A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Sziasztok!

Viki:
Micsoda ügyes Peti! Ült már azelőtt lovon?

Pandi!
Hát Dorka nem semmi csajszi! :wink: :D
Ezek szerint kb. 2 hét múlva kezdjem elpakolni a virágokat a padlóról???? :lol: :lol: :lol:

Mindjárt teszek fel 1-2 képet, de valamiért mindig lefagy. :-(

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Ti hogy szoktatok videót a YouTube-ra tölteni? Nekem egyáltalán nem engedi, állandóan bontja a kapcsolatot, vagy lefagy.
Tudna valaki segíteni ebben?

És akkor a képek:

Kép Na vajon mi van a fejemen???? :-) :-)

Kép rájöttetek már??? :D

Kép tapsolás közben

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Katuci!

Nagyon édes a kékhajú hercegnőd :D :wink:
Nem, nem ült még soha lovon ezelőtt Peti. DE asszem ezután még fog :wink:
Pakolás: Nyugi, Eszti még közel sem mászik ilyen tempót, (max 2-3lépést) viszont baromi gyorsan gurul :wink:

Pandácska!

Igen, Peti szeret fogat mosni, minden este szépen meg is mossuk együtt, majd ő egyedül is, vagy fordítva :lol: Fogmosi után már csak vizet lehet inni, nincs később sem kakaó, sem semmi más, ha mégis, akkor újra fogat kell mosni. Mi kb 1 évesen kezdtük a fogápolást, mivel Petinek kb akkorra jött ki a 4 első foga. Lehet kapni a dm-ben, meg patikában a Nenedent baby tanulószettet, amiben van egy ujjra húzható gumi fogkefe, és egy fogkrém.Mi a fogkrémet nagyon sokáig nem használtuk, csak "játszottunk a gumi izével" , aztán már nem emlékszem konkrétan mikor, kipróbáltuk a fogkrémet is.Sok értelme még nem volt, mivel Peti múlt nyáron is még szopott, de legalább megszokta, és amióta nincs cici, azóta be is tartjuk a fogmosás után semmit elvét. Most persze már rendes gyerek fogkrémet és fogkefét használunk, és nagyon jó, hogy ennyiféléből lehet válogatni. :) Remélem az én fogaimat örökölte ő is, meg Eszti is, mert szerencsére két gyerek után is összesen 2 fogam van tömve :D és ebből egy Peti után romlott el. Bocs, ha hosszú lettem :oops: :oops: :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Nagyon édesek a babák!!!És hogy nőnek!!!

Panda:Nagyon ügyes Dóri!!!Mióta csinálja ezt?Martin pár napja ugyan ezt csinálja.Mondjuk csak 1 nap van köztük, ugye??

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Pandi!
Dóri nagyon ügyes! Hát innentől szaladás van a gyerkőc után...

Kata!
Arik vagytok! A tiéd mennyi ideig ül meg a pihiszékben?

Nálunk még csak most próbálkozik a 4 kézlábra állásal, de sokáig nem bírja (nem hiába 9 kg körüli a gyerkőc :D ). Viszont a gurulásban már szintén gyors (ma épp a kanapé alól halásztam ki, ahol nagyon jól érezte magát, nem is értette anya miért vette ki onnan).
Hadd kérdezzek valamit!
Nálatok nincs ritkán széklete a manónak? Tegnap végre 3 nap után nyomott ki egy hatalmasat, de előtte már ettünk barackot, meg ittunk szőlőlevet...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera!

Eszti olyan 2-3 naponta szokott kakilni, de akkor van, hogy 3x is aznap! :wink: Szerintem ez nem gáz, amíg nagyrészt még szopizik egy baba.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Vera!
Lili kb. fél órát bír ki a pihenőszékben, ha szórakoztatjuk, akkor többet is. Érdekes, hogy míg kisebb volt 1-2 órát is el volt benne, sőt még aludni is szokott benne. Most meg már alig várja, hogy kivegyem. :-) Huncutok ezek a gyerkőcök... :D :D :D
Ma lesz neki járókája, kíváncsi vagyok, mit fog hozzá szólni.
Lili kúszik ezerrel, mindent elér, amit szeretne, a fenekét felnyomja, megkapaszkodik a lábujjaival a talajon és löki magát előre. A kezét meg nyújtogatja a játékok után. Közben forog ide-oda, így is jól tud haladni. Legszívesebben a parkettán játszik... Azt lehet jól csapkodni, nagyon szereti. Mert hiába van 150x200 cm-es szőnyegünk, telepakolva játékokkal, az ugyebár nem elég... :lol: :lol: :lol:

Most is éppen sírdogált, de ahogy leért a parkettára, elkezdett nevetgélni :-)

Kakilás téma nálunk is zűrös volt egy ideig, akkor kezdtem el a gyümiket, amitől aztán lett minden nap, 1-2 alkalommal, de legalább minden másnap, addig meg 5-6 napig semmi.
De most kb. 3-4 hete evett utoljára gyümit, és ennek ellenére is rendeződött a kaki-probléma.
De anyatejeseknél azt mondják, hogy 10 nap is előfordulhat, hogy nincs kaki, bár a mi dr.nénink szerint a 7-8 napi az már túl sok.
Lili most csak cicizni óhajt, ugyan a héten egy fél üveg szilvát megpróbáltam neki ismét, megette, de annyira nem hatotta meg a dolog. Úgy látszik, még nem kell neki mást kapnia. Így is már 70 dkg hízásnál tartunk 4 hét alatt :-)

Az a kék szőrme, ami Lili fején van, az Viki egyik Barbie-jának a ruhája.... :lol: :lol: :lol: Viki tette a fejére, szerinte ez akár téli sapkának is jó lenne :-) :-) Ez egy szoknyaruha, az alja ilyen szőrmók, a felső része egy fehér kötött ujjatlan blúz.
Mondjuk akár sapkának is elmehetne, valóban :-)

Viki!
Hát az nagyon jó, hogy Petinek így megy a fogmosás, Vikivel még 6 évesen is küzdenem kell, hogy mossa. Ő mondjuk mindenben a végletek embere, van úgy, hogy napokig nem mossa meg, bármit csinálok, nem hajlandó, utána meg napokig mossa egyfolytában :D :D :D
Mondjuk most, hogy az ovi elkezdődött, ott legalább ebéd után megmossák.
De az ovi miatt lett ilyen "nem-fogmosós", ugyanis amíg dolgoztam, addig Viki nyáron is járt oviba, és olyankor még a fogmosó cuccot is hazaküldték, mondván, hogy a szabadságolás miatt kevés az óvónő és nincs idő :!: fogat mosni! Jó, mi?
Ráadásul van egy irtó okos szájhigiéniás szakember, aki azt mondta az oviban, hogy 3 éves kor után szabad csak fogat mosni, addig abszolút nem, így hát a kiscsoportban egyáltalán nem volt fogmosás!!!!
A pláne az, hogy Viki előtte bölcsis volt és ott mindig mostak fogat...
Jó, hogy elkezdődött az óvoda, mert kicsit több időm lesz mindenre, de abból a szempontból meg rossz, hogy megint kezdődik az állandó vita az étkezésről, a fogmosásról, az alvás-nem alvásról, a hányszor mehet ki a gyerek pisilni és hányszor ihat vizet témáról...brrrr :-)
és megint majd töltögethetjük a névtelen kérdőíveket, amire hiába írok bármit, semmit nem fognak belőle megvalósítani... :evil:

Az a legbosszantóbb, hogy hiába táplálom 3 évig egészségesen a gyermekem, utána mindent "elrontanak" az oviban :-(
Kezdődik a cukros teával, a zsíroskenyérrel, és a minden kajához van egy kis hús dologgal... :shock:
Viki azóta eszik édességet (cukorka, nyalóka), amióta ovis és más gyereknél látta, hogy vitt magával a zsebében, az udvaron eszegette, meg kínálgatta a többieket...
A kóla azóta érdekli, mióta hallja az oviban, hogy még az óvónénik is szoktak kólázni, meg a gyerekek 90 %-a, pedig nálunk "tiltólistán" van, csak ásványvizet és nagy ritkán rostos üdítőt iszunk.
Meg próbálunk minél egészségesebben étkezni, dehát hiába.... a menza az menza... :D :D :D

Na most befejezem, kicsit hosszúra sikerültem :-) :-) :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Lili tapsolási tudományát itt megnézhetitek :-)

Kicsit sötét a felvétel, be voltak húzva a függönyök, úgy videóztam. De azért látni, hogyan tapsol a kis drága :-)

http://www.youtube.com/watch?v=cGetxEgqzX0

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Megzabálhatom? :lol: Nagyon ügyes Lili, profin tapsol, gratula!

Viki,
Akkor nagyon szerencsés vagy, a jó fogakért is, meg Peti miatt is :wink:

Zsu,
Ezt a technikát pár napja csináljuk. Előtte is haladtunk, csak más technikával :D

Vera,
Nálunk is sokszor csak 2-3 naponta van kaka, de akkor rengeteg.

Most már nincs megállás:
Kép Kép
Kép Kép
Vendég

Pandácska!

Kicsi lányod nagyon ügyes! MOst már tényleg nincs megállás :wink: kitartás, és jó edzést kívánok a sok futkosáshoz! :) (mintha Petit látnám ennyi idősen :lol: :lol: :lol: azért annyira nem bánom, hogy Eszti nem kapkod ennyire.Bőven elég lesz, ha akkor áll fel, amikor már ovis a Peti)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Lányok! Nem kell nektek a szeptemberi bababörzére kupon, amivel 450-ért lehet bemenni(900 helyett)? Postán küldök szívesen.
Vendég

Pandácska!

De ! :D Én nagyon szeretnék elmenni és szívesen elfogadom! :wink:

Köszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszter,
Címet kérek priviben, meg egy számot, hogy mennyit küldjek :wink:
Vendég

Egy-két kép:

Kép elaludtam (közben meg jól bekakáltam...:-))

Kép az új birodalmam

Kép

Kép

Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Tegnap nagy események voltak nálunk :-)
Lilike megkapta a járókáját, nagyon tetszik neki, a képeken látszik is :wink: , ahogy apa összeszerelte, már birtokba is vette.
Azóta is nagyon jól el van benne, ha beleteszem. Élvezi az új helyzetet :-)
A másik nagy dolog, hogy különköltöztettük a kisasszonyokat, bár még Viki nem aludt ott, mert Lilivel teszteltük le először, hogy bírja külön:-) És képzeljétek, este 9-től hajnal 4-ig meg sem mukkant, akkor is úgy ébredt, hogy nem sírt, hanem beszélgetett az ágyból a konnektorba dugott éjjeli fénynek :-) :-) Eddig minden este felébredt úgy 11-12 között és keservesen sírt. Most meg kiterülve aludt egész este és éjjel :-) (lehet, hogy mindig érezte a tejci-illatot, amíg a mi szobánkban volt :D :D :D )
Úgyhogy jól sikerült az első "külön töltött" este :-) Mondjuk kb. 2 lépés a gyerekszoba, szóval nem a ház másik végében van, de azért mégis kicsit izgultam, hogy vajon hogy viseli a dolgot (vagy inkább én hogy viselem....?!?! :D :D :D )

Pandi!
Olvastam és örülök, hogy jól telt az éjszakátok :D :D
Hasonlókat kívánok a továbbiakban is :-):-):-)
Kérdezted a blogodban, hogy majd az elválasztáskor is ilyen cici-feszülést kell-e elviselni, vagy hogyan lesz. Hát mikor Viki abbahagyta a cicizést, akkor 16-17 hónapos volt, az utolsó cicizéstől számítva 1 hónap volt, mire elapadt a tejem, de kb. 2 napig feszült csak és utána elmúlt. Aztán mikor elapadt megjött a mensim is azonnal :? :? :-)
Szóval ne félj, az már nem lesz ilyen elviselhetetlen - nekem leginkább lelkileg volt az :-).
Ja, és BOLDOG 7. HÓNAPOT! :-)

Lányok!
Tegyetek fel képeket!!!!!!! Úgy szeretem nézegetni ezeket az édes babákat! Gondolom nem csak én vagyok így a dologgal :-):-)

Rájöttem, hogy Viki kezd "nagylányosodni". mind a két nap úgy jött haza az oviból, hogy nagyon jól érezte magát, rendkívül élményteli volt a napja, és még aludt is délután!
Soha nem jött még úgy haza, hogy igazán jól érezte volna magát, és most tessék :-) :-)
Remélem az iskolában is jól fogja majd magát érezni. Egyébként rengeteget érett a nyáron, testileg-lelkileg-szellemileg; nem bánom, hogy nem adtam be még isibe, pont még ez az egy év kell neki ahhoz, hogy úgy igazán beérjen.

Viki!
Peti mikor megy oviba? Viheted attól függetlenül, hogy otthon vagy?

Vikci!
Régen voltál! Dobj egy-két képet! :-)

Többi elveszett anyuka? Hahóóóóó!!!

Most megyek, még el kell mennem a városba egy-két dologért, Lili nemrég kelt fel, úgyhogy útrakész :-)

További szép napot!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Panda:
Én is szeretnék kupont ha még van.KÖSZIKE!!Igaz a blogodban már írtam, de boldog hófordulót nektek!!! :D

Katuci:ÉDES LILIKE!!!

szemokzsu

Kép Kép Kép Kép Kép

szemokzsu

Sziasztok!

Kösz a tanácsokat mindenkinek kaka ügyben. És nálatok olyan előfordul, h. a gyerek nem eszik fél napig semmit? A múltkor 2 nap volt a rekordja (már orvoshoz akartam vinni), se szopi semmi, csak tea...

Na rohanok mert felkeltünk...

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Régen voltam már nagyon. Ti is hiányoztatok. De a gépemen 3 program van és nem nyitja meg a babanetet. De most biztosan hallgatott a szép szóra.

Mi jól vagyunk. Máté is meg mi is kezdjük megszokni az új helyünket. De azért Mátén még érzem, hogy nem érzi magát otthon, biztosan rajtunk is érzi ezt. De a levegő nagyon jó és a kertben is nagyon szeret kint lenni a gyepen. :-)Meg persze füvezni. :-DDD
De azért van egy kis lelkiismeret furdalásom, mert nem nagyon tudok Mátéval lenni. Mindig van valami amit csinálni kell. De mostanában megállok és nem érdekel a gyerek az első.
szépwen gyarapodunk 8700 grammk vagyunk, de nem látszik annyira a vonásokon, mert hosszú baba Mátéka. Napi ötször eszik és 3-4X van neki kaki. Van bevétel és kiadás is. Tápi , gyümi, zöldség, tejpép. tápi. Ezt eszi mindennap.

Katuci,

nagyon édes a kislányod. A videó is cuki. Milyen hosszú ő is.
Látom a járóka sikert aratott. :-) Nálunk kimenőben van a divatból. Szegény nem is csodálom, mert abba volt száműzve amíg mi pakoltunk heteken át. :-)

Viki,

nagyon ügyi a nagy fiad! Ez igen úgy ül a pacin, mintha már jó ideje lovagolna.

Zsú,

nálunk is a habtapi a kedvenc rágóka. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Képek Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Látom már fáradt vagyok. Képtszet tettem fel egy képet.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

ZSu!
Milyen szépen ül már a fiad!

Pandi!
Hát nálatok tényleg nem lesz megállás, szerintem 1 hón belül járni fog...

Kata!
Szép nagy a járókátok, nekünk is kéne egy ilyen, de nem tudom befér-e a nappaliba...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Legújabb képeink!!! :D Kép Kép Kép Kép

szemokzsu

Sziasztok!

Zsu!
Ez igen! Hamarosan te is szaladhatsz már utána!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Halihó többiek???????????????

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok,

Nagyon rég jelentkeztem/jelentkeztünk már ...
nagyon aranyosak a gyerkőcök és irtó ügyesek, repül az idő... hipp-hopp járni fognak
Nagy élmény lehetett a kicsiknek, amikor találkoztak, irtó aranyosak a csoportképek : )

Velünk mindben rendben, csak kicsit aggódok, mert Zsófi annyira nem ügyes még mozgás terén, inkább forog, úgy éri el a célját, a kúszás előnyeire még nem jött rá. Viszont cserébe nehezek a napjaink, mivel fogzás van ezerrel, hat hónapos korára már kibújt alul kettő fogacska, pár napja pedig már a jobb felső is kikandikált : )) olyan aranyos, amikor mosolyog : )) de nagyon megszenvedünk vele : (
Evés terén is le vagyok nyűgözve, nagyon szépen eszik picilányom, imádja a gyümölcspüréket, de megy a krumpli zöldség páros is, ill. néhány napja megkóstoltuk a csirkehusit is. Tejci nincs sok ( nem is volt) de még össze-összebújunk egy kicsit minden nap.

Andrea
Kép
Kép
Kép

Kép
danidaniel

Danidaniel,

örülök, hog yjelentkeztél. Nagyon édes a kis lányod. Nyugi keresztfiam egyáltalán nem mászott. Hidd el előb utóbb minden baba lábra áll és mászik. Mert a mászás a beszéd miatt kell. Nyugi! addig jó, mert még van egy kis nyugtod. Máté félig kúszva éri el a dolgokat. De ha tehetné utánam mászna látom rajta majd ez inspirálja.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ne haragudjatok, nincs időm visszaolvasni!

Budapest és környéke! Vikci, Vera! ;)
Az újpesti Baby Planetben akció van: szep.t 26-ig ezer forintoként ezres kupont kapsz, amit 27-én le lehet vásárolni!!! Hátha valaki most akar vásárolni. Panda, esetleg játékokat! ;)
Ja, és a nem szabvány autósüléseket 5000-ért beszámítják egy új ülés árába!
Csak gondoltam, hátha valakit érdekel. :)

meri

Segítséget szeretnék kérni!!!
Érdekelnének a tapasztalataitok babahordozóügyben. Minden fajta jöhet!!! Panda, Kata, tudom, hogy nektek nem kendő, hanem vmi más van. A kendő bonyolulttá, helyet foglalóvá vált. Csípőn hordozáshoz kellene valami. Ezért érdekelne, mennyire válnának be ezek erre a célra, mennyire kényelmesek... Priviben is jöhet!! Köszi!

meri

Szia Meri!

Örülök, hogy ismét vagy. Most én vagyok kevesebbet, mert fogzunk ezerrel, a bal 1-es alul már kint van, most próbál a mellette levő is kibújni, úgyhogy vannak érdekes éjszakáink... :-) :-)

Nekem Liliputi Mei-Tai van, Pandinak is. Hason meg háton (ez utóbbit majd később) lehet benne hordozni a babát, de azt nem tudom, hogy csípőn is lehet-e?
Pandi????
Van egy banán hordozóm, amit még Mamackától vettem, abban fektetve hordoztam míg pici volt, később lehet csípőn hordozni.
A Mei Tai nagyon praktikus, még egy kis táska is van hozzá, amibe bele lehet tenni. Babakocsival ha megyünk, mindig viszem magammal, beteszem a kosárba alul, hogyha netalántán megunja a kisasszony, akkor fel tudom kötni magamra. Imádja, általában el is alszik benne, volt úgy, hogy 2-3 órát is aludt így rajtam. És a hátam is jól bírja a strapát.

Most mennem is kell, mert Lili felébredt a délelőtti 1 órás alvásból, de legalább végeztem az ebéd főzéssel :-)

Délután megyünk a védőbe, majd este jelentkezem, hogy mennyit ducisodtunk :-)

apropó: nektek már mondták esetleg a védőben, vagy máshol, hogy kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás??? (zárójelben jegyzem csak meg, hogy nagggyon nem örülök neki... :? :( )
Csak mert itt a babaneten már olvastam róla...

További kellemes napot!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Meri!

Hogy megy ez az akció? Minden 1000 Ft után kapok még egy 1000 Ft-os kupont?
Ha így akkor megéri!

ANDI!
Nagyon aranyos a kislányod! Tündéri a mosolya!
Ne aggódj a mozgás miatt! Majd ha 1 évesen sem mászik, vagy ül akkor ráérsz aggódni, de addig még bőven van ideje.
:wink: :wink:
Az én fiam sem mászik még, forgolódni forgolódik, ráadásul még a fogunk sincs sehol (ennek most kifejezetten örülök, mert már vagy egy hónapja sebes a mellbimbóm és kész kínszenvedés így a szopi, de egyenlőre csak azon hajlandó elaludni).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Mégsem ébredt fel Lili, így hát visszatértem :-) :-) :-)

Danidaniel!
Örülök, hogy te is jelentkeztél, jó régen voltál már! :-)
Ne aggódj, a lányzód is fog majd mindent csinálni, nem vagyunk egyformák, minden baba máskor kezd el forogni, ülni, mászni, állni, menni, stb. Lili pl. már jól kúszik, sokat forog, de felülni fekvésből nem tud, sőt még félig ülőhelyzetből sem mindig. Szóval ne aggódj, minden jön majd a maga idejében! Nekem a két lányom között is sok a különbség, Viki előbb ült, mint kúszott, előbb jött a foga is, de későn kezdett el mászni, és járni.
Zsófiaput is várjuk már egy jó kis sztorival! :D:D:D

Vera!
Ezt a képet azért teszem fel, hogy vannak még csodák :-) Lili elaludt a kis székében... :-)

Kép

Kép a kis hastáncoslány :-)

Kép a hajam is égnek áll ettől a fogmosástól...:-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Voltunk tanácsadáson:Eszti 68 cm, és 7340 g, Peti meg 99 cm, és 17 kiló
Peti megkapta az oltását, egy hang nélkül viselte, szépen leült, felhúzta a póló ujját, és nem is sírt, és nem is cirkuszolt :D nagyon örülök, hogy ilyen simán ment minden!

Katuci: nagyon úgy néz ki, hogy most már nem álltatnak tovább, és október 1-től tényleg ingyenes lesz a Prevenar a 2 év alatti gyerkőcöknek! Nem kötelező lesz, csak ingyenes lesz annak, aki kéri, hogy beoltsák a babát! :wink: Kötelezővé szerintem nem fogják tenni, addig még évek telnek el.....

MInden baba tündéri édes! :D Eszti sem igen mászik, inkább kúszik, meg gurul :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kata, kötelező szerintem 2010-től lesz. Lehet, hogy nem jól emlékszem a dátumra, de tuti, hogy most még csak kérésre adják. (Valahol van egy cikk, ami kissé félreérthető: októbertől kötelező lesz beadni... folyt: annak, aki kéri... hm...)

Vera, 1000Ft - 1000 kupon, de beváltani 5000-ként lehet egyet. De szerintem így is elég jól hangzik. Sőőőőt, én tegnap 1800-ért kettőt kaptam. Most drukkolok, hogy legyen nekik légáteresztő ülésbetét 27-ig. :) Pénteki megababatali (+2fővel)?????

Eszti, gratula a nagylányhoz!!! Petinél először a 99 ragadott meg: ennyi kiló??? :shock: :lol: Tiszta lüke vagyok! Látom, a víziló nálatok is kedves. :)

Bia 8400g, még nincs 70 centi (de nem tudom, mennyi). Nagylány: nagyos autósülésben utazik, és ebből kifolyólag a bevásásrlókosarakban is!!! :) Olyan édesen nézelődik benne. Kics Tündér. :)

Viszont éppen ezért s.o.s a baby bag, mert ahol nincs bev.kosár, bizony cipelni kell folyamatosan... A kendő nekem tökéletes elöl-hátul: most is ebben aludt el. De nekem olyan kéne, amiben oldalt cipelem, mert így szeret nézelődni.

Kata: a mamackafélét csípőn nem próbáltad még? Érdekelnének a tapasztalatok...

meri

Kata!

Alvós képre: ez az ami nálunk sosem történt (még) meg...
Egyszer aludt el (véletlenül) a kiságyában a hátán egyedül úgy hogy a körforgó fölötte volt és azzal játszott, de akkor már több mint 6 órája fenn volt.

Meri!
Felhívtam a Baby planet-et, ott is ezt mondták, csak azt nem tudom, h. ha pl. az áru 5 E Ft alatt van akkor is beváltható-e 1 db kupon?
Ja azt is mondták, ha valaki csak benéz (és nem vásárol) akkor is kap kupont.
Nekem meg a Chicco zenélő bébihenger tetszik nagyon (ami nektek is van), azt kéne venni.
Péntekről: nekem jó lenne, nem tudom Vikcinek van-e valami dolga akkor...

Kép

Kép
nagy vera

Meri!
Én már áttértem a karikás kendőre, és csípőn viszem Andrist, ha kell.
Ezzel igaz, hogy csak 1 szabad kezem van, de legalább nem kézben kell cipelnem a 10 kilóját.
És van néhány Libero-s nyuszifigurám is, ha kell.

Na, gyorsan helyzetjelentek:
Andrisnak kijött a 2. foga is, most a harmadikkal szenved(ünk).
3 hete felállt, azóta állandóan állna, már a fal mellett is simán feláll.
Éjjeleink pocsékak, de ez valószínűleg a fogaknak köszönhető. Kap chamomilla CH 15-öt, meg néha Nurofent.
Dentinoxot próbálta valaki? Én még sose, a nagyobbaknak nem kellett, de most talán kellene, mert már kóválygok a fáradtságtól.

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!
Jó, hogy írtál, azért csak előkerül mindenki szép lassan.. :D :D :D
Dentinoxot Vikinél végig használtam, de Lilinél nem tudom, mert mindig nagyot böfizik tőle és ikelődik is. Nálunk Chamomilla meg egy német homeós szer vált be, de ritkán igényli, nem viseli meg olyan túlzottan, 1-gyel v. 2-vel többször eszik éjjel.
Nem irigyellek azért 3 gyerek mellett elég húzós lehet a fogzás...
Én néha a kettővel is úgy érzem, hogy menten kikattanok, de mindig van valami plusz tartalékom, amitől újra erőre kapok. Úgy látszik, ez csak az anyukáknak van :-) :-)
Mondjuk most, hogy megkezdődött az ovi, azért nyugisabbak a napjaink. Reggel viszem Vikit 8-fél 9 között, fél 4-4 között megyek érte. Így tudok végre egy kis házimunkát is csinálni, hamarabb végzek a főzéssel és még sétálgatni is jut idő. Bár most hamarosan tanulnom kell, mert októberben 2 vizsgám lesz, de talán ez is majd sikerül valahogy. :-)

Lili méretei:
8000 gr és 72 cm, buksi 43,5. Meg voltak vele elégedve, örültek, hogy ilyen jól cicizik és hízik, de azért ajánlgatták, hogy kezdjem el a húsos kajákat... :shock:
A gyümölccsel is olyan a viszonyunk, hogyha éppen kicsit kevesebb a tejci, akkor szívesen megeszi, de amikor Kánaán van (mint ahogy most is), akkor egyáltalán nem kéri, sőt fuldoklik, meg köpköd tőle...
A főzelékeket se nagyon esszük még, néha egy kis sütőtök, de ennyi. Kaki van már gyümi nélkül is, néha még 2-szer is egy nap, akkor meg minek erőltessem??
Most hízott 42 dkg-ot egy hónap alatt, meg 3 cm-t nőtt, szóval így is túltáplált, Viki 10 hónaposan volt akkora, mint Lili 7 hónaposan.. :-)
A vas tartalékok miatt kéne neki adnom a húst, de ha nem kéri, akkor nem fogom beleerőltetni. Szóval ez van...

Viki!
Szépen nőnek a te gyerkőceid is, Peti lassan iskolás súlyú lesz, pedig még csak most kezdi az ovit! :-) :-)
Én 6 évesen alig voltam 18 kg, majdnem visszaküldtek még egy évre az oviba, de a többi dolog alapján mégis csak bevettek :wink: :D

Meri!
Még nem hordoztam Lilit csípőn, mert még magától nem ül meg, sőt még nem is ül fel. Vagy szerintetek akkor is lehetne? Mert úgy a kezemben szoktam fogni, hogy a csípőmön tartom. Ezen még nem is gondolkodtam... Lehet, hogy holnap megpróbálom.
Ja, örülök, hogy még nem lesz kötelező, nem igazán vagyok oltáspárti... Igazad van, hülye a cikk.

újabb videónk:

http://www.youtube.com/watch?v=FCgIQ0VhOP0

Megyek, mert Lilike kesereg. Ma rengeteget aludt, így most már jogosan nyüsszög, hogy azonnal foglalkozzak vele!!
:lol: :lol: :lol:

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Tegyek még föl hasonló kérdéseket, hátha erre előbújik lassan mindenki??? :D

Boeske: nem nyuszi kéne, hanem vonalkód. Egyik napról a másikra megváltoztak a játékszabályok...:( Fogacskákhoz nem tudok érdemben hozzászólni... :( Karikás kendőről kicsit bővebben esetleg? ;) (Most már nem is a Baby Bag-en, hanem ezen meg az erszényen gondolkozom: de az erszény csak kabát alatt működik, gondolom...) Nekem is ez lenne a célom, hogy ne a karom tartsa az egész súlyt...

Kata, szerintem Lili szempontjából az, hogy a karodban tartod vagy a kendő tartja, teljesen mindegy. Szerintem ez nem azonos a földön kitámasztva ültetéssel... :) Meg különben sem bírod órákig ezt a pozíciót: téged előbb terhel le, mint őt. :D

meri

Vera, Vikci!
http://dudolo.extra.hu/

Miközben kerestem, ezt is találtam: http://www.dudolo.hu/index.php hátha valakinek hasznos. :)

meri

Meri!

Beszéltem Vikcivel, neki is jó a péntek, hány óra körül menjünk?

Kata!
Látom neketek is kell venni majd egy új távirányítót! :lol:

Mamackáról nem tud valaki valamit?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera: 2 körül? ;)

meri

Meri!
Lehet, hogy megpróbálom majd ezt a csípőn hordozósdit, ma még nem volt rá alkalmam. :-)

Vera!
Trükkös voltam, mert ez egy régi kimustrált távirányító, kivettem az elemeket belőle és már jó is rágóka helyett.... :D :D :D
Amúgy szeretné sokszor megkaparintani a rendeset is, aztán ha véletlen hozzájut, akkor azonnal bekapcsolja, majd benyomja a teletextet és lenémítja a tv-t.... :lol: :lol: :lol:
Volt már, hogy pont a programozóra nyomott, szóval nagy műszaki szakértő a kiscsaj :wink: :D :D :D
Gondolom Márk is csípi az ilyen eszközöket! :-)
Mikor nyaraltunk apa odaadta a telcsijét, mert hát "látod anya mennyire könyörög érte...", aztán Lilike úgy telenyálazta, hogy a hangszórója eltömődött a nyáltól, szét kellett szedni és 1 napig szárítani, hogy helyrejöjjön... :-)
Szóval vigyázni kell ezekkel a kis huncutkákkal, mert mindent képesek "megenni" :D

Most éppen ül a székében, ledobta a kedvenc ásványvizes palackját és mereven néz utána, hátha történik valami, majd közbe idekacsintgat, hogy én meg hátha felveszem..... 8)

Vikci!
Olvastam a blogod! Kitartás!!! Egyszer csak véget ér ez a pakolászás, rendezkedés (amúgy mindig lesz majd valamit csinálni)!
A bulitok meg jól lezajlott, ahogy olvastam, most már pihenhetsz egy kicsit!
Amúgy a gyerekek ilyenek, ahogy írtad, hogy ha jönnek a nagyszülők, vagy ott alszanak, akkor előadják az angyal-verziót, otthon meg jöhet a kisördög... :-):-)

Megyek, mert Lilike már nagyon kiabálgat, álmos, de nem óhajt elaludni, inkább sírdogál, meg panaszkodik helyette.
Azt mondja, hogy "hej-de-de-de", meg "ni-ni-ni, nü-nü-nü" és "nya-nya-nya-nya-nya" és ehhez hasonlókat :lol: :lol: :lol: :lol:

Szép napot!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Meri!

Vonalkódom is van 3-4 db. Elküldjem?

Karikás kendő:

Kép

Ezt én varrtam, 1 m lenvászonból.
Előnye, hogy gyorsan ki-be lehet tenni a gyerkőcöt. Hátránya, hogy nem tartja olyan jól, és a súly csak az egyik válladon van. De még mindig jobb, mint kézben cipelni.

(A képen nem Andris van, hanem Márk. :) )

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Köszi, Boeske! Megköszönném a vonalkódokat!!! Mit kérsz cserébe? Priviben küldöm a címem. :) Köszi!!!

meri

Meri!
Mit kérek cserébe? Egy kis türelmet, mert lehet, hogy csak a jövő héten jutok posta közelébe. :)

4-et találtam, mind nagycsomagos. Az egyik régebbi (gyerekcuccokat pakoltam a pelusoszacsiba a költözéskor), de talán jó lesz.

Jó gyűjtögetést! Anno Barnával én is beváltottam egy csomót. A textilkönyvet, meg a teknőst a mai napig rágja az aktuális legkisebb. :)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske, tudod, hogy már másra lehet őket beváltani???? Még mielőtt elküldöd. ;)

meri

Panda:Köszönöm szépen a jegyeket, ma megérkeztek!!!Ha esetleg lenne még 2 azt megköszönném, ha adsz egy címet küldök helyette valami mást!! :D

szemokzsu

Panda!

Én is ma kaptam meg a jegyeket és köszönöm szépen. :D

Kép

Kép
anubias

Lányok!

Van valakinek egy üres Sangenic,vagy Tommee Tippee zacsi kazettája,amiből már elfogyott a zacskó? Ha igen írja meg és a többit megdumcsizzuk!Előre is köszike!

Kép

Kép
anubias

Szia Eszter!
Sajnos én is kidobtam a sajátom, véletlenül. Pedig el akartam tenni, mert tudom, hogy lehet utántöltést venni olcsón a neten. Gondolom neked is emiatt kellett volna, ugye?
Most gondolkodom rajta, hogy még veszek egy eredeti utántöltést, aztán megtartom a karikát és megpróbálom a másik fajtát. Te hol tudod venni?

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?