A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

most elszundított, de ez múló állapot nálunk :shock:
nem negyon van időm visszaolvasni :roll:

Kép
Kép
h. szilvi

növögetünk, növögetünk, 4,85 kg, összeszedte magát rendesen, bár azt mondják hogy nem egészséges hogy ennyi idő alatt megtriplázta majdnem a súlyát :?

Kép
Kép
h. szilvi

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:33-kor.
Vendég

szilvi!
Tényleg éppen emlegetve voltál, hogy mi lehet veletek! Majd tegyél fel te is akkor-és most képeket, adatokkal (akkor = születési súly, centi) most= 2 hós súly, cm. + ugye két kép! Tábla készül belőle.

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:33-kor.
Vendég

Dori: nem kiforditva tettetd fel a huzatot? a szine is picit mas meg az a feher irasis kopott
Vendég

Anyjuk!
Nem...valójában ugy van mint a felső képen... valamit a fényíképező fordított meg rajta... de hogy a csudába, nem tudom!

d.dodó

A színe lehet azért más, mert lehet más funkción van a fényképező mint volt akkor... na meg akkor ragyogó napsütéses idő volt...most meg villanyt kell kapcsolni! :(

d.dodó

Sziasztok!

Dodo én is jártam már így, biztos a beállításoknál meglett fordítva a nézet. De először mikor néztem a képedet, én is gondolkodóba estem hogy ez most hogy van?? :D

Felénk is nagyon szar idő van, nagyon fújj a szél. Tegnap meg megdöglöttünk a melegbe. Nagyon rossz ez így. Bár Vivi nem egy nyűgös baba, nem érzékeny a frontokra.

Valaki megtudná mondani hogy egy babának mennyi idős korára lesz végleges a fejformája? Mert nálunk volt olyan gond hogy egyik oldalán aludt csak,és egy kicsit ellapult, de most egész szépen kezd formálódni. Csak ezért érdekelne.

Kép
linda24

milyen tábla és hova küldjem az adatokat?

Kép
Kép
h. szilvi

nem emlékszem hogy raktam a képet a vonalzó elé :shock: segítene valaki?

Kép
Kép
h. szilvi

Sziasztok!

Végre van egy kis időm. Mindjárt vissza is olvasok (eddig csak ezt az oldalt sikerült), amíg Natibogyó békén hagy... :)

Velünk röviden:
Köszönjük a gyógygondolásokat Otinak, már használja az ujját (sőt zsiványabb, mint valaha :) ), ma ment is oviba.
Nati egy hete tele szájjal vigyorog, kacag, dumál. Éééééédes :D Nagyon élvezem! (majd illusztrálom is, ha lesz rá időm.)
Történtek még egyéb jók is nálunk, de egy picit babonás vagyok, még nem mesélek... annyit elárulok, hogy nem egy újabb kistesó :wink:

Linda, ne aggódja fejforma miatt. Otinak is kicsit lelapult a feje a jobb oldalon pici korában, de hamar kiegyenlítődött, semmi sem látszik rajta már.

Na, nekiugrok az olvasásnak, összeszedegetem az infókat a jövő heti taliról - remélem, addigra kiesi magát az eső!

Kép
Kép
bondi

Jó reggelt :P

Szilvi :P
Üdv újra a fedélzeten :D Képet kérünk a kis Bendegúzról!

Ági :P
Aranyos a tanító néni! Még az e-mail címét is megadta mindenkinek, hogy ha problémánk van, nyugodtan írjunk neki. Egyelőre nem zargattam.
Lilu kezd belerázódni az iskolába. Persze a világért se mondaná ki, de abból ahogy viselkedik, erre következtetek. (Azt játsza, hogy ő a tanító néni, és tök kedvesen tanít engem - én vagyok a diák, és folyton értetlenkedek, meg nyafogok :lol: )
Jaj, remélem, szépen beilleszkedik, mert az nagyn jót tenne a lekének!
Csütörtökön kell mennünk vele a dr.nőhöz! Most látja majd őt először, mert ugye az elsőnél csak mi voltunk apával.

Csabi: tegnap kiütötte magát a drága, mert du nem tudott elaludni, amég vásároltunk. Hordozóban ő utál aludni. Így kimaradt a jó kis 2-3 órás du-i alvása. Csak fél6-kor ájult el, és 8-ig aludt. Szerencsére még akkor is álmos volt, így nem ment tönkre az éjszakánk. Gyorsan fürcsi, szopi, majd alvás. Most már szinte minden nap f10-kor alszik el, és először f2-2 körül ébred, aztán meg 5-f6 körül. Ez nekem teljesen jó! Ja, és azonnal visszaalszik magától. Nem kell cumi, simi, ringatás.

Cumi-ujjszopi: szerintem a cuminak is van hátránya, mivel tud cumizás közben játszani, szaladgálni, stb. Ujjszopi közben max. aludni tud, v.pihenni. De egy örökmozgó gyerek leginkább a kezét használja, így talán kevesebbet van a szájában az ujja, mint egy cumi. (Ettől függetlenül nekünk is van cumink, de nagyon ügyelünk rá, hogy keveset kapja meg, és csak alváshoz. Ez nálunk az esti alvásnál van, és kb. 5 perc. Remélem, nem nagyon szokik hozzá, és a szopit sem zavarja meg. Mert sajnos sokszor ez is egy kockázati tényező :( )

Képek: annyira jó ötlet volt ez az ilyen volt-lett tábli! Imádom nézni a babókat!

Véda
Vendég

h.szilvi!
miután kiválasztod a vonalzót, és rajta a figurát, utána van egy olyan rész, hogy itt tölthetsz fel képet...ott kell a tallózásra menni, és kiválasztani a képet!

Az adatokat meg a képet ide kell a közösbe, és szly csinálja a táblát.

d.dodó

Lilu akarja, hogy mosolyogjak :?
Kép

Véda
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
magdolnam

nyaralásos képeink
magdolnam

Vidokata, Wera! Azért gondoltam, hogy 2 hónapos legyen mindenki a tábliban, mert egyrészt úgy jó a statisztika miatt, de főleg azért, mert nem mindenkinek van mérlege (Kike), viszont a 2 hónapos tanácsadáson tuti megmérik a babákat, meg a 3 hónaposon is stb. Akinek még nincs két hónapos a babája, őt is berakom, de ha lesznek firss (2 hónapos) adatai, majd átírom. Így jó lesz? Én is pl vissza fogom adni a mérleget, meg szerintem majd mások is, és otthon nem fogjuk tudni megmérni a babákat!

Dodó! Nagyon jók a képek. Aki tud, hasonló beállításban fényképezze le a babát, mint egy pici kori képen. Úgy még szembetűnőbb a változás.

Ja és Dodó! Még a ruha is ugyanaz! Nagyon szuper!

Kép
szly27

Ma megcsinálom a táblit! Remélem lesz rá időm. És új formában lesz, hála Sz. Andinak!

Kép
szly27

szly!
Igen, ugyanaz a rugi, kardigán, és a sapka is... csak a mostanin nem alszik :) !

d.dodó

Magdi, Muffin, Viki, utólag is boldog "házévfordulót" nektek!

Nekünk szombaton volt az 5. :) Otival és Natival készítettünk egy pólót Apának, 5 ujjunkat (vagyis a tenyerünket) rányomtuk textilfestékkel. Natié bonyolult volt, mert álmában körbe kellett rajzolnom a kezét, és folyton mozgatta :)
Mondtam Otinak, hogy titok, erre alighogy hazaért Apa, rögtön elmesélte neki, hogy ráfestettük a kezünket a pólójára :D
De az sem volt semmi, hogy köttettek nekem egy gyönyörű csokrot vásárláskor, és amíg Apa cipelte fel a szatyrokat, Oti elkotyogta, hogy az autóban lent van nekem egy naaagy csokor virág :D
Azért persze rendesen meghatódtam :)

Andi, igazán testreszabott keresztelőtök volt akkor!
V.kata, nektek is a legjobbakat!
Mi még azt sem tudjuk, kik legyenek a keresztszülők...

A babákok nagyon édesek! Nálunk a hóforduló még odébb van - tényleg, a nagyfiúkat-lányokat Isten éltesse!
Véda, látom, nagytesó nálatok is nyúzza rendesen a kicsit :)

Kike, Kristi álla hogy van?

Muffin, ügyes vagy a tanítással! Én vasárnap kezdem újra (az olaszt :) ), de csak egy tanítvánnyal. A hétköznapok nálunk kilőve, mivel este Nati korán befárad, hétvégén meg akkor tanítok, amikor Apa próbál a zenekarral. Ennyi elfoglaltság igazán kell, és a legkedvesebb tanítványomnak nem mondtam nemet.

Remélem, a nyugtalan babák megnyugszanak a hűvösben! Ez a meleg már tényleg kibírhatatlan volt, főleg, hogy már szeptemberre álltunk be!
Szombaton voltunk a Szeptemberfeszten, persze épp ebédidőben és kora délután, hát megpárolódtam, mire hazaértünk. Nati is kétóránként evett.

Kép
Kép
bondi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:56-kor.
20150601134430

Sziasztok!
Köszi Viki a hiányolást, vagyunk, csak kicsit viharverten.
Csütörtök óta sok gyerekekünk volt, és péntek éjjelre Zsolti betaknyosodott! És sehol nem volt jó neki, csak rajtam. Idáig a cici minden gondra megoldást jelentett, de most nálunk is volt vigasztalhatalan zokogás! Még szopizni sem tudott olyankor, gondolom nem kapott levegőt a nóziján.
Doki néni megnézte, azt mondta a tüdején nem hall semmit, csak porszívózzuk az orrát.
Remélem pár nap és elmúlik.

Margitsziget: Akkor ha én a budai oldalról, a Margit híd felől jövök, villamossal, még a szigeten fel kell szállnom a buszra, ugye?
Tudja valaki, hogy ott milyen gyakran jár a busz? Vagy pedig, ha az Árpád híd felől jövök, akkor leszállok az 1-es villamosról, és onnan be tudok sétálni? Melyik a rövidebb? Főleg időben?
Köszi, ha valaki tudja a választ! :)

Van már autóm!!! Akkora batár, hogy még nem is nagyon merem vezetni. A margitszigeti túra lesz az első hosszabb kirándulás, addigra bele kell jönnöm!

Ma megmértem Zsoltit reggel, pucéran 6,69 kg!! Lassan fogyókúrára kell fognom! :lol:

Kép
Kép
patr

Patti!
Zsolti a Kis Buddha? Kérünk képeket!
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:37-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:37-kor.
Vendég

Viki! :D :D
Majd rakok képet, de az a vicc, hogy hosszú is, tehát jó húsban van, de nem dagi! Bodyból már a 74-es is jó rá!
Az apja sem alacsony, de azért ilyen tempóban nőni! :shock:

Kata, köszi, a 26-os busz akkor az Árpád hídon Budáról megy?
Akkor nekem az lenne azt hiszem a legjobb, mert ott jól tudok parkolni is!
Mi volt múltkor Dórival, amikor hányt? Biztos írtad, de én kb ott vesztettem el a fonalat, amikor még csak azt írtad, hogy nehogy beteg legyen.

Kép
Kép
patr

Kata!
Dorkusz jól van?
20150601134430

szly!
Itt van helyesen a második kép! párom "felhomályosított" hogy ezen az uj szerkesztőprogramon lehet tükrözni is :) Na véletlen arra a gombra nyomtam rá! :lol:

d.dodó

Na, a képet meg elfelejtettem csatolni! :lol:

Kép most (2 hónaposan) 4320g56cm

d.dodó

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:49-kor.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:38-kor.
Vendég

Mennyiket eszik?
20150601134430

Sziasztok4
Szilvi:örülök hogy előkerültél! :D

Ma is sütöttem sütit-persze természetesen teóm blogjából származót-ezt:
http://sutisnene.blogspot.com/2008/08/t ... kocka.html

Csak fele adag habbal,mert nem kaptam itt a boltba kettőt,csak egy habtejszint :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:48-kor.
20150601134430

kike!
Én a zebratortát sütöttem meg tesód recepteséből, meg a francia krémest..... a francia krémes kicsit összeesett nekem, de ízre nagyon finom volt.... arra is gondoltam, hogy lehet hogy az itteni összetevők nem ugyanolyanok minőségire esetleg, igy mondjuk lehet más arányokkal kellene dolgoznom... na de hát elfogyott igy is!

d.dodó

Köszi Viki-kedves tőled :D -irulok,meg pirulok :oops:

Nem rossz ötlet a klónozás :lol: -bár nem vagyok,csak én,de nem lenne rossz,vagy a nyolc kar-az is jól jönne. :D
Mintaképnek nem érzem magam,inkább mindig még többet szeretnék kihozni magamból,mint ahol épp tartok.
Ha Domi nem lenne ilyen nyugodt-kopp-kopp,semmire sem lenne időm,szerencsére így van,na és persze a másik kettő oviban van-ez is előny,nekem is,meg nekik is,mert mire hazajönnek,ehetnek finomat :D
És ugye Apa sem utolsó szempont,amikor nem dolgozik,és én mást csinálok éppen,persze máskor is-simát átveszi,nem nyafog-bár miért is nyafogna-Domival még könnyebb,nem úgy a két nagyobbal. :roll:
Na ez hosszú lett :oops:

Dodó:örülök hogy te is sütögetsz a Tesóm blogjából :P -büszke is vagyok rá 8) A francia krémesre nekem is fáj a fogam már egy ideje,csak kicsit félek nekifogni.
Nagyon édes Laura-mi is valami tükrözésre gondoltunk a cimke ügyben :lol:

Bondi:Köszi kérdésed,Kristike javulgat-remélem,bár továbbra is naponta több ragtapaszcsere kell,mert átnedvesedik.

Kép
Kép
Kép
kike

Mintakép-Példakép :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
szly27

Aki még véletlen nincs benne, a következőben benne lesz! Ja meg az "Így fejlődünk"et elfelejtettem kivenni. :lol:

Kép
szly27

A harmadikat kétszer raktam fel! Ok! Mára most hagyom abba! :lol:

Kép
szly27

Dodó! Mire megláttam az új képedet, ár feltöltöttem ezt! Majd kicserélem!

Kép
szly27

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:48-kor.
20150601134430

AKata!
Adélnak nem ma van a Hófordulója? Isten éltesse, ha igen. ;)
20150601134430

Sziasztok,

alfa üzemmódban, mert megint nem ment éjszaka az alvás. Kezdődött azzal, hogy tegnap irtózatosan nyűgös napunk volt, kb 2 óra+ 2xfél óra alvással, estére totál hisztis volt leány, szinte kezelhetetlen, ráadásul totál fáradtan apukám egy órás látogatását is el kellett viseljük, ami ilyenkor nem esik túl jól...Estére férjecskével együtt zombik voltunk Adél 9-kor elaludt és nekem 3-ig nem sikerült...Adél 3.15kor felébredt és nagy nehezen altattam vissza kb fél5 körül. Utána sikerült aludnom kb. 2 órát. Vettem a patikában homeopathiás bogyót, hátha segít...Nem tudom mi van velem..

Egyébként köszönjük, ma vagyunk 2 hónaposak, mint Zsolti!

Fényképpel igyekszem,
méretek születési: 3800 g 56 cm
jelen: 4870 g ? cm

Szerintetek nem gáz, hogy Adél elég sokat van kendőben mostanság és úgy alszik a mellkasomon?...Ez a jolly joker, így alszik a kajálások között legalább egy órácskát...Másképp jelenleg nem tudom biztosan elaltatni, hallgatom is nagyszülőktől, hogy elkapatom és rakjam be a kiságyába, nem baj ha üvölt.
Na én azt eddig max 20 percig viseltem. Lehet hogy rászorulok még, de egyelőre nincs szívem. Csak azt nem értem hogy ha este simán elalszik a kiságyban, miért nem megy ez napközben???

Kép
andkata

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:47-kor.
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:47-kor.
20150601134430

Akata: Annam is csak kendoben alszik napkozben, max cicin 10 percre elszundit, de se kisagyba se babakocsiba sehol nem alszik napkozben csak hosszas siras utan es akkor sem tud 20 percnel tobbet, kendoben viszont szepen alszik akar 2-3 orat is. Mindenkitol ezt hallom en is, teljesen megszokja elkenyeztetem, tonkreteszem a gerincet( ezt az okos oregasszonyok mondjak :P ) ......de nekem egyreszt orom hogy utana mosolyogva ebred es tud esetleg jatszani nezelodni, masreszt tenyleg csak szenved es bog, nem tud elaludni( pedig este igen) es nem utolso sorban mindent meg tudok csinalni akar otthon akar el tudok menni. Nalunk is ugy van ha valaki jon vagy tudom hogy beke kell hogy legyen magamra kotom. Lehet hogy tenyleg megszokja, ki tudja de amig ez mukosdik en csinalom!

JA en jol felrertettem ezt a tablit, azt hittem csak akkor kuldjek kepet ha mar 2 honapos, na mindegy, most ugysem tudok keresni jot, mereteket sem tudok, szoval majd ha tenyleg 2 honapos lesz.
Addig par mai kep. Kép

Kép

Kép sajna ilyen amikor o tartja a fejet, ezert kell a torna

Kép igy csorog a nyala:)
Vendég

Anyjuk!
nagyon édes Anna! :) Az az első kép tetszik a legjobban. És hogy megkopaszodott!

Csajok!
Van aki még mindig nem írt szüléstörténetet!

Erről jut eszembe! potyka, te is nagyon el vagy tűnve (Na, ez szép magyaros mondat lett :oops: :lol: )!! Bár gondolom igy suli és ovikezdés mellett, na meg babóka mellett örülsz ha magadra jut egy kis idő!

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:39-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?