A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Rebekának boldog névnapot! :)

Kép :!:

Fleur! Boldog szülinapot! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Én a mellkasára teszem, de Szeli inkább oldalt alszik, van, hogy háton, de lapos a csat, és nem az a túl vékony hálózsákunk van, így egyáltalán nem nyomja neki. De este lefotózóm!

Tegnap egyébként kaszínózott Szeli, 11-ig fent volt... :? Mivel beütötte a fejét, mert esett-kelt szegény a fáradtságtól, letettem 6-kor, aludt vagy fél órát, és ez lett az eredménye... :evil: Remélem, ebéd után tudok vele pihizni!!! ;)

Kolbi! Nálunk az ilyen korán fekvésnek, mindig éjszakai kelés a vége, és 1 - másfél óra játék... :shock: Máté aludt reggelig? Mikor ébredt? (vagy még alszik... :roll:)

Kép

Kép
regcsiken14

Séróversenyre én is készítek majd egy hajmosás utáni fotót! :lol:
Kár, hogy nincs honlapunk, oda is fel lehetne tenni ezeket a fotókat, mekkora buli lenne! Sajnálom, hogy nem értek hozzá, pedig szívesen megcsinálnám... :( Tényleg nincs senki, aki vállalná???? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Fleur!
Isten éltessen sokáig :)

Rebeka !
Boldog névnapot :)

Irina!
b@sszus :evil: tényleg Tietek lehetne a legtöbbet betegeskedők díja :? jobbulást :)

Regi!
S mi lenne ha lenne blogunk? Azt még te is meg tudnád csinálni :)

teszt nega :( :evil:

KépKép
viranka

Viranka! Nemááááá! :(
Blog? Azt nemtom milyen pontosan, csak hallottam róla... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Vagyok ám mindennap olvaslak titeket csak mire oda jutok, hogy írjak mindig valami közbe szól.

Nálunk a helyzet nagyon jó. Este negyed 10-től reggel 7-ig alszunk.
Evés is jól megy bár most elkezdtem a darabos kaját adni neki de sajna fuldoklik tőle így szép lassan megy ennek a bevezetése.

Esetleg tippeket kérhetnék ki hogyan vezette be ?

Épp most várom a postást vettem Ádinak egy könnyű sportkocsit.
Kép .

Ja és a lényeg : Október 5-én utazunk 1 hétre Egyiptomba. Az egész családommal együtt.

Séróversenybe mi is jelentkeznénk.
Kép .

A napjaink jól telnek reggel 8-10 ig alszik utána játszunk 11-kor kaja és utána álltalában megyünk csavarogni.
Aztán 2-4 ig alszik.
Én nem is tudom, hogy Ádi mikor fog áttérni a napi 1 alvásra.
Szeret aludni olyan mint én vagyok.

Na megyek is mert sajan kész a mosásom és senki nem akarja kiteregetni.

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Sziasztok!

Rugó elaludt, gyorsan írok.

Viranka: :cry:

Ktimi: jó utat!!! Egyiptom az nagyon jó hely lehet... Mi a jövő évi kirándulásunkat szintén Észak-Afrikába tervezzük. De még nem tudjuk, hová :roll:

Weblap: hát.... esetleg késő ősszel vagy télen belefér Gábor munkarendjébe (bár ezt a háta mögött mondom)... De profi grafikus nem biztos, hogy tudna rajta dolgozni, mert az már a készpénzes része lenne :wink: Így meg kell elégednetek velem :roll:
De ez abszolút nem 100%. Olyan 50 körül. Nagyon be vagyunk havazva.

Ünneplőknek sok boldogságot.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Halihó!

Bocsi, de évkezdés van, agybaj a köbön.

Robesz, Drága! Isten éltessen!

Rebekának nagyon boldog névnapot kívánok!

Fleur! Boldog szülinapot!

Alvás nem változik semmit. Kivagyok rendesen.

Viranka, nagyon-nagyon sajnálom.

K.Timi! Jó utat!

Távíratira sikeredett, de képeket még nyomok. Stop. :lol:
Kép Kép Kép
Kép
Pusszancs.
Jaj, Irina! Már megint, Te Drága! Mielőbbi jobbulást kívánok Ádónak!

Vindolanda! Ha erre jártok, feltétlenül találkoznunk kell!!!!! :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Továbbra is szuperek a sérós képek:-)

Nálunk mostanában valami van, mert csak velünk akar Péter este aludni, tegnap is totál fáradt volt, el is aludt 8kor, de egy fél óra múlva felkelt( ez nem ez első eset) Majd velünk feküdt le csak 10kor, persze köztünk.
Ha átteszem a kiságyba, az éjszaka felénél felébred és átkéri magát, ha köztünk van egész éjszaka nem is ébred fel. Na ki érti ezt?

NApközben simán elalszik már egyedül is akár, de akkor is a nagyágyon, szerintem utálja a kiságyat.

Pesten a csajoknál ahogy voltunk, a földön matracon aludtunk, hát azt látni kellett volna Péter hogy élvezte:-) le fel mászott róla, hempergett rajta, szóval eldöntöttük apával, hogy egy nagy matracot kap az új szobájába.

Egy csomó pénzt hagytam a C&Aban Péterkére, télire vásároltam neki: Kép

Viranka nega :evil:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok

Rebeka boldog névnapot!

Fleur boldog szülinapot!

Kiskolbi: Szerencsére ma már jobb éjszakánk volt de igy is kelek hozzá egy éjjel max 5-ször. :?

Irina: Most már harmadjára kentem be a száját és kivül már szinte nem is látszik.De azért a héten kezelem neki végig mert úgye belül nem hagyja hogy megnézzem de az okos dokinő vissza se hívott hogy megnézze hogy elmúlt e esetleg :roll: Nem fáje amikor leszedte a kömöd??? Belegondolni is jujjj.

Ktimi: Tök hogy az egész család megy.Én is szeretek igy együtt nyaralni.Nagyon jó a babakocsi.

Maggie: Úgy látom újabb kézilabdás lesz a családban :wink:

Regi: Te már egyáltalán nem kelsz éjjel Szelihez?

Viranka:Nagyon sajnálom :( :(

Én most vadászok babakocsi után mert amilyet szerettem volna cam portofino narancs-fekete mire visszamentünk megvenni mind a kettőt elvitték :? :( Nekem pedig annyira tetszik és akciós áron is volt.Késő bánat!!Nem tudom most milyen után kéne nézelődnöm szeretném hogy könnyű is legyen de dönthető is hogy Petra tudjon még benne aludni is :roll: :roll:

Kép

Kép
agica1126

Ja, és Irina, remélem a szuper bőrgyógyász már jobban beválik :wink:

Hát, a betegségekkel tényleg nincs szerencsétek, valahogy mindig megtalálják Ádit :(

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Jaj, Viranka! Annyira sajnálom. :cry: Azért vérszemet kaptatok, és akkor most újra próbálkoztok, vagy egyelőre inkább vártok kicsit?

FLEUR: ISTEN ÉLTESSEN!!! Ha hazajöttetek, összefutunk?

REBEKA: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!

Regi: köszi kérdésedet, végül a 19.10-es elalvás után Máté 6.10-kor kelt. 8) Éjjel volt egy kis nyüszi, de nem ébredt fel közben, ki se kellett vegyem. Viszont reggel megint tiszta pisi volt, hiába váltottunk nagyobb babylove pelusra (igazán megjöhetnének már az új pelusaink :evil: ). És már jól be is öltöztetem, hogy nehogy amiatt pisiljen ennyit, hogy fázik. Jobb híján Anyáék hoznak hétvégén egy vastagabb gyerekpaplant, és asszem felavatom a nagynénéméktől kölcsibe kapott hálózsákot is. (bár Máté ki fog akadni tőle, az tuti) Lehet, hogy az átázás miatt nem alussza ki magát? :roll: Mert reggel 8-kor már megint ágyba kérdezkedett, aludt 3/4-1 órát, aztán elmentünk csavarogni, végig kómázott a babakocsiban, aztán megebédeltettem, és majd elaludt az etetőszékben. Most leraktam, és úgy hallom kezd elaludni. :roll:

KTimi: jaj de jó, hogy megvagytok és főleg, hogy jól vagytok! :D Nagyon tetszik a járgány, Kisfiad meg még mindig vagány kiccsávó.

Dmaggie: mi lehet Bercó rossz éjszakáinak az oka? Jaj, azok a kék szemek és az a vetődés! :lol:

Heni: hát, lehet, hogy követnetek kell Móniékat és búcsút inteni a kiságynak. Mindannyiótoknak kellemesebb és pihentetőbb lenne. Persze leesésgátló meg minden... az új cuccok aranyosak, mi egy kabátot és egy bélelt kertészgatyót, ja meg sapit vettünk a cundában nemrég.

Na, falok én is valami, míg nem nézi ki senki a számból. :lol: :lol: Majd jövök még! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Ágica: mi a brumimaci bababoltból rendeltük, de a bambino babafutárnál is szokott lenni, én naggyon szeretem ezt a babakocsit :lol:

viranka: tesztet sajnálom :cry:
Vendég

Hello Lányok,

Viranka, sajnálom, h a mai is negatív lett. Nem érdemes dokival megnézetni? (Nem értek hozzá, de sokan írták, h terhesen is csináltak 1 csíkos tesztet.)

Hát, csajok, besz.rások ezek a sérós képek! A napi jó hangulat tuti tőlük.

Kiskolbi, tegnap bababoltban voltunk (végre megvettük az atósülést, juhéj :lol: ) és jelentem a hiper-szuper siestás cipőknek (már amelyiknek) is bordás a talpuk. Úgyhogy tutira jó az, amit vettél! :wink:

Irina, végül kellett fizetnetek az oltásért? Én már olyat is olvastam, h 2 év alatt is ingyenes lesz (tegnaptól) Sok gyógypuszi Ádinak!

Cunda: pénteken rájöttem, h van még egy 50%-os kuponunk, aminek a beváltására 2 napom van, úgyogy vasárnap én is elrongyoltam és vettem egy együttest. Heni, nagyon klasszak a ruhák!

Rebekának nagyon boldog névnapot! (Timi, mutasd meg az összes üzit neki, h jó kedve legyen és ne búslakodjon, h a múltkor a kisöccsét ünnepeltétek :wink: )

Fleur, Isten éltessen Téged!

silka

u.i.: mindjárt dobok táblit
silka

Kép

silka
silka

Silka: szerintem fogjuk mi még használni azt a cipőt. :wink: A csajos együttesről pedig képet kérünk (lehetőleg Lizi azért legyen benne a ruciban! 8) :lol: )

Oltás: tényleg?! :D De jó lenne! Nekünk okt. elején lesz aktuális a Pneumo beadása, jó volna, ha nem kéne érte fizetni.
Irináék nem tudom, ezt beadatták-e, de a Meningot Ők is, és mi is. Az nem ingyenes (és talán nem is tervezik), darabja kb. 2200 Ft, ha jól emlékszem. Az egyéves Manóknak 2 kell belőle, egy most, egy pedig egy év múlva (bár a dokink se tudta megmondani, hogy kell vagy csak lehetséges-e a második beadása, az Okosok még vitakoznak rajta). Szóval... azért vigyázni kell a felíratáskor, mert ha nem hangsúlyozzák a recepten, hogy 2 év alatti Babónak lesz, akkor perkálhat a Kedves Szülő 7600 Ft-ot darabonként (igaz, most elég egyszerre egyet megvenni). Érdemes az orvosnál és a gyógyszertárban is résen lenni. :!:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi,
húú tényleg, kevertem a két oltást. :oops: A pneumo a kérdéses. Az Irina által írt "harmadik oltás" miatt asszociáltam rá, nálunk ugyanis eddig két pneumo volt, most várakozó állásponton vagyok a harmadikat illetőleg. (Bár a védőnő múlt héten azt mondta, h az emlékeztető 2 éves kora körül kell, ami ugye 2009 szeptember, de lehet, h ki lehet húzni 2010 januárjáig is, akkor meg ugye kötelező lesz)
Menigno: én nemrég váltottam ki (1 éves kor alatt olcsóbb) 4000 valamennyit fizettem érte. Enyim doki szerint elég 1 db, aztán majd meglátjuk hogy dönt az orvostársadalom meg állambácsi. :wink:

Csajos együttes hétvégéig becsomagolva lapul, ugyanis ezt is az ajcsik közé rakom. De már csak pár nap! :wink: Addig is megy a készülődés, akárcsak Nálatok... ...gondolom :lol:

silka
silka

Én 4+4 vagyok ma elvileg, vagy valami ilyesmi :lol: Vagy 4+3 :roll:

10-én megyek dokihoz, majd okosabb leszek :wink:
Vendég

Sziasztok!Most csak egy gyors életjel,mert apa délutános,egyedül vagyok a művésznővel és nem kis teljesítmény utána rohangálni!!Este ha elaludt jövök és írok pár sort!!

KépKép
juba

Hello Mindenki,

Hazajöttünk. Hát jó hosszú napunk volt. tegnap f4 kor keltünk és este 8 ra értünk anyuékhoz. :-(
De emma csúcs volt. aludt, sétált összevissza, játszott.....minta gyerek. :-) Azért leközelebb nem átszállós 5 órát várni kell a reptéren a csatlakozásra hazautat választunk. nem nagyon lehet mit csinálni a reptéren.

mindegy itthon vagyunk és élvezzüka napsütést, meleget!!!! Végre, polo, szoknya, mezitláb.......
Emma nagyon boldog, folyton az udvaron van, hintázik, homokozik....

készülünk a nagy napra, kerestelő+szülinap. jajaj olyan jó!!!

ma voltam kozmetikában, fodrásznál...
Viranka: visszavarázsoltuk a hajszínem...bár nem annyira szőke, de így jobb, nem bírom magamona sötét hajat. ezzel sokkal mosolygósabb, vidámabb és fiatalabb :-) vagyok!

Holnap lesz a 3. házaság évfordulónk! :-) megyünk moziba, meg a wasabiba, :-) juj, de izgi.

Ja csajok, ki használ a gyerkőcnek Pampers-t?
van dm-es kuponom.

írjon aki kéri, 1db 500ft-os, 1 db400 ft-os pelusos, 1db 200ft-os 1 db 300ft-os törlőkendő kupon
mennem kell

KépKép
kaqk
Debrecen

REBEKA! BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!
Kép

FLEUR! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Kép

Viranka! Remélem próbálkoztok tovább, hogy meglegyen a zebrás teszt! Nagyon szorítottam pedig! De nem baj, ez egy boszitopik, hamarosan összejön Hármaska!!!! :D

Ágica! HEss-hess szájpenész! De amint írod, ez hamar múlik Nálatok szerencsére. Tényleg babája válogatja.
Zsófinak a kórházban volt állítólag szájpenésze, amire gyógyszert kapott, amiről nem is tudtam, csak itthon mondta a gyerekorvos, miután a záróját nézegette... :evil:

Irina! Szegény Ádó! Ennek a szűnni nem akaró betegségsorozatnak biztosan oka van. Szerintem ha kikerül az oviból, nyugdíjas koráig egy náthája sem lesz! 8)
De azért természetesen jobbulást a kis Drágának! ++++++++++

Kiskolbi! Sajnos erre nem tudok mit írni, amit Máté produkál... :( Talán tényleg ilyen idegrendszeri izé, és Őt így megviseli.
Hiszen nagyon kell koncentrálni a járáshoz!

Timi26! Silka jól írta, mutasd meg Rebekának az összes képet!!!! Biztos örülni fog neki, hogy ennyien gondoltak Rá! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Fleur, Rebeka, nagy puszi Nektek, ünnepeltek!!!

Maggie: szuperédes a Bercófiú (mecsoda labdakezelés!)! :-)
Hát nem tudom, hogy bírod ezt a folyamatos nem-alvást, mindenesetre csodállak.

Viranka: én annyira szomorú vagyok... :cry:

Vindolanda: nagyon szépek a díszpárnák, látszik, hogy mentél is utánuk. ;-)

Lányok, nagyon köszönjük a ránkgondolást!
NINCS ótvarunk (ez ugyanis az impetigo köznapi neve, mint utánaolvasva megtudtam). Pelenkadermatitiszünk van, kétféle fajta is, ami a Liberótól jött ki (amit mellesleg 9 hónapja használunk). Csodadoki rájött (ez a bőrgyógyász tényleg fogalom a környékünkön, eddig még mindenkit meggyógyított). Csak vhol olyan dühös vagyok, hogy antibiót kellett elkezdenünk a gy.orvos tanácsára, miért nem ELŐSZÖR küldenek el szakrendelésre és UTÁNA írunk fel gyógyszert? Ne tudjátok meg, egy óriási komódfiók telis-tele van gyógyszerrel, amiket az elmúlt 1 évben vettünk, és töredék részét használtuk... :shock:
(Ágica, igen, ez a doki vette le/vágta ki mindkét nagylábujjkörmöm egy részét, mert annyira benőtt a terhességi terhelésváltozás eredményeképpen. Kaptam fájdalomcsillapítót, de utána rémesen fájtak, most már rendben vannak, bár ezek a körmök már sosem lesznek olyanok, mint a terhességem előtt, megvastagodtak, eldeformálódtak oldalt, szóval van velük gond.)

Há, jövő héttől dolgozom (tanítok). Ezek az esti melózások nagyon fárasztók, de ez van.

Kép
Kép
irina

Ja, most Huggiest kellett vennem, mert a csodadoki szerint a Pampers/Libero p. dermatitisz szempontjából egykaptafa. És valóban, a Liberónak pár hónapja kicserélték a rögzítőrészét, lehet, hogy az kavart be.

Ágica: a lényeget meg lehagytam: mielőbbi gyógyulást a kismanónak, örülök, hogy jól reagál a kenceficére!

Kép
Kép
irina

Lányok, Ádi teljesen odavan Bárdos Andrásért, vigyorog, ha látja, és elszomorodik, ha vége a híradónak... :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina végre kiderült az ok, és megvan az okozó, hát nem is hinném, hogy a Liberó gázos.
Szupi, hogy elkezdesz tanitani:-)

Kaqk üdv Magyarországon:-) Hát a reptéri várakozás biztosan szörnyű lehetett :evil: sebaj, majd legközelebb jobb lesz!
Képet kérünk az új séródról!

Nekünk ma szupi napunk volt:-) olyan kis édes Péterke. A kis drágám még mindig semmi jelét nem mutatja, hogy járni akarna :cry: ma gyakoroltuk az állást, nagyon teccett neki, hogy amikor eldőlt elkaptam, hangosan hahotázott:-)

Hihetetlen ragaszkodása van a labdákhoz, meg nagy kedvene egy shelles ferrari, az is csak azért mert zúg. És ő is mondja BRRRRR

Ha zenét hall rögtön tancizik, akár ülve, akár állva. Édespofa:-)

Szép estét mindenkinek és nyugodalmas jó éjszakát!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Rebeka nevében nagyon köszönjük a köszöntéseket!
Megmutattam neki mindet, nagyon örült neki!!! :D :D :D

Robesz, Fleur: nagyon boldog szülinapot nektek!!!

U.era: boldog névnapot!!!

Szokás szerint el vagyok havazva, de jó vagyunk, elkezdődött az ovi, VikDan meg egyre többet lépeget egyedül! :D

Irina: köszi, de ha állandóan panaszkodnék betelne velem a gmail...de most nagyon jó passzban vagyok! Remélem ez most már így is marad...
Ádónak jobbulást!

Most csak ennyire futotta sajnos...amint tudok, jövök!

Pussz!!!

Kép
Kép
timi26

Mesi: Tőlem meg mikor kérdezték ott miért hoztam a gyereket meg is lepődtek hogy ennyi idősen kijött.Mert eleve szopis babáknál és még csecsemő korban fordul elő.

Irina: Örülök hogy Ádót is megtudja gyógyítani és nem kell az antibogyó.

Kaqk: Tök jó hogy Emma enyire jól viselte az utazást és persze hogy szerencsésen megérkeztetek.

Itt "panaszkodom " a penész miatt és közben nem is mesélem hogy Petra megtanult tapsizni.Régebben sokat mutattuk neki de az elmúlt napkoban úgy nem nagyon és mentem ki a konyhában és ott tapsikolt :lol: azóta nincs megállás :) Olyan kis ügyes.

Kép

Kép
agica1126

enyire=ennyire

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok,

jaj, nagyon le vagyok maradva az olvasással, írással. :oops:

Minden most ünneplő babának nagyon boldog 1. szülinapot!

Kismamáiknak meg kitartást a meleghez és a kezdeti rosszulléthez.

a nagyfiam ovis lett. hihetetlen. :roll:
a beszoktatás tegnap kezdődött, odamentünk fél9re, a gyerek elrohan játszani, én ücsörgök.
hazajövök 9kor, mert nem vittem válfát meg pizsit, mondom neki, hazamegyek ok.
visszamegyek, hááát te meg minek jöttél vissza??
leülök, az óvónő mondja, h menjek nyugodtan haza elvan.
3kor mentem érte, mert kérem ő ott alszik.
szval érte mentem 3 után, akkor készültek kimenni az udvarra. mondom neki, menjünk.
ő, h miért nem mehet ki még az udvarra, de meggyőztem, h átjön a szembe kislány játszani, így végülis elköszönt az óvónéniktől és jöttünk.
ők agyon dícsérték, h mindent megevett, csak az uzsi nem tetsztett neki, mert h neki miért csak 1 szeletet adnak ( májkrémes kenyér volt). szval evett, aludt szépen, de kelteni kellett nekik, mert már mindenki fent volt, ő meg durmolt.
itthon is ugrált, h milyen sokat homokozott.

ma reggel keltettem, ugrott ki, h induljunk. levittem negyed9kor, adtam neki puszit, h eljövök, azt mondta ok, az óvónéninek meg csak odaintettem, h akkor majd jövök 3 körül.
szval a terembe be sem mentem, csak az ajtóba kísértem be.
hazajöttem is indultam Pestre, most értem haza, közben meg a telom lestem, h ha menni kell akkor kit hívok.
de 3-an ugrottak volna, h hazahozzák, de nem kellett.

egyelőre nagyon jól megy minden, de félek, h meglesz ennek a böjtje még. Este pl. iszonyat hisztis volt, sztem elfáradt és már nem tudott mit kezdeni magával.

azért bevallom, nekem kicsit roszzul esik ez a menj nyugodtan és küld haza, és elvan. szval, h nem ragaszkodik jobban.
tudom, h örülnöm kellene neki, de.... :oops: :oops:

most kicsit visszaolvasok..

Kép
Kép
h@jni

Irina:
hihetetlen, h a pelus volt a gáz...
de a lényeg, g rájöttetek :roll:

Fleur:
boldog szülinapot. :lol:

Kaqk:
üdv idehaza. :wink:

képek csodaszépek.

jó éjt

Kép
Kép
h@jni

Hajni, ne szomorkodj, nem biztos, hogy olyan forrón eszik ezt a "hipp-hopp beszoktam az oviba" kását (hallottam már ilyen reakciót, aztán később kiderült, hogy mégsem olyan egyszerű ez a dolog). De nagyon ügyes nagyfiad van! ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Robesznak nagyon boldog 1. szülinapot kívánok!
Rebekának boldog névnapot!
Fleurnek boldog szülinapot!

Nagyon jók a sérós fotók, és persze a többi is!

Köszönjük a dícséreteket!
Most egy darabig biztos nem megyünk nyaralni, úgyhogy elméletben több időm lesz netezni. Már amennyiben egy éppen járni tanuló kisgyerek mellett ez lehetséges :wink:

Vindolanda, miután Dorka Calici-fertőzés miatt kórházban volt, nálunk is volt egy nagyon nehéz időszak itthon alvásügyileg, de aztán apránként javult a helyzet.
Tescós walkie-talkie mint babaőr: nagyon kreatívak vagytok :D

Silka, ajaj, bölcsességfog :cry:
A nyaralás alatt, míg én a fülemmel szenvedtem, Apának a bölcsességfoga fájt (jól "beosztottuk"), ugyanígy ki akart nőni. Végül nem bírta tovább, és Balatonfüreden elment a fogászatra, ahol felvágták az ínyét. Még kb. 1 hétig fájlalta utána, de most már rendben van.

Kép
dotildi

Viranka, kérdezted a járássegítőt. Mi kaptunk kölcsön egy Fisher Price márkájút, de egyelőre szerintem instabil Dorkának, olyan, mintha "ki akarná tolni" maga alól.
Viszont a múltkor kipróbálta egy 1 hónappal idősebb kislány is, ő már ügyesebben használta.
Dorka most széket használ járássegítőként, megfogja, és abba kapaszkodva elindul, tolja maga előtt a széket (filckorong van a talpán, és így kvázi könnyű tolni a laminált padlón). Ezzel sokkal stabilabban megy, és nem is igényel nagy befektetést :wink:
(mellesleg az Apja tanította meg neki, hogy így sétáljon a lakásban, mert neki is nagyon fájt már a dereka)

Anikoh, gratula az első lépésekhez

Jegelés: nálunk csak úgy működik, ha egyszer Anya képzeletbeli "bibi"-jét jegeljük, majd Dorka valódi bibijét. Így felváltva jópár percig hagyja.

Irina, remélem, Ádi gyorsan rendbejön! Legalább kiderítette a szuperdoki, hogy mi okozza. És tiszteletet érdemel a kitartásod, hogy nem hagyod annyiban, és így utánajársz a dolgoknak!!!
Durva, hogy mindenre rögtön antibiotikumot írnak egyes orvosok!!! Tök feleslegesen szedte volna be Ádi, és utána ugyanúgy megmaradt volna a kiütés :evil:

meningo: nekünk két oltást kellett megvenni (Menjugate, ha jól emlékszem, 3400 Ft körül volt); és 2 hónap különbséggel kell beadatni. 18-án kapja majd a másodikat.

Kép
dotildi

Na most gyors írok pár sort,sajnos ezerrel le vagyok maradva,csak ide oda tudok néha beleolvasni...

Heninek,Vriankának,Panndinak,Nyerkitnek Óriási nagy gratula a kis pocaklakókhoz!!!!!!Mennek a tesótapasztók!!!!!

Irina!Ádinak jobbulást!!Pár napja Bertusnak is jöttel elő pöttyök a nuniján,szerintem pelenkakiütés lehet(akartam vinni ma a védőnőnek megmutatni,de természetesen ma IS elmaradt a tanácsadás :twisted: )én most nivea védőkrémmel kenem,de egyenlőre semmi változás!

Rólunk:Menni egyenlőre még csak úgy tud,hogy fogjuk a kezét,még egyedül nem mer megállni,amikor el akarjuk engedni a kezét mindíg leül.Mászni ezerrel,nem is győzök utánna szaladni,mert mindenhol feláll és mindig attól félek,hogy elesik.

Tud pápát inteni és mondja is hozzá mindíg,hogy pá-pá,a pogácsasütést is tudja még,és tapsol is ha mondjuk neki,megmutatja,hogy hol az okos kisfeje.
Ja és megtanítottam puszit küldeni(nem ment könnyen,nem is akart rám nézni mikor mutattam neki,azt hittem nem is figyel,aztán egyszer csak elkezte küldeni a puszikat :D )és amikor küldi mindig mondja,hogy ábbá.

Nagyon szeret táncolni,mindíg amikor zenét hall azonnal elkezd a kis kezével csattogtatni,illetve csak úgy csinál de nem csattanik neki,jókat lehet rajta vigyorogni.

Beszélni csak nagyon kevés szót:anya,pá-pá,mámmám,nem(de az inkább csak em)és pár napja mondja a hintát,azért meg van őrülve,babakocsiba ülve dölöngél jobbra-balra és monja: inn ta .

Sajnos éjszaka még mindíg sokszor ébred teázni,és van úgy,hogy csak egy óra múlva alszik vissza...
Eddig egyszer aludta át az éjszakát!

Ne haragudjatok,hogy csak magunkról írtam,képet sajnos nem tudok tenni,de a tieitek szenzációsak!!!!

Na megyek mert lassan kezdődik az éjszakai műszakom...

És a szülinapos tündérkéknek nagyon sok boldogságot!!!!!!! Kép

KépKép
juba

Viranka, szükségem lenne a mei tai szabásmintájára, de nem sikerült megtalálnom (gmail-en keresgéltem).
Légyszi tedd fel megint! Milyen anyagból érdemes/kell varrni? A vállpánthoz tettél bélést is, hogy puhább, kényelmesebb legyen? Nektek mennyire vált be? (ez utóbbi kérdés mindenkihez szólna, akik használnak mélytányért)
Most már nagyon nehéz elöl hordoznom Dorkát a kendőben, és próbálkozom a hátamra kötni, de a mei-tai-jal ez egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnik.

Ma megrendeltük Dorottya szülinapi tortáját. Lesz egy kutyussal díszített, trancsírozni-való mini-csokitorta Dorkának, meg egy nagyobb túrótorta megenni.
Silka, én is egyre többször elérzékenyülök, ahogy szerzem be a kellékeket az ELSŐ szülinapozáshoz... Ti is a hétvégén ünneplitek Lizit vagy hétfőn, a napján?

Kép
dotildi

Viranka, ez lemaradt: remélem, a negatív tesz téves!

Kép
dotildi

tesz=teszt

Kép
dotildi

Sziasztok!

Most jutottam odáig, hogy géphez üljek. :oops: Visszaolvasni nincs erőm, remélem mindenkinél minden rendben van.

Eldőlt végre a sorsunk, bár nem olyan irányban mint gondoltuk. Külföldi utazás helyett lakást veszünk! :D :D :D

Új társasház egy lakóparkban decemberi beköltözéssel. Nem túl nagy a lakás, két szoba, de végre a sajátunk lesz. (Na meg ugye a bank is lakótársunk a hitel miatt.)

De lényeg a lényeg: örülünk neki nagyon. :D

Szép modern épület lesz, az erkély a belső udvarra néz és ami külön tetszik: minden ablak franciaablak, világos a lakás.

Úgyhogy most rohangálunk a papírok miatt. Azt hittem a hitelhez kell majd a legtöbb, erre a szocpol ami horror. :shock: Egyszer csak összegyűlik majd minden.

Szorítsatok, pénteken megyünk az adásvételit aláírni! :P
Aztán mehetünk színeket és minden mást választani a lakásba. Már úgy várjuk! Látszik, hogy nem volt még saját lakásunk.

:oops: :oops: A lelkesedésünk megvan hozzá. :wink:

Zétim szerencsére aránylag jól bírja a nyüzsit. Étvágya is javult végre. Már néha lép egyet-kettőt kapaszkodás nélkül. :D

Mindenkit puszilunk, jövök ha végre csillapodnak majd a kedélyek. :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jó reggelt :lol:

Tegnap nem voltam, elkezdődött az egyetem, közben készülök a szombati fősulis vizsgámra, közben frankó hányingerem van, és állandóan aludnék :shock: Most is csak beköszöntem, tegnap alig láttam Zsófit, ma bepótolom :D Majd igyekszem visszaolvasni :roll:
Vendég

Sziasztok!

Hát nincs időm visszaolvasni, talán majd éjszaka.
Minden most ünneplőnek boldog születésnapot kívánok!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Rebekának sok boldog névnapot

Fleur sok boldog születésnapot

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Gyors reakciókra futja, mert Rugó még ébren van.

Köszönjük a díszpárnás és Rugós dicséreteket.

Hordozás: Rugó egyszerűen képtelen megmaradni bármilyen hordozóeszközben :lol: Így ebben tanácsot adni nem tudok. Pedig van kendőnk, kengurunk... Igaz, pusztán ezekkel próbálkoztunk eddig. De a babakocsiban sem marad meg :roll:

Alvás: igen, szerencsére rendeződött a dolog, két napja 1-2 ébredés van éjszaka (az eddigi 15 helyett) :wink: És szabad szemmel is jól láthatóan kibukkant a kilencedik fog, a jobb felső szemfog.

Bébiőr tescos alapanyagokból: köszönjük, bár Gáboré az érdem. Neki az eredeti foglalkozása hegesztő meg elektrotechnikus (végül programozó lett), de amúgy mindent megcsinál itthon: pl. gáztűzhely-bekötés, bojler-szerelés, vízszerelés, árammal kapcsolatos dolgok... Készített pl. egy dobozkát, amibe két fülhallgatót lehet egyszerre bevezeteni, hogy tudjunk tévézni vagy filmet nézni, ha Rugó alszik :lol: De sok bútorunkat is ő készítette (vagy együtt csináltuk), a lapszabászatban levágják, és összerakja a könyvespolcokat, tévés állványt, előszoba-bútort stb.
Ja, és épített egy garázst is egymagában, meg kerti tárolót... Szóval hozzánk szerelő elég ritkán jön szerencsére.

Irina: örülök, hogy megvan a probléma oka. MI Babylove-ot használunk 8) Szegény Ádi.

Ágica: szájpenész :( Remélem, gyorsan elmúlik.

Juba: pogácsasütés?? :shock:

Hajni: gratulálunk Marcinak, aki ügyes nagyfiú ezek szerint :D

Most ennyire futotta, mennem kell.
Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Dotildi!

www.babakozelben.hu

most ennyi hí a kiskirály

KépKép
viranka

Jó reggelt!

K.Timi! Hát mi úgy vezettük be a darabos kaját, hogy Szeli nem volt hajlandó kanállal enni az ebédet. :lol: (na jó, ez komolytalan megjegyzés volt... passzolok!)

Nem tetszik neki, hogy valami folyósban/pépesben darabkák vannak, úgyhogy vagy kiszedem a főzelékből a zöldséget, és a kis kezével szemezgeti, vagy nagyobb darabkákat kap (zöldséget, húsgombócot, sült husit), és azt ő harapdálja! De tegnap pl. húsos rakott karfiolt evett főleg kézzel, de néha elfogadta tőlem villával. Tízóraira meg szilvát kapott felkockázva (keményebb fajtát), és ő szúrta fel villával magának, majd a kis kezével levette a villáról, és úgy tette a szájába! :lol:

Szuper az új babakocsitok!
Egyiptom!!! Jaj, de szeretnék egyszer elmenni! (Apa nem vágyik oda sajna... :()
Jó utat!!! :)

Dmaggie! Jaj, de rossz ez a kialvatlanság... :cry: Szorítok, hogy mihamarabb helyreálljon a rend!!!
Labda, labda, labda! :) Nagyon ügyes!!!

Mennem kell, Apa dolgoztat...
:twisted:

Kép

Kép
regcsiken14

Szép jó reggelt!

Képzeljétek, ma reggel Máté nem volt se pipis, se kialvatlan! :D Most mondjuk szunyál, de nem baj.

Hajni: szuper, hogy Marci ilyen könnyen vette az első két napot. De nem lehet, hogy úgy gondolta, hogy ennyi és kész, és többet már nem kell menni? :lol:

Irina: besz@rás! :evil: Remélem, a Huggies-zal nem lesz problémátok. Mi még a 2-es méretből használtuk azt, és szerintem jó. Ezt a folyton antibiotikumozó orvost pedig le kéne cserélnetek. Teljesen tönkrevágná még Ádó poicját és védekező-rendszerét! :evil: Jobbulást Nektek!

Dotildi: nálunk az etetőszékkel szeret Máté cirkálni, csak szerintem túl széles a lábazata, és folyton elakad. A bibi-jegeléses módszereteket majd kipróbálom :wink: (bár remélem, sokáig nem lesz rá szükség)! Szülinap: ne is mondd. :oops: Eddig én nagyon kemény voltam, de kezdek néha megremegni. Nem tudom, mi lesz szombaton. Hihetetlen, hogy már egy éve! :roll: :D

Miléna: szívből gratulálok az új lakáshoz! :D Ha készen lesz, kérünk ám képeket! :!: Hjaj, de szeretnénk már mi is itt tartani!

Juba: ügyes Lánykád van!!!! Nálunk most az indiánüvöltés a menő (szájpaskolással persze), és megmutatja, hol van Anya orra, füle, szeme és szája. Néha téveszt még, de egyre ritkábban.

Panndi: megy a drukk ezerrel, de azért hajrá hányinger!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vindolanda: nem adnád néha kölcsibe Gábort? Az én Kedvesem műszaki analfabéta, és amúgy is minden ilyen csak nyűg Neki. Sajnos. :? :( Na jó, azért egy bútort összeszerelt. :roll: :lol:

Regi: Szeli nagyon ügyesen eszik már. Le a kalappal. Máténak még nem mindig sikerül a falatkákat a szájába tennie, de olyan aranyosan csippenti fel őket 2-3 ujjal!

Darabos kaja: először úgy kezdtük, hogy a főzeléket sok "szósszal" villával összenyomkodtam, hogy igazán pépes legyen, és egyre kevesebb "szószt" rakunk hozzá. De szívesen harapdál, nekünk nem volt ezzel gondunk. Az érett barackot könnyű megenni (gyakorlatilag ki lehet szopogatni a héjából), és a banán is jó kezdésnek (úgy kezdtem, hogy letörtem egy picit, és ujjal összenyomva adtam a szájába. Most már harapja.). A kenyér vagy puffasztott rizs se probléma már. De ezeket még legtöbbször én adom Neki katonánként a szájába.

Kicsit aggódom, még mindig nem érkezett meg a postával Máté ajándéka. :roll: :( Írnom kell a készítőnek, ha ma sem jön meg. :(

Detti
KépKép
kiskolbi

Rebeka, Era boldog névnapot

Kép

Én pedig köszönöm a köszöntéseket! Most hulla vagyok, lányom elég vacak éjszakát adott ajándékba..

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt,

Péter most aludt vissza, kicsi nyugi.

Nem is irtam, hogy már 2 este egymás után kidőlt 8kor, majd rá fél órára felkelt, és nem lehet visszalatatni :evil: Ez amióta csak 2x alszik 1-1 órát van. 11 körül alussza az egyiket, majd 15 körül a másikat. 18-19 között már álmos, de 8ig csak kihúzzuk, szépen el is alszik, de ez igy nem állapot, hogy felkel. Nagyon mérges vagyok ez miatt, mert igy csak velünk felkszik le 10 körül, náne magánélet, sőt még pihenni sem tudok, pedig estére nagyon elfáradok.

Viranka köszi a linket, én biztosan fogok rendelni egy rugalmas hordozót, mert biztosan hasznát veszem majd a kistesóval.

Hajni örülj neki, hogy ilyen könnyen beszokott, valószinű azért segit az is, hogy nem csak állandóan veled volt/van Marci.

Vindolanda az én férjem is ilyen ( szerencsére) én szó szerint utálom a kétbalkezes férfiakat!
Egy férfi értsen mindenhez!

Kanapé ágyról való lejövés : jaj fejjel lefelé :shock: tanitgatjátok, hogy tolatva kell lejönni, én próbálom, de mintha hiába mutatnám.
Olyan kis önfejű, mint az anyja.

Heni
KépKép
heni81

Gratula Máténak a kulturált ébredéshez - bár aki olyan jólfésült, hogy sérós fotók nem is készülhetnek róla, annak így is kell ébrednie :wink:

Fleur, sajnálom :( De aztán egyik napról a másikra minden jó lesz, mikor már nem is számítanál rá :wink:

És Milénának a lakáshoz is gratula, képeket tényleg kérünk!

Valaki egy egyméteres lavórt csapdos a székemhez, mennem kell :lol: :arrow:

Kép
vindolanda

Magánélet, Móni: na, mikor elkezdett Rugó a nagyágyban velünk aludni, mi akkor kezdtünk átszokni a játszószőnyegére, hiszen egy szobában lakunk, és nincs több ágy :oops: :D

Persze az áthidalókat azért leraktuk róla :wink:

Kép
vindolanda

Rugó közben a lavórról áttért egy használaton kívüli vezetékre. Na, most már tényleg megyek, mert korog a hasam... :arrow:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?