A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 15:44-kor.
Vendég

sziasztok!
köszi a köszöntéseket !!
babák szépek mint mindíg :lol: :lol:
kristóf tényleg úgy ül mint egy nagycsávó :shock:

fodrásznál voltam ...mondjam,hogy a sírás kerülget...világosbarnában szokott lenni a szőke melír...most vörösesárgában van a citromsárga melír...

kriszti !sok tudálékos seggfej orvos engem is behintáztatott szilveszterrel annó!!ilyen meg olyan hipotóniás,ráadásul testszerte.a keze szerintük csak a test síkjában mozgott,lebegő ülésben nem tartotta a fejét stb stb stb ...egy kilóméteres zárójelentést írtak róla,és azt mondták fejlesztés nélkül sosem fog lábra állni..gyakorlatilag nyomoréknak nyilvánították!!
na had ne mondjam,hogy egy fél gyógytorna n em sok annyira nem vittem el....és láss csodát....semmi baja!!
sok tudálékos idióta ráérő..orvosi egyetemen gyengén teljesítő balfasz neurológus...falhoz állítanék párat..bocsi ez most nekem is kijött!!
persze ez nem jelenit azt,hogy némej gyereknél nincs vagy nem lehet valós probléma...de szerintem az esetek 70-80 százalékában egy kicsit késöbb,fejlődő makk egészséges gyerekkel bohockodnak a nagy semmit nem érő tornájukkal...ami ugyan nem árt de nem is használ
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 15:45-kor.
Vendég

na bocsi de hamár úgyis az őszinteségemről lettem híres(vagy hírhedt) akkor ez belefért ugye? :oops:
Vendég

Nálunk az unokaöcsém csak kb. fél éves korában tartotta a fejét, és semmi baja nincsen.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

bari boldog hófordulót!látod ez is eljött, szerintem már nagyon vártad a 3 hónapot!

Kép
Kép
eyi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 15:45-kor.
Vendég

köszia köszöntéseket eyi én a 3 éves kort várom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a férjem viszont azt mondja ez a legédesebb kor a világon...persze neki igen aki szinte csak alva látja :lol: :lol:

kriszti:biztos van kivétel is amúgy már találkoztam is olyannal..
az 1-es női klinikán anno a fejlődésneurológus adott egy tól-ig táblázatot sajnos már nincs meg mert vagy 10-en kölcsönkérték.na az a doki azt mondta ha azokba a határokba nem fér bele a gyerek fejlődése akkor egy picit már lehet aggódni...
hát ne tudd meg mekkorák a határok...
pl járni 12-18 hós korig kelett aszerint..
de minden benne volt ülés ,állás forgás stb és mindenre ilyen nagyon tág határok voltak megadva!!4-5 hónap különbségek is lehetnek egészséges és egészséges gyerek között!!!

blue:a méhen belüli fejtartásról meg az a véleményem,hogy 25 éve ultrahang se volt lehet,hogy pl én spirál alakba megtekeredve csücsültem anyám hasában 9 hónapon keresztül...vagy lementem hídba vagy ki tudja :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote="andóca"]N írta:andócaálunk az unokaöcsém csak kb. fél éves korában tartotta a fejét, és semmi baja nincsen.

szilveszter dettó...m ár ciki volt mindenkinek szólni ha ölbe vették,hogy a nagy cula gyereknek tartsák meg a fejét mert nem tudta :lol:
Vendég

ja még elfelejtettem hogy mirabellnek is boldog hófordulót :lol:
és most megyek sírni a tükör elé
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.30 17:55-kor.
hékás

Sziasztok!

Hát,mire visszaolvastam...
Közben Máté is felébredt és kicsit bohóckodni kellett neki.

Boldog hófordulót Mirabelnek és Dávidnak!

Képzeljétek tegnap fél 9től negyed7ig aludt az éjszaka a Drágám!Kérdeztem is Apát mikor ránéztem az órára,hogy tényleg annyi van?Jó lenne,ha ráállna erre. :lol:

Márti:Kristóf olyan édi az utolsó képen (is),meg tudnám zabálni.

Kriszta:szorítok,hogy ne legyen baj!

Kép
melike

Bari:képet szeretnék a hajadról!

Kép
melike

[quote="jkriszta"]m írta:jkrisztaegyek.... Zéti végre felébredt......a nap 3/4-ét átalussza.....

Kitti helyett is alszik! De jó neked! Én meg szenvedek :cry:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Az én kisfiam kisangyalt játszik délután!Eszik-alszik. :lol: :lol: :lol:

Kép
melike

Igy kimostam,főztem,neteztem.
:wink:

Kép
melike

És jön mindjárt haza Apa.Holnap meg nem is megy dolgozni,mert megyünk oltásra!
De jó!(mármint,hogy itton lesz)

Kép
melike

mi is megyünk holnap oltásra! remélem nem lesz megint semmi gond! Még mindig csak 10 percet aludt Kitti reggel fél 6 óta... :(

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Ó,szegény Kitti.Vagy szegény anyukája?! :lol:
Lefényképeztem hogy alszik,erre lemerült a gép! :evil:

Kép
melike

Andóca, írtam :wink:
bluebox

Mi most ébredtünk fel Kristóffal :wink: Most megyek vasalni, mert lezsáradtak a ruhácskái :wink:
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.30 17:55-kor.
hékás

xx
hékás

mi hétfőn megyünk oltásra,jaj de utálatos dolog...és azt mondta a védőnő,hogy most ne kapjon egyből kupot hanem várjam meg amíg fölmegy a láza(mert akinek az elsőtől nem ment az állítólag számíthat rá :twisted: ),és csak akkor kapjon kupot ha már lázas...de szerintem ez hülyeség..én szivem szerin t egyből adnám...többiek hogy csináljátok???
Vendég

Bari: majd megkérdezem holnap a védőnőtől, hogy Ők mit ajánlanak.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bari: apámék egyből adták a gyereknek, és nem lázasodott be.
bszilvi25

jó éjszakát!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Kristóf nagyon édes mindegyik képen, különösen a huncutul nézős tetszik :)
Mercike, meg gyönyörű kis hercegnő :)
Kriszta, biztos nincs semmi baj, meg fogsz nyugodni, ha megnézik hozzáértők. Én is sok olyat hallottam, hogy túlparáztatják ilyenkor az anyukákat.
Bari, a mi doktonőnk is azt javasolta, hogy csak akkor adjak lázcsillapítót a gyereknek ha valóban lázas. De majd oltáskor megkérdezed a ti dokitokat mit javasol. Én nem adtam Boninak egyik alkalommal sem és nem is lázasodott be. Kicsit nyűgösebb volt meg többet aludt, ennyi.
Mi meg voltunk csípőszűrésen, kicsit kötöttebb a gyerek csípője, tornáztatni kell. Nem igaz ez a gyerek, más babák ordítanak a vizsgálatok alatt. Ő meg most is hangosan kacagott mint az ultrahangon :) Aztán amikor már nagyon tekergette az ortopédus a lábat akkor elkezdett pityeregni, de gyorsan megvigasztalódott.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Jó rreggelt!

Sehol, senki??? :cry:
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.30 17:56-kor.
hékás

Szia Brigi!!

Ma biztos meg kell kapnod, mert pénteken 11-kor adtam fel postán :shock: Szeptember 30-ig csak megkapod :? :wink:
bluebox

Jó reggelt!Sziasztok!

Gyors bekukk és reakc....

Lázkúp:Szintén azt mondta a dokinőnk,mint Stellának!Csak akkor adjak lázkúpot,ha érze a hőemelkedést,lázat...Mi már lassan a 3. oltásra megyünk,de még nem volt rá szükség...Én személy szerint nem adnék láz nélkül lázkúpot,de tényleg mindenki kérdezze meg a dokit,mit javasol!!!

MINDEN BABÁNAK ÉS MAMÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Bocsi,csak erre az oldalra tudok reagálni,mert megyük ismételt könnycsatornaátmosásra ésmég főzőcskézni is kellene valamit...aztán jön az 5.kes tananyag átnézése ,nehogy megint beégjek...Még jó,hogy a nagyobb egyedül tanul,nem kell utánanéznem,mert lelkiismeretesen megcsinál mindent...a 7.kes tananyaga már tuti meghaladná a jelenlegi agyi kapacításomat... :wink:

És egy fotó a végére!
Kép

SZÉP NAPOT!
Vendég

És a nagyobbakkal...:
Kép
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.30 17:56-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.30 17:57-kor.
hékás

Csiri!
Nagyon jók a csajos képek :) Szépek vagytok!
Drukk a könnycsatorna átmosásra, hogy ne fájjon és hogy ne kelljen többször!
Én az öcsém gyerekeinek szoktam segíteni, (közgazdász diplomám van és nem malacért vettem), hát nekem is volt hogy agyalnom kellett a hetedikes matekon, hogy ne égjek be:)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Csiri: sajnálom, hogy ismét könnycsatorna mosásra kell mennetek :cry: Minden elismerésem Zoé babáé :wink: Szegénykém. Szóval akkor az úszás egyenlőre pause :cry:

Nagyon jó Zoéról is a kép, de nekem személyszerint a nyagyobbalkkal készített tetszik jobban :wink: Baszus Csiri, büszke anyuci lehetsz. Beillesz a barátnőjüknek :wink:
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.30 17:57-kor.
hékás

Sziasztok!

Most jöttünk meg az oltásról. Nagyon jól viselte Kitti. Egy kicsit kezdett görbülni a szája, de semmi különös. Hazafelé elaludt a babakocsiban.

Bari: megkérdeztem. Azt mondta a dokinéni, hogy ugye ez már a második oldás fokozottabb reakció felléphet, de nem feltétlenül. Nem kell lázcsillapítót adni, csak akkor, ha 38 fok fölé megy.

Adataink: 6180 gr, 61 cm, fejkörfogat: 41 cm, melkas: 41 cm. (én itthon 63,5 cm-nek mértem és 5930 gr-nak 3 hónaposan).

Csiri: nagyon jók a képek az összes (4) csajról! :)

Brigi: szerintem jó ötlet a név, e-mail, telefonszám. (esetleg rendes név és itteni név?)

Márti: azt mondta a védőnő, hogy egyenlőre ne adjak neki semmit a fogára. Még nem látja, hogy jönne-e. Csak az előjel a nyálzás és a rágás.

Ja, és megkérdeztem, hogy mikortól kezdhetek neki gyümölcsöt adni: azt mondta, hogy majd fél évesen. Én meg rábólintottam, gondoltam, ha tudná, hogy már kb. 2 hete adok neki barackot és almát. :lol:
És azt mondta, hogy teát se adjak neki, hanem csak vizet, mert azért fogja akkor inni a teát, mert ízlik neki. Hát basszus nem azért eszünk meg iszunk, mert ízlik???

Hazafele tolom a babakocsit, jön ki a házunkból egy nagymama egy anyuka, meg egy kb. 3-4 éves forma gyerek. Persze ugye Kitti alszik, a gyerek elszaladt, erre a nagymama a babakocsi mellett kezd el kiabálni neki. Kitti ugye egy kicsit megébredt, erre ránéztem a nőre, ő meg rám, de aztán még egyet kiabált a gyereknek. Gondoltam anyád!!! Aztán hangosan megjegyeztem, egy kicsit távolabb, hogy nem kéne kiabálni. Nah, mindegy. Érdekesek az emberek. Hála istennek Kitti visszaaludt, még most is alszik. Remélem ma bepótolja a tegnapit is!!!

Na, ennyi. Lehet, hogy ma nem jövök már, úgyhogy bepótoltam az összes írnivalót.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Csiri: tényleg szépek vagytok mind a 4-en!

Andi: örülök, hogy minden rendben ment az oltáson, és Kitti nem sírt.
bszilvi25

sziasztok!
éjjelünk egy kicsit nyöszörgős volt de nem kelett kivenni vagy cumit adni a szájába szerencsére visszaaludt mindíg...viszont az orra truttyog,de nem jön semmi a porszívóval,csak a fluimare amit befújok...reméljük nem lesz náthás tőlem :twisted:

ma megkezdtem az aerobikot...egyenlőre szerda péntek szeretném

oltás:ezek szerint igaz,hogy a másodiknál lehetnek reakciók :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

hékás akkor majd én is küldök képet meg paramétereket,de 3 hós mérésünk még nem volt.ráér jövő héten?

csiri család nagyon jól néz ki!!zoé katának kiszőkült a haja :shock:
szegénykém remélem nem fog fájni neki a könnycsatornamosás :(
Vendég

andóca azért gyümölcsöt csak fél évesen adni kicsit durva lenne!!!

lehet,hogy a dokid szerződésben áll valami allergiagyógyszereket gyártó céggel...mert aki ilyen készőn találkozik minden kajával az 100 biztos,hogy allergiás lesz

na megint megszólalt belőlem a rosszhiszemű orvosgyülölő(tiszetelet a kivételnek,ezt mindíg hozzá teszem)
Vendég

Sziasztok!

Márti! Kipróbáltam a pelusokat. Amit te használsz, az is nagyon jó volt, de nekem bejött a tescós is. Nem engedte egyáltalán a pisit.

Oltás: én is csak akkor adtam kúpot, amikor láza lett. Az elsőnél nem kellett, de a másodiknál igen.

Csiri! Szépek a csajok! :lol:

[quote="lia0415"]a írta:lia0415ndóca azért gyümölcsöt csak fél évesen adni kicsit durva lenne!!!

lehet,hogy a dokid szerződésben áll valami allergiagyógyszereket gyártó céggel...mert aki ilyen készőn találkozik minden kajával az 100 biztos,hogy allergiás lesz.

Én például nem fogok hamarabb adni gyümölcsöt, de egyáltalán nem érzem magam elvetemültnek. És már miért lenne 100% , hogy allergiás lesz? És miért baj az, ha valamit úgy csinál az ember, ahogy az orvosa vagy a védőnője mondja? Miért kell emiatt állandóan beszólni és bizonygatni, hogy az nem jó? Én ezt tényleg nem értem.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Sziasztok!

Dávidnak és Mirabellnek Boldog Hófordulót!!!!

Andi: Ügyi volt Kitti, hogy nem sírt az oltáson. Tök jó ti már ezen is túlvagytok!

Bari:fénykép a hajadról, kíváncsi lennék azokra a citromsárga tincsekre :? :roll: :wink: Dávid meg van fázva? Vagy lemaradtam valamiről?

Csiri: Szuperek a csajos képek, mindannyian jól néztek ki!!! Könnycsatornamosás ügyben pedig drukkolok, többet ne kelljen menni! És jó viselje Zoé!

Kriszta: Mi újság Zétivel mikor is kell mennetek tornára? Drukkolok hogy minden rendben legyen!

Hékás: A születéstörténetet hová kell küldeni, azt is az e-mail címre? Mondjuk még sehogy sem vagyok vele :roll: :roll: És akkor ismételjük át mi is kell: születéstörténet, pocakos fotó, születési fotó, adatok stb. majd mostani fotó és adatok 3 hósan. Ennyi? Vagy valamit kihagytam?

Márti: Kristóf egy tündér édibogár, nagyon jók a képek amiket feltettél!!!!

ancsika82

Képzeljétek tegnap kipróbáltam a görkorizást babakocsival. Egész jó volt, páran biztosan hülyének néztek, de sebajj!
Még az a szerencse már egyre kevesebben vannak a "faluban".

ancsika82

Ancsika: azt akartam még kérdezni, hgy mi van Marci szemével? Jól tudom, hogy neki volt probléma vele? A műtét miatt csúsztok a 3. havi oltással?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Montana: szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretné táplálni a gyermekét. Kinek ez jön be kinek az! Mindenki a számára, számukra legmegfelelőbbet válassza! Az pedig, hogy betartod az orvosod, védőnőd tanácsát nincs benn semmi rossz! :wink: :wink: :wink:

ancsika82

Szerencsére a szemével már nincs semmi gond. Anno elküldtek minket a neurológiára, ahol megállapították, hogy semmi baja, majd a szemészeten is voltunk és ott is azt mondták minden rendben van a szemével.
Az oltással pedig nem is csak eggyel késtünk, mert mi még a 2. hós oltást sem kaptuk meg a műtét miatt. És így is majd csak 3 hét múlva kaphatja meg az elsőt, tehát 4 hónapos lesz mire a 2 hónapos oltást kapja. De azt mondta a doki nem baj, majd lesz úgyis időszak mikor már nem havonta kapják az oltást és akkor behozzuk a lemaradást :wink: :wink: :wink:

ancsika82

xxx
hékás

monti én nagyon helytelennek tartom azt,hogy egy hat hós gyerek még semmivel ne találkozzon az anyatejen vagy a tápszeren kívül...az meg,hogy a te orvosod mit mond nem szentírás...a madarász utcai gyermekkorház főorvosa mást mond,és a mi körzeti dokink is mást mond.
orvos kontra orvos!te annak hiszel én másnak!
és kettőt már ilyen szempontból fölneveltem :lol:
és próbálok a többséghez tartozni,mert itt a fórumon bizony sokan túlvannak már sokmindenen!! :lol:
én élvezem látni ahogy a gyerekem cuppogva ízlelgetí a gyümit!!
és mivel a babakaják 4 hóstól kezdődnek már alig várom,hogy cuppogja be a finom gyümölcspépeket desszerteket,üdítőket!
sőt lassan főzni fogom neki a saláta ,krumpli,répa főzelékeket!!
és akkor még,hol vagyok én csirihez mártihoz,hiszen zoé már babapiskótázik is...és milyen jól teszi!!! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?