A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Nagyon cuki Anna!
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:39-kor.
Vendég

Hene is eléggé el van tűnve!
Vendég

Viki! 5-ször eszik egy nap Jázmin! Ha átlag nap van. Tegnap talán egyel többször evett, ha evésnek számít az is ha pár kortyot nyelt, mert szerintem melege volt.

Anyjuk! Eleinte úgy volt, de mindegy, aki még nincs két hónapos, annak csak a képe van bent és a súlyt majd beírom, ha meglesz két hónapos. Anna nagyon cuki!

Vidokata! Nincs mit!

Andkata! Sajnálom hogy nem tudsz aludni, elég rossz lehet. Hátha segít a homeo!

Kép
szly27

hahó,
sajna nem volt időm visszaolvasni,
megkaptuk az első ovis influenzát-hasmenést mindannyian :shock: :cry:
Ki az orrfolyást-köhögést, ki a hasmenést kapta el inkább, Nándi mindkettőt :shock: bár nem tudom, amiatt kakil-e zöldet és nyálkásat, hogy folyik az orra :?
Szonjának csak az orra folyik, úgyhogy vittem ma is oviba,
egy eredménye máris van: zuhogó esőben TUTI nem lehet felvenni a hordozókendőt, Nándit feldobtam a vállamra, Szonjácska meg billegett mellettem a kis katicás hátizsákjában. Remélem, egyikünk sem lett betegebb, mint volt :shock:

Nándi reggel óta nem aludt semmit, most szunnyadt el mellettem, de mindjárt indulhatunk Szonjáért :roll:
de már három napja 7 órát alszik egybe éjszaka, aztán mnég három-négy órát utána, ez már egész jó :D remélem, ha meggyógyul, akkor is ennyit fog aludni :D

na most kicsit visszaolvasok, aztán el kell robognom a gyerekért
Zoli sajna megint (mindig) a szülei dolgait intézi (átmegy elmosogatni, bevásárol...)
egyszer kiborulok én 8)

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Hogy vagytok, Anyucik? :) Ezer éve nem írtam, azért olvasgattalak néha Benneteket, csak az Uraság nem nagyon viselte, ha mással is akartam foglalkozni, mint vele :)
Most egy pár napja kicsit változott, szinte egész nap alszik :shock: Teljesen meglepő fordulat, remélem nincs baja :)
Remélem mindenkivel minden OK és mostantól tudok sűrűbben jönni. :)
sipiné

Szly!

A mostani hossz 61 cm
És a két kép

Kép Kép

Kép
andkata

Sipiné!

Üdv! Mesélj Ferusról!

Anyjuk! Teó! Ti hogy álltok a tejjel? Nem zargatni akarok senkit a kérdéssel, csak mivel hasonló cipőben járok, érdekel...

Kép
andkata

Andkata, üdv Neked is :)
Ferus nagyon aranyos kisbaba, nagyon ragaszkodó! Bár ahogy olvasgattam ez itt nem egyedi eset :lol:
Majd nemsoká teszek fel képeket is :) Mi a baj a tejciddel?
Nekem folyton az a parám, hogy kicsit kevés, de egyenlőre van elég pisis pelus, meg gyarapszunk is... szóval sokszor nem tudom, mi a helyzet.
Mit meséljek még Ferusról? Most 4,61 kiló, a centit nem tudom de szerintem már van kb 60-62 centi a rugiméretekből ítélve :lol:
Tegnap végre befejeztem a szüléstörténetemet is, elküldjem valakinek? 2 hónap alatt sikerült megírni, nem rossz teljesítmény, mi? :shock: Na jó, nem nyavalygok :wink:
sipiné

Íme a képek!
Fürcsi után:
Kép

Tappancsok:
Kép

Cumifüggőség:
Kép
sipiné

Andkata, egyébként Adél nagyon édes :lol:
sipiné

Halihó!

Ma ismét szörnyű napunk van. Ahhoz képest hogy mostanában már egészen jól viselkedett ez a gyerek, hát... mintha a hazajövetellel visszazökkentünk volna a 2 héttel ezelőtti állapotba. Meg van őrülve ha leteszem, egy pillanatig se bír ellenni egyedül semmilyen játékkal sem, folyton csak hisztizik. Szétmegy a fejem tőle. 6 és fél kiló, tartani már nem bírom és nem is akarom olyan sokat. Jól el vagyok kenődve már megint, a franc egye meg!
3x 15 percet aludt ma és éjjel is virrasztottunk 3 órát (f4-f7-ig). Semmi sem jó neki, pedig sokat énekelek is neki, meg próbálkozom h játsszunk csörgővel meg minden kis vacakkal, hordozóban se jó neki, kiságyban se, babakocsiban se, a kanapén se... nincs jobb ötletem :cry: Ma muszáj volt kivasalnom egy jó nagy kupac ruhát és kimostam még 5 adagot. Vasalás és teregetés alatt pedig végig sikított. Akkor is amikor kajáltam és most is... :evil: :evil: :evil:
Apa megint nem lesz itthon egész héten, reggeltől éjszakáig dolgozik. Nem tudom meddig bírom még cérnával ha nem lesz nyugisabb Bugrigyerek.

Bocsi h csak panaszkodni jöttem, Ti legalább meghallgatok.
Vendég

Sziasztok!

Andkata es Anyjuk !
Akkor Nalatok is ugy müködik, mint nalunk! Lea is csak a kendöben alszik igazan jot, az ejszakat kiveve - akkor mellettem az agyunkban is! :lol: Es olyan jo, hogy mindig velem van es nem rohangalok az agyahoz, hogy lelegzik-e meg es mocorog-e mar....Es csinalok en vele mindent - porszivozas(multkor meg majd az agy ala is bemasztam, csak tul köver vagyok, ha Lea ott van a kendöben :lol: !), mixerezes, lekvar befözes, palacsintasütes.
Egyebkent mar ebren igen jol el tud lenni es nezelödni es jatszani is, de aludni altalaban a kendöbe teszem. Es utobbi napokban 1-2X megprobaltam lerakni, volt hogy aludt tovabb kb 3/4 orat. Szoval javul a helyzet es kötve hiszem, hogy elkenyeztetem!
Ha a kötes eleg szoros, akkor nem arthat a gerincenek!Par hete Potyka ajanlotta nekem ezt az oldalt:
Tarsalgo/eletmod/hordozokendö

Szerintem sok hasznosat lehet itt talalni - csak at kell nezni kicsit!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:40-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:41-kor.
Vendég

Wera, részvétem! Kb. 2 héttel ezelőttig, mi is így voltunk ezzel, éjszaka nem nagyon szeretett aludni, max mellettem, de azt meg én nem szerettem annyira, mert féltem, h. ráfekszünk, vagy megütjük, vagy valami.
sipiné

Vidokata, köszi :) Szüléstörténetet azonnal bemásolom, bár eléggé hosszúra sikerült, remélem nem baj :)
sipiné

Wera! Nórus tuti fáradtságtól őrjöng, nem? Hogy bírod???
Adél is ezt csinálja, ha nem alszik csak fél órákat napközben.
Ma kicsit jobb volt a helyzet, kb 4x 3/4 óra ( azaz minden étkezés között, hála a hordozókendőnek), de szerintem ez még mindig nagyon kevés. 19 óra után már mindig sírás van...most is kezdődik.
Megyünk is fürdetni.
Remélem megtanulnak ezek a prüntyők aludni majd....

Kép
andkata

Bocsi, közben etetés is volt, szóval:

Ferus születésének története

A történet előző napra nyúlik vissza.

Június 30.

Reggel szokásosan felkeltem, elmentem CTG-re. Ferus, szokásához híven most sem nagyon akarta aktivizálni magát, de azért a vizsgálat végére csak megemberelte magát és produkált néhány rúgást :-) (Az előtte elfogyasztott kakaós csiga megtette hatását). Mivel a doki látni akarta a friss CTG-t, ezért úgy gondoltam, hogy mivel amúgy is közel van a munkahelyem a rendelőhöz, beugrom, beviszem a táppénzes papíromat és elmegyünk a csajokkal, fiúkkal kajálni. Jó volt kicsit dumcsizni velünk. Közben még meg is dícsértek, hogy micsoda fitt kismama vagyok, guggolok, járok erre-arra, stb.

Olyan 3 óra, fél 4 magasságában átsétáltam a doki rendelőjébe, ahol is soron kívül bemehettem, mivel csak egy leletet akartam megmutatni a dokinak. No, itt jött a meglepi, a doki mondta, hogy ha már itt vagyok, meg is vizsgál (grátisz, mivel amúgy sem volt időpontom), jól megpiszkált, bő 1 ujjnyira nyitva is voltam, de az már a múlt heti vizsgálatnál is úgy volt - kvázi nem történt változás.

Nem tudom, h. köze volt-e a szülés megindulásához, de a doki óvatosan közölte, hogy a héten szerdától péntekig szabadságon lesz, nem tudja, hogy alakul, ha Pesten lesz természetesen bejön a szülésre, de előfordulhat, hogy egy másik kollegánál kell szülnöm, ha esetleg vidéken tartózkodik. Valamint, ha meg nem szülök meg szombatig (július 5 - eddigre voltam kiírva), akkor befektet. Kicsit pánikba is estem ezen, őszintén szólva, semmi kedvem nem volt extrán kórházban tartózkodni. No, hazafele a metrón már tök szar kedvem volt elkezdett fájni a derekam is, meg a hasam alja. Alig vártam, hogy hazaérjek, vettem egy jó zuhanyt és máris kicsit jobban éreztem magam, de hasam ugyanúgy fájdogált (folyamatosan, mint a menzeszes görcs). Végre hazaért a Feri is olyan fél 7 tájban, neki is elpanaszkodtam a dokit meg azt, hogy fáj mindenem. Jól bevacsiztunk, aztán kitaláltam, hogy nincs rólunk a Ferivel közös kép így babásan. Felhívtam tesómat, hogy átmehetünk-e csinálni egy két képet, vagy már túl késő van-e? Olyan este 10 óra tájt indultunk el sétálni, ettünk közben egy fagyit is. Hát csak fájdogált az a pocak. Még tesómat be is etettük, hogy megindult a szülés, csak a szülésznő azt mondta, hogy sétáljunk egy kicsit, mert még nagyon az elején tartunk :-))) Persze tesóm bevette, le kellett volna fényképezni az arcát! :-)))

Hazaértünk, hát egyre jobban fájt a hasam, folyamatosan wc-re kellett járnom, nem igazán tudtam mit kezdeni magammal.

Július 1.

Éjjel 2-ig tűrte Feri a nyüglődésemet, aztán mondta, hogy felhívjuk a kórházat, hogy ez már vajon szülési fájdalom, vagy csak jósló fájás? A kórházban egy ügyeletes szülésznővel beszéltünk, aki is megnyugtatott, hogy mivel nem rendszeres fájások vannak, nem folyt el a magzatvíz, ezért egész biztos csak jósló és higgyem el, hogy meg fogom ismerni, ha beindul a szülés. Mondtam a Ferinek, hogy feküdjön le nyugodtan, semmi értelme, hogy ő is hulla legyen holnap. Azért ő ragaszkodott hozzá, hogy ír a munkahelyére egy e-mailt, hogy másnap nem megy be, mert éjszaka szarul voltam és inkább vigyázna rám. Annyira nem ellenkeztem :-))

Na, az éjszaka nem sokat aludtam, végignéztem két rész Harry Pottert a tévében, arra relaxáltam, pár perceket bóbiskoltam, de alapjában véve nem sokat aludtam.

Feri 2-3 óránként ébredt, hogy nem vagyok mellette és jött megnézni, mi van velem. Reggel 6-tól már mondta, h. hívjuk fel a dokit, biztos ami biztos. Én nem akartam, mert mi van, hogy ha téves riasztás? Elvégre a kórházban is azt mondták, hogy valószínűleg csak jósló fájás. No, aztán elkezdtük nézni az órát, mert hol jobban fájt, hol kevésbé. Nagyjából 5 percenként ismétlődött. Erre már én is hajlandó voltam telefonálni, 7-től próbáltam elérni a dokit. Persze nem sikerült, mert – utólag kiderült – éppen műtött. 8-kor Feri elvesztette a türelmét és azt mondta nem érdekli, akkor felhívjuk a szülésznőt és bemegyünk a kórházba. Felhívta, szegény éppen hazafele tartott az éjszakai műszakból (de nem vele beszéltünk az éjszaka), de rögtön visszafordult. Nagyjából egyszerre értünk be a kórházba, igaz nem kapkodtuk el mi sem  Még lezuhanyoztam, hajat mostam, befejeztük az összepakolást.

Nagyjából 9 körül értünk be a kórházba. A szülésznővel bementünk, az ügyeletes doki megvizsgált. Kérdezték, hogy miért nem jöttünk előbb. Mondtam, hogy nem voltam biztos benne és nem folyt el a magzatvíz sem. A vizsgálóban vizsgálat közben elfolyt a magzatvíz, amitől teljes pánikba estem, mert azt hittem hirtelen, hogy az ügyeletes doki elszúrt valamit. Gyorsan rányomtak gépre, meg megultrahangoztak, hogy megnyugodjak, hogy minden rendben van. Ezzel azonban eldőlt a dolog, szülünk! Átöltöztem és átmentünk a vajúdóba. Ide már csatlakozhatott Feri is, lassacskán én is megnyugodtam az első pánikhangulatból. Közben jött a szülész nénink is, és kérdezte, hogy mitől félek. Mondtam, hogy most már semmitől. Fél óránként rányomtak gépre, nézték a fájásokat és a szívhangot, közben egy folyosón lehetett sétálgatni. Fekve nagyon nehezen viseltem a fájásokat, mert olyankor még a lábamat sem bírtam mozdítani. Sétálva valamivel jobb volt, a szülésznő mondta, ha jön a fájás topogjak egyhelyben, mert akkor jobban lazulnak az izmok. Feri hősiesen kísérgetett a folyosón, ha jött a fájás hol belekapaszkodtam, hol a folyosón lévő korlátba. Feri masszírozta a derekamat, időnként jött a szülésznő, megnézni, hol tartunk. Dél körül elkezdte nézegetni a vénáimat, mert azt mondta, hogy nem nagyon haladunk (reggel óta 2 ujjnyira tágultam, és kb másféllel mentem be), lehet, hogy kellene infúziót szúrni. Mondtam, hogy van olyan homeopátiás bogyóm, amit ő javasolt, hogy vegyünk, azt mikor kell szedni. Egyből „leszidott”, hogy miért nem mondtam hamarabb, és gyorsan elkezdte szedetni velem. Fél óránként 5 szemet. Innentől felgyorsultak az események, nem is emlékszem pontosan minden részletre. Innentől fogva csak néhány részlet maradt meg, hogy például a Feri valamivel kínál (tán csoki, vagy szőlőcukor), de én meg jól leugattam, hogy hagyjon már békén. Ennek a momentumnak épp tanúja volt a szülésznő is és nagyon örült neki, mondta, hogy már kezdtek tényleg hasonlítani a vajúdó nőhöz.

14 órakor már nekünk takarítottak egy szülőszobát. Sajnos eléggé nagy üzem volt szülések terén, a vajúdóba is foglalt volt mind a 6 ágy, és a 4 szülőszoba is folyamatosan használatban volt. 14 óra után átköltöztünk a 3-as számú szülőszobába. Innen már gyakorlatilag nem mehettem ki, felfeküdtem a szülőágyra. Még gyorsan bevetette velem a szülész néni az utolsó adag bogyót, mondván, hogy a dokim nem hisz benne és nehogy leszidja, hogy „sarlatánkodik”. Vittünk CD-t, betette, bár nem nagyon emlékszem rá, max az első két számra 
Lassacskán jöttek a tolófájások, de még nem tűnt el a méhszáj, így nem volt szabad nyomnom. Ez így eléggé rossz érzés volt. Végre a dokim is beesett időközben – meg kell mondjam, hogy nem kapkodta el. Eddigre eljutottam arra szintre, hogy nem vágytam senkire és semmire, csak a szülésznő legyen ott velem. Szegény Ferit még akkor is elhajtottam, mikor a homlokomat akarta törölgetni. Egyedül az volt jó, hogy tartott nekem oxigént, amit a szülésznő nyomott a kezébe. Végre eltűnt a méhszáj és nyomhattam teljes erőből. Innen sok mindenre nem emlékszem, csak arra, hogy folyamatosan a pici szívhangját hallgattam, tudtam, hogy minden rendben van. Ekkor bepoénkodta az orvos, hogy a gyerek bekerült a szülőcsatornába és innentől fogva már ki kell nyomnom, nem jöhet szóba császár… Még ha így is volt, nem lett volna muszáj közölni. Innentől már csak az utasításokat követtem, nyomjak, ne nyomjak, vegyek levegőt, még nyomjak, stb…

Még korábban kértem a szülésznőt, hogy ha lehet ne vágjanak, de természetesen, ha muszáj akkor muszáj. Szóval egész a végéig nem vágtak semmit, ott megkérdeztek, hogy engedek-e egy picike gátmetszést, mert akkor egy nyomásra kint van a baba, ha nem, akkor még 5 kb. Igazából már minden mindegy volt, mondtam, hogy vágjanak nyugodtan, csak haladjon a dolog. Igazából semmi fájdalmat nem éreztem, egy nyisszentés volt és már nyomhattam is. Egy fájás – én hármat nyomtam, alatta, mivel folyton elfogyott a levegőm. A Feri mesélte, hogy már nagyon vörösödött a fejem a nyomások végére, de csak arra tudtam gondolni, hogy mindjárt megvan, mindjárt… nem csúszhat most már vissza. És egyszer csak látom, hogy egy hatalmas buksi megjelenik és valahogy a szülésznő kiforgat egy akkor hatalmasnak tűnő testecskét. Először nagyon megijedtem, mert nem sírt, aztán gyorsan kiszipkázták az orrát és a száját. Na ez nagyon nem tetszett neki, mert egyből elkezdett nyöszörögni  A Feri elvágta a köldökzsinórt és odatették a mellemre a még kicsit véres, magzatmázas kis testét és ott nyöszörgött tovább. Hát ennél fantasztikusabb, gyönyörűbb, leírhatatlanabb érzést még soha az életben nem tapasztaltam. Csak néztem, puszit adtam a kis fejecskéjére és folyt a könnyem.

A fájdalom egy csapásra megszűnt és semmi más nem számított, csak hogy megérkezett Ő, Ferus baba, 15 óra 35 perckor, épen, egészségesen, 3460 grammal és 56 centivel, 10/10-es Apgar értékkel. Aztán elvitték, felöltözették, amíg engem stoppoltak, addig Feri kezébe nyomták. Hát a legrosszabb dolog az egész szülésben ez a stoppolós rész volt, de végig az én kis csodámat néztem és hát ezt is túléltem. Utána a szülésznő segített mellre tenni és 2 órán keresztül hármasban maradhattunk a szülőszobán.

Egy szó, mint száz: nagyon szép szülésélményem volt, nagyon jó érzés Anyának lenni, magamhoz ölelni, és nagyon nagyon rossz, ha valamije fáj.
Kép
sipiné

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:41-kor.
Vendég

cumi: nekünk van egy, ami 12-18 hónapos... :) Csak azt tudja valamennyire benn tartani. :) De nagyon cuki vele. Van, amikor nem nyugszik nélküle, van amikor egyáltalán nem kell neki. De örülök, hogy van valami, ami általában megnyugtatja.

d.dodó, az alsó kép tükrözve van, a graco felirar is visszafele van...

patr, szerintem árpád híd felől jobban jársz. milyen autód lett? :)

Látom, már olyanokat írtam, amiket írtatok, de most nem törlöm ki...

Amúgy elég jól telt a nap. Éjszaka megint kelés nélkül telt, este fél tíztől aludt reggel hatig, aztán ébren volt reggel fél tízig, akkor elaludt. Tízre jött az első tanítvány, dupla órára, és csak a végén kellett egy kicsit felvennem a fiút, akkor is visszaaludt a vállamon. Aztán elment a tanítvány, akkor pont evés idő volt, aztán a következőhöz mi mentünk, ott evett egyet először, aztán végigaludta az egész órát, utána még el tudtam vele menni fénymásolni meg postára csekket befizetni, és még amikor hazaértünk, akkor is aludt. :) Pont akkor ébredt fel, amikor az utolsó két órára jöttek a tanítványok. de addigra apa is itthon volt, úgyhogy ő foglalkozott vele. Úgyhogy nagyon büszke vagyok rá, hogy így nyomta. :)

Na most megyek mert vacsi van.

KépKép
muffin

Köszönöm az együttérzést lányok! Csak ismételni tudom magam: olyan jó h vagytok nekem! :wink:

Ezek szerint nem csak mi vagyunk így! De komolyan, én már fél óra alvásoknak is örülnék napközben, de ez a 3x 10-15 perc amit az én lányom produkál...
Hogy hogy bírom? Hát... lassan már sehogy. Frankón ell vagyok keseredve.

Eddig legalább éjszakánként aludt, amióta csak megszületett, soha nem volt ilyen gond. Most meg még ez az éjjeli virrasztás is? És különben meg bánná a fene ha nem aludna egy percet se nappal, csak legalább ne üvöltene helyette, mert ez az ami igazán kikészít. Úgy érzem visszafelé fejlődünk :(

Mai fürcsi és vacsi után szépen elaldt 8-kor, és már megint ébren van! :shock: Pedig már frankón lábujjhegyen járok meg minden! Én ezt nem értem! :roll:
Vendég

hát lányok még jó hogy holnap megyünk a dokihoz.
iratok tápot! egyszerűen ugy megnőtt az igénye... és tejem sincs elég. ettünk 6-kor, most háromnegyed8-kor megint és most melegítek ki még 100-at.
ugyhogy holnap iratok tápot és váltok ki.
eddig nem méregettem mennyit eszik, holnaptól mérem, mert ez igy tuti nem jó. nem ordít hogy éhes, és nem is sir, de látom rajta és elég nyugtalan.

hát ez is eljött... azért remélem beáll a tejcsim erre az uj állapotra, ha nem akkor se keseredek. eszik ciciből annyit amennyi van és utána még pótlom táppal ha kell.
csak igy macerás lesz méregetni, ha közben meg nem mulik el a bukás... de hátha a táp miatt az is rendeződik mert sűrűbb mint a tejcsi :D
nah majd lesz valahogy... mindenesetre nem hagyom magam a dokinál és iratok fel tápot is és sűrítőt is a tejcsimhez. meglátjuk melyikre lesz szükség.

bocsi hogy csak ezért jöttem, és panaszkodni... de remélem megbocsátjátok és meghallgattok... azaz megolvastok :D

sipiné!
nagyon szép szüléstörténet.

babaképek aranyosak, tábli szuper!!!

most mgyek és megpróbáljuk még megcumizni a kimelegített tejcsit.

Kép

Kép
timi1982

Sipiné - örülök h előkerültél! És tényleg csodálatos volt a szülésed! Én is megkönnyeztem! 8) Cumifüggő Ferus pedig nagyon édespofa! :wink:
Vendég

a francba!!!! vagy nem :D

elaludt. a tejcsi meg félig kiolvadt. ha ezt a hűtőbe teszem és a következő evésnél esszük meg azt még lehet????
valaki válaszoljon! fontos lenne... csak mert akkor ezt ennénk meg a következő evésnél és a ciciből meg lefejném hogy legyen legközelebbre.
most nagyon elállt a tejcsi és nem merem kockáztatni hogy ne legyen fagyasztva...

szóval fontos lenne, hogy amit a fagyóból kivettem azt a hűtőben eltarthatom-e a következő evésig ami éjszaka lesz??????

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok lányok!

Kijöttem fejni az új barátnőmmel (Vikitől lopva).

Kike, Viki, köszi, vírus volt-e vagy az apukám által lelkesen hozott gyros tett-e be passz, de már jól vagyok.

Szupi az új tábli!

Bondi, nagyon titokzatos vagy!

Heló Sipiné!

Timi, lehet már nem is aktuális, de fogalmam sincs amúgy sem, h lehet-e még használni, de talán ha a hűtóban enged ki félig, még jó lehet.

Nyűglődés nálunk is van, alvás nappal minimális.

Kata, mire gondolsz pontosan tejcsikérdéssel kapcsolatban? Nem állunk jól, pedig elkezdtem szedni Utricát, azóta időnként egy mellből is jóllakik, viszont néha meg mintha kevesebb is lenne. Szombaton pl csak este kapott tápot, azóta meg szinte minden kajához. Bonyi.

Most gyorsan csak ennyi.

Kép
teó

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:46-kor.
20150601134430

Jó reggelt!

Vagyok.
Emma este 9-től még alszik.

Wera!
Nálunk is akkor van sikítás, ha nem tud elaludni, és fáradt.
Sajnálom, hogy Nóri ilyen keveset tud aludni.

Vettem egy babakocsit...
Wera!
A tiétek nem kicsi?
Mert mi bizony kinőttük a miénket! Én nem tudom, hogy tudnak ilyen pici kocsikat csinálni?!
arra gondoltam, még néhány melegebb cucc, és nem fér bele...
no, mindegy, megmutatom a másikat:

ezt lehet ringatni, valami hihetetlen! Olyan, mint anno a régiek, egy bőr szíjjal ringatható... na, ezt nem tudom, értitek-e? :roll: jól leírtam... :oops:
tartozik hozzá a mózes, ami ugye már nem nagyon kell nekünk, esővédő, és szúnyogháló, meg a táska.
Kép Kép Kép Kép [img]
Kép Kép Kép
ezeket pedig tegnap csináltam... nagyon ráértem... :oops:
Vendég

Marcsi!
Emma

Kép

Hol készítetted ezeket a képeket? Én is ! Én is!
20150601134430

Jó reggelt!

Sipiné! Szép szülésed volt!

Wera! Sajnálom, hogy Nóri nem alszik! Nem próbáltad kendőben? Már az is megváltás lenne, ha abban aludna, nem?

Marcsi! Tök jó képek! Nekem is hasonló kocsim van, mint a tietek, de nekem még elfér benne Jázmin! Úgy gondoltam, majd kb 6 hónapos korában cserélem le a mózest a sportrészre, január fele. Remélem addig nem növi ki! Egyébként Rolinak volt ilyesmi kocsija, amit vettél és nagyon szerettem ringatni benne. Meg terepen szuper.

Viki! 180-at Jázmin csak reggel tud kiszívni egy ciciből. Általában 150-160-at eszik napközben a két ciciből. És Lackó amúgy is sokkal fiatalabb, 7 hetesen Jázmin csak 120-140-eket evett, de volt hogy 90-et. Bár nem mértem mindig.
Jázminnak kb egy hete nőtt meg az étvágya, azóta produkál ilyen 150 feletti evéseket!

Jól aludtunk! 20:30-05-ig és azóta is!

Kép
szly27

Sziasztok!

Timi! Sajnos egy cipőben járunk. Attól tartok kevés már a tej a kis drágámnak.
Fejni sem tudok már jelentőseket. Kajálásnál mindkét cicit megkapja. Közben felfogom a lecsöpögőt és így gyűjtögetem a hűtőben. Estére 100ml össze is gyűlt. Szegény Levi tegnap hajnali 4-től ete 9-ig 1,5 órát aludt! Szerintem ez miatt.
Aztán este megkapta mindkét cicit és az összegyűjtött 100ml, és úgy bealudt 9-kor, hogy csak 4-kor ébredt.

Ehhez jön, hogy 10percenként kérné az adagját. Viszont én meg folyton olyan feszesnek érzem a cickókat, nem tudom mi van. Ma mérni fogom, hogy mennyiket eszik.

Eléggé félek, de inkább tápozom, mint hogy éhezzen.

Már több napja alig alszik, még éjszaka sem, hát már kivagyok nagyon.

Bocsi, hogy megint csak panaszkodom, de eléggé el vagyok keseredve.

Azért átfutottam, minden Baba gyönyörűséges, olyan jó nézni ahogy növekednek!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Sipiné, de rég láttunk! Nagyon szép a szüléstörténeted (az enyém még mindig sehol...)! Ferusod édes! Jöttök a Margitszigetre?

Ó, milyen édes babák! Nem győzök gyönyörködni!

Kata, Wera, sajnálom a nyügis napokat! Nálunk tegnap a kora délután volt rémes, de biztosan azért, mert elmaradt a délelőtti séta.

Ági, jobbulást nektek!

Muffin, Eliot igazi mintababa!

Timi, remélem, a tápi csak biztonságból lesz nálatok! Ha üresnek érzed a ciciket, attól még nem biztos, hogy tényleg azok. Nálunk is van olyan, amikor Nati csoffadtra szívja, aztán 2-3 óra múlva megint jól tud lakni ugyanabból (ez azt jelenti, hogy másfél óránként eszik... :roll: ), pedig akkor is lapos még.

Apropó, Margitsziget: akkor a zenélő kútnál lesz a találka? Vagy a nagyréten? Mi biztosan tömegközlekedünk, akkor a 26-os a legjobb választás?

Most már nem titokzatoskodom tovább, csak addig nem akartam mondani, amíg meg nem történt: tegnap eladtuk a kicsi Corsánkat! És kb. 3 hét múlva érkezik a Merivánk! :D
Nem tudtunk volna belevágni, csak most, hogy ömlesztve kapok táppénzt meg az egyéb anyasággal kapcs. dolgokat. Így is 20% önrésszel, 10 év lízingre vesszük, de szükségünk van a nagyobb autóra - babakocsi, Apa gitárja stb., meg a két gyerekülés mellé csak hajtogatva lehetett beférni hátul.

Megyek reggelizni, mert mindjárt ébred kicsi Bogyókám.

Kép
Kép
bondi

Jó reggelt!

Júúj! Emma nagyon szép!! Milyen volt a babakocsi, amit kinőttetek?

Kérdés! Ti hogy mossátok ki a rezgő szék huzatát? Úgy vettem, hogy levehető, mosógépben mosható. De a háttámlája sztem tök kemény papír! Az nem ázik el? Egyébként épphogy befért a gépbe. De nem indítottam el, gondoltam előtte megkérdezlek Titeket!
Szóval??

sz.andi

Sziasztok!
Hát én ismét nem aludtam bucira a fejemet! :cry:

Muffin, köszi, de ha az Árpád híd felől megyek, onnan hogy menjek?
Úgy értem Kata írta, hogy az 1-es villamos nem áll meg a hídon, a 26-os meg a Pesti oldalról jön. Akkor most mivel menjek?

Egyébként kb. hányan leszünk?
Szerintetek ott hol fogunk tudni szoptatni? Nagy gondot nem csinálok belőle, de azért mégis :lol: :lol: :lol:
Én mire Pátyról odaérek, már tuti szoptatnom kell!

Bondi, gratula az új kocsihoz!
Nekem is Corsám volt, képzelheted amikor három gyerekülés volt a hátsó ülésen!

Muffin, egy tíz éve Ford Galaxyt vettünk! Tegnap már azzal mentem Zsuzsiért, féltem tőle, de nagyon könnyű vezetni. Már csak a méreteit kell megszoknom. Viszont egy rakás gyerek belefér! Anyukám mondta is, hogy szeretné, ha még teleraknánk unokával. :lol:
De kiábrándítottam, hogy befejeztük a családalapítást! :D

Kép
Kép
patr

Szép reggelt mindekinek!

Hát, nagyon figyelmes vagy Viki :) Mint mindig.
Jól aludtam, hogy a homeopathiás cucctól vagy nem azt nem tudom. Kisasszony 3 kor kelt, szépen evett, majd azonnal ( !) visszaaludt és még 3 óráig húzta. Én is.

Jövök még csak most rohanunk!

Kép
andkata

jó reggelt lányok!

a tejcsinek már oly mindegy... a csapban végzi... örüljek vagy ne?! nem is tudom ;)
a lényeg hogy éjszaka sem kellett, főleg abból kifolyólag, hogy evett 8-kor este. utána irtam nektek...
tudjátok mikor kelt utána???? hajnali fél 4-kor! ilyen sose volt még! azt hittem 1-2 óra körül kel. de nem :D
akkor mértem emnnyit eszik. 110-et... letettem hasra egyből el is aludt. aztán utána kelt fél7-kor. akkor is ettünk.
mértem 110-et, de utána még cicizett egy kicsikét. ekkor kettőből evett, mert a bal már megint nem tetszett valami miatt neki. nah mindegy....
aztán most még mindig alszik. igaz fél7-fél8-ig fent voltunk. ne tudjátok meg mit művelt!!!! megint nem tudom örüljek vagy ne?! ;)
háton a forgóért volt megzakkanva meg a könyvecskéjéért, igy nem ment az alvás. hason meg azért volt oda hogy ő már milyen szépen tudja emelni a fejét meg feltornázni magát, és ezért nem ment az alvás.

gondoltam jó, háton forgóztunk 2-t. gondolom apa örült a másik szobában a zene miatt :D :D
hason meg tornáztunk. segítettem neki, mert a kezecskéjét még elég szét tartja és igy nem megy annyira a kinyomás :D

aztán oldalt fekve aludt el 1 óra művelődés után :D a derekam leszakadt, a szemem meg leragadt ez idő alatt :D
most meg ugyebár kelnem kellett hogy még itthon rendet tegyek és utána cici és irány a doktornő.

marcsi!
szupi a babakocsi. a mi mózesunk elég nagy... remélem kitart a télen, mert a törpém viszont eszméletlen ütemben nő :D
egyébként a szine nagyon tetszik a tiéteknek, és ráadásul hasonló mint amit én kinéztem magunknak. de mivel lapra csukható volt és nem esernyőre igy nem tudtuk megvenni mert nem fért be a kocsiba.
ez lapra vagy esernyőre csukható???
jaj és a képek... nagyon ügyi vagy. nagyon állat képek :D imádom őket... megyünk majd udvarolni :D

kriszta!
remélem megoldódnak a cicigondjaink... mondjuk én most mérem egy darabig az tuti! és ha két ciciből jön ki csak a 110-120 ami most kell az se érdekel csak kijöjjön. és ha nem tudok elrakni a hűtőbe az se érdekel. eddig se nagyon tudtam...
szorítok értetek is!

bondi!
gratu az autóvásárlásért... az meg hogy lízinges... nah bumm... kié nem?! ;)
nekünk is le kellene cserélni, csak mi meg nehezen tudjuk eladni...
nehéz olyan embert találni aki megveszi ennyiért... és még igy is áron alul kínáljuk. persze ha az árakat nézzük akkor drága, de hát meg kell fizetni a kinézetét :D
mi megoldottuk egy tetőboxal... nem mondom hogy erre a kocsira pont ez a tuning hiányzott még, de hát igy legalább belefér az egész lakás :D :D
(kiállításon)Kép

andi!
szerintem valahol kicsit kukkolj bele hogy tényleg kemény papir-e a belseje...
én lehet nem mosnám addig mig meg nem nézem. vagy nem lehet valahogy kivenni előle azt a "papirt"?
és ha csak kárpittisztítóval csinálod meg? habár attól még nem tudod kiöblíteni...nah nem is tudom én hogy csinálnám... bocsi :oops:

Kép

Kép
timi1982

Andi!
Én nem mostam ki a rezgőszék huzatát! :lol:
Nagyon trehány anyuka vagyok? :oops:
De megnéztem és a miénken van egy cetli, és azon az van, hogy 30 fokban mosható.

Kép
Kép
patr

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:42-kor.
Vendég

Timi :P
Na, látod!!! :D
És többiek is: ne parázzatok a tejci miatt annyit, mert az rontja leginkább a mennyiséget! Szépen mellre tenni a babókat, amikor kérik (akár óránként is kellhet, ha növekedési ugrás van, és igénylik), és meglátjátok, beáll a dolog.
Csabi is van, hogy gyakrabban kér. Nem aggódom miatta sokat. Olyankor gyakrabban cicizik. Ennyi. Még 1X sem mértem. Elképzelésem sincs mennyit eszik, de nem is igazán számít. Inkább az a fontos, hogy gyarapodjon. Hát, gyarapszik. Van, hogy csak 150 grammot, van, hogy 200 felett.
Bízzatok magatokban!
Kár, hogy noncs itt Potyka, ő biztosan tudna okosabbakat is írni.

Ági :(
Jobbulást mindenkinek!
Szonja szívesen ment?

Lányok!
Megkaptuk a 2 hónapos oltásunkat.
Édesem már előtte üvöltött, mert épp alvási idő következett, és ő olyankor nagyon tud ám ríni. No, amikor meg megszúrták még annál is jobban zokogott. még a könnye is patakokban folyt :cry: A szívem szakadt meg.
De hazarohantunk, cici, alvás 8)

Véda
Vendég

Kicsi Bogyókám azóta sem ébredt fel :lol: talán most :) és este 10 után reggel 3/4 5-kor evett (igaz, azután 7-kor is).

Patr, Timi, köszönjük! Igazából csak engem zavar a lízing, nem szeretek tartozni. De hát ez van.
Patr, három gyerekülés egy Corsában már művészet! Egyszer-egyszer mi is próbáltuk, amikor a barátainknál nyaraltunk. Csak úgy sikerült, összepasszírozni az üléseket, ha jól rájuk vágtuk az ajtót :D

Timi, szép az autótok! (a seatot is megszerettük, amikor Apa még használta a céges autót) Nekünk szerencsénk volt, teljesen átlagtípus, átlagáron, fél nap alatt eladtuk. Remélem, nektek is sikerül majd a csere! És örülök a tejnek!

Marcsi, szép a babakocsitok!

Kata, Isten éltesse Adélt!

Mennem kell, mert Nati szétcsócsálta az öklét :)

Kép
Kép
bondi

lányok lemértem az egyik cicit... mármint értitek... hogy mennyit evett belőle. 50:(
nem baj, van másik :D ezt már a jó öreg is megmondta :D és előhuzta a másikat. hát én is igy tettem :D
remélem a kettő együtt elég volt. habár most elszundizott a párnácskáján. majd mindjárt mérem azt is hogy mennyi volt benne.

csak mondjuk hogy 50 van az egyikben az nem valami sok. és már rángatta, biztos van még benne egy kevés, de szerintem azt már ugy kell kipréselni. szivóval nem jött, de gondolom ő ha nagyon akarná még tudná préselni...

Kép

Kép
timi1982

bondi, ez csak a külseje. elől hátul átalakítva, a belseje meg fekte-pirosra áthuzva és flokkolva, egyedi hátsó lámpák és szárny, és persze a zene meg a felni. szóval ha valaki megveszi... az csak iylen elvetemült lehet. egy másik seat ára benne van :oops:

Kép

Kép
timi1982

a másikban volt 70 :D ez igy 120. akkor ez most elég, és végülis ha ez igy termelődik 3 óránként akkor egyenlőre elég... egy hétig :D
majd szorgosan iszom a teát is és hátha. folyadékbevitellel habár nincs gond. annyit iszok... mint egy..., nem is tudom mi iszik egyfolytában rajtam kívül :D

Kép

Kép
timi1982

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:43-kor.
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert Emma éhes....

köszönöm a képdícséreteket! :oops:

ilyet nőttünk ki....
Kép

A képeket egy programmal csináltam, tegnap töltöttem le. a neve: PhotoScape

Viki!
Ha gondolod, küldj át néhányat, amint lesz egy pici időm, megcsinálom! :wink:

A címem: bergendine@t-online.hu

Most rohanok, még hamarosan jövök!
Vendég

Megetettem az Aprót.

Patr, gratulálok az autóhoz! Csak győzzétek gyerekekkel :wink:

Timi, ne aggódj! Ha két cici, akkor két cici. És hidd el, termelődni fog annyi, amennyi nektek kell. Bence elintézi :) (én sem tudom, mennyit eszik Nati, utoljára a kórházban mértem. annál biztosan többet :D )
Hátha lesz egy másik elvetemült, akinek a ti hipi-szupi autótok kell :)

Vkata, ne aggódj minden babának más az igénye. 5 l folyadék? Hogy bírsz annyit meginni? :shock:

Az én babámnak most az az igénye, hogy rázzam a seggecskéjét, itt sikkantgat affektálva. Szegény még nem tudja, hogy előbb még kiteregetek meg felfrissítem a virágcsokromat...

Kép
Kép
bondi

Kriszta!
Elfogadsz egy tanácsot? Én is voltam igy, hogy azt hittem, hogy nem elég neki a tejcsi.....mindkét ciciből evett, és rá fél órára már sírt is! De mondta a védőnő, hogy ilyenkor nyugodtan tegyem újra cicire, hiába érzem plöttyedtnek a cicijeimet, és fejni nem tudok belőle, ő talál benne. Kb. 3-4 napig ment ez igy, hogy két ciciből fél - 1 óránként evett (ez a növekedési ugrás). A természet jól oldotta ezt meg. Mert ezzel, hogy sokat teszed cicire, segíted elő, hogy mégtöbb termelődjön. És a baba is ösztönösen kéreckedik ilyenkor többször. Mondom 3-4 napig csináltuk ezt, azóta ujra elég neki egy cici. De ilyen még nálunk is lesz többször mondta a védőnő, hogy ne lepődjek meg, mert mindegyik növekedési ugrásnál igy lesz, hogy neked ugy tűnik, hogy két cici sem ekég, és félóránként rákéreckedik. Kitartás!

d.dodó

Na, én is megtömtem a babucit!

Bondi!
Nekünk is Merivánk van, én imádom!!! :lol:

Timi!

Ne aggódj! Ha visszalapozol, kb két hete volt nekem is hasonló problémám, mint neked. A vége az lett, hogy irattam fel tápit, nem igazán szerette, majd mérges lettem.
Akkor etettem, amikor csak akarta, az eredmény pedig az, hogy ismét csak szoptatom.
Ne aggódj. Én ekkor mégcsak nem is mértem, evett, amennyit és amennyiszer kérte.

Persze ezzel nem akarok senkit sem bántani, mert sajnos tudom, milyen az, amikor tényleg nincs tej, egy csepp sem, és hiába szoptat az anyuka. Átéltem már ezt is, kétszer...
Csak azt szeretném mondani, hogy így elsőre nem szabad megijedni, ez még nem jelenti azt, hogy később nem lehet több.

Valószínűleg megnőtt egy kicsit a fiatalúr igénye, esetleg te is idegesebb vagy kicsit...

sírdogál.....mindjárt jövök!
Vendég

Margit sziget!
15-e 9,30-10 között a zenélő kútnál talizunk aki késik engem hív és megmondom hol járunk.
Patr: Miért nem jössz be a szigetre kocsival? A híd leghajtója mellett és alatt is lehet parkolni és ott nem kell fizetni. Biztos lesz hely hétfő délelöt.
Ha BKV-val jössz, akkor a margit hídon gyere át a pesti oldalra (persze, ha babakocsival jösz) és ott a Jászai Mari téren fel tudsz szálni a 26-os buszra ami behoz a szigetre.
9.28, 9.40, 9.52-kor indul busz a Nyugatitól ami alacsony padlós.
(Jut eszembe: teljesen ki vagyok akadva a BKV-ra. :evil: Az összes buszt a környékünkön visszaállítótták régi OCSKA buszokra és jobb esetben óránként jön egy alacsonypadlós. Ha szerencsém van nem kell felcipelnem a babakocsit a buszra + még egy gyerek. A múltkor is a soför nem figyelt és mikor Olivért már felraktam a buszra és én is szálltam volna fel Levivel elkezdte becsukni az ajtót épp, hogy ki tudtam rántani Olivért, hogy el ne vigye. Mindig is ez volt a féleémem, hogy nehogy valamelyik gyerek fentmaradjon a buszon és elvigyék. :evil: :evil: :evil: Szóval most sakkozhatok, hogy mikor jön alacsonypadlós, mert hába van jelőlve a menetrenden mikor jön, nem mindig jön. :evil: )
Amúgy a szigeten van sok eldugottabb hely ahol lehet szopiztatni én Olivért sokszor szopiztattam ott.

Na most jól elfelejtettem kinek mit akartam írni!!! :roll: (volt egy hosszú telefonom)

Szilvi: örülök, hogy végre jelentkeztél! Megkaptad az sms-em?
Kérjük a képeket!!! :wink:

Levente kapott új tápot, sőt 3-at most azokat kell próbálgatni. De megbeszéltük a dokival amíg nem fogy nem aggódunk ha 3x eszik egy nap akkor 3x eszik, csak pótoljam teával a folyadékot. Megkezdhetem a hozzátáplálást is banánnal, mert az alma és a barack savasít. Neki úgye állítólag refuxa van és a gyomorsav liftezik a nyelőcsővében ezt mondta a doki.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:45-kor.
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?