
Jó éjt nektek!

Kép
h.bogesz

Én benne vagyok a taliban!!!!

(Csak most ne én szervezzem, mert időhiányban szenvedek...)

horvviki

Sziasztok!

Súly...
Enikő sem túl kövér baba... de azért 8 kiló fölött van valamicskével. Benedek ennyi idősen csaknem 12 kiló volt. Nem jelent semmit, 2-3 éves korra nagyjából kiegyenlítődnek a súly- és magasságbeli eltérések.

Viki!
A képetek nekem is nagyon tetszik.
Találtam is egy hasonlót...
Kép

Nálunk most Beni kattant rá teljesen a gépre, 3 évesen profibban egerezik, mint az anyja :)
Encsi fogacskákkal küzd, múlt éjjel is fönt voltunk fél4-5-ig :shock:

Kép
Kép
pfranciska

Dudu: Szép! Ha érdeklődnek,akkor bizti el fog kellni. Mi anyukám lakását áruljuk, de mégcsak meg se nézte senki...rengeteg eladó lakás van.

Bogesz:Klassz a pálya! :)

mamiblue

Sziasztok!

Megjöttünk a gastroról. Ismét hízott Fanni, most 8100 gramm már :lol: Az ottani dokinéni nem találta vékonynak, szerinte arányos a magasságához képest. Végigtapogatta Fannit, azt mondta nem vékony, de mintha kicsit "laza" lenne, de jó izomzatú... (Valami zsírrétege kevés, vagy micsoda :roll: ) Na most ebből igazodj ki. Szerinte nincs gond, de azért egy hónap múlva vigyem vissza kontrollra, megnézik mennyit hizik addig.

Franciska: nálunk Fanni már jobban kezeli a gépet, mint a nagymama. Mindig "szól" anyukámnak, hogy rakjon be neki zenét, de anyukám nem ért a géphez. Fanni ilyenkor megfogja a mama kezét és az egérre rakja, hogy ott kell kattintani és akkor lesz zene :lol:

horvviki

sziasztok

elökerültünk mi is, átköltöztünk egy nagyobb lakásba, most már berendezkedtünk...
ma voltunk az egy éves kontrollon, 77cm és 11 kilo a csöppség :lol:

mindenkinek gratula az egy éves szülinaphoz

mi ma ünnepeljük meg, csokitortával :wink:
nora80

mndenkinek nagy grat a szülinpokhoz!
Mi is megéltük az egy évet!
Majd részletezek holnap.... :lol:
egyenlőre képek :wink:
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

http://freevlog.hu/video/15615.html

ja és a szülinapi videó
Vendég

Sziasztok lányok!

Copfi, nagy-nagy gratula, édes a kis csöppség (meg a pici is :lol:), és külön poén, hogy egy napon van a szülinapjuk.
További gratulák az újabb kis egyéveseknek - lassan már mindenki betöltötte, nem? Mi eléggé a sor végén kullogtunk tavaly ilyenkor, amikor szülni kellett, szóval szerintem már minden pocok vénült egy évet. :D

Kilók: mi is épp csak elmúltunk 8 kila, szóval ezt a tábort erősítjük. :)

Fannitól én is szétröhögtem magam - nálunk ezt hasonlóképp nem lehetne megvalósítani, mint többeknél, a laptop nem élné túl az egy percet, az tuti. :shock: :lol:

Dudu, Mamiblue,
jó dolog a lakásárulás, csak nagyon vigyázzatok, milyen honlapon hirdettek, mert van köztük egy csaló (legalábbis én tapasztalatból erről tudok), amelyik úgy csinál, mintha ingyenes volna, aztán hónapokkal később benyújtja a számlát. Sokakról próbálnak így pénzt legombolni, szóval csak óvatosan!

italoman

Hali!

Ildikó: mi csak 1 helyi ingatlanirodában hírdetjük, de köszi, hogy szólsz!:)

Csoki: Jó a videó! Te libegsz ott mögötte 1 szél rövidnadrágban...jól lefogytál, bár én elötte sem láttalak!:) Jól látom, hogy Maja balkezes? Egyébként Sebit nem érdekelte egyik torta sem, így a mázolás is elmaradt. :(

Nora: Micsoda előrelépés :) Milyen idő van most arrafelé? Nem sültök meg?

Én ma csináltam egy negyedórás videót Sebiről, ahogy játszik, elég uncsi, de nekem olyan édes, ahogy tesz-vesz! Meg ültettünk 5 db facsemetét...termékeny nap volt!

mamiblue

Judit!
nem nem én vagyok hanem az ikertesóm.
Igen határozottan balkezes. Mindenért avval nyúl. Abba teszi át a tárgyakat és avval a kezével eszik.
Vendég

Judit,
akkor jó. :)

Bal- és jobbkezesség: én azt olvastam valahol, hogy ez elég sokat változik az első néhány életévben. Van úgy, hogy szegény szülő már-már azt hiszi, na, most már tuti, hogy ezt vagy azt a kezét használja a pici, de aztán megint változik, s csak kb. négyéves korra vagy még később alakul ki biztosan.

Csajok,
mi lesz a talival? Helyszínötletek?

italoman

Balkezesség: Ez érdekes. Én balkezes vagyok, és még egyik gyerek sem örökölte tőlem. De igazából csak írni szoktam balkézzel, minden mást pld. kést,ollót mind a 2 kezemmel használom. Tehát még én sem tudom eldönteni, hogy balkezes vagyok-e :)

tali: hát...nekem gyerekfüggő! Először is kell aki megszervezi!

mamiblue

tali bennevagyok.
én se apa se balkezes......
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Megkezdődött a suli, így kettecskén maradtunk Ádámmal. Márkot fájó szívvel elengedtem a suliba. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan eltelt ez a nyár (is), legalábbis a szünet, mert a jó idő még szerencsére itt maradt. Most megint visszaáll minden a régi kerékvágásba, nekem is meg kell szoknom újra a 6 órai kelést, mert a szünet alatt igencsak ellustultam, 8 óra előtt nem szoktunk felkelni, szerencsére Ádám is partner volt a dologban, ritkán kelt fel hamarabb.

Én is bal kezes vagy, de csak az írásra használom a bal kezem, minden mást jobb kézzel csinálok. Tudok jobb kézzel is írni, csak kicsit csúnyácskán. (Nem mintha olyan gyönyörűen írnék egyébként.)

Na a szómenésem befejezem.

Végezetül: Csokinyuff: boldog szülinapot Majácskának!

Kép
Kép
márkanyuka

Jajj, majdnem elfelejtettem írni, hogy tegnap nálunk is megvolt a nagy szülinapi buli, a Márknak egy kicsit megelőlegeztük, mert neki igazából 3 hét múlva lesz. Szép volt, jó volt, de a végére kipurcantam. Ennyi mosatlan kb. egy lakodalomban van. 3-szor kellett mosogatóvizet csernélnem, de még így is maradt két tepsim, azokat majd ma elintézem. Így is 6 óra után végeztem.

20 perc múlva becsengetnek. Én úgy izgulok, jobban mint a Márk. Új tanítónénik lesznek, másik teremben lesznek, mint eddig voltak, igaz az előző mellett 1 teremmel, viszont a napközi egy másik teremben lesz, 2 emelettel lejjebb, vagyis a földszinten. Ez azt jelenti hogy mások használják délután a termet, ezért a padban nem lehet semmit sem hagyni, így mindig kell vinni az "aktuális" felszerelést (gondolok a rajz, illetve a technika felszerelésre, ami eddig cipősdobozban volt a padban). De azért bízom benne, hogy minden gyerektől be fogják szedni és a szekrényben fogják tárolni. Na nem dumálok többet, mert gondolom senkit nem érdekel, még a végén ki fogtok utálni a topicból.

Kép
Kép
márkanyuka

ja, majdnem lemaradt Maja másik szülinapi ajándéka tőlem.
:lol: :lol:
Kép

a tali nekem mindegy hol lesz ugyis mesze van....
csak valaki szervezze meg....
Vendég

Hello!

Csoki: :) Hogy halad Maja a mozgással...bocs, lehet, hgoy írtad, de most csak átfutottam a hsz-eket!

Márkanyuka: Engem érdekel a suli! Fontos dolgok ezek a gyerekeknek, de ma mondta nekem egy szülő, hogy minket lehet jobban megvisel mint őket! Mati is ma ment először a suliba. Reggel 8-kor volt az évnyitó, ott mondott verset, utánna busszal vitték át őket a suliba...tetszett neki!

Vajon Mandaláéknak hogy rendeződött a suli...bekuksizok a másik topikba, ott biztos leírta, hogy sikerült-e intézkednie?!:)

mamiblue

Márkanyuka,
már hogy a bánatba ne érdekelne minket, amit írsz? :) És egyébként is, kiutálni a topikalapítót?!? Inkább hálával tartozunk neked. :wink:

Úgy látszik, sokan vagyunk itt balkezesek, én is csatlakozom. Azzal a különbséggel, hogy én mindent bal kézzel csinálok (néha kettővel :roll: ).

Ha senkinek sincs gerjedése rá, én bevállalom a taliszervezést, csak adjatok tippeket, hogy ki miféle helyszínt és időpontot látna jónak. Meg jó volna, ha minél többen rábólintanátok, hiszen nyilván csak úgy van értelme, ha sokan lennénk. Apropó, még a babák születése előtt gyűjtögettem az elérhetőségeket egy táblázatban. Aki azóta jött, és nincs benne, vagy aki valamilyen egyéb okból kimaradt, az elküldhetné az adatait priviben (teljes név, mobil + ha van, akkor iwiw és messenger).

italoman

Csajok (Mamiblue, Italoman) aranyosak vagytok. Csak már így is olyan kevesen írunk a topicba, félek nehogy úgy járjunk mint a júliusiak, ahol emlékezetem szerint nagy viták voltak abból, hogy egyesek nem voltak kiváncsiak a másik életére, gondjaira, csak és kizárólag a kicsikre. Na mindegy. Én szíveses olvasok mindenkiről mindent, én amúgy is kiváncsi természet vagyok (ikrek), a Nők lapját is az utolsó betűig kiolvasom.

Majd teszek fel szülinapi képeket is, csak még nincsenek feltöltve a gépre.

Képzeljétek hogy jártam. Tegnap vettem CBA-s rizst, nagyon szép fehér szeműek voltak, olyan mint a SOS (amúgy én mindig SOS-t szoktam használni, k..va drága, de jó minőségű, tiszta, nincsen benne fekete, rossz szem). Kimértem 35 dkg-ot (CBA) rizsfelfújtnak, otthagytam a mérleg tálcájában, amíg megittam a kávémat. És képzeljétek egy fehér kukac mászott ki belőle. Hát azt hittem rögtön szívinfarktust kapok. Iszonyatosan undorodom mindenféle kukactól. Kukac agyonütésre került, a rizs pedig kidobásra. Szerencsére volt még SOS rizsem is, így abból főztem meg a rizst. És több mint 400 forint volt a rizs. Felháborító. Nekem valamiért nem jön össze mostanában a rizsfelfújt, mert a múlt héten is akartam csinálni, akkor pedig a tej volt már savanyú, pedig aznap járt volna le. Amúgy megfigyeltem, hogy a Tesco tejre olyan hosszú szavatossági időt írnak, hogy már előtte nap megsavanyodik. Már többször jártam így.

Azt hiszem megyek vasalok, mert augusztusban nem volt időm rá, amikor Ádám aludt, akkor a Márkkal matekoztunk.

Én is kiváncsi vagyok, hogy mi lett Mandaláékkal, Mamiblue, ha találsz róluk valamit, akkor írd meg légyszi.

Italoman: ha nem én, akkor más úgyis létrehozta volna a topic-ot, de úgy látszik én gyorsabb voltam és örülök, hogy ennyien tagjai vagyunk, még ha sokan csak nagyon ritkán jönnek, de gondolom más gondjaik is vannak, na meg persze a kis diktátorok nem hagyják anyukájukat gépezni.

Kép
Kép
márkanyuka

Hello!

Mandaláról: Sajnos még nem volt időm keresgélni...kicsit sok most nekem ez a sulikezdés!Tegnap este fél 9-ig szülőin voltam...utánna még rendezgettük a cuccokat...brrr...

A júliusiak átmentek egy másik oldalra, egyszer én is bekukkantotam és mintha vmi ilyesmit írtak volna. Evvel én úgy vagyok, hogy ha nem kiváncsi rá, nem kell elolvasni!:)

Márkanyuka: Én nem szoktam friss tejet venni, mert attól fáj a csajok hasa, én laktozmentes tartós tejet veszek...

Jajj, rohannom kell suliba Tildusért!

mamiblue

Köszönöm a kérdést!
Megtette első lépéseit egyre biztosabban lépeget.
Végülis egy éves nincs lemaradva.
Ha nem biztos akkor még inkább mászik.

kukac :shock:
durva....
még a tescoba voltam pénztáros, egy ürge visszahozta a pizzás meg a virslis fornettijét. Televol,tundoríto nagy fehér kukacokkal.
Soha többet nem vettem fornetit egy darabig még biztosan nem is fogok.....
Én ienek után márbeleképzelem ha nincs is ott.

elkezdtem egy tanfolyamot, és dolgozni is akartam menni a müllerbe kerestek részlegvezetőket. Tökéletesen paszoltam volna a képbe, de maját nincs kire biznom mivel a hugom s anyum is elkezdett dolgozni. :roll: igy vissza kellettt mondanom. :cry:
Vendég

Sziasztok!
Találkozóban benne vagyunk, az előző is tökjó volt.

Képzeljétek, bővül a család, na neeeem, nem kistesó jön, hanem sorra születnek a kiskutyák. Még anno Nóriék puliját fogadtuk be, amikor mentek ki, és ma délelőtt elkezdett fialni. Eddig kettő van, de még nagyon nyugtalan a kutya, szerintem még lesz több is.

Különösebben nincs semmi velünk, most voltunk nagypapánál 3 napot Mikófalván, sok régi ismerőst meglátogattunk, nagyon jó volt látni őket. Kicsit messze van tőlem most mindenki, még a pestiek is :( de nem sírok, sajnos mindennek megvan az ára, a szép lakókörnyezetnek is...

Copfi, külön gratulálok a kisbabátok érkezéséhez! És minden egyéves lurkónak jó egészséget kívánok!!

Judit, kb 1 hónapja kérdezted (ááááááááááá, több), hogy mi a férjem ötlete a ház hűtésére, de akkor nem írtam le és azóta már sokszor eszembe jutott, hogy milyen tök voltam mindig, de most leírom: hideg vizet akar keringetni valami ventillátoros kütyüben (én ennyit értettem meg belőle, a falakban nincs cső).

Nyaralni mi az Őrségben voltunk,, kb semmit se csináltunk egy hétig, még étterembe is alig mentünk, inkább főztünk bográcsban! (talán írtam már ezt, bocs).

Lakáseladás: mi a volt férjemmel a közös lakást végre eladtuk. Hirdettük privát is, végül ingatlanirodán keresztül ment el. Sokan nézték, végül az árból kellett elég sokat engedni, úgy ment el.

Kukacok: fúúúúúj.

Balkezesség: fogalmam sincs, még nem figyeltem meg különösebben. Mi jobbkezesek vagyunk.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Naggggyon durva! 11 kiskutya lett!! :shock: :shock: :shock:
Kettőt hagytunk meg.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Atyaisten, Ági, 11 kiskutya?!? :shock: Ez ám az örökség Nóriéktól! :lol:
Ingatlan: igen, ez a baj, jelenleg akkora a túlkínálat, hogy csak akkor lehet eladni, ha az ember sokat enged az árból. Mi végül pont ezért nem adtuk el azt a lakást, amelybe végül most beköltöztünk, csak így meg totál át kellett alakítani a magunk igényei szerint, plusz felújítás, szóval kész anyagi és idegi csőd. :shock: De most már ez van, túléltük, és legalább nagyobb helyünk lett.

Csoki,
hogyhogy pont most kezdett dolgozni az egész családod? :(

italoman

Ági!

ez igen? milyenek a kiskutyák? puli az apuka vagy ismeretlen? gratula a családbövüléshez :D két kutyust megtartatok vagy elajándékozzátok?

velünk minden rendben, bár mostanában ilyen piros pötyik vannak Regina hasán... szerintem a meleg, mert csak azon a felöleten ami a ruha alatt van, talán bepállik vagy mi... szoval probálom most a ruci nélküli napokat, még mindig meleg van 30 fok körül..

az uj lakásunk szupi, kényelmes, tágas és az óceánra néz

sok magyar van itt a szigeten, meglepö :shock: de azért jo, mert összejárunk, segitünk egymásnak

Kép
nora80

Hello!

Csoki: Nem , nincs lemaradva Maja!:) Ráérsz még dolgozni, fiatal vagy :)

Márkanyuka: A híradóban láttad azt az illegális húsüzemet...hát az undorító. Én egy kukactól nem undorodom, de ez már nekem is sok volt!

Ági: Hu...gondolom nem fajtiszták! :( Nem vettétek észre, hogy vemhes vagy direkt tartottátok meg őket? Hűtés :)
(közben jobban visszaolvastam, hogy nem tudtátok , hogy elleni fog a kutyus...)

Ildikó: Igen, az a lényeg, hogy már kész vagytok! :D

Hétvégén megyünk Parádra kirándulni. Felmegyünk Kékesre is, meg a Szent Ilona vízeséshez, annyira szép az a hely, hogy nem tudom megunni. Hétfőn nem lesz suli, így csak akkor jövünk vissza!:)

mamiblue

Judit!
igenráérnék de a gyes nem éppen nagy összeg én meg nemszeretek másokból élni.

Ildi! anyum ovonő most kezdődött az ovi. vagyis hogy eddig szabin volt ugyen nyáron is van ovi.
Az ikertesómat pedig felvették a bajai kórházba operátornak.
A nővérem pedig 5 hónapos kismama és a baarátjánál lakik már.
Vendég

Mamiblue: igen, láttam a híradóban a húsüzemet, éppen akkor vacsoráztunk, ettük jóízűen a rizsfelfújtat. :lol: :( Aztán már valahogy nem esett olyan jól.

Ádám még mindig alszik, sőt éjszaka egyszer sem kellett hozzá felkelni, vagy csak nem hallottam és esetleg az apja felkelt hozzá. Előző éjszaka az apjának még át is kellett öltöztetnie, tisztába tenni, mert bekakilt, a pisi kifolyt, ráadásul még új lepedőt is kellett a kiságyba tennie. Én meg végig aludtam.

Valahogy olyan mélyen alszok, hogy reggel nem ébredek fel, hogy szól a rádió. Reggel is 6 óra 25 perckor felijedtem, ekkor már 25 perce szólt a rádió (igaz a férjem oldalán), úgy kipattantam az ágyból, mint a puskagolyó, irány a konyhába a Márknak teát főzni. De előtte még beszóltam a Márknak, hogy ébredezzen. Azt hiszem a mobilomat be kell izzítanom ébresztésre a fejem mellé.

Kép
Kép
márkanyuka

Nora: még nálunk is javában tart a kánikula, itt is 30 fok körül van a hőmérséklet és az elkövetkező napokban még melegebbek is lesznek, hétvégére 35 fokot ígérnek. De az a jó, hogy most már éjszaka jó hűvös a levegő, így a lakás nem melegszik fel. Most itt a földszinten 24 fok van úgy, hogy az ablak be volt csukva éjszakára.

Kép
Kép
márkanyuka

Persze, fogalmunk sincs, ki az apuka, 2 hétig nem is láttuk a kutyát... még nem tudjuk, mi lesz a kis vakarékok sorsa. Az újdonsült anyuka nem nagyon tud még mit kezdeni, le kellett fektetni, meg odatenni a kiskutyákat, hogy szopjanak. Szegény Lucán látszott, hogy totál nem tud mit kezdeni a helyzettel. Összevissza fialt, úgy kellett összeszedni a kölyköket. Feketék, rövid szőrűek (bár gondolom, minden kiskutya rövid szőrű...)

Nóri, Eszter is pöttyös volt a melegtől.

Judit, mivel 2 hétig odavolt a kutya, gondoltuk, hogy vemhes, de ellés előtti estén simán rohangált a labda után. Ivartalaníttatni akarjuk, de úgy tudjuk, h nem árt egy fialáson túllennie, mielőtt ezt megcsináltatjuk.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok lányok!

Bár már nagyon régen voltam, bízom benne, hogy még emlékeztek rám! :?: :lol: :lol:

Olvastalak titeket, ha az időm engedte, de megmondom őszintén írni nem sok kedvem volt.Na nem miattatok,családi válság.
Amolyan váljunk, ne váljunk hangulat van itthon, amit enyhén szólva nehezen kezelek.De ti azért nagyon hiányoztatok.

Mi megvagyunk, kisebb nagyobb gondokat leszámítva.
Alex nagy csibész, hihetetlen akaratos ♠zabagép.Az élszakai alvás még mindig rossz, hajnalban muszáj ennie, különben 8-10 alkalommal felkel és 5-kor végképp. így 2x kel és fél hétig alszik.
Suli nálunk is elkezdődött, a fiam 8-kot kezdte, ez is elég nagy nyomás.
A másik másodikos, de olyan rossz, mint az ördög.Szerintem egy-két év és ő lesz az iskola réme. szigorú vagyok vele, de a hátam mögött olyan de olyan baromságokat csinál, hogy....

A" babák" gyönyörűek!!!
Tényleg jól sikerült hónap!

Rakok képet, most megyek, de ha még érdekellek titeket, akkor jelentkezem.

Puszók Kép Kép
tuza edit

Hello!

Edit: Hát nem irigyellek a sok fiúval, de ügyes vagy Te, megoldod!:) Pasik...elhiszem, hogy nem könnyű, a gyerekek miatt sem! Nehéz ilyenkor kívülállónak okosat mondani. Talán, ha én ilyen helyzetben lennék lehet elmennék vmi szakemberhez, olyan okosakat tudnak mondani...hátha... Jelentkezz sűrűbben! Alex nagyon aranyos a szülinapi képen!

Ági: Mi az első tüzelés után ivartalanítottuk a kutyusunk...de mintha én is hallottam volna, hogy az jó ha egyszer vannak kölykei! Egyébként szörnyen kövér lett a kutyusunk, pedig rengeteget szaladgál.

Márkanyuka: Most hogy itt a suli, nekem is teljesen át kell állnom az alvással! Egyenlőre én is fekszem 9 körül és 5-kor kelek, de majd ha éjjel dolgozom, akkor megint át kell állnom!

mamiblue

Márkanyuka: Én egyébként feladtam a főzést...marad hétvégére. Annyi baj van vele hétköznap, hogy inkább rendelek...Magamnak Norbit (nem csípem , de a kaja isteni), sokkal jobb mint a 90 napos, amit nemigen tudtam betartani.:) Szóval le a kalappal, annak aki mindent meg tud csinálni 2-3-4 gyerek mellett...

mamiblue

Jó reggelt!

Edit, gyere gyakrabban, hát persze, hogy emlékszünk Rád!! Kis tömzsikétek van Nektek is :lol: Remélem, megoldódik a dolog a Pároddal.

Judit, nekünk az állatorvos nem mondta, hogy elhízik a kutya ivartalanítás után, ez persze nem jelenti azt, hogy nem igaz, csak esetleg el akarta hallgatni. Hát, Luca is eléggé játékos, sokat rohangál, szóval azért remélem, nem lesz gombócartúr.

Főzés: lehet, hogy én cseszem el az időmet, de néha hadilábon állok a dologgal magam is. Szerencse, hogy a Drágámat nem zavarja, ha pl. 3 napig ugyanazt eszi. Így bevethető a maxi fazék :lol: :lol: Ja, meg tegnap sütöttem bögrés szilvás sütit, mire hazajött. Na, azt az örömöt...!!!! Mondtam is neki, hogy jobban örült, mintha valami hiperszuper kaját főztem volna. Azt mondta, naná !!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jóreggelt :)
Vagyok ám én is de gyakran csak gyorsan olvas -a csajok elszabadultak én pedig próbálom (ismétlem próbálom :) ) uralni a helyzetet.Tegnap pl azon gondolkodtam hogy az ipari mennyiségű krémtúró miként került a terasz ajtó függönyére... fogalmam sincs.Mindent szétpakolnak megesznek szétszednek estére piszkosak mint aki egész nap ásott közben meg imádnivalóak -Tomas-os mesekönyvet Tota Tota harcikiáltásokkal nyálazzák szanaszét :)
Edit örülök h olvaslak -sajnálom a problémákat -időnként még nálunk is csörögnek a tányérok - kimondottan túlélésre játszom még két év és újra gondolhatok a saját céljaimra... tanulni akarok-végre valami olyat amit én szeretnék- asszem nálam a baj az önbecsülés béka segge alá történő süllyedése mivel az utóbbi időben mást nem tettem le az asztalra mint a gyereknevelés-ami azért nem kevés de lassan szükségem lenne rá h másról is szóljon kicsit az élet...
Ildi most akkor kész a felújítás vagy félre értettelek? Remélem kész :) Sógórnőmék kétszobás házfelújítása egyész nyáron át tartott mivel elkövették azt a hibát h ismerősökkel végeztették a munkát...
Nálunk is elkezdődött az ovi - ez a 7-kor kelés kifejezetten fájdalmas és akkor mi lesz ha a suliba már 8-ra kell járni... jajj :) Barbust beírattuk balettozni (csak amolyan öröm ugrálás semmi komoly) de tütüt meg balettcipőt vinni kell -annyira édes benne :)
Egyébként csatlakozva a balos csapathoz én is balkezes vagyok-Barbi Berni jobbos Annabell viszont úgy tűnik anyja lánya :)
Ági gratula a szaporulathoz -viszonylag reménykeltő a nagy létszám szóval ennyi kiskutyánál talán valószínű hogy nem egy szerelmes dán dog a kedves papa :) Majd teszel fel képeket róluk?
Főzésről ne is beszéljünk -néha úgy érzem magam mint Fecske néni a boldogult konyhás néni -és a főzéssel még nem is lenne baj ha valaki megmondaná előre hogy mi legyen a menű.
Kukacba meg már én is futottam bele -első osztályú búza dara volt tele na jó nem kukaccal hanem első osztályú bio molylepkével.Persze csak akkor derült ki amikor már bele zúdítottam a tejbe...
Talinak én is örülnék -bár viszonylag nehezen mozgok a csajokkal- vagy veszek nekik szájkosarat hogy elszabadulásuk alkalmával ne tömjenek mindent a szájukba...
Kép Helyes törpék költöztek a szomszédba :-)

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Nálunk is meg volt a szülinap /hűű, már több mint egy hónapja, jó rég voltam :oops: /.
Danus már naponta csak 1* alszik, délután, és este 9körül merül le teljesen az elem. Rendkívül aktív, egésznap jön-megy, tesz-vesz, és be nem áll a szája /apja beszélőkéjét örökölte/.
Olasz után voltunk a Balcsin is pár napot, hát rendkívül tetszenek neki ezek a kirúccanások, hát ahol még pancsolni is lehet, akkor aztán egésznap nincs alvás.
Tegnap felállt a drágám, tett 3 lépést, és lehúppant, ezt párszor megismételte, és jókat kacarászott magán :D . Hát nem mondom, hogy nem pityeregtem el magam :oops: . Imád autózni, főleg ha a kormánynál ülhet, na és már motorozott is. Szereti a mesekönyveket, de még mindig a távirányító és a telefon a sláger.
Apával sajnos mostanság /ismét/ nem rózsás a helyzetünk :oops: . A héten beindította a 3.vállalkozását, és csak aludni /pár órát/, enni jár haza. Mikor már totál kiakadok a teendők miatt, akkor azt taglalom neki, hogy miért nem lakunk panel lakásba, simán el lennék :x . Na nem untatlak ezzel benneteket.
Szóval minden gyerkőc csodaszép.
Mikortól kell elkezdeni a bilire szoktatást?
Probálok többet jönni, de mentségemre szóljon, hogy mindennap olvastalak benneteket :D .

Kép
mona76

Ja és az autómat is el adtuk, mert jött rá vevő, aki csudajó pénzt adott érte. Szóval Danussal csöppet kötve vagyunk, de remélem nemsokára lesz másik :roll:

Kép
mona76

húúúúúúúú
hhát mindeni megjött....

Edit!
nem irigyellek. És én is tudom nehéz döntést hozni....

Panni a törpék édesek! A kisházikojuk meg nagyon csudajó! biztos nagyon tetszik nekik.

Mona! Akk kb ugyan ott vannak a yerköceink Maja egy hete kezdett lépegetni :)
Vendég

Kép Kép
Vendég

Hali:

Én még azért hiányolok pár embert...MIKEGIRL!!! pld, téged:) De Huni is régen volt már... :cry:

Na, pihi...ez suli:) Kicsit el vagyok szomorodva, mert azt hittem MAti majd keni-vágja...nekem csak néznem kell,hogy milyen ügyes. De egyenlőre nem ezt látom...volt olyan feladata, amiből egy sem lett jó. És itthon sem értette meg, hogy hogyan kell megoldani:( Így marad a sok gyakorlás, remélem idővel belejön, (mint kiskutya az ugatásba) Ez most pont aktuális Ágiénál:)

mamiblue

Mamiblue: ne legyél szomorú! Még valóban bele kell rázódnia Matinak a suliba. Én is azt hittem, hogy az én gyerekem majd kitűnő tanuló lesz, de sajnos a matematikával hadilábon áll. Nagyon bizonytalan, a szorzótáblát még mindig nem tudja rendesen, nagyon sokat gondolkodik, még egyszerű összeadásokon is. Pedig szinte egész augusztusban gyakoroltunk, még amikor a mamához ment nyaralni, azokra a napokra is írtam neki feladatokat, vagyis ami a 2. osztályos tankönyvben és feladatgyűjteményben kimaradt, nem csinálták meg, azt mind megoldattam vele. És egyszerű számolásoknál is volt hibája, szerintem nem figyelt oda eléggé. A tavalyi évben kicsit el lett hanyagolva szegénykém Ádám miatt, ez látszott(ik) is a munkájában. De megfogadtam, hogy idén nem hanyagolom el, segítek neki tanulni, mert ennek később fogja a kárát látni. Úgyhogy fel a fejjel, hajrá!

Mikegirl nekem is hiányzol, jelentkezz!

Kép
Kép
márkanyuka

És azt még nem is írtam, hogy egy héten kétszer van 5 órájuk és háromszor 6. Szegények nagyon túl vannak terhelve. És ez még csak a 3. osztály! De ez azért van, mert művészeti suliba jár, zeneművészeti osztályba, így emelt szinten tanulják az éneket, és van még pluszban szolfézs/énekkar. A Márk még csak szolfézsra jár, mert még éretlen a hangja az énekkarhoz.

Kép
Kép
márkanyuka

Márkanyuka: szerintem vannak olyan feladatok, amiket csak az tud megoldani, aki tud már olvasni, mert annyira összefüggnek a betűkkel...na mind1. Meg vannak olyan feladatok, amik nem egyértelműek...pld. egy ábrán, most faág-ra vagy csak simán ág-ra gondolnak...nem mind1...
Márk magától akart művészetin suliba járni vagy Te választottad neki? Mati németet tanul és minden nap 5 órájuk van, de elég lazák a matematikán és az olvasás-íráson kívül. Némettel én nem is fogok foglalkozni. A 3. német óra után ma végre mondott egy szót :D
Én is tanlok minden nap Matival, Sebinek meg van engedve olyankor minden garázdaság, hogy békénhagyjon minket, hát úgy is néz ki most a Mati szobája, szét van hordva minden! :D

mamiblue

Elveszett báránykák, üdv újra a fedélzeten! :)
Mi sem voltunk néhány napig, lenn voltunk a Balcsin, végre pihiztünk legalább egy kicsit.
Panni,
nem értettél félre, tényleg kész a felújítás, egy hónapba telt, ami nem is olyan sok, tekintve, hogy térképészetileg meglehetősen átalakítottuk a kéglit, plusz szinte mindent fel kellett újítani. Utána költöztünk csak ide, de a berendezkedés azért még hagy kívánnivalókat maga után, a késztől finoman szólva is messze vagyunk.
Üdv az ovi- és iskolakezdőknek + a sok-sok kis tipegőnek. Mi még mindig nem hagytuk el a kapaszkodásra alkalmas (vagy nem alkalmas) bútorok biztonságérzetét, igaz, széket tolni már majdnem Forma-1-es sebességgel tudunk. :D
Jó éjt, és mondjátok meg, mi legyen a talival!

italoman

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?